Канада и Япония въведоха нови санкции срещу Русия

След САЩ и ЕС, Канада и Япония обявиха въвеждането на нови санкции срещу Русия във връзка със ситуацията в Украйна.

Обратно в новината

Коментари - Канада и Япония въведоха нови санкции срещу Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

включим!Като първа наказателна мярка трабва веднага да скрием алкохола за руснаци по черноморските заведения. На второ място /за да го усети и другия пол/ - никакви ласки с рускини, нека си ходят така тръпнещи, очакващи и молещи. Така им се пада.

Член пети (от договора за сигурността между САЩ и Япония) обхваща всички територии под японско управление, включително островите Сенкаку" (чието китайско название е Дяоюйдао), изтъкна Обама. Прилича на сделка - малко след американската декларация, Япония налага санкции на Русия. Следващия месец пък Путин ще посети Китай за подписване на договор за газови доставки. Като теглим чертата, САЩ постигат японски мижави санкции в замяна на конфронтация с Китай, а Русия се сближава и задълбочава икономическите си отношения с Китай. Тази комбинация не е изгодна за Америка и отново показва Обама като слаб дипломат. Изобщо твърдолинейната американска външна политика през 21-и век създава повече вреди, отколкото ползи на САЩ.

Интересно колко време ще отнеме изграждането на газопровода и как китайците биха реагирали на опитите за шантаж с него:) Дай боже всекиму да печели, но Русия губи едно от главните си средства за натиск и влияние на политиката в Европа. След това какво и остава?!?!

Сега ше наложат санкции ...на Болшой Театър и ще ги разширят за да обхванат и Класическия балет.....и на ветровете ...духащи от Сибир ...

Дръпнатите очи, къде са тръгнали май искат още няколко островчета да дадът за руско управление:):):):)

Само не ми е ясно Японците къде се слагат.... Явно всички свирят на хамериканския дудук... Вместо да вземат да наложат санкции на хамериканските "братя" заради безпрецедентните геноцидни ядрени бомби над Хирошима и Нагасаки, тръгнали да се месят в Източна Украйна... Света се е побъркал....

Имаше един филм "Краят на Япония" или нещо подобно... Остатъците от японския народ намериха приют на територията на СССР, т.е. на територията на днешна Русия...

Британците за пореден път показаха, че са едни повратливи к*рви. Както разбира се и колегите им управляващи от ЕС - най-вече Германия. Зъбят се наедро, но като дойде момента за реални действия подвиват опашки. Като не могат да си позволят икономическа война/санкции спрямо Русия къде са тръгнали да се изказват!? По този начин само си уронват още повече и без друго разклатения престиж. Също така подвеждат партньорите си в ЕС, малките държави членки (като България), които подражавайки на "големите батковци" се изрепчиха на Русия. Накрая "големите" ще си стиснат пак ръцете, а малките и по-бедни държавици ще го отнесат. Както всеки път...

Да, Колега - нанатам отива ... Всъщност - ето И-йощ-един резон ЗА Срещата у Нас !

Тези щети, вероятно са обема на руски инвестиции, които в момента се правят в Крим.

Англичаните да се благодарят, че няма процедура за изключване на страна от ЕС......

Не мога да разбера как може да има такива глупаци, които да симпатизират на крадливата държава КАНАДА. Канадците - само 2 факта: 1. МОНСАНТО - фирмата, която се опитва да унищожи цялата природа (човека). 2. ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС - фирмата която ежеминутно ни ограбва с милиони левове, копаейки и изнасяйки ценни метали с тонове.

Командировани от 'наште' има Навсякъде по Тази Планета, Колега.

То Канада не е самостоятелна държава отдавна , а американски компания изсичат дърветата и точат природните ресурси на корем.Това искат да правят и в Русия , ама няма такъв парашут.То всяко нещо си има начало и край , но американската лакомия е безкрайна.

