Плевнелиев за ”Белене”: Милиони българи ще излязат на палатки, но с АЕЦ

България има 770 000 панелки. Ако те не се санират, след 10 години 2,7 млн. българи ще бъдат на палатки, с атомна електроцентрала. Считам и съм благодарен, че за първи път интегрирано, системно се подхожда към българската енергетика.

Обратно в новината

Коментари - Плевнелиев за ”Белене”: Милиони българи ще излязат на палатки, но с АЕЦ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПРЕЗИДЕНТА Е ПРАВ АКО Е НАГНЕТЕН БЕТОН ОКОЛО ЗАВАРКИТЕ СВЪРЗВАЩИ ПАНЕЛИТЕ! НО АКО ТАМ СА НАТИКАНИ ХАРТИИ,ГИПСОВИ ОТПАДЪЦИ И ДРУГИ, ЗАМАЗАНИ С ЦИМ.ЗАМАЗКА , САНИРАНЕТО КАК ЩЕ ПОМОГНЕ?

На практика се оказва, че купените с много спестявания жилища-тип панелки всъщност не са на купувачите. Защото, както казва президента "след 10 г., 2,7 млн. българи ще бъдат на палатки". Това означава, че постепенно и принудително живеещите в панелки трябва да се откажат от тях и примерно да бъдат изселени в друг тип жилища построени от "нашите" фирми, за които обаче пак ще трябва да се плаща. И тъй като земята, на която са построени не само панелките, но и всички останали жилища е общинска, а не на собствениците, то общината с много лека ръка може да реши да събори съответните блокове без изобщо да се допитва до живущите в тях.

Факта, че Плевнелиев и до сега не си е премахнал незаконната вила в Черноморец, построена в/у бреговата ивица, изключителна държавна собственост, го прави нарушител на законите на РБ, които така охотно цитира, когато му изнася.

МИЛИОНИ ЩЕ СА В ПАНЕЛКИТЕ СИ И НА СВЕЩИ!!

НЕ МЕ ПЛАШИ БЕ,ПАПАГАЛ. СМЕШНИК . МИЛИОНИ МОГАТ ДА ОТИДАТ НА ПАЛАТКА АКО НЯМА АЕЦ. ПАЛЯЧО!!!

Шменти капели. Задавали ли сте си въпроса: защо не публикуват доклада за целесъобразността на централата? И ако беше негативен , дали Боко нямаше да го развява по всички медии.

Срам ме е ,че съм комунист ,ама тоя е завършен идиот.

Не харесвах Плевнелиев, сега вече го мразя.

Пак ни лъжат с глупости. Как с един стиропор ще укрепиш блоковете. Всичко е за да ни вземат парите, ама ще имат да чакат - алчни, мухльовци скапани.

Аман от дървени философи! Да не дава Господ да се срути някой блок след санирането! Иначе...това с търсенето на виновни и отговорност се случва, ама в нормалните и цивилизовани страни, но не и в България...Тук хора убили други хора си ходят на свобода, с една условна присъда.За какво говориш? Истината е, че тази държава е обречена и вече нищо и никой не може да я спаси...тъжно...но това е самата истина...

Предпочитам в нова палатка, на топло и светло, от колкото в стара, макър и закърпена панелка, на студено и тъмно. А най-вече предпочитам да не ми размахват пръст такива невежи идиоти като Плевнелиев, които цял живот са крали, а и имат наглостта и акъл да дават за неща от които нищо не разбират.

Не искам да раздават мнение хора, които не знаят как се пише проста дума като макАр. Пък, ако наистина са енергетици, би трябвало да знаят поне втория закон на термодинамиката...

Прав е човекА, а ти си заври правописа където искаш, след кАто ти е по-важен от смисълА.

Спрете се най-после г-н Президент и не ръсете повече глупости! В това президентство съветници няма ли!

Тая мижитурка нали декларира да е поне безпристрастна към правителството, не зависимо от управляващото мнозинство. Сега личи колко е "безпристрастен и надпартиен". По никакъв начин и причина, няма право да се меси и да заема страна в подобни решения. Единствения орган е парламента.

Националните предатели загробиха България - окончателно! "След 10 години щяло да има палатки" - санирането НЕ удължава живота на панелките! А и дори да удължаваха живота им,като ги санират,няма да има ток,с който да се отопляват! Този президент,досега нищо не е показал,освен че го заболяха колената,ще надмине по "умност" и Стоянов! Да дрънкаш за мазилки пред стратегически проекти - малоумие! Тези толкова опасни и неефективни реактори ги инсталират,в момента в Словакия,Чехия и забележете - Турция! Поздрави на целия "матрял"!

