Санкционират собствениците на сградата, в чиято шахта пропадна бременна жена

Екипи на Столична община обезопасиха мястото и издадоха констативен протокол на стопаните на имота

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тая е много проста-1.Решила е да има деца. За това трябва да си редко тъп. И второ като върви, не си гледа в краката. Кой й е виновен?Никой не й е виновен, че си зяпа в телефона, докато ходи.... Глобатa за собствениците е противозанонна в случая..

М’че шахтата може да обслужва кооперацията, но не е тяхна, а на някакво дружество

Да се вземат радикални мерки. Масово сградите в България приличат на коптори. Отидете в Полша да видите каква приказка е и в градовете и в селата. Давам Полша за пример, понеже са ни близо до стандарта. Да се задължат всички собственици и съсобственици на сгради и части от тях да поддържат сградите не само в добро състояние, с и в добър вид! Който се шири и не може - продава. Ако ли не ще продължаваме да си живеем в гето и да четем за нелепо починали и ранени хора .

трее си кьораф да не видиш дупката ма кат лапнат Джисиемите така е. Некоя смахната кифла

не, не е имало разместен или липсващ капак, просто двата капака видимо не са със срещуположно заварени панти, желателно е да са от така нареченета гофрирана (барелефна: успоредни ивици много начесто една до друга или перпендикулярно една спрямо друга, ползвана обичайно за пешеходно жп мостче в пространството между всеки два съседни един на друг вагони) ламарина, па и щом склада временно не се ползва е редно да бъде обезопасен и чред заключване - чрез катинар примерно, живи и здрави

ето Ви пример за изпъкналорелефен стоманен капак на канализационна шахта https://prikachi.net/image/eswDD , поне е оцеляла заедно с бебето в нея ,живи и здрави

в югоизточна крайбрежна англия наживо съм виждал на ниво пешеходен тротоар прозрачен стъклен капак дебел поне 2 см под и встрани от който е жилищно помещение подземно ниво; в предното ми включване в този сайт линка след който се отваря сайт за споделяне на любителски снимки ,видещия се капак е в крайбрежна югоизточна англия в пешеходно-велосипедно осветено денонощно всекидневно тунелче между брайтънски магазин асда и кинозали ,чиито евакуационни изходи излизат в тунелчето, над което е три или четири етажен автомобилен платен паркинг) граничещи с обект от опоменатата търговска марка, живи и здрави

Така се и замете случая с детето което го уби тока на едно кръстовище. Пак от машинации и далавери…незаконно прекарани кабели подкупни общински плъхове …..пак нямаше виновни От дебелоочие и наглост казаха, че детето било с мокри чорапи и това го дадоха като причина … Бой с камшинци за тези плазмодии..

Е да де ама точно за тая шахта е виновен общинския кмет. И като знаеш кмета на Триадица от коя партия е още ли искаш да го биеш с камшици:))))))

Всички блокове в ж.к."Яворов"/бивш ж.к. "Ленин"/ имат сервизни входове към коридора на мазетата.Освен врата има и не много дълбока шахта ,покрита с решетъчни капаци.Дълбочината е някъде от 0,7до 1 метър.Капаците бяха много здрави и в продължение на 32 години изпълняваха своите защитни функции . Но през годините на демокрацията тези капаци изчезнаха .Сега ,ако някой не знае тази особеност ,като едното нищо пада и си разбива главата.Говоря не за един или два блока , а за няколко десетки блока. Нали никой не си представя ,че живеещите възрастни професори,архитекти, адвокати ,инженери,дипломати ,по тъмна доба отмъкват решетките ,за да ги предават за вторични суровини. По същият начин на една позната изчезнаха едни дебели капаци на техният блок ,които покриваха прозорците към така наречените противобомбени убежища.

може да е задължение на собствениците да поддържат съоражението в изправност и да не го занемаряват, но пък задължение на общината и на всички ония мързеливи и дебели задници които лапат само заплати и нищо не правят и се водят за някакви експерти да следят състоянието на тези съоражения. И не само да глобяват когато някой падне в 4 метеова дупка и се потроши ако има късмет и не се утрепе. Не искам да повярвам какви неща се случват в европейска София. Срам и позор. Дано жената се размине с минимални щети и с бебенце ти всичко да е наред. От думи като община, общинари, комисии, експерти ми се повръща…

Като се върви по улиците, за да се приберете живи и здрави трябва: 1. Да не минавате под козирки, балкони и да не вървите близко до сградите; 2. Да не стъпвате върху шахти; 3. Да си гледате в краката да не стъпите върху някоя счупена плочка; 3. Да се оглеждате 10на пъти на пешеходна пътека; 4. Като пресичате въпреки, че сте с предимство, да гледате пак… Да живееш в България си е направо като на руска рулетка. Не се знае дали ще се прибереш жив. Излизаш в джунглата и каквото стане.

