Коментари - Forbes: Путин трябва да благодари на САЩ за санкциите | Днес.dir.bg

Forbes: Путин трябва да благодари на САЩ за санкциите

Икономическото и стратегическото сближаване на Русия и Иран е ярък пример за това, как санкциите, наложени от Конгреса на САЩ в крайна сметка удрят по Америка.

Обратно в новината

Коментари - Forbes: Путин трябва да благодари на САЩ за санкциите | Днес.dir.bg

Коментари

...Putin е за риба !...ако много настояват от Forbes....Peskov ще им благодари от името на президента ...

Съзнателно или не, се работи за структурирането на велика Евразия.

От доста време си мисля,че е съзнателно. Западът никога не е имал толкова късогледи и примитивни лидери .Преди ме разсмиваха,сега ме плашат с догматизма си. Дано да греша.

Именно това е целта, да натрупат богатство и мощ за да живеят народите и по добре. Стига само въоръжаване.

Суупер! Нека крепне и укрепва дружбата между двата братски народа и така през вековете. Останалият свят ще крета някак си...

martin

"Кой каквото прави,на себе си го прави"

За благодарност може да им пусне някоя бомба току виж.

Педалите с атлантиколиберастските цености са решили да махат Тръмп без значение дали щатите губят

То да беше само Иран.......Всички искат да правят бизнес с руснаците, защото знаят , че руснаците са коректни и изпълняват задълженията по договорите сключени с тях...За разлика от лудите говеда от Краварника! Китай стана съюзник на Русия..Египет! Дори Ирак закупи от Русия танкове за над милиард долара, вместо краварските щайги Абрамс, а да не говорим че иракския премиер си каза, че иска руска военна база в Ирак! Либия дори Египет, също искат руско военно присъствие на своя територия, лкато гаранция за стабилност!За Сирия няма какво да говорим вече....Целия Близък Изток се изреди на килимчето пред кабинета на Путин, за да се договорят с него! Дори в Афганистан искат по-близки контакти и връзки с Русия, като надежден партньор. И това са факти!

бизнес въртят руснаците със Северна Корея!!!!Не е случайно и фактът, че ракетите на С Корея си приличат с руските като две капки вода.

БРАВО БРАВО ЗАРАБОТИ 5 ЦЕНТА ТИЧАЙ СЕГА НА КОЗЯК

Шило

Почнаха да разбират докъде се докараха с тези "санкции",ама връщъне на руския пазар няма да има.

Русия ме разочарова напълно- вместо да се затвори в необятните си простори и да каже на всеки посегател: "влез 1 педя руска земя и ще получиш една от 7 те ни хиляди атомни бомби" и вместо да си живеят с безкрайните богатсва които имат, те се месят във воени конфликти по света и се "цепят" от европата, която е създала съвремената техника и цивилизация. Скапани мужици. Ако не бяха воювали по нашите земи за да изгонят чалмите, то щях да съм против тях. Сега само ми е мъчно, че така безмислено се ежат на света (след като изпратиха милионерите си по цял свят) и не живеят охолно като датчани, шведи или холандци...

Признай, че америка те разочарова повече, като се наакаха навсякъде из близкият изток:)) но това е само началото, споко.

НЕ СИ ПРАВ . АКО СЛУШАШ СОРОСКИТЕ КЛАКЬОРИ ЩЕ СТИГНЕШ ДО ИЗВОДА ЧЕ ТОВА Е КОНТРОЛИРАНО ОСИРАНЕ .

подобните се търсят и намират! краставите магарета през девет баира се надушват! какъвто си, с такива се събираш! кажи ми кой ти е приятел, да ти кажа кой си ти! мъдрости народни

как САЩ губят, след като сделките са подписани в долари?

Това пък коѝ приятел ти го прошепна?

Сделките са бартерни, горе долу ти казват на каква стойност са, за да си хапят задниците ония отвъд океана

Не ме интересува кой е прав -САЩ или Русия,но американците не отчитат,че ако руснаците бъдат притиснати в капан--те просто няма да му мислят много и Третата световна война ще започне.За Европа--тя означава гибел и разруха,защото е най-близко и на никой няма да му пука за нас.

Чичка, ти не се коси, сипи си една стотарка и си пусни ВЕФа

А ТИ ПО ДОБРЕ ИДИ НА ГЕЙПАРАДА .

Не е късно. Ще започнат.

Нова терористична организация,а защо пък нова?

Русия водела хибридна война, а Западните страни не водят с/у Русия, така ли? За толкова тъпи ли ни смятате? Майданът в Украйна какво беше? Елемент на хибридната война на Запада с/у Русия.Фашистката хунта в Киев сега се радва, но няма да е за дълго.

Назначеният от Путин-Янукович, обеща да подпише с ЕС, а подписа с Путин! Украинците НЕ СЕ ПРИМИРИХА С ТОВА! За това се нарича РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО!

В момента в Киев има заплати от по 100 евро, а преди Майдана бяха над 350 евро. Знаеш ли как се живее в Киев със 100 евро?

