Русия готви ответни санкции срещу САЩ

Представители на четирите политически партии в държавната Дума на Русия са внесли законопроект, отговор на наложените на 6 април санкции срещу руски граждани.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и западна европа и краварника са се насрали. Самолетите и ракети си ще започнат да правят от дърво.

Що се хабите да пишете тук? Руснаците лъжат, западняците дваж повече. Няма смисъл от спорове. Ракиено време е.

През 90-те нали американците ни помагаха. Изпратиха ни 2 кораба със заразена царевица.

се нарича "Сармат", или "сърмичка" по нашенски :) Говедо само от бой разбира...

Миналата седмица Тръмп наложи санкций на Русия и рублата се срина с 10% . Сега Русия налага санкций на САЩ и рублата ще се срине с още 10% .

Срива беше за един ден.

Ответните санкции на Русия ще бъдат следните: Рязко ще намалят износа на хокейни шайби за САЩ. Така ще отговорят болшевиките на западните империалисти! Хак им е!

едни безрезултатни и безсмислени руски действия, които те си наричат санкции.

МисУиш ли ?!?

Ватни тролове, опитвате се да лъжете , но не сви се получава, толкова сте плиткоумни. Самите ватенки си признават че русия Е УВЕЛИЧИЛА СВОАТА ЗАВИСИМОСТ ОТ АМЕРИКАНСКИТЕ СТОКИ. Набийте си го в празната глава: Россия увеличила зависимость от товаров из США. Товарооборот между Россией и США в 2017 году увеличился на 15,8 процента и составил 23,1 миллиарда долларов. Об этом сообщает Rambler News Service со ссылкой на сообщение Минэкономразвития.От Лента ру

Тъй де , нали точно тия 23 млр. кът им ги спрат на хамериканците и ги оставят във вътрешният стокооборот , едно ще живнат от към работни места и заплати , второ Тръмпи ще завие още повече след китайските "подаръци" дет получи наскоро . Демек така се съживява вътрешната икономика ама няма да го разбереш , сигурен съм .

Чудя се на хора,които никога не са виждали Русия,пък чули недочули,разбрали- недоразбрали,пишат из форумите небивалици. Повечето явно са изтърсаци на ''демокрацията'',възпитани в омраза и нарочно дезинформирани. Преди около три години се върнах от Русия,където работих няколко години. НИЩО ПОДОБНО ОТ РУСОФОБСКИТЕ ПИСАНТИЯ НЕ ВИДЯХ. Бях в по- малък град,подреден,спокоен с прекрасни и гостоприемни хора.Добре облечени,с пълни магазини.Не видях гладни хора и ровещи в боклука.Заплатите им са по- високи от нашите,а възрастните хора са на почит....В Русия има много чужденци и много чужди специалисти. Естествено ,западът умишлено не говори за това. Чужденците си работят на договори,а руснаците си хапват собствено произведени храни. Не ядат доматите с коренищата. Там си спомних с носталгия българските селскостопански домати. РУСИЯ Е ВЕЛИКА СТРАНА. Правя опити отново да се върна там.

13:09, 13 апреля 2018 - В России захотели запретить товары из США 17:44, 13 апреля 2018 - Россия увеличила зависимость от товаров из США Шозофрения в чистом виде !

Браво! Само така на тези дерибеи!

След тези жестоки санкции икономиката на САЩ е се срине, никой няма да им купува малборото и кока-колата, за бърбъна да не говорим.

Разбирайки че алкашите са решили да се опитат и имитират въвеждането на санкции за Америка, американците паднали от смях и отишли в банките на опашка за да си купят последните рубли за спомен за своите колекции. Също си купили единственото руско нещо което може да се намери на американския пазар: гречка, сапун и сол

С кво щеси купят, техната валута е обезценена тотално. Виж, ако руснаците си изтеглят парите, с които държат една трета от акциите на говедата, мдааа, ще стане много интересно!

