Коментари - Разбилият се в Русия боинг сменил 7 авиокомпании, сред тях българска | Днес.dir.bg

Разбилият се в Русия боинг сменил 7 авиокомпании, сред тях българска

Самолетът „Боинг 737-500” на руската компания „Татарстан”, който се разби вчера на летището в град Казан, е бил експлоатиран в продължение на 23 години от 7 авиокомпании, сред които „Ер Франс” и „България Ер”.

Обратно в новината

Коментари - Разбилият се в Русия боинг сменил 7 авиокомпании, сред тях българска | Днес.dir.bg

Коментари

ЧУК

През соца имаше съвместни воени учения ,нали така?Гледах тогава в воената база в Балчик как двама мъкнат един мъртвопиян руснак към самоледа .Питам после абе тоя как ше фърчи бе?Само да те се отдели от земята и Джетата ще му изтрият- алкохола вика един!

Видеото в ютуб се казва "Камеры наблюдения засняли на видео крушение Boeing в Казани". Ясно се вижда как самолета се забива като пирон в кисело мляко. Модераторите си знаят :)))

Коментара ми, който дирнишките модератори скриха: Гледах в ютуб видео на катастрофата. Самолета се заби почти вертикално на пистата. koUV3xRIraU Модераторите - те си знаят :)))

До това водят действията на, така наречените,,ниско бюджетни,, компании.Документи за извършени прегледи,ремонти,тестове може и да има,но дали наистина е извършено и с какви ,,нови,,,части - едва ли.

Техобслуживанием разбившегося Boeing 737 занимались специалисты из Болгарии - источник "В декабре 2008 года самолет отправился в Казань на условиях лизингового договора. Авиакомпания "Татарстан" запросила у "Болгария Эйр" техническую помощь в обслуживании этой машины. Поскольку в Болгарии находится склад запчастей для этого типа самолетов, то специалисты "Болгария Эйр" с 2008 по 2010 год занимались его техническим обслуживанием", - отметил собеседник агентства, уточнив, что затем в болгарской авиакомпании была проведена реорганизация, а сам склад был передан авиакомпании "Люфтганза"

Самолета е взет на лизинг в Татарстан именно от България Еар. Освен това ТИМ са съсобственици в авиокомпанията. Да му мислят сега :-) "сообщалось, что в январе 2014-го авиакомпания Татарстан вернет Боинг арендодателю болгарской авиакомпании Bulgaria Air Владельцем авиакомпании, по данным за 2012 год, является ЗАО Тат-Аэро (ему принадлежит 99,9 процента акций). Тат-Аэро, в свою очередь, по данным на сентябрь 2013 года, принадлежит республике Татарстан (50 процентов) и болгарским инвесторам АО Болгериан авиейшн групп и ООО Ескана Русия (по 25 процентов)."

ФСБ (КГБ) РАЗСЛЕДВА ТИМ ЗА КАТАСТРОФАТА В КАЗАН :))))) Следователи проверят, как в АК Татарстан попали старые самолеты В 2009 году профсоюз авиакомпании обвинял болгарских инвесторов в попытке обанкротить предприятие. По требованию профсоюза в 2009 году в ОАО АК Татарстан началась аудиторская проверка. В авиакомпании надеялись, что результаты проверки приведут к разрыву соглашения о стратегическом партнерстве с АО Химимпорт (Болгария), которое, как полагают в профсоюзе, ведет дело к банкротству АК Татарстан. В свою очередь, тогдашний член совета директоров авиакомпании Пламен Атанасов считал, что кому-то выгодно, чтобы Татарстан продолжал эксплуатацию старых советских самолетов. Ревизоры не нашли серьезных нарушений, однако насчитали долги АК Татарстан в 1,03 млрд рублей. После этого представители болгарских инвесторов настояли на сокращении маршрутной сети авиакомпании. Согласно СПАРК, по состоянию на июнь 2013 года 99,9% акций АК Татарстан принадлежит ЗАО Тат-аэро. В свою очередь, эта компания на 50% опосредовано контролируется министерством земельных и имущественных отношений Татарстана. По состоянию на 2012 год другие 50% поровну поделены между болгарскими компаниями Болгериан Авиэйшн Груп и Ескана Русия. Совет директоров Татарстана состоит из шести человек троих россиян (представители учредителя) и троих представителей болгарского инвестора. Поскольку учредителем выступало министерство земельных и имущественных отношений Татарстана, все изменения и дополнения в устав компании принимались за подписью лично министра Азата Хамаева. С болгарской стороны выступают три представителя Bulgarian Aviation Group: Андрей Омилаев, Мирослав Петков и Владимир Щърбанов.

