Правозащитници: Самоубийството на Стойчо Стоев е подозрително

Българският хелзинкски комитет (БХК) изразява сериозно подозрение към твърденията на полицията, че Стойчо Стоев сам се е убил - пред служители на ГДБОП и окръжния прокурор на Перник (както съобщиха медии).

Обратно в новината

Коментари - Правозащитници: Самоубийството на Стойчо Стоев е подозрително | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Както по-долу са го казали "писна ми от глупостите на паразитни организации". Копирали всички слухове от мрежата и хоп-готово! А всъщност с комизма си само вредят.

и къде са тези комисарчета от хелзинки, когато става въпрос за правата на белите, хетеросексуални и некриминални? мръсни расисти сте, и това е факт!

LionKing

Не само че е подозрително, ами направо си е ясно какво се е случило. Аз лично съм потърпевш от това как полицаи могат да влязат в дома ти, да те пребият, арестуват и държат в килия без каквото и да е обвинение, да ти нанесат средна телесна повреда (чурене на кости) и да те лишат от адвокат, само по "нагласена" акция. В последствие проверката по случая се възлага на същите тези полицаи и съвсем естествено, тя завършва с извода, че няма никакво превишаване на права. За мен и тези като мен, които са видяли нещата "в дествие" случаят е пределно ясен!

Изключително некадърно и непрофесионално е полицаи да позволят на арестуван да се "застреля"! Искам да видя полицай с 10 години стаж как с белезници отпред ще извади оръжие и ще го зареди и ще се гръмне! Нали всички около него трябва да са глухи, слепи и пияни, за да стане това ... Пак ни взимат за будали.

Ръцете с белезници трябва да са отзад. Правило.

И когато човекът е в тоалетната? Нали после същите тези организации щяха да смърдят за правата му???

Издал е полицейско участие в отвличането или поръчката на убийството на момичето, полицаите са получили нареждане тайно да го гръмнат, понеже е щяло да се разбере, дори и той да е бил физическият убиец, или за да не го пусне съда поради липса на годни доказателства.Първият обиск е бил за да "намерят" там недоинтефециран по правилата пистолет, вторият "обиск" е бил с цел за да го самоубият у дома му с намереното при първия обиск оръжие. И аз да съм полицаи, и аз така ще направя - най-лесно и недоказуемо ще ми е да самоубия заподозрения у дома му, с уж тайно скрито там оръжие, пропуснато да бъде намерено от колегите ми, които са обискирали първия път. ИНТЕРЕСНО Е КАКВО КАЗВАТ ПОЕМНИТЕ ЛИЦА ЗА СЛУЧАЯ, ТЕЗИ , КОИТО ПО ЗАКОН Е ТРЯБВАЛО ДА ПРИСЪСТВАТ НА ПЪРВИЯ ОБИСК, ЧЕ И НА ВТОРИЯ ДАЖЕ?КОИ СА ТЕ, КАКВИ СА НА УМРЕЛИЯ И ИМАЛО ЛИ Е ИЗОБЩО ТАКИВА ХОРА ПРИ ПЪРВИЯ ОБИСК?

И аз попитах преди два дни: Какво казват по случая поемните лица и имало ли е такива?? А обвиняемият трябва да е бил с белезници и РЪЦЕ ЗАД ГЪРБА.Малко трудно се самоубива някой при това положение.

Жалко за момичето, че е убито от някакви пропаднали типове за пари от откуп, но искам да попитам: Какво значат точно следните въпроси - съседи май били чули 3 изстрела някой ден там в този блок; в пресата пишело, че май на сестрата казали...; някой бил казал, вероятно извършителя, че има замесени полицай - ами това са думи да се сплашат близките на жертвата и т.н. та някой се самосезирал и пита дали е вярно. Грубо ще се изразя, ама дали пък убитата данъчна от НАП-Враца не я е отвлекла! Самосезирайте се! Май има данъчен замесен!!! Извинявам се за грубата ирония и сърказъм, но ми писна от глупостите на паразитни организации!

