За три години са санирани 7 блока в София

За три години са санирани седем блока в София – това сочат данните на Регионалното министерство.

Обратно в новината

Коментари - За три години са санирани 7 блока в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Христос воскресе! Бъдете здрави и щастливи,а тези, които крадат българския народ да се смирят и лека полека да се оттеглят от политиката.Имаме нужда от честни,знаещи и можещи политици,а не от корумпирани, невежи и меркантилни политици!

Безплатен обед няма!След 5 години всички санирали ще почнат да плащат.Никой не може да продаде имота си (сдружение) без съгласието на съседа.Има си документи и като ти на числят проект,изпълнение и пр.един средно голям апартамент е към 17000лв.Хора защо първо не четете всички документи.Може и да се окаже те без жилище.

Милиардите са отишли в чужди джобове. В другите страни за 3 години със същите пари десетки нови блокове строят. Крадци безкрупулни. А овцете траят с наведени главички.

Благодаря за интересния коментар за бл. 7 кв. Сердика. Защо не попитахте хората от общината, след като не е имало да статично кандидати, защо не са включили блока за саниране? Всички необходими документи са предадени в срок! Или така изпълняват искането на Г- н Каракачанов да се спре ( намали максимум санирането) !!!!! Моля , проверете каво включва санирането в други градове!!!

След изборите за Президент във Хасково са санирани блоковете на цял ромск квартал

Ееее. Първо ще изчакат да се хванат повече риби. После ББР ще си иска парите. Всички санирали ще трябва да си платят масрафа и ако не могат,....ще им ги вземат като длъжници. ...Един западняк преди време се изказа,че не може в най- бедната страна в Европа,всеки да имасобствено жилище. Тъй че,ще дойде времее гласуват закон и.......минаваме поднаем. Къде си се разбързал. Всичко трябва добре да се отработи.

Колкото по-малко санирани блокове със стиропор, толкова по-малко горящи факли !!!

Да са живи и здрави Бойко Борисов и Лиляна Павлова за санирането! Според правилата на биологията,подобно телесно тегло,от ядене на пролетни марули не става. ПреЦедателството ще свърши в края на май. Лила,кво шъ я праим? Може би ще бъде новият Министър по санирането!?С отделно,санационно Министерство? Уникална измама,братя и сестри!

Че уникална измама и пак ги избираме/уж по малкото зло/.Е нямат страх от бога за геноцида който проявяват към нас

ба...ти и постижението.ХВАЛА

Купуването на гласове по изборите е ''незаконно'' според крясъците на гербберасите, ама когато се прави от властващите с чужди пари си е ''демокрация''...

В София има МНОГО администрация която от страх да не загуби мангизите гласува за гербераси и за това в София не са необходими гласове на подръжници на гербавите срещу получаване на пари на гърба на останалите..Това е реалната истина за броя на ''санираните'' из страната защото сметките са елементарни и реални...- санираш, крадеш, подкупваш и си запазваш властта с толкова много народ около тебе дето се е облажил кой по малко кой повече..Когато заплатят на тези дето сами са си санирали могат да се перчат че нещо са свършили..

Аз да попитам само: КАКВО СТАНА С ОПОРНАТА ТОЧКА ЧЕ СЛЕД САНИРАНЕТО ЩЕ НИ ВЗЕМАТ ПАНЕЛКИТЕ? Дойде ли му времето или сега има друга опорна точка?

... и едития от тях е на бившия президент Първанов който беше саниран с 10 см. каменна вата

Ние, от санираните блокове знаем само, че гаранциония срок на извършеното СМР е пет години. И това не е никак кратък срок, и всичко може да се случи. След този срок може да се дерегистрират / заличат/ ригистрираните Сдружения на собствениците, от чието име е поискан и изтеглен заема. Но не знаем общинската или областната адманистрация какъв договор са ключили и с кого / с регионалното министерство или директно с Банката за развитие/ за заема по финансирането, нито условията в него. Така че опорната точка, че може да ни вземат жилищата, при неизпълнение на погасителния план по заема не е заличена, тя стои и чака момента посочен в договора за заема. Само в България бяхме законово задължени да регистрираме Сдружения на собствениците във връцка с това прословуто "безплатно" саниране. А регистрацията се извършва в Общинскита администрация. в някакъв си техен регистър, а не Агенцията по вписване, респективно Търговски регистър, нито в съответния Окръжен съд. А дерегистрирането се извършва по реда като Неправителствена организация с Нестопанска дейност.