По-малко вероятно е да се разбиеш със самолет отколкото да спечелиш 6-ца от тотото. Кофти късмет!

"......пилотска грешка или техническа неизправност..."-вероятни причини !Ми то друго има ли,ама че статия!

Като това например:Ужасяващи снимки на ударен от летяща чиния с извънземни самолет на Еър Чайна потресоха света. Сблъсъкът е станал на височина от 8 000 метра, където не летят птици, а в близост не е имало друго моторно летателно тяло. Въпреки че от компанията отказа да коментират случая, експертите по паранормални явления и срещи с извънземни са категорични, че става въпрос именно за сблъсък с НЛО. След удара самолетът е бил принуден да пикира и да направи аварийно кацане, за да се избегне трагедия. На фотосите повече от ясно се вижда, че муцуната на машината е силно вдлъбната. Според експертите това в никакъв случай не може да е станало от ято птици, отпадна и другата версия, че сблъсъкът е предизвикан от безпилотен самолет.

нло? глупости на търкалета.

Абе ти нормален ли си? Какво НЛО, кви 5 лева?

Муцуната на самолета може и сама да се вдлъбне. Там налягането е най-голямо. Вътре е кухо и отдолу е метео радара.

Пътуването с китайския Comac C919 (Комак Си-919) ще бъде удобно и приятни.

Мир на праха им........Тези Боинг са най-гадните и лошо направени самолети!!

по-леко пич. Aми какво правим ако на бмв-то не му сменяш маслото 10 години и изпуши на пътя? и тo става гадно направенo, нали?

В една от бившите съветски републики пътувах веднъж (преди три години!) с АН-24 ... Усещанията бяха неописуеми! Като се почне от външния му вид на пистата - нещо като голяма бяла буболечка с две перки, и се премине през една паянтова тенекиена стълбичка, по която влязохме в салона и едва се сместихме на креслата ..., после едно скърцане и дращене на излитане ... и потресаващото пикиране на кацането, защото пистата е много къса поради планинския терен ... и чудно ли е, че главата ми бучеше като турбина, кръвното ми скочи до небето, три дни не можех да повярвам, че сме все пак обратно на твърдата земя ... Какви бяха тия пилоти - бивши военни, които се смееха през цялото време и си разправяха вицове - чуваше се от кабината, щото има една тънка преграда... абе, повярвах в Бога и вси светии отново! ))) Постсъветската гражданска авиация не е за слабонервни и атеисти! ))) И, ние все пак кацнахме, на тези хорица по-малко им е провървяло! Лека им пръст на загиналите!

Трябвало е и с заска да те откарат до там дето си тръгнал и ще ти се види света много хубав.

Ако вземеш малко водка от летците, ще преодолееш напълно страха. И даже ще поискаш да караш самолета АН 24. Дори ще си мислиш, че караш АН 48, че и повече Анове ...

Хе, хе. "Тенекиена стълбичка", скърцане, дращене, пикиране. Но! Излетяхте и кацнахте, нали? На къса писта в планински терен. С Бяла буболечка с две перки. То с друго най-вероятно не може, а и пилотите трябва да са 'военни'. Абе който може си го може.

Къв си го дирил в средна азия където не са чували за столове и вилици?

Работих там, за съжаление - само една година. Вилици и ножове си носех от тук, наистина ... със столовете беше по-сложно - наистина не ги употребяват, пазарих се две седмици да ми купят за квартирата...))) Но иначе беше хубаво, не се оплаквам. Тук седя без работа с 4 езика и куп други неща... А на тая писта и Боинги кацаха, не само това безумно насекомо, просто пилотите са наистина богове! Но усещанията бяха много силни, след всеки полет, излитане и кацане по три дни се олюлявах на земята ... щото и земетресения стават постоянно ... абе, няма да я забравя тази година! )))

Advanced Regional Jet (ARJ21 най добрия китайски пътнически самолет.Да сте чули да е паднал някога.