Бъдещето на България е както казва президента в "износ на земеделска продукция и руските туристи" както и саниране, човека е строител, технологийте не са за нас. Вие съгласни ли сте с тази съдба?

Бая рубли са заработили "привържениците" на ядрената енергетика !!

От косомослко-мутренското правителство и псевдопрезидента, разбрахме, че Белене няма да се строи за сега...от руснаци, а от някои други, по-свои другарчета, и че за т.н. саниране мерак имат обръча от фирми на Плевнелиев, както и да се казват те. А иначе реалността е: - цената на газа другата седмица скача над 20%, - на тока..., на парното, на бензините, които са най-скъпи в Европа и на всичко останало - безработните са се увеличили с още 50 хил. през 2012 и гонят цифрата 400 хил., реално са много повече - чуждестранните инвестиции продължават да се свиват драматично. и т.н., и т.н.

Пак ще се "спонсорират" определени фирми, този път за саниране. Има ли някакъв смисъл да се санира жилище, което напрактика трябва да бъде съборено заради остарялата си и вече и нестабилна конструкция? Връзките между панелите след толкова години най-вероятно са корозирали...на много места фугите са протекли...Какво ще санирате?

Не се изказвай неподготвен, една от основните дейности при санирането е ревизия на заварките между панелите и изолирането им. Така че като не са ти ясни нещата трай си .

Каква ревизия, бе? Въпросните фирми просто ще имитират някаква дейност, така "през пръсти", каквато е традицията в нашата държавица и ще приберат парите. Ревизия...глупости...

Ма ти мислиш , че държавата ще даде пари за каквото и да било ли ? В какъв свят живееш,бе? Тя е*а мамата на целият бизнес,,окраде квот можа,фалира умишлено хиляди ф-ми и т,н и т.н.Който си има панелка да си я санира сам колкото и да му е неприятно.Държавата освен да ни краде друго не прави.

Тия боклуци - герберите - са национални предатели, които загробват българската енергетика и енергийната независимост на страната. Обричат ни да купуваме в бъдеще ток от "братска" Турция -и така стават турски лобисти, иначе казано подлоги и ибрикчии. Откакто ББ почна да се грижи за храненето на кучетата с пържоли, когато българските момичета биват зверски убивани, разбрах, че няма предел за неговото падение. Просто този човек е долен и гнусен, и от него всичко може да се очаква. Последното национално предателство във връзка с Белене го доказва напълно. Решенията му се взимат не за България, а за да угоди на някого.

Срам и позор за тази държава и нейните управници. Ние, които изнасяхме ток години наред за всички съседи сега нямаме достатъчно за себе си. И защо? Защото съсипахме всичко. Вместо да създаваме нови мощности ние съсипахме и тези, като решението за управниците е да консумираме по-малко ток. Ами да се върнем на свещи и газени лампи или и те са дефицитни. Божеее, на къде сме тръгнали - към пълен регрес. И нека си спестят тъпите и нескопосани обяснения. Хората няма какво да ядат и са на границата на оцеляването, а и интересно как още оцеляват, те искат пари за саниране. Пълна безработица, а ние ще търсим от хората кредити. Как ще ги върнат аааааааааа? Тоя геноцит го няма никъде. Такова асимилиране на цяла една нация не е имало в историята. Пък и правилно, кои сме ние - мизерниците , та да имаме и жилище. Хайде под наем. Тогава безработния народ ще е по-добре. А на палатки, още по-добре.

...след 10 години ще останат ли българи в България?

Пълната некомпетентност на това милиционерско-мутренско правителство, липсата на здрав разум, на трезвост и разбиране на тенденции и посоки на развитието на нацията, доведоха да някакъв абсурд. Науките, неграмотни и не на място поставени авантюристи и комплексари на това тъпо ГЕРБ вилнеят на воля, довеждайки нацията до полуда. Пълно разкъсване на зависимости, икономически обосновани постъпки, анархия и идиотско подхождане към далече отиващи ходове водят до извода, че страната се ръководи от авантюристи и безотговорни типове. Нагли, нахални, самоуверени игноранти, лумпени и видимо откачени привърженици на ГЕРБ заложиха нови катастрофи на обществото, които нашите деца трябва да оправят занапред с цената на нови лишения, мизерия и тъмнина. Сегашните диванета в управлението, както прави мафията навсякъде по света, са си подготвили пътищата за отстъпление и бягство зад граница. Затова - да дойде правителство на националното спасение. За да не дойдат чужди контингенти да ни спасяват от нас самите...