На Русия и Иран.

Нова терористична организация,а пък,защо нова?

То убу ама наскоро пак тук беше публикувано,че Иран купува (поръчва)за своите авиолинии (ся да не пиша наизуст)ама внушителен брой пътнически самолети от Еърбъс и от Боинг за още по внушителна сума!Май сто такива и сто онакива! Направо не знам почему в рамките на руско-иранската дружба иранците не са закупили ТУ-та,Илюшин-и,Антонов-и Или този най новия...забравих му името?!

Като си осведомен, защо пропусна тази реплика в статията, че на американците им остават две неща да правят - да купуват персийки килими и да продават самолети. То си пише, ама няма кой да чете.

Абе другарьо... Ти май не си се светнал още какво значи да продаваш самолети. Освен това ставаше дума само за търговията с Иран. Не е едно и също да изнасяш самолети и да внасяш килими. Америка ще мине и без килими, Иран остава без износ. А ако Иран ако остане без самолети - кво прайм??? Почваме да закупуваме Ту-та и други руски таратайки??? Едва ли!

"Студената война - завръщането", отскоро по цял свят!

Едно време, през миналият век , вагони се произвеждана в Дряново. Трамваи в София. Рейсове във Враца и Т. Н .

Сега се купуват 8ма ръка от братята еврогейци, а хората са без работа и кадри не се ковът а тиквата търси специалисти в нищото.

в Красна поляна му е.. мамата за да доставят за 16 милиона европе*далски трамваи

ЕС е наложил санкции на три компании и на три лица за заради турбините на Сименс които с измама се озоваха в Крим.

Ми да фанат тия от сименс и да ги осъдят за измама и рушветчийство, или не им е удобно...пък в крим си имат турбиниии

Га че ли по социализма успяха да спрат търговията с дънки и маратонки от кореком.

голям праз! Сега русия ще им стане конкурент на Сименс. Руското може да е недодялано но е здраво!

Абе направо сега мужиците цъфтят и връзват, рублата скоро ще стане световна валута номер 1, сменяме всички аудита и мерцедеси с лади и огромния поток имигранти правят кръгом и се насочват към необятната руска велика страна. А то там заводи, то там промишленост, то заетост на работната ръка, то инвестиции, то високи заплати и то в рубли , висок стандард на живота - кеф ти Иран за ваканцията, кеф ти Китай, кеф ти Северна Корея, Индия, Пакистан и други топ-дестинешънс... ееехххх...

изкефих се, въпреки че съм русофил

Всъщност топ дестинациите са там, но са много далеко и е скъп транспорта. А алчните еврогейове по примера на алчните говедари изнесоха почти всичката промишленост в Китай така че верно са едни заводи една промишленост едни мерцедеси едни беемвета и тн

БМВта, Мерцедеси и Лади , Лади.. !!

Отивай за лоботомия ! Бързо !

Ако санкциите бяха толкова хубаво за Русия, троловете нямаше всеки ден да реват по форумите. Все пак на тях им се задава дневният ред от МИД на Рассия.

Ех тъп гербер и този казус не можа да коментираш като хората. Къде видя МИД на русия2. Вие, герберите само по поръчка ли мислите и пишете. или първо са суджуците?

Ти защо скачаш като опарен?

друг гербераст му е "усвоил" суджука

това е бъдешето на россия и иран! едните путиноидокомуняги дето нямат нищо, другите аятолахокомуняги дето нямат нищо! ще си продават един на друг единственото което имат: оръжие и петрол! и надежда за светло бъдеще!

Напомням, че на предишните санкции Иран клекна. Самите руснаци тогава спазваха санкциите и ги одобряваха, докато днес си противоречат обръщайки си меките части на 180 градуса.

Било квот било, руснаците вече ще се съобразяват само със себе си!

Пак залбебиха Форбс с подобна тъпа невярна статия.Кой е платил........! В света има над 200 държави. Та Иран с някой долар ли е фактора. Мужиците и те души носят. Важно е голямата игра,която изключва Путев и Русия. И ще видите,въпреки и сега се вижда. Две страни както винаги ще са начело/преди бяха САЩ и Русия/ САЩ водеща и Китай!!!!!!!!!!!!!! Та те САЩ последните 30 г. обучиха китайците в своите университети и лидера им сега ще стане играта и аут на Русия. Спомнете си Преди над 30 г. разговора Кисинджър-Громико,Сащ започнаха дослука с Китай и Громико сърдито предупреждава да внимаватсъс сближаването щото китайците били некоректни,тогава Кисинджър му казва,ако това е вярно ще се сближим с Вас!!! Така,че глямата игра е в ход: САЩ-Китай !!!!!!!!! Късия ще гони топката зад вратите...

Ех, мечтииии...ще ви духне под опашката китаеца, а за Русия не се кахъри...

Forbes са отличен пример за руски капитали. И какво точно ще удари САЩ, ако Русия и Иран си партнират (щото няма с кой друг) ? Нека си тъпчат народите на спокойствие, да си "просперират" и да оставят на спокойствие нормалните държави.

