Парламентът отказа на БСП да се обсъждат санкциите за Русия

Мнозинството в НС отхвърли предложенията на БСП да се гласува за отмяна на санкциите срещу Русия и на "Атака" премиерът да бъде изслушан за връзките с НАТО.

Обратно в новината

Коментари - Парламентът отказа на БСП да се обсъждат санкциите за Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преди броени дни Европейският парламент прие поредна антируска резолюция с решаващата подкрепа на Партията на европейските социалисти (ПЕС). Евродепутатите искат разширяване на санкциите срещу Русия  това съобщиха световните агенции. Учудващо е мълчанието по темата на пресцентъра на евродепутата от БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев. Тъжно е, че г-н Станишев отново се показа като русофоб. Нали той агитираше левия електорат с абсурдната теза, че референдумът в Крим е равносилен на референдум в Кърджали и провождаше министър Вигенин в Киев при майдановските управници. Г-н Станишев се показва като русофоб и ренегат в разрез със собственото си потекло и биография. Той е роден в СССР и живял до 35-та си година като съветски и руски гражданин, в неговите вени тече руска кръв от неговата майка, баща му бе уважаван политически деец в България, но и верен привърженик на политиката на Русия, СССР и КПСС. Сергей Станишев с поведението си нарушава решенията на своята собствена партия, взети единодушно на последното заседание на 48-ия конгрес, а именно, че БСП е против всякакви санкции срещу Русия. Станишев изневери на дългогодишните традиции на ПЕС и Социалистическия интернационал, които в годините на Студената война работиха за възможното сближаване и мир с Москва. Какъв е политическият ръст на Станишев, щом не само не успя да осигури победа на левицата в Европа във времена на тежка социално-икономическа криза на либералния капитализъм, но и когато отстъпи от наследството на Вили Бранд, станал основоположник на Източната политика, отстъпи от наследството даже на десния Шарл Де Гол, който напомняше, че Европа е От Атлантика до Урал. Наскоро Станишев патетично поиска прошка от своите в БСП. Но дали ще я получи, щом именно тази русофобска политика бе сред факторите, които доведоха БСП (под негово ръководство) да стигне до незавидните 15  16 процента и до десет поредни изборни загуби. Хората знаят, помнят и виждат!

Сидер Варадеров да ходи в думата и там да предлага за гласувания каквото си поиска. Той още ли не е приел съветско гражданство? Не?! А е крайно време!

Който е срещу Путлер,да върви доброволец в Украйна.

Който е срещо Украйна ,да отива доброволец при Путлер.

ОКазва се че винаги когато някой е в опозиция може да заема правилната за народ и държава позиция а когато са на власт са в поза наведени до степен пльоснати по корем пред евроатлантическит помияри!! ЗАЩО ТАКА ?!?!?

Сидеров само дрънчи на кухо. Нещата са елеметарни - щом не можем да се пазим сами, ще ни пази друг, а тогава ще трябва да се съобразяваме с него. По соц. време цялата държава беше съветска военна база, но никой не пискаше, че бяхме под дулата на НАТО.

Едиствено политиката на Атака се припокрива с интересите на народа.Само си дрънкаме,тези гадове, трябва да се умитат час по-скоро, докато все още я има държавата.

Плевнелиев и Борисов разрешават хамерикански военни бази в България и тласкат българите към война. Противопоставят ни на Русия, Плевнелиев - явно, а Борисов - прикрито ... Това се случва днес, утре може да е късно

Аз съм си противопоставен на Русия от раждането си. Не е нужно някой да ме противопоставя. Русия е тумор.

Ми то си е така ,уджиркан си се родил ,уджиркан ще си замтнеш)))

Ти по рождение си турчин-просто ЛОГИКА!!!

ГЕРБ дойде на власт с подкрепата на американците, ясно е, че ще защитават американските интереси в България. Който не храни собствена армия, храни чужда. САЩ са терористична държава, удавиха в кръв целия свят. Правителство мълчаливо подкрепя един нацистки режим в Украйна.

По такъв важен въпрос ТРЯБВА ДА СЕ ПРОВЕДЕ РЕФЕРЕНДУМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, А НЕ някакви си 240 души, повечето от които не стават за нищо - да решават дали ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ Е ФИЛИ или ФОБИ!!!

