САЩ обявиха извънредно положение заради коронавируса

Забранява се влизането на чужди граждани, които може да представляват потенциална опасност

Обратно в новината

Коментари - САЩ обявиха извънредно положение заради коронавируса | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А преди това ви плашеха с война с Иран

Един от малкото разбиращи положението! Браво пич!

не е съвсем така. Има го и това с хорските страхове, но изтърваното или пуснато биологично оръжие този път изглежда е сериозно. Не е обичайната фармацевтична кампания. По-интересното е какво се прави на територията. Предполагам, че нищо. както винаги.

Тъпаците сте много. Човек не може да отговори на всичките. Пък и няма смисъл.

"10-те хиляди болни в Китай" са всъщност регистрираните с пневмония. Реално болните са много повече, Средният период преди проява на симптоми е седем дни, а масималният е 14. От регистрираните до момента около 150 са починали и горе долу толкова са излекувани. Ако това заболяване се появи в София, на десетия регистриран с пневмония в Инфекциозна болница: 1. се изчерпва капацитета на отделението за прием; 2. свършват всички възможни предпазни средства; 3. Здравната каса заявява, че няма повече средства да финансира лечение тази година; 4. В аптеките изччезват всички възможни лекарства за болестта; 5. Бате Бобко почва да решава проблема с отпускане на спешни пари, може и с копане на канал, или хасфалтиране; 6. Не остават незаразени медици; Нататък всеки да продължи както намери за добре.

Положението е такова, че на китайците им спряха мобилните данни за да се скрие какво се случва. От 7 дена няма никаква информация от Китай. Това е точно толкова обезпокоително, колкото в Идия вече има доказан случай. И като събера "чистоплътните" и "мълчаливите", сметката хич не ми харесва.

В 90% от случаите с вирусите се справя здравия имунитет. Но нямаш ли го и 5 ваксини да са ти сложили пак ще те зарази и развие в тялото. Хигиена, сън, топли дрехи, силна храна фундамент за силен имунитет. В градска среда трудно се съчетават всички тези необходими елементи. Като се добави и невежество и хитър фармацевтичен маркетинг и резултатът е налице. От вирусите най -страшен си остава акълолипсисът.

Да допълня - за добър имунитет трябва да не се пуши и да не се пие алкохол. Пушачите са си аут при една толкова агресивна вирусна пневмония, нека да не се лъжем.

пушачите са с много умален бял дроб, който може да издържи, ако не боледуват. Но при пневмония е трудно. Както и при всяко дълго заболяване на легло. Тогава белият дроб няма сили да се прочиства, както когато човек е на крака и се движи. Факт е, че много хора, легнали на легло от друга болест, умират точно от белодробна недостатъчност. И внимание - няма значение, че се спира с тютюнопушенето след дълго време в такива случаи. Белият дроб е вече увреден и умален. Важното е да не се почва.

Когато и да се спрат цигарите не е късно! То е ясно, че е най-добре да се спрат, но недейте така да обезкуражавате пушачите, които искат да ги спрат. През първия месец още белият дроб започва да възстановява функциите си и се започва с отхрачването на катрани, за по-лесно може да се комбинира отказа с ACC 200 или друг подобен препарат. След 15-20 години белият дроб е с капацитет на непушач, освен ако не е вече развита обструктивна белодробна болест или злокачествено заболяване. Ако се комбинира със спорт (например крос) след 6-тия месец на отказването, процесът по възстановяване се ускорява.

Прощавайте, исках да напиша, че е най-добре да не се почват.

добрият имунитет, здрав имунитет няма

Това е препарата но за съжаление се продава с рубли!!!!!!!!!!!!!!!

Лекарството е противогрипно (инфлуенца тип А H5N1), тествано срещу Ебола (без успех). Защо пишеш неща, които са неверни?

че е антивирален. Може и срещу други вирусни заболявания, освен срещу грип. Но колко има успех, още не е ясно.

Това е препарат които също убива корона вируса струва 500 евро: Betaferon®

за лечение на възрастни пациенти с множествена склероза (MS).

Тия не знаят какво правят ! Обявяват извънредно положение, а здравният им министър заявява, че риска е малък !?

Няма страшно за американци - вируса е създаден да убива млади китайски мъже .на Господ се правите ?

