Коментари - В САЩ притеснени за климата, но не дават пари | dnes.dir.bg
назад

В САЩ притеснени за климата, но не дават пари

Три четвърти от жителите на САЩ смятат глобалните климатични промени за сериозен проблем, който трябва да бъде решен, за да не застраши съдбата на бъдещите поколения, предадоха Асошиейтед прес и ИТАР-ТАСС.

Обратно в новината

Коментари - В САЩ притеснени за климата, но не дават пари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За 2009г 22% от бюджета на ООН (част от което са УНИЦЕФ и ЮНЕСКО) са осигурени от САЩ. Те заедно с Япония Германия, Великобритания, Франция, Италия, Канада, Испания и Китай осигуряват 75% от бюджета на ООН. Само за сравнение, приносът на Саудитска Арабия е 0.713%. Издръжката на тази организация струва милиарди годишно и тези пари не падат от небето...

Нещо си в грешка. САЩ отдавна не дават пари за ЮНЕСКО и УНИЦЕФ. Те пари не обичат да дават, свикнали са само да взимат. Затова и ще пострадат.

На 100 % си прав.

И как точно грабят парите американците?!?!

Дреме ви на шапките ! Какво по-хубаво от това , че злодейските върхушки не са се разбрали помежду си ?! Резултатът показва, че може би цивилизацията няма да отстъпи. Това всъщност е хубаво ! Най-съмнителна, т.е. мекушава е европейската позиция. Янките защитават интересите си както се полага. Тая история с въглеродния двуокис е партенка и глупост. Никой не възразява, че трябва да живееме на чисто, но въпросният газ е естествен и полезен за растителността, а организациите, събрани на форума промотират твърде съмнителни полуфакти и откровени лъжи....

По-скоро да идва дедо Йоцо, че само той знае как да оправи глобалните проблеми!

Тая среща се оказа голямо надлъгване. Всеки беше тръгнал с голяма кошница, ама уви и другите се оказаха тарикати.... Западно европейците, след като забогатяха за сметка на евтините суровини които си доставиха от развиващите се страни и след като си преместиха производството там, решиха да се правят на много еко... За чужда сметка. Американците се направиха на луди, хем намалят газовете, ама спрямо 2005 и хем така хем иначе. Развиващите се страни бяха решили да цицнат по-богатите, но нещо не им се отвори парашута - подхвърлиха им жълти стотинки. Въобще всеки си дърпа килимчето към него и майната и на земята... Дано да са прави някои учени и затоплянето да се дължи на слънчевите цикли. Че ако зависи от нас леле-мале - ще се удавиме в собствените си лайна - и богати и бедни.... Айде със здраве!

става дума за пари и за нищо друго.За да има всеобщи мерки против вредните емисии, трябва да стане нещо като потъването на Атлантида.Дотогава кервана ще си върви...Човечеството като цяло не е способно да мисли за едно дългосрочно бъдеще. Това го могат само отделни личности,които за съжаление обикновено не държат лостовете.

Американците не дават пари за климата,а ако има война/и да няма ще си намерят враг/веднага милиарди ще се намерят.Боклуци.

Давам само ако съм ограбил няколко пъти повече

:) s malkata podrobnost che te imat i nai goliamo vlianie v Izbroenite ot teb organizacii.. Dosega blagodarenie na tiah dosta ot voennite konflicti se zapochvaha i potdurjaha sus sutrudnichestvoto na tiah na sash .. :) vish Korea , surbia, avganistan i tn .. Mnogo ot tozi biznes si e kakto i NATO .. Generator za prihodi na USA :) taka che .. kakvo kato plashtat nai mnogo kato gi rukovodiat osnovno te..

до гео е ако изсечеш горите и върнеш в атмосферата всички складиран въглерод за 1 секунда (100-200 години) няма как да няма ефект, и като станеш 10 милиарда камъни ще ядеш, щото и химикалите, които ядеш сега ще свършат бавното глобалното затопляне ще ти се стори като супер бърза микровълнова

Китай, следван от САЩ бълват най-голямите количества вредни емисии в атмосферата. Китай се причислява към развиващите се страни. САЩ се опасяват, че ако се ограничат в изпускането на вредни емисии в атмосферата, това ще доведе до забавяне в развитието на икономиката им и естествено до понижаване на жизнения стандарт на населението. Гласуването на пряк военен бюджет, който е два пъти по-голям от сбора на военните бюджети на всички останали страни по света, абсолютно не ги притеснява. Както отбелязаха световните агенции, Обама, лауреатът на Нобеловата награда за мир и военният министър на САЩ са постигнали победа като са успяли да убедят Конгреса да им отпусне допълнителни средства за военни нужди. А парите за развиващите се страни в същност са средства за забавяне на тяхното промишлено развитие и ще бъдат изпокрадени преди да достигнат страните , за които са предназначени, с изключение на Китай, който също претендира за такива помощи.

