Лиляна Павлова спира нови договори за саниране

Лиляна Павлова уведоми кметовете на общини, че е достигнат разполагаемият финансов ресурс от 1 млрд. лв. по Националната програма за енергийна ефективност.

Обратно в новината

Коментари - Лиляна Павлова спира нови договори за саниране | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голяма работа като спира санирането! Тая Лила да си яхва метлата и дим да я няма

На извънредна пресконференция премиерът Бойко Борисов обяви, че тази сутрин е спрял и поръчката за собственото си убийство.

А защо Павлова не го каза това преди изборите ? Тогава пак се знаеше..........

Лилке ,трътко вмирисана ДЕКА СА 500 МИЛИОНА ОТ ТОЗИ МИЛИАРД? Покажете ,,САНИРАНОТО" и да го сметнем заедно.

ТОВА НЕ БЕШЕ ОБЯВЕНО ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ, А СЕГА, ПАК ЕНЕРГИЙНИ МАФИИ И Т.Н. И Т.Н.

как ги планираха тези средства та точно след изборите свършиха?! Логика : или изобщо не знаят и не могат да планират или лъжат. Пък то и парите се оказаха от Бюджета - т.е. от задължителните вноски на всички работещи българи , но са се харчили само за избрана част ............, а за останалите - свършил бюджета щото управляващите са обидени от загубата на един от тях в чисто мажоритарен вот за избор на президент - Българите гласуваха за личност , а не за партия , но партиите искат да делят народа и във всичко виждат само партийно разделяне ------ Но мина времето на лозунга "Цялата власт на съветите) и дай боже никога да не се връща тоталитарното управление...

Защо не назоваваш нещата със собствените им имена? Герб само Герб и никои друг. Герб са в историята, както НДСВ. Човека на хилядолетието е МАРКС и Тръмп го признава!

къв републикански бюджет ма лилке парите нали бяха европейски ??? хвалехте се че са подарък а то се оказа усвояване

Голям праз! То глобалното затопляне вече дойде и в България!!!! Дано сега се икономисат малко пари?!

Правилно! Че ЦАЦАТА само чака нови близалки на Курнелия да дръпне! Новият Костинброд,пак точно избрания момент и латино-индийско шоу! С Р А М!

Колко бързо излапахме асфалта...Не мога да повярвам!

Сега стана тя каквато стана !!! Изясни се глобалната герберска политика - "Или ние управляваме без упреци, или след нас потоп" !!!

От самото начало тази кака беше ясна и хлъзгава. Никога не съм и вярвал! И цените на винетките също доказват нейния характер! Кака Сврака...

Да ги пусне ,тогава...то,нали сега всичко може,я-на думи разбира се...

и още един въпрос - защо ми искат да платя данък движение по пътищата на кола, която не е в движение и която КАТ съвсем законно са спрели от движение и не притежава законни номера ?? данък за движение по пътищата за недвижим имот, а ?

какво стана с цената на винетките, които съдът определи като абсолютно незаконни ?? ще ни връщате ли парите , защото продължавате да спирате и глобявате шофьори без винетки ? значи, хем незаконни, хем законни ?? Кога цацата ще му остане малко свободно време да се занимае и с теб ?? сега остава да си навиете на руло и асфалта и да си го отнесете.

абе ти нещо си се заблудил за панелки няма еуро пари..тези неща са без туъ несправедливи и само за далавера.. защо с моите данаци някоъ ще реши да санира на някоъси можеби през животаси не е плащал данаци за дарявата... траъбва да се спре това безобразие... а защо моята каща не се санира тогава аз десетки хиляди лева данаци плащам на година на тази даява.??????????? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Кой ще е третия обвиняем, Лилето или Лукарски ? Май първо Лилето,за Лукарски по късно.

Ето защо така скоростно подадоха оставка! Свършили парите за санирането и няма с какво да се хвалят. Ясно защо ББ заяви, че генерал Радев, въпреки, че не е встъпил в длъжност, трябвало да състави правителство - щом няма пари, няма саниране и ГЕРБ пак ще обвиняват и ще доказват, че само те могат да управляват. Свърши се тя, номерата се изтъркаха и не им се връзваме!

А парите от винетките кой изпука също скоропостижно?

-Тъпо простолюдие! След като не гласувате за нас,сами си си оправяйте мизерните панелки.

По-добре да спре да плюска, щото на свиня-майка се е омязала.

Партизанска внучка - к'во искаш? АБПФК им викаха навремето...

