ЕС договори нови санкции срещу Русия

Посланиците на 28-те страни членки на ЕС одобриха снощи в Брюксел нови икономически санкции срещу Русия заради посегателство срещу суверенитета на Украйна.

Обратно в новината

Коментари - ЕС договори нови санкции срещу Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия умници ще затрият ЕС

Санкциите се засилват. Още 20 физически лица са включени към санкциите. Ако се движат с тази скорост, по 20 физически лица на 3 месеца, точно след 21 милиона години, всички руснаци ще почустват силата на европейските санкции!

Санкциите се засилват. Още 20 физически лица са включени към санкциите. Ако се движат с тази скорост, по 20 физически лица на 3 месеца, точно след 21 милиона

Копирам директно един цитат на руски журналист пред Дойче Веле: "България е за Русия братски, много топъл, много любим народ. Руснаците много обичат българите, отношението към тях е не просто топло, а направо нежно". Хубаво, нали. :)

Всеки продавач на газостация ще ти излиже задника, за да може да ти продаде горивото на двойна цена.... май налогията стана на 100% със бензиностанцият наречена Русия и продавача на гориво Путин....

Преди минути излезе новината в СМИ Нобеловият комитет е помолил учтиво г-н Обама да върне нобеловата награда за мир. Това не се е случвало досега.

Браво!

Кога към санкциите ще бъде включен и Северен поток?

нЕма да има. Спете спокойно деца. Един древен виц за разпускане. Плували си едни портокалчета и изведнъж срешнали един трол с ник "шарен свят". -Я-я лай*о, рекло едното портокалче. -Не се смейте казал тролът. Довчера и аз бях портокал (в соросовата фруктиера).

Преди време покрай Бойко хората на Запад мислеха, че в БГ сме само мутри. Сега ни приемат по-добре, покрай феминистичния ни президент вече си мислят, че сме станали "меки китки".

Това ли е демокрацията? Това ли е мечтаното общество, в което всеки има право на свободно мнение? В клуб на равноправни държави ли влязохме или в кошара с 28 безгласни бели овце, които черният овчар ОБОНГО стриже и дои кога сака?

не си в демократичен Сибир?

За жалост България и Украйна ЗАВИНГИ ще останат "замаскирани съветски републики" - съгласно тайните клаузи на Ялтенската конференция . Затова и българите и украинците се делим на: мъртви, полумъртви и емигрирали . . .

Тъпако, дори родната си история не знаеш. Или преписваш директно указанията от западните нацисти? България никога не е била съветска република.

"Майоре", глъхнеш нещо!?!

До "майора", който се опитва да заблуди форумците по отношение на производителите на титан в света и възможните санкции от страна на РФ към запада по отношение на тази суровина: Руският търговец на оръжия - държавната "Рособоронекспорт", купи 41 на сто от капитала на най-големия в света производител на титан - VSMPO-Avisma, от консорциум от инвеститори начело с "Ринейсънс кепитъл груп" (Renaissance Capital Group), предаде агенция Ройтерс. Сделката стана факт след продължилите няколко месеца преговори между генералния директор на VSMPO-Avisma Владислав Тетюкин и президента на дружеството Вячеслав Брещт, които притежават общо 60 на сто от капитала на VSMPO-Avisma. VSMPO-Avisma, чиято пазарна капитализация се оценява за над 2.7 млрд. долара, доставя над 40% от титана за "Боинг" и близо 70% от тези на "Еърбъс". По-рано VSMPO-Avisma създаде съвместно дружество с "Боинг", в което двете компании ще инвестират близо 30 млн. долара. Обединението ще снабдява американския авиационен гигант с компоненти за новите самолети "Дриймлайнър".

Към настоящия момент VSMPO-Avisma, която отговаря за около една четвърт от производството на титан, е изкупена от съвместно дружество между мениджърите на компанията и "Газпромбанк". VSMPO, която има дългосрочни договори с Airbus и други авиопроизводители, планира да увеличи производството до 40 хил. тона годишно до 2015 г. През 2007 г. фирмата е произвеждала 27 хил. тона годишно.

Ес ОТДАВНА знаеше, че санкциите ще имат НЯКАКЪВ ефект и за ес. Пак питам- какъв е ефекта за ЦЯЛОСТНАТА ИКОНОМИКА на рф от санкциите? Защо въртите, сучете, но официална справка за ефекта от санкциите в рф не предоставяте?:)

Най големият проблем в Русия,е липсата на забавления!! Да те запишем доброволка?? Ще пукнат от смях... А пък и ще спрат ембаргото за внос на яица и домати от ЕвропаТА!! За да имат с какво да те замерват катафалко.......