Някой опитвал ли е да живее в санирано, но неотоплявано жилище, не е много комфортно. Що Плиевнелеев не си изгаси парното и тока.

Плевнята пак се изходи на метеното. Изгониха всичи инвеститори с герберската простотия, три години не можаха да немерят инвеститор за Белене и сега "гроздето кисело било."

Не мога да разбера тези свръхидиоти не могат ли да се усетят или някой ги кара насила да говорят глупости само и само да защитят незащитимите си позиции?! Защо Плевнелиев плаши хората? Нека им каже как баба ми която е с пенсия 200 лв. ще извади 2-3000 лв. да си санира жилището? Да не би да иска да каже, че ББ и СД ще извадят пари (уж икономисани от проваления насила проект за АЕЦ) за саниране на вече частните панелни блокове? Това и най-малоумния защитник на тези недоносени непрокопсаници няма как да го повярва. А президент да говори за саниране на панелки и че това ще замести АЕЦ не го възприемам за нормално. Това е класически идиотизъм. И върха на този идиотизъм е твърдението, че всичко било прозрачно!!! За кого? За мутрите които ни управляват ли?

Оцапаха работата с Белене, и тъй като след няколко години токът няма да стига, решиха да прехвърлят топката към хората - като си санират жилищата енергийната ефективност ще се повиши и няма да има уж нужда от толкова много ток; ако се появи режим на тока политиците ще кажат - еее, нали ви казахме да си изолирате жилищата, вие, драги тъпи избиратели не го направихте, харчи се много ток и газ, така че вие сами сте си виновни за високите цени...

След като окрадоха почти всичко в България, политиците измислиха начин да отнемат на хората последното, което имат - жилищата им

панелките, поредната просташка демагогия преди изборите на Рапона и Плювнята Ще видите

И пак : Аз асфалт не обичам да ям. Сух ми е и ми присяда...

освен да ядеш трябва и да работиш...

Както някой написа панелните жилища имат живот 100г. Най-старите са на около 50г. Значи им остават още 50г. По селата има кирпичени къщи, къщи с плет в стените и са си ОК. А колкото до заварките, няма блок, който да се държи на заварките!!! Не спекулирайте с тези заварки. Пък ekspert-а от 04:54 ми прилича на някое хлапе,пишещо от компютърен клуб.

между панелният блок и къщите от плет има огромна разлика. Но ще оставя някой строителен инж. да ти обясни.

В смисъл, че панелният блок е проектиран по-добре, нали ;-) И все пак, ако една сграда е проектирана добре, построена добре, поддържа се, то не би трябвало да има проблеми с нея. А криворазбраното "БГ саниране", изразяващо се в облепяне със стиропор е даже за мен по-вредно.

100 години ако се поддържат - ако се рушат на 60-70 вече са опасни

Не е нормално президент да лобира за собствените интереси. Представете кои фирми ще спечелят държавната поръчка да санират Главболгарстрой и фирмата на Плевня

Правителството и кохортата на Гоце съставена от най-корумпираните и продажни представители на бившата комунистическа партия и децата им се стягат да фалшифицират предсрочни избори и да останат още един мандат. Престъпленията спрямо Българската нация извършени от тази шайка граничат с тези на Психически болния и зависим Филип Димитров. Всички възможни мръсотии са налице: Разрушиха много от останалите болници; Увеличават непрекъснато и необосновано всички енергоносители и косвени данъци; Обрекоха България на затваряне на ядрената енергетика; Сега възобновяват настъплението на едрият чуждестранен банков капитал за ИЗВЗЕМАНЕ ЛИЧНИТЕ ЖИЛИЩА НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД започнат от Стефан Софянски. Трайчо, Плевритов, Младенв и много други - американски безбожни и безродни еничари.

и какво ще направиш по този проблем?

Додов ,щото ни управлява вече 22 години една шайка олигарси=мафиоти със своите партии, които мислят само за своите джобове, а не за обществените. Те не са "комунисти", а "неолибералисти" по вяра, мислене и поведение. Неолибеарлизмът и комунизмът са две крайно различни идеологии- първата носеща много бедност и мизерия, втората се бори се срещу бедноста и мизерията. Че тази шайка е родена от бивши комунисти -това не е може да бъде причината те да бъдат наречени "комунисти". Много от сегашните гербери, бспари, сдсари, атакисти, яневисти, царски и турски чада преди да се установят окончателно в своите партии са минали през БКП и други партии родени след 1989. прелитали са като пчелички.

