Тръмп обяви, че изтегля САЩ от Парижкото споразумение

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че САЩ се оттеглят от Парижкото споразумение за климата. Изявлението беше предадено на живо по Си Ен Ен.

Обратно в новината

Коментари - Тръмп обяви, че изтегля САЩ от Парижкото споразумение | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

като чета какво се пише тук, си задавам въпрос. ако путин изтегли рф от парижкото споразумение, то вероятно същите хора дето плюят тръмп, ще са във възторг! та въпроса който ми се върти наоколо като партизанин край мандра, е: всички ли сте учили диалектика на материализма, и издържали изпит поне с 5.30 ?

продължават пиара му на голям бизнесмен, сключващ много изгодни сделки.

тръмпи рижия катил пак се е заел със сране.... трябва да се научи да си върти дупарата и да пръска наред...

демократи печелят мнозинство и оранжевият клоун е импийчнат.

Тъпата Прическа как ли ще се разквичи с въвеждането на едно тотално ембарго от страните подписали споразумението за стоки произведени със замърсяващи технологии?

Най добре е да се изтегли от НАТО и Еврапа.

Eдно умно нещо - СО2 не само не е вреден, но и храни растенията. На времето земята е била покрита с хиляди действащи вулкана бълващи СО2 в хиляди пъти повече отсега, навсякъде е имало гори, буйна растителност и животни. Това с което е добре да се съобразяваме е в градовете въздуха да е чист т.е. да няма тецове в градовете и да се забранят дизеловите и бензинови автомобили, всичко да мине на газ и електричество.

Даа, оттеглят се САЩ от Парижкото споразумение за климата. Благодарение на Доналд Тръмп разбира се. А по нататък, кой знае: "Браво Доналд, а сега е и моментът за излизане от НАТО", е неслучайно заглавие във френските алтернативни медии, "Bravo Donald, et maintenant, cest le moment de sortir de lOTAN !", le 02 juin 2017, Ruptures Presse). "Спрете НАТО! Матеуш Пискорски пише на Доналд Тръмп от зад решетките" ("Arrêtez l'OTAN! Mateusz Piskorski écrit à Donald Trump de derrière les barreaux", 25 janvier 2017, Réseau International) е заглавието на публикация във френския Резо ентернасионал, в която четем: "Матеуш Пискорски е журналист и професор по политически науки в Университета в Шчечин, а също и шеф на политическата партия Промяна. Той е затворен във Варшава без съд още от май 2016 за разгласяване плановете на НАТО за потушаване всякаква проява на опозиция в Източна Европа...В тази кореспонденция от зад атлантистките решетки, Пискорски се обръща към президента Тръмп и изразява надежда, че неговото президентство ще сложи край на политическите репресии, които предшестващата US администрация е разгърнала в нечувани мащаби..."

Ми, те "чукат на отворена врата". На срещата на върха на НАТО в Брюксел, Тръмп отказа, САЩ категорично да потвърдят, че ще се придържат към Чл.5 на Северноатлантическия договор. С това (колкото и да го премълчават нашите медии) той на практика срина НАТО. Отделно дето има поне 8 страни от НАТО и Германия е една от тях, преобладаващото мнение на хората в които е против военна подкрепа за страна - членка на НАТО, в случай на нападение на Русия срещу нея. Та да питам, кво туй нЯщо - НАТО?

Пералня с пред пране и удължено накисване на финала с мощна центрофуга

Пералня с пред пране и удължено накисване на финала с мощна центрофуга

Така е: "Премахването на член 5 от Тръмп бе атака срещу всички от НАТО" ("Trump's Article 5 Omission Was an Attack Against All of NATO", BY JULIE SMITHMAY 26, 2017 - 12:18 PM, Foreign Policy). И Тръмп не е сам: "Както Доналд Тръмп, така и генерал Дени Мерсие смята, че НАТО е с овехтели структури" ("Comme Donald Trump, le général Denis Mercier pense que l'Otan a des structures obsolètes ", Posté dans Otan par Laurent Lagneau Le 18-01-2017, Opex360).

Правилно Тръмп излиза от Парижката Афера за глобализация и смърт на проекта ! Спомнете си че той предизборно обеща едностранно да излезе , с което показа че работи за собствената държава а не за някакви зелени маймуни които пречат на индустрията и я рекетират Държавите ! Колкото до глобалното затопляне е мит , доказан от истински учени от САЩ и Русия , както и нашите зелени които рекетират България и не дават да се развива !

