САЩ изпращат бронирани подкрепления в Сирия за охрана на петролни находища от атаки на ИДИЛ

Докато Тръмп продължава да пише своите туитове, че американската военна мисия е приключила

Обратно в новината

Коментари - САЩ изпращат бронирани подкрепления в Сирия за охрана на петролни находища от атаки на ИДИЛ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бой уволнил ПРа им. Да бяха казали поне, че ще охраняват деца и жени от ИДИЛ. Всъщност няма значение, сега като ИД са вече победени, и децата разбраха какво търсят там САЩ

Руснаците издъниха кофата. МО на РФ разпространи снимки на находищата, как товарят автовози и карат петрола към съседни страни. По техни оценки на месец приходите от тази контрабанда са около 30 млн. долара. Конвоите се охраняват от специалните сили и авиацията на САЩ. Дори и да не е съвсем вярно, но и това го има. Забавното е, че американците зае.баха кюрдите на турците, обаче яко пазят петрола. Спешно трябва да намерим петрол в България. Иначе Големият Брат отвъд Океана при първа пушка ще ни остави сами да се оправяме.

Нали уж са там за създаване на демократично общество.....?

:) Преди време, някакъв судански политик го каза съвсем простичко на международна конфренеция: "Ние си живеехме мирно и спокойно, докато не откриха петрол...." И е вярно - Судан се разпадна на две държави - Южен Судан и Судан, гражданската война продължава... Абе демокрацията цъфти. Обаче, трябва да се полива с петрол.

Да бе от идил. Вервайте ми. От собствениците им ще ги пази. ИДИЛ не съществува ако за целта не ги възродят.

Идил беше унищожен в по голямата си част от амириканската коалиция и кюрдите,но все още съществува.

Подкрепяните от Вашингтон сирийски кюрди са именно ИД. Моля, не лъжете за господарите.

моля не лъжи и ти,че кюрдите са идил защото всички знаем,че повечето от тях са руски граждани

си додим на думата там са да окрадат петрола на арабите! Тук са да ни напраят пушечно месо срещу Русия.

Браво наборе, учели.

Ами какво стана с Венецуела, на Мъдуро май му се клати само фамилията и Гайдо ходи по него като лисицата след коча....

Пазят ги, даже ги изпомпват и продават. Ама не ги крадат, а просто се грижат за тях.

Големи хитреци са тези , ужким да пазят петролни находища от идил хахаха тея наистина са повярвали че света се състои от тъпаци този петрол е на сирийското правителство не на сащ

Язък за избитите руснаци в Сирия! Путин пак не можа да се добере до петрола.

Събират се, умуват цял ден, договарят се, протриват ръце и после изпращат стотина войници с няколко машини и тишина и край на съгласовките. И кво ща праим сега ? Ми ще си кютате тихичко.

Как се свързват межд.закони, демокрация, права на дрън-дрън и прочая и прочая словесна шума с грабежи и разбой? Нахлули без покана и ще пазят чужди богатства на чужда територия ?! Здрав разум (както и закон) не може да поеме този безпредел на държава претендира да бъде водач и авторитет на света, но живее според закона на джунглата.

В Сирия е диктатура на Асад подкрепян от руснаци и аятоласи срещу сорийският народ

Хубаво е, да се предоставя по-пълна информация по въпроса, защо САЩ изпращат допълнителни сили в Сирия и защо именно в района на Дейр-аз Зор. Добре е тролчетата да знаят, че именно в същия този район бяха смляни на салата руски наемници от ЧВК "Вагнер". Военните на САЩ охраняват този район, защото там се намира нефтено находище и рафинерия, собственост на американската компания "Conoco" и то не трябва да попада в чужди ръце. Няма нищо ненормално, като се има предвид, че битката за Сирия е битка за нефт и петроло- и газопроводи! САЩ охраняват собствеността на американска компания от бандитски нападения, както беше през февруари 2018 година.

ПП: Защо се минусите? Какво не ви харесва в допълнителната информация, която давам? Отнемам ви хляба и възможността да пишете глупости, а? :))))

Аржентинската компания Вагнер осигурява въоръжена охрана на нефтени сонди и кораби преминаващи през пиратски райони, като за целта наема бивши полицаи от Украйна, Сърбия, Русия, Шри Ланка и Виетнам... Всеки който напада служител на Вагнер е пират или разбойник, а както сам сте написали американците са се представили точно като такива, и това не им е за първи път-)

Чико от Порто Рико!... Хахаха!... Ти можеш ли да четеш или просто си имаш задължителен репертоар? Американците ли са нападнали ЧВК-то на Пригожин-Кабаев или обратното е било?

Сам си го написал, през Февруари, 2018, САЩ отиват да "пазят" сондите които Вагнер охранява още от края на 2016... а после американците драматизираха баснята на Лафонтен за вълка и агнето защото за пореден път ги хванаха в лъжа -)

"... той бе изявил готовност да помогне за защитата на петролните полета в източна Сирия, отбелязвайки, че от тях може да се възползват както кюрдите, така и САЩ, макар че тези ресурси принадлежат на сирийското правителство."

