Обама обяви нови санкции срещу Русия в 3 ключови сектора

Барак Обама обяви в реч в Белия дом нови санкции срещу Русия, засягащи енергетиката, финансите и отбраната.

Обратно в новината

Коментари - Обама обяви нови санкции срещу Русия в 3 ключови сектора | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и все пак, тя, се върти... хахахаааа.... обаче санкции срещу ционистите? - те имат право на "самоотбрана"!. ез си седя и си се кефя на това, как европа, под ръководството на американските си лидери се самоунищожава. все пак, играта се казва: унищожи европа, а не русия и ли китай... мухахахаа... е, какво, сега... и смехът ли е забранен в "демокрацията" ? хахахааааахахаааа...

Абе тия "санкции" са като тоягата - имат два края! Една "санкцийка" за въглищата, друга - за ракетните двигатели (дето 12 години не могат да ги копират), газта за западнала гейропа да се кръцне, пшеничката в украйна гори! Задава се глад и студ, дами и ... дами!

Пропуснал съм "крачетата на Буш" :))) И тях ги спират! Крайно време беше - абсолщтно ГМО! Пилешки бутчета с габарити на малък щраус - може да ги видите в нашите магазини!

ДИР.БГ, ПИШЕ, ЧЕ РЕПУБЛИКАНЦИТЕ, ЩЕ ТЕ ДАВАТ НА СЪД, А ТИ, САНКЦИИ И САНКЦИИ

BaiK

Да върви на майната си този черен смешник.

"Освен това американският президент смята, че Русия е започнала "да нанася артилерийски удари по територията на Украйна". И баба Пена смяташе че ще изкара 1000 години но не можа. Може ли президент да "смята" - или има доказателства и ги представя или не говори глупости и се излага като наш Плевньо!

е публикувало вече сателитните снимки. Можеш да ги видиш ако искаш.

Освен това американският президент смята, че Русия е започнала - бахмааму тоа кат смята да си нарве сметалото на едно място ега ти смехурана

Из речта на Рейгън след свалянето на южнокорейския самолет през 1983 г. (убити 269 мъже, жени и деца), в която обясняваше какво е направил Съветският съюз и защо това е опасно за американците и света: "не допускайте грешки, тъй като нападението не е насочено само срещу нас и Южна Корея. Това е изправяне на Съветския съюз срещу света и обяснение за моралните им норми, които ръководят човешките отношения навсякъде. Това беше варварски акт, роден в общество, което своеволно пренебрегва индивидуалните права и ценността на човешкия живот и се стреми непрекъснато към разпространяване и водеща позиция над други нации. Те отричат деянието, но в своите противоречиви и подвеждащи протести Съветите разкриват, че да, са свалили самолета, въпреки че на борда му са били стотици невинни мъже, жени и деца и това е нормална процедура ако самолетът е навлязъл, както те твърдят, във въздушното им пространство. Те дължат на света извинение и предложение да се присъединят към останалата част от света в работата по създаване на защитна система срещу възможното повторение на подобен акт някога." Шест години, след като Съветите свалиха южнокорейския самолет, тяхната империя колабира...

Не знам защо, но всички цитиращи тази провокация забрявят да кажат, че имаше съд и той оправда СССР

"На 7 ноември 1988 г. окръжният съд на окръг Колумбия в САЩ отказва да ограничи горния таван на компенсациите, искани от роднините на американските пътници от авиокомпанията Korean Air. Съдът счита, че съответната конвенция не може да бъде приложена, тъй като в действията на пилотите са налице признаци за съзнателно пренебрегване на задълженията им (willful misconduct). Съдът указва, че след инцидента с южнокорейския Боинг през 1978 г. пилотите на компанията трябвало да се запознаят с методите на действие на съветските прехващачи." Това ли е "оправдаването"?

Uragan

На 21 февруари 1973 г. либийски Боинг-727 от Триполи за Кайро със 112 души на борда бе свален от израелски изтребител над Синайската пустиня. Само четирима души оцеляха. Израел обясни, че се е намесил, защото самолетът прелетял над военни обекти. Смята се, че пилотите се объркали заради лошото време и неработещите уреди на борда. На 3 юли 1988 г. ирански Еърбъс А-300, летящ от Бандар Абас за Дубай с 290 души на борда, бе свален с 2 ракети от американска фрегата, патрулираща в Ормузкия пролив. Иран обяви трагедията за престъпление. САЩ твърдяха, че е станала грешка от командира на фрегатата.

