Тръмп: Санкциите са провал. Медведев: Те са търговска война

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се дистанцира от закона, с който се въвеждат нови икономически санкции срещу Русия, веднага след като го подписа вчера.

Обратно в новината

Коментари - Тръмп: Санкциите са провал. Медведев: Те са търговска война | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Предвид значението на думата демокрация, съставена от гръцките думи демос=народ и крацио=власт се предполага, че държавният глава на една демократична страна е избран от народа си за да служи на интересите му. Очевидно е обаче, че в случая със САЩ Президентът е длъжен да служи само и единствено на истаблишмента, който няма нищо общо с народа. Е, в САЩ и останалия Запад точно това наричат "демокрация"! И ако някъде по света се пръкне държавник, който служи на народа си, а не на интересите на хамериканския истаблишмент, той тутакси е заклеймен като диктатор. Примерите са много, в т.ч. Орбан, Путин, Асад и пр. Тръмп подписа против волята си и е съвсем ясно, че и той е само един палячо без фактическа власт. Всъщност, такива са били всичките хамериканските президенти досега и Тръмп е поредното доказателство за лъжите и празните приказки за т.нар. западна "демокрация" и "ценности".

симо

Той поне се ,дърпа,, на истаблишмента

Е, само в това е разликата и ще е чудо, ако успее.

симо

ДЪЛБОКАТА ДЪРЖАВА взе връх.....Имперският модел ще влезе в бруталната фаза.....На умряло се рита най-силно.

Добре, че Путин "помогна" на Тръмп да стане президент. А Пунин мното обича санкциите на новоизбраните президенти..... Върти се , сучи се , цикъла от преди Втората световна война се повтаря.... пак ще има победени и загубили...ама кои ще са ???

Как може да има държава, в която президентът и парламентът са на различно мнение ???? В Русия, Иран и Северна Корея това никога не се случва !!! :)))))

'Великият' държавник Медведев (АКА Айфончик) нарече разделението на властите в САЩ 'признак за импотентност'. Твърде сложна концепция е за ограничения руски мозък.

Я не се излагай - в България / да не ходим по-далече / също го има това неединомислие между парламент и президент и го е имало. Аман от оригиналничене !

Санкциите срещу СССР, докараха 50 ГОДИШНА "СТУДЕНА ВОЙНА" (1949-1989). Сега вече "Ротшилдовците" се задъхват от ролята си на победители, с техният НОВ СВЕТОВЕН ЛИБЕРАЛЕН РЕД. 1849: Гутле Шнапа, съпругата на Майер Амшел Ротшилд, преди да умре тя заявява: "Ако моите синове не искат да има войни, няма да има". Уви, те искат постоянно все повече и повече. Обаче сметките на хегемона са, без кръчмар-Демиурга. Царството му е определено да продължи някъде до 100 годишнината на ВОСР. "ОГЪН, СЛУЖБА ЗА ЛУЦИФЕР НЕ ОСТАНА!" Мечът "Ескалибур", вече не ще е "Дамоклиев". Т. е ., той от "кожа" и педерасите дето се женят едни за други, ще го ядат без удоволствие.

А защо ли курсът на хамериканският дойлър се срина главоломно с почити 30 ст. ?

Торги ММВБ $60.490.10 €71.650.14 Нефть52.56+0.29 ........................... Нещо си се пообъркал, май... Доларът може и да се срине, но... спрямо ЕВРОТО!! А спряма рублата - едва ли! :))) Когато доларът и еврото започнат да се "сриват" спрямо "златната" рубла, тогава можеш да се радваш!

обачето като се излезе от дежурните хартиени документи за "голямата икономочиска сила която е най по по най във всичко" , се вижда една доста объркна безпомощна свръхзадлъжняла дъръжава върху колосален дефицит по всяко направление с икономика свеждаща се до финансови деривати, балонни кредити и нищо повече.Доказателства: даните на фед за 2017г.: всеки трети не е зает с работа и не работи никъде;70 млн.души за подали заявления за купони за храна.;102 млн.души нямат здравни осигуровки следователно нямат достъп до лекар.Колко да е голяма тази сила извън документите.

