Дянков: Санкции срещу Москва? Най-много за руския балет

Мащабни икономически санкции срещу Русия са невъзможни, защото тя заема твърде важно място на световната икономическа арена, заяви Симеон Дянков.

Обратно в новината

Коментари - Дянков: Санкции срещу Москва? Най-много за руския балет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дянков може да е най-успешния агент на кремълската олигархия, но малко му куца икономическата история. Куба никога не е изнасяла банани, а захар, ром и тютюневи изделия.

големя спецялист дянков така както помогна на бг така и на украина.само прикаски ,само прикаски.всички знаем че дянков работи само за шефовета на световната банка или точно казано за тези които унищояват даряви --конспираторите на света. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Мончито ,да не иде сега да напляска сега Обама или Меркел...? От както свят светува, интереса - клати феса...!

Учудващо-Слабо изказване, Симеоне ! ---> Абсолютно-Всички Санкции - Са де-факто срещу Кремълската олигархия !!! ---- А След днешното очевидно-Принудено зъбоскърцане на Лавров - де Ще се скатаваш, Симеоне ?!

Сигурен съм че сега русофобите тука ще родят багер от яд!

стане ли дума за финансови санкции към гигант като Русия, здравомислещите хора - финансистите, са по-скоро против това, прагматичността им взема връх над политиканстването, както и трябва да бъде.

Не е русофил, просто говори обективни истини, които са добре известни на всеки средностатистически макроикономист. Ако беше възможно да се наложат някакви санкции, това вече щеше да е направено.

Какво смело сърце е Дянков! Разби големиа кур в енергетиката Нашляпка рашките заради Белене Отмъкна един и половина милярда от Здравната каса и кацна в Москва ни лук ял ни лук мирисал!

Ей, ГЕРБерята, много бързо си завъртяхте опашните части, бе! Нали беше най-големия експерт у ГЕРБ-а?! Що така бързо сменихте "опорните точки"? Не вярвате вече на анализа на вашия чиляк, щото сте си комунета под кожата на "десни"! Рефлексите на първосигналчиците са се задействали!

Брей тоя с идиотският поглед откакто цоца руски пари голям русофил стана.

Ще трябва да призная, че този път Дянков е съвсем прав! Не само, че купуват стоки от Русия, ами и без руския пазар много големи компании ще я окъсат, а никой няма интерес от това. Единствено в главите на заблудени нашенци Русия продължава да е СССР, но и те вече трябва да проумеят, че в този конкретен случай всички ставаме заложници на поредната мръснишка игра на САЩ. А перверзното е , че американците се явяват защитници на най-мафиотското държавно управление, ако може да се нарече държава това коминтерновско образувание Украйна!

Човекът е напълно прав и това, което казва е факт, друг е въпросът, че докато беше министър на финансите плюеше по Русия като за световно, а сега каква станя тя - който дава парата.............

Видяхте ли ги колко са "десни" тези от ГЕРБ бе, овце заблудени?????? Видяхте ли ги бе??????? И на това му се викало "десен" политик! ПФУ!!!

Това беше на Батката човека на Америка в България!! Ееех Бате, Бате... От хора много разбирал...

този русофоб, след като спря всички руски проекти в българия, а икономическите му мерки на тотално изпразване на българската хазна в условията на световна икономическа криза, докараха българите до там, че да се самозапалват като в африка. сега се изнесе в русия да шпионира за американските си кукловоди, и да се облизва по руските балерини, егати наглеца.

Някои хора още не могат да повярват, че ГЕРБ е комунистическа лява партия. Не ти се вярва а? Не ти се вярва но е факт - БСП е направо дясна капиталистическа партия в сравнение с ГЕРБ. Не че съм фен на комунистите от БСП.

тоя помияр оправи българия сега на путкин ли помиярства

Дянков, долен рубладжия! Срам и позор за България си, комунистическо копеле!

Интерсни са мненията на всички недоволни. Излиза, че в Бг 99процента от хората са руски агенти, а само 1 процент нормални. Това смърди!!! не може за 25 години всички финансови министри БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ да са руски агенти. Това означава, че този 1 процент са психически деградирали индивиди, неусъществени, злонамерени, черногледи и безидейни, на които им е останала само злоба. Жалко за тези индивиди.

Ама вие какво очаквахте? Дянков е на ясно с политиката на западните си господари, повярвайте му!

