Българите са с най-болно сърце в Европа

Последната статистическа информация сочи, че българите са на първо място по смъртност, причинена от сърдечно-съдови заболявания в Европа.

Обратно в новината

Коментари - Българите са с най-болно сърце в Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Maй сте изпуснали цигарите, алкохола и з л о б а т а!!!!A другото е второстепенно!

Защо стана така?,нали партията майка се грижеше за нас.

и с най-болен портфейл също...

Няма друг,по важен проблем за една държава от ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО на населениено.НЯМА! И няма по-лесен начин да се върже бюджета чрез геноцид над болните,старите и слабите.

Много от написаното е истина ,но наистина -всяка коза за свой си крак!Не е невъзможно-2,5км на ден,1800 ккал/24 часа ,контрол на арт.налягане и холестерола и наистина се отслабва и помагаме на "помпичката "да не прескача !

"начинът на хранене" ха ха. А Е951 - така наречения Нутрасуит? Колко е "полезен" - с гуглето може да се прочете... А количка по магазините - колкото искаш! Там са паричките на Хамериканците, дето току така не се дават. Нали трябва да им правим "оборот", че те са станали едни тлъсти (да не казвам свине)

Не става. Иска се дисциплина и постоянство. Мърморенето е по-лесно.

"Последната статистическа информация сочи". А предпоследната какво сочеше? Че всички сме здрави?!?!

ОСвен хлорираната вода и йодираната сол последните тринадесет години оказват влияние електромагнитния смог и личните документи предпоследните осигуряват няколко вида сърдечно съдови заболявания

Г-н Доцент,може ли един безработен или със заплата от 300-400 лв. българин да спазва Вашите съвети?Ако смятате че не може ,тогава посъветвайте г-н Дянков какво трябва да направи по отношение на социалния статус на обикновения българин.

Като са с най-болни сърца, защо България, е на ТРЕТО място в света, по продължителност на живот!? Или отново, ще има манипулации, че средната продължителност на живот е 7 години по ниска от европейската, ...гледайте си работата!

На конференцията "Капитализиране на иновативните подходи по отношение на демографската промяна" Войнова посочи, че у нас продължителността на живота при жените е 76,3 години, а при мъжете - 69,2 години. За 15-те стари държави от ЕС средната продължителност на живота е 82,4 за жените и 76,7 години за мъжете. В присъединилите се през 2004 г. десет държави към ЕС продължителността на живота е 78,7 години за жените и 70,4 за мъжете.

Ти за кой свят говориш?!

Много стрес+гмо/химия/+липса на движение/спорт/+песимизъм=болно сърце

ами защо не излезнете на полето да работите и произвеждатe? защо стоите в офисите и мрънкате каква замърсена храна ви се предлага?

Нещата няма скоро да се променят: мама пуши, докато е бременна. Не кърми, щот е по-лесно с шишето. На децата масово се дават боклуци и не ядат почти никакви плодове и зеленчуци (изпитвам ужас от всякакви баби, заредени с вафли и шоколади). Тийновете пушат и пият повече от родителите си. Всички набиват банички и хляб, пък манджите трябва да са мазнички... А успех ;)

за това им стигат парите , за банички

Не е точно така. В България получавам една от най-ниските заплати, но внимавам с какво се храня, не пуша (не че не мога или не ми се пуши), спортувам и така. Освен това, човекът, когото цитират в статията е прав - българите наблягат на вечерята. В страната, в която съм сега е точно обратното - закуска, обяд и много лека ранна вечеря. Хората тук са много по-слаби от нас, българите. Не от мен, де. Като цяло се хранят по-скромно от нас - ние сме разточителни, преяждаме, слагаме страшно много неща на масата и ги изяждаме наведнъж. Знам, че в България животът е труден (ха, аз ли не го знам), ама малко и ние трябва да си променим навиците.

Главната причина за смъртноста е бедноста.Освен стреса и некачествените храни,причина са и скъпите лекарства.Много хора,включително и аз, взимаме по-евтини и остарели морално лекарства.

там някакав си "с"пак ни занимава с кокочя си мозак,като му е виновна демокрацята!тоя тапак не знае,'е още някоа и друга година "прекраснокомунистическо общество" и всички щяхме да изпукаме от мизеря!статята е засегнала наи-важното-неправилното хранене,основа на бедите ни! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Политиците са виновни и че не им става...

И мозъчетата са им слаби на българетата

Йоги и вегетарианци. Всъщност, въобще не ми е смешно. Мъчно ми е.

Типично по Ганювски - един не потърси вината в СЕБЕ СИ!

нахте управнизи не разбраха хедархавата са хората явно искат да сасипат дархавата *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Мръсни измекяри!Българина измира от 20-годишния стрес и беззаконие!Днес на почит са крадците и изманиците!За 20 години никакъв лъч на надежда!Само измамници и лапачи управляват България!Скоро ще останат само цигани и турци да управлявате...

Тва щото са станали прекалено материални, занемарили са духовното, на което сърцето е портал. Да отворят портала, и всичко ша е наред.Тва от сърцето, от вътре, ако самите хора не го блокират, нищо друго, не може да го блокира - ни болест, ни мутри, ни политици, ни ядрени ракети... нищо. Ако излезе, ша помете всичко, като работлива мома чисти дома си. Хората, които не си блокират портала,и да пият и да пушат и лоша храна да ядът, пак са здрави. Онова, идващото през портала, трансформира тия неща, възстановява, балансира им постоянно организма, понеже е Извора на Живота!