Живи да ги оплачеш безработните и неосигурени американци - то социални помощи, то купони, то всевъзможни благотворителни организации и програми. А в гордата Рашка мизерстват РАБОТЕЩИТЕ (и някой чакат заплатите си по >6 месеца без гък), a какво здравеопазване само! Наскоро видях снимки от ДЕТСКА болница в Москва (!) - и куче не бих оставил там..

Разшири кръгозора, погледни БГ болниците. Щот на детския кабинет в Спешното отделение в гр. Бургас пишеше: "Детския лекар е ЕДИН. Той е в отделението. Изчакайте да дойде." А руснаците изпратиха медицински самолет да прибере раненото русначе от Бургас в Москва.

либерасти ли си бе, "Ай, ай"...?! Всички соросоиди много плюете по Русия, пък сте слепи за Бг здравеопазването, за което и хич не ви пука! Слугувате на сащисаните, за да си лекувате децата и близките в западни болници, нали? Е заради такива продажници страда ограбеният и измъчен Бг народ! Ама продажниците срам и Съвест нямате!

С подписването на закона се обявява търговска война от най-голямата икономическа сила на една значително по-малка. Перспективата от победата на най-голямата сила изглежда толкова ослепителна,че се изпускат някои незначителни подробности. Първо,бламира се се СТО,второ-слага се кръст на утвърденото международно право,трето -американският Конгрес и Сенат с този закон открито са изразили недоверието си към американският избирател,обвиняват го в това ,че е неспособен да има разума и волята да избере президент и се поддава на чужда пропаганда!? Но ,както се казва ,дяволът винаги се крие в подробностите.Първо ,ще може ли голямата сила да победи по-малката!?Много съмнително, защото малката сила е самодостатъчна , а във военно отношение непобедима!? Второ, обявяването на търговска война като се бламират приетите правила и международни закони е крайно опасна работа ,защото това бламиране може да се превърне в бумеранг и да бъде използвано от други,по-големи играчи,които са недосегаеми за САЩ!?И трето ,това декларирано недоверие към американския избирател може да предизвика невиждан разкол в САЩ и да докара големи трусове при частичните избори!?Най-интересното предстои!А за нас "интересното"ще се състои в това,колко пъти ще ядем бой и кои ще са биячите!?

Американски Президент, оранжевият клоун вече е пълен фигурант и изпълнява ролята на обикновен деловодител, който пише входящите и изходящите номера на документите минаващи през деловодството.

А каква е ролята на 50% от американските гласоподаватели ? Какво ще стане когато те усетят, че са "фигуранти", а тяхната демокрация е шоу на конци дъпрани от ротшилдовци и рокфелеровци ?

Американските гласоподаватели упражняват правото си редовно и мнението им се следи отблизо. Гледай само как републиканските сенатори един по-един започват да да напускат Тръмпаник - Jeff Flake от Аризона повлече крак.

Докато ЕК,европейски парламент не се освободят от продажните чиновници,ЕС няма да просперира ...или по-точно ние ще ставаме по-бедни ,а някои още по-богати ....

Защо не ги назовеш по социален и етнически произход продажниците? Ние всички много добре си ги знаем и модераторът ги знае. Затова трие ли трие, сакън крамоли да не ги настигнат.

симо

Няма социален и етнически произход вече.Има соросоиден и богат....Ако искаш да ги видиш отвори сайта на ,,ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО,, и търси ЛОБИ.И двата не са наша полза

атовете се апят а ние магаретата ни ритат на опашката за заплати

...бай Дончо?

Истината е че болните мозъци в САЩ действително си вярват ,че могат чрез така наречените санкции да изхвърлят Русия от енергииния пазар на Европа и да принудят еврогейците да им купуват скъпия газ !? По същия силов начин ще накарат ЕС да си отвори широко пазарите за техните ГМО продукти ,като така се надяват да си решат за сметка на Европа ,своите икономически проблеми и проблема с дълга ! Само че няма да се случи нито едноното, нито другото , а това ще усили още повече Китай и Русия и някой умни хора в Америка прекрасно разбират това !

Китай наистина има интерес да помогне на Русия - да я отърве от 'бремето' Сибир. Но търпеливо чака руснаците да се скарат още по-силно със Запада за да бъде съвсем отслабена позицията им при преговорите.