През 1988 година ирански самолет Airbus, беше свален над Персийския залив с ракета от американски кораб, който взел транспортния самолет за изтребител. Тогава президентът Рейгън нарече случилото се правилни отбранителни действия.

Това Руснаците са много нагли. Днес са поискали мандат от ООН да охраняват зоната на останките от Боинга с мотива,че от тях изисквали да осигурят достъп на експертите. Аз съм много възмутен и пиша това за да се възмутите и вие.

След това да не се окаже, че останките са разпръснати над цялата територия на Новорусия

блааи души като бандеровците я..

Постигна целта си ! Възмутен съм от простотията ти и лъжата която пласираш!

Абе каквото повикало такова се обадило. Поляците вече го отнесоха. Точи се и на други страни в ЕС, докато страни като Италия определено ще се възползват отчосвободеният от Полша, Украйна и Молдова пазар.

Рогозин пак се е напил... руското военно корабостроене е проблем??? Затова ли купуват кораби от Франция?

Френското автомобилостроене има ли проблем, та във Франция да се внасят Мерцедес, Фолксваген ит.н.?

Руските корабостроителници са заети за години напред. Строят се подводници, а скоро започват да строят ново поколение разрушители. Просто на Русия и излиза по евтино да купи кораби с технология вместо да минава целият процес от проектиране до строеж.

Мистралите не са особенно необходими на ВМФ на РФ. По скоро това беше някакво заплащане на Франция за извършена от нея услуга

Струва ми се ще има проблеми на срещата на G20 в Австралия. Там реално ще се разбере къде е подкрепата на третите страни, тези които засега не са взели страна в конфликта.

Предполагам сега САЩ ще започнат да купуват всички стоки които Русия няма повече да купува от Украйна. Само така могат да решат икономическият проблем на Украйна.

а дано ама надали

:))) ще видим в амерската войска руски танкове и самолети :) и Сатани :) Те така и нашата военна продукция изкупуват!

Не знам кой ги пише тези материали, но почти всяко изречение в тях е шедьвър на глупостта. Обърнете внимание на следното изречение: Освен това американският президент смята, че Русия е започнала "да нанася артилерийски удари по територията на Украйна" Какво означава, че американският президент "смята"? Той сигурен ли е? Ако е сигурен, откъде е почерпил информация? От ЦРУ? От Пентагона? Президентът на САЩ няма право да "смята"! Президентът трябва да е сигурен, преди да направи изявление! Като казват, че американският президент смята, у някои по-интелигентни читатели се поражда впечатление, че ставайки сутринта за работа, президетът Обама е изпитал неясни усещания за руски артилерийски обстрелвания на украински територии. За да потвърди усещанията си излязъл на терасата на овалния кабинет, наплюнчил си е показалеца на дясната ръка, вдигнал го е нагоре и си е казал - "Да, наистина руснаците стрелят с артилерията си по Украйна!"

Изглежда няма много мислещи в България напоследък, или пък медиите са купени от руснаци? Вчера някакъв идиот пишеше за 'ходовете' на САЩ, дори обвини Виктория Нуланд че била накарала руснаците и украинците да се сбият. Не че не знаех какво е положението в България, но се надявах да се е подобрило за последните 15 г., но не е! Все още има новини и новини според българите....

Аз си мисля, че процентът на тъпанарите в различните страни е почти еднакъв, а колкото до медиите, не са купени от руснаците, поне по моето скромно мнение.

Не си спомням, дали поздравих Барак Обама с неговия празник Ураза Байрам? Ако не съм, сега ще използвам момента да поздравя Барак Хюсеинович със светлия празник на всички мюсулмани! Честит Ураза Байрам Господин Барак Обама! Много моля ДИРа да не ми трие поздравленито, защото нито използвам нецензурни изрази, нито пък ислямът е забранена религия!

"Наложеното ембарго, върху внос на полски селскостопански продукти в Руската федерация, "зашемети" Европейската Комисия". Ембаргото не попада под юрисдикцията на ВТО, поради това, че е наложено на база фито-санитарни изисквания.

