ЕС удължи санкциите срещу Русия заради Крим

Европейският съюз продължи с още една година санкциите срещу Русия, въведени заради анексирането на Крим.

Обратно в новината

Коментари - ЕС удължи санкциите срещу Русия заради Крим | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЕС СЕ РАЗПАДА ДО ДНИ , ЗНАЧИ СТАВАМЕ РЕПУБЛИКА НА НОВИЯ СССР КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ .............. ПОСЛЕДСТВИЯТА СА ИМ ЯСНИ НА НЯКОЙ ПРЕДАТЕЛИ

Защо тогава финансовия мошеник ходи в Русия?

гледахте ли пияндурника Юнкер в Интернет? Водката му е дошла повече....

ес удължи а фащ копува ракетни двигатели за своятa космична програма ебати резила!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

А европедерунгелите не ги ли интересува мнението на живеещите в Крим все пак? Защо не отидат в Крим тези европедерунгели и лично да попитат хората дали искат да живеят в Украйна?

те просто си взеха своето, запада да погледне в собственото си дворче и ще види цензура, атентати, страх и слободия

Те, руснаците, вече имат и много свое в България. Ще им го дадем ли, когато ре шат да си го вземат?

Щом го имат, значи си е тяхно.

ЕС удължи санкциите... Ама щял да ги удължава на 24 юни... Всички били уверени... Обаче някои страни не съвсем... Какво ви става бе редактори?

отиде на червения килим и поднесе поредната добра новина - санкциите продължават.

"Действието на тези мерки е ограничено само за територията на Крим и Севастопол" - наказваме хора, които са изразили волята си, двоен стандарт, характерен за запада.

Изразили волята си под дулата на руските калашници ...

Моше,апро по името ти от мошеник ли произлиза,та да те попитам:Къде ги видя тези калашници или са плод на болната ти фантазия!

запада прави двоен стандарт за всичко, включително и за нас

Ало многознайко, кога през последните 1000 години полуостров Крим е принадлежал на Украйна освен, когато съветския самодържец Хрушчов подари Крим на Украйна. Защо няма санкции за Турция, която окупира половината от остров Кипър? Дали защото е в НАТО. Това е двойният аршин на съвременните политици. Почти демокрация.

Кефф...

Но защо не оставят Крим на мира.? Отдавна Украйна е самостоятелна държава.

Запада е смехотворен,трябва пълно политическо малоумие и голяма доза дебилност , за да се надяваш един емблематичен президент да предава територия на държавата си. На това е способен само нашето родно келнерче.Всички много добре знаят ,че Крим е руски и руски ще бъде,но през 1954 година хохолчето Никита Кукурузни го предава на УССР,която в този моменте неразделна част от СССР

Защо като се е разпадал СССР ,мурзилките са се съгласили Крим да е в Украйна ве балабурник?Освен това са гаранти за териториялната цялост на Украйна ,заедно със Сащ и Европа ,стига тя да си предаде ядерните арсенали!Ако си бяха запазили тополите ,дали на Путин щеше да му мине през главата мисълта да напада и окупира Крим???

Тъп ли сте или се правите на такъв?Целия разпад,беше инспириран ,от средноешалонния Горбачов,който замаян от овациите около недоностчето "перестройка",взе решение за образуване на ОНД ,като републиките не корегират границите си, та затова сега има проблеми.

Мурзи е нещастен.

който се смее последен, най хубаво се смее

Уж налагат санкции да угодят на краварите, а Юнкер отива на червения килим при Путин ха ха, е как се нарича това ???!!!

Американските кочини НАТО и ЕС вонят отвсякъде...

ЕС съществува само на хартия. Икономически абсурд е страни с различно ниво на производителните сили да имат обща валута. От др. страна България внася на години над 1 млрд.евро ,а получава около 600 млн. евро максимум обратно. Полша получава над 100%, а Британия 50% на година. Затова британците ще гласуват за излизане от ЕС и резултатът ще е плачевен

Зад президента на изолираната Русия на трибуната на 9 Май беше старият Ротшилд/300 трилиона долара/.Милиардерите от Фобс са му измекяри. Инвестира 426 млрд.долара в заводи за втечнен газ в Русия,

С това свое решение еврозелките още веднъж се стрелят по краката.С това свое решение правят руската икономика по силна, и няма да постигнат целта си, но губят много еврофирми, и се увеличава евроскептицизма във всички страни !