едно отделяне на квебек с последващо настаняване на ссч00 и тополев ще им охлади мозаците *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Добри Приятели казват че Partie Quebecois - били кат две-капки-вода с 'наште'.

Видяла жабата че подковават вола...!!!Сега и ако Пуерто Рико наложи "санкции"няма да останат протекторати на САЩ не направили това!

Остров Тамбукто въведе санкции срещу Русия

Канадските Хокеисти разбиха щенията на маскальските парзалячи за Златните Медали на олимпиадата в мочи.

Я си върни старата картинка - по ти "гилаше"!

Жалките опити на Обамата, да нарежда на международните корпорации политически решения, няма как да хванат место. На всички е известно, че те командват президента, а не обратно.Сега той се опитва уж да плаши една световна икономическа сила със забраната, няколко руснаци да не ходят до Америка или Европа. Много им е притрябвало-ще си пратят помощниците, ако толкова се налага. А нека се опитат да полети Аербъс без руският титан.

аз се чудех , защо боинг се мъчат да направят пластмасов самолет :)

Тоя па Харпер, какво му дреме за Русия. То между Сибир и Канада разлика няма, даже и в пиенето. Ама нали си е паленце на САЩ. Ония като пръднат, той се насира. И как няма да е така, като в Канада всичко е от САЩ и щатите могат да му въртят номера по сяко време, особено с петролопроводи.

Ако позволите, От Канада : А. Отава - Вече има Подписано съглашение за Не-само търговски обмен с ЕС (като NAFTA) (Приятели казват че при Вас - чистак-нова VW Jetta била около 160$/месец, Fiat струвал около 15К... Замотали ли са ме ?) Б. Канада има Тотален Възвратен обмен със САЩ. Взаимно си продават дървесина и гориво. В. Ако т.нар. Oilsands се Доразработят - малоазиатските бизнес'шейхове' Ще извият на ...(знаете-какво) .... А изразът 'система Halifax' - знаете ли откъде идва ?

Бандеровци да извадят от тези 83 милиарда загуби за Крим 5-те милиарда, които получиха от САЩ за да подпалят света!!! Така ще са по-малко прецакани!

Канадски тъпунгери на квадрат. Има да духат супата!

Ти с това изказване много умен идваш, 'ша знайш! Те затова хиляди българи работят и учат в Канада! Имам един познат, който след 8 години работа в Канада (беше с жена си и детето си) се прибра с 300 000 лева. И ми разправя, че доста на широко са живели в Торонто. Съвсем не са били като други българи, дето са спестявали само на "хляб и колбас". Па ти си възхвалявай рашъните и пиши "умнотии".

Стягай дисагите и заминавай да лъскаш нашироко западни кенефи и да продаваш бургери в Макдоналдсите. Без такива като теб в България все ще е по-добре!

абе и аз знам някои такива, които се върнаха в България "преуспели" след като теглиха всичко възможно от кредитни карти, кредитни линии и т.н.... и после ги търсят да ги съдят но на тях им през оная работа, понеже вече няма да стъпят в Канада... разправял че бил живял нашироко: такива ловно-рибарски изцепки са за българина, който не си е подавал носа навън и вярва всичко което му се сервира. Понеже съм живял там и познавам Торонто и българите доста добре мога да ти кажа че е възможно да се правят пари, ако това е най-важното за теб - така е... но с живеене на широко и клатене на краката - не! най-много си докарват в интерес на истината продавачи на хот-дог с количка на улицата, като се има предвид че за да си на добро място трябва да имаш и лиценз за това, който струва доста! отделно от това висиш прав през студ и пек до количката с хот-доците - ако ти изнася...

канадците пак прецакаха руското камилче. Бой , Глад и Скубане майка ви комунистическа.

Мале, що си тъп !!!!!

Не мога да разбера как може да има такива глупаци.

Канадското контърразузнаване що не направи следствие на пари с които бившият идеолог на комунистическата партия на Украйна по време на СССР и първият й президент Кравчук купил "къщичката" при тях?