Външен дълг на сащ е над седемнадесет трилиона и шестстотин милиардаа долара. От тях само една трета са дългове към други държави. Останалите са към физически и юридически лица. Разбира се не задължително сащнаци. Държавни ценни книжа (каква ирония дори в самото наименование) имат хора, банки, институции от цял свят. Тоталния дълг на сащ вече прехвърли шестдесет и първия трилион и гони с устремна стъпка шестдесет и втория трилион долара. Това е сумата при която изобщо някой дължи някому нещо в границите на сащ в пари (в бартер хвърля почти още толкова).... Стойността на цялото имущество- обществено, държавно и частно в сащ е около сто и дванадесет трилиона долара (при това със силно завишени оценки) Общо необезпепечени финансово движения на стоки и услуги настига сто и двадесетия трилион долара. Тоест повече от стойността на всичко притежавано от сащ и сащнаци на територията им... Перефразирано на обикновен език: кредитономиката на сащ е една огромна пирамида в която основната дейност е преливане на пусто в празно и обратното... И както във всяка финансова пирамида печеливши са организаторите и донякъде малка част от върха и... останалите... е за останалите лека им пръст и на сащнакските мечти (което им е и основната стока) и на самите "инвеститори" които карат предимно на сандвичи със сирене наречени чийзбургери, живеят предимно в дървени павилиони дето дори мравките ги ядат и икономисват от осигуровките си, за да могат да дадат колкото е възможно повече в пирамидата на кредитономиката... Но като всяка финансова пирамида и тази е със срок на годност. Ако няма накъде вече да се пирамидосва (тоест демократизира-толерастира-кончито вурстира) трябва или да започнат нова пирамида или да занулят визията на старата. Тоест е необходимо нещо поне про форма да се случи, за да се извини разрушаването на старата пирамида без да пречи на започването на изграждането на нова. И така ако някой метеорит не удари земята, за да рестартира системата, то нещо подобно трябва да бъде изобретено... и то в световен мащаб. Такова изобретение е войната. И тъй като малките войнички в нефтените райони макар и да раздвижват водите, вече не стигат до никъде и инвеститорите не им обръщат повече внимание отколкото на футболен мач. И така е необходимо нещо грандиозно което да разбърка цялата световна икономика сред отломъците на която ще се крие кредитономиката. Сега дали ще е само студена или по-скоро ледена война която би изстреляла цените с триста процента нагоре и оставила инвеститорите да си пият чашката студена вода е трудно да се каже... но дори и да е така ще е временно. Глобална война би било идеалното решение. Защото и системата на кредитономиката остава "неопетнена" и на масата инвеститори им се случва случка в която въпросът: къде им са парите би бил почти без значение в стремежа за опазване на собствената кожа... Сега всичко зависи дали организаторите на световната кредитономика искат само да лавират и печелят време чрез санкции и ледено смразяващи икономически войни или да започнат всичко на чисто и да се избухат ядрените ракети... Разбира се не очаквам ракетите да гръмнат Москва, Берлин и Вашингтон, но спокойно могат да се взривят в космоса над тях и другите световни центрове. Така електромагнитния пулс би дръпнал шалтера на тока и всичко електрическо по цялата планет, включая на банковите компютри а и когато след няколко години хаос всичко отново светне, ще има един съвсем нов геополитически свят, но разбира се с достатъчно пространство за нови кредитономични пирамиди...

Добре пич прав си до последната запетая.Прочее не знам дали това дето си написал е верно или не,но не ми дреме.Приемам го за верно(аз май не го дочетох до края).Хубаво верно е,ама и гъза да си раздереш не можеш да го промениш.Дааа,кофти е да си безсилен,срещу нещо дето го мислиш за несправедливо(изобщо не ми пука дали е или не справедливо,ти така си мислиш и аз разглеждам нещата от твоя поинт).Искам да ти обърна Фниманието върху безсилието.Да разбереш как се чувствал дядо ми когато баща ти или дядо ти са отишли да му кажат че той вече не е собственик на маслобойната си и да му я вземат(ОТКРАДНАТ). Светлия декември 1947г.А дядо ти или баща ти(never mind) са най обикновени крадци нали пич.Е сега знаеш вече какъв е филинга на безсилието.