Дир.бг не са превели цялото експозе на Тръмп, който казва, че ще предоговори Парижкото споразумение. Това означава, че ще гледаме ББ 2. Каза едно, до довечера /няколко дни или месеца/ друго. С този опит Тръмп ще се пробва, но никак няма да е лесно да успее. Има два аспекта- амбицията да покаже как се преговаря и в същото време непознаване на екологичните изисквания. Те вече са реалност и са разбили вратата на днешния свят. Отдавна не чукат на нея. Климатът вече е приоритет, който не може да бъде подминаван..

И къде бе, гумата, да прочетем, че "Тръмп ще предоговори Парижкото споразумение"?!

Това рижо нещо със смешна прическа вече е опасно не сам за САЩ!! Най-добре е да го отстранят спешно по един или друг начин.....

сътрудник е на нацистите и е предал и обрал един куп евреи ...та такава личност за която човешкия живот има стойност само колкото за разменна монета чак толкова много да се загрижи за глобалното затопляне е меко казано съмнително....

сега се е поправил. обира само неевреи.

Сорос е само на единия край на нещата. Ако се разглежда капитализмът отделно, Сорос е малкия проблем. Климатът е приоритет в Америка поне от 1985 година. Там има много примери за репродуциране на природата и американците всъщност дадоха тон за екологичното движение следвайки Кусто и Грийн Пийс. Сорос е само един човек, който печели и дава част от печалбата си за екология и то не кой знае каква. Тръмп не е много запознат, защото е от страната на "лошите", които нарушават екологичните изисквания. Ако енергията му се насочва зле, нещата все така ще вървят и е важно демократите да станат конструктивни, защото Тръмп ще се се дезориентира и започне да прави поразии вместо да следва търговските си обещания.

И сега какво? ТЕЦ-2 понеже е държавен т.е. Еврогейски, ще работи по завишените стандарти а американският ще си пише на воля...!?

pe..l

...НАСА - Е там... Бъркли също... ЛосАламос и Алмагордо... Силиконовата... автоиндустрията...пластмасите и ММС... Станфорд...авиоиндустрията... Всички Уважавани Банки...и т.н. - т.е. Да очаква Човек че Биха се самотаковали е Несериозно ! ...въпросът е Дали ще предупредят Накъде Се Тръгва...или Пак ще Дръпнат ЯкоНапред пред Всички.

Тръмп лъга ли, лъга ли, лъга!! Не спря да лъже.

сорос ви плаща плаща ппплллаща ама скоро ще спре да ви плаща и тогава излизаш пак на магистралата ганчо

Hищо ново те не бяха подписали и предния договор от Kиото.Истината е,че американците си правят каквото искат смятат всички други нации за роби и по долно ниво хора.Където са минали добро не е дошло с години докато не се махнат. И всичко това за сметка на тях да им е добре.

Този Вид споразумения са Стъпални/В-серии/СистемноПродължаващи...като Има моменти когато ПриетиВече неща/аспекти - се Анулират. ...колкото до Американците - Са Несамо сащчани...и Са Доказали че са НайБързоУчещитеСе...Включая от Собствени грешки.

доказателство, че зад него стоят най-ретроградните част от световните компании.

Значи който не е нео-либерална, политкоректна, интернационална соросутка е ретрограден. Е радвам се, че все още има такива "ретроградни" хора, които са способни да мислят и разсъждават нормално.

Описателно : - Джъстин го погна отн.дървата...а Тръмп - Моли за Кийстоун... - Германия - Има Яка стъпка В Мексико...а Тръмп гледа да сецне ХечоИнМехико... - Макрон - очароваВече Всички... - Катето&Уил си трайкат... - Пекин - Твърдо е ЗА Споразумението... ...та КаквоАко - Изведнъж се Каже че НЕ е от Индустрията ! ... и очевидноИдващите Годзилиарди ЗА военни Нещища - Се насочат Към Космоса ! Бих казал - Възможно. ...дориПочти-силно. - а Сме ли Готови ЗА у Нас ?

глобалистите са в нокуат - все едно са се боксирали с кличко, ама тръмп е този, който ге фрасна лошо, много лошо!

Кихо-газоотделяне ?! Симултантно кат у 'Ченге в мола' :-))))))) - Се стегнете, Колега ! , та Иванка тамън Стъпи из Западна и Централна Европа !!!...и то с Производство де-факто Отвсякъде.

интелектуалци от Цял Свят, обединявайте се срещу световната посредственост.