Браво Канада!С теб сме!

...британският външен министър от настоящия наш президент!

:))). Казваш го така все едно си очаквал обратното.... :))

в тоя дух на мисли Липсва ми нещо в дир днес ...а да Плевналиев ми липсва строго размахвайки пръст към Русия :))))

Хич не ми пука какво ще налагат тези канадски ескимоси, аз съм за Русия!

То и на тях не им пука за нас, ама хич! Защото е лесно от край света да лаеш срещу Русия , ама я ела тук в Европа да видим или да са на наше място...

яла 'а видиш нии ескимосите тук как си живеем в иглутата!! хаха!

ЗНАМ ЧЕ ИМАХТЕ ЕДНА СЕКСИ МУЛАТКА ЗА ГЕНЕРАЛ ГУБЕРНАТОРКА НАЗНАЧЕНА ОТ ЕЛИЗАБЕТ ВТОРА, КОЯТО ЯДЕШЕ СУРОВО МЕСО ОТ ТЮЛЕН С ЕСКИМОСИТЕ :))

КАНАДА Е НАШИЯ ГОЛЯМ СЕВЕРЕН ДОМАШЕН ХЛАДИЛНИК .... ... КАТСИ ТИ СЕ ЯДЕ НЕЩО ОТВАРЯШ ВРАТАТА И СИ ВЗИМАШ ... .... НО ТРЯБВА ДА ГИ РАЗБЕРЕТЕ - ЕВРОПА Е ДАЛЕЧЕ , А СКАЛИСТИТЕ ПЛАНИН ОТДЕЛЯТ ПЕТРОЛНИТЕ ПОЛЕТА В АЛБЕРТА И РУДНИЦИТЕ В ДРУГИТЕ ПРОВИНЦИИ ОТ ГЛАДНИТЕ АЗИАТСКИ ПАЗАРИ ....:))) ... .... А В САМАТА БРИТИШ КОЛУМБИЯ , МЕСТНИТЕ НАРИЧАТ ВАНКУВЪР ВАНГ-КОНГ .... ТАКАВА Е ДЕМОГРАФИЯТА В МОМЕНТА :))

НАЙ -СМЕШНОТО Е ЧЕ В КАНАДА - БЕНЗИНОСТАНЦИЯТА НА АМЕРИКА , ИЗНАСЯТ ПЕТРОЛ ПРИ НАС В САЩ - НИЕ ГО ПРЕРАБОТВАМЕ И ИМ ПРОДАВАМЕ БЕНЗИН С ПРИНАДЕНАТА СТОЙНОСТ :))) В ЦЯЛ КВАБЕК КАРАТ С НАШ АМЕРИКАНСКИ БЕНЗИН , ПОНЕЖЕ ШЕЛ ЗАКРИ РАФИНЕРИЯТА :))

Поне научи, че се пише КвЕбек, а не КвАбек бе нашенски дрисльо дето се поамериканчваш! Пфу че леке безродно!

..а ти си стои у детроитското гето и си гнии там с неграта!! опа, аиде бегаи на чиниите че късно стана, 5 минутната почивка свърши..

ТАКИВА КАТО ТЕБ КОИТО ГЛАСУВАТ ЗА ПЕНДЖАБСКИ ЛИБЕРАЛИ ОТ ЛИБЕРАЛНАТА ПАРТИЯ НА КВАБЕК :))) ОТ ОНИЯ - ИНДИЙСКИТЕ С ЧАЛМИТЕ :)) А БЕЛИТЕ ФРАНЦУЗИ В КВАБЕК ГЛАСУВАТ ЗА НАЦИОНАЛИСТИТЕ :)

Канада спира износа на кленови листа и вместо това ще пласира политически клинове.

Властите в Канада обявиха пълната си зависимост от сащ.

ВСЕ ИМАМ ЧУВСТВОТО ,ЧЕ САЩ И РУСИЯ СА СЕ НАГОВОРИЛИ ДА ПРЕЦАКАТ ЕС.

