САЩ: 3 март бележи създаването на независима и модерна България

След като България свали комунистическия хомот, нашите страни се превърнаха в силни съюзници, казва държавният секретар на Щатите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като надеждни съюзници и партньори защо сме с визи? Така си питам просто...

Както е зейнал да не налапа миниатурната Атанасова мильончето

Стига се пени, а платете наема на полигон Ново село!

А за 45г. наем платиха ли ти?

Благодарим ви!!! Вечно ще ви бъдем признателни, че ни освобадихте от робството!

Едни и същи прасчовци преядени и ГНУСНИ след 1944 и най големите крадци родители деца на големи постове яко КРАДЕНЕ и с имена, но са ни на мама или ТАТИ братя, и четем имоти измами, а комунисти крадливи юрист, четете за имотите измами и после да коментираме, кога бе хубаво за крадците големите винаги от червено на синьо, увеличават си имотите, защото децата им не стават за нищо освен всичко поднесено им на масата

Няма нужда и то " по голяма нужда" ,да се впрягаме в Речевото и Мисловно Разстройство на Думите, на тоз "Помпей". Ако Истински знае какво е това Шипка, Стара Загора , Плевен и зимно преминаване на Балкана, ако знае какво е това Самарско знаме и "Грабвайте телата, някой се изкряска" .... няма Нужда Лоясал Хамбургер да се учи на История ... не си хабете Думите. Каква Деградация само … по времето на ВСВ американците Изобщо не са били такива, както сега … Били са Храбри мъже и в Окинава и в Нормандия и Вогезите. И знаят ПОМОЩТА на Сталин и Жуков. И всичко Хубаво свърши с Труман . Гледах ги през 1983-та - от двете страни Берлинската стена - и на КуДам и на Александер - едни и същи Прасета.

Само заслепен от злоба, деградирал от лъжи и кражби съветски некадърник може да отрича пълното, успешно преобразяване на България днес. От три пъти фалирала кочина на неграмотни, рускоговорящи мародери, страната и способните ѝ свободни граждани процъфтява. А проруски те червеи нека съскат и се гърчат, заровени в гадни дупки.

по случай 3-ти март от държавата, която създаде нов еничарски корпус под формата на НПО?!?!?! Направо ЦИНИЧНО!

ууууууууууууууууууууууууу не искам тия да ме поздравяват ! уууууууууууууууууууууууууууууууууууууууу

Днес е Голяма Задушница... Бог да прости всички загинали за Демокрацията ни справедлива след 1 9 8 9. Амин. Обичаме Ви. Много добре е днес толкова добре, че не можем на 100 км да ги посетим на грабищата им, а палим за Бог да прости свещички у домовете си..

днес е Голям ден за преглед на душата при психиатъра....

"3 март бележи създаването на независима и модерна България " Май Помпео си мисли, че те са ни освободили от Турско,... Не е зле някой да му каже, че са руснаците!

Сувернно решение да се присъеденим към НАТО?!? Глупости на търкалете! Никой не е питал българския народ за това!!!

Нещо много го галят Бойко от САЩ тия дни.

щото искат да ни натресат ядрени ракети срещу Русия. Не чули какви ги плещеше вчера Паси?

Чутовните зверства на озверелите турски орди при кървавото Априлско въстание, описани от американския журналист Дж. Макгахан са разстърсили цялата демократична общност на Европа през злокобната 1876 година. Възможно ли е, след всичко това, Българската Национална Телевизия да продължава да тиражира: -...освобождението на България от османско владичество??? Моля, да отговори публично и лично ген. директор на БНТ.

Помпейо - ако не беше Русия нямаше да има 3-ти март, Ако не беше С С С Р нямаше да има Н Р Б с икономика, селско стопанство, земеделие, армия, космическа страна и най важното - ред и спокойствие за гражданите...

толкова ти е мъчно за соца, че чак ми става мъчно за теб

да ви отхрехна - Помпей го каза защото не са в добри отношения с ердо и да го дразни, иначе нямаше да смее да гъкне ако турчина купуваше от сащ оръжия. Пък и Баце ще им напълни гушите като купи самолети за нато от тях, та добре сме си платили за това лицемерно "поздравление".