А ! - значи И-Вие разбрахте Що Значи - Ние ! Всички !! Заедно !!!

аз и вчера го казах, под друга статия - тръмп го слага на глобалистите по няколко пъти на ден. истински лидер, противопостави се на световното блато! меркел рони крокодилски сълзи!!

Както казва ДобърПриятел : - нАдай се, Гергино...

какво предлага, едно нищо.

Света ще му го тури на Тръмп!! Не се съмнявай.

какво да го правиш. Всички видяхме колко малоумно животно е този. Сега му налагате едно яко мито на всички продукти които са произведени с енергия от въглища и ще ореве орталъка тотално.

Ммм... - в Тази насока все ми се струва че Мъдреците-с-Брадите поподготвят Нещо ...защото : а. Мъск - Има Невероятни бонификации ! ...а Твърдо сецна Тръмп б. това изявление на Тръмп е Втрещяващо ..ммм...farfelu.

Bravouu!....

от краварските разбойници не очаквам нищо добро,от техните съюзници също . това са една голяма банда от мошеници .

от путлерастките разбойници не очаквам нищо добро,от техните съюзници също . това са една голяма банда от мошеници .

Преувеличавате/прибързвате, Колега... - дотук има СамоНачално изявление Само от Тръмп.

Bravo tochno taka se zashtitavat nazionalnite interesi a ne samo da se sabirat edni miliardi koito nikoi ne znae kade shte potanat

Харесвам протекционизма на Тръмп, обаче това е колосална изцепка и ще предизвика вълна аналогично поведение, след като един най-важните играч в нея кръшка. Борбата е с климатичните проемени е трудна, неприятна и коства немалко разходи. Това, че Тръмп сега поставя американците пред целия свят е нещо като "кон за кокошка", не след дълго ще бъде принуден САЩ да се включи отново, но на значително по-висока цена.

Дотук - Никой НЕ се отказва от Споразумението (освен САЩ, според Тръмп)... ...а ОттукНататък - Би следвало да очакваме алтернатива : - или Америка ще Е първият който Открито ще Изкаже че НЕ индустрията води до затопляне и Ще се тръгне ЗА Решение - или към ВсичкияДруг хардахуш ще се Насложи И-този (в Тази насока).

Сами си го пожелахте...

За каквото и да си говорим винаги става въпрос за пари... Дали ще е цената на въглеродните квоти или ще е борба кой да чопне от нарочените милиардни инвестиции за борба с имагенерното глобално затопляне няма никакво значение все някой ще е недоволен от разпределението на баницата постигнато в Париж. На път сме да повторим историята с озоновата дупка... само че в още по-голям мащаб;)

Озоновата дупка няма нищо общо с това.

Хм, дали пък няма? Измислиха теория с която се опитаха да докажат антропоморфния характер на нейното появяване и последващото и разширение... в последствие, след един куп хвърлени на вятъра пари и усилия, се оказа че теорията поначало е грешна;)

Дискретно : - ЗАЕ...тииит 'индустриалното' в Промяната-на-Климата...и Вижте Защо се насочи спътник Към Слънцето !

Майкъл Крайтън: "Състояние на страх"

За Протокола : - Си спазва Твърдо Обещаното !, че Business Is Business ...ама Отвсякъде го Погнаха че 197 (Сто Деветдесет И Седем.) страни Спазват Споразумението ! , и то бидейки далечПоСлаби от САЩ. ---- Маймай ще Трябва да Туторираме Америка ЗА Двустъпковата.

Не се заблуждавайте роби, всичко е пари и всички споразумения се правят във връзка с тези пари!!!

С други думи ... - Оправяйте се с Китай, Русия, Иран, ... Както можете!

най - справедливо е да ви наложат всички държави санкции и икономическо ембарго

Копелета, вече се обърках в този пъкал, не знам кой е крив и кой е прав, кои са лошите...демокрацията или комунистите!!!

къде ги виде тия комунета? само в северна корея казват че има, ама не вервам на нищо веки

АМИ ТО И МАРИЦИТЕ СА НЕИЗГОДНИ ЗА БЪЛГАРИЯ,И СА ЛОША ЗДЕЛКА ЗА НАС !

Ако не бяха тези инвестиции за т.нар Марици, те щяха да са вече скрап. Инвестират, създават работни места и изпълняват екологичните изисквания. Ако бяха дошли руснаци щеше да е лунен пейзаж. Разбра ли товарищ мурзиль?