защо нищо не се казва за скритата от обществото мобилизация на военни,за която Сидеров алармира днеска в парламента.пак сме си осигурили медиен комфорт...

България вън от НАТО и Европейския съюз.

Тъй като конфликтът в Украйна се задълбочава, България е добре да помисли за етническите българи в Украйна, и им даде възможност да се завръщат в прародината си.

Тук един 45ъ45ъ пише,че натовските лайна били по-хубави от руските И това е довод .Даааа.

Не знам ,ти ако си ги сравнявал двата вида? Сигурно знаеш, аз лайна не ям , за разлика от тебе!!

Най-после едно умно и поради това, далновидно предложение на БСП.Нека САЩ продължават защитата на една пропаднала кауза наречена Украйна.Нашето място е с Русия!

Абе тоя Вигенин... много се измята бе, голям тарикат! Докато беше външен министър хич нямаше и следа от сантимент към Русия...

Тоя не ходи ли в Украйна да легитимира посерко. Късно е либе за китка.

В Русия може и да няма комунизъм, обаче със сигурност има кагебизъм. Виж кой управлява Русия и не можеш да отречеш че агенти на бившето КГБ, наследник на бившето НКВД управляват днешна тиранична Русия в която обикновеният руснак се третира като крепостен селянин!

Колко от висшите политици на една страна не са свързани със службите им за сигурност, драги? Бушчето не беше ли шефче на ЦРУ? А малкото храстче, а Обонго? Айде се манипулирай сам...

че няма комунизъм. По-лошо е : болшевизъм !

страшното дасе обсъждат санкциите, какъв е смисъла и ползата от тях и какво са обещали Чехльо и Боко на Джим/Джон Кери? Нали уж прозрачност, демокрация, нека всички да знаят или има нещо дето не е за пред хората?

Шило

Нищо страшно няма, особено да се каже за какво се налагат. Че да знаят тези, които разчитат на руския пазар защо го губят. Ако е заради войната в Украйна, очевадно е вече, че ефект няма. Там трябва да се сменя подхода. Ако Украйна е само повод, нещата се подреждат.

Абе тъпото шило не разбра ,че ефект има!! Евтини горива, евтини стоки!! Супер са санкциите!! Само на Русия не и изнасят и затова руските тъпофили реват тука!! Като няма ефект ,защо ревете бе?? Ха ха ха.

Ха ха ха, не погребват ли?? Направи ги хвърлят в мините!! Искаш ли да ти покажа общ гроб на руски бандити??

покажи

Българските комунисти странен са "народ" нямат майка, татко, нямат даже род. Техен татко е навярно сам другаря Ленин и почитат кат бащица те другаря Сталин. Тачат те за своя майка червеното знаме, готови са да забравят Родина и племе. Вярват сляпо в идеали, божества червени, зарад тях продават лесно и тебе и мене, С Партията си безгрешна гордо те вървят и ако се наложи - майка си ще продадат!

ще се кефиш да те затворят нощно време в едно спално с 20-30 потни загорели ли? Споко тебе няма да те мобилизират, дори доброволно да се предложиш.

Омръзна ми и от многото лъжи. Украинци и руснаци взаимно се избиват и все си прехвърлят отговорността за най-драматичните инциденти! Руснаците погребват убитите в общи гробове.Украинците изгарят своите загинали в подвижни крематориуми и ги обявяват за дезертирали, пленени или безследно изчезнали. Няма време за друго. Няма ли да има санкции и за Украйна? Те са причинили предпоставките за тази антиславянска война.Това никой не може да го оспорва!

Твоето е дезинформация, Украйна погребва своите жертви с почести като герои!! Никъде не съм видял снимка на украински крематориум, на руски съм виждал снимки!! Ако имаш покажи!! Ама едва ли!!

гробището на Одеса с могилки с табелки "Хирургически отпадък"? Има го снимано бе кавал.

Мобилните крематориуми са дяволско изобретение на РУСКАТА научно-техническа мисъл от Санкт Петербург. Украинците погребват националните си герои с почести, а руснаците - тайно, както винаги. И много ясно защо: официално руската армия не е в Украйна. Първата Руско-Украинска Война продължава!