Моме, би трябвало да си загрижена за общата си култура, а не за Чичо Сам. САЩ правят най-големите вноски в ООН, откъдето са и парите за ЮНЕСКО, УНИЦЕФ и т.н. (какво е пък това?!), отделят милиарди всяка година за безвъзмездна помощ за африканските и развиващите страни и помагат най-много при всякакви природни бедствия.

Да,но бюджетът им за въоръжение за 2010 г. е 680........милиарда !

Какво са виновни американците че нас така лесно ни манипулират и се чудиме къде да налееме пари имащите европейци . Те се грижат за нацията си как ще преживява а нещи ги боли ..... И къде е това глобално затопляне господа ????? И ми е много инересно ако го има изобщо както твърдите как ще го спрете. На мене ми се струва че само се опитвате да наливате пари от едно място на друго . Аз лично не вярвам да има такова глобално затопляне . но никой не ме пита увеличават ми тока, парното, водата и какво ли още не . Ама как ще живея никой не ме пита . Ще ни изтребят преди да има каквото и да е затопляне . Или ние сами ще се изтребим. Хората започнаха да се самоубиват млади , стари от недоимък и мизерия .

Ей мишки , САЩ дават най много средства за нови технологии спиращи отделянето на вредни емисии. Технологии които някой ден другите държави също ще ползват , без да са дали и лев за разработката им. Никоя държава няма да си спре производствата. Иначе приказки от рода на ... Земята е плоска , ама ЦРУ нарочно ни заблуждава че е кръгла , за да печелят американците от това... си ги разправяйте на партийните конгреси на БСП.

Ако съпоставим поразиите и мръсотията, която българите правят в собствената си държава, американците хич не ми изглеждат толкова лоши! Я си представете Бай Ганю с толкова власт, какви чудеса е готов да направи!

като вземе да им потъва ман хатън , до тогава ще се опъват като магаре на мост

Нека оставим на страна дали има или няма глобално затопляне . Според голяма част от американците има и то е опасно но смешното е че те следват логиката абе може да е лошо ама немога да отделям заплатата си за 3 часа(доло горе толкова са 25 долара ако си от най-зле платените)всеки месец . Но пък бих ги дал да ударим Иран :D

Абе пичове, стига сте вярвали на голи приказки от рода на Трябва нещо да направим. Това глобално затопляне е пълна измама, абсолютен блъф в типичен американски стил. Обясниха ви учените че има повишена слънчева активност, показаха че шапките на полюсите се топят не само на Земята но и на Марс. Какво повече искате? Като дават Обама всяка вечер по телевизията как приказва, някой сеща ли се да е казал една истина? Всичко е лъжа и измама. И колкото повече се задълбочава финансовата криза и нараства недоволството на хората, толкова по-плитки и нагли ще бъдат лъжите, защото няма време и трябва да се бърза да се спасява капитализма. Дето вече е умрял. Слушайте го като искате, ама поне подлагайте на критика казаното, проверявайте термометрите, мерете 5 пъти пък после режете. Не го ли чувате какви глупости говори - да намаляваме СО2. За фотосинтеза нали сте учили, нали така се хранят растенията и дават реколта. Ние хората да спрем да дишаме ли, какво? Ами досега как сме живели няколко хилядолетия? Ако искате нещо да направите направете поне едно - не ставайте спонсори на тия мошеници. Тук ще кажа едно нещо дето не съм си мислел че някога ще го кажа, защото ненавиждам външната политика на САЩ... макар и да не разбират все още какво им готвят, браво на американския народ - нито цент за тия убийци.

Чичо Сам никога не дава. А единственото, което изнася, е... войни. Понеже никога не е имало война на собствената им територия /като изключим касапницата с бедните индианци/ янките смятат, че, въртейки пищова, могат да оправят всички проблеми... Не знам само как пищова ще повлияе на КЛИМАТА, на когото са най-големия враг /чрез неовладяни и неконтролирани замърсители/.

Две основни мерки са неободими: 1. Бедните и развиващи страни трябва да заменят старите си и силно замърсяващи инсталации(заводи) с модерни, които не отделят вредни емисии. За тази цел са нужни огромни пари, които бедните държави нямат! 2. Богатите държави да инвестират средства в модернизиране на собствените си инсталации и намалят изхвърлянето на вредни емисии. За това са нужни не само средства, но и поставянето на законова рамка, тъй като никой няма да направи нищо без да бъде принуден. Като цяло ще продължим да гледаме американски филми, които показват настъпването на апокалипсис, докато това не стане реалност и ще е невъзможно връщането назад.