Този самолет е правен по руски чертежи, с руски техники и технологии. Това да не ти е летящият ковчег с илюминаторчетата - Боинг 737

Делян

Ха-ха, за момент си помислих че се шегуваш! Китайският самолет е всъщност самолет на Дъглас/Боинг с платени права да се произвежда. И до сега не е излитал за да може да пада!

Абе ние питай борисов 10 употреба самолети си взимаме за армията та що те да не си купят пътнически

Това чудо на техниката, първо е било купено във Франия, после преминава в Уганда, после в Румания, и от там, купен 4 употрепа, идва в България Ер. Представете си другари и другарки, българският национален превозвач ни вози в самолети купени ор Африкански страни. Скоро няма да можем и да емигрираме от тази държава...

Много африкански ,азиатски и др. държави имат авиокомпании,които са със световна известност напр.Ethiopian airlines, Pakistan international,Thai Airways, а какво да кажем за компании като националните превозвачи на Катар, ОАЕ, дори Йордания - със световна слава са!

Особено угандската е мног известна в превоза на вълна от камили.

...часа на катастрофата с часа на поредното пълнолуние,при което е възможно вследствие на физическото явление РЕЗОНАНС да се е получило наслагване на честоти и трептения с разрушителен ефект. От дете съм влюбен в гражданската авиация и винаги много болезнено изживявам подобни инциденти. Бог да ги прости,тежко е и на близките! И ВСЕ ПАК АВИАЦИЯТА Е ЧАСТИЧНА ПОБЕДА НА ЧОВЕКА ВЪВ ВРЕМЕТО И ПРОСТРАНСТВОТО!

В Детройт вече няма и летище. Къде ще кацат тези Боинги, просто се чудя.

ами то и хора вече няма там, хаха.

МиГ - 21, а не за МиГ изобщо... Конкретен модел на конкретно ОКБ. Първият форд фокус да на би да е на 110 г.???

МиГ-21 Е ЛЕГЕНДА

искаме да си купим Ф-16 трета употреба :))))

Някои Ф16 падат по-зле и от Боинг 737. Други Ф16 въобще не могат да излетят ...

Не е нормално един самолет за 23 години да смени 7 авиокомпании.

Явно е нормално и повече компании да смени, но просто хората и представа си няма от игрите по летищата.

Не знаех, че и самолетите се експлоатират като автомобилите трошки по на 25 години. Ако си представим и каква е била поддръжката през целия този период на самолета, особено в последните години. И ако си представим, че подобни самолети минават и на технически прегледи както автомобилите в България, то картинката никак не е розова. Сега ще има още един случай да дават по Discovery канала. А колко ли още подобни самолети извършват полети ежедневно, най-вече в страни от третия свят като България?

Пич, по всичко личи, че изобщо не си наясно какво представлява една техническа проверка на самолет, било то в БГ (Луфтханза - Терминал 2) или където и да е. Системата е така измислена, че трябва едновременно около 60 човека да сбъркат или да си затворят очите за едно и също нещо, за да мине незабелязано. Не става така, слез на земята! :)

Каквото болшинството от народа, такива и политиците. Като погледнеш състоянието на останалите сфери в България, не е никак трудно да си извадиш изводи и за течническите прегледи на подобен сорт самолети, които между другото не се извършват веднъж годишно, а преди всеки полет! Истината е, че когато един самолет се използва десетки години от десетки треторазрядни компании, то неизбежно има много замазани и замаскирани проблеми. Пожелавам ти успешни полети с подобни самолети и компании.

Дали заплатата на един авио-техник в България е същата като тази на негов колега в Германия? Е, ако българина е читва, то защо да не отиде в Германия да работи? И накрая кой ще остане да извършва прегледите? Това е само едната страна на монетата. Другата е, че на бедните авио компании не им се дава пари за нищо, камо ли за ремонти на самолети. По-евтино им излиза с подкопи.

Да,това е въпросът!

25 години много ли е? Наскоро българските ВВС честваха 50 ! години МиГ-21 във ВВС....

