Коментари - САЩ налагат финансова и енергийна изолация на Иран | dnes.dir.bg
назад

САЩ налагат финансова и енергийна изолация на Иран

Президентът Барак Обама обяви, че Съединените щати, Великобритания и Канада затягат санкциите срещу Иран, предадоха световните агенции. Русия се обяви против решението.

Обратно в новината

Коментари - САЩ налагат финансова и енергийна изолация на Иран | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Момченче неуко, всичко е в нета и ако потърсиш повечко информация ще разбереш. По сведения на комисии към ООН работили по унищожаването на иракските запаси от химическо и биологично оръжие между 5% и 10% от наличностите не са били открити. Ако порочиш достатъчно ще намериш точните количества по вид, ще намериш и доставчиците, защото всичко е било документирано още през 90-те. Има информация и за ядрената програма на Ирак. За съжаление го няма нито на български, нито на руский. Много си зелен и заблуден за да можеш да ме съдиш или преценяваш и за да даваш оценки за източника на бедите на България и за това от какво тя се нуждае. Когато направиш поне половината от това, което аз съм направил за нея, може и да имаш някакво морално право да говориш.

Хахаха, деденце, ханче тутко. Ако си правил нещо за България, така както говориш, Бог да пази България от такива грижи. Ако не си разбрал, житейските лъжи и измами тук не вървят. Кой колко струва се вижда по мисълта. И понеже деде си зеленичък явно, каква информация искаш да имаш в нета. Искаш ли да излиза първа по читаемост, искаш ли да се 'потвърди" на още няколко места за "достоверност". Това се засича по други начини, ще си ги търсиш сам. Има ги. А нета е пълен с мамници. Анериканоеврейските шмекери са абсолютните шампиони в манипулирането. Какъвто доклад искаш, такъв ще имаш. Обаче тук става дума за тайнствен доклад, дето го няма на български, на руски, дори на английски. И който доказва по безспорен начин, странен, но безспорен, че Ирак са имали ОМП. Но някак странно, САЩ въобще не се позовават на този тайнствен доклад, а признават пред цял свят, че нищо не са намерили и че са сгрешили. Според мен са сгрешили, че не са се допитали до теб. Ум царува, ум робува, ум патки пасе :))).

Ако излезеш от собственият си свят, освен че нямам нищо общо с хана ще забележиш и че това, което пиша е различно от това, което си си навил на пръста и че отговаряш на всъщност това, което ти е в главата т.е. говориш си сам;) Никъде не твърдя, че Ирак са имали химически и биологични оръжия в момента на нападението, а преди това, и че след унищожаването са останали известни количества в неизвестност. Тази информация се съдържа в доклада и всички други документи за дейността на комисията към ООН UNSCOM в Ирак и само параноици могат да твърдят, че това са шмекерии. Потърси и в книгата на иракският ген. Дж. Сада 'Секретите на Садам', какво се казва за едни жълтички варели с череп и кости прехвърлени в Сирия преди войната. Има и цифрички и именца. Естествено, че беше невъзможно да се потвърди, но пък се връзва много добре с липсващите ОМП, нали;) Едва ли са били отпадъци от химически тоалетни;) Да, има си начини за търсене и потвърждаване на информация в интернет, но твоите бележки ме връщат доста време назад;) Хайде упражнявай се още и до нови срещи. И запомни, совите не са това, което са;)

Да пази господ България от празни дрънкала като теб, драги. Изкарай 2 години военна служба и се закълни във вярност към Родината, построй една почивна станция с бригадирски труд, събери N тона домати, М тона цвекло, P тона тютюн и Q тона сини сливи също безплатно, спаси няколко човешки живота, напиши безплатно едно книжле от което студенти да учат 20 години, плащай си честно и почтено данъците повече от 20 години, накарай хора от други страни да уважават и харесват България и тогава ела да философстваш от кого да пази Бог България.

янките освен да налагат санкции и да хвърлят бомби друго не знаят. Прекаляват с гледането на холивудски филми, нищо не четат и реалността им убягва, в постоянния си стремеж за "спасяване на света" ще вземат да направят някоя трета световна пакост :)

Напротив, знаят и други неща. Като да правят компютри, летящи машини, цивилизации, високи сгради... все такива щуротии. А да, и хубави филми. А предишните две световни пакости се случиха във времена, когато в САЩ беше популярно да не се месят навън - политиката им на изолационизъм.