Във Великобритания, поради високите цени на имотите, масово се правят апартаменти и под кота нула. Там, за да влиза въздух и светлина и хората да си сложат няколко саксии се правят въпросните "дворове". Които могат и да са по 10-20 м3 и нямат решетка на кота нула. У нас този термин го въведоха някакви недоучили архитектчета, отишли на екскурзия до Лондон. Да, ама това важи за новите сгради! Това си е вентилациона шахта на пешеходен тротоар и е на Общината. Сградата е на 100 г. И собствениците на сградата ще го докажат ако им се занимава. По общинската логика могат да си го оградят, за да не им пречат пешеходци на осветлението и вентилацията. Когато е правено - такова чудо "английски двор" в Княжество България не е имало.

Ходи си в Англия да миеш чинии и недей да пишеш глупости. Такива шахти към мазетата има предостатъчно в центъра на София. Тези шахти навремето са служели за доставка на въглища дърва в някои случаи на продукти. И не са собственост на общината. Значи от девет кладенеца вода се опитвате да докарате ама единственото което показвате е невежеството си.

Английския двор е ОТКРИТА площ под кота нула, чиято цел е други помещения под кота нула да се ползват по-ефективно, а не баба ти да си товари кюмюра и зимнината в МЪЗЪТЪ. Та ОБЩИНЪТЪ не е права и в двата случая. Това са заварени положения. Английския двор е подземен, но двор - трябва да е открит. Това на снимката е ли открито?

Такива шахти за въглища са правени в Лондон още когато София е била кално село и са с 300мм диаметър (дете не може да пропадне, а камо ли възрастен)... А асоциацията с английски двор е направо насмешлива, няма такова явление на общинска/ държавна земя, а само в частни имоти!

Такива са потките, не знаят да вървят но знаят да оберат съпруга до шушка, децата, апартамента, колата.

Тротоарите не са ли общинска собственост?

тротоар, пътно платно, отводнителна канавка са елементи от пътната инфраструктура и мисля , като неспециалист, че са на селския, на градския съвет собственост , та нали там геодезистите мерят регулярно текуща височина сгради и наклон на улица , на булевард, живи и здрави

Да си е гледала в краката

Тая е по-кьорава от баба ми

Ами изводът от цялата случка е, че трябва общината да си влезе в ролята, да пусне екипи и да опише всички подобни безумия! Да изпрати писма на собствениците да си оправят бакиите - пълно е с такива шахти, дупки, бурдюри, кабели, тръби и т.н. Да им даде срок и да почне да глобява! Щото всички са велики централни софиянци с по 1500 евро на квадрат апартамент, ама им се свиди да дадат по 20 лв да си оправят кочините наоколо! Всеки ден прескачат боклуци и помии!

В голяма част от сградите в центъра и живеят пенсионери. Които по никакъв начин не могат да платят дори да си сменят вратата на сградата. Голяма част от сградите имат множество собственици повечето от които в чужбина. И какво правим-конфискация може би?

а защо не? как мислите, че се решават тия неща в Мюнхен да речем? пише се предписание и като не се изпълни общината го изпълнява и ви връчва сметката, а от там нататък процедурта ви е ясна

Ами така е в белите държави. Като не можеш да се грижиш/поддържаш за имота си ти го вземат и продават на някой който може. Има стандарт как да изглежда и като не си косиш ливадата те съдят. Само тук имаме такива безумия. Имота си бил техен и щели да си правет с него каквото искат. Да ама не.

Ами да не правим нищо тогава, а? Да оставим сградите на доизживяване, да не ги поддъжаме, докато се срутят на главите на горките пенсионери! дето се оказва, че хич не са горки и току някой от тях метне неколко хиляди лева през прозореца! Като не можеш да се грижиш за нещо го продаваш и се местиш в по-евтин квартал! Същото важи и за живеещите в чужбина! Няма само права - има и задължения! Такова чудо няма никъде по света - нямам пари и няма да плащам и ще си живея е така!

в центъра на София. Реституция? Наеми? А сега с една пенсия.... Сигурно има няколко свестни сред тях.

Издигнете си го като предизборна платформа. Всички пенсионери които нямат пари ще бъдат изгонени от апартаментите си принудително. Да видим дали ще посмеете?

е без екипи. А само хора, които се грижат за себе си и за другите И за природата, разбира се.

Този екип да мине и да напише предписания на всички собственици на сгради с опасни фасади в центъра.

А защо не се въведе задължителна инспекция на всички сгради на всеки 5 години? Което да включват състояние на фасадата и на подобни такива врати Фирмата потвърдила, че всичко е наред с фасадата или врата ще си носи последствията при подобен инцидент. Сега след дъжд, качулка...

Сещам се за един виц в тази връзка. Двама кривогледи се сблъскали на улицата. Единият се развикал: - Ей! Ти що не гледаш къде 'одиш? А другият му се сепнал: - А ти що не 'одиш къде гледаш?..

"Постоянно действаща комисия за контрол на строителните обекти и сградите на район "Средец" съставя констативен протокол за състоянието на капака към мазетата и ще бъде издадена заповед за незабавно укрепване. " - че е постоянна, сигурно е така - заплатите са вървяли, ама явно не е действаща, щом чак като се е срутил капака издадат протокол, а? ;)

Как по-точно разбираш един капак дали ще пропадне или не? Като го гледам на външен вид тоя си е В доста добро състояние. Или казваш комисията минава и почва да подскача върху всеки капак поотделно? Имаш ли представа колко шахти има из центъра на София?