на мен ми е ясно че точно заради тези си чуства на безсилие и заради това усещане за несправедливост много хора мразят, и най старното е че мразят и енергията им се ползва за разрушение на България, достатъчно е да кажеш че комунистите искат, от там нататак те ще мразят това което комунистите искат това и се очаква от друг които пак иска да лане маслобойната че парцалите на гърба ти да лапне, и правто ти на живот ще зависи от него без да м анкаква ръзка комунизма

Човекът сигурно е искал да ни просвети за недостатъците на съвременната финансова система, за натрупаните в нея напрежения и проблеми, за това, че може би Щатите търсят предпазен клапан. Не е задължително горната информация да емоционално натоварена. А КОЛКОТО ДО БЕЗСИЛИЕТО - ПРАВ СИ! И освен това, добре си го описал.

BЪPKOЛAKЪT

От дядо ми са конфискувани две фабрики, земи и дъскорезница. Лежал е в комплект с баща ми в Белене. Беше ми отказано кандитатстване в редица ВУЗ заради миналото на предците ми... така че съм пределно наясно с емоционалния момент... но не това е темата. Ако не си забелязал все пак да ти припомня, че сегашна Русия вече почти четвърт век си е капиталистическа, както и Русия на Александър втори която ни е освободила макар и с император също си е била съвсем капиталистическа... и да се намесва в сегашната ситуация фактора Маркс-Сталин е меко казано неудачно... Това което наблюдаваме в сащ ес сега не е никаква пазарна икономика, за да заслужава защита. Не е и демокрация. Това е толерастия при която на масата лумпени се дава достатъчно помощи, за да се въдят като хлебарки и да гласуват за политиците които ги хранят... с чужда пита разбира се... иначе казано комунистическото: на всекиго според потребностите във възможно най-извратения стил... когато сганта само лежи на един бут и плюска... от заеми които никой не възнамерява да връща... В това отношение дори соца е светъл ден, защото поне се възпитаваха трудови навици... И не е въпроса дали дадено събитие може да се предотврати или не. Важното е да си максимално подготвен за него... дъжд да е, пак е по-добре да ти се намира под ръка ако не заслон поне чадър... А в отношение подготовката вече човек не е съвсем безсилен...

турция има положителен баланс с русия прави 4 аец-а и син поток минава през турция и има стокооборот от 100 милиарда, турците казват гордо вече турския домат е на руския пазар, а ни еот как влзахме в европеиския съюз не можеми в България да видим Български домат, турция има 7 процента растеж в икономиката и 100 миларда оборот с Русия

Турция е клекбарната салфетка на сащ, тъй че не ми я хвали... А и една от малкото вероятности, които биха ме заставили да стрелям срещу руснаци е ако са рамо до рамо с турците...

да де но ердоган каза че вече не разговаря с обама, а нашия президент сам си говори само и само обама да го забележи, едните знаят ак а праят бизнес другия знае как да се прдлага индивидуално

Русия я чакат "прекрасни" времена. След като подписа с Китай на цени изгодни само за Китай, на Русия и предстой да се сблъска с очевидния факт, че Европа винаги е била и ще бъде по-силна, по-богата и много по-напреднала от Русия.

чак пк винаги :))май само китай е бил винаги богат за последните 20 века 18 века е бил икономика номер едно, а азиатците никога не са се интресували от европа, просто до 18 век не са имали какво да им дадат, последните 2 века се промениха нещата реално само за 1 век са били различни и то с много зор от страна на зашадния сят с общи усилия подчениха китай и му наложиха санкции сега правят същото с русия, иначе по честен път не успяха, с китай не успяха и с русия

Дебил! По напредналата ли европа прати първич човек в космоса малоумчо?! Или първия спътник а?! Нещо я нямаше там великата гейеврокоака!!!

то имената на собственика на гугал затова са руски , та и возняк създателя на епъл е с едно американско име, това са деца на хора получили знанията си извън западана европа, дядото на Сергей е учил в русия, баща му е учил в русия, там са натрупали знания и трето поколени е се ражда гении, в америка е обратното, сега Сергеи собственика на гугъл е първо поколение американец, трето поколение американци ще е алкохолик перверзник сигурно и доста пълничко

Гугъл е Епъл нямат по един собственик, забравил си да споменеш ортаците. Ами другите технологични гиганти? 20-тина поне мога да ти изброя само на първо четене. Освен това сравнението беше между Европа и Русия а ти по стра комсомолски рефлекс пак отиде в САЩ. Та да ти кажа прав си! Много жалко,че още има хора като тебе, да казват на черното бяло.