Защо тъпи платени ватни клакьори никога не отговаряте на един елементарно зададен ви въпрос подходящ за вашия атрофирал от алкохола шизофреничен мозък: ЗАЩО ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ , КОИТО ЗАГУБИХА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА КАТО ЯПОНИЯ ГЕРМАНИЯ, ИТАЛИЯ, (ЮЖНА КОРЯ ДОРИ) И БЯХА ТОТАЛНО В РУИНИ СЕ ВЪЗТАНОВИХА ИЗЦЯЛО И ДОРИ СА НА ПОЛОВИН ВЕК ПО-НАПРЕД ФИНАНСОВО, ОКОНОМИЧЕСКИ, ТЕХНОЛОГИЧНО ПО БРУТЕН ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ , ПО ДЕМОКРАЦИЯ И ПРАВАТА НА ЧОВЕКА, и т. н. в сравнение с пАбедителите АЛКОХОЛИЦИ ОТ СССР/РаСИЯ ? ЗАЩО ВАТЕНКИТЕ ОСТАНАХА НА НИВОТО НА МИНАЛИЯ ВЕК с лагерите ГУЛАГ, с тъпия си комунизъм, с дивата азиатска агресия, анексирането на чужди територии, тровещи несъгласните с тъпата им политика, без икономика- 13 място все още по БВП, без демокрация, гладни, голи като амурчета , зомбирана психика, вечният алкохолизъм, мразещи всички и целият свят, без приятели-всички поробени от тях народи в Източна Европа и Балтика избягаха от руснаците като от чума, със царе в кремъл, които се сменят само ако умрат и т.н.

Поинтересувай се кой и с какви пари наложи комунизма в Русия и сам ще стигнеш до отговора на поставените от теб въпроси.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Хареса ми това "наложи". И защо им са с вързали и са се трепели един друг "героично" ? Дали няма някаква лимка в главите им, която ги прави различни ?

За плана МАРШАЛ чел ли си? Е чрез тоя план всичките изброени от теб западни държави, подписват декларация за васалство, стават ОКУПИРАНИ държави, БЕЗ ПРАВО на самостоятелни решения, в резултат на което ги погалват по главичките и им възстановяват държавите, НО, без право на самостоятелни решения, БЕЗ НИКАКЪВ СУВЕРИНИТЕТ!!! Сега изясни ли ти се? Или требва с цветни боички?

Няма как да му е ясно, защото умственият капацитет му е на нивото "само Левски - долу ЦСКА" или обратното.

Русия да отвърне. Учудва ме безкрайното търпение на Путин. Благодарение на неговата мъдрост и стоманени нерви ,все още има мир. Бог да го благослови изобилно!!!

Ха, путьо да не е изразил отново своята "озабоченост" , щото до сега с друго не е отвръщал Абсолютно нищо не може да направи рАша, бедна и сама изоставена от всички, зла, тя може да предложи само оголения си задник.

Като са толко зле и нещо немат, що агресорите от запада ламтят за територията им? А за природните им богатства хич даже нехаят, а?

СССР был 16% мирового ВВП А теперь США - 23%, Россия 1.7% Спасибо США за победу в Холодной Войне!!!

Русия и без санкции загиват. Кремляди успешно провели Латино-Американизацию РФ! ВВП на душу населения за год (2016) !!!!! Россия $12,972 Аргентина $12,645 Венесуэла $11,936 Средняя зарплата в 2016, при том, пересчитанная по покупательной способности! В БОТСВАНЕ - 716$ в РФ - 579$

Финляндия жили 100 лет без Ватников. Минимальная зарплата в Финляндии - 1238 евро. Минимальная зарплата в РФ - 108 евро. Новогодняя речь Путина: Россияне! У меня для вас две новости, начну с плохой: нас ждет полный пипец. И хорошая - я буду с вами до конца!

ХА ТАКА, СПРЕТЕ ИМ САЛЬОДКАТА НА ДЪВКИТЕ, ДА ГИ ПИТАМ С КАКВО ЩЕ СИ ПИЯТ ВОДКАТА !! А ПЪК АКО ИМ СПРЕТЕ И ОГУЦИТЕ И САЛАМУРАТА ОТ ТЯХ, ТОГАВА ЩЕ ВИДЯТ КОН БОБ ЯДЕ ЛИ !!!

САЩ много огъват ръжена на и без това обезценената си валута (не ми говорете за рублите, вижте доларът колко е паднал за 10 години. а е ужким основна.)

lu4ka

Русия може, да функционира и като затворена система. От зърнопроизводство до космически станции. За тъпаците - да поясня: всички iPhone са made in China.

тъпи, ако не е запада да и продаде семе за посев, россия ще жъне само тръни, както ще видиш по реколта 2019г

тпру. Това ще е, когато Монсанто почнат да захранват Русия с еднократно използваемо семе. До тогава, процент от ожънатото може да се използва. При "ГМО"-тата няма размножаване.,

lu4ka

Абе, ти успя ли да прочетеш "made in China"? Ако не си успял, помоли някой да ти го прочете и после доразвий мисълта за търговските връзки между двете страни, във всички отрасли и на всички нива.