Откакто Цветанов стана министър, следя внимателно развитието на различни дела и свързаните с това действия на МВР и изказвания на различни полицаи. Идея нямам защо го правя. Може би от скука, може би от мазохизъм. Обаче в 10 от 10 случа, "железните" доказателства на МВР се свеждат до "самопризнания", "показания" на "свидетели" и на някакви известни само на разследващите "косвени" доказателства. Не знам дали по света има съд, който да осъди само на тези основания. Но и МВР явно не държи толкова на присъдата. Да натикаме някого в затвора, да е мирно населението, пък после ще му муслим. Я намерим нещо годно, я не. Ама те пък ще са минали няколко години до тогава, заподозрения ще си е излежал присъдата по арестите, пък като излезе, ако няма друга работа да ходи да се жали в чужбина. Голям праз. Нали държавата плаща. В 10 ОТ 10 СЛУЧАЯ!!! Жалко. Трагично. И ако не беше на наш гръб - смешно.

Гръмнал се с полицейско оръжие и без да го държи! Тва е да си ловък))

Интересното е дали ще се получат адекватни отговори на въпросите от институциите които са длъжни да го направят или и това ще отшуми като ни "спретнат"нещо друго

Полицаи разследват грешките на полицаи. Лекари разследват грешките на лекари. Данъчни разследват грешките на данъчни. и т.н. и т.н. и т.н. Това е съвсем логично, тъй като за да разследваш трябва да имаш опит и знания в съответната сфера. В белите държави обаче, към комисиите водещи раследвания се включват и да ги наречем цивилни лица, които гледат слушат и преценяват, това което заключават експертите поне логично ли е или са просто "шменти-капели", за да не накиснем другарчето. Нещо като съдебни заседатели, ако щете. Забележете как се изнасят заключенията на подобни комисии - комисията след обстойна проверка на фактите, заключи, че няма нарушение. Толкоз. Ама защо и как, с какви мотиви - тайна! Казвате, че хелзингския комитет били еди какви си. Явно според вас и тези в Страсбург са такива. Явно всички са такива. Докато не ви потрябват обаче. Българина се сеща колко обича жена си и колко не може да живее без нея само когато тя му хлопне вратата.

Крайцерът Потьомкин до танкера АВРОРА-скъпа,ти виждала ли си автентичната"Аврора"?Куп старо,ръждасяло желязо,символ на зората на най-мракобесния режим в човешката история.Или се оприличаваш на римската богиня!?Ако е второто,снощи даваха "МИЗЪРИ",по Стивън Кинг.Чела ли си романа?А филма гледала ли си?Е,там е първообразът ти-Мизъри,никаква богиня на зората.Едва ли си го чела.Ти четеш Монитор и Телеграф.И гледаш с отворена уста Бюреков.Четеш по цял ден Устава на ПП ГЕРБ.Ти си родена за съдия.Ама от Народния съд-1944-1948г.Там би била в стихията си.Мизъри.

Как може да гледаш "Мизъри"? Май не ти стигат новите ни, та искаш още по-мизерабълно да ти стане? Остави я Аврора - безнадежден случай!

Ходете да защитавате боклуците в Хелзинкските вечни ловни полета !

До Хелзински комитет - Трябва да ви е срам , че съществувате ! Има ли такива като вас , нищо добро не чака децата ни. Искам да ви няма !!!

На мен пък не ми стана ясно, защо след като "самопризналия" си заподозрян е посочил мястото където е бил заровен трупа, се е наложило да разкопават цяла нощ и накрая извикали куче да свърши работата. Освен, ако заподозрения не е посочил като място - някъде там около Перник. Освен това, доколкото на мен ми е известно, обикновенно водят заподозрения лично да покаже мястото. Ама ние всичките сме предубедени и страшно мнителни.

Яко ни пази родната полиция! А министърът- чудесен, да вземе Веско Маринов да изпее още един химн, нали и него го обрали!

Странно, но при прочитане на първата информация за самоубийството, и на мен ми се видя съмнително и нелогично. Единият съучастник - мъртъв, другият - невменяем, колко удобно... Сещам се за италианския филм от време оно - "Следствието е приключено - забравете!"

По добре ,4е се е гръмнал-иначе след седмица две щяхме да се възмущаваме как така съдът го е освободил

Ами ако беше гръмнал и петимата полицаи..