За ваша безопасност ги заобикаляте

Сори пичове , ама нещо НЕ СЕ връзва ! Я обяснете сега , КАКЪВ точно е този така наречен "вход" , с ОТВЕСНА дълбочина 3 метра !?!?!?!? И КАК точно се влиза в такъв ? А капака върху общинския тротоар ЧИЙ е ? И какво общо има сградата с него ? Или по-важното за Вас е - накъде води дупката ?

Вдигаш гащи и бягаш. Как веднага си проличава селянчето, което не познава София. Селянче, в центъра на София е пълно с такива шахти. Навремето там с товар вали дървата въглищата за отопление. В центъра на София сградите не са строени вчера. Също така има и шахти за товарни асансьори, за магазините на времето. Това че във ваше село няма такива неща не значи че в София няма. Между другото подобни шахти има и в доста от старите европейски градове.

дето се отварят и падаш?

Вчера що не се е отворила? Оня ден що не се е отворила? Или викаш тая жена е единствената която е минала върху тая шахта последните 20 години? Значи имате си нормативна изпълнявате ама малко поне мислете. Защото ставате смешни.

Браво

Сегашните жени - кифли телефоните им са постоянно в ръцете да гледат кво им клика във Фейса. Първата шахта без капак и са с двата крака вътре. С телефоните стават и с тях си лягат. Ама я ги накарайте един боб да ви сготвят или бъркани яйца да ви направят, да не говорим за кекс или козунак да ви забъркат.

Яко секс ( и той е с яйца) :)))

В случая съм сигурен, че жената не е гледала в телефона, а е мината под стрехата за да се пази. Но си абсолютно прав, че масата жени в днешно време лягат и стават с телефона, факт в който се убеждавам всеки Божи ден от 15 години с различни жени, на различна възраст, образование и социален статус.

След дъжд качулка. Тая работа трябваше да свършена преди жената да падне.

аз не знам защо от общината се занимават със санкции които полсе ще паднат? Какво са виновни собствениците на сградата? Това е общински тротоар и общината отговаря за него, както и онзи кабе дето уби човек. До кога общината ще бяга от отговорност и ще прехвърля вина на хората? Фандък аре бегай си че ни писна от тебе... ходи при бойко почетен председател да станещш едно чекмедженце да ти даде и си 6. Няма да се налага да даскалуваш повече...

Кво стана с онова, дете, дето го уби тока???

Е ко мое да е станало. Възкръснало е.....

Боклук нещастен!

TheBeast

Някой се сети , че това не е работа на общината ! Нещо не си псува по Виваком !

Тъй, де. Да гледа де оди. Можеше ток да я пребие. Само да ви кажа, че етажната собственост в държавата,в която живея се глобява с 50 000 евро при контузия от непочистено блоково пространство от сняг.....И ги събират безотказно. В резултат е дразнещо почистено. Пък вий си викайте да гледа де оди. Утре вашата сестра, дъщеря или жена ще трябва да е гледала де оди....

Там живееш тука пишеш. Е що така бе Миме ?

Невредима е, защото е жена, а те са с 9 живота. Ако беше мъж, евана му беше маата, щеше да е начупен на парчета или вече в отвъдното.

Сложени смешни заграждения, КОИТО ИЗОБЩО НЕ СА ЗА ТАЗИ ЦЕЛ ! Тези конуси са за евентуално временно разделяне на пътни платна на участък с много ниска скорост. Зеещи дупки на тротоари се ограждат с високи поне метър и двадесет здрави пластмасови огради, предназначени за тази цел !

И един полицай да ти сложат? Да те бие с палката ако тръгнеш нататък? Ти какво сляп си и не виждаш?

Напълно подкрепям превенцията и стоителния контрол, но пък тази дама не гледа ли, къде стъпва!?

Бях го писал по-рано, за робската психика на българина - "оня ден пред нас изкопаха една дупка, не е обезопасена, ние си я знаем и я прескачаме, ама оная вечер един идиот паднал в нея". Так ли е в белите държави ? Ако е дете - и на него ли ще му се караме, че "не гледа къде стъпва" ? Това ли е живот в европейска столица - да стъпваш леко като индианец и да се оглеждаш, да не би случайно да паднеш я в дупка, я в шахта, я лед от покрива или цяла тераса да ти се сгромоляса на главата ? Съд до дупка за некадърници и мърлячи, заради които загиват хора !

Май някой не разбира от ирония

ако беше държавна нямаше да има виновни

"...Постоянно действаща комисия за контрол на строителните обекти и сградите..." Тази комисия изпълзява из аналите на държавната администрация, само в случаите в които трябва да съставя актове постфактум! Преди това и след това, никой, никога не я вижда в действие! Нека да сме коректни в уточненията.

До кога в този град ще липсва превантивния контрол върху инфраструктурата? Всичко се прави като "след дъжд качулка"!

До 3000-та година и след това пак