Новото строителство е далеч по-лошо.Бетонът се прави с какво ли не,но с колкото се може по малко цимент,а тухлите са под всякаква критика.

до всички гении, включително президента: не сас саниране ще удалжите живота на панелните жилища. те имат живот около ч0-50 години. желязото "старее" и не може да ударжи бетона. не само раждата го унищожава. панелните жилища са изобретение на комунистическата тапотя. в цивилизованите даржави панелни жилища не се строят дори и като временни. из хода за балгаря е само един - разрушаване, защото едно леко земетресение би срутило до основи тези идиоцки блокове и би причинило огромни човешки жертви.

Ама ти си един доста неграмотен "експерт" съдейки по правописа. :)))

Ми то на "бившите" само такива експерти им останаха...

Не те знам по какво си експерт, но толкова неграмотно написан коментар отдавна не бях виждал. Искрено се надявам да си експерт само в мечтите си..

При едно земетресение най много оцеляли сгради в любимата ви София ще са именно панелки макар и стари, новото строителство ще е тотално разрушено. Не че защитавам панелките, аз живея в къща и в блок не искам и да стъпвам, но поне знам как се строи къща и блокове в днешно време... Моли се да няма земетресение, София ще е огромна гробница самозарината от лудостта в последните години.

Що се правиш на експерт, бре! Що пишеш неверни неща и простотии? Що не почетеш малко, преди това? Пък няма да е зле да наблегнеш и на граматиката и правописа. Колкото до фактологията - панелки са строени през 50-те години на миналия век и в Западна Европа, в Бон например. И все още се обитават нормално...

Панелките май бяха френско изобретение доколкото си спомням и то в предградията на Париж,комунистите само ги копираха.

Тогава копираха, сега плюят. Щото експертите им неграмотници като тоя. Иначе щяха ли да се самоизядат за 50 (70 в СССР) години и да изпуснат властта в условията на пълен икономически (разни петилетни планове, изпълнявани за три години) и политически (чл.1 от Конституцията) комфорт. Но, така е с глупаците, дори и когато се пишат експерти...

Елементарно санираш на хората панелките, те взимат кредит и накрая банката им взима апартамента. Колко мъдро - планът РАН-ЪТ. Далновидният държавник строи заводи в които работят хора, изкарват пари и си санират апартаментите, ако искат.

ех, пак този митичен план.. Чудя ви се хора, как спите през нощта? мен сън не би ме хванало ако вярвах в подобни щуротии.

+ИСКАМ ДА ПРИПОМНЯ НА ТОЗИ ТЪПАНАР - ПРЕЗИДЕНТ, ЧЕ СРОКА НА ГОДНОСТ НА ПАНЕЛНИТЕ БЛОКОВЕ НЕМА НИЩО ОБЩО СЪС САНИРАНЕТО И ПОСТАВЯНЕТО НА ДОГРАМИ! + СТАВА ВЪПРОС ЗА ПРОЕКТНАТА ГОДНОСТ НА ЗАВАРКИТЕ С КОИТО СА СВЪРЗАНИ ПАНЕЛИТЕ!!! + РАЗБРА СЕ КАКОВ "грандиозен комсомолски строител" е ИРЛАНДСКАТА ОВЧАРКА!!!

popov

А според теб годността на заварките не е ли пряко свързана с изолацията от киселите дъждове?!

НЕ КОМЕНТИРАЙ НЕЩА, ОТ КОИТО БЪКЕЛ НЕ РАЗБИРАШ! КОРОЗИЯТА НА ЗАВАРКИТЕ ЗАВИСИ ПРЯКО ОТ САНИРАНЕТО. ТОГАВА СЕ ЗАПЕЧАТВАТ ФУГИТЕ, ХИДРОИЗОЛИРА СЕ ПОКРИВЪТ И СЕ УВЕЛИЧАВА ДВОЙНО ЖИВОТА ТОЧНО НА ЗАВАРКИТЕ. МАЙ СИ ЧЕЛ ЗА САНИРАНЕ САМО В ЧЕРВЕНИЯ ВЕСТНИК... ТАКИВА СТЕ КОМУНДЕТАТА - ХЕМ НЕУКИ, ХЕМ ЗЛОБНИ И САМОНАДЕЯНИ... И СТАВАТЕ ЗА СМЯХ... А ТОЗИ ПРЕЗИДЕНТ ДОКАРА НЕМСКИ КАПИТАЛИ И ПОСТРОИ ЦЯЛ НОВ ГРАД. ТИ КАКВО СИ ПОСТРОИЛ?