Сглобени!!!! И ти можеш да сглобиш Мазерати ако ти дам части. Това не значи че си го изобретил.

lu4ka

Само една дума: Lenovo. И да ти кажа, в централата на PWC в Лондон ползват компютри само от тази марка.

Сглобен от части произведени в китай... че част от тях произведени от най-големия им конкурент Самсунг...

ей... глупчо... що не си махнеш американския процесор на компа. Щото всички са произведени в САЩ, а фабриките извън САЩ са в израел (родината на Шаломов) и Ирландия.

Куба и Венецуела и Северна корея функциониран като затворени системи. Затова са от най-бедните страни. В първите две са с по 20 USD месечни заплати. Третата заплати не дава, там хляб и боб в натура дават, на такива ще заприличат и руснаците. :)

lu4ka

... и имат същият природен ресурс???

само соросоидни тролове във форума-да ти се сгади направо....................

а нещо по темата имаш ли да кажеш, русофилче тъ.по??

тъп е на маика ти сина,които повръща във форума за 5 цента от Cорос!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

За какво дй ти се гади? Трябва да се радваш. То заради такива ШМУГЛЪОВЦИ ЕС е на този ХАЛ. Не виждат, че САЩ имат над 21 ТРИЛИОНА само външен дълг. Не искат да видят, че ЕС имат над 45 ТРИЛИОНА, също външен дълг. Мислят, че се живее само на кредити. То затова им плащат НПО - тата, да венцеславят. А за другото кой, как и как ресурсите ще покажат.

1. На ватенките им трябват не 3 а 30 години да догонят в някаква приемлива степен Америка, като въоръжение. НО ЗА ТОВА Е НЕОБХОДИМО ЕДНА МАЛКА ПОДРОБНОСТ. - АМЕРИКА ДА СПРЕ И ДА ГИ ЧАКА. 2. Като начин на живот те няма да ги догонят НИКОГА. 3. Китайците са хитра нация. Основният им партньор с който станаха нормална държава от една бананова република е Америка. И те НИКОГА няма да си изгубят най ценният пазар. 4. И последно четвърно. Китайците вече не са зомбирани комунисти. Те генетично мразят агресивните руснаци. Те претендират за цял Сибир чак до Урал. Също за Байкал-бъдещото водохранилище на велик Китай. В момента те са взели под аренда за 50 години голяма част от Сибир... и никога няма да я върнат. Те превземат бедните тъпи, алкохолизирани ватенки методично-ден след ден.

Chefo77

Много си зле. Ама много. 1. Ватенките са много по-напред във военно отношение. Едно е да ревеш какво имаш, съвсем друго е какво наистина имаш. Освен откъм използваема и заглушителна техника, никога не забравяй, че американците са наемници. Запали ли им се под задниците, колко от тях ще преценят, че не им плащат достатъчно? 2. Силно ме съмнява, че много от ватенките искат да заменят чистата си храна с ГМО говната, които консумират американците. Руснаците може да са пияндурници, но не са нацията, в която 70% от подрастващите са с наднормено тегло или със здавословни проблеми. 3. Китайците вярно са хитри лисици. Затова изнасят към САЩ, но не внасят почти нищо от тях. Не само това, ами великите демократи гък не им казват за това, което китайчугите произвеждат без лицензи, защо ли? Да не забравяме и кой е изкупил голяма част от външния дълг на САЩ... 4. Китайците верно не са комунисти. Но имат адския ред и ценности, брутална правораздавателна система и лудост на тема хилядолетна история.

Рассия не изостава от Запада с гадини, а завинаги/навсегда.

ако това е изоставане, значи са на прав път напред.

В последните 30 години тъпите ватенки слизат все надолу по стълбата. Тогава бяха на центъра не Берлин и имаха куп окупирани държави в Источна Европа и Балтийските държави. ВВП-то им беше 21%. В момента имат едва 1,6% ВВП и са наритани в своите граници, а навсякъде около тях са Америла и всички освободили се държави от червеното робство и влезли в НАТО. Какво можете да противоречите на фактите, бе тъпи, миризливи български червени тролове ? Русия е сама - няма приятели вече. От всякъде е заобиколена от цивилизация. Идиотите агресори докъде се докараха, да ги мразят всички държави, да завладеят 1/6 от сушата насилствено с претопяване, геноцид и унищожение, това е империята на злото. Ватенките са като вирус, вредни за целият свят. Колкото по-малко от тях остават, толкова по мирен ще бъде света. Дори и Ким не смее от своята кочина да се обади в защита на ватенките, защото те и него предадоха. Сега Ким вече се съгласи на преговори с Америка. А ватенките са сами самички... дори и Мадуро не иска и не може да помогне при месечната зашплата от само 2 долара в сдуханата му комуняшка кочина.