е убо де ам къф им е кяра ;) ...абе я да пийнем по 1на ракийка а ?

Хамериканците никога до сега не са били такива слабаци ... Само със санкции не става, трябва и акъл ... Обонго кенийски ...

Докато хамериканците налагат ,,санкции", Европа се ослушва. Оказва се, че чрез Русия, хамериканците налагат санкции на своя съюзник ЕС. През това време Крим се готви за курортния сезон и очаква 4 мил. туристи и почиващи.

България ще бъде един от големите губещи на туристическия пазар. Руснаците от край време са влюбени в Крим и особено в Ялта, а украинците след срива на гривната едва ли ще им бъде до почивки в България! Засега не смеем дори да мислим за празни хотели и туристи харчещи пари без да си броят стотинките и пазаруващи храна и напитки от супермаркетите!

Руски туристи пак ще има по черноморието защото на руснаците не им пука и си гледат живота! Хубаво им е на нашето черноморие, евтино им е и ще дойдат! Това е една от разликите между нас и тях!

"Към санкции трябва да се подхожда обмислено и те да се въвеждат по начин, по който да оказват въздействие на Русия, но да не нанасят щети на европейската икономика", заяви Хейг.

Само дет' още се чеше по кратуната как да стане тая дагье ...

т.е. това е с подтекст - от ЕС повече няма да следваме идиотското и популистично, егоистично и геополитически самоубийствено поведение на САЩ ... време е ЕС сама да си каже мнението, а то е - не искаме фашисти в европа и ако Киев иска да се присъедини към нас трябва веднъж и завинаги да се разгранизи от фашистите и да ги разоръжи ... това вече беше коментирано в Райхстага (потърсете информация) и Меркел гледаше нервно и притеснено в земята, когато социал-демократите коментираха въпроса за фашистките десни сектори и други организации в Украйна ... и питаха ние тях ли подкрепяме и тях ли ще приемаме в ЕС ...

АЛО ,АНГЛОФОНИТЕ , Я МИ КАЖЕТЕ НЯКОЯ СРАТИГИЧЕСКА СТОКА MADEIN canada, ТИЯ ГИ НЕМА НА БЕЛИЯ СВЯТ ТРЪГНАЛИ САНКЦИИ ДА ВЪВЕЖДАТ , СМЕШНИЦИИИИИИ.

петрол/газ.. метали.. а изкаш още по-стратегическа ли.. уран не крякаи от гиолчето на огромния океан наречен канада затрупан (както русия) с ресурси, друг е въпроса колко им дреме на русия че харпър решил да близне на обама у*о пак!

Докато начело на Русия са Путин и Медведев тя няма да бъде допусната при големите. За нищо! Повече никой не им вярва и не ги приема за сериозни партньори на които може да се разчита.

Грешиш, не ги пускат в Г-7/8 защото ги е страх от тяхната политическа независимост и военна мощ ... на САЩ опоненти не им трянбат ... само помисли могат ли "велките" страни от Г-7 да действат сами без диктат от САЩ и как именно ... като си отговориш на този въпрос, ще разбереш и отговора на твоята теза ... мисли без предразсъдъци и демагогия ... честно анализирай кой се явявва инициатора на "колективните" действия а страните от Г-7 в момента - коя тяхна инициатива е произлязла от страна различна от САЩ

Major Payne

Ти започваш с един грешен постулат - че САЩ диктуват всичко на всички и от тук нататък всичките ти изводи и заключения са грешни. Де да беше така... Поогледай се малко и виж къде са страните на които САЩ са "диктували" какво да правят - и Германия и Япония и Китай и доста други. Виж малката Саудитска Арабия и дори един Ирак, който в последните години натрупа десетки милиарди резерви от петрола, който уж му крадат. Нещата не са толкова елементарни, говори се за международно право, договори, отношения с трети страни, суверени държави, и т.н. Освен това корпорациите отдавна са мултинационални и техните интереси не винаги съвпадат с държавните, както и обратното.