Молете се най-лошите ни политици да са като американските - ония крадат от света, а нашите дерат народа си! Пък българина е дори по-голям егоист и от американеца!

до ДАСКАЛА- Развитите страни дават тези средства на развиващите се защото отгооврността по замърсяването на природата е главно на развитите страни, а вероятно с аи позамърсили развиващите се докато са се извличали полезни изкопаеми и пр. В контекста на помощи в развиващите се страни обикновено влизат бившите колониални държави. Не ми е обаче ясен статута на бившите социалистически страни в климатичен контекст. Отначало те бяха страни в преход, което според мен беше най-правилно. След това неусетно в докладите на международните институции се трансформираха и те в развиващи се страни като онези, които в миналото наричаха страни от Третия свят демек ни капиталистически, ни социалистически. Или ги споменават като страни с възникващи пазари. Но и африканските са с възникващи пазари, така че - питай в Копенхаген.:))) И аз имам въпроси: Тези 100 милиарда -в пари на ръка ли ще бъдат или част от тази сума ще бъде в емисионни бонове? И съм малко скептичен относно офшорната покупко-продажба на бонове, защото такива пазари теоретично могат да придобият характеристиките на онези дето ги критикувахме като започна кризата.

Има ли въобще по-малко мразена нация в света?!?!

Хамериканците вземат, но никога не дават. По принцип други трябва да дават вместо тях.

Аз пък съм притeснен за САЩ, че много скоро времето им изтича и ще се молят на китайците да ги доизкупят за некой и друг юан.

а дали изобщо има глобално затопляне

ами затлъстял капиталист пари дава ли ....

Кои са развиващи се страни и защо ще получат 100 000 000 000 долара ?

Гнусната гадъ. Ако завоюват нещо е само за тех, а лайната друг да им ги бърше!

САЩ не са научени да дават те взимат и взимат каквото си поискат и когато решат мирно чрез война или лъжа.А страните сега трябва да им дават за да спират от време на време климатичното оръжие HAARP на Аляска.

За войни, нежни революции, преврати, военни бази и агресии по света имат пари колкото си напечат, но за нещо полезно за цялото човечество - нямат..... Па и ние им лакействаме безотказно!!!

евтините ресурси в Щатите са за сметка на всички останали...

наближава .....

Тия пари не стигат само за премиите в банката дето ще направи превода.

За какво им е на американците да дават пари за климат и други подобни клаузи? Нали тези малоумници си избраха черен президент, сега да му се радват и да се молят за по добри времена и климат!

Amerika + Zapadna Evropa 50% ot svetovnite zamarseniq. Kitai 20% ot svetovnite zamarseniq. Kitai 90% ot stokite proizvejda za Amerika i Zapadna Evropa.. i v kraina smetka izliza 4e Amerika i Zapadna Evropa s ob6to naselenie ot 500 miliona du6i sa otgovorni za 70% ot svetovnite zamarsqvaniq.. izliza 4e 500 miliona du6i zamarsqvat kolkoto 6 miliarda du6i, ili prosto kazano 1 amerikanen zamarsqva kolkoto 12 du6i ot tretiq svqt.. UBIITE AMERIKANCITE

Абе как винаги разбирате световните конспирации, пък една мъничка България не може да управлявате и подредите! И какво ще стане ако утре Америка изчезне? Ще бъдете по-щастливи, умни и добри! И какво като няма глобално затопляне - има глобално съсипване на природата, има неистов стремеж на всички да живеят като американците - това е истинската причина да бъдат мразени! Я вижте нас - за десетилетие съсипахме природата си от лакомия и алчност! Пак ли американците са виновни! нима не искате да имате - къща, кола, вещи, още вещи, повече вещи! Не виждам с какво сте по-различни от тях - освен, че те успяват, а вие ги мразите че не сте на тяхно място! Вчера минах през мола-хората купуват боклуци като зомбирани!

НАЦИЯ ОТ ИЗНУДВАЧИ И ИЗПОЛЗВАЧИ .

Баси габровките еврей, свиди им се хартията на която печатат :)

Дано да стане като по филмите, дето ги правят!Там всичките гадости се случват само в Америка-падат метеорити, само там кацат извънземни, само там изригват вулкани и т.н.!Каквото повикало -такова се обадило!Тъпи американци!!!

До: bob (20.12.2009 г. 12:30ч.) Това е самата истина, ама я го кажи на американските мекерета, да видиш как ще гракнат, че си мръсен комуняга...