Само 7%, но парите за 100 % блокове по план са усвоени! Това е крупен успех за ГЕРБ.

"Само 7%" да се чете "Само 7 блока"! Грешка. Интересното е,че само за тези 7 блока свършили парите!?

НАЙ-НЕСПРАВЕДЛИВАТА ПРОГРАМА, С ПАРИ ОТ БЮДЖЕТА ! НА ЕДНИ ГРАЖДАНИ СЕ ПОДАРЯВАТ ХИЛЯДИ ЛЕВОВЕ, ЗА СМЕТКА НА РАБОТЕЩИ ОТ ЧАСТНИЯ БИЗНЕС, КОИТО ИЗНЕМОГВАТ ДА ПЪЛНЯТ БЮДЖЕТА. МИНИСТЪР ГОРАНОВ ДА УВЕЛИЧАВА МЕСТНИТЕ ДАНЪЦИ И ТАКСИ НА ТЕЗИ, ЧИЙТО БЛОКОВЕ СА САНИРАНИ. МОЖЕ И ДА ИМ ОТПУСНЕ И БЕЗЛИХВЕНИ КРЕДИТИ ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НА НАПРАВЕНИТЕ РАЗХОДИ ПО САНИРАНЕТО.

стиропор пада

В ГРАД ПЕЩЕРА СЕ САНИРАХА 40 БРОЯ.ЩО КОМИСИОННИ СЕ ПРИБРАХА И НИКОЙ НЕ ГИ ПРОВЕРЯВА.

който все още е в пещера да емигрира! никой не живее по пещерите вече...

Чакам да започне второ действие на театрото "саниране", когато ще започнат да падат санираните стени и да текат санираните покриви.

като очакванията са за следващите 7 години да се санират още 3 сгради

За 2 милиарда толкова, вие колко искате!

Боко да си санира първо тиквата.

Най-крадливата партия се оказа ГЕРБ!

Много приказки, малко работа......

Не ми се струва редно в София да има безплатно саниране. Държавната помощ би следвало да е насочена към региони с по-бедно население и ниски цени на недвижими имоти. За София може да се мислят някакви други стимули за да бъдат накарани да санират старите сгради, а новите да се поддържат и отвън, както всеки си поддържа апартамента за да изглеждат добре. Нашият блок е на 15 години - според мен вече има нужда от някакво освежаване на фасадата и особено входа, но част от съседите го играят на бедни, въпреки, че имат имот за над 120000 евро. Парите никога не стигат дори и да имаш милиони.

От това, което си написал, разбирам че не ти е ясна схемата. Безплатен обяд няма. Когато банката потърси връщането на отпуснатите кредити от кметовете подписали договорите - "ОТ ИМЕТО И ЗА СМЕТКА НА ЕТАЖНАТА СОБСТВЕНОСТ" тогава ще стане интересно!? Бедни, богати - ще си платят "санирането"!

По-точно от името и за сметка на регистрираното по чл. 25, ал.1 от ЗУЕС /Закон за управление на етажната собственост/ Сдружение на собствениците.

Свинетка, Тиквата и шайката им да върнат мангизите, които изплюскаха и изнесоха по своите сметки! На съд, бе хора, на народен съд и линч да дадем бандата герберасти - всичките там Румета, Менди, Десиславки, Цецки, мутри ала Марешки, бандити ала Лерката, Цвъцковци и прочие...!

Ами вижте сега, който може усвоява, който може присвоява, а който не може нищо само лае по форумите!

в паузата докато компилирам $300 000 софтуерен проект (отнема ми 15 минути ) мога да полая малко. Но мога и други неща...

купи си бръз комп и компилирай само нужното а не сички 300000000 доларе

Вярно е, който може КРАДЕ. Обаче този който краде не иска и да знае за Божията Заповед "НЕ КРАДИ!". А когато дойде ред да се плаща за краденето, ще има "плач и скърцане със зъби". Но днес е все още "РАЗПЕТИ ПЕТЪК" от "страстната седмица"... и още не е дошло Времето Му. Лука 13:28 28 Там ще бъде плач и скърцане със зъби, когато видите Авраама, Исаака, Якова и всички пророци в Божието царство, а себе си, изпъдени вън.