Знаеш ли, "умнико" погледни се в каква кочина ти живееш или ако не си в "кочината", която е на последно място в ЕС по всички показатели, акo пишеше глупостите си от коятo и да е ЕС, то помисли откъде идваш ти самия...

Е ще доставят същите стоки през други държави и алъш вериша ще си върви, а американците горките сън не ги лови от руските мерки...И изобщо дайте сериозно да сравним БВТ на САЩ и Русия, това са смехории

lu4ka

Ако може, след сравняването на БВП, да сравним и дълговете... само ако може.

Русия подготвя икономически санкции към САЩ - хахаха. Единствено погледнете какво става с листваните руски компании и девалвирата рубла, да ви стане ясно какво тепърва предстои. Смешници.

Като чета санкциите, чудя се те САЩ ли ще наказват или руския народ. След тези санкции рублата ще девалвира още повече. Русия си избра портньорите - демократичните мюсюлмански Иран и Турция.

То няма други за избиране. Дори Куба, Венецуела и Сев. Корея се отдръпнаха от вечните лузъри русия

Китай все го забравяте нещо - не е удобно ли, що ли?

Не го забравяме Китай хич. Той ще изчака малко, преди да си прибере Сибир. :)) Доброволно ще мо го предадат руснаците, срещу подаяния от големия брат. :)

Вече не са и смешни, трагични са. Но герб индианец е много подходящ на Рассия.

алкашите вече дори не са смешни! жалки са! хората им казаха :вече няма да ви даваме нито технологии, нито стоки нито пари, спасявайте се самички! тия викат: а ние пък няма да взимаме от вас стоки технологии и пари , ще се спасяваме сами!

какви санкции ще наложи Русия, ако САЩ и ЕС престанат да издават визи на всички руски граждани? Защото нещата май отиват точно натам.

А ако врътнат кранчето на газта....

от малкото кранчета за свежа валута. И после какво става с тях?

Колко трябва да са тъпи, тези руснаци, че да дадат 25-30 милиона жертви и пак за войни да говорят ? Да се пъчат и да размахват оръжия? Да мизеруват, като хлебарки, да се наливат с течен сапун, щото няма пари за водка и пак да се пъчат ?Да карат потресващите си бракми, дето се разпадат още нови, да се таралянкат по хендеци, асфалт не са виждали и да се мерят със западняците, дето юркат нови мерцедеси по осветени ( дори) магистрали? КомунизЪмът прави хората на овце. Няма друго обяснение..Подобно на стадото на Курнела

Като забранят вноса на американски стоки и такива, произведени от страни, подкрепящи санкциите, ще се върнат в каменната ера на дълбокия, пещерен комунизъм...Остава да лепнат и лозунга: "Следващото поколение ще живее при комунизма", за да бъде пълна картината...

Една прекрасна песен за плъха путин от деснтники: ВДВшники Десантники новый хит Выбрось крысу с корабля:link/watch?v=6WlzdgV1Q5w

На зло куче зъл прът. Свалете и астронавчетата от космоса. И да отиват да пасат кравите у аризонско.

Само забравяш, че половината МКС е руска. И руснаците качват и свалят космонавтите от там.. Та викаш кой кого може да свали от космоса ?

една осма е руска.

abasador

страшни, санкции ще наложи Русия. Богатите руски мутри ще станат още по-богати, за сметка на обедняващия руски народ. Всички мафиоти ще вдигат наздраве за Путин... с да живеят санкциите и търговията. Лек ден.

Слава на Русия ! Давайте, братушки ! Подкрепям ви изцяло !

Много о о глупости пишете бе сороски недоносчета. Сащисаните отдавна са фалирали, същите са с най-голям обем заеми, държава изобщо вече не съществува, всичко е в ръцете на частни еврейски корпорации, дори федералният им резерв е частен. Природните им ресурси са изчерпани, нямат дори питейна вода. И поради всичко това водят постоянни и мощно демократични войни-нямат ресурси , нямат и пари...А Русия не я мислете, и едни други късопишльовци /Наплеончо и Хитлерчо/ имаха някакви амбиции ама не им се получи.

Ходил ли си някога в САЩ бе капут?