Вирусът поразява тежко групата между 40 и 60 години.

Нали последно откриха, че кокаина го лекува ? Що не го продават в аптеките вече ?

Такава епидемия може да се бори само с мощна система на здравеопазване. С пет теста, два чифта облекло и един апарат за изкуствено вентилиране не може да опазим дори Тлъстака. Колко отделения за карантина знаете в болници в България? Колко пъти са ви лекували безплатно с антивирусни препарати за дестки хиляди лева? Дойде ли тук това ще измрем за няма и месец.

Само да кажа. Отделения за карантина- мираж в БГ. Лежах в пулмология с пневмония, на леглото до мен болен от туберкулоза какво толкова... все болни. Компания да си правим, все сме болни ;(

Излишна дандания. Не са разбрали правилно от разузнаването и доложили,че ги напада КУРонавирус.

Не виждам повод за притеснение, те у нас повече хора умират в катастрофи. Просто ще си представим, че повече баварци, мерджани и аудита нов внос са юркани от народа щото са забогатели... Статиатически си е така.

Гледахте ли видео от пазара в Ухан,откъдето тръгва вируса? Тия диваци ще ни докарат чума, не само вируси!

Гледай видео от Филиповци и тогава обвинявай другите.

са ц игани а,че китайците са диваци всички знаеха но си мълчаха!Сега истината за начина им на живот и хранене на тези диваци стана явна!Трябва незабавно да се експулсират китайците в Европа където им е мястото!Нали държавата им според някой била номер едно ,там ще се чустват прекрасно сред себеподобните!

Тук по циганските махали е в пъти по-зле

корона вируса не е страшен спокойно ке мине

Добрите новини не спират. Новият коронавирус може да се разпространи чрез животни - поясни епидемиоложката и член на Китайската академия на науките Ли Ланцзюан. - Ако животно, например домашен любимец, е било в контакт със заразен човек, трябва да бъде поставено под карантина, защото коронавирусът се разпространява сред бозайници.

ЕС забранява каишките на домашните котки.Европейската комисия оповести, че е защитник на свободното придвижване, правата, включително на котките, и категорично отхвърли възможността някога да принуди собствениците на котки да ги държат у дома или на каишки, както настояват авторите на изследване.

Така се прави!!

Един път да вземат правилно решение! Така се прави - превантивно ограничение, а не като нас да си прибираме сънародниците от зоните под карантина и да си вярваме, че нищо няма толкова. А ние тук четем новина, точно от дир.бг, че този вирус "бледнеел" пред други световни пандемии, не бил толкова страшен. Колко сме зле като нация.. никога няма да се оправим, ей! Не ми се мисли, ако реално се заразим тук, как ще се справим..

пий си хапчетата

Да си пия хапчетата, защото напълно осъзнавам в каква държава живеем, че имаме проблем със здравеопазването, че е пълно с необразовани хора.. И съм реалист, че абсолютно няма да можем да се справим с такава ситуация. Имаме специалисти, факт е, но не е достатъчно. Напълно осъзнавам, че хората си искат близките при тях, но от друга страна ако са заразени или просто преносители. Дайте сега за някакви, нямам представа колко българи, да рискуваме здравето на всички останали.. Та хората тук нямат вода, не може още с такъв "проблем" да се справим, а какво остава с вирус, от който за такъв кратък период от време има толкова жертви. Еми, добре, ще си пия хапчетата. Поне да беше обяснил кое от коментара ми те накара да напишеш това?!

Йордан е галфон, то е ясно. Подкрепям Деси. Вирусът спира дишането. Ако се заразят само 300 човека в София, къде ще им помагат на дишането, с какво и кой по напред, а и кой ще им помага. Успокява ме само, че сме в 21 век и медицината напредна много в крак с въздухоплаването обаче.

Америка са затворили границите за чужденци, а не за своите хора. Всеки си прибира гражданите, ма Десо.

тези българи които са заминали в Китай за келепир,сега да си носят последствията и да си живеят там докато епидемията се овладее!Нали в България е модерно да работиш или учиш в чужбина и да се хвалиш с това в фейсбоклука,сега нека си слагат снимките от китайските градове в които са под карантина!Не трябва да ги допускат в България,както е всякакви други бозайници на онази меркел!