След като забрани вноса на хранителни продукти: млечни, месни, плодове и зеленчуци, риба и рибни консерви, вина и спиртни напитки и т.н. от Молдова, Полша, Грузия и Украйна, скоро Русия ще въведе същата забрана и на съответните български продукти!

След като фирмите на другарите, който имат АБСОЛЮТЕН МОНОПОЛ що се отнася до търговията с Русия, фалират. И ние имаме шанс да се оттървем от тая партизанска пасмина дето 70-години ни мачка.

BЪPKOЛAKЪT

Не ми пука. Ще изнасям през Грузия... И на руснаците не им пука, защото ще внасят каквото им трябва през страни неангажирани със санкциите...

Азиатите трябва да бъдат натикани в Азия и да не им дават да си показват и дори носът от там. Трябва да бъдат разоръжени, дори ако трябва за това да им смъкнат и последните дрипи, нека се правят след това на ангелчета голи, но въоръжени. Не е честно 130 милиона да разполагат с 75% от световните ресурси

Ти не си справедлив Снупи, ти си просто свадлив :

Ами и да концентрираш толкоз човешка простотия в чутурата си не е честно, ама - съдба, какво да я правиш!

Не съм русофоб,но статистиката показва че трябва да сме с ЕС по добре за нашата икономика Българският бизнес с Русия за 2013 има износ на лекарства и машини за над 1.1 млрд. лева За разлика от българският износ за Русия, които заема едва 2,6% от общия износ на страната ни през 2013 г., вносът на руските стоки и услуги в България заема дял от цели 18,5% от общия ни внос за миналата година. Стойността на внесените от Русия стоки и услуги е 9,356 млрд. лв През миналата година страната ни е внесла руски нефт за общо 7,174 млрд. лв. Други 17% от общият внос се дължат на доставки на природен и промишлен газ. През 2013 г. у нас е влезнал руски газ за общо 1,587 млрд. лв. Така реално вносът на руски нефт и газ заема дял от около 94% от всички стоки и услуги, които България си набавя от Русия. Между януари и ноември износът на България за страните - членки на ЕС нараства с 9.6%, а стойността му е 24.4 млрд. лв. Основни търговски партньори на България са Германия, Италия, Румъния, Гърция, Франция и Белгия, които формират 71.6% от износа за държавите - членки на ЕС. ,а от ЕС идват и милиарди по еврофондове

Затова се просветете малко преди да плюете ЕС и да защитавате емоционално Русия

Извинявайте, но може ли да споделите какво сме изнесли към ЕС за 24 милиарда евро?

най- голям ръст (147.7%) е отбелязан в сектор Минерални горива, масла и подобни продукти.При износа на България за трети страни, разпределен според Стандартната външнотърговска класификация, през първите седем месеца на 2013 г., в сравнение със същия период на предходната година, най-голям ръст е отбелязан в секторите Храни и живи животни (58.2%) П.С Китай и Сингапур купуват повече наши стоки в сравнение с Русия

Санкции до дупка и връщане на всички руснаци от лошата Европа обратно в добрата Русия.В България да им се забрани да купуват свещени български имоти.Които са купени да се национализират в полза на държавния бюджет.Стига сме хранили руските пенсионери чрез руските фирми.Ако купуваме български стоки от български фирми ще си храним нашите пенсионери.

Явно търсиш да купиш евтино някое местенце на морето!:-)

Путин трябва да спре газта и нефта на Обама да видите как ще мръзне ..ха..хаАбе без руснаците никой не може да живее..хе..хе

достъпа на американските компани до руските пазари!!! Пък те компаните сами ще кръцнат главата на черния маймун!

За това ли Порошенко иска тристранна среща между Леонид Кучма Руският посланник и ОСБЕ? Нещо май в Украйна започнаха да съзират тъмнина в тунела.

Какви преговори ще водят, след като никои от тройката не са във война помежду си. Струвами се, че има нещо изпуснато

Сега и за децата е ясни, че Украйна иска да победи опълченците и да продължи да търгува с Русия както си беше преди. Победата над Донецка и Луганска област е очаквана и е време да се погрижи за търговията без която Украйна загива.