хайде сега, приятели от дир.бг, моля да извадите от архива си изказвания и обещания на членовете на правителството отпреди 3 години, когато стартираше програмата за саниране... дали е изпълнен и 1% от обещаното е доста спорно

Великата програма на министър Лили , която щеше да промени облика на българските градове и да подобри качеството на живот на хората... Резултат след 3 години: - усвоени огромни суми от "наши хора" - собствениците на санирани жилища в страната са толкова малко, че могат да бъдат цитирани поименно. Толкова са малко на брой, че дори министър Лили може да бъде обвинена в кръга на шегата, че е санирала само жилищата на свои познати ))) - качество на и без това малкото санирани блокове - стандартното, тоест под всякаква критика със срок на годност около година

А колко десетки милиони са усвоени?

На две от санираните сгради в София външните топлоизолации паднаха. Единият блок бе в община Надежда, другият в Студентски град. Гарантирано от ГЕРБ.

Приказките за кражба от санирането приличат на приказките за фалшификация на изборите по време на "костинбродската афера"!? Много приказки и шум, доказателства никакви?

Еми искаш ли да ти извърша същата дейност,но за 60 лева вместо за 300 колкото е Държавната поръчка? Кажи колко квадрата имаш само

На фона на изтеглени милиарди нови заеми - държавата да заделя пари за саниране на ограничен брой частни сгради е меко казано недалновидно - в резултат повечето сгради пак остават несанирани, (освен това при санирането дали правят укрепване на носещите конструкции и сглобките на сградата дали подменят асансьорите или само ляпят изолация мажат и сменят дограмата) и цялата работа повече прилича да се усвояват едни пари от наши фирми!

Да се видят, че за нищо не стават в София. И защото си обичат гербаджиите, затова и цялата останала част от страна тъне в мизерия / без по-големите градове се/.

Ама то и Боко щеше да си санира, намери ли пари?

Вървя през Центъра на Русе - този Център е "перлата" на последните "Кметове" на Русе, особено на Последния "Суджук". Там маса пари са хвърлени за плочки - мрамор, павета - площада е бая голям ... и какво да видя - тотално плочите, като "взривени", извадени, надигнати, хлопащо люлеещи се . То и с пешеходната зона е така - там вече има и "Дупки" ... а санирането - о, това е друга "тема" - до нас санираха един блок от м.Май до м. Октомври, жестоко беше, "връх на сладоледа"... та така са "работите" и в Русе, за да не останем "назад"...

Едно кръгово прайха 3 месеца, безсмислено при това.....

много открадна ГЕРБ чрез Лила/само 7 блока......

Т.е. тези с най-високите заплати в БГ са намазали най-малко.Каква несправедливост само!

Принципът на"безплатното саниране"е нарочно и тотално сбъркан. От нашите данъци се"дават"едни милиарди за саниране.Първо,би трябвало и собствениците,да участват макар и с малко във финасирането.Второ,от къде на къде,чиновник ще определя,КОЯ точно фирма,ще го прави!?Абсолютно съм убеден,че от там идва източването на кинти,за"отчисления"нагоре по веригата.За сметка на качеството. Парите са наши.И нищо "безплатно"няма.Едни българи,щедро финансират частните имоти на други,по някакъв измислен,солидарен принцип,почти като този,по който работи НЗОК. Пълен соц-арт. А всъщност,цялата работа е стъкмена с цел да се лапа,лапа и преяжда.

Понежже немат пари как изффабрикуваха резултати. Съмнявам ср че имма глупааци които да плащат за това което вършите

Сениране не означава евтина дограма малко съирпор и малко хартия. Нна покриваа ама айде

Проблемът е в изискването - или всички апартаменти, или никой. Не само това - ако санирането е започнало и някой се откаже, то финансирането се спира и живущите трябва да възстановят парите. А в един блок дори и само с 20 апартамента винаги някой няма да е съгласен и т.н.

