САЩ ще наложат санкции на руски олигарси

Администрацията на Тръмп ще наложат санкции във връзка с доклада на Министерството на финансите, идентифициращ руски олигарси, близки до Кремъл.

Обратно в новината

Коментари - САЩ ще наложат санкции на руски олигарси | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тук някакъв всезнайко ми пише някакви цифри.Е и какво искаш да ми кажеш.Защитаваш някакви американци/да са живи и здрави/ далеч от България,те изобщо не знаят за теб,защото си никой,дребна бедна мравка и ти глупако тичаш след тях с протегната ръчичка и викаш ,Аз съм с вас,аз пиша против моят народ,дайте ми трошички.Бедни гладни измършавели предатели.От тия санкции страда икономиката на Европа и ние.

Знаем тези статии за Русия! Но защо в ЕС съществува реално икономическа дискриминация на доходите? Много богати и много бедни?! Защо след реформите вече 21 години на ЕС, САЩ( МВФ и СБ), НПО-та в БЪлгария средната заплата в България крета около 350 Евро месец, а в централен брюкселски ЕС е 2 500 Евро?! Безработицата щеше да е над 60 %, ако ежемесечно трудоспособни българи не са принудени икономически след тези реформи на ЕС, САЩ( МВФ и СБ) и НПО-та да напускат България- над 3 млн. гастарбайтери след реформите на ЕС и САЩ в България, заминали за ЕС и САЩ да работят в " нежеланите от местните мръсни и нископлатени сектори на икономиката"! След реформите на ЕС и САЩ в България, над 95 % от над 3 млн. български гастарбайтери са принудени икономически, за да не умрат от глад в България, да работят " мръсната работа на европейците в ЕС за минимална надница, понякога 10- 12 часа", работа и надница, на които европейците и гостите им араби, пакистанци, иракчани, индийци, либийци, африканци сопола си няма да хвърлят на тях!

В Русия се надяват, че публикуването на "списъка на Путин" ще остане само демонстративна мярка и няма да бъде последван от нови сериозни санкции. Но в същото време експертите смятат, че "кремълският доклад" или, както още го наричат "Списъкът на Путин" може да има сериозни последици преди всичко за руския финасов сектор. Косвеното влияние на доклада, може да се окаже много по-значително, отколкото директното, защото ще предизвкиа вълна от "дерискинг" - мерки за минимизиране на предполагаеми негативни последствия. В подобни ситуации кредитно-финансовите институции прекратяват или ограничават деловите отношения с цели страни или клиенти. Управляващият партньор в международната юридическа компания Debevoise & Plimpton LLP Алан Карташкин смята, че докладът ще има сериозни последствия за руските държавни компании и олигарси, включително и върху руската икономика като цяло и финансовата стабилност на Русия. The Wall Street Journal пише, че новите мерки още повече ще съкратят достъпа на лицата и компаниите от списъка до чуждестранни кредити, ще ограничат възможността им да пътуват на Запад или да правят бизнес в САЩ. "Мащабите от тези последици е невъзможно да бъдат оценени", твърди експертът.

Знаем тези статии! Русия ще се оправи, но защо след реформите 21 години на ЕС, САЩ( МВФ и СБ), НПО-та в БЪлгария средната заплата крета 350 Евро месец, а в централен брюкселски ЕС е 2 500 Евро?! Безработицата ще е над 60 %, ако ежемесечно трудоспособни българи не напускат България- над 3 млн. гастарбайтери след реформите на ЕС и САЩ в България, заминали за ЕС и САЩ да работят в " нежеланите от местните мръсни и нископлатени сектори на икономиката"! След реформите на ЕС и САЩ в България, над 95 % от над 3 млн. български гастарбайтери са принудени за да не умрат от глад в България да работят " мръсната работа на европейците в ЕС за минимална надница, понякога 10- 12 часа", работа и надница, на които европейците и гостите им араби, пакистанци, иракчани, индийци, либийци, африканци сопола си няма да хвърлят на тях!

Вече са и смешни и жалки.Те съществуват само за да вършат зло.Смрадливи,престъпни,войношюбиви,злобни и агресивни.Всичкото зло в света е тяхно дело.

Спира износа на Лада и Москвич за САЩ! Да мрат краварите!