КОГА САЩ ЩЕ ПРЕДОСТАВЯТ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ТВЪРДЕНИЯТА СИ!

Налагането на секторни санкции срещу Русия е най-голямата геополитическа грешка на запада. В краткосрочен план наложените санкции може значително да усложнят ситуацията в Русия, но що се отнася до дългосрочен план, ЕС и САЩ може да се окажат в много по-трудно положение. РФ има алтернативи в лицето на Азия и Южна Америка, докато за ЕС няма алтернатива на руските ресурси.

Нека да страда запада..ха..ха

Всеки губи от санкциите,защото това са икономически интереси,това сега е икономическа война ,от която Путин губи повече с неизгодни сделки с останалия свят и големите европейски платежоспособни потребители,руската икономика е главно нефт и ако нямат продажби ще са в застой

Нефт се търси навсякъде, само китайския пазар е повече от огромен. Нефт ще продължава да се търси и занапред. Русия ще има къде да продава...

И къде го чете тоя "анализ" велик. Европа има алтернатива на руския газ, може да разработи собствени находища. Русия няма алтернатива защото Китай има огромни собствени залежи и ще купува от Русия само при изключително ниски цени.

айде бе! съдържал спам?? питам, тоя на снимката нямали си проблеми в неговата страна, че всеки ден само с русия се занимава, дали данъколпаците там са доволни, че губи всекидневно времето на сената, не за решаване на вътрешните проблеми, ами само зяпа към русия, станал е като карикатура от анимационен филм, оттам се сетих и за песничката от филма "team america-world police"

Това си е обида към г-н Президента на САЩ.Руснаци нямат право да пишат в български форуми и да настройват демократична България срещу САЩ.Тук не е задунавская губерня.

хахаха, бъзикаш ли се?????!?

Защото някои пишат глупости сега ще дам 1 статистка!! Българският бизнес с Русия за 2013 има износ на лекарства и машини за над 1.1 млрд. лева За разлика от българският износ за Русия, които заема едва 2,6% от общия износ на страната ни през 2013 г., вносът на руските стоки и услуги в България заема дял от цели 18,5% от общия ни внос за миналата година. Стойността на внесените от Русия стоки и услуги е 9,356 млрд. лв През миналата година страната ни е внесла руски нефт за общо 7,174 млрд. лв. Други 17% от общият внос се дължат на доставки на природен и промишлен газ. През 2013 г. у нас е влезнал руски газ за общо 1,587 млрд. лв. Така реално вносът на руски нефт и газ заема дял от около 94% от всички стоки и услуги, които България си набавя от Русия.

Газ и нефт може да се внесат и от други доставчици.Така че можем да се лишим заради руската агресивна политика над мирни държави.

Между януари и ноември износът на България за страните - членки на ЕС нараства с 9.6%, а стойността му е 24.4 млрд. лв. Основни търговски партньори на България са Германия, Италия, Румъния, Гърция, Франция и Белгия, които формират 71.6% от износа за държавите - членки на ЕС. Казвам,че имаме отрицателен баланс с тях отколкото с държави от ЕС ,а от ЕС идват и милиарди по еврофондове,така че трябва да се държим към ЕС икономически по изгодно

КОЕ НЕ В ХАРЕСА БЕ ДРУГАРИ ЗА МИНУСИТЕ,,ЧЕ ИМАМЕ ОТРИЦАТЕЛЕН БАЛАНС С РУСИЯ А С ЕС Е ПО ДОБРЕ,СТАТИСТИКАТА ЛИ НЕ ВИ ХАРЕСА,ТЯ Е РЕАЛНА!!