Абсолютно сте прав/а! Точно в това е проблема, че съседите не могат да се организират и въобще не минават на ниво сдружение и последваща документация, а тя, документацията, която се изготвя от самите граждани е елементарна, останалата част се изготвя от съответната община.

7 от колко общо в София!? А в Благоевград,цели 250....скоро и на 100% могат да отидат там. 3 "институции"работели в София по санирането-много са малко,поне 5 трябваше да бъдат.Но пък как и кой санира,с какво качество,е извън обсега на "институциите". Санирането-един ювелирен начин за поредното крадене.

Журналята защо не споменават колко точно е излязло санирането на тези избрани 7 блока? Явно сумата е неудобна да излезе в пресата.

Завидно постижение за 1 млрд. лв. похарчени...

Да си оправят покрива сами, какво чакат пари от другите. Изобщо цялата програма е неправомерна държавна помощ за частна собственост. Те утре ще искат и аз да им плащам данъка. По-голяма глупост от това саниране рядко се среща.

запомни го от мен - щом не разбираш нещо в този живот, или то ти изглежда неразумно, нелогично и т.н., знай си че става въпрос за пари, за МНОГО ПАРИ.

Добре е че и тези 7 блока са ги санирали , че иначе щеше да тръгне приказка за Корупция , и хората можеха да си помислят , че няКОЙ е злоупотребил със средствата !!! Нали сме Прозрачна Демокрация !!!

Бях в Букурещ наскоро, там почти всичките им блокове са или се санираха в момента. Огромни блокове по 15-1ш етажа, с десетки входове всеки. И как там се получава, а тук все ще има някой да прецака всичко.

И казвате блоковете са 7 защото са кандидатствали едва десетина блока? Кой правите на будали бе? Домоуправителят ми е споделил, че е говорил с Фандъкова и сме били едни от първите в списъка в нашия квартал ... ай сиктир аман от нагли лъжи.

УАУ!!! ти познаваш някой който БИЛ говорил с фандъкова! ти сигурно няма да си миеш ръката с която си се здрависал с този богопомазан поне 2 седмици ? А иначе, има 2 начина на живот - преди терминал 2 и след терминал 2. И колкото и да ви пускат там по регионалните телевизии, че видите ли, хората се "връщат", истината е, е че от хубаво никой не се е върнал на по-лошо. Даа... и не забравяй, да не си миеш ръката!

Еее що не каза по-рано, вече я измих.

Чиляк

Не терминал 2 ходите само утайките, които не можете да се реализирате в България. Под 30 години съм, тъкмо закупих 3 етажна къща в скъпа зона в София. Тепърва ще се развивам. Без връзки, без подкупи, без измами. Да, 8 години само се усъвършенствах и жертвах личния си живот, но в крайна сметка успявам да си уредя живота в България. С честен труд, акъл и пот. А вие които нищо не можете си заминавайте, и без това народа няма нужда от вас.

Санирани са ви мозъците!

мозъците им са сканирани. Нищо не е открито вътре. След това са санирани. Мозъците

Струва ми се, че хрантутниците от Благоевград и Бургас си санират блоковете за наша сметка. Без да работят им санират безплатно блоковете, а ние бачкаме здраво и сами си санираме блоковете. Бургас как ще си върнат дълга към нас, май трябва да почиваме безплатно на българското черноморие за тяхна сметка, докато сме живи.

Ку-ку.... :)

Не само на неработещети, ами се санират апартаментите и на собственици, които са в чужбина където работят и заработват добри доходи и съответно плащат данъците си там, а санирането на апартаментите им е от нашите /на работещите/ данъци. Ние в блока имаме такъв случай,собствениците/ цялото семейство/ напуснаха България в началото 90-те /1992-1994 г/ и нямам спомен кога мъжът веднъж се мярна в блока, и едва ли ще се върнат някога в Благоевград, но видях в Заявлението за създаване на Сдружение на собствениците е вписан за съгласен. И още колко такива случаи има!? Статистиката сочи, че 30% от жилищата са необитаеми, т.е засегнати от така наречения "синдром на тъмните прозорци".

Представяте ли си ,колко вярват хората на това саниране .И то безплатно?

Благоевград и Бургас се краде от ГЕРБ най-организирано