Този разката мамата на българските пенсионери. Невероятен кап.т, като началника му Боко. За 4 г. няма увеличение със стотинка. Обложи спестяванията на бабките сложили си парички в банката за погребения и помен.

е да бъдем точни ,комунаглите им разкатаха мамата ,пък сега обвинявате другите...

Разумен Дянков! Като се има пред вид автобиографията му, му свалям шапка за точността на исказването му, ззащото тук няама място за политически игрички и шикалкавения. Фактите са факти и който ги отрича е болен.

Ti ot kude se poyavi Simon?Pak sa losho?

Дянков е бил агент за влияние на руските спец служби.Те го натресоха на ББ и с финансовата политика трябваше да подготвят необходимата обстановка и настроение на хората спрямо евроинтеграцията и ЕС. Направи каквото можа,ББ разбра как стоят нещата и го изгони,а руснаците си го прибраха и му дадоха топло мусто като на свой агент. Който им свърши някаква работа получава топло място- справка Шрйодер,Овчаров и т.н. и тлъста банкова сметка разбира се. Винаги е било така -исторически. А Дянков,говори пълни глупости,явно всичко това "звездите му го говорят" или нема оросяване по цялата глава вече,а не частично. Гинко,гинко...

"И прозорливия БУДА го разбрал?"това е най голямата смешка, която съм чувал! Буда правеше каквото му казваха, както сега пастора Турчинов навежда глава и слуша ли, слуша! Тъжна истина! Противно е да ги гледа човек и Турчинов и Буда!

На всички става ясно ,че кучето лае според това кой държи пръчката. А това ,че много от казаното от него е вярно е друг въпрос.

предател сащо както кристалина георгиева. на тези комунистически изчадия трябва да им се отнеме балгарското гражданство

Този експерт си намери мястото. Български предател

Ха-ха руснаците намерили от кого да искат мнение. Този пискун преди време щеше да пляска руснаците, а сега "големия икономист" какви ги говори. Не че не съм съгласен с позицията му, но той пееше противоположната песен като министър на финансите в правителството на Борисов.- мутрата.

Pesh0

какво друго мнение имаше ? Изказването му за шляпкане , касаеше , делото за реактора в Белене . След като Русия искаше твърде висока цена за него .

Дянков, вместо да умуваш захващай се веднага да поставяш дебитомери, свързани online с НАП на руските заводи за водка. И веднага след това на рафинериите.

тоя недоклатеният не се ли изявяваше като русофоб... даже щеше и да ги "пляска"...

В политиката е задължително условие да си ренегат, иначе просто не вървиш. Всички в политиката са ренегати.

възразявам остро! ренегатите отстъпват от идеите си!!! а този индивид по рождение е безидеен.

Западнофилистици, и вашия гуру Дянков ви го каза! Всичко е прах в очите и западна медийна пропаганда. Нищо повече. И вие само лаете тука по цял ден и цяла нощ.

Има един филм в нета - "Вътрешна афера" (Inside Job) за кризата от 2008 г. Там, ако не кризата, то много хубаво е обяснено поведението на икономистите заемащи високи постове в банки и финансови институции, университети и т.н. Поведението (приказките) на Дянков точно съответства на описаното там. Има един израз, който представлява квинтесенция на движещите сили на подобни... личности: "Парица-царица".

Абе, бай Дянков, освен суровини, Русия нещо друго произвежда ли? И кои са тези продукти, които били толкова безценни за световната автомобилна и химическа промишленост? Какъв е делът им в износа на Русия? 5% ли? Щом са толкова важни тези безценни продукти, които никой друг не можел да произведе, защо е толкова ниска стойността им на фона на стойностния обем на световната автомобилна и химическа промишленост?

Абе, бай Кико, за домашна работа имаш да прочетеш и да докладваш на форумно ниво- какво произвежда Русия, освен суровини? Срок за изпълнение-25.04.2014- 7h.

смартфони, компютри, телевизори, дрехи, световни ресторантски вериги, автомобили, бяла техника, ИТ продукти - гугъль, епъль, самсьунг, банките там са най-големи (по площ), застраховане алианць, фармацевтична пром. - пфайзерь, новартись, рошь, ельи и льильи, джонсан. Нз къде сте расли всички известни марки за дрехи, храна, лекарства, автомобили, мебели и обзавеждане са ВСЕ РУСКИ. А тия неща и Гольивуда (също е руски) ни трябват да съществуваме.