че САЩ никога не са купували Лада и Москвич от Русия! Купуват ракетни двигатели от Русия и плащат на руснаците милиарди $ годишно за 10- на двигателя!

Я дай да видим колко е търговския баланс между могъщата Русия и жалките САЩ? Като си тръгнал с цифрите би ли публикувал и БВП на двете държави, също и БВП на глава на населението?

Почнаха до купуват и втечнен природен газ!

ПП Колкото до санкциите, това изобщо не засяга руснаците, те го отнасят от контрасанкциите ;}

Санкциите не засегнаха руснаците, но контрасанкциите ги отнесоха европейците- кретат с икономически ръст около 1.5 %, по малък от този на Русия, Китай, Турция, Индия, Виетнам, Южна Корея и т.н.!

Много харашо зарабтьйвается като чиновник в Русия - 114 милиардера :) 96 души са натрупали над 1 млрд. долара благодарение близостта си с Кремъл! Както пеят в Путинюгенд "хараша страна мая радная..." Руснаците още от царско крепостническо време са си с робска народопсихология. Явно и сега са такива, доказва го путинопреклонното им поведение.

В САЩ доста корпоративни олигарси и финансови спекуланти са натрупали милиарди заради близостта си с Белия дом и президентите и администрацията! - скандала със зетя на Хилъри Клинтън и фонда му, на който Хилъри е дала " секретна информация" като държавен секретар!( инфо нета) - сина на Джо Байден- фонда му и той в Украйна покровителстван след Майдана- милиарди печалби! - компанията Тесла и останалите компании на Мъск ( близък олигарх до Обама) субсидирани( директно финансиране) от правителството на САЩ( Обама, Тръмп)от създаването си до сега с над 5 млрд. $ на американските данъкоплатци( инфо нета, статии за "Тесла")! - олигарсите и спекулантите на Уолстрийт близки до президентската администрация на Клинтън, Буш, Чейни( президенти и вицепрезиденти) създали финансовата криза през 2008 до днес!

А в САЩ над 60 млн. американци( 20 % от населението) нямат достъп до здравни услуги!( не могат да си платят здравните осигуровки) Но американските олигарси и спекуланти близки до президентската администрация и правителство на САЩ правят милиарди $ печалби от държавата!

Виетнамския пикльо жон маккаун КАЗА:::: "Путин ни направи на идиоти по всички направления... Русия прави това, което смята за необходимо; отива там, където иска и произвежда това, което й е необходимо, а пътьом ни прави на идиоти..." Фак - Т!!

Това под всяка новина го пускаш, плащат ли ти? Радвай се на санкциите, те помагат на руската икономика, Путин се смее, всички са щастливи. Кво ревеш като млада булка за уй?

Санкциите не засегнаха толкова руснаците( знаем ги статиите в грантовите зависими медии- за фризьорката Блядкина и таксиметровия шофьор, които правят анализ на икономиката в Русия), но всъщност от контрасанкциите го отнесоха европейците- кретат с икономически ръст около 1.5 % в ЕС, по малък от този на Русия, Китай, Турция, Индия, Виетнам, Южна Корея и т.н.!

За последните 100 години санкциите срещу Русия не са прекъсвани. Изключение прави десетилетието на Елцин - един от най-тежките периоди за Русия и руския народ, време на тотален разпад и грабеж. Така че санкциите, макар и вредни като цяло са положителен индикатор.

Няколко въпроса към булгаристанските блядки : 1. Като са ви толкова на сърце руските олигарси , защо не почнете работа в Рашата при някой от тях ? 2. Като са толкова загрижени за Рашата и са патриоти , защо не си държат парите в руски банки , а в немски, френски, американски и швейцарски ? 3. Защо не инвестират в имоти и предприятия в Северна Корея например , а наливат пари при враговете в Лондон и на Лазурния бряг в Южна Франция ? 4. Защо в България няма и една чешмичка и беседка построена ей така от благотворителност от руски олигарх , една тоалетна да имаше построена по Черноморието подарък от Путя , че да не дрискат неговите мужици във водата ? 5. То ако не желаят да проявават благотворителност към България - то поне да си плащат данъците в страната , че ето Лукойла стана 15 години с 300-400 000 платени данъци , а община Варна не може да си събере с години данък сгради и данък смет от ордите на Путингиз хан !