Тези от БХК явно вярват на пресата .Нищо странно не виждам в цялата история около самоубийството

ами ти затова си един прост Мунчо Я си помисли логически ти би ли пуснал потенциален убиец в непроверено помещение , ами ако извади оръжие и те гръмне , кво правим. не знам какво е ставало , но всичко ми звучи като една голяма заблуда

Помещението не е било "непроверено". Това е бил втори оглед.

Тук не става въпрос за "един престъпник по-малко", а за собстствените ни права и произвола на полицията. Защото утре можем да се "самоубием" ние!

Правилно!!!

bira_more

А бе разбирам някой стрелец да се самоубие с три - четири изстрела в главата, докато води престрелка с полицията. Ама човека с белезници, край него уж опитни полицаи, апартамента уж обискиран.... Според мен престъпниците се самоубиват само ако преди това са застреляли полицай, или ако трябва да им бъде запушена устата.

Родната полиция са некадърници - това е публична тайна. И причините за това с няколко. Първо, от време оно за да постъпиш в полицията се искат препоръки. Ня времето от 3-ма членове на БКП и служители в МВР. които от своя страна са получили препоръки по нсъщия начин. така МВР си беше кланова организация на БКП. И сега по висшите етажи на МВР се обръщат един към друг къде на шега, къде на истина с "другарю". От друга страна в МВР постъпват хора, които не желаят да работят. Те искат да служат и да получават всички екстри. От трета страна съът в голяма степен обезмисля усилията на полицията. И всеки може да превърти. Какви са били последните думи на "самоубилия се" не е ясно. Дали "Момчета, само не стреляйте" , като на ген Кашев, шефа на охраната на бай Тошо, или нещо друго само участниците в пиеската знаят. От друга страна ако полицаите наистина са го гръмнали са спестили резила ан съда да се чудуи как да го оправдава. От трета страна са изяли хляба на някой мастит адвокат. Но крайният резултат е положителен.

Излиза, че когато МВР си беше кланова организация на БКП много по-добре си вършеше работа. Не съм чувал за отвличиния и убийства с цел откуп по това време. А и убийците тогава май ги осъждаха на смърт. Ти явно си човек от системата, та би ли споделил нещо по този въпрос другарю? Малко статистика за нивото на престъпността тогава и сега.

Какво му е положителното на резултата? Че нещо е премълчано? Че липсва ключов свидетел? А колкото до МВР от едно време-ставаха членове на БКП след постъпването, а не преди да влезат в МВР. Да не говорим, че повечето от Тошово време сигурно са се пенсионирали. Тъй че не намесвай политиката,КГБ. Но ти никога не си могъл да разсъждаваш по същество. За това ти плащат!

БХК, вие за малоумни ли ни имате. Да се позовавате на преса, на слухове, на баба Пена, на предположения е най-малкото неграмотно и неадекватно поведение. Но няма нищо чудно, тъй като винаги сте против нормалните неща и защитавате всяко нещо , което против България.

А с кое официално съобщение на прес-аташака на мвр-то са опровергани тези позовавания?!

Защитници на убийци, изнасилвачи, банди за отвличания и всякаква друга измет - това е Хелзинкският комитет!

...и са най големите помияри...

100% са го САМОУБИЛИ.По този начин му запушват устата защото има човек на мой човек.

Бъдете мислещи хора и не се поддавайте на емоциите, спомнете си случая с убийството на Яна в Борисовата градина, тогава вътрешният министър, обяви на няколко пъти, ч еубиецът е задържан...Сами знаете, ч е в момента няма дори арестуван и всички заподозрени са свободни. Обявяването на успех в нашумял случай, цели политически дивидент, а не реално решение. Абсолютно недопустимо е арестувания да се самоубие, това хвърля петно в/у цялата полиция.

Вие винаги сте били защитници на престъпниците, а не на техните жертви и на тези, които се борят срещу тях. Това не е за първи път. В трамвая чух, че "вие сте свързани трайно с престъпния свят и получавате добри пари от тях". Така не се говори. Престанете да обслужвате известно кои. Ако имате съвест помислете за обикновените честни хора, които са ежедневна жертва на тези, които вие така пристрастно защитавате.