мечти, надежди и пак фантазии-.Едно също.Дотогава обаче ако въобще се случи по интересното е какво ли ще остане от ЕС или остатъците от фалиращи всяка година по един щат в америка- миналата година Калифорния тая година -Илинойс на фона на нарастващото латино- афро талибанско население на запад.Какво ли ще остане ??.

руският да не е евтин случайно?

Цената на руския газ е точно половината от американската шиста !

Един подходящ отговор на европейците би бил незабавно сваляне на санкциите срещу Русия. Дано тогава САЩ се усетят, че с недалновидната си политика остават сами в света.

срещу Русия евро-санкции няма... освен ако не олицетворяваш Русия с една шепа тарикати на отговорни постове.

Ех ТрАмпчо... думите са си думи, делата са дела. Ако вярвахме на думи сега русия да е най-проспериращата държава скед 50 години възход по комунистическо време. А петилетките изпълнени за 2 години.

тя русия ако не беше просперираща държава както както ни обяксняван бившите велечия на раб.дело и бкп-днес всички евроатлантици по корем ,то от нея нямаше да отане нищо.Всеки ден щеше да фалира да я превземат, ато все обратното и супеир маге балона САЩ все в партер пред Русия, щото емного слаба.

Защо въобще си губиш времето в продажния васал на 'държавата в партер' вместо да реализираш талантите си в проспериращата и процъфтяваща империя на бъдещето? То хубаво да си патриот, ама не и чак такъв мазохист.

Ами,като са провал,що ги подписа ,бе? Вие краварите съществувате само за да тормозите света, мами.....та ви.

Малък е тормозът за 'Света' на Северна Корея, Русия и Иран (само за иранците май има надежда). Още трябва!

1. Щото в момента го разследват за съглашателство с враждебна държава. 2. Конгресът реално го лиши от правото на вето.

Тръмп е най мислещия човек в политиката .Затова го саботират.Все си мислех че основните ни проблеми идват о тСАЩ но съм се заблуждавал.Основния ни пробле е ЕС който е мафиотски и който може да граби безнаказано.Тръмп иска да ограничи ЕС в САЩ и е прав.ЕС е марионетен и трябва да бъде разбит а българи и още други които сме свързани с Русия да минем в Русия а ако искат да си държат германците и французите изкъсо.Ние сме изконно свръзани с Русия .Мястото ни е под опека на Русия.

най-мислещият? Тръмп? абе ти от някоя паралелна вселена ли идеш?

Как може такова глупаво изказване от Медведев? Търговска война било. Той какво иска истинска война за да спрат руснаците да правят глупости ли?

глупости правят само изгубилите всякакво влияние и възможгности олигархо мафиотски фамилии на САЩ .Сега готвят санкци и срещу Китай и така вече със сигурност ще уморят хората от смях по целият сват.

Координационен комитет за контрол на износа, повече известен като КоКом / Коком или КОКОМ (на английски: Coordinating Committee for Multilateral Export Controls, CoCom / Cocom, COCOM) е историческа международна организация със седалище в Париж, създадена от страните от Западния блок (главно от НАТО) през 1949 година за многостранен контрол на износа в СССР и другите страни от Съвета за икономическа взаимопомощ. ... Уикипедия "Как може такова глупаво", постване?! Чети бе чадо, младостта не е порок.

някакви псевдо специалисти като един с каска , друг фатмак пишат за санкции.Абе селски дизове от 5 години има санкции -някой може ли да каже поне една санкция която да разклати Русия.Какво внася и от какво зависи Русия от САЩ: Отваряш саайта на Свет.търг.организация и виждаш обмена на всяка двойка страни и там пише: Русия внася от САЩ -една кръгла нула /тоест от нищо не внася и от нищо не зависи/,обаче САЩ внасят от Русия: отработено обогатено гориво за АЕЦ, корабно и авиационно гориво, ракетни двигатели за косм.програма, хеликоптери за щатската полиция и ФБР и боини хеликоптери за мисиите в бл.изток, специални титаниеви сплави за двигатели на Боинг -и др.мо палко значими неща.С други думи тези санкции са насочени първо срещу бламирането на самият Тръмп и второ срещу ЕС и неговите енергийни компании.Само че е малко късно -САЩ не са конкуретнти и никога няма да бъдат конкурентни на Руските енергийни доставки за ЕС.Точно по време на санкции Газпром удвои оборота си от ЕС при доастака на газ и ще продължава да го увеличава и никой не може да го спре.Както построитха серевен поток 1 така сега строят северен 2. -

Светът потъва все повече в противоречия . Вместо развитие на всякъде стъпки назад . При това огромните разходи , финанцирани чрез нови дългове .

