Коментари - Представят мерки срещу зачестилите самоубийства | Днес.dir.bg

Представят мерки срещу зачестилите самоубийства

Днес изтича срокът, даден от здравното министерство на Регионалните здравни инспекции (РЗИ), в който те трябва да са готови с конкретни програми и мерки за оказване на психологическа помощ за превенция на самоубийствата.

Обратно в новината

Коментари - Представят мерки срещу зачестилите самоубийства | Днес.dir.bg

Коментари

Ами останете си със здраве,господа "регистрирани."Има и други сайтове,не чак толкова "срамежливи".

Само за миг си представете болката когато се опарите. Сега си представете болката, която носи отчаянието и помнете - всичко се връща на този свят!

Според БСК безработицата сред младите хора е над 40%. РЗК ще се правят на бюра по труда ли, що ли?

Превенция на самоубийствата? Това е работа за министерството на правосъдието, а не на здравето!

Чакаме действия от СГП след анализа на договорите за особен залог , сключени между НЕК и Мариците. КОЙ НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ ЗАЛОЖИ БЪДЕЩИТЕ ПЛАЩАНИЯ ПО СМЕТКИТЕ ЗА ПОТРЕБЕНА ЕЛ. ЕНЕРГИЯ НА ВСИЧКИ БГ. ГРАЖДАНИ И ФИРМИ ЗА 15 ГОДИНИ НАПРЕД ВЪВ ВРЕМЕТО? ПОД ДОГОВОРИТЕ СТОЯТ ПОДПИСИ НА ОПРЕДЕЛЕНИ ЛИЦА, КОИТО ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ!

лицата дето са подписвали се изказаха по ефирните телевизии и доказаха, че са невинни:) Шарено котле, ти не гледаш ли телевизия?

Естествено, че защитната им теза ще е такава:) Само прокуратурата може да ги привлече към наказателна отговорност!

Най-доброто лечение ще бъде, цялата тази престъпна пасмина, наречена "политическа класа" да бъде натикана в затвора. Самозапалванията мигом ще спрат и ще започнат всенародни веселия. А, тези пък "психолози", да бъдат натикани в лудницата, като особено опасни морални мутанти, антихора.

При всеки друг народ с едно самозапалване се разгаря пожар, който унищожава проблемите, породили самозапалването. Българският матрял се е вбоклучавил и вече от пет или шест самозапалвания, продължава само да пуши и вони.

Глупости на търкалета

Най-голямото престъпление се върши и в момента от банкери и финансисти.Сутринта и Хърсев и Орешарски говореха как ще излизаме от кризата. И двамата дават акъли без ни най-малко да отчитат, че през периода 2005- 2008 година основна движеща сила на икономиката бяха кредитите които почти всички ние изтеглихме. Бедните живяха добре, защото много ''богати'' изтеглиха кредити и се заробиха за цял цивот. Няки дори се самоубиха, преди 2-3 години защото фалирафа. Сега ще чакаме ръст, ама никой не казва какви пари ще се ''движат'' в икономиката. Кой ще тегли кредити, за да ''лапаме'' всички !?

Евроинтеграция, европейски ценности, демокрация, либерализация, цифровизация ... Бахги, щом отнемат достойнството на хората! Програми, мерки, превенция и профилактика ... Е, на този министър ще му правят паметник някой ден, ако измисли начин за унищожаването на корупцията по високите етажи, политическите чадъри, олигархичната класа в международен мащаб и мафията. Би могло да се започне с гръмогласност и забрана на психотронните оръжия, хим. следи, гмо-организми, хранителни "подобрители", вреден състав на ваксини и лекарства. И ако е възможно, за всеки български гражданин да се въведе достъпна и лекуваща... медицинска помощ.

Достоен живот или смърт!

бъпгарите са горди ама без достоинство ... а това да се самоубиеш е едно от наи лесните решения на проблемите, особенно като имаш психични проблеми.

Разбира се, много по-трудно и достойно е да живееш като благоразумен плъшок.

тихо, безмълвно и безславно?!Сакън, да не наруши спокойствието на нищо не разбиращата ти его-душица?! Не самазапалващите се българи са психоболни! Ти си болният , на който не му пука за другите!Те имат своето достойнство и разбират, че така или иначе, са обречени на бавна мъчителна смърт от ограбили го алчни олигарси! Предупреждават- дават знак, че това мъчение не може да продължи !Трудно ти е да зацепиш че: Ти си човекът, без достойнство! Ама то за това се искал акъл!

Странна работа, по тази логика би трябвало да се очаква масирано самозапалване на парламента! Да ама не! Аз лично съм против тази практика! Но всеки има право на ИЗБОР, какъвто и да е той!

Здравното министерство по комунистически почин иска да има власт над живота и душите на българите, но се вижда, че няма! Тези идиоти сякаш са слепи! Защо не отидат до ДКЕВР да поискат махане на таксите за хрантутниците? 60% от всяка сметка е за хрантутници при ЧЕЗ! 120000 лева е заплатата на шефа им според в.Република..

Тази история ще свърши както в арабските страни -- ще се намери някой който ще даде пушки на самоубиващитете се. Да ги считат за психично болни, когато става дума за мизерия е цинично. Не самоубийствата са проблем -- мизерията е проблем.

ХРИСТО БОТЕВ - БОРБА: "Свестните у нас считат за ЛУДИ, глупецът вредом всеки почита: "Богат е", казва, пък го не пита колко е души ИЗГОРИЛ ЖИВИ, сироти колко той е ограбил и пред олтарят Бога измамил с молитви, с клетви, с думи лъжливи." НИЩО НЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛО !!! НИЕ СМЕ В РОБСТВО И ИЗХОДА Е ЕДИН - ТОЗИ ПО КОЙТО ПОЕ БОТЕВ Време е да се спрат самозапалванията и се премине към самовзривяване подобни на ислямските мъченици, които заедно със себе си отнасят в отвъдното и своите мъчители !!!

СМЪРТТА НА ТЕЗИ ДОВЕДЕНИ ДО ОТЧАЯНИЕ ХОРА ТЕЖИ ИЗЦЯЛО ВЪРХУ ДУШИТЕ НЕ НА ТЕЗИ КОИТО СА ИЗВЪРШИЛИ ТОЗИ АКТ, А ВЪРХУ ПОЛИТИЦИТЕ ДОВЕЛИ НАРОДА ДО ТОВА ОТЧАЯНИЕ !! НЕКА БЪДАТ ПРОКЛЕТИ И ИМЕНАТА НА ТЯХ И ПОКОЛЕНИЯТА ИМ БЪДАТ ЗАЛИЧЕНИ ОТ КНИГАТА НА ЖИВОТА !!! СПРАВЕДЛИВОСТ И ВЪЗМЕЗДИЕ ПРЕД ОПРОЩЕНИЕ НА ГРЕХОВЕТЕ НА ТЕЗИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ !!!

Изясни за себе си - Ботев ли ще следваш или примера на ислямистите! Това са коренно противоположни философии и култури! Ботев клейми религиозните лицемери, а ислямистите са маниакални последователи на религия.

А ти си изясни какво искаше да каже човека и тогава философствай! :)

Поредната тъпотия !!! Хората затънали в кредити, едва хранещи се и агонизиращи вегетирайки, ще тръгнат да търсят психолози !? Това дори и в най-смелите фатнатстики го няма и на практика няма как да се случи. Поредната доза прах в очите на хората.

Вноска за плазмата, за ипотеката, за телефона на щерката, за новата пералня. То не останаха пари за живот бе! Познато. Нали? Вдигнете пенсиите на пенсионерите, че нямат пари да ни дават за кръчмата! Познато. Нали?

Айде и ти земи се скрий с твоите ипотеки и плазми, че си гнусен направо. Хората нямат какво да ядат, децата им гладуват. Тоя тука точно намерил да се прави на отворен и интересен. Чалга мутант.

За пореден път- не са виновни лошите управляващи, виновни са добрите управлявани.Пренасочиха се към подходящите хора доста европейски пари, дерат ни кожите, посегнаха дори и на парите ни от здравната каса, в техен интерес е пенсионерите да мрат , като мухи за да има пари в нои и т.н.Всички сме аут!