Военно-промышленного курьера : Причината за крушението на малайзийският самолет в околностите на украинския град Донецк, трябва да се търси не в ЗРК Бук. Вероятността за това, че пътническият самолет е бил свален (сбит рус.) от ракета изстреляна от този комплекс е нищожно малка, споделя началникът на ПВО на СВ на ВС на РФ генерал-майор Михаил Круш в днешния брой на ежеседмичника Военно-промышленного курьера (Виж: link с възможност за удобно четене в PDF формат link ) "Първо: Зенитната управляема ракета (ЗРК) Бук след старта и в по-лет оставя след се беси много характерна димна следа (опашка). Като ко-мета. Тази следа във ясно време се вижда отлично в радиус 20-25 кило-метра от СОУ. Да не се види е невъзможно. А до този момент очевидци няма..." Тоест,Никой не е фиксирал (видял; забелязал; верифицирал) факта на стрелбата

Тук там се появява информция че тази нощ е била долу горе като карибската криза 1963, всичко е и все още е на ръба

Мдамммм, прокрадват се съобщения за ранени американски генерали и полковници, за стратегически ракети, за СВАЛЕНИ стратегически ракети, за "аха" да пуснат кучетата от синджира. Ама засега само информацията за изстреляните ракети Точка-У е потвърдена и от двете страни.

Путин по-добре да внимава или Обама като нищо ще вземе да го напсува! Дали някой в Русия наистина им обръща внимание на тия?

Да го напсува? Чак пък толкова голяма санкция не вярвам да им наложат.

ще се възползва от невъзможността на Путин да отговори. Вчера, с официална заповед, Министъра на отбраната на Новорусия, полковник И.И.Стрелков, забрани псуването във въоръжените сили. Посочвайки, че това е не-руска традиция, характерна за враговете на Русия. Който не вярва, да види това: "Стрелков запретил ополченцам ДНР материться"

ЛЪЖАТ тези които казват че България ще загуби от санкциите с Русия.Напротив.Русия внася от 2 млрд. долара а ние максимум изнасяме до 500мил.Забрана на вноса от Русия ще възроди българските фирми и ще отвори работни места в България.Няма да храним някакви кгб-пенсии , а ще храним българските.Вон колонизатори чортавьй руски!

Извади си пръстите от контакта, че яко те друса тока... Дори Арсенал остана в страни от ембаргото на калашници от което се облажи Полша, въпреки че Арсенал ги прави по качествено и от руснаците... А какво останало за другите отрасли да се вредят на масата... Ще получиш само нови безработни места от тая каша...

Безработните места са една от основните характеристики на демокрацията (по български), бе вампирясал! Колкото повече безработни, толкова повече демокрация.

Ето почна се със санкциите и т страна на Китай. Пише че ще таковат таковата на Майкрософт в Китай...

Владимир Владимирович, време е да спреш да се правиш на Наполеон, олигарсите обраха милиардите на Русия и изнесоха парите на запад ,сега санкции пак губи държавата, с тия природни богатства до сега трябваше да си направил Русия водеща икономика в света и да докараш всички умове по света в страната да работят за благото и,който е тръгнал срещу света до сега никой не е успял.

Бе какви санции от страна на ЕС може да има при положение, че руснаците притежават половин Европа а с другата половина въртят бизнес? На тея новини май само ония от карлуково вярват...

Чини ми се, че те притежават и теб. Или това, което е останало от духовната ти аура, изпратена от Кораба-майка...

Еми като сметна колко плащам за парно и топла вода само май ще излезеш прав, без това за кораба майка, нема такова нещо!

Всички взети досега мерки показват само едно отчайващо безсилие. Един силен президент, досега щеше да намери начин да се справи с кризата без да подронва авторитета и на двете страни - най-вече на своята! А сега е като пудел, който не знае към кого и как да си завърти опашката. Санкциите не помагат, досега редица държави издържаха и на по-строги десетки години. А с Една от най- богатите на всякакви ресурси страна е просто... смешно!

Разчетът на западни анализатори е следният-санкциите ще притиснат всички приближени до Путин и те ще започнат да му шепнат да се оттегли от Украйна. Това е истинска глупост. Някой от тези запдни анализатори с болни мозъци помисли ли за това, че със санкциите си самия Запад тика тези хора обратно - в прегръдката на Путин? Сега за тези хора има само един път - ръка за ръка с Путин. Само Путин може да обезпечи бъдещето им. Западът вече каза своята дума, и олигарсите повече няма да му вярват. Те не могат да рискуват парите си, оставяйки ги на Запад и със страх да наблюдават - не им ли готвят още някакви санкции. Разбира се, Западът е загубил доверието им, и сега олигарсите ще търсят други начини за инвестиране на пари си и продължаване на бизнеса. Спомнете си за банката на БРИКС като замяна на МВФ.