На всички ни е ясно колко се е "самоубил", но с този наш съд можеш ли да виниш полицайте? Аз не мога. Получил си е заслуженото и толкова.

Вътрешния министър да подаде моментълно ОСТАВКА ЗА СВОЯТА НЕКАДЪРНОСТ , ЛЪЖИ , ЗАБЛУДА НА ОБЩЕСТВЕННОСТТА , ЗА НЕСПРАВЯНЕ НА РАБОТАТА С ПОДЧИНЕНИТЕ СИ И ОЩЕ ... ДОПЪЛНЕТЕ ГОСПОДА

Кой го е гръмнал няма никакво значение. Важното е,че има един боклук по-малко.

С подобно мнение, няма да е чудно ако следващия път да коментират вашето "самоубил се с полицейски пищов" и че сте "криминално проявен".

МИРИШЕЕЕЕ ТА СМЪРДИ от нечистоплътните ни "пазители на закона" ,случаят е поредното доказателство за корупцията и некадърноста на хората в полиция ,прокуратура и контролиращите ги органи ,защото и там назначенията са на шуробаджанашкия принцип ,за съжаление СИСТЕМАТА Е ГНИЛА !!! Персонална отговорност от виновните !!! а не да се крият като мишки зад институциите и да ги порицаваме ,уволнения и реални наказания са нужни !!!

Аман от олигофрени! Един престъпник по- малко?! Да но само един!!! Но с неговата смърт се прекъсват всички възможности за издирване на съучастниците му(а може би и преки извършители) в това страшно престъпление. Един по-малко, но ОСТАНАЛИТЕ СА НА СВОБОДА и вече НИЩО не ги заплашва. Тове е резултат от уж полицейската грешка.

Хелзинкският Комитет - видният защитник на цигани, убийци, престъпници и всякаква паплач в държавата ни! И те се изказали вече, като техните умотворения се базират изключително на писанията по жълтите медии! Някой си може да е чул и пет изстрела и десет пиратки - и какво?! Това доказателство за виновността на полицията ли е? Какво безобразие!

Напълно съм съгласна с това мнение! Тия от HELLзинкския комитет да духат супата, защитници на изроди!!!

А на какво се базират твоите умотворения? На лъжите на Цецо Цветанов?! Та от този мазник и дума истина не може да чуеш. Я си спомни за случая с пребитото от полицаи момче пред НДК, за многобройните случаи на полицейско населие над невинните хора. В никакъв случай не защитавам престъпниците. За смъртното наказание съм! Но полицаи трябва да са професианалисти, а не и физкултурници, пожарникари филолози.

ако са го гръмнали полицаите да дойдат да ги черпя и да им дам по някои лев. За такива боклуци само куршум.

А, ти как разбра че е престъпник ? Казано е "Не съди, за да не бъдеш съден." Утре и на теб, могат да ти спретнат едно мероприятийце..., за това е съда и всеки има право на защита !

Айде стига рев! Един престъпник по- малко!Все ми е тая дали се е застрелял или са го застреляли! Ако беше стигнал до съд и си изкара документ, че е бил в състояние на афект щяхте да плюете съдебната система!

А, ти как разбра че е престъпник ? Казано е "Не съди, за да не бъдеш съден."

А ти пък от къде знаеш, че не е? Пълни признания е направил и е завел дори полицията до тялото...но забравям, че в БГ това не е достатъчно за обвинителна присъда. Трябва и видео запис и поне 20 очевидци и пак не е сигурно, че е виновен. Аман от хора като теб.

То надали има човек дето си мисли, че се е самоубил.Според психолозите от Института по психология на МВР убиецът е бил завършен садист.Добре приемаме, че е така!Тогава не е ли по-вероятно да измъкне пистолета от тайника и да си вземе компания за оня свят няколко ченгета?После да се гръмне сам.Щял е да ги изпотрепе като мишки без да успеят да реагират дори като се има предвид ка са се държали с него и колко "свободно" са му дали. Просто са му затворили устата, защото има неща ,които не трябва да се чуят!!