ТЕЗИ ОТ ЗДРАВНОТО МИНИСТЕРСТВО СА ЗА ЛУДНИЦАТА !!! КакНЕ ВИ Е СРАМ да приемате за психично болни хора които ВАШАТА ИДИОТСКА ЧОВЕКОНЕНАВИСНИЧЕСКА СИСТЕМА докара до там да посегнат на живота си !!!! ЧУЙТЕ КАКВИ СА ПОСЛЕДНИТЕ ДУМИ НА САМОЗАПАЛИЛИЯТ СЕ ТОДОР ДИМИТРОВ : "Писна ми, НЯМА ХЛЯБ, вече не се издържа Вие изроди безподобни превърнахте България в ДЕВЕТИЯ КРЪГ НА АДА , а за тези които все още работят държавата ни се превърна е един концлагер в които парите за заплата не стигат за закупуването на храна !!!! ВИЕ СТЕ ЗА КОНЦЛАГЕРИТЕ ДЕГЕНЕРАТИ ТАКИВА !!!!

Дайте хляб на народа , а не съвети от психолози бе м.... ви .............

Правителството на Бойко Борисов е единственото което е направило нещо за България и това комуняро-депесарската мафия .която съсипа за 20 години държавата,не може да прости!!

Провокаторите пак изпълзяха във форумите! Хайде почна се с манипулациите! Хората не искат да ги дишат, а те нагло се натрапват, но този път номера няма да мине! Ще има избори на всеки 3 месеца!

Ето тук улучи в десетката! Но и това няма да продължи дълго, вервайте ми.

не е онова нещо от което реално всички имаме нужда.

Бойко е създаден от същата тази мафия!

Бившето правителство, че е "направило нещо", направило е... такава мизерия не е било. На хората им опря ножа до кокала и излязоха на улиците. Някои от тях мислеха, че като се запалят ще променят трагичното положение. Донякъде се събуди народа, но съвсем не е достатъчно.

Всичко случващо се в България oт 1989 год се оказва схеми, корупция, измами, кражби и лъжи! Хората живеят под чудовищен натиск от страна на монополисти и държава за всичко. Проблемът е тежко социален - 25 години хората биват крадени и изнудвани безобразно от кой ли не, цените растат непрекъснато и България става все по-скъпо и по-опасно място за живеене. Хората се самоубиват от отчаяние!

ама пе мнго си отворен .. .

Очевидно мозъчната операция не ти е помогнала много, опитай пак в Албания, там ги правят с тесла!

Аз искам да попитам,защо след ,като работодателят ми изкарва месечно над 100 000 лв чист доход,има 6 автомобила,лимузини и спортни возила, накупи си няколко апартамента,постои си хотел на черноморието ни, харчи всяка вечер 500 - 600 лв за вечери по ресторанти, като го попитах за увеличение с 50 лв на заплатата ми и той ми отговори: "Не може,криза е и няма пари". Как така няма?!?? Ако той няма,аз и за колело нямам,има ли смисъл да се сравняваме?!? До кога труда ми ще е безмислен,работя няколко професии наведнъж,работя извънредно и накрая няма пари,защото на някой стомаха му е бездънен! До кога правителството ще защитава точно този така наречен бизнес?!?

Докато работодателя ти може да си намери друг неудачник съгласен да работи за твоите пари, не очаквай повишение на заплатата. Няма незаменими хора. Проблема ти е, че винаги ще си намери с кой да те смени, понеже много хора имат да внасят ипотечни вноски в края на всеки месец. ТЕ са бича за доходите в България за следващите 30 години.

Но това може да се спре и трябва да се спре! Затова сме избрали тези политици,за да няма точно такива подигравки с хората! Защото накрая на хората им писва и ще се стигне и до саморазправи...

Принципно си прав, но ... когато имаш тясно специализирани кадри, които си обучавал с години и изведнъж някой или няколко човека си тръгнат ТОВА може да ти ковства страшно много! Например провалени обекти, изгубени проекти, клиенти, тост загуба на пари. А в тази криза това може да е пагубно !!! Но АКО работника е лесно заменяем, без образование и особени умения - е тогава можеш да го смениш и с бай Иван ...

Никой не ви кара ЗОРЛЕМ да си купувате петстайни жилища, да се возите едногъзово в автомобилите си и да плащате неистово таксите за телефони с проведените безсмислени разговори! Пробвал съм като дръпнах шалтера на всички тези измишльотини и се оказа, че един работещ човек спокойно може да се побере финансовов рамките на 200 лева, и пак да му останат! Впрочем, не давам пари за цигари и пукница!

Вместо адекватни действия и поемане на отговорност, политиците предлагат поредните театрални псевдомерки, чиято цел е по-скоро да внуши, че отказа от живот в създадения от тях кошмар e единствено неспособност за оценка на ситуацията и съответно, признак на психичен проблем. Какво по-нормално от това да се гърчиш в безизходица или ако си късметлия, само да гледаш агонията на окoлните и да смяташ, че всичко е в реда на нещата? Хората се запалиха за да им изкрещят, че са превърнали България в ад, пред който и най-жестоката смърт е за предпочитане, a те пак не са разбрали. Нека се подиграват - много други разбраха и нито ще забравят, нито ще могат да продължат да живеят със затворени очи.

РБ-бизнеса се чувства най комфортно при 25-30 % безработица . Без проблем свалят заплатите на "неудачниците" до ръбъ на мизернята, и вдига своя стандарт , до първите десетки на Европа! Само едни "зърнари" вземете, Доньо фармацевтина, Павел-новинаря, Христо бобовдолеца, Ибаневи, на морския бряг....

Посочените от Вас лица перат парите на политическите партии в България.За тях е ясно- върховенството на закона не ги лови и това им е гарантирано от всички политици, управлявали България,по времето, когато тези лица градяха и "развиваха"бизнеса си. Гаранцията е във вид на текстове от закони.За да се прекъсне тази връзка, трябва чистка на всички политически партии в България, защото всички са с една родителка- БКП.

Коменара ти, бес Член, е ката цалуфка бес мустак! баба Тодорка.

Страхът от безработица крепи ниските заплати!

Що бе, к'во им пука за бедстващите хора? Що трябва да им помагат? Нека си мрат, нал' тъй? Здравната Каса - К'во и пука? Нали си прибират вноските на останалите живи? Все още не са се свършили живите като нас, дето ни цоцат от заплатите, пък не сме тръгнали всички да се палим ... Ама лошото ще настъпи и за Здравната Каса - като се свършим ние, и останат само циганите от които традиционно не можеш да изтръгнеш и стотинка! Ете - тогава ще и запука и на Здравната Каса. Сутринта в новините коментираха за психиатриите, че са на нивото на страни от третия свят. И това се нарича европейска държава ...

РБ-бизнеса се чувства най комфортно при 25-30 % безработица . Без проблем свалят заплатите на "неудачниците" до ръбъ на мизернята, и вдига своя стандарт , до първите десетки на Европа! Само едни "зърнари" вземете, Доньо фармацевтина, Павел-новинаря, Христо бобовдолеца, Ибаневи, на морския бряг....

Каквото и да си говорим,доходите на хората трябва да се вдигат,по какъв начин,правителството е затова избрано,да решава! Начини има много,преди няколко години имаше икономически подем и доходите ни не се вдигнаха,което значи,че явно всичко се поддържа изкуствено! Спрете разграбването на България,спрете циганизацията, помислете за хората,стига алчност!!!

Аз искам да живея!

Може, обаче, само като плъшок. Като човек, можеш само да умреш. Ти си избери как.

Може да се палим, да ровим по кофите,да сме безработни,да не можем да си плащаме лекарствата, да живеем в постоянна криза,но имаме банани и можем да пътуваме на Запад!Живота е прекрасен при капитализма!

това е наследството на комунизЪма и грабителството, извършено от комунягите в течение на десетилетията

Естествено, че живота е прекрасен при капитализма, кой е казал противното? Никой не твърди ,че при социализма живеехме по - добре.