преносими крематориума на украинците са немско производство, щото го изобретили руснаците. Или може би швабите са ги произвели по руски лиценз, а бандерлюгите ги ползват като големи печки да се греят край тях?

"Това никой не може да го оспорва! " Кой си ти, че се пениш толкова, турчин ли си, руснак ли си, ахмак ли си, дурак ли си... не знам но не си българин!

Аз съм българин - бил съм в Украйна и в Русия. Затова възприемам случващото се с болезнено неразбиране.

Не мога да разбера българските русофилите не са ли разбрали най-после че България е Държава членка на ЕС и НАТО!? Този младеж на снимката как влезе в политиката? На кого служи?

Извинявай, ама прочетох: "България е ДържаНКа членка на ЕС и НАТО"

Решението за влизането на България в ЕС и НАТО се взе от Народното събрание. Уважавай волята на Народа! СИВ и Варшавският договор се разпуснаха по решение на Кремъл. Комунистическите идеи и варварските религии виреят само в главите на простите и необразовани хора.

Вагинин и Путин не са ли роднина?

Каква мобилизация бе?? В Украйна върви добре!! Хората от днес влизат във учебните центрове.

Шило

Аха, по последни данни над 57 % не могат да ги намерят, крайграничните мотели са пълни с хора. Някъде около обяд 17-20 % са влезли в т.нар. учебни центрове. А в две села, обитавани от етнически българи, емисарите на военните комисии просто са били изгонени.

След посещението на АНГЕЛА на СМЪРТА (Кери) България я очакват само неприятности.

Русия в момента е разбита от санкциите и евтиният нефт!! Рейтинга от S&P e вече е "боклук". Това ще повлече допълнителни загуби 20-30 милиарда $. Заради този рейтинг, някои кредити може да бъдат изискани в по ранен срок!!! И после санкциите не работили?? Наистина??

Шило

Постигнаха ли основното- спирането на войната? Защо не отговаряш?

и това ще стане.

Ами ти кое мислиш спира истинската война?? И съвсем истинското нахлуване на Русия в Украйна?? И защо всичко се прави скришно и тихо?? И тайно?? Що руснаците ги е страх да си признаят ,че те командват терористите и своите военни в Украйна??

им се нагледаха хората. То и на Енрон преди да изгърми като варненска пирамида беше много висок рейтинга, а на Франция и Италия все го понижават, ама не те а Исландия с високия рейтинг фалира. Ти кажи сега защо като са толкова благотворни санциите всички и в Германия, и в Полша и дори Боко и Плевньо признават, че губят от тях? Защо Еврото пада, а долара и юана се покачват?

ще направят ще си поискат кредите от Украйна, те и без това са просрочени.

Шило

Тогава ще разбереш колко болна нация сме. Апропо, как върви в Украйна?

Русия не се управлава от леви патрии (социалисти и комунисти) Напротив - те са в опозиция на властта! Обаче нашите БСП са винаги за Русия! Защо ли?

заради келепира естествено.

още когато беше правителството на Орешарски да се противопоставят.

Така е то, защо да се обсъжда, нали Бащицата не е дал разрешение? Обсъждат се какви ли не простотии, даже се правят временни комисии. Но ми е чудно, къде са "новите" лица, т.н. Реформатори и останалите мижитурки? Май треперят от страх да не им се наруши хатъра. Обществото иска да знае какви ги въшат зад гърба му. Започва се едно "подготвяне на почвата" с тези призовки - мобилизация ли се готви или нещо друго. С тези неща шега не бива, ако сериозно се мисли за военни действия, било то и превантивни, поне да се върши като хората. Тук полувинчатите неща само ще влошат нещата.

Санкции Кихна Круп, въздъхна Меркел, разболя се даже Либхер, Фьост Алпине,Бе Ем Ве, Мерцедес и Фау Ве. Хохтиф вече е със грип, а пък Метро с менингит. Всички с руска лихорадка, а пък Меца със забрадка хвана пътя за Китай! С мистър Си ще пият чай.... Ще разменят във валута от Шанхай до Гваделупа, газ, петрол и друга стока. Доларът на паталок-а! Еврото ще хване хрема, май юан ще го превземе Иде нова олелия, борсите във бъркотия! С украинският скинар:- санкции за всички в дар! Паси,17.03.2014г.