Няма отговор.

Първо: - на руския трудов пазар отиват западни и американски компании с милиарди $ годишни обороти. Български гстарбайтери не руснаците не им трябват. Българските гастарбайтери след реформите на ЕС наложени в България, за да не умрат от глад, отиват да бачкат в централен брюкселски ЕС " мръсната работа на европейците за минимална надница", за които европейците и гостите им араби, пакистанци, индийци цифката си няма да хвърлят на тях! - не си държат в руски банки парите, само онези руски олигарски, които са зависими от запада и САЩ- Ходорковски( осъден в Русия олигарх за мошеничество и корупция)!

Руските олигарси не са като другите. Щом решът кой е виновен за прецакването им, ще му спретнат една "намеса".

Така запада си мислеше, че руските белогвардейци( аристократи и богати) ще тръгнат срещу СССР заедно с Хитлер и цяла Европа през 1930- 1945 г.. Но руските белогвардейци не тръгнаха, съвсем малка част- останалите помагаха на СССР! Руските "олигарси"- термин наложен от Запада, които са в Русия и по света, ще тръгнат срещу САЩ и Запада в случая, както историята показа с Хитлер и западните апетити към СССР- 1930-1945 г.!

Ами ако иска Путлер да наложи реципрочни санкции на американските олигарси. Нали е много ербап :)) Ако иска да им врътне кранчето или директно да насъска Ким Чен да изпепели омразната им Америка! Айде бе, тарикат. Ааааа забравих, че те санкциите помагат на руската икономика да цъфти и връзва!

Ще си признаете най-сетне чие куче на каишка е Ким и откъде идват ракетите в Северна Корея.

Ама ползвате руски пари който ви отпуска Русия , ползвате и руска газ която продавате в Е.С , ползвате и двигатели за да излезете в Космоса . А и за колко други неща не знаем ... Русия дава кредити на САЩ а не САЩ на Русия . Колкото и да се правите на "Велики" сте затънали в заеми а най-не обичам да ми се прави някой на важен когато е задлъжнял и то с свръх много !

спрете им кредитите де, кво се мотате. къв точно ви е проблема?

Министерството на финансите на САЩ е положило свръхчовешки усилия да състави списъка. Дословно го е преписало от списание Форбес.

И тези напъни няма да ви помогнат вече. Гледайте само да не приближавате руската граница, за да няма санкции на самолети и кораби от страна на Русия. Тия са с космати гърди!

Вашият вожд влезе в едно дървено джакузи гол до кръста, уж в ледена вода. По гърдите му нямаше и едно косъмче даже. А?

ЗА ДА МОЖЕШ ДА ПРАВИШ ЕФЕКТИВНА ПОЛИТИКА С ДАДЕНА СТРАНА, НАЙ НАПРЕД ТРЯБВА МНОГО ДОБРЕ ДА ПОЗНАВАШ НАРОДОПСИХОЛОГИЯТА И. С ДВЕ ВУМИ РУСКАТА Е ТАКАВА - С НИЩО НЕ МОЖЕШ ДА ГИ УПЛАШИШ ИЛИ ПРЕЧУПИШ. ПРИМЕРИ ТРЯБВАТ ЛИ ДА КАЗВАМ ИЛИ НЯМА НУЖДА? АМЕРИКАН;ИТЕ ГО ЗНАЯТ ТОВА, НО ИМИТИРАТ, ЧЕ УЖ НЕЩО ПРАВЯТ- ЩЕ ПЛРАШАТ РУСКИ ОЛИГАРХ С НЯКАКЪВ СПИСЪК.. ПЛАШАТ ГАРГИТЕ.

Примерите са много и всички учили до 7 клас трябва да ги знаят. Някой учили и повече ги забравят, но след време ги научават. Лошото е, че им е за последно.

Само забележете Украйна няма олигарси! Ами Порошенко какъв е бре? А като него в Украйна и България са хиляди. Проблема е че Русия е конкуренция и не е на колена. Е няма да я видите повече на колена., случи се 2 пъти, стига ви толкова.

Това че напада съседни държави не е проблем, конкуренцията на АК и Лада е проблем?