Крим винаги е бил руски, но не можахте да преглътнете, че не ви се уреди гамбита да разположите там бази с/у Русия. За това е целият този хомо вой... Тук не става дума за и против Русия, а за обективни исторически факти. На американците трябва да им се припомни кой спаси новата им държава от заплахата на европейските монархии Англия и Франция, които бяха тръгнали възстановяват колониалното статукво на тези територии!

Фактите са, че Русия завзе Крим, за да улесни Южен поток. Европейците можеше и да го преглътнат, но Путин направи глупостта да се навре и в Източна Украйна. САЩ се възползваха и взеха контрола над южния газов коридор, прецаквайки руските проекти. Допълнителна екстра се оказа събуждането на НАТО. Сега руснаците вместо измислени натовски бази в Крим получиха такива по цялата си граница. За какво им е на американците база в Крим и какво могат да атакуват от там, при условие, че една американска авионосна група с турския флот ще имат пълен контрол над Черно море ако се наложи? С какво база в Крим е по-опасна от такава в Харков или в Нарва до Санкт Петербург, или от системата за ПРО в Полша и Румъния? Ако сега САЩ решат да пометат Севастопол с какво ще ги спрат? Гении на стратегията и геополитиката!

Напиши още нещо Бай Кольо, весело е да се чете, по-интересно е отколкото да се гледа Мистер Бийн!

Защо не се разходите до Крим,за да видите колко е "прекрасно" там?Дори руските медии признават,че курортната база е в полошо състояние отколкото преди присъединяването,а туристите намаляват(включително руските).Затова пък масовото заселване на блядове по българското Черноморие продължава с ударни темпове.Някои от тях признават,че купуват имоти с преференциални кредити от руски банки,приближени до властта.А рубладжиите начело с Бойко вече мислят да им раздават български паспорти!Ако след време(на вас или на децата ви) ви се наложи да купувате визи от руското посолство,за да отидете на бившето българско Черноморие,сърдете се на собственото си невежество и на предателите,които сте избрали във властта.

Ако Крим е бил винаги руски и кримчани са искали толкова много да се присъединят към Русия, защо не го направиха доброволно, а трябваше да бъде окупиран? По времето на руската марионетка Янукович можеше да се гарантира провеждането на законен референдум. Същото и за ДНР и ЛНР. Ясно е, че тогава никой нямаше да иска да се отцепва и да се присъединява към Русия, затова беше разигран целия театър с насилието по майдана, убийствата и всичко друго, за да възцари в страната хаос и да могат руснаците да си вземат каквото желаят. Имаше план за мирно разрешаване на проблемите с опозицията, но тогава Путин нямаше да има повод да окупира Крим и затова се наложи Янукович да се скрие и да осуети мирния процес. Елементарни номерца, а руснаците си мислят, че света пасе трева и им вярва на глупостите.

да дърпа за опашката руската мечка и продължава да вири собствената си опашка на хомосексуализма...!

Кой каквото си направи - друг не може да му го направи. Путин успя да накара целия свят да отбягва Русия. Руския народ така си го натресе с амициозния кагебеец, но явно още не са стоплили откъде им идват проблемите Та ,,, кой каквото сам си направи - никой не може да му го направи

Русия няма нужда от целия свят и 1/4 от сушата и е достатъчна.

Така е! По-добре да не ламти повече за територии защото каквото завземе го разсипва тотално и го унищожава.

За поправяне мирогледа на dimbi74 е необходимо лицето да се изпрати еднопосочно до Мордова

Това може да го каже само някой, въобще неразбиращ руснаците и напълно подложил се на западните демагози.