Този вирус поразява само китайци. Разобличителя

СЛучаите в Германия са седем вече. Върнал се от Китай работник е успял да зарази 5 колеги за два три дни, а последния случай е детето на един тях. Не ми се мисли като дойде това в България. Тази държава не може да осигури питейна вода, включително в болниците в един областен град, А ще се бори с този тежък вирус....

греена ракия убива всякакви коронни вируси

Чета доста тъпи коментари...ама събота с кафето,става!Проблемът не в относително високата смъртност,а в това че няма адекватно лечение в масовия случай.СЗО организация е притеснена имейл от тоя,че не може да се намери ваксина преди вируса да обхване целия свят.

Проблемът е, че вирусът причинява тежка пневмония. В повече от половината случаи на заразяване, като е болният 1. да бъде изолиран, 2. да бъде лекуван а антивирусни препарати 3. да бъде поставен на изкуствено дишане. Това го има като възможност дори и в България, но за един, двама, трима пациенти и струва ..... 15 човека вече ще са пряко сили, ами ако са хиляди като в Китай? Ще построим няколо болници за десет дни ли????

Тука чета критики към Бай Ганьо Тиквата защо още не е предприел мерки към еболата 2.0 . Какви мерки искате да се предприемат, като чумата по свинете или като чумата при козите, щото на Бай Ганьо явно не са му известни други методи. Не забравяйте за лекарствата на Домусчиев.

е разпространен по света от руснаци

Да бе, уж 10000 заразени след месец ,а достигна половината свят за под месец. Мащаба е огромен. 80% от заразените развиват двустранна плевмония...

ВНИМАНИЕ Ебола се завръща !!! Помните ли цялото шоу което ни спретнаха покрай ебола. Всичко ново е добре забравеното старо.

Викаш ниска била смъртността: при грипа за целия сезон на 7000000 милиона умират около 170 човека от усложнения. При корона вируса до сега на 10000 заразени 200 смъртни случая. Толкова сте повърхностни и невежи и затова сме на тоя хал! Горко ни! Предупреждават ни: носете маски, строга хигиена, избягвайте струпвания на хора! Ние обратно! Всичкото деца у мола! Къде е контрола от страна на родителите?

Само в САЩ годишно умират около 30,000 (трийсет хиляди) само от усложнения от грип. В световен мащаб ще са доста повече.

От колко заразени? 10 000?

Абе, вие бай Ганя ли ще плашите със някакъв си вирус,който е далеч през девет земи в десета!

Според наши сведения този вирус е разработен само и единствено от лабораториите на вражеските и неправославни нам кравари от ФАЩ!Вервайте ми!

О, те имат опит - нали пак те избиха динозаврите и ни паднаха под османско робство!

Тъпак, защо намесваш религията НИ в тролене?

А ние няма ли да ограничим полетите до Виетнам?

САЩ обявиха извънредно положение заради БРЕКСИТА !!!!

По-важното е защо Бай Ганьо все още нищо не прави по въпроса, защото е въпрос на дни вирусът да пристигне и в България! А може и вече да в тук! Американците са друго ниво! Там има ред! А тук само четем разни тъпи шеги във Фейсбук за Коронавирус!

Как да ограничиш човешката глупост?! Най-големите шегаджии в Интернет първи пълнят потурите в реалния живот!

Крие се нещо, защото смъртността е изключително ниска ако е истина.

И ти криеш нещо от жената, от шефа, от данъчните, от дядо Божи и от още кой-знае кого? Бъди нащрек - конспирацията дебне отвсякъде!

Около 40%, а идеята е била да достигне 90%! В момента работят по въпроса за повишаване на ефективността на биологичното оръжие!

ако в бедно китайско село умре някой, как ще се разбере. Инасят се само уточнените случаи. Няма как да пишат наизуст.

Тръмп е железен.

Помпей що не прати самолетоносачите?

От 12 милиона починали над 170 човека. Те от рак умират повече за месец. Какви глупости са това .

Явно са 170 к, а не 170

Вечните тъпи коментари! Нарича се превенция - иначе що да правим нещо изобщо, като хората рано или късно умираме! Може да тестваш тия "глупости" като отпътуваш до Ухан и започнеш да се здрависваш с хората наляво и надясно - нали не е рак, няма страшно?!