Murry@

Защо не погледнеш какви сгради си построил и как изглеждаха през зимата?? Конкретно говоря за комплекса София парк, през зимата всичките улуци бяха с ледени сталактити. Сега естествено им трябва ремонт. Може би магистрала Люлин, построена по твое време сега не е за ремонт? БИЗНЕС ПАРКА, в който не може да се паркира и затова площите около него са импровизирани паркинги. И кой знае още колко СЪВЪРШЕНИ проекти са свършени по твое време. Вземи се засрами и не говори за ПЕрфектното строителство, извършено от теб.

Предния лобираше за енергийни проекти, новият пък лобира за един от бившите си работодатели : Високата компетентност на Линднер в изготвянето на цялостна концепция и в реализацията на дълготрайни концепции за оползотворяване на материалите, се вижда и от прилагането на иновативни методи за саниране, при които използването на рециклирани материали достига до 98%.

Да припомним на г-н Плевналиев, че още в първите си президентски стъпки направи изявление за Русия, като обеща България да стане моста на руските инвестиции към Европа. Западна Европа прави обикновен алъш вериш с русия купува нефт газ всякакви стоки, НО не приема нейните инвестиции в нито един стратегически отрасъл, защото счита капиталите и за частни на руски олигарси, а Европа е приема олигархичния политически модел капитализъм на Русия внесен от нелиберален САЩ, авторитарния режим на Путин ала гарде Сталин и липсата на демокрация. Европа не е САЩ г-н Президент и за тези ваши намерения най -много Европа да даде шута на България и пак ще го отнесе народът ни.

И кой ще ги санира- твоя строителен кръг Капитал? Не е редно президент да лобира за икономически интереси на групировки или собствените си. Вижте какво стана за такова лобиране с германския президент- просто го свалиха с един голям шут Ама Германия е правова държава, България не е ! Остава българския народ да санира президента си.-:)

popov

Ще повикаме санатори от Норге, Свериге, Суоми или от Левуново. Ти къде си в момента?

Аз никога не съм бил санатор. Доказани санатори са фирмите на Плевналиев. Ти да не си една от тях, че така ги лансираш?

Българино,не забравяй злите гении на 23 год.преход уж към демокрация.Ф.Димитров-унищожи селското стоп.,И.Костов с криминалната си приватизация и Б.Борисов който заби последния пирон в ков4ега на България-затри последното hi-tec производство.Дано има Господ!

И какво излиза според теб? - Да живее Станишев, Гоце, Р. Овч ... все радетели на българщината и видни политици прославили Б-я като най тъжното място за живеене на стария континент. Впрочем Б-я вече я няма като държава. Това е само територия. Държавите имат икономика, индустрия, защитават гражданите си, отстояват интересите си, планират бъдещето нба децата си... кое от тези неща виждаш тук? И с кое бат Серго (примерно) може да се похвали от до тук изброените?

И с кое бат Серго ще го похвалиш сега?

Мдаа,планът РН-ът влиза в последна фаза.След като изтръскаха джобовете на матряла,е крайно време да му секвестират и жилището.А банките ще се отблагодарят на Президента за придобитата собственост.Марш всички под наем!Жилища ще ми притежавате,а?

Що, ти смяташ че панелките сторени през 60-те години са в цветущо състояние и не се нуждаят от саниране? Половинта са в плачевно положение. Още през социализма се знаеше че живота им е 75-100 години ама тогава това ни се струваше много - а сега?

Murry@

Аз лично предпочитам Панелка, пред построените НОВО строителство гробници!!! Последните се разпадат няколко (3-5) години след АКТ 16.

Ей, фалшивият президент, с чужда пита нещо помен ще правиш, а? Вади пари от собствения си джоб!

Не завиждай - парите ще са като заеми...

Абе вие от ГЕРБ нормални ли сте? От къде на къде ще се санират частни панелки с данъците на всички?! Това и през комунизма го нямаше бе! Да са мислили, тези с панелките. Аз съм в тухла и съм платил повече за да съм в тухла. От къде на къде парите ми ще отиват да санират частни жилища? Егаси наглостта.

Тук не опира до това да се подарят парите за саниране а да се дадат като дългосрочен кредит - има разлика нали?