Европеизмът (под това или някакво синонимно название) беше всъщност идеологията на погрома над България, над всичко българско, над всичко, което може да се свърже с мисълта за България. В живота и в душите на всички българи през последните 25 години не остана нищо важно, нищо ценно, нищо свято, нищо валидно, нищо сакрално и нищо осмислено нито в битието, нито в съзнанието на българите такова, което да не е оспорено, префасонирано, херменeвтично преиначено или просто разрушено и осквернено. И всичко това стана под знамето на войстващият и всепобеждаващ европеизъм. Европеизмът е нашето всичко така могат да огласят своята сетна, най-вътрешна и най-интимна истина, така наречените днес успели българи. В името на единний светъл европеизъм, България се врече да поеме всички бедствия, всички лишения и всички възможни мислими и немислими унижения. Казано накратко и просто днес Българският европеизъм е господстващата идеология на българската горна класа, която по природата си е анти-национална, анти-държавна, анти-българска, олигархична и компрадорска, и която е несъвместима не просто с благосъстоянието на българското общество, а със самото му съществуване. Несъвместима е с исторически завоюваното право на българите да живеят в своята история и да населяват земите си.

300 000 000 милиона +(харесвания) от мен. По написаният коментар си личи, че сте много умен човек. Всички Българи са много умни, но някои се правят на тъпи, то им е като натурално заучено състояние по-силно от инстинкта за самосъхранение. Благодаря ви от сърце.

VISA и MASTER CART бяха блокирали плащания на някои руски банки и какво стана - Русия си направи собствена система МИР и ония сега пият студена вода! По тоя начин избягват и огромните лихви от 4 %, които банките плащаха по транзакциите. Същото става с всички области. Ха сега да видим кой ше е най на кяр накрая!

Само не разбрах, Visa и Mastercard утре ли ще фалират или вдругиден?

какви лихви по транзакции, бе муйко? Ти у ред ли си?

позапознай се с банковото дело!

При всяка покупка, кредитните карти прибират от продавача(а всъщност от купувача)такса за това че му е гласувано доверието да се приемат карти на терминала му.Виза, Мастеркард, Маестро и др. са на 4%, както беше посочено по-горе, Американ Експрес е от 6 до 10%.Поради което последната е доста недолюбвана на много места, даже някои открито заявяват че не я приемат, случва се и в САЩ.Понеже в България вече се ползват кредитни карти, все пак повечето хора не са наясно как работи системата.А то е прост триъгълник, в който всеки контролира другите двама. Банките плащат на кредитните марки, за да сложат логото на картите си, които издават.Но в същото време, кредитните марки са тези, които гарантират на продавача на стока или услуга, че парите ще бъдат преведени за продукта.А на клиента гарантират, че това за което е платил, е това което продавачът е обявил като качество на продукт. Затова банката, издател на кредитна карта е длъжна да защитава правата на купувача-ползвател на тяхната карта срещу недобросъвестни продавачи и да защитава правата на продавача срещу недобросъвестни купувачи. Това със защитата на правата, в България не е много разяснено на притежателите на карти.Напълно умишлено, според мен.

Крим е Украйна, а Украйна е Европа Путин ще лапа санкции Няма газ, няма пари Само война и много руска мъка

Ами Крим вече не е в Украйна. Ако не беше заигравката на Украйна с НАТО/САЩ още щеше да е. Иначе Украйна е в Европа и за това е още по-срамно това което направиха управляващите. ЗА ЕС няма да ги огрее. То няма и смисъл, освен стимулиране на емиграция. Паднаха за американски интереси.

Измамените жители на полуострова благодарение на санкциите горчиво съжаляват,че се подведоха по путинската пропаганда и гласуваха за присъединяване към Русия. От друга страна Украйна в резултат на демократичните промени предизвикани от революцията на гордостта все повече заприличва на нас старите европейци. В най скоро време очаквам гладни бунтове в Крим и организиране на референдум за завръщане към Украйна. Тогава обаче не всеки ще бъде добре дошъл и на всекимо ще бъде дадено своето.

Радвам се,че все пак признавате,че завръщането в Русия беше поискано от жителите на полуострова. Колкото до това на всекиму своето ми напомня за не чак толкова отдавнашни, но позабравени времена, явяващи се мечта на хунтата завзела с преврат властта в страната

Чакахте и долара да стане хиляда рубли ама не се получи. Нали

Проституцията е най-старата професия!