Майна, свери си часовника, не долара ами рублата е на паталока, кихането го има обаче помириши гащите на Путлер.

Тавариш Вагинин ,защо се спрял коментарите във фейсбука си?? Бягаш от народната любов?? Не искаш да чуеш мнението на хората??

Не щем Натовски бази на Шабла. Не щем на нашето море да ми искат натовси пропуски. Не ги искаме, ще осерат всичко наоколо.Как не се намери един политик ,който да каже НЕ. И турците излязоха по умни от нашите... Не щем и руски ракети да падат в Шабла.

Къде са тия натовски пропуски бе?? Къде им е базата?? Те не са руснаци ,че да осират всичко!!

Шило

Човекът ти казва, че не иска да е цел. Ти за пропуски. И е прав.

Не щете това, не щете онова, ама серГейчо си го искате барабар с вигенинчо - нали и те са социалистчета-русифилистичета като вас - подложките на кремълското джудженце...

Нашето море вече е осрно, и то от самите нас. А мога и да ти кажа няколко комплекса, в които не можеш да влезнеш камо ли да почиваш освен ако не си с руски паспорт;)

ТИК-ТАК ТИК-ТАК СВЕТОВНИЯ ЧАСВНИК ТИК-ТАК--АШЕ :))))) Юанът влезе в Топ 5 на валутите Георги Брандийски - 28 януари 2015, 08:40 Китайският юан е станал петата най-използвана валута в световните разплащания. Това съобщи Дружеството за световни междубанкови финансови телекомуникации (SWIFT), цитирано от Асошиейтед прес и БТА. Юанът е изпреварил канадския и австралийския долар през декември. Сега китайската валута отстъпва само на американския долар, еврото, британската лира и японската йена. Пекин постепенно отслабва контрола върху юана и насърчава използването му в чужбина в опит да намали разходите на търговците си и да засили ролята на китайските компании в световната икономика, отбелязва АП.

Оди бегай у Пекин, там да ти напълнят оаания заник с юани, че явно рублите - обезценените - не те задоволяват...

аплодирам БСП-то за витиеватата и псевдо-загриженост за националния интерес, но нека някой от тукашните либерасти да ни каже ползата от санкциите срещу Русия след една година? Защото вредата за икономиката на страните от ЕС е видима и никой не я отрича, ползата от санкциите обаче къде е ? Може би спря войната в Украйна? Може би в Крим ще правят нов референдум да се върнат при бандерлюгите? Може би големия пълководец Петрушенко "освободи" Донецк и Луганск? Единствената полза засега икономическа имат САЩ, но и тя е май краткосрочнапред вид стремежа заедно със Саудитска Арабия да правят дъмпинг на цената на петрола.

И какво предлагаш?? Да махнем санкциите и да кажем , Путя браво ,вземи си тази Украйна за тебе!!! Дайте предложение, защото единствено санкциите в момента имат полезно въздействие!!! Това е доказано!! И те работят. Каква е вредата за България?? Евтини горива?? Евтини стоки в магазините?? Къде е вредата бе??

Къде ги видя тия евтини горива и стоки? Май само по ТВ-то, а? Може ли да си чак толкова заблуден и неинформиран? Явно имаш комп, вземи почети нещо различно от платена пропаганда.

Шило

Спря ли войната? Не знаех. Тогава, щом като са постигнали целта си, какви са тези нови жертви в Украйна? Санкциите доказаха едно- че не Украйна е интересна, не украинците, а само територията. Защото ако бяха важни хората, все щеше да се намери начин.

Бандерлюгите си дигат дърмите от Донецк и Луганск и се прибират във Волинска област и на Майдана след като им приберат разбира се калашниците и почват да си подскачат там срещу москалиите колко им душа иска и краката издържат. Погрошенко внася в Радат проект за федерализация на Украйна, ООН и ОССЕ организират референдум в Донецка и Луганска област, както и във всички други, които поискат това стриктно следвайки наръчника на Мадлин Олбрайт и Марти Ахтисаари. Милионите предвидени за въоръжаване на банделюгите се използват а възстановявен на разрушенията от войната. Путин разрешава провеждане на Гей - парад на 50 километра от Москва в някое горско сечище или дере.ЛГТБ-та след парада участват в залесяването му под контрола на НПО-тата, на желаещите ТВ и Радиостанции се разрешава да отрязават събитието след 23.00 часа и с поставяне на червена точка. Всички са доволни и щастливи.