Скъсайте им задниците! Санкции до дупка!

Наистина ли си толкова наивен и ли играеш? Преди всичко от Крим не пристига никаква достоверна информация. Освен това всички, които са против или са изселвани или са им затваряни устите. За какъв референдум може да се говори с войска по улиците? И какво значи Русия да признае нещо , което анексира? Все едно да признае себе си. От кого са признати Абхазия и Южна Осетия? И колко ракети са падали в България? Падна една поради инцидент и дори не избухна.

Е??....... После,кой им е виновен на идиотите от Брюксел,че САЩ и Русия-всъщност ги размазват заедно като хлебарки??? Първия път,се направиха на интересни,и резултатът беше-едни пари които се връщаха в Европа от продажбата на плодове и зеленчуци към Русия(и донякъде облекчаваха положението от милиардите платени за газ)да секнат... Сега пък,ще има още "страшни"санкции-от няколко визи,и едни стоки,които спокойно вече могат да се купят от Индия и Китай(а-и се прави вече това)........ Мижитурките които управляват Брюксел,не стига,че от парите на обикновените данъкоплатци подържат една администрация която работи в полза на определени олигарси-а и са готови да ни унищожат тотално,само и само за да си сложат в джоба,едни жълти стотинки!!! По-некадърни,бавно развити дебили,от "Меркел,Ромбой ,Барозу и "СИЕ"",никога-никъде,не са управлявали.... Буш,е направо квантов физик,пред тези михлюзи......

ИНФОРМАТОР ( регистриран ) 06.09.2014 14:07..И детето ме пита:-"тати,защо няма хора??Нали този чичко е герой??" Аз-чужденец,детето наполовина Българин...." ЖАЛКО за по-добрата половина - майката на детето.Въпреки това, българският ген е много по-силен от чуждите:) АКО пак риеш срещу БЪЛГАРИТЕ, значи риеш И СРЕЩУ ДЕТЕТО СИ- това минавало ли ти е през ума?

клавиатурата, като че ти мине. Остави неравенствата на нас.

Защото войната свърши ЛИ? За това ли сакционират Русия? ЕС искат САЩ да ги ФЪКАТ??

В нацисти логика търсиш ...

И други хора са обикаляли - със спорт, разни ансамбли и т.н. Но и там трябваше специално раздрешение от Държавна сигурност. Става въпрос за редовия човек.

А помните ли дисидента Петър Дертлиев който се оплакваше че го пускали само веднъж в годината да си види дъщерите които живеели в Канада-)

Major Payne

Помня много неща. Тогава също имаше двоен аршин и връзкарство. Имаше и някакво частично съобразяване с международните норми за някои отделни случаи, получили гласност. Говоря за общата практика за обикновените хора - в пограничните райони - с открит лист, сума ти убити източноевропейци на нашата граница при опит да преминат в Гърция и Турция, пътуване на Запад - по принцип забранено, като всеки случай се разглеждаше и разрешаваше отделно, пътуване в страните от Изт. блок - е едно листче към паспорта, изнасяна сума - до 25 лв, всяко групово пътуване включваше слушалка от Държавна сигурност, никакви чужди станции, никакви чужди издания, с изключение на 2-3 на някои комунистически партии, като Юманите например, цензура в медиите, изключително ограничен брой чужди книги и т.н.

успехи от космическата програма за България, еша си немат...

Този август в РФ в сравнение с август на 2013г. картофите са поевтиняли с 31,8 процента, доматите с 26,8 процента, морковите, цвеклото и репичките - с 20,5 процента, 21,2 процента и 23,1 процента съответно. Поскъпнали са лимоните - с 22,5 процента, портокалите - с 7,2 процента, крушите - с 1,6 процента. Освен това, с 0,6-3,1 процента е поскъпнал чесъна, замразените зеленчуци, сушените плодове и орехите. Одновременно было отмечено удорожание практически всех наблюдаемых видов мясных и рыбопродуктов. Среди видов мяса больше всего подорожали окорочка куриные - на 4,8 процента, куры охлажденные и мороженые - на 4,5 процента, кулинарные изделия из птицы - на 2 процента.

в Русия. Особено рублите.

Хората на Тато не искат НАТО искат да целуват ташките на Рашките.