Тази идея за "саниране" е абсолютно гнила и порочна и настройва хората един срещу друг. Пределно ясно е, че дори целият български народ да с заеме със саниране, не е възможно да се санират всички сгради, да не говорим за финансовата страна. И какво излиза - на шепа хора държавата подарява десетки хиляди лева, а на останалите - нищо. Това как се нарича - далавера с държавни (било то европейски) пари, с цел печелене на гласоподаватели!!!

парите за панелки не са европеъски не се заблуждаваъте *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

точно така е с почти всички закони - чрез добавки и промени в законите се постига неравенството в правата и задълженията на българите - - ЗА ЕДНИ МОЖЕ , НО ЗА ДРУГИТЕ НЕ МОЖЕ. Основните правила трябва да са прости и прозрачни за да ги знаят хората и да ги спазват (в момента има правилници , които в различна степен противоречат на стоящия над тях закон и закони , в които изключенията противоречат на конституцията относно равенството на правата на хората. 240 в НС зорлем си създават работа като усложняват и осакатяват законите. Очевиден пример за това е Законът за държавния бюджет - всички имаме равни задължения да го пълним , но нямаме равни права да се ползуваме от тези пари - те се раздават по преценка на разни министри - оказва се в много случаи некомпетентно и неразумно.

Нямам какво друго да ви кажа, освен: ще не си го нач.укате мръсни чугунени комунистически чутури! Мислех си, че ако дойдете малко на власт, хората ще видят какви изроди сте, но май няма нужда, то се вижда от сега, даже без да сте дошли на власт.

Дебела Павлова реши, че останалите пари трябва да ги изяде тя и кликата от ГЕРБ и спряха санирането. Да не говорим че това саниране го плащаме всички ние, а целта на санирането беше легалезирано купуване на гласове в полза на ГЕРБ. Тия 16 милиарда заем да ги плащат онези 1 милион които гласуваха за ГЕРБ. Няма единствено - няма народ.

Стига с тия опорни точки, изхабихте се!

Мдааа-ГЕРБ се прегрупира и сега ще действа по места-чрез кметовете,които са 80% техни!така се управлява в сянка!!Пбашиха,че ако не гласувате за Цеца,ще спрат санирането и го направиха!Какво повече да говорим.Те и други неща мотаг да направят ,ама по-натам.

Санирахме нашия блок със собствени пари. Защо трябва аз трябва да плащам пари за саниране на чужди блокове?

Механузмът е следния: България си плаща ежегодно членския внос в ЕС. Там са ти твоите пари - тях си ги даваш така или иначе. ЕС дава възможност на държавите да ползват събраните от всички пари в еврофондове. Това е начинът твоите пари да се върнат до известна степен обратно в България. Ако няма участие с проекти и т.н. паричките ти отиват на кино. И накрая. Това е механизъм държавата да се задължи да влага парите някъде и то да се види, защото в противен случай ще си живеем във все по-голяма мизерия. Аз лично съм съгласен, дори и половината да откраднат по време на проекта, накрая да има направено нещо. Отколкото всички пари на вятъра и накрая направено нищо.

Е това е овчото мислене. Половината пари ги окрали, ама нищо. Нали направили НЕЩО. И какво от това, че това нещо е някаква козметика, която трае ден до пладне? Много важно, че на новооткрития път на другия ден започва ремонт? Много важно, че километър асфалт излиза повече отколкото в друга държава ( при десет пъти по-ниски разходи за заплати).

Те не са червени, а са от номенклатурата на бай ви Бойко-мафиота!Пак окрадоха европейските пари и до-довършиха именията на този и онзи!

Г-жа Павлова може ли да даде отчет със снимки, колко блока са санирани за 1 млрд.? Нещо много бързо свършиха паричките, а се оказа, че съпругът на Цецка точно с това се занимава и си мисля да не ги стопихте с изборите? Щото ако толкова бързо свършват парите що не казахте миналата година, че има за 20 блока само, а то бяха събрания, караници, заплахи, що съседи не се гледат по този повод, а то за нищо.

Ти съмняваше ли се, че така ще стане? В началото на инициативата, като домоуправител им заявих да не ме занимават изобщо - нека "да се минем"! Много от съседите наистина гледаха накриво, но тези, които сами си направиха ремонта, без да чакат подаяния от "бащицата" - не сбъркаха.

Juliana Zareva

Изобщо не съм им повярвала и на йота. Дограмите и стените сама си направих, но на събранието тия, които не са пипнали нищо по жилищата си скочиха срещу нас, че не искаме да се учредяваме и т.н.т. Две от тях до днес не ми говорят, не че ме е еня дето се казва, но някъде чух, че и до бой са стигали.

