Майката на самозапалилата се Лидия: Не го е направила тя

Майката на Лидия Петрова, която вчера се самозапали пред президентството, заяви, че някой е подтикнал дъщеря й да се самоубие. Търсете кой е, призова жената.

Обратно в новината

Коментари - Майката на самозапалилата се Лидия: Не го е направила тя | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Знаете ли, това че много хора не разбират мотивите на жената и търсят какви ли не възможности - от 100 кладенеца ще донесат вода, че е нечия жертва и не е убила сама себе си...Това ми напомня на случая, когато душевно болната жена на един таксиджия преди много години удуши детето си и всеки опитваше да съчини някакви конспирации, защото не искаше да повярва, че майка ще посегне на детето си. После онзи военен, който застреля семейството си и себе си - разбира се някой ги бил убил при заключена врата. Нещо подобно и е сега. Решила е да се самоубива, направила го е, не търсете мотиви. Ако можехте да разберете тези мотиви, щяхте да мислите като нея и масово щяхте да се самоубиете.

Никой психопат не си признава, че е психопат. Това е основна характеристика на психичните проблеми! За роднините на психопатите също е много трудно да признаят проблемите на децата си!

само искам да кажа, че подкрепям напълно инициативата наречена: "Изход има, но не трябва да е такъв!". запали свещ в подкрепа на светлината, а не себе си. (в подкрепа на мрака последващ.)

Разбира се, че не го е направила тя, а другото и "АЗ", което в тоя момент е взело надмощие. Толкова пък майка да не познава дъщеря си и да няма съмнение какво става в душата и.... Между другото, сигурно не сте чували какво е хигиена на съзнанието. За да се опази ума от полудяване, трябва да се избягват абстрактни четива, особено ЕЗОТЕРИКА, каквато е чела Лидия. Познавам и други самоубицйци - уж умни и силни хора, общото при всички беше четивото им - езотерика.

очевидно е, че жената не е била добре , господ да я прости, ако бяхме нормална държава с работещо здравеопазване щеше да се е лекувала, дори и не луда, жената е имала душевни проблеми

Всички гадаете, а някой направи ли си труда да проучи кой всъщност е мъжа й. Всъщност това е човекът участвал в изграждането на фотопортрета на атентатора на избухналия автобус в Бургас. И като как една жена със семейство, професия и т.н. изведнъж полудява, притеснявайки се за детето си?

Ако е вярно, което казваш, значи има и друга вероятност - да е получила заплахи, после страхова невроза и това да е отключило нервно заболяване...

Много си прост, Саше! Кой ти каза, че той "мъжът и" е правил точно това? Аз поне знам какво точно работи бащата на детето и, който не и е мъж! А ти откъде научи всичко това?

Нека душата и намери покой и тишина! Никога няма да разберем какво точно се е случило.

Добре, че не е носила бомба....

Kakто прикриха политиците, които се изгавриха със сестрите Белнейски, кaкто прикриха 4-та полицаи стоящи зад удавянето на Валя мед.сестра от Варна , така и ще прикрият запалването на Лидия. Мафия управлява България и ръцете са и кървави.

Приказки, приказки, щуротии. Естествено, че разни "светила" ще ни внушават, че жената е била психично болна. Нали за това им плащат - да дрънкат глупости. Ако беше психично болна, вероятността да е изработила точно такъв план за самоубийство не съществува: точно пред президенството, точно, когато се решава съдбата на страната и точно когато там е бъкано с фоторепортери. Хайде де, номерата ви вече не минават, неуважаеми другари. За мен това "самозапалване" е убийство. Три неща ме карат да го мисля: 1. Жената е била много притеснена за детето си, постоянно се е тревожела. Защо?; 2. Била е репортер, дали не се е натъкнала на непозволена информация; 3. Подхвърленият рекламен кибрит на ГЕРБ не е случайност. Ама хич. Това е почерка на мафията. Това е предупреждение за ГЕРБ. 4. Непрекъснато се натяква, че Бойко Борисов е бивш пожарникар. Аз правя връзката. Живея в Нова Зеландия, една от високоразвитите страни с най-голям процент на самоубуйства. Но тук самоубиващите не се "самозапалват". Няма нито един такъв случай. Тук се самоубиват по традиционните начини. И не само тук...тази трагична тенденция, в България хората да се "самозапалват" на публични места, пред кметства, президенството, църкви и тем подобни, за мен е брутално творение на българската мафия, която управлява страната. Според мен Лидия Петрова е била изнудвана, може би заплашвана, че ще убият детето й, ако не го направи. И го е направила....зловещ сценарий, мафиотско предупреждение към ГЕРБ, Бойко Борисов и народа - да не пречат на мафиотите с разни протести, правителства и т.н. Относно бъртвежите, че Лидия можела да прескочи трапа - вие сте луди! Дори и да оживее тази нещастница, това живот ли ще е? С някаква мизерна инвалидна социална помощ, ако разбира се получи и това? Оставете жената да си отиде от този брутален свят. Стига сте я мъчили, повдига ми се от вас, от всичките: от гнусните политици- мафиотски мутри; от гнусните журналсти-лешояди, които снимаха невъзмутимо как един човек изгаря и после бяха наобиколии майка й, задавайки й тъпи въпроси, без капка уважение към скръбта й; от простака - психиатър, който обяви жената за ненормална, без някога да я е преглеждал и диагностицирал; и накрая от "лекарите", които "се борят" за живота й, знаейки, че няма шанс, но удължавайки агонията й. Гнусни сте!