Има ли нещо реално от Г8 или евентуално сега Г7 за света и населението на планетата!

Major Payne

Да, има! Не всичко се вижда или усеща директно, но има - например програмата за намаляване на задълженията на 42 страни с най-големи дългове, което за тях значи много.

Че кой ще трябва да допуска Русия до големите като Русия е най-голямата бе тъпанар!

Major Payne

Да де, за някои и от Искаро по-дълбоко нема и от Витоша по-високо нема.

И РУСИЯ СИ ГО ПРЕМЕСТИ В ДРУГИЯ КРАЧОЛ.

Досега на Русия това с крачолите и струва около 200 милиарда долара. А големите загуби тепърва предстоят. Когато една икономика лети надолу вече трета година и влиза в рецесия, а националната валута се обазценява стремеглаво, държавните ръководители би трябвало да се замислят, защото шовинистичната еуфория е до време. После идва изтрезняването и въпроса "Ами сега?"

Major Payne. Безработицата в Русия е 5.5%. При "големите" колко е?

Защо нямам възможност да те телепортирам в Русия за главен съветник по икономическите въпроси! Нима се смяташ за единствения в света, който може да проумее какво ги чака руснаците, а те от 140 милиона имат само празни кофи вместо глави?

Как изчисли какви са загубите за Русия след като никой не се наема да изчислява такива неща, а има само предположения! Ти ли си най-осведомения в света бе! И какво толкова си се загрижил какво губи Русия! Това твоя грижа ли е бе идиотче соросоидно американогъзолижещо!

emvel@dir.bg

Най-после да прочета нещо разумно и икономически обосновано. Да си въобразяваш,е Русия била велика само защото има оръжие е просто тъпотия. Не мога да разбера откъде се намира толкова простотия в тези русофилчета, които пишат в сайта. Простите им родители вероятно са им я набили в главите.Такова невежество, че просто нямам думи. Дано има повече мислещи и знаещи хора като Major Payne.

Незнам на колко си години но ако не си бел роден през кумонизма как даваш мнение какво е било.Споредмен си буше поне1000 пъти по добре.И зарадитакива хора като теб сме на това дередже

Тия пък "кленови шумки" какви ги вършат ... я по-добре да си гледат хокея и да не се втурват да бършат дирниците на чичо Сам, защото после ще трябва и фекалиите им да ядат ... явно САЩ имат пръст в избора на сегашното "ПОСЛУШНО" канадско правителство ... жалко, а Канада беше хубава и наистина демократична страна ...

да много жалко деиствително - така е! мамицата му на харпър, докато това говедо е на власт така ще е, лош вид ще има канада пред света! е*и го!

Долу Русия, свобода на народите.

Да им имам американската логика. 1.Ще има санкции ако Русия вкара воиски в Украина с цел запазване мира в района. 2. Ще има санкции и ако Русия НЕ вкара воиски в Украйна за да запази мира в района Е остава логично да няма санкции ако Русия запука вместо по Украйна по Америка за да запази мира по целия свят;)

Логично е САЩ, ЕС,Япония и Корея така да запукат Русия , че да не знае къде се намира.

Всички изброени страни са яли попарата на Русия и ако следват малоумни съвети значи много им се е усладила!

От така изброените от теб структури армия има само САЩ. Явно не си наясно на Япония и Германия им е забрането да имат армия след втората световна война. ЕС не може да има армия Щатите не дават. Америкаските пехотинци ако стъпят на руска зема ще ги избият като кучета с оръжие за масово унищожение. Те го знаят много добре от Руско-Китайския конфликт. Така че драги ми смехурко руснаците не искат да нападат никой, но ако им дойдат гости добре дошли имат къде да си ги копат.

Майтап, бе Уили!