за превода :)

VIPER

САЩ да си самоналожат санкции за безобразията , които натвориха в Северна Африка , а сега се измъкват като наакани и оставят тези държави в ръцете на главорезите. Обръщам се към президента: Господин президент! Спешно започнете да възстановявате армията ни в размера , който беше преди да я нарежете за скраб! Повече от ясно е , че ако чалмите влязат тук , не можем да разчитаме на помощ ни от ЕС , ни от НАТО!

Стига глупости.Велика Турция ни е съюзник и благодарение на нея не влизат разни терористи -ислямисти.Въпроса е как да спрем терористи -православни от североизток?България е видяла повече зло от Русия от колкото от Турция.

след 1878 най почтенният съсед е Турция

BЪPKOЛAKЪT

Начело на турция е ислямист, въоръжаващ ислямистите в сирия и изпращащ ни орди латемтни терористи под формата на уж "бежанци" дето пресекли невидимо турция от край до край, за да се стоварят при нас... и от турция никога не сме видяли нещо добро и не се очертава някога да видим... Те са ни исконен враг и ще си останат такъв докато се кланят на пустинния шизоид и вият от минаретата като разгонени хиени...

кучетата си лаят керванът си върви

VIPER

САЩ да налагат каквито искат санкции.Те много добре знаят , че търговията им с Русия е минимална. Но защо толкова бясно натискат васалите си по целия свят , да се включат ? Явно са наясно че само те нищо няма да направят. А глупавата стара Европа слугува , въпреки че е наясно за размера на загубите , които ще претърпи..

"Това не е нова Студена война", увери Обама. "Това е много специфичен проблем, свързан с отказа на Русия да признае, че Украйна може да следва свой собствен път". В черната му кратуна дали може да се прокрадне мисълта, че в същата тази Украйна живеят МНОГО етнически руснаци, за които Украйна е техен дом от поколения?

"Украйна може да следва свой собствен път"" Смешното в случая е, че Украйна всъщност следва своя собствен път. ЕС и Вашингтон тропат яростно по широко отворена врата.

Психиатричната картина в Белия дом и Конгреса отдавна е ясна!САЩ все повече затъват в малоумието си да "казват на света.."и да са "последна инстанция..."! Скоро лесно ще се извинят с афро-американеца, че етнически е слабоумен..., но те вече имат и бял восъчен печат. Жалко, че обичах САЩ за някои неща... Скъпи американци, вижте какво стана в Либия! ГЛЕДАЙТЕ, ГЛЕДАЙТЕ ЛИБИЯ! ТОВА ВИ ОЧАКВА И В УКРАЙНА! ВИЕ МАЙ ТРЕНИРАТЕ...

Обама е прав. Това не е нова Студена война. Студената война беше между идеологически враждебни системи. Сега няма такова нещо. Борбата на САЩ е срещу обединяването на технологиите от Европа с руските суровинни ресурси, което в стратегически план би застрашило господството на САЩ. Това не съм го измислил аз - думите са на шефа на американската компания "Стратфор". А войната не е Студена и по друга причина - много бързо прераства във военен конфликт с нарастваща интензивност. Този път е в Европа. Бивша Украйна бе превърната от САЩ и техните европейски слуги в Нова Сирия. Жалко, за нас - европейците и руснаците.

Путин и хората около него да стиснат зъби и да не се поддадат на провокациите, колкото и фрапантни и кървави да са. И САЩ сами ще си идат ... като стар човек :)_

Принципно е така. Но на практика, каквото и да правят, каквото и да не правят в Кремъл - санциите ще се увеличават и продължават. Основанията ги виждаме - ТОЙ (Обама) вярвал... Вярата, че каквото и да си помислиш - все си прав е опасна, но уви и доминираща във Вашингтон. Вярата им е като на Тома Аквински - Вярвам, защото е абсурдно.

Абе черния много побелял ми изглежда... Ама искам да видя как ще прежълтее, ако руснаците обявят санкции? Да им спре износа на ракетни двигатели, да изтегли капитали от САЩ, а на западняците да им врътне газовото кранче. Тогава от цялата пасмина само скандинавците и австралийците ще имат желание да се дървят.

но може да е от годинките... другата седмица прави 53 лазарника. По-важното е, че откак ония евреи си го харесаха за главна звезда на шоуто само смех пада.