сме благодарни на комунистически Китай, че прави най страхотната техника като компютри, и ни освободиха от старите американски компютри тежащи по 100 кг, с зелените монитори на квадратчета флопита и дискове по 10 мегабайта !

Майк Пумпала нека си продължи мисълта за независимата и модерна България и да каже,че тя беше създадена с помоща на Русия,която подписа Санстефанския мирен договор и как запада го ревизира в ущърб на същата България,която той сега поздравява, при Берлинския договор.Казват,че където е текло,пак ще тече,проблема е,че от запад освен бомбардировки и ощетения, друго не дошло.

Senator1

"3 март бележи създаването на независима и модерна България" Тези две понятия не може да се употребяват кумулативно. Независима предполага, и то се знае какво. А Модерна означава, че има заимстване на опит от чужбина, следователно е налице в определен размер зависимост. веднага давам пример: През ония 45 години, военните имаха петолъчки по пагоните си. СДС-арчетата ги премахнаха, щото били комунистически символи. Но едва ли така мисли господин Помпейо за войските на САЩ където военните имат също така петолъчки по самолетите и корабите. Отново бяха променени пагоните на военните у нас, сега пак са сложени петолъчки.

Има огромна разлика между червена и бяла петолъчка. Червената петолъчка е символ на комунизма. Точно заради червената петолъчка протестирахме срещу руската комунистическа елха по Нова Година. То да беше само руска макар че и това твърде много ....

Бялата петолъчка е донесла повече смърт и страдания по света от червената

Американската търговска верига Мейсис има за емблема огромна червена петолъчка !!

Бяла или червена, петолъчката има съвсем друг смисъл от този, който й приписват. Всеки си взима някакви древни символи и им приписва измислено значение.

А ,нямаме нужда от вашите поздравления....нищо добро не сме видяли от вас

Българската държава е възстановена с решение на Берлинския конгрес. Тоз факт и до ден днешен се пази в тайна от българите.

Да, да, знаем: ... и Левски е бил терорист, заловен от ПОЛИЦАИТЕ, справедливо осъден и убит. И Ботев е бил терорист, отвлякъл кораб. Хайдутите и те, защото са се борили срещу законната власт на султана. Знаем, новата "история на България", разпространявана от еврейски и американски фондации. Що не се гръмнеш? И кой е този, дето пази такива страшни тайни, бе глупак? И защо Русия създава Санстефанска България, голяма и независима. А после Берлинския конгрес "възстановил" държавата ни, като едната половина я оставил в Турция, а другата я направил нещо като васал на Турция. Отделно част от предоставените ни територии от руснаците, отново ги върнали на Турция. И това е "възстановяване"? Като са те наели да тролиш да беше прочел малко история. Моше, ти подиграваш ли се на нас, българите? Идиот!

Първо Левски е съден и обесен за убийство тоест той е криминален престъпник Второ Ботев е доста преекспонирана фигура в нашата история - пияница, пройдоха, некадърен учител гонен отвсякъде даже и баща му е вдигнал ръце от него, учил е на руска издръжка и изгонен от самите руснаци и накрая отвлякъл кораб за да отиде като разбойник в България. За т.нар. му творчество въпросът е спорен тъй като съдържа само и единствено реч на омразата Трето на Берлинския конгрес европейската цимвилизация тегли един шут в руския задник да се изнася от България, която те са имали намерението да присъединят към империята си. Така че Западната цивилизация ни освобождава от руско робство И четвърто крайно време е да приемете, че освен манипулираната и фалшива комунистическа история на България, днес са направени модерни изследвания, които са показали нови факти и са разкрили комунистическите лъжи

Senator1

Българската нация и България запоЧват да се възраждат едва след договора от Систова - 05 Август 1791 г.,, точно 15 години след Независимостта на САЩ.Договорът е бил изработен на КОНГРЕС, състоял се в днешен Свищов. И като си отговорите на въпроса, кои до тогава са боравили с понятието КОНГРЕС, ще ви светне, че САЩ първи положили усилия и реални действия за нашата независимост, за една чиста и свята република като тяхната от онова време.

Дата без значение на която русогъзолизците правят това за което са родени Българският празник е Съединението!