Пълни глупости на тъп соросоид.

ако вместо това имахме и Белене сега цената на токът щеше да е 6 стотинки. само сравни цената от мариците и Колзлодуй. да - за да може разни мазохисти да си съсипват здравето под земята и да копат въглища, които после да се продадат на безценица на тецовете... за да може няколко стотици да се самоубиват ритуално и бавно на работното си място плаща цялата страна. добра сделка, няма що

Tова Bанчо цигането ли ти го каза ?

Президента как ще защити американците от Урагани , Торнада , Цунамита и други катаклизми ? С долари ? с много долари ? Ще си избърше задника с тях !

Едни големи пари се разиграват на масата! Едни хора ще спечелят много пари, други ще загубят! Да видим борсите как ще реагират и ще разберем кой пълни касичката на републиканците и Тръмп!

ЦИТАТ ОТ РЕЧТА : "СЪЩИТЕ ПАРТНЬОРИ В ЗАПАДНА ЕВРОПА КОИТО НИ УПРЕКВАТ ЧЕ ИЗЛИЗАМЕ ОТ ПАРИЖКОТО СПОРАЗУМЕНИЕ , НЕ СИ ИЗПЪЛНЯВАТ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА КЪМ НАТО ПО ДОГОВОРА ЗА НАТО ДА ДАВАТ 2% ОТ БВП ЗА НАТО ":))

Яяя виж ти. Мисъл а'ла Боко. И Тръмп ли има хода на мислене на нашата тиква.

Настана време, заек вук да кеца и он да си трае!

Знам ли, може пък и да е прав този милиардер Тръмпи, не може да хрантути и охранява европейските гейове цял живот !

О, даа.. Нека си върне производството в САЩ!!!!!! Нека малко те да подишат отрови, а не само хората в Китай да дишат с маски! Хаха Голям тъпанар е тоя, а тези, които го харесват, са още по-тъпи и ограничени!

Ти какво, само ти ли си гявола, където се тровиш...май ти е гот и искаш да продължава това в БГ, а не в Америка!

Оранжевият оранготан надмина и Боко банкянския по бабаитлък.

гледам доста сте ентусиазирани! навярно ще ви спадне мъничко ентусиазма като ви кажа, че ес трябва да дадем 17 600 000 000 € годишно на неразвитите държави, които и да са те, та онези да не си горят кюмюра!

погледнете борсите днес и тогава обиждаите и сравняваите трамп с боko.

Мачкай Тъп! Перука направи Пиндосия още по-наркоманска и жалка! Молодец си ти! Ще върнеш Кравария в Каменната ера, като разрешиш да копат каменни въглища.

тъпи, парижкото споразумение е струвало на сащ 3 трилиона долара до сега! тръмп ще си спести следващите трилиони!! от това едва ли щатите ще са на загуба!

и ще привлече хиляди Западни Хай-Тек Компании в сферата на чистите енергии !!! Китай е новият световен лидер на глобализма и либерализма !!!

ЦИТАТ ОТ РЕЧТА : "АЗ СЪМ ИЗБРАН ОТ И ПРЕДСТАВЛЯВАМ ГРАЖДАНИТЕ НА ПИТСБЪРГ , А НЕ ГРАЖДАНИТЕ НА ПАРИЖ ":))) ... ЗАМИСЛЕТЕ СЕ ОГО ПРЕДСТАВЛЯВАТ МУЦИ АГА БАНКЯНЛИЯТА И НЕГОВИТЕ КУКЛОВОДИ :))

Ало, къде бие, Китай? Случайно ли? Аха, другия път. Нещата не са никак прости, троша глави и толкова, не ме интересувате, ще убивам света. Ние пък ще видим, 300 милиона американци не ще да дават акъл на 7 милиарда. Чакаме развръзка, и тя не в полза на Тръмпеца. Светът не е америка, този не го ли разбра?

"Светът не е Америка1"Светът е в краката на Америка!Да са пожелали нещо и да не са го направили,без някой да им противодейства?Ако бях млад щях да отида там,за да имам достойнството ,че съм гражданин на силна страна,на която целия свят се подчинява безропотно-истинска Римска империя!

Еми много правилно, браво Тръмп! Време е и ние да се оттеглим, и тогава ще питаме защо трябваше да плащаме милиарди за американските филтри в двете американски Марици Изток?

айде сега всички заедно кажете "кофефе" хахахаха който последен се смее, най-добре се смее.... (народна мъдрост)