Обама обеща повече надежда, отколото страх

Американският президент Барак Обама отбеляза деветата годишнина от терористичните атаки от 11 септември 2001 г. в събота, като акцентира върху националното единство и обеща на Америка повече надежда, отколкото страх.

Обратно в новината

Коментари - Обама обеща повече надежда, отколото страх | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Относно Осама и дълбоката нелегалност, в която се намира. На 2 ноември 2007 година, бившата премиерша на Пакистан, Беназир Бхуто, даде телевизионно интервю за предаването Frost over the world, водено от Сър Дейвид Фрост, и излъчвано по Ал Джазира Инглиш. Това интервю е близо два месеца преди смъртта и. Около петата минута от интервюто Беназир, произнася думите "и той също така е имал срещи с Омар Шейх, човекът който УБИ Осама Бин Ладен". Старият опитен Дейвид Фрост дори не трепва, не пита: "Какво казахте?", "Правилно ли чух?" "Може би се объркахте" - не, той не казва нито едно от тези неща. Репликата е напълно игнорирана. Няколко месеца след убийството на Бхуто, наблюдателни хора качват интервюто в YouTube. Други хора опитват да гледат оригиналното интервю от сайта на BBC. Оказва се че точно тази реплика е изрязана и то доста опитно. Никой не би могъл да забележи че липсва, ако не знае какво търси. Хората започват да задават въпроси, защо е изрязана репликата, след което BBC връща нередактираното интервю. Разбира се, не всички хора по света са запознати с този факт. Незнайно защо, официалните медии никога не са го споменавали, нито коментирали. Омар Шейх е известен най-вече с участието си в отвличането и убийството на журналиста Даниел Пърл. Арестуван е през 2002 година във връзка с това убийство, и е осъден на смърт. В момента се намира в затвор в Пакистан. Твърди се че има връзки с Ми 6, британското външно разузнаване, и затова присъдата му още не е изпълнена. Какво имаме налице. Твърдение за смъртта на Осама Бин Ладен, от устата на доста високопоставено лице и доста запознато с тези въпроси. Имаме налице и скоропостижното убийство на това лице, два месеца след интервюто.

Г-н Нотев, моите уважения и благодарности за информацията! Все пак, не вярван някой от ранга на Беназир Бхуто да е убит заради реплика, особено след като вече е казана! Пречела е или е била опасна с друго! По тази логика шефа на ЦРУ трябва също да бъде убит, защото издаде официално, че ББ е техен човек!

Какво стана - нали първо обеща Change? Да не е било за обмяна на валута нещо, че и сега надеждата да е подобна

Що си не смениш ника на "Хан Тикву"? По ще върви на простотиите, дето пльоскаш по форумите. Кво ше кажеш, а?

Ми той Бари за обещания получи и Нобелова награда. Това го прави единствения човек, който е получавал тази награда за обещания.

0бама е много добър на празни приказки и обещания. Kато всички социалисти.

Те и от Wall Street всички са социалисти, и в ЦРУ всички са социалисти. И марионетката на ЦРУ - Обама също е социалист. Въобще всички демократи, които се наакат хубаво стават социалисти. И тук Боко като се наака още ще стане долен комуняга :)

Е Обама каква надежда повечее обещал отколото страх при положение,че продължава да лъже като предшестваника си Джорд Буш за атентатите?!

Думите на Обама показват само едно че и той е в кюпа-тероризъм има само в лицето на ЦРУ и МОСАД - те отвличат, убиват и измъчват невинни по целия свят-те търгуват с наркотици в Афганистан и крадът петрол в Ирак. Те ще запалят 3-тата световна война...

Бог да прости загиналите на 11.09.! А с това "алкохолно опиянение" ти надскочи себе си.

разбира се, че Америка не е във война с исляма. Само евреите са във война... но с цял свят ;)

И на теб ти се събра доста отпуск от психиатрията, ама нали е демокрация....

Америка не е във война с исляма ,но ислама е във война с Америка!!!

ТОВА КОЙ ГО КАЗВА???? , БАРАК Х Ю С Е И Н ОБАМА????

Американците си мислеха че закриляни от океаните и огромния си флот са недосегаеми но преди 9 години разбраха колко много грешат и че действията им света си имат и последствия .