"Опозицията" в Украйна научили , че афто-американският е много дълъг и дебел. И сега всички гледата с надежда и широко отворени усти на запад . Докато го усетят. Въпросът е от къде първо ще го усетят..щото така са заклещени, че много мърдане няма - иист-уест . Горкият украински народ ..

"Уилям Хейг: Европа не може да си позволи търговски бойкот на Русия Европа не може да си позволи търговски бойкот на Русия, заяви министърът на външните работи на Великобритания Уилям Хейг, предаде РИА Новости. Бойкот означава пълен отказ от руски внос. Ние не можем да бойкотираме, понеже много страни зависят от доставките на руски газ." Аааа,замириса им и намериха къде е заровено кучето:))

И това от най-верния съюзник на USA!

"Англия няма вечни врагове и приятели,има вечни интереси" Дали беше на Чърчил....ако греша поправете ме.

То таквоз, Арктика да не стане до Отава изведнъж.

А Държавата Израел не само не въвежда санкции,но премахна визите за руснаците.Защо ли?

Може би знаеш, че Израел почти удвои населението си с руски евреи, а те имат и много руска кръв в жилите си!

Споко, като почне голямата война вече няма да има значение кой какъв бизнес къде има. Ще има значение едно единствено нещо - кой може да убие повече руснаци. Справка - 2-рата световна - тогава е имало значение само едно - да се убият максимално много немци.

Ти да не си продал нещо по морето на руснаци и... да си пазиш стария нотариален акт?!

Много лошо, защото започне ли безумието, което ти искаш, няма да го видиш, за да си щастлив! Късмет ще бъде дори да си под земята, но най- вероятно ще се рееш незнайно къде във вид на атоми!

Кададците сигурно са разбрали ,че става въпрос за хокей!! И те барабар с мъжете!

да добавя към ника ти: ..ти се е развила!

Велика Канада отгледа Единия от Гробокопачите на сальфецкий балшевикистан, Александр Николаевич Яковлев, Идеолога на Перестройката, та в тази връзка е много наясно как се рутат азиатски империи.

ПРЕДАТЕЛИТЕ ТРЯБВА ДА РАЗБЕРЕТЕ НАЙ-НАКРАЯ ,ЧЕ ЕВРАЗИИСКИЯТ СЪЮЗ ЩЕ ВЛАСТВА НА ЗЕМЯТА ! ОТ ЛИСАБОН ДО ВЛАДИВОСТОК-КАКТО КАЗА ВЕЛИКИЯТ ПУТИН ....А НЕ АМЕРИКА !

ЩЕ БЪДЕ ОБЯВЕНО ЧЕ И ЯПОНИЯ ВЪВЕЖДА САНКЦИИ ПРОТИВ РУСИЯ /ПО НАРЕЖДАНЕ НА САЩ РАЗБИРА СЕ/...ТАКЪВ БЕШЕ РЕДА И ПРИ ПЪРВИТЕ САНКЦИИ -ЯПОНИЯ БЕШЕ ПОСЛЕДНА !

Няма как да има санкции, защото от около 70 години Русия и Япония са във война. Нямат сключен мир след ВСВ така, че сигурно и официални търговски взаимоотношения нямат! Имат само много на брой спорни острови, не само Курилските!

Очаквам още Сенегал, остов Тамбукту и Папуа и те да обяват списък със санкции!

Не се надявай. Те маймуните са заедно с мечката .... в зоопарка. :))))

гейстанишевехюмне!!!!!!!!!! само бабички, цигани и педали го искат!!!!!!!!!!! и курвето дето му стана жена, заради пари и власт!!!!!!!!!!!

Поздравявам кенийското шимпанзе с рефрен от една песничка ..... "... Колумб открыл Америку, а мы ее закроем" Наздраве г-н Обама.

Стана им тясно на братушките, май, а? И канада, след това австралия и нова зеландия, целиь свят. Ха така, пада им се.

това е само началото,русия ще бъде банкрутирана до 2 години