на сирийското правителство, ако има кой да им го даде... Иначе да - ще подпират небето там да не падне върху кладенците... Ще дундуркат кацата с мед, но няма да си оближат пръстите...

Не принадлежат на сирийското правителство, а на американска компания. Не пишете глупости!

Не лъжи.Имало сирийски коментарии както и руските, че няма никакви договори с никой.Това е чист разбой,който ползва Пентагон.

Еми нормално, те за чуждия петролец са там. Тва демокрация ала бала ница е за вътрешна консумация, да се радват лумпените, че освобождават света

Е те русваците са навсякъде заради хубавите жени!Сега и в Африка се бутат че много диамант,много нещо!Иначе ушанките обявиха победа и изтегляне преди почти 2 години в Сирия!

и природни ресурси са най-апетитни, ама там пляскат много силно през крадливите ръчички... Те затова ФАЩ направиха толкова бази из Европа и навсякъде около Русия - та ако случайно кучето вземе та почине и хоп! тутакси да награбят всичко...

Другари и другарки, сега ли разбрахте, че изворът на демокрацията е именно петролните полета. А вие продължавайте да скачате да ви увеличат заплатата от 300 на 400 евро месечно!!!

Има ли ИДИЛ в Сирия?

Където минат фащ - се появява и даеш .

бай Тръмп бил лу ,бил прост лош и какъв ли не .Той им каза првете бизнес не война продаде оръжието на кюрдите ,взе петрола и остави блядовете и турците да се трепат в необрано лозе ...кой е простия и кой печели се пита в задачта

за вас работата, за мен - печалбата... Или пък: дайте да ви разработвам нефтените находища, и ще ви плащам рента от цели 2% от добитото, без да си мръднете пръста! Обаче после бензинът ще ви го продавам по световни борсови цени...

Какви добри хора, пазят и ползват чуждото като свое. Красиви, умни и най-богати в света, приятели на бедните и потиснатите. Обичат да гостуват, но не дават да им се гостува - огради ли са се с бетонен дувар срещу натрапниците.

също като папапата зад дуварите на ватикана кани гости на твойта софра

Тръмп може да е психо на външен вид, но знае какво прави.

ама лошото е, че и всички останали се сещат...

Направо си признават каква е целта им в Сирия. Петролните полета. Не им пука нито за кюрди, нито за каквито и да е хора. Да имат достъп до евтини ресурси е в основата на всяка една война започната от САЩ.

Да си дойдем на думата - пак иде реч за петрол. Пък бозавия нека си туитва разни там глупости и заплахи за малоумни. Както е подкарал нещата много скоро ще девалвира респекта от САЩ до тъпи вицове за кравари.

още с памперсите за "Доналд Кук"...

Путин ще си пазари петрол от Иран за Сирия, а Ердоган от другаде. Тръмпчо ги пусна да се бият с добре въоръжените кюрди, а може би и помежду им, докато си държи рафинериите и находищата за собствената армия. Кой пак ще фалира?

кравари наистина са големи смешници!

На нас пък ни взеха няколко милиарда, да ни ги пазели, да не ги изхарчиме за инвестиции, че те имали по-добри идеи за парите на българите. По-добри стопани били на чуждото, това искам да кажа. Не е лошо да има някой да стопанисва чуждите ресурси.

американците ще пазят ИДИЛ!

Информацията по-горе идва от 1) Уолстрийт Джърнал, който казва, че Белия дом "обмисля" изпращането на тези сили (но не казва откъде има тази информация). 2) Изказване на военния министър на САЩ Марк Еспер на някакъв семинар на НАТО, където той също е казал, че САЩ "ще изпратят" не повече от 1000 души за да "пазят от ИД" нефтените полета на Дейр аз Зор (Това е съвсем естествено, тъй като интереса на САЩ е само петрола). Да ама все още нищо не е изпратено, а дир.бг задъхвайки се от радост вече ни пише, че САЩ "изпращат войски" едва ли не навсякъде в Сирия, докато видите ли Тръмп продължавал да пише своите "туитове". Да не излезе тази информация на дир.бг като българската поговорка "Гладна кокошка просо сънува".

Пуснали вълка да пази стадото.

Какви брилянтно нагли крадливи йезуити..

Само нагли и са далече от класата на йезуитите . Кзанксови дебили .

Охрана или окупиране на петролни находища? САЩ действат като мутрите- ти ни плащаш' ние те охраняваме от самите нас.Ако не плащаш ще те пребием и ограбим.

name

за какво им е на джихадистите петрол ?

Петрола на Сирия принадлежи на народа на Сирия и на легитимното му правителство!!! САЩ пак искат да КРАДАТ от чуждите природни богатства!!! Кюрдите да се махат в САЩ - нямат работа в Сирия - това са разбойници - слуги на Израел!!!

чичо Скрудж не мисли така...