Няма бе няма...тя азия е едно джудже в сравнение с полуострова си европа и топлата част на с америка дето две трети е пустиня без население

Въпрос на време е тези двамата на снимката да споделят съдбата на другарите си Саддам Хюсеин,Самора Машел,Муамар Кадафи и т.н.

Ше им изнасяте демокрация с бомби ли?!?!? Много е демократично!

ЕХ БАТКОВОТО И С КАКВО ЩЕ БЪДЕ ИЗНЕСЕН ТОЗИ УРОК ? С 30 ГОДИШНИ ТОМАХАНКИ И МИНИТМЪНИ ЛИ ? ЗВУЧИ НАЛУДНИЧАВО .... НА ФОНА НА РУСКИТЕ РАКЕТИ Х-101 И КАЛИБЪР . НЕ ВЪРВИШ ПИЧ .

На американската терористична кочина и се вижда края.

Хейййй го там краят.

Русия ще отговори - с Булава по главата !

Например топ новина днес в би би си! Пребит опозиционен журналист в раССия! Всички новини са за разследвания срещу раССия и за липсата на права там! Не си мислете, че западната преса е копие на дир.ру дето бълват по 100 проруски статии на ден! Сами видяхте какво стана с проруските партии в ЕС на последните избори! Пълен разгром за тях! При това положение как може да вярвате на статии от риа новости как света бил уважавал сатрапа на раССия!

Друго си е лично президента да пребива най демократичната телевизия при това демократично, мда!!!

Всички харесват Путин заради прическата и осанката, но никой не го иска у дома си.

И да поискаш, кой ще го даде? Той е нужен на Русия и той е голям световен авторитет, а ти имаш Борисов,който е обемен, но без полза за БГ.Тъй че успокои се с това малко,което имаш.

ние просто убиваме Садам, после Кадафи, следва Ким

Русия е велика,Крим е руски завинаги. Скоро фашистите в Киев, които убиват руски деца и жени, ще бъдат наказани. Иран също е силна държава и са умерени, те са шиити, м/у тях няма терористи.

ХАХАХАХАХА Плешивеца се бил издигнал в очите на света! Така си мислите, щото чете само бг сайтове, дето са собственост на ...... едни дебели човечета с копейки в джобчето! Истината е, че в редките статии в които пишат за Русия западните медии звучат неутрално и просто информират за разследването в САЩ и Холандия срещу него! Реално в очите на западния човек Плешивеца е един непредсказуем и опасен хулиган! Такива чичковци над средна възраст където го възхваляват се броят на пръсти и са най-вече разни купени!

Перуката дърпа ли си сопола или само гледа отстрани, м?

Единствената преграда между европа и исляма беше Русия! Сега да слушат говедарите и да приемат с хиля8и на ден резани...идиоти малоумни! А Русия ще си печели...

Иначе защо е всичкия този кански рев против санкциите? Ако санкциите не бяха ударили там където е нужно, то днес нямаше да сме свидетели на този реви и сополи заради тях.

Иначе всичко е много демокрация и много свободопазарно...хахаахаха...кой ли още вярва в това?

Аз например. И знаете ли защо Русия не е Америка и никога няма да бъде? Ще ви отговоря. Заради липсата на демокрация. В Русия никога е нямало демокрация и поради това липсват демократични традиции. Оказва се, че демокрацията е предпоставка за икономическо, културно и социално развитие и напредък.

"Тези, които налагат санкции, фактически сами се изваждат от играта, оставяйки на съперниците си възможности за натрупване на допълнително богатство и мощ."... Написано не къде и да е, а във Форбс! Май само нашите идиотчета- соросоиди продължават да цвилят опорката, че Русия е пътник заради санкциите!

Света щеше да обича Русия, ако Русия водеше яростна политика срещу мюсюлманите, а не да им строи джамии в Москва.... 80 % от българите защо харесват Русия? Защото ни е помогнала срещу турските талибани, както е помогнала и на другите балкански народи !

пълна каша ти в главата уважаеми !

Ти за светът и за Русия не се притеснявай ами вземи си измий осраното дупе, че смърди яко!

За съжаление ние сме много упорити във вярата си в най-различни илюзии.Имам усещането ,че много българи свързват представата си с политиката ,особено международната ,със садене на зеленчук,филии с мас,бира на корем и махленска бира -скара!?Уви,политиката е мръсна работа,англичаните казват ,че за мръсната работа трябва да бъдат назначавани само благородни и образовани хора/аристократи/!?