Ходи да си избиваш комплексите на друго място. Да не те намерят и тебе с изплезен език усмихната някъде...

Хапчетата, Ташева, хапчетата!

Кретените се правят на разсеяни

Господ да и е на помощ! Но не разбирам как един "силен психически човек" , може толкова лесно да се притесни от атентата в Бургас и да стигне до самозапалване, при положение , че има детенце, за което да се грижи?!?! Тъжното е, че се спекулира адски много с постъпката на тази жена ! Грях е!

"Не на отчаянието" което червените оставиха и избягаха в европарламента.

майките най-добре познават децата си! Да се търси убиеца.

Няма какво да се търси! Тя е била ПРЕД него (убиеца) - Президентството, като лице на Държавата...

КЪДЕ Е ПОЖАРНИКАРЯ-ПРАВИ СИ ПРАВИТЕЛСТВО-И ЗАЩО НЕ ЗАГАСИ МОМИЧЕТО-НАЛИ Е ДОКТОР ПО ПОЖАРНИКАРСКО ДЕЛО-ПОЖАРНИЯ КРАН ЛИ СЕ СЧУПИ ПОЖАРНИКАРЮ БОКО?

защо не се запали пред сградата на БСП дето фалира КТБ и хозволи на бисеров за замине с милиарди или това няма значевие, важното е че пак трябва да са на власт и почват да палят българи като факли!

Защото посланието не е политическо. А е към цялата държава и към цялата мръсна сган, наречена "политически елит".

интересен червен интелект.

червените немат интелект

а, комунделите викат вижте ни, добри сме, нека пак управляваме. а ние защо ли не искаме такива хора?

СЪД И ПРОКУРАТУРА ЗА ПОЖАРНИКАРИТЕ ДОПУСНАЛИ МОМИЧЕТО ДА СЕ ЗАПАЛИ ПРЕД ПРЕЗИДЕНСТВОТО-вместо да си седите в офисите си луксозните на частните си фирми потърсете наказателна отговорност за калпавите пожарогасители-И НАЙ-ВЕЧЕ ЗА ПОЖАРНИКАРИТЕ ЩОТО НЕ ДУХАТ НИКАК?И НИКАК НЕ ГАСЯТ ПОЖАРИ-ВИЖДАМЕ РЕЗУЛТАТА ОТ МЪРЗЕЛ ЯДЕНЕ ПИЕНЕ И КРАДЕНЕ НА ЕВРО ФОНДОВЕ?

съд на тези дето фалираха КТБ и тези дето позволиха на бесеров за изчезне с милионите на бэлгарския народ!

По добре проверете в коя секта е членувала момичето, дето ги карат да се самозапалват под въздействието на наркотици?Преди да падне от власт ЦАР БОКО БОРИСОВИЧ имаше палежи проверете кой стои зад палежите защото същия този ще свали от власт цар БОКО като предишния път.Трябва ли да загинат невинни българи зарад тия турци?

Продължаваш да търсиш под вила теле! Продължаваш да отказваш да видиш истината! А тя е пред очите ти - ще ги извади! Нито сектите са виновни, нито убиец е имало, нито психическото състояние на Лидия е причината! Помисли още малко - може и да отгатнеш...

Много гледате телевизия и и вярвате на всичкото отгоре! С толкова лесно манипулируеми хора е съвсем нормално да има такива инциденти!!! Не е нормално да БГ народа да е толкова негрематен при положение че всеки има , телелфон , таблет лаптоп и 200 канала телевизия!!!