Защо Дянков пляска на Москва? Защото Дянков е представител на Световната банка, а тя е една от трите инструмента определящи НЕОЛИБЕРАЛНАТА външна и външна политика на САЩ( заедно с МВФ и Отворено общество на Сорос) , работеща само за интересите на едрите олигархични корпорации, които управляват двуполюсния политически модел на САЩ- от две партии републиканци и демократи. Русия е обществено копие на САЩ, от там след 1985 г , вследствие на любовта на бай Горби с бай Рейгън, прихвана модела на неолибералния олигархичен капитализъм. Русия няма свое кно-хау да добива газ и нефт и това прави благодарение на най-големите американски и европейски компании за добив на нефт и газ : Exxon Mobil, Shell, Total, Eni, ConocoPhillips, Chevron, работещи в Русия. До сега примитивния Запад ( така наричан от марионетката на Путин- Медведев) е спрял 1/5 от кно-хауто и руската рубла девалвира 2 пъти. Ако го спре още толкова, загиват автоматично, защото Русия прави 75% от БВП с износ на източници. Но Запада няма да спре кно-хауто, защото управляващите неолиберали в САЩ и в западна Европа усърдно служещи на големите корпорации, няма да позволят това, а ще продължат да си играят на санкции от рода на леки удари под кръста, наречени визово ембарго, докато им омръзне!

Добавка: Лъже и маже Дянков, за да си заслужи голямата заплата от Путин. Украйна не направила реформи и не можела да направи. А той като беше 4 години министър какви реформи направи за България освен да краде и да пълен касата на бат Боко и своята каса? Миризливо лайно!

Дянков не е представител на Световната банка, а е уволнен от там:)

Без моля забележки, знаем колко е 'уволнен'. Тези ги разправяй на гаргите!

Колега, радвам се да се запознаем, надявам се често да се срещаме тук. Също така надявам се да си вземаш редовно хапчетата и да си бършеш пяната от устата.

факт..комунистическия помак ваведе данак вархъ спестяванията:)

Тебе те видяхме колко ставаш за икономист. Посипвай си главата спепел и не говори много инДянков.

има хора които ъспяват по някакав начин да спестят примерно на месец по ч0лв от заплатата си и ги слагат на депозит..чъвал ли си за депозит?

Дянков е като огледалото, за грозната жена. Русия на Путин от санкции не се плаши, това е така. Единствено равностойна военна сила би я впечатлило, това също е така.

това не е ли този комънистически помак които ваведе данак вархъ спестяванията на хората??

К'ви спестявания на хората бе смешник... от 25 години такова "банково понятие" нема

Капут- нееден... кефиш се че тънем в мизерия. Ако е така ... няма прошка идвай си в БГ, целуни кръстника и от другия месец се хващай на бач. ..

кога стана калайджия, кога ти поцърне гъзо, ве? Миналата година шляпаше руснаците и Русия, сега се изметна кат фурнаджийска лопата. С Алагафарито сте си лика прилика.......

Май Дянков не е фурнаджийска лопата защото е бил винаги руска подлога.... Сега този руски агент май е в Москва?

Pesh0

Дианков , избута , най - тежкия момент от световната криза , като не тегли кредити и построи 1 магистрала . Но за жалост сега Орешарски оста всичко , със 7 милиарда кредити , за джобни за година , в България нищо няма да се построи. Не се разбра с Руснаците , защото пазеше българските интереси . Докато Орешарски за 3 часа се нави да Строи южен поток, без гаранции за получаване на печалба и на невероятната цена от 7500 евро на мерът тръба .

Хаха, геройчето Дянкоф. Пълна лъжа е, че не е теглил кредити, освен това ошушка здравната каса.

Дянков проведе най-тъпата политика, основана на фундаментално неразбиране на Кейнс, придружено с още по тъпо неразбиране на Фридман. В резултат се получи фрузинско - българско унищожение на икономиката по руска поръчка :)

Разбирам, че предпочиташ финансовия "гений" - гумен речев да ни беше превел през кризата, ама за наша радост и твой ужас това "щастие" не ни огря....

Добре де ,ако никой не оспорва моите постове ЗНАЧИ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА ЗАГУБИХМЕ РОДИНАТА СИ!?

Pesh0

Аз оспорвам :) Трябва да има начин да си я върнем.