явно ще се наложи путин съвсем скоро да обяви осмата поредна окончателна победа на российските военнокосмически сили в сирия, но първо ще трябва да впише още 5 - 600 их там нет в полка на безсмъртните!

САЩ ще защитават Сирийския петрол от джихадисти, какви добри хора....

Естествено.Петрол=Контрол.

Петролът, значи. Дойдохме си на думата. За целта Обама искаше на всяка цена да свали Асад, въоръжи и обучи бойците от Сирийската свободна армия и стана тя каквато стана - жертви, разруха и мигрантска вълна... САЩ "демократизира" света - Либия, Ирак, Сирия ...

Тъпак, бойците на сирийската свободна армия громеше ислямска държана, когато Асад и руските му приятели не знаеха къде се намират и безразборно бомбардираха сирийските централни и западни градове.

Умопомрачението на светът продължава. Лошото е, че няма надежда да се оправи. времена в които литър петрол е по- скъп от един човешки живот.

Teзи ИДИЛ нали ги бяхме ликвидирали!

Абе на Туитър всичко сме ликвидирали, ама проблемът е, че не живеем в Туитър...

САЩ чуят ли нефт и войната е готова !!!

Тия за да запазят долара като световна валута и майка си ще продадат. Да минават всички държави на национални валути и тия да си прибират аскера в САЩ за да е мирев света.

Казах ви да не бързате да се радвате на руско-турската дружба и че сметките без бай Доню Кръчмаря са прибързани. Казах още, че най-интресното предстои.

Кой управлява САЩ ако не е Доньо?

Шалом май френд.

Ми тя военната мисия наистина приключи... ама Тръмп няма пари за да върне в родината военните части които Ирак не ще да приеме на своя територия, и затова военният министър се спасява както може... докато още може, де;)

Леко странно ситуация .... Петролните находища са собственост на държавата Сирия . Асад стана " диктатор " и сатрап " след като отказа да подари природните богатства на частната компания на дик чейни . Последва създаването на идил / доста мърлява операция на цру / и съсипването на цяла една страна. С милиони човешки жертви . Под равнодушния поглед на едноклетъчните от оон и също толкова дебилните от ес . И сега са се втурнали сащисаните от другия край на Планетата да бранят ... сирийския петрол на сирийска територия от собствените си терористи . Че коя що годе развита страна ще си харизва природните ресурси на някакви зомбита ?! Опс ... стъпих накриво , всяка прилика изобщо не е случайна . В какво блато ни натресоха , драги ми сънародници ... Време е вече да изхвърлим боклука , и местния слугинаж продажен и презокеанския такъв . Със здраве ;)

Нали САЩ казаха,че ИДИЛ вече е разгромена ,какво х.. си ще пазят от ИДИЛ ?

Ти погледни, че и Таджикистан освобождава 20000 затворника- нещо ще става, но ще видим какво.

Нормално да бранят братята си терористи!

До 20 години петрола в световен мащаб ще изчезне с него и могъществото на янките.

Не е в петрола могъществото, поразрови се малко, кой как и защо е отгоре на пирамидата

държавите си местят златните резерви във военни зони извън САЩ. САЩ в паниката се въртят като пумпали в петролните полета и вече военните са извън контрола на президента. Ако имате акъл се спасявайте! В началото на следващата година се очертава началото на турболенцията.

САЩ-исаните ни сънародници ли? У на мен ми се струва, че ще хапнат уя...

И нито дума на какво основание америк войски ще се намират в суверенна държава! Някой да ги е канил или да има решение на ООН? Американският ботуш тъпче навред и наред, където има изгода за радост единствено на местните евнуси и травестити, които се надяват да ги огрее най-сетне и тях войнишки темперамент. Ноо те и кюрдите доста дълго се надяваха...

Кой ви втълпява, це все още съществува понятието суверенитет на държава? Дано прощклет да остане Буш и цялата клика която от алчност запалиха целият свят.

Иначе, колко сте прости, не може да се измери. Сирия няма петрол да захрани танкера до САЩ. Явно ви харесваше повече, когато ИДИЛ продаваха петрола на Ассад, а сега не могат, щото го владеят кюрдите.

пак изпълзя! Ти не се ли наяде с ДДТ, бе?

са пофали, че на ИДИЛ в Сирия мамицата му ..... Пък сега ша пази нещо си от ИДИЛ.. Дето уж той лично му е.... мамата.. Що ли туй нящо е познато.. В Ирак кво пазиха хамериканците от Блекуотър на Монсанто? Петролните полета на Ирак... Ама понеже те там избиха цели села при пазенето.. Сега с Айбрамси са налага да опазваме петроло..

Колко удобна позиция. Ще защитаваме петрола. А защо друг да не го защити. Мироопазващи операции без нас, ама вие ако държите моля действаите...ей класици са бртята хамериканци. В едно са добри мамка му - маркетинг. Добре би било обаче да се конкурират и мисля, че Русия и Китай се усетиха...

Нагли изроди само грабят и унищожават суверенни държави! А глобално народа спи, каква жалка картинка е човечеството в момента.....