Ако случайно откриеш оригинален филм, който да показва поне парченце от самолет който се доближава или преминава през Пентагона - моля публикувай линка. Този монтаж ще бъде най-очакваната информация от наблюдателите от цял свят. Но такова нещо липсва. Онова преди 9 години беше лъжа, и го заявих на жена си, след първите 15 минути, когато знаещите от SNN заявиха, че (сценаристите) са им "казали" кой е терориста. Собственика получи обезщетение 7милиарада и хамерика ще му брои извън тази сума 1.3 милиарда долара, за да построи други сгради на същото място? ха,ха,ха http://en.wikipedia.org/wiki/File:Afghanistanopiumpoppycultivation1994-2007b.PNG този линк показва, кой губеше от разпространение на наркотика в европа. В същия момент други бизнесмени внесоха "кокаин" от южна америка. Сещаш ли се защо Американската държава трябваше да се намеси?

Ти още отсега заявяваш, че каквото и да видиш ще е монтаж. Оттук нататък всеки разговор е безпредметен, макар че има филмчета. Е, не са с холивудско качество, защото са от охранителни камери, които работят в специален режим в който записват 1 от 20 или 30 кадъра, така че моментът на удара не се вижда, но се вижда приближаването на летящ обект. Не е и на фокус, защото камерите са насочени и фокусирани към подходите за достъп до сградите, а не към набето и това даде повод за други спекулации, че летящото тяло е ракета, а останките от самолет са пренесени от другаде за алиби. А бе, кво да ти кажа, мога да те затрупам с конспиративни теории, за които не ти е и минавало през ума. Я по-добре се съберете всички конспиратори, изяснете се помежду си, защото и вашите версии се разминават, а после излезте с една единна конспиративна теория.

Абе какви терористи, какви 5 лв?! До сега няма нито едно доказателство, че Алкайда и Осама са организирали атентатите. Също както няма и доказателство че в Ирак някога е имало ядрени оръжия. Не бъдете коне с капаци, поддаващи се на пропагандата. http://www.vbox7.com/play:3e71db53

Самият Бин Ладен е поел отговорността, а са идентифицирани и практическият организатор и други помощници. Правили са изявления пред репортери на Ал Джазира за тяхната роля в атентатите, като са се смятали за недосегаеми. По-късно повечето са заловени. И една молба - уточни ако обичаш кои богатства точно бяха ограбени от Афганистан?

Така наречените "атентати" бяха грижливо подготвяна акция на ЦРУ в течение на 1,5 година. Всичко само фиктивно беше прехвърлено на отговорност на арабите. Не забравяйте, че и Бин Ладен е "плашило", създадено и поддържано от ЦРУ, за да обслужва конспиративни интереси на управляващите кръгове на САЩ. Ударите на самолетите в двете кули и Пентагона само завършиха процеса - кулите бяха детонирани със зъложени месеци по-рано взривове на стотици места в конструкцията. Удар от самолет в определен етаж на конструкцията на небостъргач не може да причини колапс на железобетонната конструкция на сградата по никакъв начин !!!! Ако някой ви убеждава в обратното, просто не му вярвайте - той или е глупав или има интереси да застъпва безумна позиция. Ще се запитате - "Защо ЦРУ" удари двете кули и Пнтагона ?" Отговорът е прост - търсена беше причина за нова вълна на хегемония на САЩ над арабския свят. Случилото се на 11.09 беше повод САЩ да нахлуе в Ирак. А мухльото Джорж Буш в този период беше само послушна марионетка на господарите в сянка... Същите, които властват и над масона 33-та степен Буш...

Яааа, още един просветен, който дори не знае фактологията, но прави убедителни изводи. Ако тръгнем по твоята логика, драги, трябва да се запитаме защо американците са се напъвали толкова да бутат една кула, че и втора, че и да удрят Пентагона, че и да разбиват четвърти самолет в полето. Не мислиш ли, че и само една кула или само ударът по Пентагона щяха да са достатъчни за да ударят кого естествено Афганистан, където няма петрол, няма нищо. Ами не можеха ли да го направят една година по-рано, когато същата измислена АлКайда и същият измислен Осама извършиха атентат в Аденския залив срещу американския кораб Кол? Толкова американци загинаха тогава и толкова още бяха ранени, а корабът сериозно повреден, че поводът беше просто перфектен. И това беше само още един от поредицата атентати, с които тази измислена организация и техният измислен лидер тероризираха години наред и други страни и които бяха гонени отвсякъде, докато накрая талибаните ги приютиха в Афганистан. Ирак дойде две години по-късно по съвсем друг повод, нямащ нищо общо с обявената война на тероризма.