25 години при един читав собственик, 25 години при един лош собственик, 25 години при седем читави собственика, 25 години при 7 лоши собственика, за кой от всичките варианти Ви интересува? Дали има МИГ-21 със седем собственика?

единствената ти грешка е, че наричаш булгария страна от третия свят. тя е страна от 4-иъ свят !!!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

отговоря вместо автора - в БГ не можете да разберете че в света има 3 блока/лагера страни и все така си се квалифицират - 1 свят - кап. страни - ЕС, НАТО, САЩ, 2 свят - СИВ, ОВД, 3 - свят - движение на необвързаните държави - Югославия, Индия, Китай и т.н. - всички, които не са в ЕС, не са и в СИВ. Сега малко се попромениха нещата, но не чак толкова...

Не знам защо руските власти си губят времето с някакви разследвания?! Да влезнат в този форум и ще научат цялата истина! Аман от разбирачи!

По -долу се разрази спор за калъфките на самолета -Бритиш Еруейз е същата помия ,независимо ,че билетите са доста по-скъпи -няма ги калъфките-наистина преди теб може да се е облягъл някой мавър,или арабеска -ти ще му носиш мазнините по косата си .Изобщо ние сме нисък разряд държава и всичко ни е по-мръсно ,некомфортно и забележете ....по-скъпо ,пример различните други европ. дестинации,но не до и от София.

Срррааам, голям срам за България. Виждаме, че Борисов и Цветанов са забъркали международен скандал.

??

Най-вероятно е объркал статията. Те тия вече не гледат и къде пишат ...

ТРЯБВАЛО ДА УБИЯТ НЯКОЙ. ПОКРАЙ НЕГО И ДРУГИ НЕВИННИ ЖЕРТВИ. ЗА РУСИЯ ЖИВОТИТЕ СА НИЩО.

За пръв път виждам робот с психическо заболяване.

По руските канали показаха жена, която е пътувала същия ден със същия самолет от Казан за Москва. Тя разказа, че едва са кацнали в Домодедово, такова друсане е било над летището, че всички вътре изтръпнали и много се уплашили. Нещо не е било наред с техниката - това е причината, въпросът е защо са го пуснали обратно да лети три часа по-късно, без да отстранят причината?! И същите пилоти са били - поне те би трябвало да съобразят и да не рискуват! Не си измисляйте конспирации - няма световен заговор, нито местен, и всяка техника си има момент, в който се разваля ... Жалко за хората, голяма трагедия!

Когато не разбирате,не коментирайте!За да не може да кацне два пъти,а на третия опит се разбил има причина,но никой не споменава какво е било времето,защото ако е имало буря и пилота е видял,че не е възможно да кацне е трябвало да отиде на запасно летище,а не да дрънкате,кой е произвел самолета и на колко години е.Надявам се като мине експертната проверка всички да разберем причината.

Боко мачка комуняги по целия свят и по всяко време.

! Да не се пуска на деца и на герберчета в колички ! - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Малкия Тошко : Баба бабо, самолетите , Които продаде дедо Костов, защо не падат! Баба Тодорка: Те не падат, щото дедо ти Иван, чедо, Тежи 69 кила, и не качваше на тех нито крави-ленторески Нито целия Обор на Бистрица, е летел, да гони шветки по морето - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Едно потслушване на бТТВ"Трътките"

щом тимаджийте са се отървали от него ..явно е бил наистина в ужасно техническо състояние. И все пак доста е издържал

Знаете ли кое е може да се окаже иронично? Че самолета може да е купен по схема одобрена от президента на татарстан. Същите схеми по които нашите политици купуват стара техника на високи цени за да има комисиони!