какво да тарсят ами тя милата им е показала каде и кои е виновен за това и састояние ,запалила се е на точното място.макар че тези потури които ви управляват и ще продалжяват да го правят .не заслужяват жеста и.

и тук ли заработваш копейки глупако!?

И аз така мисля. Така и така си се прежалил, поне някаква "полза" за живите да има от това.

И то и тука полза за тях може да има - ако се събуди нещо отдавна заспало у тях...

Лекувана е през 2011 год. да си зададем въпроса защо родителските права са дадени на бащата.

Ти си ѝ светил? Или четеш някъде за "доказателствата" и "свидетелствата" които сега бързо-бързо ще изфабрикуват и ще я изкрат каква ли не, а после ще ги "открият" по време на "следствието"? Точно като дипломата на Калинка!

Не луда, защото лудите нямат проблеми, не е нещастна любов, защото влюбените или скачат от Аспаруховия мост или свършват с хапчета в леглото, не е уволнена ... Факта че е отишла пеш и се е запалила пред президентството директно насочва следата , това за нея е било единствения начин за да насочи хората откъде идва опасността, завръщането на един добре прикрит ДЯВОЛ на трона и нейното зрелищно самоубийство са пряко свързани. Не знам точно каква информация е имала, но една майка да остави син на 11 години е кауза пердута. Това показва колко голяма опасност идва с връщането на ББ. Това за нея е било единствения начин да насочи вниманието на обществото към голямата опасност, която идва и ще засегне глобално и много тежко всички ни.

Нали се е разделила с мъжа си, работещ в USA посолството. Значи заради това иска да си го върне. Обаче нищо чудно покрай това да се е свързала с групи от другата страна, хем да шпионира мъжа си. Може да е следствие просто на метода на евреите да стигат до край, за да постигат целите си, особено като обедненят - пример самоубийствата на братята на Витгенщайн (а стигнах до евреите, защото синът е учил в някакво еврейско училище). А може да е било планирано мероприятие, при което е щяло да я загасят, но всъщност не са го направили. Възможно е и друго - знаем, че еврейската фракция на Гюлен се раздели от Ердоган и сега Бойко може също да се разделя с местната еврейска фракция и те да го преживяват тежко?

Пий си хапчетата и с никого не се свързвай! Да не попаднеш случайно по следите на Дедовия...

И още нещо, ако погледнеш във фейсбук ще видиш, че е снимала точно горящите свещи на сина си за 11-тия му рожден ден, които изглеждат като кулите от 11-ти септември. Да ви говори това нещо? Явно има символика. Набъркаха ни и нас в лудите им нумерологични истории и разчистване на сметки.

ами кои свещи да снима тези на гроба ти ли.нормално си е снимала свещите за рожденя ден на детето си.а какво вижда твоето болно сазнание е вапрос на консилюм от психиятри.

Усмихната жена с ведро лице! Жалко наистина! Ако се разровите из фейсбук ще разберете доста неща! Майка и има право на 100%!

Демагогията убива наред. Дано, повече хора наберат сила и смелост за да надделеят над шепа свине.

въпросните безсъвестни същества имат "Не пряка" вина. Kогато някой самоубиец иска да сложи край на живота си не го прави пред вратата на президентството.............това е акт на безсилие и обвинение за бездействието на българските институции. не ни обясняваите, какво виждаме всички........ Не се самозапалваите хора...............на угоените свине не им пука за вас, имате ли неразрешими проблеми се обърнете към близък човек, много по вероятно е той да ви помогне и нещата да се оправят.

Горим, щом живеем в АДа на ЕС, като донбасци. Нема страшно, свикнали сме от Орфей, да бегаме от котела и да му поддържаме огъня с братя и сестри. Щото - не са гаси туйто, що не изгаси.

Повечето хора с лични проблеми като стигнат дотам, си гълтат хапчетата или си ритат столчето вкъщи, не ходят по центъра на града да се палят. Така се палят хората които протестират срещу нещо, но те пишат и ясно казват срещу какво. Нещо друго трябва да има - може да е имала послание, а да е скрито или просто друг да я е запалил.

права сте че друг я уби но няма правосъдие дано има бог

Зададе се боко тиквата като премиер и хората пак започнаха да се палят по стар обичай! Едва ли е било от радостно вълнение!