Няма начин да не сложим ръка върху техния петрол. Може и да ги нападнем миротворчески. Въпрос на време. не разбрахте ли, че интересите на САЩ по целият свят засега включват находищата на петрол, които по право принадлежат само на САЩ, а не на техните страни и правителства? А по-късно ще започнем да слагаме ръка и на източниците на питейюна вода. които отново ще станат американски.

"Съединените щати определят целия ирански банков сектор, включително Централната банка, като заплаха за правителствата и финансовите институции." Моля, обяснете ми го!

...много сме, а ти бягай в Афганистан да помагаш на господарите си, че яко са го закъсали!!!

А ма "иранския режим" са си го избрали иранците на избори и си го харесват, и какво е това да налагаш на правителството им да "избира" , да не би да е васална държава на САЩ??? Ей нагли американци, кога ли ще ви гледаме сеира и на вас. Трепате цивилно население по целия свят , искам това и при вас да се случи най-накрая!

... че мнозинството на българските гласоподаватели са гласували за всички правителства от 89-та насам..То се вижда колко са гласували....

И Хитлер е дошъл на власт след свободни избори, за щастие на човечеството не стигна до ядреното оръжие. Тези глупаци които защитават иранското не зачитане на медународното право най много ще си патят. Америка е твърде далече от Иран.

А Индийското,Пакистанското и Израелското ядрено оръжие вероятно са в синхрон с международното право.Или тези арсенали можем да и подминем с мълчание.Двойните стандарти не са донесли нищо добро на никой,а йезуйтските номера на американския военно-промишлен комплекс имат само една цел- да пълнят гушите на корпорацийте и банките.За Хитлер добре-не се е сдобил с атомна бомба.я си помисли ка изглежда подобно оръжие в ръцете на Ултраортодоксалните евреи които по идеология не се различават на косъм от идеите за арийската раса.Хитлер беше финансиран и поддържан от еврейски банки,а Холокост е най голямата еврейска измама на хилядолетието.Едни евреи платиха на фюрера да ликвидира други евреи,който не отговаряха на изискванията,или имаха нещо скътано.Иран може да не са цвете за мирисане,но тогава и други държави подлежат на санкции.Само дето нямат петрол.

Хареса ми коментара ти! И никът ти ми хареса и щях да си го конфискувам :) но по темата. Догодина по това време рок'енд'рола ще започне. Наглите американски копелета няма да са вече кой-е-по-по-най :) То от сега вече ги тресе климактериума като нация и за това са толкова ужасени!

Те и за Саддам Хюсеин се кълняха, че имал химическо оръжие. Спретнаха му война, заловиха го, дадоха го на местните да го обесят, обаче и до ден днешен не показаха намереното химическо оръжие.Не си признаха, че са сгрешили. Мнимото съществуване на въпросното оръжие си беше оправдание за започване на война в Ирак. Сега тръбят за разработвано ядрено оръжие. И пак дрънкат оръжия.......

Едни дрънкат оръжие, други "дежурни" дрънкат глупости! Всеки дрънка каквото има и каквото може...

признаха си. Малоумникът и престъпник, Буш си призна, че е "разузнавателните сведения са били грешни", но какво от това? Битият-бит, такованият- такован. Никой не съди победителите, пък били те и военопрестъпници.

..Иракските химически заводи са строени с оглед на незабавно използване за БОВ.

За Ирак твърдо знаеха, нали те му подариха такова когато подкокоросаха Садам да се сбие с Иран с други думи търсиха наличността по издадените от тях фактури само дето военните им съветници бяха пропуснали да обележат колко са били изразходвани и затова се получи тази маааалка грешка.

1. Иран е страна по Договора за неразпространение на ядрените оръжия /ДНЯО/ и има право да развива ядрена програма за мирни цели, включително да обогатява уран. 2. Докладът на МААЕ е пълна боза, без никакви конкретни доказателства в полза на твърденията, че Иран създава ядрено оръжие. Написан е на принципа "нашите хора чули, че Х казал на У, каквото чул от Z". 3. Вашингтон и слугите му забравят, че ДНЯО предвижда и поетапно унищожаване на ядрените арсенали на т.нар. "ядрени държави", които са си присвоили правото да бъдат единствените, които размахват ядрената тояга и да изнедват и тероризират целия свят. 4. САЩ не направиха нищо, за да спрат ядрените програми на Израел, Индия и Пакистан и така на практика обезсмислиха ДНЯО. Това са фактите, всичко останало е от Лукавия.