Ама ако ''капитализма'' не ни беше подал ръка след 1989-та, сега отдавна, щяхме да сме се самоизяли, в буквалния смисъл.

Може ли да проявява човек такава наивност? Може ли да вярваш на приказките на комунистите, които си направиха партиен преврат, че оттук нататък е настъпила "демокрацията" и сме започнали да строим капитализъм? Да, може да има нещо капиталистическо тука, но то се изразява само в едно: Бившите комунисти станаха капиталисти. Ама системата си остана - комунистическа!

Разбира се, че капитализма е пъти по-добър от други обществено-икономически строеве. Има факти. Големите автомобилни фирми са родени и се развиват и досега в среда на частна собственост-Мерцедес, Форд, Харли Дейвидсън. Правят луди обороти и печалби. Обратно соц"фирми"-руски, полски, чешки и румънски. За други стоки да не говорим.Второ, фактът, че соцдържави искат да са капиталистически, а капиталистически не искат да са соц, е мнооого красноречив. Маркс се е опитал да го обясни на обратно, но не успял. Чичко Ленин и той, затуй са му помогнали от Запад 1917г. да свали царя. Всичко е тарикатлък.

Има една подробност. Дали това, което е добро за фирмите е добро и за хората? И също има голяма разлика между истинския капитализъм с бизнесмени започнали от нулата и лоялни към работниците - като например Хонда и капитализъм с бизнесмени крадци - грижеши се само за собствено благополучие. Не знам ти от кой тип си...

Тези хора се палят от отчаяние,че няма никаква надежда за по-добър живот и най-вече , защото са достигнали дъното на мизерията.Онзи ден ,разнасяйки брошури с промоции на хипермаркетите из входовете на София , един човек ми каза:"От месеци купувам само хляб,за какво са ми твоите промоции?!"За какви психолози става дума?!!!Хората се палят от отчаяние,като последен протест срещу стоглавата мафия,която ни управлява с едничката цел да ни истиска като лимон!Но иде време за РАЗПЛАТА!!!

Дано дойде това време на разплата.

СКОРО! ОБЕЩАВАМ, но и на Вас никак няма да ви е леко!

ДОКАТО СА НА ВЛАСТ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ОТРЕПКИ ОТ ВСИЧКИ ДОСЕГАШНИ ПАРТИИ, ПОДОБРЕНИЯ НЯМА ДА ИМА!

И БЪДЕЩИ ПАРТИИ СЪЗДАВАНИ НА ПРИНЦИПА НА ХАМЕЛИОНА.

Огромно лицемерие е това, че държавата се е загрижила за самоубийците. Лицемерие и цинизъм ! Защото от 20 години самоубийствата са хиляди, но ставаха скрито, в мазето, в кухнята, в сайванта. И затова на управляващите не им пукаше. И сега изведнъж се самозапалват само едни 5 човека, но държавниците се развълнуваха и се загрижиха. Защо ли. Ами защото тия 5 души ги видя целия свят, и това подронва авторитета на управляващите, а не защото им пука за някакви си 5 човека, както не им дремеше за предишните хиляди самоубили се.

До министъра на здравеопазването: Вместо да измислите още някой лев към "Психолозите на МВР, вероятно по накой измислен проект, дайте средствата на социално слабите и болните, но не на хората от циганските гета, а на работилите, внасялите данъци, плащащите сметките си. Но за тези действия се изисква административна отговорност и работа от страна на чиновника.

Стига с тези социално слаби, че като чуя за тях, веднага се сещам за циганите и мързеливите!

Стига сте се олаквали за тези лекарства! Не виждате ли, че това е невиждан мафиотски разцвет, по-голя от този на наркоиндустрията! Голяма част от лекарствата са ненужни, а колко голяма част от тях се предписват, за да може след това "докторът" да си получи полагаемата си комисионна? И едина обикновена настинка се отдава голямо значение, която след "правилното медицинско" лечение се превръща в пневмобия и се точат здравните осигуровки на българина /защото една друга част изобщо не плаща/! Един грип излиза на цената на една опаковка аспирин и един килограм лимони!

Светата наша (чужда) църковна ченгеджийница няма нищо общо и не иска да бъде съпричастна към страданията и въжделенията на българския народ.

И аз съм отчаяна нищо, че ходя на работа и уж получавам заплата, с един месец закъснение.

Да се самоубие човек - това е бягство от отговорност. Ама, банката му е взела къщата ... и какво от това? Взима си жената, децата и живеят на квартира ... животът продължава. Децата му порастват и всички са щастливи. Какви са тези простотии, заради един кредит или пропаднал бизнес, да се затриеш сам , че даже и семейството си?

Голям залък лапни, голяма дума не казвай!

Бля, бля , бля!! Ще си избия децата, само защото са ми взели къщата????? Ти май а .... лапай си залците колкото си искаш, аз съм наясно какво казвам.

ГЕРБ обещават , като дойдат на власт ,за бедните ще има безплатно кибрит и бензин!

Проблема на България са ромите и това, че те не искат да приемат ценностите на ЕС и не правят ни най малко усилие да се интегрират в обществото.Източват социалната система, чрез майчински и детски. Размножават се без да мислят много за последствията които носят на обществото. После карадът и пречат на хората в селата и малките градове да живеят спокойно им нормално.

Да, ромите са един от големите проблеми на България, но далеч не са единственият!

Забравяш бившите социалисти - псевдокомунисти, сега капиталисти - милионери, които продължават да трупат /като че ли ще живеят вечно/ Справка - Кипърското правителство взема част от открадното от богаташите и подсигурява нормалния живот на народа а при нас продължава демагогията...

ЕВРОПА Е ИЗПЛАШЕНА. КАКВО СТАВА - КРИЗА В ГЪРЦИЯ И КИПЪР. НО ХОРАТА ИЗЛЯЗОХА ЗАЕДНО НА УЛИЦАТА - ПРОТЕСТИ ДО ДУПКА. ЕВРОПА СЕ ИЗПЛАШИ , ДАДЕ ПАРИ И ПАК ТЕЗИ ДЪРЖАВИ СА В ПЪТИ ПО-ДОБРЕ ОТ НАС. ДОКАТО НЕ ИЗЛЕЗЕМ И НИЕ - БЪЛГАРИТЕ НА УЛИЦАТА, ДА ИМА ПРОТЕСТИ , СТАЧКИ ДО ДУПКА, ВСЕ ЩЕ СМЕ ЕДНО СМИРЕНО СТАДО.

И В ТЕЗИ ДЪРЖАВИ ИМА ОЛИГАРСИ И БОГАТАШИ, МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ НАШИТЕ. НО ХОРАТА СА ЕДИННИ В ИСКАНИЯТА СИ ЗА ПО-ДОБЪР ЖИВОТ. ДО КОГА ДА ЧАКАМЕ БЕ, ХОРА ? ВИЖДАМЕ, ЧЕ И ТЕЗИ СА С МАФИЯТА. ОТНОВО НИ ЗАМАЗВАТ ОЧИТЕ. ПРОГЛЕДНЕТЕ - ПРОЛЕТТА ДОЙДЕ.

или окраде някой" пестеливи хора"

боко доволен ли си матр, се дисциплинира и прецизира да е... гадните мръсни милиционери

Поредното прахосване на държавни пари - хората се самозапалват и в предсмъртните си думи казват, че им е писнало, защото НАМЯТ ХЛЯБ ДА СИ ХРАНЯТ ДЕЦАТА!!! И на тези ГЛАДНИ хора ще им назначите час при психоаналитик??? Ако не познавах до болка крадливата природа на държавния чиновник, щях да си помисля, че този който е измислил тая тъпотия има нужда от специализирана помощ.

ЛУДОСТ Е .....защото не това министерство има отношение към проблема........а Министерство на Финансите и БАНКИТЕ..........БАНКИТЕ!

Църквата може да даде някаква надежда,но нито тя,нито РЗК ще дадат хляб. Още по-малко пък политиците и правителството. Единствено работеща икономика би могла , но и тя отдавна вече е вкарана на два метра по-надолу. :-(

Всеки мечтае да стане висшист и да си намери работа с европейска заплата. Щом съм се бъхтал 5 години за да изуча детето си с ''виШе'' и съм му набивал идетята ''Учи синко/ дъще сега , за да не работиш после. '', а след това не съм му осигурил работа, значи тотално съм се провалил АЗ, неговия родител. Държавата не ми е виновна.