След като на 18.03.2014г. Крим бе приет в състава на РФ и мандалото лопна, ЕС може да продължава т.нар санкции срещу Русия колкото си иска години и да бръщолеви за пред зомбираните мозъци, че са въведени заради анексиране на Крим, а не в подчинение на Барак Хюсеин. Всеизвестно е, че санкциите срещу Русия са с вековна история, само с няколко години прекъсване по времето на пукницата, така че и с тях, и без тях, все тая. Исторически факт е, че макар и неформално, Крим става руски още с подписването на Кючук-Кайнарджийския мирен договор още през 1774 г., или 2 г. преди Декларацията за независимост от 4 юли 1776 г. и създаването на САЩ чрез почти 3-вековния геноцид и масово избиване на над 100млн. от коренното американско население. През 1954г. обаче, украинският пияница Хрушчов, незаконно и против волята на населението му, присъединява Крим към Украйна, за което Западът нито протестира, нито споменава за анексия. През 2014г. в Крим бе проведен референдум (втори по ред след референдума от 1991г.) и мнозинството отново гласува за връщането му към Русия, с което бе зачетена народната воля. Със или без санкции, това е положението. "Битият си бит, е... си е е...", казва народната мъдрост!

Знаеш ли коя е единствената държава признала окупацията на Крим от Русия? Познай?

А знаеш ли с какви паспорти са кримчани? Ами като знаеш, къде търсиш признание? Аз с български паспорт ли съм? Да! Значи...

Кога вярващите русофили ще осъзнаете, икономическите закони са също толкова непоклатими колкото природните? Промените в обществото не зависят от зла или добра воля, а от обективни фактори. При нивото на развитие на индианските цивилизации в доколумбова америка няма как населението на континента да е било 100 милиона още откакто предците на индианците са минали Беринговия провлак. През 1954 Хрусчов прехвърля Крим на Украйна заради хроничните проблеми с водоснабдяването доставката на енергоносители и транспорта. Крим в добрите си години е потребявал количество вода равно на една трета от Днепър в долното му течение. Сега украинците спряха да дават вода без пари и местното земеделие приключи. Събориха няколко стълба по границата и ето ви режим на тока в курортна зона. За транспортните проблеми няма какво да говорим стига само керченският мост, който проектират още от съветско време и явно ще го строят до второто пришествие. Русия сама се докара до положението на бит и е..., а сега реве.

Русия не реве, реват еврогейтаците. Русия си строи моста,режим на тока вече няма постепенно всичко се нормализира в Крим. До като в Украйна напротив, от ден на ден става по-зле.

да им ядат задниците,Крим е РУСКИ....

Поръчките на селскостопанска техника (руско производство) в Русия са скочили със 70% през миналата година. За да се изплати тази техника на стопаните ще са им необходими средно около 5 години санкции. А тук разни капути чакат Крим да се върне...

"скочили" от 3 на 5 трактора - това са 70%... тъпак.

Робот се разбунтува избяга от създателите си И при това успя да спре движението на колите в руски град. Даже животните и роботите се опитват да избягат от режима Путин.

А що българи избягаха от зловонната среда, в която само такива като теб виреят и се размножават, ще споменеш ли??? :))

Със санкции и без санкции срещу Русия, Крим си остава руски.

Мъдрият български народ е казал: "На Сърдитко Петко - празна му е торбичката." Да продължават да се сърдят, нема лошо :))

Европейските колониални държавици още не могат да преглътнат ФАКТа, че загубиха. Трудно се преглъщат загуби, много трудно!!

Сбъдват се пожеланията и мечтите на руските селяни.Руското селско стопанство беше в тинята,но благодарение на санкциите правителството реши да му обърне по-голямо внимание.Сега руската икономика е с нулев растеж,а селското стопанство- общо 3 %.Производството на храни се е увеличило с 30,5%.Руските храни вече обхващат 78 % от сектора/не като обем ,а като видове/.Тази година се очертава като много добра,даже нещо повече ,очакват се рекордни добиви.Като се имат пред вид и вече сключени споразумения със страни извън ЕС,на европейските страни ще бъде много трудно да се върнат на руския пазар.Даже в шеговита форма министърът на селското стопанство Ткачев помоли Путин да удължи с още една година санкциите-повече нямало да се налага!?

И как 3% станаха 30.5%? Със стъкмистика, със стъкмистика, баби!!!!!

А,бе глупак,ти изобщо ли нямаш представа от икономически показатели!? Нямаш ли представа какво влиза в пакета селскостопанско производство/освен храните/!?В нета има достатъчно достъпна информация-даже за полуграмотни!?

Селското стопанство не е само "папчо-лапчо" ще знаеш!Например огромна част от производството е фуражи (храни) но за добитък като теб!Те не се броят в тези 30%...