Поредното падение на една самозабравила се върхушка! Самообявилата се за жандарм на света нация, която с агресиите си в коалиция и под измислени претекси срещу суверенни държави като Ирак, Либия , Афганистан, Сирия, с постоянните си намеси във вътрешните работи на фактически всички страни по света систематично и от десетилетия разбива международната сигурност и усилията за мир пе света и сега тръгва в открита икономическа и търговска война срещу света. Неупълномощена от никаква международна институция тая нация открай време се самоупълномощава да налага санкции и блокади на неиграещите по свирката й държави. Мисля, че това няма да продължава още дълго и цивилизования свят ще намери начин да озапти замозабравилия се империалистически агресор! Просто дните на тая върхушка с увредени мозъци са преброени!

А дано! От твоите уста в Божите уши!

Надпикаването при големите води до напикаване на малките - стара българска поговорка - хахахахахх

Като са първобитна нация братушките. Копаят дупки в земята за нефт и газ и от това живеят, без икономика, без промишленост, без технологии. Реват от санкции защото живеят с произведеното от развитите държави, а се въоръжават до зъби като Северно корейците.

не ги съди! кой за каквото е учил!

без икономика си ти малоумнико.Русия сглобява мерцедес ауди бмв произвежда високотехнологично производство .Това че е огромна държава и не е гъсто населена в Сибир и Урал може да я дърпа леко понеже трябва да се поддържа инфраструктура но колкото по голяма е Русия и се разширява толкова по добре за света.Едпололюсния свят е вреден и хегемонията на САЩ и Брюксел в Европа е опасна .Създава еднополюсни гиганти на политическата икономическа сцена което застрашава и демокрацията и нормалността.

първобинтата нация лети до МКС всеки ден , премахна с лекота супер въоръжените сили на САЩ от Украйна Бл.изток, Арктита , а те високотехнологичната краварска нация продължава да скача с батут и то с ластик на батуто внесен от китай.

поредните санкции-тои път забрана на Русия да купува от САЩ ...кравешки лана то в САЩ друго няма.Въобще САЩ са ато пиян комарджия изгубил всичко на комар.Сега следва залагане напокер срещу Китй /паксанкции/и пореден смях от света. Кервана си върви, а кучета лаят ,лошото е че тези кучета вече са много мършави и оглозгани но нямат полезен ход.

Русия определи санкциите като абсолютна търговска война - явно 'кравешките лайна' са и първа необходимост.. или просто САЩ имат индустрии чиито продукт не може да бъде заменен. Дори и от Китай.

Пълномащабна търговска война. Санкциите/наказанието не се основават на дадено действие, и съответно желание това действие да не се повтаря. Те са силно (само) насочени за получаване на дивиденти за американските корпорации и съответно загуби/трудности за Руски и ЕС такива. Капитализъм - какво да очаквам различно...

Като изпапкаш два пъти съдържанието на каската, ще разбереш! Тъпотии са продуктите на мисловния ти процес, доколкото може да се нарече така!

То и досега вече пет години разказват че има уж санкции ,но те в Русия знаят ли?.А ко имаше санкции които са чак толкова страшни Русия щеше ли да разширява постоянно влиянието си ,да си взема всичко което по иска от Европа,Украйна ,Бл.изток , арктика която практически е затворена от Русия.Ивсичко пред погледа на някакви си санкции и запад който само гледа и пише хартиени заклинания.Т.е.влиянието на санкциите на САЩ е равно на влияните на Джибути в световната геополика. С други САЩ искат но не могат нищо да направят на Русия освен да влязат в открита гореща войнао където САЩ пак са късата клечка и това не могат.