Това,което е написал авторът във Forbes,вероятно е вярно.Но аз считам,че с действията си САЩ оказаха много по-голяма услуга от описаната във Forbes.В Русия има много проблеми свързани с икономиката, управлението ,политиката, манталитета на хората, демографията,наслоенията от болшевизма,жизненото равнище.С действията си САЩ направиха така ,че Путин се издигна много в очите на хората по света ,на преден план се вижда преди всичко неговото интелектуално и морално превъзходство над американските ръководители,слабостите му останаха на заден план!?Обама ,Хилъри Клинтън и др.,/а сега и Тръмп/ се постараха да убедят света ,че заради американските интереси са готови да водят войни,да убиват да причиняват страдания на милиони,да унищожават цели държави в името на американските интереси!?При това с йезуитска жестокост!Какъв морал,какви христиански добродетели,какво право,каква демокрация- щом американските интереси го налагат всичко друго да върви по дяволите!? На този фон и Путин ,и Русия, и руснаците изглеждат много по-добре!

Точен коментар!

Между другото и Плешивеца путя знае, че ако изпусне ЕС раССия е пътник! Дори той не е толкова прост! Тия приказки за бизнес с Китай, Индия и Иран са за овчетурата и феновете му! Затва е тая хибридна война и октопода в Европа! Затова направи и война в Сирия за да спре горивата от Персийския залив! Затова и толкова брутално го удрят сега санкциите на САЩ! Тия статиики да си ги четат и кефят на тях такива панелници омъжени за рускини кат петров!

Aбе мангал, ти и тука ли квичиш, че си майор?? да е.. твойта м..ка циганска?;)

Циганка ли ти се еВе, ма съм чувал че имали горещи "коптори" не зная вярно ли е не съм пробвал ха ха))))))

щатски фатмак с 2 пръста чело?

Оправия та да се санкционира краварския $ и всичко ще си дойде на мястото!

Имат известно право Форбс.Американците налагат санкций на Русия Иран и С Корея но не могат да спрат търговията изобщо.Може би неслучайно Великобритания проведе Брекзит за да не я засягат пряко или косвенно тези търговски войни.

Печалбите са в бързо развиващите се икономики с цел да вложиш инвестиции и да ги ползваш за пазар на стоки и услуги. Едни санкции имат само краткосрочен ефект до момента на пренасочване на потока финанси. След това вредят повече на санкциониращия. населението в държавите в Азия и близкия изток не са с най-високите покупателни способности, но и никой не се цели в тях. Тук става дума за проекти на големи корпорации и правителства, а пари при тях бол... Пък погледнато дори и с ниска покупателна сила, населението там е 2/3 от целия свят, така че въобще не е за подценяване...

Щом руските производители протестират пред Путин с молба санкциите да не се отменят работата е ясна. През последните 2-3 години Русия направи колосални инвестиции. Строят се заводи (не молове и хипермаркети), развиват се технологии. Отделно доста европейски производители не можаха да преглътнат загубата на руския пазар и си отварят заводи в Русия, за да произвеждат и продават там. А, за България...питайте земеделските производители защо реват на умряло. Отрязаха им пазарите в Русия, но ЕС не им иска продукцията. Това важи и за почти всички останали сектори. САЩ се чудят какво да направят, че яко затъват. Ще измислят някоя дивотия, която няма да е добра за нас и света като цяло.

Бихте ли ни казали колко изнасяха за Русия земеделските производители преди да ги отрежат? А структурата на българския износ каква е? можете ли да сравните износа от 2015та с този от 2016та?

в износа на въглеводороди, а гигантското газово находище между Иран и Катар чака за разработка своите инвеститори и те няма да закъснеят !

Баланса на силите се промени другарки и другари и САЩ губят с всеки изминал ден своята хегемония ! Никой не стои на едно място и всички искат утре да живеят по-добре от вчера ! Китай е вече първа икономика . Индия и цяла Азия се развиват бурно за разлика от САЩ и Европа където минималния икономически разтеж се определя от това ,колко новонапечатани долари и евро ще бъдат пуснати в обръщение и фактически реален разтеж няма ,затова пък има огромна задлъжнялост ! Разбира се ние отново се хванахме на неправилната страна и цялото ни бъдеще е мътно и неопределено ,ако изобщо ще имаме някакво бъдеще преди да изчезнем като народ ..

как нормалните държави си защитават интересите , респективно тези на гражданите им. И САЩ и Русия и Иран -само ние сме магистрали с по 2 дупки на 200 метра!

петровито, то едно население ....! А и специално раССия кво толкоз ще им изнася! Тва да не ти е Китай дето изнася кви ли не евтинии! Ако не са ЕС да им купуват газа и петрола ще изпукат мужиците! ФАКТ!

не ги мисли тях... гледай ние какво изнасяме и какво внасяме и как отрицателния баланс на това се покрива с нови и нови заеми...

от 10 милиарда долара, а защо не се разплащат с националните си валути ???

Скоро ще станат 10 милиарда!?!

Сумата, която са посочили е са за орентир на кибиците, да знаят какво са пропуснали, в действителност разплащането е в бартер, единият дава техника а другият газово находище.

Кви са ухилени тикви чалмата и плешивеца един до друг! Убавци! Сатрапа от северна азия и сатрапа от южна азия правят драсти!

А къде е Перуката ?

А ти гледаш с пръст в гъзъ и мучиш-муууууууу...