Да ми обяснятот посрания Хелизински комит КАК ЕДИН ЦИГАНИНН Е СЕ САМОЗАПАЛИ като са в толкова лошо и мизерно състояние ! Вместо да се палят извършват все по жестоки и античовешки изстъпления към възрастни хора. Айде бе човеколюбцте ! Елате да кажете поне една дума в защита на пртите си пъклени антибългарски намерения!

1. Лудите не се палят. 2. Палят се хора с творчески наклонности и общуващи с много хора на случен признак. 3. Жертвите са имали някакъв конфликт с роднини. 4. Продуцира се политически смисъл на акта на самоунищожение. 5. Извод- некой пробва създаване и продажба на терористични клетки, вероятно изпробва и психотропни съединения или поне допинги към внушена ценност и цел на задължение към общество, държава..... 6. Или службите спят за бъдещи атаки или правим ноу хау за износ. 7. Дано писаното горе е неверно, че тук останахме май само морски свинчета. тъй де - парите отвън, собственост отвън, работещи и млади отвън, ..е кои останахме?

"Не го е направила тя" !! ЛИДИЯ БЕ УБИТА! НА ВИДЕОКЛИПА ПОКАЗВАЩ НЕЙНОТО ИЗГАРЯНЕ, НЕ СЕ ВИЖДА НИКАКВА БУТИЛКА ОТ ЗАПАЛИТЕЛНА ТЕЧНОСТ. Такава няма и около чантата! Около горящото тяло "работят" някакви юнаци които в един момент побягват! ЧАНТАТА НА ЛИДИЯ Е ПРЕПЪЛНЕНА НЕ С БАГАЖ ЗА ОТВЪДНОТО ! КАКВА Е СЪДБАТА НА ЧАНТАТА Й ЗАЩО ЛИДИЯ НЕ Е НАПИСАЛА ПРОЩАЛНО ПИСМО ДО СИНА СИ? ЗАЩО СЕ Е СРАХУВАЛА ЗА ЖИВОТА СИ СЛЕД ИНЦИДЕНТА НА ЛЕТИЩЕТО В БУРГАС ?? ТОВА МОМИЧЕ Е ИМАЛО ИНФОРМАЦИЯ КОЯТО Е ВЕРОЯТНО СКОРО ДА СЕ ПОЯВИ В ИНТЕРНЕТ ПРОСТРАНСТВОТО! УБИЛА СА Я СЪС ЗАПАЛИМ СПРЕЙ! ЗАТОВА ИМА ОБГАРЯНИЯ САМО В ЛИЦЕВО ЧЕРЕПНАТА ЧАСТ НА ЛИЦЕТО!

Ебаси глупостите си написал човече. едни извънсъдебни бяха, така е решила, явно има психични проблеми, отчаяните избират бъза смърт.

Наистина го няма шишето със запалителната течност. Този факт се вижда от клипа. Или като един европейски гражданин първо се е заляла с запалителната течност после го е изхвърлила в кошчето за боклук? Всъшност къде е прощалното й писмо? Защо го няма? Всъшност защо я убиха?

СЛужбите на УСА и Израел често след като убият набеждават жертвата, че е с психични отклонения. Не напразно за такива говори продажния седесарски активист, депутат и доктор М.Михайлов. Никой не знае какво е заснела за кървавата театрална постановка на летището в Бургас.

Обикновенно самоубийците, които го правят за кауза оставят някакво послание, за да се знае защо са го направили, иначе каузата остава незабелязана в догадките. Според мен мотивите са лични - за това говори и факта, че нищо с никого не е споделила и няма видим или поне загатнат мотив. А троловете може да си дрънкат глупостите за ГЕРБ, БСП, СДС и какво ли не.

Най вероятно е ималалични отношения с президента и затова е стояла пред прозореца му, а той като не я видял решила да се запали. ТАКА ЛИ СИ МИСЛИШ ИДИОТЕ?

политикатана страната през последните 25-26години с малки изключения е системен геноцид над българския етнос в страната, подкрепян от ЕС и други "граждански организации", народа ни системно и методично е подложин на геноцид, затова и ще има още много такива трагедии

ясно е че е имала психически проблем - това предполагам никой не го оспорва и добре че не е решила да се вреже с колата си демонстративно в тълпа на спирката примерно...

че си морален примитив, който не може да си представи с плъшошкия морал, че такъв акт може да е форма на протест, акт на саможертва. Такива като тебе са били врачаните, на които Ботев е хлопал по вратите, но гласът му е останал в пустиня.