"..а след това не съм му осигурил работа..." И защо Вие трябва да го правите?! КРБ Чл. 48. (1) Гражданите имат право на труд. Държавата се грижи за създаване на условия за осъществяване на това право.

Дала ти е правото да си направиш собствена фирма и да печелиш с нея. Какво повече?

Ми то, коментар бес Член, е като целуфка бес мустак. баба Тодорка

"'Учи синко/ дъще сега , за да не работиш после" За първи път като чух това преди години бях потресен. За българския народ знанието и образованието е религия. Горната 'сентенция не е българска. А' е измислица на някой мелез - неграмотен бачкатор от епохата на татовизма. Никога и през ум не ми е минавало, че знанието, е път къ паразитизма.. То е като да достигнеш Еверест ...

Щели да им дават кураж - те няма какво да ядат, не могат да си изхранят децата, нямат работа и бъдеще, но ще им дават кураж ! Вместо да им дават кураж - да им дават достойни заплати и помощи, които да стигат да си платят тока и водата и да останат за храна, тогава няма да се самоубиват от отчаяние ! Колко ли ще струва това "даване на кураж" - дали ако с тези пари не им осигурят храна и подслон няма да спасят повече хора ?

Би ли се возил на самолет, ако го кара някой с килийно образование? Би ли седнал на зъболекарския стол, ако зъболекаря е без образование? Хората не са равни! Стига с тоя измислен комунизъм.

Хората са с различни възможности, но всички имат право на достоен живот.

Само глупости измисляте. Единствения начин да се прекратят демонстративните самоубийства са по-високите доходи. Всичко друго са пари на вятъра (от тези на данъкоплатците)

повече доходи и психарите ще почнат да се палят с керосин.

Откъде си намирате луди жертви за предизборната кампания бе другари ?! Нали ще спечелите изборите и светлото бъдеще идва заедно с 200 - 300 хиляди работни места за "спецЯлисти" , бе другари ! Спрете с тези лоши неща ! Омръзнахте ми вече ...

Само това ли ти роди милиционерското мозъче - отново незнаен враг ви дебне нали - злият станишев някак си убеждава хората да се самоубиват ... за да спечелят от това нали ? Аман от тъпоумни и неграмотни милиционери, на които вечно друг им е виновен ! Истината е, че с некадърното, популистко и лобистко управление докарахте страната до нечувана социална и икономическа криза - ограбихте всичко, оставено от предишните и съсипахте живота на милиони ! Затова излезнаха по улиците, затова ви свалиха от власт, затова и някои не издържаха на мизерията и се самоубиха - вината е изцяло на твоите милиционерски идоли ! Колко тъп трябва да си, за да смяташ, че някой се самоубива и си оставя децата и жената само защото са му наредили отгоре - не всички живеят от заповеди като вас фуражки жалки !

Самозапалилите са ми духовно много по-близки, от живите цигани, които продават децата си и ги принуждават за крадат, джебчийстват, просят, проституират и ги бият. Естествено, че това не е начинът за адекватна реакция- протестите не са забранени в България и е по-добре да се издигнат искания, вместо човек да реагира така.Но е факт, че тези хора са притежавали много повече човешка съвест от всички бг. политици , взети заедно.

И каква съвест има един самозапалил се баща, който остава децата си сираци? Говориш , комунистически алабализми.

БЯГСТВОТО ОТ ОТГОВОРНОСТ Е ПРОДУКТ НА ОТЧАЯНИЕТО! ПОЛИТИЦИТЕ НЕ СА ОТЧАЯНИ- ТЕ ЗАЩО СЪЩО БЯГАТ ОТ ОТГОВОРНОСТ?

Северозапада е най-беден. Там има най много роми. Ама от северозапада нямаме запалил се, засега.

И аз не съм чул да се самозапали човек от Северозапада, ама самоубили се има много. Тук се бесят. Ама така тихичко и без шум. И ако ще цяло село да се избеси няма да го чуете в нито една новина. Тук сме в зоната на мрака. Но всичко се плаща, ще Ви напълним с чернокожи. Те сега са колкото нас. След 15 години ще са няколко пъти повече от нас. И като няма вече какво да се краде, и спрат помощите щото държавата няма да може да ги издържа, ще идат при Вас. Живи ще Ви оглозгат.

95 процента от домакинствата в БГ са със собствен автомобил, телевизор, хладилник, печка, телефон. Вссеки до 60 години със мобилен телефон. Всеки до 45 години с компютър и интернет в къщи. На всеки 50 километра има курорт в БГ. Всяка седмица фирми организират екскурзии на цена 15 лева на човек със транспорт и храна. В България, нито студа е голям, нито жегата непоносима. 4 сезона-рай. КАКВО БЪДЕЩЕ ИСКАТЕ, ЧЕ НЕ ВИ РАЗБИРАМ ?

ОПИСАНОТО ОТ ВАС СА ВЕЩИ, КОИТО СЛУЖАТ НА ЧОВЕК В ЕЖЕДНЕВИЕТО МУ.КАК МОЖЕ ДА СРАВНЯВАТЕ ПЕРСПЕКТИВАТА ЗА НАМИРАНЕ НА РАБОТА НА ЕДИН ТОКУ-ЩО ЗАВЪРШИЛ ВИСШИСТ В БЪЛГАРИЯ С БИТНОСТТА НА ЕДИН ЦИГАНИН, КОЙТО ОТ БЕБЕ САМО ПАРАЗИТИРА ВЪРХУ ДРУГИТЕ?! КЪДЕ Е ЕДНОТО- КЪДЕ ДРУГОТО?

Прав си, но и не си прав! Какво значи висшист?!? Знаем много добре,какво е образованието в България и как се взимат дипломи! На изпитите се преписва,изпитите се дават,не се взимат,много от дипломите са купени,не са изкарани,голяма част от студентите отиват не да учат,а да купонясват... Затова след, като завършат и не могат да си намерят работа,защото се оказва,че не разбират нищо,въпреки дипломата си! Прав си,че не може да ги сравняваме с мангалите,но на частния бизнес му трябват хора ,които са учили и разбират,а не купонджии! Затова мн висшисти не намират работа! Друг е въпроса ,че и фирмите не предлагат почти никакви обучения...

изброените от вас боклуци човек има нужда и от нешо друго което явно ви убягва от полезрението ... Задача с повишена трудност явно?

Не знам как да те уговоря да де разходя в сто произволно избрани семейства из Северозапада. Бих те завел и в сто малки селски магазинчета да прочетеш дневниците с вересиите, та да ти светне колко е светло всичко. Пък тогава пиши пак.

А ти къде живееш?Нима не виждаш хората, които ровят по кофите за боклук, докато други пикаят в златни цукала и ходят през зимата на островите на юг.

Ммдаа..никой не ще да се дави,всеки иска да се пали..друго си е да те открият неразпознавем след 3 месеца ,до тогава протестите я ги има ,я -не,няма ни журналистки с величави оди,ни слава ,ни паметници,ни грамади,ред сълзи ,ред сополи! Я вижте за Пепо Психото от Варна какви салтанати приготвиха останалите улични откачалки!

.. а днес взехте ли си хапчето ,другарю ?!

И какво ще направят???Освен да ни облъчват денонощно с позитивни лъжи "колко е хубаво, колко е светло бъдещете ни а още по светло ежедневието ни" друго нищо няма да направят защото тази немотия, безисходица и депресия не е на 20-30 души с които да "работят"психолози...Само дето тази манипулация вече не действа..

Тия психопати дето са решили да си слагат край на живота им препоръчван да си го сложат така че да не отварят работа на доктори и болници които и без това се хранят от работещите хора които се мъчат. Защото най-лесното нещо е да се самоубиеш. МОЛЯ приключвайте си живота без мъки. Скачайте от високи сгради и мостове, стойте пред бързия влак.

Психопатът е човек, който насочва агресията и иронията си към другите. Отчаяният - към себе си.