Правилно- олигарсите на русия измъчват и крадат собствения си народ-пада им се. А Тръмп очевидно е лишен от всякакъв морали и освен това явно е съветска къртица- и на него му се пада.

Не мога да разбера откъде ви намират такива малоумници.

Просто истината боли и се чудиш какво да измислиш. Е, измисли това. Поздравлания за малоумието ти.

каПутин вчера рИва по ТАСС че заради тъпия списък е загубил сделки за милиарди. Само не мога да разбера от къде толкова знае парите на олигарсите си и сделките им?!?

Путин съжалява че , ДД на САЩ не го е вписала в списъка ! Ционистите искат да объркат света и измислят списъци ! Защо Гробарите и Мутрата Борисов не са в списъка ? Гробарите крадат за последно ! Джуката му каза КС да се маха ,но той си стои ,крадците от Герб ,пазят крадците от Герб !

повече ме интересува списъка,ама ония истинския при Василев ,КТБ НА КОИ "ХУБАВЦИ"КОЛКО ПАРИ Е РАЗДАЛ!!ДА ВИДИМ ВСИЧКИ КОИТО НИ Е*АХА МАЙКАТА!!да видите и сегашните и предишните и прокуратура и т.н........

рекъл Путин !!кой ги е карал да ходят там!!сега да видят какво и американска "демокрация"!!говедата останаха без пари и се чудят откъде да окраднат !!!

Един Руски олигарх се обадил на друг Руски олигарх и го попитал-и какво ще правим като ни наложат санкциите? прави като мен отговорил му другият-премести си го в другия крачол!!!

От тук нататък Путин ще се показва на всеки два часа , за да ни увери , че олигарсите не са му резнали шикалката

Прояви малко въображение бе! Може ли да ти плащат от козяк 16 за такава дивотия?

Най вероятно не му плащат. Той е малоумник на свободна практика, желаещ и той някак да получи грант.

Две мравки нападнали един слон. Едната се качила на врата на слона, другата отдолу извикала: -Удуши го, Пешо! Та и сега - едната мравка (фалиралите говеда) се е качила на врата на слона (Руската Федерация), а отдолу петимата соросоида квичат - "Удуши го, Пешо"...

Ей публикувайте го този списък по нашите медии. Ще е интересно да се видят всичките хубавци в него, особено ми е интересно дали онзи купувачът на България Пешо Толстой фигурира вътре, тогава ако не друго поне пазара на имоти по черноморието ще се размърда повече, като се санкционира достъпа на такива руски собственици те щат не щат ще продават или подаряват:)))

А кога всички ще наложат санкции на американските олигарски и политии за военните престъпления извършени по света последните 50 години?

Прости ме, Господи!

С или без нови санкции, света няма да стане по-добър, нито по мирен. За една малка страна като България, притесненията ще идват от Истанбулската или други подобни конвенции разделящи и без това разединеното ни общество от продажни политици.

Няколко хиляди бити жени с по-добра защита срещу няколко хиляди атомни бомби. Кое ли е по-опасно?

Ето го разковничето-няма конвенция -има бомби!!!

И от тук надежда за нас няма.Никой не ни брои за живи.

Дръвото става все по дебело за Путин и ко.Северен поток 2 също е спрян,а към Турския поток, кюрдите проявяват все по голям интерес...Особено след предателството на Русия към кюрдската кауза,и сдушаването на Путин с Ердоган.Когото руските СМИ неотдавна обвиняваха във връзки с терористите на Идил.Ама деньги нет и сега султана ни е пръв приятел,е свалиха един самолет и убиха руски пилот и командос,ама тва няма никакво значение за кремълската шайка,тя се интересува само от пари...

Денгите и на султана намаляват, тая война я води на кредит.

Значи администрацията на Тръмп налага санкции на "предполагаемата руска намеса", заради която се предполага, че е дошла на власт и е станала администрация, защото "предполагаемата руска намеса" ѝ е помогнала да дойде на власт :)))) Не е лошо. :))

Шило

Май и тез вече не знаят кво да правят?

Гладна мечка в чужди избори и държави не се меси - монголска поговорка.

Путин е заявил че е обиден защо не е включен в -списъка на Путин тия станаха за смях в цял свят и се бъзикат с тях открито и не само Путин.