е, ако смяташ, че това е формата на протест - бегай пред президентството - тази седмица намалиха бензина на 2.40

Ако е приемала медикаменти за лечение на депресия, мисълта за самоубийство идва от там. Тези хапчета, които лекуват това състояние, все още не са тествани както трябва. Знам, че доста хора от една клиника за лечение на депресевни състояние си сложиха по един или друг начин край на живота си. Свидетел съм на такива случаи. Това не важи само за България. Факт е, че самозапалването е направено показно, което подсказва, че тази жена е тласната към това.По-скоро, тия които са я уговорили да стори това това, са и обещали навременно спасение. Но не са си изпълнили обещанието, за съжаление.

И марсианците са виновни, само не и мазните морални чудовища обсебили българската политика, а и бизнес, медии, "култура", изобщо всички влиятелни позиции в обществото.

Хапчетата не могат да те накарат да отидеш в центъра на столицата, ПРЕД ПРЕЗИДЕНТСТВОТО, Тетке..

Не търси под вола теле, защото телето е пред вола, и това теле си ти! А отдолу му най-много да намериш железния му жезъл...

Абе защо и тук се меси политиката? Защо пак ще се правят протести? Защо малоумната "протестна мрежа" пак се появява на улицата? Защо се налага мнението, че жената била обезверена и отчаяна от политиката?

Ами защото се е запалила пред президенството, в момент, когато е имало събрани журналисти. И защото последиците от политиката през последните 25г. са геноцид над българския етнос. Затова.

Защото тази трагедия е предизвикана с такава цел - мое мнение.

в този форум се опитват да изкарат причината за актът на себеотрицание на самозапалилите се лична. Това естествено е характерно за капиталистическата болна пропаганда. По този начин се разграничават жертвите на капитализма от тези които все още не са станали жертви (тоест бъдещите жертви на капитала - всички ние!). Това разграничаване помага както на психическо ниво "Ето аз съм супер а тази е била смотана/бедна/луда/глупава/сектантка/вмъкникапиталистическаприченапожелание затова аз съм жив/богат/плащамсметки и тн пък съответната жертва не" така и на обществено ниво, за насаждане ан вина и прехвърляне на отговорността от системата - капитализмът върху личността и по-точно личността на жертвите

Идеята е да се наранят хората които не са я оценили, а са я отхвърлили. Тази жена е останала самотна, за това е решила да се самонакаже по начин който да засегне всички кото я познават лично, но не са и обърнали достатъчно внинамение. Отговорност носят и близките и , също роднините.

струва ми се че врачуването не ти е сила... не се напъвай че май излиза нещо дето мястото му е в толтната

И за да нарани лично всички тези е отишла точно пред Президенството? Ти сериозно ли? Да не пропусна да си изпиеш хапчетата тази вечер?

С такива продажни политици ,европейски и американски гъзолизци доведоха всички до отчаяние.Но и тъпото българско ''човечество'' не мисли когато гласува или не гласува...

не се палят. И Пламен и Лидия правят впечатление на жизнерадостни и общителни хора. В някакъв момент са останали отделени от близки и роднини и е възможно да са докарани до състояние на риск, със заблуда за решаване на сърдечен проблем. Или изнудване? При толкова самозапалили се колко терористи може да очакваме? Ако жертвите са изнудвани, дали не се изнудва управление на държавата чрез показност? Може ли да се проследят общи познати? Финансов проблем и за двамата не изглежда вероятен. Колко от самозапалили през последните 5 години са творчески натури, общуващи с широк кръг хора, но с малко истински близки в ежедневието си, не богати, но способни да си изкарат за хляба,......- кое е общото?

Има един вид хора. Такива, които живеят със сърцето си и темерути.

хора, които вникват в характера и състоянието на човека в мига да са устойчиви. защото няма оценки на добро без зло, красиво без грозно.. познавам фотографи с награди преживели много по тежки житейски събития от Лидия..като да си сираче или да вехне с години детето ти....и...коса побеляла и днес с дълга крачка и чанта на рамо търчи, търчи.. Дете е имала, какво може да я накара да го травмира така жестоко? Искала да мре - що не е отишла да снима идил? Секта- каква секта като всеки ден срещаш деца с радост от малко или надежда на абитуриенти? Винаги е можела да работи като учител..дали е опитала????! Защо се е отказала? Аз пък вярвам, че и темерутите имат сърца..

Дълбока лична драма, сигурно това е основната причина. Всичко останало - безпаричие, без работа, самота, самотен родител се е натрупало отгоре и е скъсало тънката нишка между здравия разум и абсолютно безумната постъпка.... Много тъжно и това, че хиляди жени са в нейното положение.