абе що си хорор а не ужас. все пак нали си русофил!

Факт илюстриращ "ефективността" на евросанкциите срещу РФ: Изкупните цени на плодовете и зеленчуците в Чехия са паднали под себестойността на продукцията и в знак на протест местните производители са започнали да ги унищожават. По данни на председателя на чешкия съюз на зеленчукопроизводителите Ярослав Земан цената на зеленчуците на чешкия пазар е спаднала с 30-50 %, докато на ябълките с 60%. Загубите на чешките фермери се изчисляват приблизително на 21-51 млн. евро... Както се казва на печелившите честито! Почувствахте ли "ефективността"?

ЕС ще ги компенсира ти гледай русия, тя ще загуби до края на годината 100 милиарда евро чужди инвестиции.

а германците как ще се компенсират.когато транспорта,промишленоста и т.н. са на газ.EC не може да обеспечи всички държaви.сигурно щепомогне чичо Cам...!

Голям праз! Русия има достатъчно заводи /чужди инвестиции/ н територията си за национализиране. Същите са се впили като кърлежи в ресурсите й. И ако меките китки от ЕС продължават да я дразнят, ще си го получат подобаващо.

Дайте данни не за икономическият ефект на санкциите за ес, а за икономическият ефект за санкциите в рф! Ес бяха наясно, че ще имат загуби- дайте руски статистически данни или цените на стоките 1ва необходимост в рф- за ес е ясно- всеки гражданин на ес може да си отвори евростат или други официални агенции и да види резултатите.

за това пък руснаците започват да плащат с 40% повече за храна. кеф! няма да има пари за водка и токувиж изтрезняли!

а ти ще плащаш 80% повече за газ...!

В ЕС цените на храната падали а в москва скачали. Това е супер подход за наказание на ЕС!!! не бях се сетил, че това е начина хората в ЕС да живеят зле а в русия да живеят добре!!! както винаги путлер е гениален!

При война всички губят, а в момента се води война. В икономически план обаче ЕС е по-голям и силен от Китай и Русия взети заедно, така че оставям на теб да прецениш за кого загубите ще се отразят по-тежко.

най-зависими от руската газ са червените олигарси и политици. за това толкова много държат на тази газ. ако не бяха зависими, нямаше да рипат толкова и да инвестират в 30-40 русофилски НПО-та с бюджети от стотици милиони.

Пишете откровени глупости. Поддържам това становище за Косово, именно защото е юридически обосновано:"...Съдът обаче ясно постановява, че заключението му НЕ МОЖЕ ДА СЕ РАЗГЛЕЖДА КАТО ПРЕЦЕДЕНТ. Той пояснява, че решението по конкретния и специфичен въпрос за независимостта на Косово НЕ МОЖЕ ДА ИМА ПО-ШИРОКИ ПРАВНИ ПОСЛЕДСТВИЯ ИЗВЪН КОСОВО. Съдът подчертава обстоятелствата, при които претенциите за независимост биха били незаконни. Включително ако те са или са били свързани с незаконна употреба на сила. Пример за незаконна употреба на сила е нахлуването и окупацията на съседна държава точно това, което направи Русия.Освен това процесът, завършил с декларацията за независимост на Косово, продължи години и включваше интензивни преговори под егидата на ООН..."

а присаедини ли се към Албания? Щото крим вече е част от русия!

Идиоти,активно лекувани от психиатъра САЩ!

от къде ще внася лукойл петрол ако се забрани вноса от русия?

на 9-ти септември!

Има доказателства и то сериозни. Методите съвпадат 100% процента с описаните методи в статии от нета за модус операнди на руските тролове; позициите и изказът/лексиката на твърде много коментатори също съвпада 1005 с описаното в тези статии. Как човек, който не е прочел незаконодателното консултативно заключение на МНС за Косово, който не разбира и думичка от написаното там, през 3 коментара публикува един и същ коментар с текст - реторичен въпрос:" А Косово- защо сащ...и т.н." и когато му се даде юридически отговор, този човек не казва- "Не знаех това", а продължава с ново публикуване на коментара" А Косово- защо сащ...."?

"1005"- т.е. 100%

Гледам, че преди теб един русофоб и един русофил са пожелали на троловете да харчат получени пари за тролене е само за лекарства. Сложих плюс и на двамата защото съм на същото мнение. Ти какво ще кажеш по въпроса?!?