Е да, Трети март е мъка страшна за мошетата. Драги съфорумци, прочетете: "Какво са направили евреите за България" "Турско-еврейското робство" За да разберете нещастния вопъл на мошето. Русия разби царството на дьонметата, турските евреи. За това тази дата за тях е черна.

Сме благодарни на великите САЩ, че ни освободиха от съветско робство! Поклон!

Евреин, както САЩ ви докара в България, така САЩ вече залязва и пак ще ви изкараме от България, колкото и да им се кланяте. Но този път ще продавате всичко на безценица, това ви чака. За да не се върнете никога повече. За това продавайте докато можете. Имаме неуредени сметки с вас. А идват мътни времена. Е тогава ще видим. За всичко с лихвите. Бягай докато можеш без загуби.

И забравих, моше. След като САЩ са ни "освободили", защо България живее в пъти по-зле. И практически е унищожена? Искаш ли параметри за сравнение преди 1989г и след? Да видиш каква е убийствената разлика в полза на времето преди 1989, когато уж сме билипод "съветско робство". И трагедията сега, когато над 70% от населението е в мизерия, под прага на бедността? Днес, когато 93% от плодове и зеленчуци са внос. А преди 1989г изнасяхме за стотици милиони и сме вкарвали само портокали и банани. Ти кого се опитваш да лъжеш, бе, глупак? Ти подиграваш ли се на нас, българите? А ти не си българин, за това се опитваш да пишеш от наше име.

На З-ти март янките с оркестър и заря, ще ви съобщят, че те са освободили България от фесовета!ХАХАХАХА Жалкарска работа!

Свързали 3 Март ,с края на Социализма 1989 и началото на...Краят ни ! Този е министър някакъв на САЩ ..е колко тъп трябва да си бе.... А На Цветанов и ГЕРБ този им е Шеф ...ужас.

Искаме самоопределение на България! Не искаме да ни управляват случайно назначени корумпирани и неквалифицирани бюрократи от ЕС, от Нато и от Сащ!

Е, тези партии кой ги избра?

Фалшификации

Интересно, защо нищо не споменават за приноса си към освобождението на България е Трети март! Не споменават в поздравителния адрес и подарените ни от тях "Марици" и Ф16

И Западът, и Русия хубаво ни нагласиха. Убеден съм, че когато е наближило Освобождението, всички т.нар. "Велики сили" са били на мнение, че не трябва да има една силна държава на Балканите. Териториите на измислената държава и език Румъния, Македония, Северна "Гърция", част от Сърбия - всичко това е било населено с българи.

Това от новата История на България на соросовите изчадия ли е? Значи идва Русия, освобождава ни, създава Санстефанска БЪлгария в големи граници. Обаче Англия изпраща ескадра при Дарданелите и се опитва да блокира опитите на Русия да постави проливите под контрол. Спретват Берлинския конгрес и заплашват Русия с война. И те са принудени да отстъпят и България пак е нарязана. И за това ни е нагласила Русия ???? Айде да започне да наричаме черното черно и бялото бяло.

Много меко отстъпили нещо......защо сега не отстъпят и на Сърбия, а така яростно ги бранят? Да ти припомня ли думите на един руски министър - което е добре за Сърбия, е добре и за Русия? Да бяха казали същото и за нас, след като сме им дали култура, език и религия, че даже и волжските българи, унищожени от монголите, индиректно спасяват по този начин и русите!

божкееее, и тоя е бил шеф на ЦРУ и се предполага, че всичко трябва да знае....

Тези ни се подиграват. САЩ са днешният окупатор на България.

Аре махайте тия простотии, напълнили сте се с мангали от цял свят, за 5 млн бг --- визи?!?!?!?

Защо около 3-ти март, когато се изписват всякакви простотии за Русия и ролята ѝ за нашата независимост, никой не споменава за Великобритания и нейната роля в тази война. И по странно съвпадение, когато напиша за това или ме цензурират, или въобще не публикуват писанията ми.