Лекарите предпочитат профилактика пред лечение. И най-малкият слух, свързан с недемократични режими, е предостатъчен.

Щото в Пакистан е една дива демокрация и при тях няма съмнения на всички е ясно какво имат.

Сега платените фашизирани пишещи "шпиц команди" ще те обявят за "комуне",и ще те призоват да се преселиш в Северна Корея..:))

Защо едни държави имат право на притежаване на ядрен арсенал и задължават други за нямат, а пък други нямат такива права?

1. Иран нарушава договора, защото създава оръжие. 2. Както за израел всички са убедени, че имат ядрено оръжие, но никой никога не го е доказат, така е и за Иран. Има международни експерти, но те не са допускани, иначе ще направят разликата между химически тоеалетни и съоръжения с друго предназначение. 3. Договорът е създаден по времето когато единствено 'присвоилите правото да го притежават и размахват' имаха такова и ако договорът се спазваше никоя друга страна нямаше да има такова. 4. Интересно е кой помогна с технологии и дори съоръжения с двойно предназначение на С.Корея и Иран въпреки клаузата за неразпространение.

Израел има ядрено оръжие.Виж "инцидента Вела" и Операция Феникс

"1. Иран нарушава договора, защото създава оръжие." Така ли? И откъде го знаем това? Да не би да ни го казват същите, които твърдяха, че Саддам имал ОМП, а?

"...Съединените щати, Великобритания и Канада затягат санкциите срещу Иран...". Както се вижда,това е отборът-юнаци,които величаят сами себе си с името "световна общественост" и които определят, ей-тъй на око, кои са лошите по света,нуждаещи се от демократизиране...

..са преди Иран в това отношение.

Така ли? А пък Иран на кого е навредил или нападнал? И как въобще можеш да си присвоиш правото да нападаш и разпарцатосваш чужди държави и да твърдиш, че всичко това е в името на доброто или демокрацията???

Защо не действаха по същия начин когто израел се сдоби с ядренооръжие. Тяхното също е незаконно, но си затвориха очите и го приеха като свършен факт без да скачат?

ще ти отговоря възможно най-разбираемо - защото отдавна Израел владее контрола в САЩ т.е. САЩ отдавна не са онази "демокрация". Те даже не са суверенна държава. Евреите ги иползват като оръжие срещу враговете си т.е. срещу човечеството. Сега вече стана ли ти ясно?

Бързо иди да си купиш най-новата книга за световната конспирация.

Еврейските банки командваха и Хитлер.Резултата го знаем,но пропагандната машина извади плашилото на Холокоста.Не отричам избиването на евреите през 2-рата световна,но защо всички си траят кой го поръча.Защо Швейцария не беше окупирана,както Австрия да речем.Банка Ротшилд.Там е заровено кучето.

Денят е 22 ноември 1910, а мястото е остров Джекил, Създаване на Федералната резервна система

Даа, денят е 22 ноември, а годината 1963. Кенеди получава куршум за това, че печата долари на USA (макар и със сребърно покритие) срещу тези на федералния резерв ( без реално покритие).

Много им пука на иран.Те са достатъчно голяма държава.И да ги обградят по границите и нищо да не влиза и излиза - пак няма да им пука...

ПРАВИТЕЛСТВОТО ПАК ШЕ КРАДЕ ДЪРЖАВНИ ПАРИ И ЩЕ УДРЯ РАМО НА СВОЙТЕ

Ами тези чичковци са пред пълен фалит!? Та от какво ще ти лишават, като нищо не им искат !? Много, мнооого несериозно! По-добре да лъскат оръжието и да ги плашат,може би?

Допусни за миг, че се заблуждаваш и са далеч от фалит. Можеш ли? И тогава?!?!

А ти чувал ли си веднъж стомна за вода, втори път стомна, пак за нефта, и можеш ли да си придставиш третия път, ко праиш? Нещо не ти ли намерисва на голям пердах, а ?