Е защо тогава добивът на наркотици след нахлуването на войските в Афганистан се увеличи с над 20% като няма нищо там? Защо записите от камерите около пентагона са били бързо иззети от службите и никой не знае какво точно се е ударило в пентагона? Защо нито един небостъргач в историята със същата конструкция като "близнаците" не се е сгромолясвал така въпреки,че е имало такива удари от самолети в небостъргачи? Защо стоманените останки от сградите бързо са продадени на Китай като по този начин се унищожават важни доказателства ? Защо изтребителите на отбраната не са излетели в продължение на повече от 30 минути, след като е било очевидно отвличането на самолети? Защо малко преди 11/9 е имало масирани къси продажби на акции от American Airlines и United Airlines, които бяха повлияни от атентатите?

Добре помня, че точно на 11.9.2001г. следобяд някъде около 17 ч. у нас беше включен телевизора. Прекъснаха предаването и съобщиха официално за атентатите. После включиха Си ЕН Ен пряко. Тогава диктора им КАЗА, ЧЕ ЖЕРТВИТЕ ЩЕ БЪДАТ НЕПОНОСИМ БРОЙ, ЗАЩОТО ВЪВ ВСЯКА ОТ КУЛИТЕ РАБОТЕЛИ ПО 50 Х И Л Я ДИ ДУШИ - т.е. общо 100 хиляди.!!! Сега се попитайте защо РАБОТЕЩИТЕ там НЕ СА БИЛИ НА РАБОТА щом загиналите са само около 3 хиляди и то главно обслужващ персонал и пожарникари? Разбира се има и много други обстоятелства, които издават, че НЯМАШЕ АТЕНТАТ, а това беше ДЕЛО на американските служби. Обаче кратуните, пълни с пропагандна плява, си мислят, че били мислещи.

Защо никой не отговаря на елементарните ми въпроси? Аз ще отговоря на вашите, а дали ще разберете си е ваш проблем. За хероина - първо, сравняваш цифри давани от талибанското ръководство, с тези от американците. Кои са по-верни? Второ, след падането на талибаните крехките наченки на държавност и нормално стопанство се сринаха, а тези хора по чукарите нямат много възможности за поминък. Трето, самите талибани го стимулират, защото от там са им доходите. откъде мислиш, че взимат пари за да се издържат и въоръжават. За работещите в сградите - Първият самолет удря в 8:45. Обикновено офиси и т.н започват работа около 9. След удара всички работещи от по-ниските етажи и съседните сгради, вкл. втората кула започват да се евакуират. Имат повече от 2 часа за това. Освен това е тъпо да съхраниш живота на секретарки и обикновени офис-сътрудници и да "похарчиш" най-ценните хора за един град - пожарникарите и полицията. За твърдящият, че има други такива случаи - кажи кои други сгради са били удряни от такива самолети. Кога и къде? За доказателствата в скрапа - как са били продадени веднага на Китай, като разчистването продължи повече от година и разследването продължаваше паралелно. За Пентагона - аз съм гледал записите и ги има в Интернет. Наистина не поже да се види много, защото такъв е принципът на действие на охранителните камери - записват един от 10 или 20 кадъра (laps mode). Затова и записите трябва да се изследват с подходящи средства и методи за да се извлече максималното от тях. Не защитавам никого и нищо, но не мога да приема нещо, докато не си отговоря на елементарни въпроси като този, защо би било нужно американците сами да си го правят, като не извличат никаква полза от това - т.е. нямат мотив. Второ, защо в такъв мащаб, като и с много по-малко усилия можеше да се свърши същата работа, та чак събарят и трета сграда до близнаците? Трето, ако са взривили кулите, защо е трябвало да го правят 2 часа след като самолетите се удрят? Единственият отговор, който ми идва на ума е, за да могат всички медии да започнат да предават директно и цял свят да види как сами си взривяват кулите.

Мислещ ли си, питащ ли си, ама като ги знаеш нещата, кажи защо се говори само за две кули, като паднаха три??? И третата нищо не я е удряло! Кажи и кой последно спечели от тези "терористични актове", щот Осама освен дето само се крие, друг келепир не видя!