Коментари - Forbes: Путин трябва да благодари на САЩ за санкциите | Днес.dir.bg

Forbes: Путин трябва да благодари на САЩ за санкциите

Икономическото и стратегическото сближаване на Русия и Иран е ярък пример за това, как санкциите, наложени от Конгреса на САЩ в крайна сметка удрят по Америка.

Обратно в новината

Коментари - Forbes: Путин трябва да благодари на САЩ за санкциите | Днес.dir.bg

Коментари

...Putin е за риба !...ако много настояват от Forbes....Peskov ще им благодари от името на президента ...

Съзнателно или не, се работи за структурирането на велика Евразия.

От доста време си мисля,че е съзнателно. Западът никога не е имал толкова късогледи и примитивни лидери .Преди ме разсмиваха,сега ме плашат с догматизма си. Дано да греша.

Именно това е целта, да натрупат богатство и мощ за да живеят народите и по добре. Стига само въоръжаване.

Суупер! Нека крепне и укрепва дружбата между двата братски народа и така през вековете. Останалият свят ще крета някак си...

martin

"Кой каквото прави,на себе си го прави"

За благодарност може да им пусне някоя бомба току виж.

Педалите с атлантиколиберастските цености са решили да махат Тръмп без значение дали щатите губят

То да беше само Иран.......Всички искат да правят бизнес с руснаците, защото знаят , че руснаците са коректни и изпълняват задълженията по договорите сключени с тях...За разлика от лудите говеда от Краварника! Китай стана съюзник на Русия..Египет! Дори Ирак закупи от Русия танкове за над милиард долара, вместо краварските щайги Абрамс, а да не говорим че иракския премиер си каза, че иска руска военна база в Ирак! Либия дори Египет, също искат руско военно присъствие на своя територия, лкато гаранция за стабилност!За Сирия няма какво да говорим вече....Целия Близък Изток се изреди на килимчето пред кабинета на Путин, за да се договорят с него! Дори в Афганистан искат по-близки контакти и връзки с Русия, като надежден партньор. И това са факти!

бизнес въртят руснаците със Северна Корея!!!!Не е случайно и фактът, че ракетите на С Корея си приличат с руските като две капки вода.

БРАВО БРАВО ЗАРАБОТИ 5 ЦЕНТА ТИЧАЙ СЕГА НА КОЗЯК

Шило

Почнаха да разбират докъде се докараха с тези "санкции",ама връщъне на руския пазар няма да има.

Русия ме разочарова напълно- вместо да се затвори в необятните си простори и да каже на всеки посегател: "влез 1 педя руска земя и ще получиш една от 7 те ни хиляди атомни бомби" и вместо да си живеят с безкрайните богатсва които имат, те се месят във воени конфликти по света и се "цепят" от европата, която е създала съвремената техника и цивилизация. Скапани мужици. Ако не бяха воювали по нашите земи за да изгонят чалмите, то щях да съм против тях. Сега само ми е мъчно, че така безмислено се ежат на света (след като изпратиха милионерите си по цял свят) и не живеят охолно като датчани, шведи или холандци...

Признай, че америка те разочарова повече, като се наакаха навсякъде из близкият изток:)) но това е само началото, споко.

НЕ СИ ПРАВ . АКО СЛУШАШ СОРОСКИТЕ КЛАКЬОРИ ЩЕ СТИГНЕШ ДО ИЗВОДА ЧЕ ТОВА Е КОНТРОЛИРАНО ОСИРАНЕ .

подобните се търсят и намират! краставите магарета през девет баира се надушват! какъвто си, с такива се събираш! кажи ми кой ти е приятел, да ти кажа кой си ти! мъдрости народни

как САЩ губят, след като сделките са подписани в долари?

Това пък коѝ приятел ти го прошепна?

Сделките са бартерни, горе долу ти казват на каква стойност са, за да си хапят задниците ония отвъд океана

Не ме интересува кой е прав -САЩ или Русия,но американците не отчитат,че ако руснаците бъдат притиснати в капан--те просто няма да му мислят много и Третата световна война ще започне.За Европа--тя означава гибел и разруха,защото е най-близко и на никой няма да му пука за нас.

Чичка, ти не се коси, сипи си една стотарка и си пусни ВЕФа

А ТИ ПО ДОБРЕ ИДИ НА ГЕЙПАРАДА .

Не е късно. Ще започнат.

Нова терористична организация,а защо пък нова?

Русия водела хибридна война, а Западните страни не водят с/у Русия, така ли? За толкова тъпи ли ни смятате? Майданът в Украйна какво беше? Елемент на хибридната война на Запада с/у Русия.Фашистката хунта в Киев сега се радва, но няма да е за дълго.

Назначеният от Путин-Янукович, обеща да подпише с ЕС, а подписа с Путин! Украинците НЕ СЕ ПРИМИРИХА С ТОВА! За това се нарича РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО!

В момента в Киев има заплати от по 100 евро, а преди Майдана бяха над 350 евро. Знаеш ли как се живее в Киев със 100 евро?