Боинг с поръчки за $100 млрд. само от ОАЕ link - 18 ноември 2013, 08:24 Авиокомпанията от Обединените арабски емирства "Етихад Еъруейз" ще купи 56 самолета Боинг, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Сумата на сделката е 25,5 милиарда долара. Поръчката обхваща 30 самолета 787-10 Дриймлайнър, 25 самолета 777Х и един товарен самолет. Компанията "Емирейтс Еърлайн" от Дубай вече обяви, че е направила историческа поръчка за 150 Боинга за 76 милиарда долара. Само преди дни Боинг повиши прогнозната си печалба за 2013 г., след като финансовият отчет на дружеството надхвърли очакванията на анализаторите за печалба заради успешното пласиране на моделите 737 и 777. Компанията очаква печалби преди приспадане на част от разходите в диапазона на 6,50-6,65 долара на акция спрямо предходната прогноза от 6,20-6,40 долара. През второто тримесечие американската компания постигна печалба от 1,80 на акция.

Арабите има да падат в пустините и в Мъртво море с тези Боинги ...

.

Е ти като знаеш че Гоуфа е имал преди 7 собственика.... ше го купиш ли бе?

Aко ще го правя такси, а шофьора и пътниците не знаят това е най-добрата ценова оферта

Тимажиите са хитри. Навреме са се отървали от стария летящ боклук.

Кое им е хитрото ? Погубени хора. Както в България ежедновно ограбват народа.

шейхове в Татарстан. България Ер има договорености с Казан.

Кое им е хитрото? Бълагрия Ер е същия кенеф? От закупуването на билета, през чек ина, през бордването, самият полет, и т.н. всичко им е кенеф. Супер дървари. Тимаджиите са прости варненски селяндури.

TИPAMИCУ

Видял си ти самолет ама друг път. Пътувал си с компанията на България ЕР но само на сън. Спри да коментираш поне, че ставаш смешен.

Аерофлот се превръща в най-голямата и модерна авиокомпания на света. Преди години съществуваше Панам, но хамериканците се разпаднаха на малки компанийки и не могат да се конкурират. А и самолетите им падат по-често от допустимото.

Абе идиото, преди дни USA съдът разреши сливането и създаването на най-голямата авиокомпания в света. Кви ги дращиш, нещастно комуноидче ? Тва не са ти соцгодините, когато тиражирахте лъжи и клевети.

Ти сигурно пак объркваш Аерофлот с авиокомпания Татарстан

На асвалта хасфалт ли викаш, братко от дпс?

Хамериканец произлиза от хамав ... А асфалтът си е асфалт.

Тва във весник ДУМА ли го прочете :)

не, тва е било в ''опорните точки'' :)

Този самолет - като дърта пача... сменила 7 спонсора и всички те са я клатили из облаците...

Какво русо-филство, -фобство!!!!??? Вие луди ли сте? Нормални ли сте изобщо???? Загинали хора, деца! Май нямате и капка срам!

Такова, заради което бетонните мозъци се опитват да използват тази трагедия за пропаганда!

Където ТИМ се намеси... Били са собственици с 40% в тази компания и са успели да си пробутат боклука.

Справка ,на теб главата ти е летящ ковчег, що пишете неподготвени,самолета се е доказал тва че се е разбил незначи че боинг са виновни,несъмнено този самолет е имал скрити дефекти които са откривани през годините и са отстранявани,ама кои самолет не е имал,я си спомнете за 1-вият официялен полет на а320 какво се случи помни ли някои???.Истината е че за по голямата част от катастрофите са виновни безхаберието на авиокомпаниите които ползват самолета и некомпетентните техници,които не спазват указанията за ремонт.

Летете с "Аерофлот" - така ще опознаете не само този, но и отвъдния свят......

Летете с България еър, че не останаха!

в последните години аерофлот всъщност се сдобиват с много нови самолети, които компаниите в европа си мечтаят да имат. ако погледнете във флотилията на бритиш или аир франс или клм или сас - има доста по-стари от 90-та година самолети....

бих предпочел да пътувам със самолет от 90-та година, но поддържани от компании от класа на Луфтханза, като много по-надежден, спрямо такъв от 2010-та година, поддържани от мърлявите руснаци!

30 год. пътувам с Аерофлот и съм жив и здрав. Видях и опознах много места на света ... Руските пилоти и в гражданската, и във военната авиация са най-добрите, примерите са без край. Но избягвам да пътувам с Боинг 373. Затова съм жив и здрав.

Пътуване с Boeing373 всички избягват !!! Такъв просто няма !

Къде пътуваш - до града и обратно. А BOEING 373 няма. Има 737. Айде, пътувай...със селския, че го оттърва...........