путлер излъга и за разговора си с Барозу. вече трябваше да е публикуван, а не е.... путлер е патологичен лъжец

да живее българия на българите.доло EC и скапаните американци.

А Русия къде я слагаш? Ами ЕС?

ес си го слагам на оая работа.да го духа.

Каква удивителна неграмотност!!!

неграмотен си ти.ваще напразно са си харчили парите....!

Първо се научи да пишеш, а след това давай акъл.

На всички платени тролове, най-искрено им пожелавам, получените пари да ги харчат само за лекарства!!!!

Глупави Кремълски опорни точки! Или наивни лъжи за глупаци! В България има толкова малко хора зависещи от Руския газ, че това на практика няма да се отрази на хората! Поне не и по апокалиптичния начин, по който руските ибрици искат да ни го внушат! Така, че намерети нещо по хитро да манипулирате и лъжете хората! Те не са толкова тъпи, освен "вашия електорат 15/15"! Ама от тях пари за газ не чакайте! На всички платени тролове, най-искрено им пожелавам, получените пари да ги харчат само за лекарства!!!!

Просто не е вярно. Опитайте се да проверите колко селища са напълно газифицирани и тогава ръсете такива бисери. Освен това не е въпрос само за частните домакинства. Те могат и да издържат на студа и да намерят някакъв начин да преживеят, но какво правим с предприятията, на които им трябва газ, за да работят и да произвеждат.

Лакеят, който работи за една мизерна заплата към гушерите/Ционисти/ явно е започнал да прилича на господарите си.Ако можеше да се погледне от страни ... би се отрекъл от самия себе си!

Ако съм "лакей", защо не публикувате доказателства, че съм "лакей", а?:) Защото не притежавате такива, но е най- лесно да се каже:" еди кой си е лакей , понеже не застъпва моята теза", нали?:D

LeGrandTulup

По едно време си спомням, че беше доста негативно настроена към НПО-тата у нас. Не се ли сещаш, че същите тези НПО-та създадоха и Майдана и другите простотии в Украйна, заради което Русия се видя принудена да си вземе обратно Крим, а руснаците в Украйна да поискат открито да се разграничат от такава страна?