Или може би услуги? Засега щото няма. Единствено е поевтинял бензина и дизела, но аз такива неща нито пия, нито ям. Е ти ако се топлиш с нафтова печка или караш такси тебе ще те разбера.

Много си тъп и негрaмотен ,руснaците в Укрaйнa сa 16 млн.,чети момче,огрaмоти се !

16 милиона , ама друг път!!! 4 милиона да са максимум!! Има разлика с твоите 16 милиона нали?? Ограмоти се!!

Шило

Един въпрос- санкциите спряха ли войната?

Те не са имали тази цел.

Ами кое мислиш че възпира Путлер?? Ти какво предпочиташ, санкции или война?? А санкциите си действат много добре!!! Затова е тоя неистов вой!!

Шило

Спряха ли войната, пак питам, не ми говори глупости. И санкции има и войната продължава.

, че си нямаме друга работа, ами ще се занимаваме с глупостите за фалиралата Русия !

Шило

Да си оправяме нашия фалит, казваш...Правилно. Че сме цъфнали и вързали.

Как Ципрас може, а БСП и Атака нищо полезно не могат да свършат? Господин Путин само прахосва пари с тези мързеливци !

Ами, Те "социалните" милионери, могат само да крадат ! А на лъжите им никой не се хваща.

И защо БСП и Атака? В момента управляват гробарите - те какво направиха, а? Впрочем, както ги гледам, много успешно копаят гроб на България, тук поне са много добри!

ДУГАНИТЕ ГЛАСУВАТ С БОЙКОРАСТЧЕТАТА ..... ...

Скоро ЕС ще определи Русия като страна агресор, а БСП и другите подлоги в Парламента още реват крокодилски сълзи!! Абе как не работят санкциите?? Работят си отлично ,затова троянските коне работят ежечасно да ги свалят!! Затова ли е тоя див рев?? Като не работят ,защо искате поп Кръстьовци да ги сваляте?? И как предлагате да спрем Русия в Украйна??

от превъзбуда ще пуснеш нещо в памперса. Успокой се, Пари за толерастията няма, скоро няма и да има, пренасочиха ги за бандерлюгите в Украйна.

Първия доброволец за фронта.

Къде си чел, че има "Русия в Украйна"? Явно имаш комп, вземи почети нещо различно от платена пропаганда.

Ей ги националните предатели- 30 от БСП, 7 от ДПС, 11 от Български демократичен център, 7 от "Атака", 9 от АБВ, един от ГЕРБ, и един независим!!!! Да вървят сега да си вземат копейките!!

А останали вече получиха долларчета?

Чехльо да подскачка оплезил езиче и вдигнал лапки, а на Боко да му кажат "Конграчулейшънс". Национални предатели сте вие от толерастията бе, мацепродавец.

Предатели са тия които мислят не за България , ами за Русия!!

Ние да не сме руски граждани че да сме, национални предатели?НИЕ СМЕ БЪЛГАРИ.

jingiby

БСПто явно още не са разбрали, че България не е член на Евроазийската общност на Путин, а на Евроатлантическата на НАТО и ЕС. Изглежда в главите на тези хора още думкат залповете на Аврора отпреди 100 години...

на кухо. Айде някой толераст да ни обясни ползата от близо година "санкции"? Така за протокола само да отбележа - след една година санкции, нито Крим го върнаха на Украйна, нито ще го върнат, нито хунтата в Киев победи хората в Донбас, нито има изгледи за това, напротив, ВСИЧКИ граждани на Украйна, освен тесен кръг около олигархията и управляващите страдат и се очертава да пострадат и още повече, вместо разведряване, в света напрежението се увеличава, най-вече в Европа, показателите на икономиката на ЕС спадат, а на САЩ се увеличават. Ето това са ви резултатите от "санкциите".