На Русия и Иран.

Нова терористична организация,а пък,защо нова?

То убу ама наскоро пак тук беше публикувано,че Иран купува (поръчва)за своите авиолинии (ся да не пиша наизуст)ама внушителен брой пътнически самолети от Еърбъс и от Боинг за още по внушителна сума!Май сто такива и сто онакива! Направо не знам почему в рамките на руско-иранската дружба иранците не са закупили ТУ-та,Илюшин-и,Антонов-и Или този най новия...забравих му името?!

Като си осведомен, защо пропусна тази реплика в статията, че на американците им остават две неща да правят - да купуват персийки килими и да продават самолети. То си пише, ама няма кой да чете.

Абе другарьо... Ти май не си се светнал още какво значи да продаваш самолети. Освен това ставаше дума само за търговията с Иран. Не е едно и също да изнасяш самолети и да внасяш килими. Америка ще мине и без килими, Иран остава без износ. А ако Иран ако остане без самолети - кво прайм??? Почваме да закупуваме Ту-та и други руски таратайки??? Едва ли!

"Студената война - завръщането", отскоро по цял свят!

Едно време, през миналият век , вагони се произвеждана в Дряново. Трамваи в София. Рейсове във Враца и Т. Н .

Сега се купуват 8ма ръка от братята еврогейци, а хората са без работа и кадри не се ковът а тиквата търси специалисти в нищото.

в Красна поляна му е.. мамата за да доставят за 16 милиона европе*далски трамваи

ЕС е наложил санкции на три компании и на три лица за заради турбините на Сименс които с измама се озоваха в Крим.

Ми да фанат тия от сименс и да ги осъдят за измама и рушветчийство, или не им е удобно...пък в крим си имат турбиниии

Га че ли по социализма успяха да спрат търговията с дънки и маратонки от кореком.

голям праз! Сега русия ще им стане конкурент на Сименс. Руското може да е недодялано но е здраво!

Абе направо сега мужиците цъфтят и връзват, рублата скоро ще стане световна валута номер 1, сменяме всички аудита и мерцедеси с лади и огромния поток имигранти правят кръгом и се насочват към необятната руска велика страна. А то там заводи, то там промишленост, то заетост на работната ръка, то инвестиции, то високи заплати и то в рубли , висок стандард на живота - кеф ти Иран за ваканцията, кеф ти Китай, кеф ти Северна Корея, Индия, Пакистан и други топ-дестинешънс... ееехххх...

изкефих се, въпреки че съм русофил

Всъщност топ дестинациите са там, но са много далеко и е скъп транспорта. А алчните еврогейове по примера на алчните говедари изнесоха почти всичката промишленост в Китай така че верно са едни заводи една промишленост едни мерцедеси едни беемвета и тн

БМВта, Мерцедеси и Лади , Лади.. !!

Отивай за лоботомия ! Бързо !

Ако санкциите бяха толкова хубаво за Русия, троловете нямаше всеки ден да реват по форумите. Все пак на тях им се задава дневният ред от МИД на Рассия.

Ех тъп гербер и този казус не можа да коментираш като хората. Къде видя МИД на русия2. Вие, герберите само по поръчка ли мислите и пишете. или първо са суджуците?

Ти защо скачаш като опарен?

друг гербераст му е "усвоил" суджука

това е бъдешето на россия и иран! едните путиноидокомуняги дето нямат нищо, другите аятолахокомуняги дето нямат нищо! ще си продават един на друг единственото което имат: оръжие и петрол! и надежда за светло бъдеще!

Напомням, че на предишните санкции Иран клекна. Самите руснаци тогава спазваха санкциите и ги одобряваха, докато днес си противоречат обръщайки си меките части на 180 градуса.

Било квот било, руснаците вече ще се съобразяват само със себе си!

Пак залбебиха Форбс с подобна тъпа невярна статия.Кой е платил........! В света има над 200 държави. Та Иран с някой долар ли е фактора. Мужиците и те души носят. Важно е голямата игра,която изключва Путев и Русия. И ще видите,въпреки и сега се вижда. Две страни както винаги ще са начело/преди бяха САЩ и Русия/ САЩ водеща и Китай!!!!!!!!!!!!!! Та те САЩ последните 30 г. обучиха китайците в своите университети и лидера им сега ще стане играта и аут на Русия. Спомнете си Преди над 30 г. разговора Кисинджър-Громико,Сащ започнаха дослука с Китай и Громико сърдито предупреждава да внимаватсъс сближаването щото китайците били некоректни,тогава Кисинджър му казва,ако това е вярно ще се сближим с Вас!!! Така,че глямата игра е в ход: САЩ-Китай !!!!!!!!! Късия ще гони топката зад вратите...

Ех, мечтииии...ще ви духне под опашката китаеца, а за Русия не се кахъри...

Forbes са отличен пример за руски капитали. И какво точно ще удари САЩ, ако Русия и Иран си партнират (щото няма с кой друг) ? Нека си тъпчат народите на спокойствие, да си "просперират" и да оставят на спокойствие нормалните държави.