Този беден руски алкохолизиран плъх няма пари до Каспичан да отиде , вие го питате са Америка.

докато е време...Гледай да попаднеш в руска болница. И се носи два чувала рубли...

то на оня с каскета съвсем му се получи преди 100 години.

Смешници жалки сте. Личните нападки не са аргумент, това не ви ли го каза дежурният ви офицер...

Семплички са ви умствените способности соросчета, свирките повече ви се получават от писането...ха х ах ах.

"Hoвaтa пopция caнкции cрещy Pуcия и нeйнитe oлигaрсии дoвeдoха дo нeочaквaн cпaд нa eднa oт нaй-cигyрнитe cвeтoвни вaлyти - швeйцaрският фpaнк, койтo cе пoнижи дo нaй-ниcкотo cи нивo cпpямo eвpотo oт янyapи 2015 г. Cпaдът нa фpaнка през тaзи cедмицa e изнeнaдвaщ и противopeчи нa cтaтyтa мy нa cигурнa вaлyтa, коятo инвеститopитe честo изпoлзвaт пpи пaзарни cътресения."... Не разбраха дебелите глави, че в глобалния свят, който така много искат, санкциите към една държава засягат всички останали.

Естествено че трябва да отвърне на идиотизмите на запада и сащ защото в противен случай те ще се хвалят как са я ''накарали да мирува'' което е единствено в болните им фантазии че е либия, ирак, виетнам и т.н много страни разрушени благодарение на ''демократичния хуманизъм'' на американците и подлогите им.. Свърши времето като ''те ударят по едната буза да подлагаш другата''...

По данным НАФИ, около 90% россиян заметили рост цен на продукты питания в последние пару месяцев, а 37% будут вынуждены ограничивать себя в питании. А иначе за нашите подлоги санкциите хич, ама хич не действат. Даже повишават жизнения стандарт в Русия!

Незнаех че не са свършили такива дето вярват на някакви стъкмистики защото като излезнат българските ги оплюват поголовно защото виждат че нищо реално няма...Ама щом става въпрос за Русия дето и кракът им не е встъпвал веднага вярват на манипулациите та ги и тиражират..

на агенциите за недвижими имоти, напишете продажба апартаменти в което си искате курортно градче по морето и гледайте, колко много обяви за продажби на обзаведени апартаменти има и на колко ниски цени. Продават, че вече няма кинти.

Руснаците тотално обедняват, трудно им е вече да пътуват зад граница с обезценените си рубли. Руснаци разпродават имотите си в България.Скок на продажбите на имоти в България от собственици-руски граждани регистрират агенции от бранша в Русия.

Продават,что то НЕ носят приходи. Тези имоти са инвестиции. А имат на кой да плащан данъци. Български данъци да плащан българи!

Бегай да си купиш няколко като си толкова забогатял в България.. Не плачете на чужд гроб а вижте собствения буренясал

но ще изчакам още малко съвсем да изгладнеят.

Ами то бнежанците не искат да останат в България вие искате руснаците да си хвърлят парите тук....За нищо вече не става мръсноморието ни и за това си купуват по Гърция ''бедните'' руснаци

Другари, да ви запитам, вие какви заплати бихте желали ? От по 2-3 хиляди долара, или 2-3 хиляди рубли ?

Май трябва да идеш да поживееш в САЩ, после в Русия и тогава ще коментираш заплатата ли е по-важна. :)Не си наясно.

Не ве ,гладът е за предпочитане...И друго си е пожизнен президент???

са по-важни, нали? И здравето не зависи от парите, а от лозунгите, и образованието на децата ти също не зависи от парите, а от лозунгите, и това да пътуваш зависи само от лозунгите... За идиота лозунгите са всичко. И конечно - Крым наш! Только что из этого?

Ей сега има се разказа играта на американските компании.... няма къде да си продават стоката... Русия им беше единствения пазар... Да не говорим, че тълпите от американски и европейски туристи се блъскат на опашки за руски визи... ама секна кранчето... няма вече екскурзии в тази пребъднала кичеста страна Русия!!

Крим наш...

Да забранят продуктите на Майкрософт и Сиско, да забранят използването на западни технологии и английския език и да се върнат в ерата на сметалата, пощенските гълъби, винтовките и балалайките.

Има Линукс, има Хуавей. Има качествени китайски телефони. Межд другото... Китай също имат санкции от САЩ.

Сега им разказаха играта на САЩ и Запада. Само така. Никакви чужденци в Русия.