Коментари - Представят мерки срещу зачестилите самоубийства | Днес.dir.bg

Представят мерки срещу зачестилите самоубийства

Днес изтича срокът, даден от здравното министерство на Регионалните здравни инспекции (РЗИ), в който те трябва да са готови с конкретни програми и мерки за оказване на психологическа помощ за превенция на самоубийствата.

Обратно в новината

Коментари - Представят мерки срещу зачестилите самоубийства | Днес.dir.bg

Коментари

Ами останете си със здраве,господа "регистрирани."Има и други сайтове,не чак толкова "срамежливи".

Само за миг си представете болката когато се опарите. Сега си представете болката, която носи отчаянието и помнете - всичко се връща на този свят!

Според БСК безработицата сред младите хора е над 40%. РЗК ще се правят на бюра по труда ли, що ли?

Превенция на самоубийствата? Това е работа за министерството на правосъдието, а не на здравето!

Чакаме действия от СГП след анализа на договорите за особен залог , сключени между НЕК и Мариците. КОЙ НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ ЗАЛОЖИ БЪДЕЩИТЕ ПЛАЩАНИЯ ПО СМЕТКИТЕ ЗА ПОТРЕБЕНА ЕЛ. ЕНЕРГИЯ НА ВСИЧКИ БГ. ГРАЖДАНИ И ФИРМИ ЗА 15 ГОДИНИ НАПРЕД ВЪВ ВРЕМЕТО? ПОД ДОГОВОРИТЕ СТОЯТ ПОДПИСИ НА ОПРЕДЕЛЕНИ ЛИЦА, КОИТО ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ!

лицата дето са подписвали се изказаха по ефирните телевизии и доказаха, че са невинни:) Шарено котле, ти не гледаш ли телевизия?

Естествено, че защитната им теза ще е такава:) Само прокуратурата може да ги привлече към наказателна отговорност!

Най-доброто лечение ще бъде, цялата тази престъпна пасмина, наречена "политическа класа" да бъде натикана в затвора. Самозапалванията мигом ще спрат и ще започнат всенародни веселия. А, тези пък "психолози", да бъдат натикани в лудницата, като особено опасни морални мутанти, антихора.

При всеки друг народ с едно самозапалване се разгаря пожар, който унищожава проблемите, породили самозапалването. Българският матрял се е вбоклучавил и вече от пет или шест самозапалвания, продължава само да пуши и вони.

Глупости на търкалета

Най-голямото престъпление се върши и в момента от банкери и финансисти.Сутринта и Хърсев и Орешарски говореха как ще излизаме от кризата. И двамата дават акъли без ни най-малко да отчитат, че през периода 2005- 2008 година основна движеща сила на икономиката бяха кредитите които почти всички ние изтеглихме. Бедните живяха добре, защото много ''богати'' изтеглиха кредити и се заробиха за цял цивот. Няки дори се самоубиха, преди 2-3 години защото фалирафа. Сега ще чакаме ръст, ама никой не казва какви пари ще се ''движат'' в икономиката. Кой ще тегли кредити, за да ''лапаме'' всички !?

Евроинтеграция, европейски ценности, демокрация, либерализация, цифровизация ... Бахги, щом отнемат достойнството на хората! Програми, мерки, превенция и профилактика ... Е, на този министър ще му правят паметник някой ден, ако измисли начин за унищожаването на корупцията по високите етажи, политическите чадъри, олигархичната класа в международен мащаб и мафията. Би могло да се започне с гръмогласност и забрана на психотронните оръжия, хим. следи, гмо-организми, хранителни "подобрители", вреден състав на ваксини и лекарства. И ако е възможно, за всеки български гражданин да се въведе достъпна и лекуваща... медицинска помощ.

Достоен живот или смърт!

бъпгарите са горди ама без достоинство ... а това да се самоубиеш е едно от наи лесните решения на проблемите, особенно като имаш психични проблеми.

Разбира се, много по-трудно и достойно е да живееш като благоразумен плъшок.

тихо, безмълвно и безславно?!Сакън, да не наруши спокойствието на нищо не разбиращата ти его-душица?! Не самазапалващите се българи са психоболни! Ти си болният , на който не му пука за другите!Те имат своето достойнство и разбират, че така или иначе, са обречени на бавна мъчителна смърт от ограбили го алчни олигарси! Предупреждават- дават знак, че това мъчение не може да продължи !Трудно ти е да зацепиш че: Ти си човекът, без достойнство! Ама то за това се искал акъл!

Странна работа, по тази логика би трябвало да се очаква масирано самозапалване на парламента! Да ама не! Аз лично съм против тази практика! Но всеки има право на ИЗБОР, какъвто и да е той!

Здравното министерство по комунистически почин иска да има власт над живота и душите на българите, но се вижда, че няма! Тези идиоти сякаш са слепи! Защо не отидат до ДКЕВР да поискат махане на таксите за хрантутниците? 60% от всяка сметка е за хрантутници при ЧЕЗ! 120000 лева е заплатата на шефа им според в.Република..

Тази история ще свърши както в арабските страни -- ще се намери някой който ще даде пушки на самоубиващитете се. Да ги считат за психично болни, когато става дума за мизерия е цинично. Не самоубийствата са проблем -- мизерията е проблем.

ХРИСТО БОТЕВ - БОРБА: "Свестните у нас считат за ЛУДИ, глупецът вредом всеки почита: "Богат е", казва, пък го не пита колко е души ИЗГОРИЛ ЖИВИ, сироти колко той е ограбил и пред олтарят Бога измамил с молитви, с клетви, с думи лъжливи." НИЩО НЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛО !!! НИЕ СМЕ В РОБСТВО И ИЗХОДА Е ЕДИН - ТОЗИ ПО КОЙТО ПОЕ БОТЕВ Време е да се спрат самозапалванията и се премине към самовзривяване подобни на ислямските мъченици, които заедно със себе си отнасят в отвъдното и своите мъчители !!!

СМЪРТТА НА ТЕЗИ ДОВЕДЕНИ ДО ОТЧАЯНИЕ ХОРА ТЕЖИ ИЗЦЯЛО ВЪРХУ ДУШИТЕ НЕ НА ТЕЗИ КОИТО СА ИЗВЪРШИЛИ ТОЗИ АКТ, А ВЪРХУ ПОЛИТИЦИТЕ ДОВЕЛИ НАРОДА ДО ТОВА ОТЧАЯНИЕ !! НЕКА БЪДАТ ПРОКЛЕТИ И ИМЕНАТА НА ТЯХ И ПОКОЛЕНИЯТА ИМ БЪДАТ ЗАЛИЧЕНИ ОТ КНИГАТА НА ЖИВОТА !!! СПРАВЕДЛИВОСТ И ВЪЗМЕЗДИЕ ПРЕД ОПРОЩЕНИЕ НА ГРЕХОВЕТЕ НА ТЕЗИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ !!!

Изясни за себе си - Ботев ли ще следваш или примера на ислямистите! Това са коренно противоположни философии и култури! Ботев клейми религиозните лицемери, а ислямистите са маниакални последователи на религия.

А ти си изясни какво искаше да каже човека и тогава философствай! :)

Поредната тъпотия !!! Хората затънали в кредити, едва хранещи се и агонизиращи вегетирайки, ще тръгнат да търсят психолози !? Това дори и в най-смелите фатнатстики го няма и на практика няма как да се случи. Поредната доза прах в очите на хората.

Вноска за плазмата, за ипотеката, за телефона на щерката, за новата пералня. То не останаха пари за живот бе! Познато. Нали? Вдигнете пенсиите на пенсионерите, че нямат пари да ни дават за кръчмата! Познато. Нали?

Айде и ти земи се скрий с твоите ипотеки и плазми, че си гнусен направо. Хората нямат какво да ядат, децата им гладуват. Тоя тука точно намерил да се прави на отворен и интересен. Чалга мутант.

За пореден път- не са виновни лошите управляващи, виновни са добрите управлявани.Пренасочиха се към подходящите хора доста европейски пари, дерат ни кожите, посегнаха дори и на парите ни от здравната каса, в техен интерес е пенсионерите да мрат , като мухи за да има пари в нои и т.н.Всички сме аут!