Какви повече доказателства от поведението ти и глупостите, които пишеш. Ще ти дам точен и ясен пример. От началото на противопоставянето в източна Украйна Путин и Лавров обявяват, че това е вътрешно украински проблем и че украинците трябва да седнат и да се разберат с недоволните. Това го пише и го казват и в нашите медии ако не всеки ден, то всеки втори. И какъв е отговорът, скъпа? Путин да спре в противен случай санкции. На 07.06.2014 идва Порошенко на власт. Русия го признава, въпреки спорната му легитимност и казва седнете и преговаряйте. Към този момента има сблъсъци, но все още няма война. Какъв е отговорът? Порошенко заявява, че не преговаря с "терористи и обявява мирен план основаващ се на нападение с цел сдаване на оръжието, предаване на оръжието и пълна капитулация. Путин трябва да спре в противен случай санкции. Събират се в Париж и се разбират, че ще спрат бойните действия и ще преговарят. Порошенко се връща и прави мобилизация и стартира военна кампания до победа, но разбира се Путин трябва да спре в противен случай санкции и така всеки ден. Ако си адвокат, сама ще разбереш, че с такова поведение и такава теза дори в нашите съдилища не можеш да пледираш Войната се зацикля. Увеличават се жертвите сред цивилното население. Реки от бегълци потичат основно към Русия и малка част към Украйна. Резултатът Русия призовава най-сетне да спре безумието и кръвопролитието и да се преговаря, ЕС засилва санкциите, защото Русия въоръжава сепаратистите (те вече не са терористи). Никой не казва какви военни складове и с каква бойна техника е имало в източна Украйна, какви оръжия са пленили опълченците. Доказателства украинците унищожили колона от 10 военни машини. Твърдение подкрепено само от украински твърдения. Подобно на водевила с малайзийския самолет. Не спираше да се говори за това. Прочее това беше и истинския повод за санкциите срещу Русия и след това гробно мълчание. Защо? Русия не само въоръжава сепаратистите, но и изпраща и редовна войска. Доказателства пленени 12 десантчика на украинска територия., за които Русия твърди, че се заблудили. И сега внимание. Във връзка с горния случай двете страни разменят военнослужещи задържани на тяхна територия Украйна връща 12-те десантчика на Русия, а Русия връща на Украйна 36 (тридесет и шест) украински военнослужещи задържани на руска територия. Да не би да са тръгнали за Москва. Какво следва? Русия призовава за преговори и твърди, че тъй като не е страна не може да повлияе на опълченците, а западът засилва санкциите и Порошенко обявява, че до дни ще паднат Донецк и Луганск. Но нещо се обърква. А това, че твоите господари и съветниците на Порошенко от САЩ и ЕС не са на висота не са в състояние да преценят, че дори и да има някакви наченки за сформиране на украинска нация в някои части на Украйна, това все пак са руснаци или до скоро са били руснаци. При това са изкарали и спечелили заедно няколко войни срещу най-силните по онова време армии в Европа. Прочее това е една от основните грешки в стратегията на блицкрига на Хитлер, че Украйна и Белорусия ще го посрещнат като освободител, но се е оказало, че това е било само в една съвсем малка част от украинския народ. Същата грешка допуснаха сега американските и западните стратези. Така създадената и мобилизирана украинска армия не знае за какво за кого и защо трябва да се бие и разбира се не се бие и не може да се бие. Да припомня нещо. Днес е 6-ти септември. Денят на съединенито! И ако то е станало толкова лесно е било защото е резултата от общото въодушевление в Източна Румелия (Донбас), след което следва отговорът на Сърбия (Украйна). Сръбско-българската война е спечелена толкова лесно не само поради героизма на българския войник, който е защитавал своята права кауза и е знаел за какво се бие и за какво можело да му се наложи да умре, ако е необходимо, а и защото сръбският войник не знаел и не е разбирал за какво се бие и за какво трябва да умира. Същата история се повтаря днес в Украйна с Новорусия. Но да се върнем на повода. Доколко разпада на украинската армия се дължи на силата на опълченците или и на подкрепата им в последните дни от Русия не е основният въпрос. Шизофренично е да имаш всички козове в ръцете си към 07.06.2014 и да не седнеш да преговаряш от позиция на силата, за да те принудят днес да преговаряш, когато си заплашен да загубиш всичко. Днес чета във форума, че видни представители на човешката мисъл и интелект (нека наречем нещата с истинските им имена на глупостта, защото на дали ще схванат иронията) как Путин се съгласил на преговори, защото го заставили санкциите. Ало! Гениалните мислители, знаете ли къде се намира Мариопол? Това е град , в който живеят над 80% руснаци. Това е последната точка, която позволява на Украйна да има излаз на Черно море. Знаете ли каква е военната ситуация около Мариопол и кой трябва да го защитава? Една разбита деморализирана армия, която не знае за какво се бие и войниците не знаят за какво трябва да умират и защо трябва да се бият срещу сънародници. Една армия, която няма боеприпаси и храна, която няма тежко въоръжение и плаче за подкрепления, които няма откъде да дойдат. Падането на Мариопол е въпрос на дени, а може би и на часове. Това кара Порошенко да иска примирие и преговори и сега да се моли на благоволението на Путин, който трябва да реши какво и колко да му остави от Украйна. Същият този Порошенко, който на 07.06.2014 стана президент и главнокомандващ на Украйна, който отхвърли предложението на Путин да седне и да говори с недоволните и протестиращите. Тогава имаше сблъсъци, но все още нямаше война. Същият този Порошенко, който обяви мирен план състоящ се от заповед за нападение, една мобилизация, втора мобилизация и крайна цел унищожаване на терористите с пълна победа над тях, сдаване на оръжието и капитулация. Нещо обаче се обърка. Накаря искам пак да припомня каква дата сме днес 06-ти септември Съединението на България. Имам един призив към всички. Оставете другите да се оправят. Ние не сме видели нищо добро от Европа. Знам, че някои отричат всичко на Русия, но от една световна сила и империя, човек не може да очаква само мед и рози, но ако от някого сме получавали нещо то е само от Русия и от хитлеристка Германия (Южна Добруджа). Накрая, вземи и захвърли тези глупости, които пишеш, та и аз си загубих половината ден, за да ти отговарям. Искам все пак на края да цитирам едно изказване на един от последните живи участници в Балканските войни пред едно събрание на офицери от запаса през далечната 1983 г., когото подържан от двама души, за да може да стои изправен, той намери сили да ги отблъсне на страна (виждам го все още пред очите си) и да се провикне: Пожелавам на вас, ако не на вас на вашите деца, ако не на тях на вашите внуци или правнуци да преживеят обединението на Мизия, Тракия и Македония в майка България. ЧЕСТИТО СЪЕДИНЕНИЕ.