НЕКА ПЪРВО ДА АНАЛИЗИРАМЕ ПРИЧИНИТЕ ЗАЩО Я ЗАГУБИХМЕ И ПОСЛЕ ДА ЗНАЕМ КАК ДА СИ ВЪРНЕМ ЗАГУБЕНОТО(ПОГУБЕНОТО)

До 1950 г. у нас са изработвани водни турбини с мощност до 10 КW. През 1954 г. произведохме турбина и генератор с мощност 700 КW. В 1960 г. изнесохме в Китай 30 турбогенераторни комплекта за ВЕЦ. Към 1980 г. вече работеха 30 ВЕЦ с 80 български турбогенератори с обща мощност 840 МW. Венец на турбостроенето ни са трите агрегата за ПАВЕЦ ЧАИРА, всеки с мощност 215 МW по чертежи на Тошиба, Япония. Нашите енергетици проучваха, проектираха и строиха енергийни обекти за сложни геоложки, земетръсни и други условия в Ливан, Йордания, Кувейт, Сирия, Ирак, Алжир, Либия, Румъния, Чехословакия, Испания. Благодарение на енергийната ни стратегия през целия период 1950-1990 г. България беше сред европейските страни с най-редки и кратки сътресения в енергоснабдяването! Няколко поколения българи изнесоха на гърба си строителството на енергийния отрасъл, който към 1989 г. зае 18% от националните промишлени фондове. След 1990 г. управленската ни прислуга на чужди сили упорито подготви взривяването на енергетиката: Разруши мозъчния й център Енергопроект. Старателно организира националното престъпление закриване на АЕЦ Козлодуй. Спря строителството на АЕЦ Белене. Разпродаде електроразпределителната система. Ликвидира енергомашиностроенето. Днес дори 100-киловатова водна турбина трябва да се внася от чужбина! Чужди фирми, които трябва да се учат от нашите енергостроители, получават поръчки за строителство на енергийни обекти у нас. Каскадата Горна Арда, 4 пъти по-малка от каскадата Арда, която е българско инженерно решение и изпълнение, се възлага на чужденци, не построили нито един енергиен обект! Това е грозно унижение на нашия индустриален интелект!

Не помня къде живях, като имаше постояннен режим на тока. А енергетиците ни са обсужвали третия свят, защото са били най-евтини :-) Испания сигурно е гушнала евтина съветска мед или алуминий, та е поръчала на нащите енергетици да се помотаят покрай доставката :) И не знам защо голямото строителство трая до към 70-та - 75-та. Май защото след това дойдоха комунистическите кадри, а до тогава бяха царските кадри. Щом излязоха в пенсия царските кадри, комунистите се осраха яко, оказа се ялово и образованието им, икономикат аим и цялата им идеология. Та даже си махнаха лидера, че и сдадоха властта. Некадърност е емблемата на комунизма.

Боли ме като чета Вашия коментар. Абсолютно сте прав. Вече всичко е разпродадено и" законно "окрадено,а нас дори и специалисти ни ползват за обслужващ персонал. Питам се къде сбъркахме или просто сме пионки в ръцете на зли външни сили и продажни политици.

Браво на Дянков! Както винаги - точен и компетентен коментар! За ужас разбира се на разпенявените от злоба русофилистици, обвиняващи немислещите, като тях за "комунисти"!? За тяхно сведение аз подкрепям ГЕРБ и в случая Дянков ги стреля в десетката! Да вземат да му противопоставят "компетента" по управление на риска, световно неизвестния лостофф например....

Дянков провали ГЕРБ. Сега си харчи хонорара за това в Русия!

Ако не беше Дянков 1996/97 г. щеше да ти се види, като икономически възход в сравнение с 2009-2013 г.! Ама това няма как да го проумееш, деде....

Мразете го, защото е българин а се прекланяйте пред мелезите. За него ще се говори след време защото е добър експерт. Но до тогава всички прости хорица ще са разбрали истината.

Шило

Аз поне не го мразя. Нямам причина. Просто ме дразни с някои простотии, които натвори. Да, те не ме засегнаха, но позволете на тези, които засегнаха да си кажат думата

Шило

Дянкича си е твърде икономически ориентиран- парите не миришат. Дето се вика- който даде повече. Ама сега се сетих, че имаше май някакви проблеми в Грузия за лоши съвети. Които са повлияли зле за тази страна. А всеки провал на Грузия е успех за Путин. Нищо не казвам, ама май СД може да се окаже човек на Путин.......... С тези глупости просто исках да покажа как могат да се газят реалностите.

Дянков се майтапи с хамериканците. Икономическият труп САЩ щял да налага самкции на Русия ....

Надеждата умира последна:)))