Казано просто, Англия заплашва Русия с Война и изпраща корабна ескадра при Дарданелите в защита на Турция. Инициатор е на Берлинският конгрес заедно с Германия и разделят България на две. Обезсмислят донякъде руските усилия и жертви. Но според един "професор" от БАН, написал книга за Бисмарк, разбираме, че той и Германия всъщност са били приятелите на България и са ни желаели само доброто, затова са ни цепнали на две. А виновни са лошите руснаци. Които не стига, че ни освобождават и създават България в големи граници, ама това не било така, искали да цепнат България на две и да оставят едната част пак под турско робство. Съвсем същата схема се използва, както и ппри мита за Баташкото клане. Което всъщност не се е случвало. Имало разни ятагани и по-невнимателни жители на Батак са се подхлъзвали са падали върху ножове и ятагани. Някои и по няколко пъти. Останалото е митове, особено добрите турци да са правили това.

Пак нещо ще поискат

Ознаменува края на Руско-турската война .. А за модерната България ще видим. Бай мангал ще каже.

Аман от съветници и доброжелатели на България! И вие сте набрали сила да колонизирате да разграбвате други държави. Писнани ни вече от чужди управници!

Слава России !

вечна слава, на вечните ни окупатори.

сме станали независими на 3-ти март, толкова сме и отхвърлили комунистическия хомот

Преди няколко месеца едно известно прозападно мекере се опитваше да ни убеди, че на 3 март не се е случило нищо добро за България и поради това тази дата не би трябвало да са бъде национален празник. Ами сега какво ще каже?

До AA (анонимен любител на руската водка), бил е прав този про-западния за 3 март.

Руския трол ще се пръсне от яд

„Желая на българския народ приятен празник и очаквам нашето приятелство и икономическо партньорство да станат още по-силни през следващите години“, допълва държавният секретар на САЩ.

руския трол на шкембе чорба

От един абзац лъха на двуличие и празнословие-България построила през последните години модерни въоръжени сили. То, каквато държавата, такава и армията и.

За това е поздрава от САЩ за 3 март и събора на 12-те от източното крило на НАТО Съветска Русия губи на 3 март преди 101 години, полските земи, Финландия, Литва, Латвия, Естония, Украйна!

кой стои зад случилото се преди 30 години. много е важно човек да е наясно с истината.

Мирният договор е подписан в пет варианта с малки нюанси, за да отговаря на претенциите на всеки от участниците в Четворния съюз. Условията му са по-тежки в сравнение с първоначалното германско предложение. Съветска Русия губи полските земи, Финландия, Литва, Латвия, Естония, Украйна, части от Беларус, а също така и областите югоизточно от Кавказ – Карс, Ардахан и Батуми, които са върнати на Турция четиридесет години след като са ѝ отнети с Берлинския договор. Загубени са общо площи от 1 милион км2[5], а заедно с тях около ⅓ от населението (над 60 милиона души), 80 – 90 % от въгледобива, 73 – 80 % от находищата на желязна руда, хиляди заводи и ⅓ от обработваемите земи[17]. Специални анекси гарантират германските икономически интереси в Русия.[18] Договорът постановява пълна демобилизация на руските въоръжени сили и връщане на флота в пристанищата (член 5). Преди това Съветска Русия трябва да изведе войските си от Финландия, Аландските острови, югоизточната част на Прибалтика и Украйна, да сключи мир с Украинската народна република и да признае договора ѝ с Четворния съюз (член 6)[19]. С финансово съглашение през август болшевишкото правителство се задължава да плати на Германия 6 милиарда златни марки[5]. Останала без руска подкрепа, Румъния също е принудена да сключи мир на 7 май в Букурещ. Брест-Литовският договор не води до прекратяване на военните действия на териториите на бившата Руска империя. Германия се намесва в гражданските войни във Финландия и Украйна. През пролетта и лятото на 1918 г. германските войски завземат Харков и Крим, проникват в Донбас, Грузия и Азербайджан[20], стимулирайки кавказките народи да се отцепят от Русия. До края на войната Германия е принудена да държи на изток десетки дивизии, вместо да ги изпрати на Западния фронт[21]. Надеждите, че завземането на Украйна ще доведе до решаване на продоволствената криза, не се оправдават[22]. През есента в бойните действия в Северна Франция настъпва обрат и германската армия е принудена да отстъпи под натиска на американските, британските и френските войски. С поражението си на Западния фронт Германия губи господството си в Централна и Източна Европа. На 13 ноември 1918 г. – два дни след Компиенското примирие – Съветска Русия анулира формално Брест-Литовския договор

Малоумник, за БЪЛГАРИТЕ има само един ТРЕТИ МАРТ и той не съвпада с твоите брътвежи!