Червени български мизерници, що не се разходите из Чехия, Унгария, Полша...да видите хората как си оправиха жилищата по същия начин. Много я искате тази България с вид на кочина. Свине!

без да си наясно с тази програма не се обаждай и не обиждай хората. 1. Програмата бе рекламирана достастранно 2. Бяха въведени законови промени без които неможеш да кандидастваш за ремонта 3.Това не е САНИРАНЕ а програма за повишаване на енергийната ефективност на сградите А защо били свършили парите щото ако забелязваш тъпако от как ТЪПАКА БОРИСОВ даде оставка непрекъснато се говори че страната ще бъде хвърлена в хаос. За тва не се нормална държава щото такива като теб се връзват на лъжите на дебеланата ! А и да добавя България тегли кредит от над 4 милиарда лева за тая програма сиреч аз дето нямам право да кандидаствам за ремонт ще плащам . Айде бегом да миеш чинии!

Злобно, лъжливо, ограничено, мръсно, червено дегенератче.

Успешна кариера като кенефо-водолаз измекярин ти желаем!

В софия бяха санирани блокове в които живеят собственици, НЕплащали данъци на общината повече от 25 години, а ние "будалите" си платихме от джоба санирането, та дори след градушката се наложи още веднъж да го измазваме.

Това не е вярно - в София няма санирани блокове по програмата за енергийна ефективност от 2015 г.

Мизерии само, злост и злоба!

те БСП идат на власт, скоро и държавата ще свърши

изследвайте с колко са се увеличили печалбите на Austrotherm и подобни?!

100000000, санирани 2000.Средно по 500000 на блок.Ужас.

Dimi

Това същество няма ли да спре да нарича лепенето на изолация и смяната на дограмата саниране... Санирането е цялостни мерки за възстановяване и удължаване на живота на сградата... Това означава и конструктивни мерки, смяна на щранговете, нова ел инсталация... По въпросната програма се крадат едни пари от правилните фирми, които уж правят обследване, прекарват се през една определена банка под формата на заеми за етажната собственост, които после държавата погасява... и прочие Ако се направи едно истинско обследване 3/4 от сградите ще трябва да има конструктивни мерки за усилване / възстановяване... ама във въпросната програма за "саниране" тези мерки не са включени и собствениците са длъжни сами да ги платят (ако обследването ги предпише) ако собствениците откажат ще трябва да платят обследването (такива са условията на договора) и последно, но не и по важност етажната собственост сключва договор за КРЕДИТ с въпросната банка, а държавата погасява заема на банката... ако по някаква причина държавата не погаси кредита собствениците увисват с един кредит за извършване на едни строителни работи с надути няколко пъти цени... хора четете текста със ситните букви, а не вярвате сляпо на това което свинята ви обяснява... особено като не веднъж е показвала, че не познава законите и наредбите на собственото си министерство

Точно това не обясниха на хората, че ще трябва да се разбива до снадките на панелите и ако са идносени, да се поправят. Щранговете в повечето панелни блокове са сменени, дограмата донякъде, но именно свръзките са важни. Не виждам от направените домове кой ще се съгласи да му разбиват. То си беше ясно, че ще е някаква половинчата работа, колкото да се присвоят едни пари от едни "наши" хора.

Напук на пропагандата, интересът към санирането е голям. При положение, че е достигнат лимитът, а също така Правителството е в оставка, е редно да се изпълнят започнатите проекти, а следващото Правителство да реши ще продължи ли програмата или не. Не виждам никаква драма.

Драмата е в съдържанието след последната запетая. Лаят предварително, защото знаят как ще свърши всичко.

Ееееех, най-после!!! Свърши се тя, гербавата!!!

с новия бяждет продължават.Докато не окрадат де какво има няма да мирясат.Онези кожореди от Брюксел им наредиха така да направят.Тия наште мълчат и изпълняват.Само че това са преки загуби от ЕС.Теглят заеми и това не са пари от Брюксел.

Хич не му мислете. Идват "станишевите" магистрали! Които завършваха с кръгово. :))))))) Корнелио, нямам търпение. Ама ужасно много искам да поемеш за малко България. Ще се включа на финала - когато ти теглят чертата, каква я свърши. Хахахаха Нищо няма да свършиш. Нищо положително. Ще разпределите порциите и си отивате. Само не мога да отгатна, кой от вас изтегли късата клечка. На кой се падна в края на пролетта да изрече заветната реплика "Това правителство е изчерпано!"