Колко пъти, един ли сто ли ти доказваха че си идиот?> И какво, нищи. Същото редко и смрадливо л..о си. Плувай си и не се прави на портокал. Вече не си.

Западът гадае какъв ще бъде отговора на Москва на новите санкции. Едно е сигурно - отговорът ще бъде болезнен. Най-голям страх западът изпитва по отношение на енергийния сектор. Москва, обаче едва ли ще използва "енергийното оръжие", за да му покаже, че трябва да се съобразява с нейните интереси. И без това хунтата в бивша Украйна ще направи така, че енергоресурсите предназначени за запада да не достигнат до потребителите тази зима. Русия заема водещо място в износа на суровини за редица ключови за запада отрасли. Русия лидира в доставките на титан например, достатъчно е да спре или ограничи износа и ще "приземи" Боинг и Еърбъс... Интересите на двата авиогиганта могат значително да пострадат. Западните експерти са на мнение, че отговорът на Москва може да повлияе на западната и най-вече на американската промишленост по непредсказуем начин. Интересното тепърва предстои...

не е зле, намаляването на промишления растеж може да е за добро, в момента единствената цел на свръх производството е свръх печалбата

В Киев - неонацистите ще извършат преврат. В западна Европа - ще излязат много нелицеприятни факти за лидерите, стоящи начело в ЕС. Големи нестихващи скандали. Германия и Франция ще се хванат гуша за гуша. Във Вашингтон, яйце се пече на Обама. Все повече хора са недоволни от неговата недалновидна, слаба политика.От два дни, Обама ръси в пространството бисер след бисер, което гневи, все повече хора. Вашингтон бързо губи своя световен авторитет, както и своите доскорошни съюзници. Балканите...балканите ще трябва да осъзнаят, че са единствения буфер срещу ислямизацията. Балканите са предопределени да запазят славянството и православието.

Най-големият производител на Титан е Китай, който произвежда повече от два пъти повече от Русия. На нивото на Русия е Япония, а следват казахстан и Украйна. Не смятам, че е умно Русия да се бъзика с Боинг и Еърбъс, защото това ще приземи цялата и гражданска авиация.

"Не смятам, че е умно Русия да се бъзика с Боинг и Еърбъс, защото това ще приземи цялата и гражданска авиация. " Явно не знаеш за скрития план на руския "индженерен гений"! Веднага се минава на друга технология, позната от близката минало. Каква е тя ли!? Ами същата с която са строили АН-2! Да той е от 1947 г. и го наричат "Кокурузник", но е велик самолет! Прави се само от плат и дърво. Не ти трябва титан, нито разни там високотехнологични композитни материали. И така очаквайте изцяло променената руска граждаска авиация в нов стил - КОКОРУЗНИК!

Maйорче, ти май си от щабните плУхове на нaтo в украйна. Що ос$ахте цялата АТО бе, некадърници смотани. Според написаното си тИтан, неук обаче..

Идиоти,активно лекувани от психиатъра САЩ!

Няколко потомци на фашисти квичат, като прасета когато ги колят за Коледа и не искат да признаят истината, че Русия няма никаква вина в случая, а целта на запада и най-вече САЩ е да се докопат до ресурсите на Русия и то без пари. Няма да стане! Путин ги бие в тяхната игра, по техните правила за пореден път. Пропуснаха шанса при Елцин и сега вече е много късно. И война няма да има, защото няма с кой да я водят. Само наемници за тази цел не стигат. Украйна ще има, но без фашистката хунта, колкото и да не им харесва на за падните колонизатори, а санкциите правят Русия по-силна, щом не могатдо я убият. Честит празник на всички българи без Плевналиев и Шаламанов, защото те са продажници!

"... че Русия няма никаква вина в случая.." Странно- Вие току що нарекохте индиректно путин "лъжец", защото путин си призна за намесата на "зелените човечета' в Крим и че те са руски военни, но без опознавателни знаци:D На кого да се вярва сега- на Вас или на путин?:D

Колко кафета изпи днес? Колко кутии цигари изпуши? Кога за последно поспа? Все въпроси на които трябва да си отговориш!

хайде един ГОЛЯМ + за последно, че изгладнях

абе САЩ не вояваха ли срещу фашистите?? и болшевиките не не пееха ли в хора на фашистите от 33-та до 41-ва?

Време е Непобедимая да марширува в Киев. Може в Париж и Берлин, както след Напи и Фюри.