Няма бе няма...тя азия е едно джудже в сравнение с полуострова си европа и топлата част на с америка дето две трети е пустиня без население

Въпрос на време е тези двамата на снимката да споделят съдбата на другарите си Саддам Хюсеин,Самора Машел,Муамар Кадафи и т.н.

Ше им изнасяте демокрация с бомби ли?!?!? Много е демократично!

ЕХ БАТКОВОТО И С КАКВО ЩЕ БЪДЕ ИЗНЕСЕН ТОЗИ УРОК ? С 30 ГОДИШНИ ТОМАХАНКИ И МИНИТМЪНИ ЛИ ? ЗВУЧИ НАЛУДНИЧАВО .... НА ФОНА НА РУСКИТЕ РАКЕТИ Х-101 И КАЛИБЪР . НЕ ВЪРВИШ ПИЧ .

На американската терористична кочина и се вижда края.

Хейййй го там краят.

Русия ще отговори - с Булава по главата !

Например топ новина днес в би би си! Пребит опозиционен журналист в раССия! Всички новини са за разследвания срещу раССия и за липсата на права там! Не си мислете, че западната преса е копие на дир.ру дето бълват по 100 проруски статии на ден! Сами видяхте какво стана с проруските партии в ЕС на последните избори! Пълен разгром за тях! При това положение как може да вярвате на статии от риа новости как света бил уважавал сатрапа на раССия!

Друго си е лично президента да пребива най демократичната телевизия при това демократично, мда!!!

Всички харесват Путин заради прическата и осанката, но никой не го иска у дома си.

И да поискаш, кой ще го даде? Той е нужен на Русия и той е голям световен авторитет, а ти имаш Борисов,който е обемен, но без полза за БГ.Тъй че успокои се с това малко,което имаш.

ние просто убиваме Садам, после Кадафи, следва Ким

Русия е велика,Крим е руски завинаги. Скоро фашистите в Киев, които убиват руски деца и жени, ще бъдат наказани. Иран също е силна държава и са умерени, те са шиити, м/у тях няма терористи.

ХАХАХАХАХА Плешивеца се бил издигнал в очите на света! Така си мислите, щото чете само бг сайтове, дето са собственост на ...... едни дебели човечета с копейки в джобчето! Истината е, че в редките статии в които пишат за Русия западните медии звучат неутрално и просто информират за разследването в САЩ и Холандия срещу него! Реално в очите на западния човек Плешивеца е един непредсказуем и опасен хулиган! Такива чичковци над средна възраст където го възхваляват се броят на пръсти и са най-вече разни купени!

Перуката дърпа ли си сопола или само гледа отстрани, м?

Единствената преграда между европа и исляма беше Русия! Сега да слушат говедарите и да приемат с хиля8и на ден резани...идиоти малоумни! А Русия ще си печели...

Иначе защо е всичкия този кански рев против санкциите? Ако санкциите не бяха ударили там където е нужно, то днес нямаше да сме свидетели на този реви и сополи заради тях.

Иначе всичко е много демокрация и много свободопазарно...хахаахаха...кой ли още вярва в това?

Аз например. И знаете ли защо Русия не е Америка и никога няма да бъде? Ще ви отговоря. Заради липсата на демокрация. В Русия никога е нямало демокрация и поради това липсват демократични традиции. Оказва се, че демокрацията е предпоставка за икономическо, културно и социално развитие и напредък.

"Тези, които налагат санкции, фактически сами се изваждат от играта, оставяйки на съперниците си възможности за натрупване на допълнително богатство и мощ."... Написано не къде и да е, а във Форбс! Май само нашите идиотчета- соросоиди продължават да цвилят опорката, че Русия е пътник заради санкциите!

Света щеше да обича Русия, ако Русия водеше яростна политика срещу мюсюлманите, а не да им строи джамии в Москва.... 80 % от българите защо харесват Русия? Защото ни е помогнала срещу турските талибани, както е помогнала и на другите балкански народи !

пълна каша ти в главата уважаеми !

Ти за светът и за Русия не се притеснявай ами вземи си измий осраното дупе, че смърди яко!

За съжаление ние сме много упорити във вярата си в най-различни илюзии.Имам усещането ,че много българи свързват представата си с политиката ,особено международната ,със садене на зеленчук,филии с мас,бира на корем и махленска бира -скара!?Уви,политиката е мръсна работа,англичаните казват ,че за мръсната работа трябва да бъдат назначавани само благородни и образовани хора/аристократи/!?