ти май си прав

Хелзингският комитетима ли някакви права да търси истината докрай,или само да алармира? И при този сложен казус,който хвърля съмнения в цялото общество, не трябвали да се намеси независима институция,която да разгледа безпристрастно случая? Защото да се самоубиеш с белезници с три куршума може само във филмите за Супермен. Полицията или трябва да уволнивиновните, за да изчисти името си, или цяла България вечно ще се съмнява дали родната полиция наистина ни пази, или ни убива.

Е хайде холан! С белезници отпред, след предварително направен обиск и не намерен пистолет?! Успява да претършува тоалета, да измъкне много тайно скрития пистолет, да го вдигне до главата си и да се гръмне успешно. Как си го представяте това?! Този човек май е бил втори Гудини. Или нас ни правят на маймуни. Или полицията е смес от сталинска милиция (няма човек - няма проблем) и американскa полиция (ченгето е винаги право).

Човече, Гудини е на руски, а тук е български сайт и се пише Худини. Вие от идея за България нямате ли един свестен човек когото да изтъпанчите напред да ви пише. А с белезници на ръцете отпред не е трудно да се гръмне човек сам - можеш да пробваш;)

Бъркаш ме с някой, ЗЕмляк. Читател съм на Идеята, но не съм в редовете им и това нееднократно го пиша тук. Що се отнася до Гудини, или Harry Houdini, роден Erich Weiss - не е ли все едно как го произнасяме? Худини също не е еднозначно. Мога да го разбера, ако е стрелял в устата или под брадата, но не и в главата или тялото. Но нищо не казват за това. А мотивът? А биографията му? Ами ако е знаел нещо много тайно за полицията например? И т.н. Или теб само ХУдини те безпокои?

Това че ни правят на маймуни е 1оо% вярно, но защото ние им позволяваме...Забравили са да добавят ве той е има законно оръжие ама никой не го е поискал при обиска....Защо ли??????????????????

в един от коментарите видяхме че самоубилият се арестант е успял да се "самоубие" с 3 (три) кушума. Ако този пистолет не е автоматичен това практически е невъзможно! Макар че в Абсурдистан всичко е възможно :-(

Не знам защо вярвам че се е самоубил. Лицето му издава безчувствен човек. С тесен светоглед. Човек който разбира че няма какво да губи. Едва ли се е самоубил обаче от угризение на съвестта. Човек на крайни и ограничени оценки на ситуацията. Но се питам, след като е имало вече психологически портрет, дали той е бил точен и дали той е подсказал че може да се самоубие. Което не пречи да се разследва и убийство.

Хелзинкски комитет...създаден за защита на изродите по света..толкова са изтрещели, че акъла не го побира..а такива като този и другия направо до стената..и преди векове хората са раздавали истинско правосъдие ,защото такива ненормалници нямат място сред хомосапиенс...единственото което се е променило оттогава е умопомрачителната толерантност към престъпниците...затова хората още много ще страдат!!!

Не забравяй, че полицаите които са самоубили Стойчо Стоев преди това са убили Мирослава, така че те са изродите.

ДА, точно така е и сега полицаите те дабнат да те гръмнат, за да не ги разкриеш. Защо никой не се усъмни, че това може да не е човека извършил убийството на Мирослава, а почнахте да го защитавате само защото се е самоубил? У нас винаги ще се намерят хора, които да изразят съмнение за нещо без да ги интересува има ли данни за това или просто така му идва по-добре да плюе.

Напоследък само престъпниците имат права, но не и служителите на реда. Защо Хелзинкският комитет не пищя, когато осъдиха несправедливо един полицай от София, Александър Александров, уж за полицейско насилие над извършител на убийство???? Грижа ги е само за престъпниците! Добре, че разследващият журналист Васил Иванов се зае със случая и се доказа, че медицинската експертиза е фалшива, че лекарят дори не е виждал "жертвата" на полицейското насилие, че е взел едни 1000 лв. за това, че има и лъжесвидетелстване?

Евала за точното описание на БХК, дано не си остане само като описание ами да има някакво ИСТИНСКО разследване. Защото по-много неща си личи че те са прави а не изродите на Боко и Цеко

браво за категоричната позиция