ТЕЗИ ОТ ЗДРАВНОТО МИНИСТЕРСТВО СА ЗА ЛУДНИЦАТА !!! КакНЕ ВИ Е СРАМ да приемате за психично болни хора които ВАШАТА ИДИОТСКА ЧОВЕКОНЕНАВИСНИЧЕСКА СИСТЕМА докара до там да посегнат на живота си !!!! ЧУЙТЕ КАКВИ СА ПОСЛЕДНИТЕ ДУМИ НА САМОЗАПАЛИЛИЯТ СЕ ТОДОР ДИМИТРОВ : "Писна ми, НЯМА ХЛЯБ, вече не се издържа Вие изроди безподобни превърнахте България в ДЕВЕТИЯ КРЪГ НА АДА , а за тези които все още работят държавата ни се превърна е един концлагер в които парите за заплата не стигат за закупуването на храна !!!! ВИЕ СТЕ ЗА КОНЦЛАГЕРИТЕ ДЕГЕНЕРАТИ ТАКИВА !!!!

Дайте хляб на народа , а не съвети от психолози бе м.... ви .............

Правителството на Бойко Борисов е единственото което е направило нещо за България и това комуняро-депесарската мафия .която съсипа за 20 години държавата,не може да прости!!

Провокаторите пак изпълзяха във форумите! Хайде почна се с манипулациите! Хората не искат да ги дишат, а те нагло се натрапват, но този път номера няма да мине! Ще има избори на всеки 3 месеца!

Ето тук улучи в десетката! Но и това няма да продължи дълго, вервайте ми.

не е онова нещо от което реално всички имаме нужда.

Бойко е създаден от същата тази мафия!

Бившето правителство, че е "направило нещо", направило е... такава мизерия не е било. На хората им опря ножа до кокала и излязоха на улиците. Някои от тях мислеха, че като се запалят ще променят трагичното положение. Донякъде се събуди народа, но съвсем не е достатъчно.

Всичко случващо се в България oт 1989 год се оказва схеми, корупция, измами, кражби и лъжи! Хората живеят под чудовищен натиск от страна на монополисти и държава за всичко. Проблемът е тежко социален - 25 години хората биват крадени и изнудвани безобразно от кой ли не, цените растат непрекъснато и България става все по-скъпо и по-опасно място за живеене. Хората се самоубиват от отчаяние!

ама пе мнго си отворен .. .

Очевидно мозъчната операция не ти е помогнала много, опитай пак в Албания, там ги правят с тесла!

Аз искам да попитам,защо след ,като работодателят ми изкарва месечно над 100 000 лв чист доход,има 6 автомобила,лимузини и спортни возила, накупи си няколко апартамента,постои си хотел на черноморието ни, харчи всяка вечер 500 - 600 лв за вечери по ресторанти, като го попитах за увеличение с 50 лв на заплатата ми и той ми отговори: "Не може,криза е и няма пари". Как така няма?!?? Ако той няма,аз и за колело нямам,има ли смисъл да се сравняваме?!? До кога труда ми ще е безмислен,работя няколко професии наведнъж,работя извънредно и накрая няма пари,защото на някой стомаха му е бездънен! До кога правителството ще защитава точно този така наречен бизнес?!?

Докато работодателя ти може да си намери друг неудачник съгласен да работи за твоите пари, не очаквай повишение на заплатата. Няма незаменими хора. Проблема ти е, че винаги ще си намери с кой да те смени, понеже много хора имат да внасят ипотечни вноски в края на всеки месец. ТЕ са бича за доходите в България за следващите 30 години.

Но това може да се спре и трябва да се спре! Затова сме избрали тези политици,за да няма точно такива подигравки с хората! Защото накрая на хората им писва и ще се стигне и до саморазправи...

Принципно си прав, но ... когато имаш тясно специализирани кадри, които си обучавал с години и изведнъж някой или няколко човека си тръгнат ТОВА може да ти ковства страшно много! Например провалени обекти, изгубени проекти, клиенти, тост загуба на пари. А в тази криза това може да е пагубно !!! Но АКО работника е лесно заменяем, без образование и особени умения - е тогава можеш да го смениш и с бай Иван ...

Никой не ви кара ЗОРЛЕМ да си купувате петстайни жилища, да се возите едногъзово в автомобилите си и да плащате неистово таксите за телефони с проведените безсмислени разговори! Пробвал съм като дръпнах шалтера на всички тези измишльотини и се оказа, че един работещ човек спокойно може да се побере финансовов рамките на 200 лева, и пак да му останат! Впрочем, не давам пари за цигари и пукница!

Вместо адекватни действия и поемане на отговорност, политиците предлагат поредните театрални псевдомерки, чиято цел е по-скоро да внуши, че отказа от живот в създадения от тях кошмар e единствено неспособност за оценка на ситуацията и съответно, признак на психичен проблем. Какво по-нормално от това да се гърчиш в безизходица или ако си късметлия, само да гледаш агонията на окoлните и да смяташ, че всичко е в реда на нещата? Хората се запалиха за да им изкрещят, че са превърнали България в ад, пред който и най-жестоката смърт е за предпочитане, a те пак не са разбрали. Нека се подиграват - много други разбраха и нито ще забравят, нито ще могат да продължат да живеят със затворени очи.

РБ-бизнеса се чувства най комфортно при 25-30 % безработица . Без проблем свалят заплатите на "неудачниците" до ръбъ на мизернята, и вдига своя стандарт , до първите десетки на Европа! Само едни "зърнари" вземете, Доньо фармацевтина, Павел-новинаря, Христо бобовдолеца, Ибаневи, на морския бряг....

Посочените от Вас лица перат парите на политическите партии в България.За тях е ясно- върховенството на закона не ги лови и това им е гарантирано от всички политици, управлявали България,по времето, когато тези лица градяха и "развиваха"бизнеса си. Гаранцията е във вид на текстове от закони.За да се прекъсне тази връзка, трябва чистка на всички политически партии в България, защото всички са с една родителка- БКП.

Коменара ти, бес Член, е ката цалуфка бес мустак! баба Тодорка.

Страхът от безработица крепи ниските заплати!

Що бе, к'во им пука за бедстващите хора? Що трябва да им помагат? Нека си мрат, нал' тъй? Здравната Каса - К'во и пука? Нали си прибират вноските на останалите живи? Все още не са се свършили живите като нас, дето ни цоцат от заплатите, пък не сме тръгнали всички да се палим ... Ама лошото ще настъпи и за Здравната Каса - като се свършим ние, и останат само циганите от които традиционно не можеш да изтръгнеш и стотинка! Ете - тогава ще и запука и на Здравната Каса. Сутринта в новините коментираха за психиатриите, че са на нивото на страни от третия свят. И това се нарича европейска държава ...

РБ-бизнеса се чувства най комфортно при 25-30 % безработица . Без проблем свалят заплатите на "неудачниците" до ръбъ на мизернята, и вдига своя стандарт , до първите десетки на Европа! Само едни "зърнари" вземете, Доньо фармацевтина, Павел-новинаря, Христо бобовдолеца, Ибаневи, на морския бряг....

Каквото и да си говорим,доходите на хората трябва да се вдигат,по какъв начин,правителството е затова избрано,да решава! Начини има много,преди няколко години имаше икономически подем и доходите ни не се вдигнаха,което значи,че явно всичко се поддържа изкуствено! Спрете разграбването на България,спрете циганизацията, помислете за хората,стига алчност!!!

Аз искам да живея!

Може, обаче, само като плъшок. Като човек, можеш само да умреш. Ти си избери как.

Може да се палим, да ровим по кофите,да сме безработни,да не можем да си плащаме лекарствата, да живеем в постоянна криза,но имаме банани и можем да пътуваме на Запад!Живота е прекрасен при капитализма!

това е наследството на комунизЪма и грабителството, извършено от комунягите в течение на десетилетията

Естествено, че живота е прекрасен при капитализма, кой е казал противното? Никой не твърди ,че при социализма живеехме по - добре.