Това,което е написал авторът във Forbes,вероятно е вярно.Но аз считам,че с действията си САЩ оказаха много по-голяма услуга от описаната във Forbes.В Русия има много проблеми свързани с икономиката, управлението ,политиката, манталитета на хората, демографията,наслоенията от болшевизма,жизненото равнище.С действията си САЩ направиха така ,че Путин се издигна много в очите на хората по света ,на преден план се вижда преди всичко неговото интелектуално и морално превъзходство над американските ръководители,слабостите му останаха на заден план!?Обама ,Хилъри Клинтън и др.,/а сега и Тръмп/ се постараха да убедят света ,че заради американските интереси са готови да водят войни,да убиват да причиняват страдания на милиони,да унищожават цели държави в името на американските интереси!?При това с йезуитска жестокост!Какъв морал,какви христиански добродетели,какво право,каква демокрация- щом американските интереси го налагат всичко друго да върви по дяволите!? На този фон и Путин ,и Русия, и руснаците изглеждат много по-добре!

Точен коментар!

Между другото и Плешивеца путя знае, че ако изпусне ЕС раССия е пътник! Дори той не е толкова прост! Тия приказки за бизнес с Китай, Индия и Иран са за овчетурата и феновете му! Затва е тая хибридна война и октопода в Европа! Затова направи и война в Сирия за да спре горивата от Персийския залив! Затова и толкова брутално го удрят сега санкциите на САЩ! Тия статиики да си ги четат и кефят на тях такива панелници омъжени за рускини кат петров!

Aбе мангал, ти и тука ли квичиш, че си майор?? да е.. твойта м..ка циганска?;)

Циганка ли ти се еВе, ма съм чувал че имали горещи "коптори" не зная вярно ли е не съм пробвал ха ха))))))

щатски фатмак с 2 пръста чело?

Оправия та да се санкционира краварския $ и всичко ще си дойде на мястото!

Имат известно право Форбс.Американците налагат санкций на Русия Иран и С Корея но не могат да спрат търговията изобщо.Може би неслучайно Великобритания проведе Брекзит за да не я засягат пряко или косвенно тези търговски войни.

Печалбите са в бързо развиващите се икономики с цел да вложиш инвестиции и да ги ползваш за пазар на стоки и услуги. Едни санкции имат само краткосрочен ефект до момента на пренасочване на потока финанси. След това вредят повече на санкциониращия. населението в държавите в Азия и близкия изток не са с най-високите покупателни способности, но и никой не се цели в тях. Тук става дума за проекти на големи корпорации и правителства, а пари при тях бол... Пък погледнато дори и с ниска покупателна сила, населението там е 2/3 от целия свят, така че въобще не е за подценяване...

Щом руските производители протестират пред Путин с молба санкциите да не се отменят работата е ясна. През последните 2-3 години Русия направи колосални инвестиции. Строят се заводи (не молове и хипермаркети), развиват се технологии. Отделно доста европейски производители не можаха да преглътнат загубата на руския пазар и си отварят заводи в Русия, за да произвеждат и продават там. А, за България...питайте земеделските производители защо реват на умряло. Отрязаха им пазарите в Русия, но ЕС не им иска продукцията. Това важи и за почти всички останали сектори. САЩ се чудят какво да направят, че яко затъват. Ще измислят някоя дивотия, която няма да е добра за нас и света като цяло.

Бихте ли ни казали колко изнасяха за Русия земеделските производители преди да ги отрежат? А структурата на българския износ каква е? можете ли да сравните износа от 2015та с този от 2016та?

в износа на въглеводороди, а гигантското газово находище между Иран и Катар чака за разработка своите инвеститори и те няма да закъснеят !

Баланса на силите се промени другарки и другари и САЩ губят с всеки изминал ден своята хегемония ! Никой не стои на едно място и всички искат утре да живеят по-добре от вчера ! Китай е вече първа икономика . Индия и цяла Азия се развиват бурно за разлика от САЩ и Европа където минималния икономически разтеж се определя от това ,колко новонапечатани долари и евро ще бъдат пуснати в обръщение и фактически реален разтеж няма ,затова пък има огромна задлъжнялост ! Разбира се ние отново се хванахме на неправилната страна и цялото ни бъдеще е мътно и неопределено ,ако изобщо ще имаме някакво бъдеще преди да изчезнем като народ ..

как нормалните държави си защитават интересите , респективно тези на гражданите им. И САЩ и Русия и Иран -само ние сме магистрали с по 2 дупки на 200 метра!

петровито, то едно население ....! А и специално раССия кво толкоз ще им изнася! Тва да не ти е Китай дето изнася кви ли не евтинии! Ако не са ЕС да им купуват газа и петрола ще изпукат мужиците! ФАКТ!

не ги мисли тях... гледай ние какво изнасяме и какво внасяме и как отрицателния баланс на това се покрива с нови и нови заеми...

от 10 милиарда долара, а защо не се разплащат с националните си валути ???

Скоро ще станат 10 милиарда!?!

Сумата, която са посочили е са за орентир на кибиците, да знаят какво са пропуснали, в действителност разплащането е в бартер, единият дава техника а другият газово находище.

Кви са ухилени тикви чалмата и плешивеца един до друг! Убавци! Сатрапа от северна азия и сатрапа от южна азия правят драсти!

А къде е Перуката ?

А ти гледаш с пръст в гъзъ и мучиш-муууууууу...