Санкциите имат ефект. Те са, както казва Медведев - търговска война. Отслабват се позициите на една компания спрямо друга. Трябва да се има в предвид, че санкциите са САМО с КТРАТКОСРОЧЕН ефект. 1-2 годни след санкциите, икономиката сама се адаптира. Още повече, че Русия не е в икономическа общност (като България) и може да променя митата на всички стоки. Основата цел на САЩ бе бързо (1-2 г.) сваляне на управляващите в Русия, но това не се случи. Остава вторичните цели - придобиване на по-добро икономическо положение на американските корпорации. Имайки предвид, че Тръмп е тяхно лоби, тези санкции ще се засилват и ще се тясно специализират в обслужването на една или друга корпорация/бранш Иначе ефект върху Русия имаше намалянето на цената на петрола (25$/барел) (предизвикано основно от САЩ). Русия обаче оцеля.

И как само се адаптира! Забраната на например качествените европейски хранителни продукти уби конкуренцията на руските производители на боклук (с държавна кръйша разбира се) които яко се развихриха с цените и 'качеството'..

не знаят, щото санкциите бяха срещу отделни личности и компании. Ако са срещу цялата държава руснаците ще разберат моментално.

сега да обясниш какви точно санкции САЩ могат да наложат на цялата държава Русия.

Шило

Айде пак простотия. А бе ти само от мразене ли разбираш? Толкова ли не правиш разлика от несъгласие с нещо и мразене? Това за теб едно и също ли е? Ами наистина си седераст. Или си на колене и ближеш г.з.ве или мразиш. Мислиш точно като него. Колонизиране, мразене...

Шило

Хане, пак ти казвам- преди да пишеш, чети и помни, кой какво мисли по различни въпроси, кой какво е писал, па тогава. Врътването на кранчето е последната стъпка предши натискане на копчето. По тази причина и ЕС изреваха от простотията на Конгреса и Сената. Те искат суровини, Русия им предлага на изгодни цени. Близо им е, голям доставчик е. Имат интереси от сътрудничество с Русия. А сътрудничеството е двустранен процес. Важно е еднакво както за едните, така и за другите. А дано нещо ти е влязло в напечената глава и го запомни. Това ми е виждането от край време и никога не е било друго.

Има и още нещо. Ако имаш взаимна изгода с някой, то обявяването на война е по-малко вероятно. Т.е. ако Русия и ЕС имат взамна изгода, то по-трудно е да влязат във въоръжен конфликт. САЩ, разбира се, искат да има колкото се може по-голям конфликт (та дори бил и той военен) м/у Европа и Русия. Дори и военния конфликт да е м/у НАТО и Русия, то основно военните (сухопътни) действия ще се водят м/у Европа и Русия. Нота, че това няма да е така, правят Руснаците, показвайки балестични ракети, минаващи през северния полюс. Дано тази нота се вземе в предвид, (като възпиращо средство) от нашите господари (САЩ)

чета те, чета историята на ВСВ, пак чета твойто мнение.... какво да ти кажа - руснаците са един особен народ, дето никой не може да ги разбере какво мислят и как го мислят. Руската пропаганда твърди, че другите са лошите и искат да съсипят целият свят, но точно руската доктрина е да газят и рушат общества докато не завладеят целият свят и да докажат на всички, дори и "всички" да са загинали в ядреният огън, че руснака е най-великият.

Ти гледай на нас да не ни врътнат кранчето от АзБ, че ще ядеш това, с което пълниш каската!

Боярщика ти е в кратуната куха.

Шило

А бе ти да не си бивш фен на Сидеров? Който не е намазал от баницата? Щото за колонизиране нещо говориш, неговия речник ползваш. Няма да се учудя.

Шило

Не, хане, тъпия си ти! Даже дрънкаш от тъпотия. Даже и не помниш кой какво пише, ама да се изсипеш!

Шило

летища, бояршник....размътена работа

Шило

Посъветвах те, малко да се поразхадиш и да не бързаш с писането. Послушай ме.

ти гледай перчема да не врътне кранчето на протестна мрежа, че си умрял от глад тогава...

Шило

Хане, мани тенекето, че съвсем ти е размътило мозъка в тази жега. Налага ли се да се врътва кранчето и къде търскиш страните от ЕС в ситуацията? Дори те самите се определят като пострадали от санкциите на САЩ.

инвестират саудитите и катарците, боко само приказва с тях, а те са дали на Русия 1 трилион долара, с които ще направят нови летища, пътища, ферми за животни и т.н. Но това никой не пише, щот твърдят, че Русия едва ли не "загива" без инвестиции, смешници

Шило

С две думи- енергийните проекти на Русия и страните от ЕС продължават.