Вие питате: Какво е ЕС? Ние отговаряме: Инструмент на американския държавен департамент и на ЦРУ да налагат волята си на европейците.

не питаме! Питаме много по-умни и образовани хора.

lu4ka

Например Алън Дълес.

Е па, нема Путин да я налага, я! Все пак Щатите са свръх държава, а не прозда бензинджийница!

Нема лабаво, Путин ще яде дебелия!

ГЛЕДАМ САМО РУСКА ТЕЛЕВИЗИЯ - И ВСЕ ЗА САНКЦИИТЕ ПЛЯМПАТ РАШКИТЕ...ЯКО ГИ СТЯГА ЧЕПИКА МИЛИТЕ. АПРОПО ПРЕПОРЪЧВАМ Я РУСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ - ИМА МНОГО ПО-ИНТЕРЕСНИ НОВИНИ ОТКОЛКОТО ПО ВСИЧКИ НАШИ ТВ КАНАЛИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО. ТА ПО НЕЯ ЩЕ НАУЧИТЕ, ЧЕ МОСКВА И ПИТЕР НЕ СА РУСИЯ... В РУСИЯ СЕ ЖИВЕЕ КОФТИ ДОРИ И НАЙ-ГОЛЕМИТЕ БЪЛГАРСКИ РУСОФИЛИ И ПРЕЗ УМ НЕ ИМ МИНАВА ДА СИ ПРАТЯТ ДЕЦАТА ТАМ ДА УЧАТ.

Браво Рико. Ти си от Порто Рико! Срам те е да си признаеш, че спиш под балкон и искашда ти пратим стар износен панталон! Седнала милата рики да мисли за истинските мужици! ПОНИМАЕШ БОЛВАНка!

Болни мозъци! Всяко зло за добро! Русия през това време се превъоръжава технологично и се самозадоволява в абсолютно всички области, за разлика от нас.

не е препоръчително! Дори и в секса е нужен партньор. Но ако се отнасяш с него перверзно, рано или късно ще си останеш само на мастурбация.

ето една добра новина - една година и така по 10, пък после ще мислим

И що само за Крим бе фарисеи? Ако сте мъже забранете за цяла Русия. Ама ще ви отънеят портмоненцата нали? Ето затова хората ви наричат Гейропа и Гей-съюза, не само заради лавинообразно нарастващите извратеняци. Щото във всяко поведение сте такива.

МНЕНИЕ, ПУБЛИКУВАНО ОТ МЕН ТУК, ПРЕДИ ДВЕ ГОДИНИ: Войната на САЩ срещу ЕС: Началото на агресията на САЩ срещу ЕС и еврото започна с банковите кризи в южно-европейските държави предизвикани от ЦРУ (Отдел за финансови деструкции на неприемливи лица, организации и държави) след това САЩ отказаха да подпишат търговското споразумение с ЕС. След това последваха операции срещу икономическата периферия на ЕС: Садам и Кадафи обявиха, че ще продават нефт срещу евро и ги убиха Арабската пролет Сирия Украйна Следващите стъпки, които САЩ с удоволствие биха предприели: Ескалация Остри икономически санкции срещу Русия, пряко подкопаващи икономиката на ЕС. Освирепяване на войните в Северна Африка, Сирия и Украйна. Изнудване на слабоволевите съюзници (включително и България) на САЩ да се намесят косвено, а след провокации най-вероятно и пряко във войните. Целта на всички тези действия е: Американска окупация на държавите граничещи с Русия и Северна Африка Пълна икономическа, политическа и финансова изолация и колапс на ЕС Край на двете цели на ЕС, които бяха иномика 1 и валута 1 в света. Русия обаче не е съгласна и явно се чувства доста конфортно с подкрепата на Китай. Явно пак тя ще спасява Европа от Фашизма! кое от това не се случи до днес?

две години са достатъчно дълъг период да поумнеят. Твоят мисловен процес очевидно е в абсолютен застой.

НароденСъд 2

Моята мисъл е светлинни години пред теб Ганьо...

Случи се това, че чичко сорос удвои надника на тролчетата за да не прогледнат слепите. Но не му се получава нещо. Останалите (прогледналите) потвърждаваме че, всичко описано се случи.