НЕЩАТА В УКРАЙНА ВЪРВЯТ КЪМ СВОЯ ЛОГИЧЕН ЗАВЪРШЕК. НО ТОВА ТРЕВОЖИ ОБОНГО И УСА И ТЕХНИТЕ САТЕЛИТИ ОТ ЕС ЗАЩОТО: 1. УСА Е В ИКОНОМИЧЕСКИ КОЛАПС И В СВОЕТО МЯТАНЕ ТЯ СЕ СТРЕМИ ДА ИМА ПРОТИВНИК И ДА НАМЪКВА В ТОВА МЯТАНЕ ПОТЕНЦИАЛНИТЕ СИ КОНКУРЕНТИ ОТ ЕС - НО ТЕ И СПЕЦИАЛНО ГЕРМАНИЯ ЗАПОЧНАХА ДА СЕ УСЕЩАТ . ТОВА ДОПЪЛНИТЕЛО ТРЕВОЖИ ОБОНГО И УСА. 2. РУСИЯ Е В ПОТЧЕРТАН ИКОНОМИЧЕСКИ ПОДЕМ И Е МНОГО ОПАСНА ЗАЩОТО ПРИТЕЖАВА СУРОВИНИ ЕНЕРГИИ ПЕРФЕКТНИ НАУЧНО-ПРИЛОЖНИ ИНСТИТУТИ И ЗАВОДИ И РАЗБИРА СЕ ИКОНОМИЧЕСКИ И ПАЗАРНИ СЪМИШЛЕНИЦИ ОТ ГРУПАТА НА БРИКС. И КАКВО ИЗЛИЗА - УЖ КРИЗАТА УКРАЙНА Е В ЗАВЪРШВАЩ СТАДИЙ - ДА АМА НЕ ЗАЩОТО ОБОНГО И УСА ТРЯБВА ДА ИМАТ ПРОТИВНИК КОЙТО ДА ПРАМИ ЦЕЛЕСЪООБРАЗНИ ТЕХНИТЕ ДЕЙСТВИЯ В БОРБАТА ИМ СЪС СОБСТВЕНИЯ СИ ИКОНОМИЧЕСКИ КОЛАПС. В ТОЗИ СМИСЪЛ НЕЩАТА ОТ ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ АСПЕКТ СА МНОГО СТРАШНИ ЗАЩОТО ЕДНА ГРЕШКА ОТ НЯКЪДЕ И ПЛАНЕТАТА СВЪРШВА. В ТОЗИ МАМЕНТ ПУТИН И РУСИЯ СА ГАРАНТ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО ЗАЩОТО ОНЕЗИ ЗВЕРОВЕ ОТ УСА СА СПОСОБНИ НА ВСИКО ВРЕМЕТО РАБОТИ ПРОТИВ ТЯХ.

За твое нещастие истината е точно обратна на това, което пишеш: 1. САЩ отдавна забравиха за кризата и вече няколко години са с доста приличен ръст на икономикара. 2. Русия е със спад в икономиката си вече трета година и в момента е около нулата, като се движи към рецесия. Отделно инфлацията, която обезцени рублата с близо 20% за последната година. 3. Гарант на човечеството не може да е един агресор, вървящ по стъпките на Хитлер и нацистка Германия. 4. Нужно е просто око и елементарна интелигентност за да се види кой иска война в Украйна - това са зелените човечета, които завладяха Крим и го присъединиха към "световния гарант" на мира, които се опитват да откъснат парче от Украйна за да го присъединят отново към "мирна Русия", които снабдяват шайка престъпници и сепаратисти с оръжие муниции и горива и които изпращат свои собствени военни за да се бият на чужда територия. Рашки идите домой!

Това че сме в Европа неозначава че сме пълноправни членове на Европейският Съюз.. 1)Все още сме извън шенген, а САЩ ни е наложил визови ограничения, т.е. ни няма за равнопоставени хора и на практика ни използват за ратай.(над 99% от тези които работят на запад са точно такива!) 2)Най-ниските субсидий в селското стопанство по линията ЕС са за България, с което същото е предварително обречено на фалит 3)Най-ниските стойности от европейските фондове на глава от населението са за България 4)преди това, се постараха да ни направят бедни, като ни наложиха затваряне на блокове в козлудуй, бърза и криминална привитизация, съсипия на селското стопанство и други идиотски внушения на западните икономически съветници... 4)Това, че през последните 400-500 години западна Европа е по-развитата част на света (разграбила световната православна столица -Константинопол през 1204 година и изоставила източна европа на турските орди, вседствие на което се постига превъзходство), не означава, че все ще така.Със сигурност идва времето на изтока...,между впрочем както е било винаги преди това! и на не последно место "по-добре пръв на изток (на село) отколкото последен на запад (в града)

всичките, дето работят в европа си направиха топлоизолации на панелките, това малко ли е

андрешко много си прост затова вземи се скрии.....!