фаш са се пръкнали от най-ниската утайка на човечеството по онова време - каторжници, негодяи, престъпници, убийци, проститутки ... Цялата им история е пропита от кръв и насилие, както и заличаване на нациии и народи като се почне от месното индианско население останките от които може да се видят в резервати като в зоологическа градина. Но има една стара поговорка доказала се през хилядолетията Който нож вади от нож умира!

Неоколониализмът, е предоставянето на кредити и субсидии (чрез международни финансови организации) с цел подчиняване икономиката на страните, вмешателство във вътрешните им работи, организация на преврати и "революции", подклаждане на национални разногласия, спекулации с понятията "демокрация", "права на човека", "свобода на словото" и в крайна сметка военен натиск и интервенция.

"Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер каза, че е "като цяло доволен" от това смекчаване, но обеща да отговори бързо на санкциите, ако засегнат европейските икономически интереси." ЕС в момента може да отговори само като не мърда, да не прави кеф на САЩ.

да им обявявате война. В момента Русия е това което навремето бе ФАШИСКА ГЕРМАНИЯ преди да нападне Европа. Спусака е обран. Още миг и всичко ще литне!

брикс дръжте брикс ще продавате газ на южна африка и бразилия :))) те китай и индия минават на алтернативни горива :)))

Хайде почини си малко вече , а ? И без това само глупости пишеш ... Като се сетиш за нещо смислено , те тогава заповядай ! А ако имаш и аргументи - ще е още по-добре ...

аз не съм проблем проблемът е че на русия не й останаха аргументи освен бомбите! затова всички съседи ги мразят и бягат от тях не съм ви проблема аз реалността ви е проблема и се опитвате да я изопачите но това никога не свършва добре за лъжците

Абе лузър. Вчера те попитах плащат ли за драскането тук. Кажи ДА и всичко ще бъде наред. То е ясно че си някакъв смрадлив трол. Мълчиш си като насран по най-различни вътрешнополитически теми свързани с безобразията на управляващите. Стане ли дума за Русия веднага светва червената лампичка имаме минимум 1000 мнения от теб и мизерници като теб.

ТАКОВА ПОНЯТИЕ ТЪРГОВСКА ВОЙНА НЯМА. ИМА ПРОСТО война. Добре дошли в ада господа ЛИБЕРАЛИ! ДОКАРАХТЕ В КРЕМЪЛ ХАРДОВЕТЕ КАТО РОГОЗИН И КОМПАНИЯ. НИЩО ДОБРО НЕ ПРЕДСТОИ НИТО ЗА ЕВРОПА НИТО ЗА САЩ.

Има понятие като търговска война смрадлив трол. Кажи на физкултурника да ограмотява поне малко от малко тъпаците като теб дето качва на амбразурата.

Злоба , Безсилие , Наглост , Безхаберност и самозабрава ! Така може да се дефинира днешното ръководство на САЩ ! И няма да е зле първо ДА СИ ПЛАТЯТ ДЪЛГОВЕТЕ , пък после да се барат на началници ! Щото НЯМА такъв вариант да си началник , БЕЗ да плащаш и без да храниш подчинените си ! А от многото войни , кинтите май отдавна свършиха ...

според: путлер и робите му аятоллах хомейни и робите му ким и робите му сащ са империята на злото сигурно и за демоните екзорсистът е зъл :))))

И ще ми разправят разни псевдоучени, че белтъците в бобовите растения, напълно замествали тези от месото. Ей на, лелята трътлеста е типичният пример, как деградира тотално мозъкът, когато не се храни нормално, а със сурогати. :)))))))

кви учени?! само путлер може да ти каже нещо ти си първият от рода кукли които се управляват не с ръка а с руски Х в Г* ти

"Те са търговска война" ПЪРВИЯТ КОЙТО ЩЕ ГО ОТНЕСЕ В ТАЗИ ВОЙНА ЩЕ СИ ТИ И ЛИБЕРАЛИТЕ ТИ! МАЙКА ВИ Е ЖАЛНА!

САЩ завидяха на Русия и искат и те да са бензиностанция. хе-хе