Съвършено прав си!

А европейците са с най-болния ... мозък!!!

Да така е за съжаление, защото това ,което слагаме на трапезата е отрова. Хранителните продукти изобилстват с вредни съставки...А защо нищо не се казва за ХИДРОГЕНИРАНИТЕ МАЗНИНИ- които в България се влагат масово в сладкарската промишленост, маргарини..., а те са толкова вредни, защото се "залепват и наслояват" в кръвосните ни съдове. Дори са забранени в редица европейски страни.Майки, погледнете какво има в бисквитите, шоколадовите десерти..вафлите,които даваме на децата си .. дори в "3в1" и в него има хидрогенирани мазнини...и къде ли не , а лошото е че те се налояват в нашето тяло...Прочете и в интернет,за да видите до какво води консумацията на ХИДРОГЕНИРАНЕ МАЗНИНИ.

Защо мрънкаш,а?Нали сте луди по "евтинджоса"и "примоциите"-сега,били вредни.Ти какво искаш качествени храни и лекарства,ама без пари.Няма как да стане.И хич не се тръшкайте,ония в Европа също имат боклуци.Само че са си решили въпроса-има магазини за бедни,здравеопазване за бедни и т.н.Може да има скъп боклук,но евтина , качествена стока и услуга няма.И сега се започва-пенсиите толкова,заплатите онолкова и рев,рев...Ами нали като произвеждаш евтин боклук,толкова му е и печалбата,откъде да ти се взема заплатата.Пенсиите навъртат километри,да купят евтиното и не правят сметка,че я е контрабанда,я менте,я не са му платени данъците-после малка пенсия,ами откъде голяма,като на всичко отгоре половин България са емигранти.В заключение-това,което търсим,това си и получаваме.

Ами така е, докат ти дойде номера на картончето за преглед в болницата.

СПРЕТЕ БАНИЦИТЕ И ТУРШИИТЕ!!!!!

Как Милционер сабахлан в 7 без баничка и бозичка.

Баничките просто по-умерено, трушията няма лошо, само по-малко сол в нея и това е.

ами многи ясно! 20г:отровни храни,ментета,стрес,простотя,чалга,мизерни заплати,далавери! започнах да вярвам в планут ран-ут за геноцид над булгарите. искат да станем 4 млн,от които 2 млн цигани. мангалистан на европата.да умре булгарскя ген,това е целта! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Що 20 г. бре? Забрави ли 'сдравословните' салати по времето на Чернобилската трагедия? Забрави ли в какво безхаберие растна българинът и колко е неук, като при това го заредиха със самочувствие, че е най-ученият в света? Последното замърсяване на мозъка е от най-токсичните в историята ни и е причина за упадъка на обществото ни днес, който всъщност започна много преди 20 години - по средата на тошовата епоха. Май не си даваме сметка кое какво е и виним демокрацията. Демокрацията е чудесно нещо, но ние я нямаме още, българино. Ние сме още в комунистическа диктатура. Мозъците ни са комунистически и ялови.

Българите умират най-много в Европа, пък и в света

Ураааа благодарение на грижите и всеотдаиността на правителствата достигнахме заветното 1-во място

за сметка на това пък българите най-рядко доживяват до пенсия! с неизменните усилия на вечните им управляващи от ДС /БСП, ГЕРБ, ДПС или Костов - едно и също - все е ДС/

защо ви учудва съртността и се поднася информаията като новина????българина живее най-зле в еропа,живее под стрес,с най-ниски доходи,яде боклуци,кара брички,/справка-жертвите по пътищата/,жена му мърори у дома,щот и тя нещастник,що да не се пресели човек някъде:)

Геноцида, наречен "демокрация" върви с пълна сила.

А ,ти просто ми спаси клавиатурата от излишно щракане-нека да подобрят стандарта на живот на хората ,а не да ми обясняват как да ходя 3 км на ден!След като "ходя" на две раб.места за да се издължа на топлофикация....

за съжаление това е истината - от една лъжа на една още по-голяма. в USA му викат The Ugly Truth

По всичко лошо сме на първо място, по всичко добро на последно. След такава статистика вместо да се руши здравеопазването трябва да мине на първо място!

Здравеопазването никога няма да бъде приоритет за бългрина. Тази статия го доказва. Българинът яде каквото му дойде, дава 3 пъти повече пар за цигари от колкото за лекарства и накрая като отиде в болницата иска лекарите д направят чудеса и ако не ги направят са некадърни. Ами не може да пиеш по бутилка вино на ден и като влезеш в болница да искаш да те излекуват от цирозата. Не става. Стигнеш ли до болницата, просто лягаш и кротко си умираш и никой не може да ти помогне. Сам си си виновен. Не може цял живор свински пръжки и като получиш инфарк или инсулт и лекарите да те вдигнат на крака. Не може. Няма да стане, лагай и умирай и недей вдига много врява. Обърнете внимание на немските баби дето идват по черноморито ни как изглеждат и погледнете една българска баба. Ами истествено, че българската ще има 1000 заболявания.

Не си прав! Не всички пушат! Но всички се хранят от химическите творения по магазините за хранителни стоки. А това е така защото нямат избор!

Пуша по-3 кутии,пия по-1л водка и ще доживея до 100г,а ти най-много до 60 смешнико.