Докато ЕС (принудени от САЩ) удължават санкциите САЩ си въртят търговийката с Русия и потриват доволно кунки. Поръчаха си още 60 ракетни двигателя РД-180 най-мощния в света за да има какво да пращат в космоса. Ха наздраве на балъците за санкциите

Питам еврогейския бюрократ, ако реша да отида на почивка-море в Крим и получа туристическа виза от Русия как ще ме спре тоз чиновник? Ако е с гол зад..к ще ме забави за 5 минути докато го уважа.

в Слънчев бряг ти е недостатъчно атрактивна (в обкръжението на Митьо Очите и приятели) - заминавай в Крим, никой няма да те спре! И най-добре с еднопосочен билет.

Значи ти си еврогейски бюрократ и санкциите са ти еднопосочен билет. БРАВОС! Така европейците по-бързо ще напуснат потъващия кораб ЕС и спокойно ще настаните на наше място нелегалните емигранти ислямисти от Африка и Арабия. Е това е истинска Еврогейска политика на санкции! ВРАВОС!

действат санкциите и комунистите плачат , че откраднотото намалява от милиардери станаха милионери срам

Европедерасти,защо не въведете санкции на терористите от ФАЩ заради нападението над Сърбия,Ирак и Афганистан?

Само стабилизират Русия и разрушават Европа за да угодят на американците и да си споасят задниците, Когато се засягат икономиките на страните не трябва ли населението им да решава да има или не санкции???До кога ще ни яхат бякакви дебили от еврогейския и ние ще си траем??

в устрема си към комунистическото блато и мизерно съществуване!

Браво . Русия остава в Изолатора

За сега в изолатора на Карлуково си само ти. Хората си правят бизнес ти си плякай кал

Изолираха Европа! Инвестициите на Американските фирми в Русия са се увеличили 3 пъти. Стокооборота между ЕС и Русия е спаднал двойно, но стокооборота между САЩ и Русия се увеличил, в условие на "санкции".

Макдоналдс по цял свят да са започнали да предлагат само пелмени?

а у нас такава демокрация , че дори и за референдум не можем да си помислим !

ЕС безпомощен за кой ли път? Когато играеш по свирката на Чичо Сам винаги ставаш за смях!

Какво значи-"ЕС удължи санкциите с/у Русия"?-смешни работи.Какво може да чака Русия от ЕС?Газ или Нефт,Стомани най-различни или злато,диаманти или някакви супер специални технологии?Или може би Жито или някакви плодове,а може би месо или риба?Просто неясни санкции специално за Русия.Това е страна ,в която живеят хора с широки души,препатили много,със сериозно отношение към Живота...

Ами от както спряха да внасят западни продукти, им се срина цялото снабдяване с храни. Така, че има много какво да чакат.

Ти, случайно, да си ходил скоро в Русия/независимо къде?/Просто ,по-скоро, четеш какво се пише,защото няма от къде да видиш или да чуеш...Не си мисли глупости.Понеже няма друго,погледни им малко телевизията...

Поредния заблуден дето няма никаква представа какво има и какво качество са стоките в Русия. Те си стабилизираха икономиката с тези ''санкции'' защото развиха отрасли дето бяха забаване защото имаше внос. Незнам защо като налагат санкции не се отказват от газ нефт????Интереса клати феса а и пазят собствените си заднизи американските подлоги

Абсолютно безсмислени политически санкции, които само нанасят икономически щети и на двете страни... Ясно е, че Русия няма да си промени позицията, просто потърпевшите ще са обикновените хора и бизнеса от двете страни на барикадата...

не си прав, за американците и тяхните подлоги имат смисъл

Що няма санкции срещу Великобритания за Гибралтар?

а дали до до 23 юни 2017 все още ще съществува ес ???

Ще, ще съществува ЕС мурзилке! ЕС плака за една Гърция, и сега да си изгори юргана заради кралството..... надали. И без Британия, слънцето ще изгрява и залязва. Отначало ЕС е бил от 6 държави и ставало въпрос за кюмюра и желязото.

Не съвсем. Отначалото са били Франция и Германия. Другите 4 не са искали. После Англия и САЩ принуждават Германия да направи поправки в договора с Франция и свалят чрез опозицията Аденауер. После идват другите. ЕС е васал на САЩ.