Senator1

Първият вариант е, че Турция признава една велика България, обединяваща всички славяни. Включително и руските. Още през 1848 година тази надежда е вдъхната на хората в един Манифест.

"...очаквам нашето приятелство и икономическо партньорство да станат още по-силни през следващите години", допълва държавният секретар на САЩ." Пази, Боже!

Брест-Литовският мирен договор от 3 март 1918 г. между Четворния съюз (Германия, Австро-Унгария, България и Османската империя) от една страна, и Русия, от друга страна, слага край на руското участие в Първата световна война. Претърпяла поражение, скоро след Октомврийската революция Русия е принудена да сключи мир с цената на значителни териториални, демографски и стопански загуби. В резултат на Бресткия мир, Полша, прибалтийските страни и Финландия са трайно, а Украйна, Беларус и Кавказ – временно, откъснати от Русия и преминават за няколко месеца в германската сфера на влияние. Въпреки победата си на Източния фронт, Централните сили не успяват да се наложат на Антантата и войната завършва с тяхно поражение през ноември същата година, след което Брест-Литовският договор е анулиран. Благодарение на мира с Германия и съюзниците ѝ болшевишкото правителство начело с Ленин се задържа на власт и по-късно успява да се наложи в гражданската война над монархистите и националистите.

Точно така. И териториите, отстъпени на Германия при сепаративния мирен договор след нейната капитулация биват отстъпени на кой?..., на Полша, най-големите измикяри на Европа. И когато двадесет години по-късно Германия и СССР възстановяват статуквото, се изписаха хиляди простотии.

Една простотия да изпише такъв като теб и във въздуха веднага замирисва на употребен руски алкохол.

Съединението е актът, с който на 6 септември (18 септември по нов стил) 1885 година Източна Румелия се отцепва от Османската империя и се обединява с Княжество България противно на решенията на Великите сили на Берлинския конгрес. До Съединението се стига след народни бунтове в Панагюрище, Пазарджик, Голямо Конаре и други южнобългарски селища, координирани от Българския таен централен революционен комитет. В резултат на военен преврат, оглавен от майор Данаил Николаев, османският губернатор в Пловдив Гаврил Кръстевич е свален от власт и заменен от администрация, назначена от българския княз Александър I. С изключение на няколко изолирани произшествия, Съединението е осъществено без кръвопролития, но провокира Сръбско-българската война (ноември 1885) и Българската криза.

Абе, пич, един въпрос-ако нямаше 3-ти мартз щеше ли да има 6-ти септември???

Джан Макгахан е роден на 12 юни 1844 г. във фермата „Гълъбов хребет“ близо до град Ню Лексингтън в щата Охайо на САЩ Изпратен е в България като специален военен кореспондент на лондонския вестник „Дейли нюз“ след Априлското въстание (1876 г.) и по време на Руско-турската война (1877 – 1878 г.). Ярък застъпник на българската национална кауза. България тачи паметта на Макгахан заради ролята му в извоюването на българската независимост. На негово име са наречени улици в София, Пловдив, Панагюрище, Варна, Пещера и в други градове на България. Българите в щата Охайо, жители на Ню Лексингтън и наследници на Джанюариъс Макгахан провеждат от 1978 г. насам ежегоден фестивал в негова памет и поднасят цветя на паметника му

Айде къш, Джанюариъс! Поредната робска душица, за която националния празник е повод за прекланяне пред чужди "велики благодетели".

Даже с цитат от "омразните американци" руските ДИРници си купуват 3-мартенски зайци. Но истинските, съзнателни и горди българи си знаят кои са и без турска, руска, американска или някаква европейска българоезична рая да им внушава, каквото и да било. А 3 Март е едно недоразумение в българския коментар. Знаем си ние кои са истинските български национални празници и без пропагандата на руския премиер и без дипломатическите куртуазии на американския държавен секретар. Честита Баба Марта!

"...недоразумение в българския КАЛЕНДАР..." - имах предвид.