Когато се спомене "ЕС" разбирайте НЕ ГРАЖДАНИТЕ НА Европа а платените лакеи на гущерите /Ционисти/ ! А когато се цитира Плавнелиев или Временното Правителство, ТОВА СЪВСЕМ НЕ ОЗНАЧАВА БЪЛГАРИЯ ! Въпреки упоритите всекидневни усилия на Контролираните от Вън Медии, СМИ, ТВ и Лъже Историци, все ПОВЕЧЕ хора РАЗБИРАТ ИСТИНАТА! Любовта ще победи омразата!

Няма доказателства, че санкциите на ес са неефективни. Ако имаше такива доказателства, тази статия щеше да бъде залята с цитати от руски статистически данни, доказващи липсата на икономически ефект на наложените от ес санкции. Простото повтаряне на мантрата "санкциите на ес не дават ефект" не означава, че твърдението " санкциите на ес не дават ефект" е доказано и е истина.Разчита се, че една лъжа , повторена 1000 пъти евентуално може да се превърне в истина:)

плюсчето ти е пак от мен, кифличке

Чудя се дали и аз да не и закача едно плюс че, че ха дано мириса.

анонимен

Безсмислено е слагането на плюс и минус - по-добре се замислете над написаното! Плюсовете и минусите не са адекватен начин на оценяване на един коментар, когато 90% от коментаторите са материално стимулирани за провеждане на инфоатака в един форум. Когато и ако се появят обичайните съфорумци - българи , коментиращи в този форум, тогава такова оценяване би имало истински смисъл...

Мажо ти сигур не чуе и с дветв уши, оти иначе ке те фръли през джамо.

Това което ще стане е като облак, който се "изпразва". Гръм/светкавица ... и сълзи след ерекцията.

Днес чета във твърдения, че Путин се съгласил на преговори, защото го заставили санкциите. Какво знаете за Мариопол? Това е град , в който живеят над 80% руснаци и е последната точка, която дава на Украйна излаз на Черно море. Пред него стои една разбита и деморализирана армия, която не знае за какво се бие и войниците й не знаят за какво трябва да умират, която няма боеприпаси, храна и тежко въоръжение и плаче за подкрепления, които няма откъде да дойдат. Падането на Мариопол е въпрос на дни. Това кара Порошенко да иска примирие и преговори и да се моли на благоволението на Путин какво и колко да му остави от Украйна. Порошенко, който на 07.06.2014 стана президент и главнокомандващ на Украйна, който след съветите и окуражаването от САЩ и ЕС отхвърли предложението на Путин да седне и да говори с недоволните и протестиращите. Тогава имаше сблъсъци, но нямаше война. Същият този Порошенко обяви мирен план състоящ се от заповед за нападение, създаване на национална гвардия, две мобилизации с крайна цел победа над тъй нареченте "терористи", сдаване на оръжието и пълна капитулация. Нещо обаче се обърка. Нека Ви припомня каква ден сме днес Съединението на България. Заместете Украйна с България, Източна Румелия с Новорусия и сръбската армия с украинската и ще видите какъв ще бъде резултатът. Има м призив към всички. Оставете другите да се оправят. Ние не сме видели нищо добро от Европа. Някои отричат всичко на Русия, но от една свтетовна сила и империя, не може да очакваме само мед и рози. На края искам да цитирам едно изказване на един от последните живи участници в Балкланските войни пред събрание на офицери от запаса през 1983 г., който поддържан от двама души намери сили да се изправи и да извика: Пожелавам на вас, ако не на вас на вашите внуци, ако не вашите внуци на вашите правнуци да преживеят обединението на майка България Мизия, Тракия и Македония. Честито съединение.

пиеш ли си хапчетата редовно

И какъв е изводът - с примирие или без, резултатът е един и същ. Това според мен идва да покаже, че всичко е решено и дирижирано от напред. Едва ли не противникът трябва да се предаде, за да излезе, че победителят е човеколюбив.