Калпав матрял сме. Сега ще чакаме отново година и половина да ни управлява Курнелия, а после ще се вдигаме на бунт да я сваляме. Цялата икономика ще даде назаден ход както при Орешарски, но едва като стане очевадно, че нищо не се прави, а само се краде ще напълним площадите. Бойко може да е прост, но поне вървяхме напред.

Преди години нагли престъпници ползващи пси препрограмиране се опитаха д а прокарат зверско ограбващи проекто наредби з а тотално саниране .. Престъпниците с е опитаха да набутат народа с непосилни кредити за над 13 000 000 000 живи лева и минаване през няколко Партиини лицензирнаи компаниики..

Я?! "Обемно обсебения" и тук в дира се е появил?! Да не сме те изгонили от дарика без да искаме? Хвала и на четиримата с плюсовете - от същото психиатрично отделение :)

Комунистите са срещу санирането, искат да плащате много за ток и парно, за да влиза в джоба на тяхната енергийна мафия и да ви строят аец с ваши пари , които да окрадат и т.н.

Затова пък калинките на ББ са за санирането! И как да са против, като само те са сключили договорите и прибират кинтите? Един милиард лева са това, не е майтап работа! А местните фирмички на некалинките могат да се молят за по някоя троха като подизпълнители, ако се доредят от подкалинки дори до подобно нещо! Което е съмнително!

Абе, кво саниране бълнувате, гответе се да заборчнеете с още поне 2000 евро на калпак или по 8000 на семейство. Идват бсп и дпс, тия с под 10 милиарда евро кражба не могат да изкарат мандат. Орешарски само от ктб ни набута с 2 милиарда евро за година. Ако не ни фалират , задължат да връщаме десетилетия напред и изкарат от евросъюза , ще трябва да черпите.

БСП не са нормална партия. За тях държавническата политика е тера инкогнита. ГЕРБ трябваше да се слуша повече Орбан, какво му говори. В този смисъл бъдещето на държавата е в съюза на ГЕРБ и Патриотите (последните обаче все още не са на нивото на Орбан). Само Каракачанов си дава сметка може би за това, което пък дава шанс на Марешки с евентуален Бизнес-патриотичен проект.

кой поред милиард бахтисахте?

Защо към новината има компютърен модел на виртуален обект, а не истински блок? Досега не съм видял нито един саниран блок в Б-я!

къде потъват тези пари? 1 милиард лева? Някой виждал ли е в София да се санира цял блок?

В София не само, че няма саниран блок по програмата, но Столична община от м. май м.г. дори спря да води на страницата си Регистъра на сдруженията и те замръзнаха на номер 213, а реално трябва да са над 500. Вероятно това се прави с цел при евентуално започване на саниране в София общинарите да си пробутват напред в опашката сдруженията на техните протежета и на тези, които ще платят под масата да ги санират! Дано това разпореждане не идва от Й. Фандъкова, защото нещата и за нея ще загрубеят!

Само в един квартал в момента, като застанеш на изхода на града се виждат четити започнати. Навътре може и да има, не се вижда. Отделно през един блок на нас вече отдавна приключиха. Сещам се и за два по ул. Раковски. Не можеш ги пропусна - чак намаляш, да ти се порадва окото. Снимки искаш ли?

Паисий

1. да беше казал кой квартал и кои блокове като номера.... Така с "един квартал, 4 блока" - не става 2. Виждам из София само нови строежи. Или разни алпинисти "санират" по 2-3 етажа.

Не си гледал, не си видял. По телевизията дадоха няколко блока. Ама на ББ му писна да реже лентички и за това не са ви показали всичките направени.

Е, да на градските баби с 2-3 апартамента, на социалистическата буржоазия им санираха домоветее. И им дават пари за парното> А бабите на село - те какво според тая тлъста Лиляна? Но каква социална справедливост може да се очаква от внучката на член на политбюро? Те просто са родени без чувство за справедливост, без почтеност и без милост.

Не е важно я да съм добре, а Вуте да е зле. Щом язе нема получим, и онея не требе получават. Ей за това сме най-скапаната държава в ЕС.