Не само жени, хиляди хора. Стотици хиляди.

Хич не е просто лична драма, щом е пред Президентството! И изобщо не е "безумна постъпка", а много добре арганизиран и изпълнен план, щом никой не е разбрал какво прави и какво възнамерява да прави до момента на пламването!

Банките дебнат от всеки ъгъл. Отиваш да си плащаш сметката и четеш реклами - "Искате да си платите сметките, но нямате пари? Трябват ви бързо пари?". Отиваш да пазаруваш в магазина и същите реклами. Чакаш на спирката на транспорта и същите реклами, дори самия транспорт се е превърнал в подвижна реклама. Пускаш телевизора и отново си засипан с реклами за хубави и сладки кредити. Пускаш радиото, отиваш на кино, отново реклами. Е накрая човек има само два изхода - сменя държавата или си драсва клечката, а може и да си тегли куршума. В най-бедната и корумпирана страна има банка на всеки ъгъл.

Лихви по ипотечни кредити: България - 10-12 % Англия - 4 Май няма нужда от повече коментари...

лихва КТБ на калпак, пола и памперс.. ...откъде ги изкара 12%, има реклами за 6,5%? да не губя време, а?

10-12% ама в Евро, нали. Демек двойно в лева.

Тази жена от снимката има по-дребно телосложение от подпалената.

Я, си смени чорапите.

Абе аре бе, откаченяци, ще се палят?!? Господ им е дал най-важното - живота, а те ще си го самоотнемат по особено жесток начин. Ако искат да протестират срещу властта да грабват брадвите или АК47 и да изпразнят няколко пълнителя по парламента, па барем и на другите им дошла смелостта!

Не се пали демонстративно пред Президентството. Това е чиста политическа изява ,израз на отчаяние от мракобесническата политика на управляващата шайка.

Ми да ги пали тях, що се пали тя? Кой има полза от цялата работа! Поне няма други смачкани и отчаяни хора в тази държава, които сега барабар с мизерията си, да и плащат и скъпия болничен престой!!!

Предложение. Герба на България да се промени от лъв на горящ човек.

Сън не ни хваща, докато не разберем кой! И после като разберем, ще спим с усмивка и облекчение...

на майката на Лидия искам да кажа, че психическото заболяване е като всяко друго - то идва без съгласието на човека и без неговото знание т.е. не е срамно нито дъщеря ви е виновна. На скъпите ни сънародници, които организират протест и бдение - отвратително е, че използвате смъртта на един болен човек за глупави демагогически и политически цели, самата идея да издигните като символ на волята ви за промяна към по-добро в живота, човек, който се е отказал от живота е извратена. Никога няма да проумея как за 25 години вие не разбрахте, че държите собствения си живот в ръцете и от вашите действия зависи развитието му.

Защото тази трагедия е предизвикана с такава цел - мое мнение.

Стига с това психично заболяване, БЕ! Стига сте писали щуротии. Ако е страдала от сериозна клинична депресия, вероятността да ходи да се самозапали пред президенството и на което и да е публично място, е много малка. В такива случаи хората избират усамотено място, където няма да има кой да им попречи.

Единственият смислен коментар!

Някои психиатри дрънкат, че тази била луда. Чакай сега да питам психиатрите, защо тези, които се самозапалиха срещу комунизма не ги наричат луди, че даже и паметници им вдигат. Май политиката, а не професията, решава кого да наречем луд, мм?

Елементарно. Ако даваш достъп до ресурсите и изпълняваш нареждания, не си диктатор. Ако обаче случайно решиш да вземеш национално отговорна позиция, да национализираш ресурсите, да изхвърлиш чуждите кръвопийци, да мислиш за доброто на държавата и народа, тогава автоматично се превръщаш в най-лошия диктатор.

ай ся за награда на варадеро.

Резонен въпрос! Колкото повече заблудени хорица умуват върху "акта на отчаяние" и се правят, че не виждат явните признаци на склоняване на податливи хора към необмислени актове на демонстрация и извършване на хладнокръвно убийство, представено като самозапалване, толкова обществото ни ще е в положението на овчедушна рая, заслужила съдбата си. И никакви приспивни песни на психиатри и психолози(до един отровени от политически пристрастия) не могат да бъдат достоверни.

И кой ги е "склонявал" тези "податливи хора"? Излел е Дельо Хайдутин ли?