Ама ако ''капитализма'' не ни беше подал ръка след 1989-та, сега отдавна, щяхме да сме се самоизяли, в буквалния смисъл.

Може ли да проявява човек такава наивност? Може ли да вярваш на приказките на комунистите, които си направиха партиен преврат, че оттук нататък е настъпила "демокрацията" и сме започнали да строим капитализъм? Да, може да има нещо капиталистическо тука, но то се изразява само в едно: Бившите комунисти станаха капиталисти. Ама системата си остана - комунистическа!

Разбира се, че капитализма е пъти по-добър от други обществено-икономически строеве. Има факти. Големите автомобилни фирми са родени и се развиват и досега в среда на частна собственост-Мерцедес, Форд, Харли Дейвидсън. Правят луди обороти и печалби. Обратно соц"фирми"-руски, полски, чешки и румънски. За други стоки да не говорим.Второ, фактът, че соцдържави искат да са капиталистически, а капиталистически не искат да са соц, е мнооого красноречив. Маркс се е опитал да го обясни на обратно, но не успял. Чичко Ленин и той, затуй са му помогнали от Запад 1917г. да свали царя. Всичко е тарикатлък.

Има една подробност. Дали това, което е добро за фирмите е добро и за хората? И също има голяма разлика между истинския капитализъм с бизнесмени започнали от нулата и лоялни към работниците - като например Хонда и капитализъм с бизнесмени крадци - грижеши се само за собствено благополучие. Не знам ти от кой тип си...

Тези хора се палят от отчаяние,че няма никаква надежда за по-добър живот и най-вече , защото са достигнали дъното на мизерията.Онзи ден ,разнасяйки брошури с промоции на хипермаркетите из входовете на София , един човек ми каза:"От месеци купувам само хляб,за какво са ми твоите промоции?!"За какви психолози става дума?!!!Хората се палят от отчаяние,като последен протест срещу стоглавата мафия,която ни управлява с едничката цел да ни истиска като лимон!Но иде време за РАЗПЛАТА!!!

Дано дойде това време на разплата.

СКОРО! ОБЕЩАВАМ, но и на Вас никак няма да ви е леко!

ДОКАТО СА НА ВЛАСТ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ОТРЕПКИ ОТ ВСИЧКИ ДОСЕГАШНИ ПАРТИИ, ПОДОБРЕНИЯ НЯМА ДА ИМА!

И БЪДЕЩИ ПАРТИИ СЪЗДАВАНИ НА ПРИНЦИПА НА ХАМЕЛИОНА.

Огромно лицемерие е това, че държавата се е загрижила за самоубийците. Лицемерие и цинизъм ! Защото от 20 години самоубийствата са хиляди, но ставаха скрито, в мазето, в кухнята, в сайванта. И затова на управляващите не им пукаше. И сега изведнъж се самозапалват само едни 5 човека, но държавниците се развълнуваха и се загрижиха. Защо ли. Ами защото тия 5 души ги видя целия свят, и това подронва авторитета на управляващите, а не защото им пука за някакви си 5 човека, както не им дремеше за предишните хиляди самоубили се.

До министъра на здравеопазването: Вместо да измислите още някой лев към "Психолозите на МВР, вероятно по накой измислен проект, дайте средствата на социално слабите и болните, но не на хората от циганските гета, а на работилите, внасялите данъци, плащащите сметките си. Но за тези действия се изисква административна отговорност и работа от страна на чиновника.

Стига с тези социално слаби, че като чуя за тях, веднага се сещам за циганите и мързеливите!

Стига сте се олаквали за тези лекарства! Не виждате ли, че това е невиждан мафиотски разцвет, по-голя от този на наркоиндустрията! Голяма част от лекарствата са ненужни, а колко голяма част от тях се предписват, за да може след това "докторът" да си получи полагаемата си комисионна? И едина обикновена настинка се отдава голямо значение, която след "правилното медицинско" лечение се превръща в пневмобия и се точат здравните осигуровки на българина /защото една друга част изобщо не плаща/! Един грип излиза на цената на една опаковка аспирин и един килограм лимони!

Светата наша (чужда) църковна ченгеджийница няма нищо общо и не иска да бъде съпричастна към страданията и въжделенията на българския народ.

И аз съм отчаяна нищо, че ходя на работа и уж получавам заплата, с един месец закъснение.

Да се самоубие човек - това е бягство от отговорност. Ама, банката му е взела къщата ... и какво от това? Взима си жената, децата и живеят на квартира ... животът продължава. Децата му порастват и всички са щастливи. Какви са тези простотии, заради един кредит или пропаднал бизнес, да се затриеш сам , че даже и семейството си?

Голям залък лапни, голяма дума не казвай!

Бля, бля , бля!! Ще си избия децата, само защото са ми взели къщата????? Ти май а .... лапай си залците колкото си искаш, аз съм наясно какво казвам.

ГЕРБ обещават , като дойдат на власт ,за бедните ще има безплатно кибрит и бензин!

Проблема на България са ромите и това, че те не искат да приемат ценностите на ЕС и не правят ни най малко усилие да се интегрират в обществото.Източват социалната система, чрез майчински и детски. Размножават се без да мислят много за последствията които носят на обществото. После карадът и пречат на хората в селата и малките градове да живеят спокойно им нормално.

Да, ромите са един от големите проблеми на България, но далеч не са единственият!

Забравяш бившите социалисти - псевдокомунисти, сега капиталисти - милионери, които продължават да трупат /като че ли ще живеят вечно/ Справка - Кипърското правителство взема част от открадното от богаташите и подсигурява нормалния живот на народа а при нас продължава демагогията...

ЕВРОПА Е ИЗПЛАШЕНА. КАКВО СТАВА - КРИЗА В ГЪРЦИЯ И КИПЪР. НО ХОРАТА ИЗЛЯЗОХА ЗАЕДНО НА УЛИЦАТА - ПРОТЕСТИ ДО ДУПКА. ЕВРОПА СЕ ИЗПЛАШИ , ДАДЕ ПАРИ И ПАК ТЕЗИ ДЪРЖАВИ СА В ПЪТИ ПО-ДОБРЕ ОТ НАС. ДОКАТО НЕ ИЗЛЕЗЕМ И НИЕ - БЪЛГАРИТЕ НА УЛИЦАТА, ДА ИМА ПРОТЕСТИ , СТАЧКИ ДО ДУПКА, ВСЕ ЩЕ СМЕ ЕДНО СМИРЕНО СТАДО.

И В ТЕЗИ ДЪРЖАВИ ИМА ОЛИГАРСИ И БОГАТАШИ, МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ НАШИТЕ. НО ХОРАТА СА ЕДИННИ В ИСКАНИЯТА СИ ЗА ПО-ДОБЪР ЖИВОТ. ДО КОГА ДА ЧАКАМЕ БЕ, ХОРА ? ВИЖДАМЕ, ЧЕ И ТЕЗИ СА С МАФИЯТА. ОТНОВО НИ ЗАМАЗВАТ ОЧИТЕ. ПРОГЛЕДНЕТЕ - ПРОЛЕТТА ДОЙДЕ.

или окраде някой" пестеливи хора"

боко доволен ли си матр, се дисциплинира и прецизира да е... гадните мръсни милиционери

Поредното прахосване на държавни пари - хората се самозапалват и в предсмъртните си думи казват, че им е писнало, защото НАМЯТ ХЛЯБ ДА СИ ХРАНЯТ ДЕЦАТА!!! И на тези ГЛАДНИ хора ще им назначите час при психоаналитик??? Ако не познавах до болка крадливата природа на държавния чиновник, щях да си помисля, че този който е измислил тая тъпотия има нужда от специализирана помощ.

ЛУДОСТ Е .....защото не това министерство има отношение към проблема........а Министерство на Финансите и БАНКИТЕ..........БАНКИТЕ!

Църквата може да даде някаква надежда,но нито тя,нито РЗК ще дадат хляб. Още по-малко пък политиците и правителството. Единствено работеща икономика би могла , но и тя отдавна вече е вкарана на два метра по-надолу. :-(

Всеки мечтае да стане висшист и да си намери работа с европейска заплата. Щом съм се бъхтал 5 години за да изуча детето си с ''виШе'' и съм му набивал идетята ''Учи синко/ дъще сега , за да не работиш после. '', а след това не съм му осигурил работа, значи тотално съм се провалил АЗ, неговия родител. Държавата не ми е виновна.