ЕС финансира! Когато ЕС каже музиката да спре - музиката спира. Нима някой от вас, наивници мислеше, че баба ви Меркел ще продължава да финансира, при положение, че за президент си имаме московско генералче?! ЕС и Русия не мелят, това и на малките деца е ясно. Какво очаквате? Кой е наливал пари към човек, с който е в конфликт, не го харесва и не иска да го знае и вижда? Кой го е правил!? Питам само. Ама тука рев - ГЕРБ това, ГЕРБ онова. ГЕРБ са никои, от тях нищо не зависи! Както и БСП - щом сибирските друзя им звъннат, настъпва чинно слушкане! Да ама ситуацията сега е друга! От Москва само студ и лихви!Парите идат от друго място. Нали? ЕС казват "Спираме!" - хващаме се за палците; правим събирания на входа, смятаме, коя колко ще ни излезе. И пеем руски песни! Пък дано тавана спре да капе!... Може и по-зле, наясно сте. Ако БСП-ДПС дойдат на власт, някой да не очаква ЕС да откачи от щастие и да пусне отново субсидиите?! Слагате им пепел и пак...руски песни до прималяване. Пари на кукуво лято, когато ви се нацепят матрьошките! За помощ към Корнелия, Доган и Пеевски. Тоест, който, каквито проблеми има с устройването, сам да си ги решава. Да звъннат на Москва! Да видим, какви субсидии са приготвили за това, че България е кривнала към тях. За малка България! Пък знае ли човек, може и да са двойно повече, които ЕС отпуска. Все пак доста лихви на ден текат към братушките и то само по далаверата Белене! За горива да говорим ли? И прочие...С още какво ли не от нашата държава са преяли и може би е дошло време да се смилят над нас. Не само да спрат, да ни съдят за още, и още сладки български парички, ами да помогнат с нещо. Сега смешно стана ли ви? Направо фантастика! Нали? Даже и на най-заклетите българофоби им звучи фалшиво и не на място. Москва и помощ! Ама, моля ви се. Как? Кога? Възможно ли е? Не ми е смешно. А трябваше...

абе тъпан-това са 100 процента бюджетни средства бе серсем Няма евро пари бе

Недей лъга, партиец! Има си програма по това. Чети! Можеш ли?

Браво, ти си Зелева чорба, за другарите. Б-я е като остров между два океана. Подложен на цунами ту от изток ту от запад ту от ислямистите. До кога така? Българофилска партия ни трябва , но от бизнесмени. Не от хвърчилковци.

Да викнем Тръмп да ни управлява

Защо плачеж тъй жално, на баба Меркел и на Въйна Павлова бебчето? Не плачи миличко. Успокой се! Ние пак ще дойдем на власт и пак ще ви заробваме! Защо си мислиш, че като ти капе покрива, безплатно ти го оправяме? ХА-ха-ха! Задлъжняли сте като Сдружение на собствениците, по търговкия закон, към дядо Торбалан от общината. Защото тя пък е задлъжняла към банката, която й е отпуснала средствата. Защото не цбаба ти Меркел и вуйна ти Павлова дават парите, а банката. А кажи, бабино чадо, коя банка ще даде пари без задължение насреща? ЕС ти дава безплатен обяд - моля?! Всички сдружения по търговския закон вече сте се задължили към общината, а тя към банката. Апартяментите ви в съсобственост с общината, т.е. с банката. Така се работи бабиното. Щото какви сте ми вие едни такива собственици на недвижима собственост! Не знаете ли, че в Германия не всеки може да е собственик? Иначе как ще слушкат германците??? А и вие, тъмни балкански субекти, трябва да слушкате! Много да слушкате!!!

Продавам Москвич!

Кой ги глътна тези милиард лева? И колко са за дебелата Лилето. Дано и пукне г..а!

БСП водят тролска политика. Представят нормалното, за ненормално. Винаги са били добри в пропагандата. Остава да си дадем сметка (ние гражданите), за чия сметка. Всеки управител си прави сметката сам и не поема рискове водещи до загуби или фалит.

ГЕРБ и БСП заедно да поемат управлението на държавата , и всичко да си дойде на мястото , народа да се укроти , и ДА СЕ ТРЪГВА НАНЯКЪДЕ .... НЕ СИ ИГРАЙТЕ , НА КОТАРАЦИ И МИШОЦИ!

БСП не са нормална партия. За тях държавническата политика е тера инкогнита. ГЕРБ трябваше да се слуша повече Орбан, какво му говори. В този смисъл бъдещето на държавата е в съюза на ГЕРБ и Патриотите (последните обаче все още не са на нивото на Орбан). Само Каракачанов си дава сметка може би за това. Ако не ги освести, ще даде шанс на Марешки с евентуален бизнес-патриотичен проект.

Санираните от гербаджиите "безплатно" тепърва ще усетят последиците на собствен гръб! Само да им напомня, че са учредили сдружения на собствениците за целите на санирането, което по мое мнение може да бъде използвано от топлофикации и др. монополисти за завеждане на дела срещу всички съсобствиници, ако един или няколко не си плащат сметките!? Поради наличието на този риск лично аз бях против "безплатното" саниране!