Атентат срещу кораб, не би могъл да оправдае толкова много неща които се случиха след единадесети септември. На първо място, беше приет набързо и без много обсъждане така наречения Patriot act, който позволява на Американските власти (и на частните лица, който реално дърпат конците) да подслушват, да ровят из медицинска, банкова и каквато и да е друга лична информация, без съдебна заповед, а също така и да арестуват някого без съдебна заповед, само по подозрение, че е терорист, което си е разтегливо понятие. На второ място, нахлуването в Ирак и Афганистан, също нямаше как да бъде оправдано толкова лесно. Малко хора знаят, а журналистите изобщо не се сещат (защо ли), че на 10 септември 2010 година , Доналд Ръмсфелд направи изявление пред журналисти, че липсват 2,3 билиона долара от сметките на Пентагона. Т.е. не се знае къде са отишли, а те със сигурност са отишли някъде. Това са 2 цяло и 3 билиона долара. На следващия ден обаче, грандиозният скандал, който така и не се случи, беше удавен в истерията около атентата и удобно забравен. Четвърта важна причина, при срутването на сграда 7 от Световния търговски център, бяха унищожени архиви по текущи разследвания на корпоративни измами, сред които дела срещу Енрон и Уърлдком. След необичаното срутване на сградата в спретнато купче, без да е ударена от самолет, без да е засегната от сериозен пожар, или падащи отломки, цялата документация изчезва и делата са забравени. Както сами можете да прецените, от всичко това се вижда, че атентатите от 11 септември, бяха изключително необходими на задкулисните манипулатори, и благодарение на тях те придобиха още повече власт, за сметка на свободните хора в целия свят, чиито свободи всяка измината година биват изтиквани в ъгъла и отстъпват място на една нечовешка репресивна система.

Има ли още глупаци, да вярват че Осама извърши атентата от 11.09?

Няма такива наивници, брато - извършителите загинаха до един. Той просто ги организира и сам си го каза.

Това исказване на Обама ми припомни вица:"Татеее!Хванах разбойник!"-"Добре,доведи го!"-"Да,ама той не иска да дойде!"-"Е,пусни го и ела!"-"Да,ама аз го пускам,ама той не ме пуска...!"

Май забравяш,че червените кратуноиди подкрепиха военните действия на НАТО в Ирак и Афганистан. Станишев като беше премиер беше сътрудник в тази война, а същото се отнася и за военните министри досега, които са били все верни кадри на ДС и БКП.

Все пак е познал донякъде - миналата седмица празнувахме тук Денят на Труда, който навртемето отбелязвахме на 1 Май;)

ПЪК ДОГОДИНА ПЕЧКИТЕ МОЖЕ И ЛДА ТИ РАЗРЕШАТ ДА ЛОВУВАШ СВОБОДНО БИЗОНИ В ПРЕРИЯТА ))))

За такова нещо не е нужно разрешение или както в България да си член на БЛРС, където трябва някой да умре за да се отвори място. А бизонското месо е много вкусно, между другото;)

Септември ще бъде май. Точно така е и затоплянето се усеща.

а няма ли да има на малката-трета- кула? добре че нямаше и тук антонов да опере пешкира

Америка не е във война с исляма а за богатствата на Ирак,Афганистан,Иран.Тук не трябва да коментираме опиянени кратуни-ето за това сме най бедните и затъваме още по вече.

бъркаш човече, във воина е със целият свят за богатствата на народите. как се връщат и кога тези трилиони външен дълг? никога. та за това бои по главата на другите за да лежи американският брат на дивана и да лапа хамбургери на спокоиствие.

Тези трилиони външен дълг отнесени към GDP са по малки отколкото същото отношение за много други страни, сред които ако не се лъжа е и България.

ну на здоровие, американски товарищ

Не е българин този, който под каквато и да е форма защитава религията нанесла непоправимо зло на нашия народ в продължение на векове. Кланета, изнасилвания, адски терор при потурчване, кръвен данък и какви ли не извращения, които нашият мозък не може да приеме... Всеки защитник на исляма е предател български и трябва да му се отнема гражданството.

Турците нямат нищо общо с кланетата и геноцида-всички е било заповядвано от еврейските паши, везири и военноначалници в турксата държава-крайно време е да разберем историческата истина-четете повече и ще видите истината!!! 80% от турската администрация по това време са били евреи-както е сега в САЩ-самия Обама е евреин-майка му е еврейка и е бяла-ама прост народ има по света много и сляп също!!!!

Това му е грешката на мухльото Обама. Исляма трябва да бъде победен и унищожен. С добро никой още не е успял да оцелее срещу исляма.

Виждам че си "истински" християнин ;) Всеки има правото да изповядва религия каквато сметне за добре, а ти явно си поредният промит от медиите (американските) мозък.