"..а след това не съм му осигурил работа..." И защо Вие трябва да го правите?! КРБ Чл. 48. (1) Гражданите имат право на труд. Държавата се грижи за създаване на условия за осъществяване на това право.

Дала ти е правото да си направиш собствена фирма и да печелиш с нея. Какво повече?

Ми то, коментар бес Член, е като целуфка бес мустак. баба Тодорка

"'Учи синко/ дъще сега , за да не работиш после" За първи път като чух това преди години бях потресен. За българския народ знанието и образованието е религия. Горната 'сентенция не е българска. А' е измислица на някой мелез - неграмотен бачкатор от епохата на татовизма. Никога и през ум не ми е минавало, че знанието, е път къ паразитизма.. То е като да достигнеш Еверест ...

Щели да им дават кураж - те няма какво да ядат, не могат да си изхранят децата, нямат работа и бъдеще, но ще им дават кураж ! Вместо да им дават кураж - да им дават достойни заплати и помощи, които да стигат да си платят тока и водата и да останат за храна, тогава няма да се самоубиват от отчаяние ! Колко ли ще струва това "даване на кураж" - дали ако с тези пари не им осигурят храна и подслон няма да спасят повече хора ?

Би ли се возил на самолет, ако го кара някой с килийно образование? Би ли седнал на зъболекарския стол, ако зъболекаря е без образование? Хората не са равни! Стига с тоя измислен комунизъм.

Хората са с различни възможности, но всички имат право на достоен живот.

Само глупости измисляте. Единствения начин да се прекратят демонстративните самоубийства са по-високите доходи. Всичко друго са пари на вятъра (от тези на данъкоплатците)

повече доходи и психарите ще почнат да се палят с керосин.

Откъде си намирате луди жертви за предизборната кампания бе другари ?! Нали ще спечелите изборите и светлото бъдеще идва заедно с 200 - 300 хиляди работни места за "спецЯлисти" , бе другари ! Спрете с тези лоши неща ! Омръзнахте ми вече ...

Само това ли ти роди милиционерското мозъче - отново незнаен враг ви дебне нали - злият станишев някак си убеждава хората да се самоубиват ... за да спечелят от това нали ? Аман от тъпоумни и неграмотни милиционери, на които вечно друг им е виновен ! Истината е, че с некадърното, популистко и лобистко управление докарахте страната до нечувана социална и икономическа криза - ограбихте всичко, оставено от предишните и съсипахте живота на милиони ! Затова излезнаха по улиците, затова ви свалиха от власт, затова и някои не издържаха на мизерията и се самоубиха - вината е изцяло на твоите милиционерски идоли ! Колко тъп трябва да си, за да смяташ, че някой се самоубива и си оставя децата и жената само защото са му наредили отгоре - не всички живеят от заповеди като вас фуражки жалки !

Самозапалилите са ми духовно много по-близки, от живите цигани, които продават децата си и ги принуждават за крадат, джебчийстват, просят, проституират и ги бият. Естествено, че това не е начинът за адекватна реакция- протестите не са забранени в България и е по-добре да се издигнат искания, вместо човек да реагира така.Но е факт, че тези хора са притежавали много повече човешка съвест от всички бг. политици , взети заедно.

И каква съвест има един самозапалил се баща, който остава децата си сираци? Говориш , комунистически алабализми.

БЯГСТВОТО ОТ ОТГОВОРНОСТ Е ПРОДУКТ НА ОТЧАЯНИЕТО! ПОЛИТИЦИТЕ НЕ СА ОТЧАЯНИ- ТЕ ЗАЩО СЪЩО БЯГАТ ОТ ОТГОВОРНОСТ?

Северозапада е най-беден. Там има най много роми. Ама от северозапада нямаме запалил се, засега.

И аз не съм чул да се самозапали човек от Северозапада, ама самоубили се има много. Тук се бесят. Ама така тихичко и без шум. И ако ще цяло село да се избеси няма да го чуете в нито една новина. Тук сме в зоната на мрака. Но всичко се плаща, ще Ви напълним с чернокожи. Те сега са колкото нас. След 15 години ще са няколко пъти повече от нас. И като няма вече какво да се краде, и спрат помощите щото държавата няма да може да ги издържа, ще идат при Вас. Живи ще Ви оглозгат.

95 процента от домакинствата в БГ са със собствен автомобил, телевизор, хладилник, печка, телефон. Вссеки до 60 години със мобилен телефон. Всеки до 45 години с компютър и интернет в къщи. На всеки 50 километра има курорт в БГ. Всяка седмица фирми организират екскурзии на цена 15 лева на човек със транспорт и храна. В България, нито студа е голям, нито жегата непоносима. 4 сезона-рай. КАКВО БЪДЕЩЕ ИСКАТЕ, ЧЕ НЕ ВИ РАЗБИРАМ ?

ОПИСАНОТО ОТ ВАС СА ВЕЩИ, КОИТО СЛУЖАТ НА ЧОВЕК В ЕЖЕДНЕВИЕТО МУ.КАК МОЖЕ ДА СРАВНЯВАТЕ ПЕРСПЕКТИВАТА ЗА НАМИРАНЕ НА РАБОТА НА ЕДИН ТОКУ-ЩО ЗАВЪРШИЛ ВИСШИСТ В БЪЛГАРИЯ С БИТНОСТТА НА ЕДИН ЦИГАНИН, КОЙТО ОТ БЕБЕ САМО ПАРАЗИТИРА ВЪРХУ ДРУГИТЕ?! КЪДЕ Е ЕДНОТО- КЪДЕ ДРУГОТО?

Прав си, но и не си прав! Какво значи висшист?!? Знаем много добре,какво е образованието в България и как се взимат дипломи! На изпитите се преписва,изпитите се дават,не се взимат,много от дипломите са купени,не са изкарани,голяма част от студентите отиват не да учат,а да купонясват... Затова след, като завършат и не могат да си намерят работа,защото се оказва,че не разбират нищо,въпреки дипломата си! Прав си,че не може да ги сравняваме с мангалите,но на частния бизнес му трябват хора ,които са учили и разбират,а не купонджии! Затова мн висшисти не намират работа! Друг е въпроса ,че и фирмите не предлагат почти никакви обучения...

изброените от вас боклуци човек има нужда и от нешо друго което явно ви убягва от полезрението ... Задача с повишена трудност явно?

Не знам как да те уговоря да де разходя в сто произволно избрани семейства из Северозапада. Бих те завел и в сто малки селски магазинчета да прочетеш дневниците с вересиите, та да ти светне колко е светло всичко. Пък тогава пиши пак.

А ти къде живееш?Нима не виждаш хората, които ровят по кофите за боклук, докато други пикаят в златни цукала и ходят през зимата на островите на юг.

Ммдаа..никой не ще да се дави,всеки иска да се пали..друго си е да те открият неразпознавем след 3 месеца ,до тогава протестите я ги има ,я -не,няма ни журналистки с величави оди,ни слава ,ни паметници,ни грамади,ред сълзи ,ред сополи! Я вижте за Пепо Психото от Варна какви салтанати приготвиха останалите улични откачалки!

.. а днес взехте ли си хапчето ,другарю ?!

И какво ще направят???Освен да ни облъчват денонощно с позитивни лъжи "колко е хубаво, колко е светло бъдещете ни а още по светло ежедневието ни" друго нищо няма да направят защото тази немотия, безисходица и депресия не е на 20-30 души с които да "работят"психолози...Само дето тази манипулация вече не действа..

Тия психопати дето са решили да си слагат край на живота им препоръчван да си го сложат така че да не отварят работа на доктори и болници които и без това се хранят от работещите хора които се мъчат. Защото най-лесното нещо е да се самоубиеш. МОЛЯ приключвайте си живота без мъки. Скачайте от високи сгради и мостове, стойте пред бързия влак.

Психопатът е човек, който насочва агресията и иронията си към другите. Отчаяният - към себе си.