Моля ви се не ги слушайте такива аерофлотци дето 30 години пътували !!! Мизерник , от 5 години пътувам с руски ,белоруски и украйнски авиокомпании и ти казвам,че няма на земята други такива нещастници и малоумници като руснаци,белоруси и украйнци.Даже в Северна Корея хората си обслужват и експлоатират самолетите по добре! Даже и на снимка да видите руснак или белорус трябва да го заплюете в лицето защото няма други такива подли и гнусни твари като тях.Мразят България и българите и в червата си и не ни броят за хора,говорят за нас като за боклук а ти си взел да им хвалиш скапаната авиокомпания.Пожелавам ти доживот да летиш само с аерофлот!

Ей русофили! Пръст като ви покажат и почвате да плюете САЩ! Основната версия е за грешка на екипажа, но още е неофициална. А вие тук пак разгромихте хамериканците и скапаната им техника! Като сондите на Марс които работят от години и една друга сонда, която пътува в космоса от 35 години и още работи!

Ти официално ли пишеш за неофициални версии за грешки.

могат да го свалят, защото дълго ги учиха за това............

Руснаците свалят и Ф22 .

по филмите ли?

В Русия е много популярно хоби да се заслепяват кацащи самолети с лазери. Много пияни край летищата го правят. Имаше доста новини за това

Щом хамериканците продават такъв опасен за пътници самолет? По време на срока на експлоатация, на Боинг 737 са отстранени над 40 основни конструктивни грешки и грешки в изработката на важни възли и детайли.

А асвалта - хасвалт ли казваш?

един самолет непрекъснато се подобрява, всеки детаил си има версии катко при софтуера. В много от случаите детаила се подменя, без да е бил причина за инцидент или дори опасност. Боинг са едни от най-сигурните самолети в света. Добре, че с летящите руски ковчези (които ги забраниха в европейските летища), се лети около 1000 пъти по-малко, иначе щеше да е като след трета световна.

Основно в Русия падат самолети. Последните години имаше само един инцидент в САЩ с един корейски самолет със 2-ма загинали. Другото са дребни инциденти, но дребни, защото не са се случили в Русия. Ако бяха там щяха още да ги пишат по новините.

Искрени съболезнования на близките на нелепо загиналите!

Пак ли САЩ са виновни? Не е виновен стария самолет и пияния екипаж, а пак злия САЩ ви е крив, а комунета русофилски?

Всичко хамериканско води до метър на два.

Затова в Русия едвам доживяват до 60 години?

Ти къде си тръгнал с "Форда"?

гръмни се изрод. Какъв пиян екипаж!? Ти си профессор и май знаеш всичко по-добре от Господ! Изчезни и освободи хората и тази планета от себе си! Да да дишаме!

Боинг 737 се оказа ,,летящ" ковчег... Затова този самолет е препродаван и сменил 7 компании.

да точно снощи летях на 737-700 и гледах на бордната карта, спецификациите на флотилията - 737 на цифри изглеждаше по-добре от а319, ама явно само на цифри...

на тези не им трябва воина

И без война още 50 броя татари, по-старому българи си заминаха.

Коментари - Разбилият се в Русия боинг сменил 7 авиокомпании, сред тях българска | Днес.dir.bg

Разбилият се в Русия боинг сменил 7 авиокомпании, сред тях българска

Самолетът „Боинг 737-500” на руската компания „Татарстан”, който се разби вчера на летището в град Казан, е бил експлоатиран в продължение на 23 години от 7 авиокомпании, сред които „Ер Франс” и „България Ер”.

Обратно в новината

Коментари - Разбилият се в Русия боинг сменил 7 авиокомпании, сред тях българска | Днес.dir.bg

Коментари

ЧУК

През соца имаше съвместни воени учения ,нали така?Гледах тогава в воената база в Балчик как двама мъкнат един мъртвопиян руснак към самоледа .Питам после абе тоя как ше фърчи бе?Само да те се отдели от земята и Джетата ще му изтрият- алкохола вика един!

Видеото в ютуб се казва "Камеры наблюдения засняли на видео крушение Boeing в Казани". Ясно се вижда как самолета се забива като пирон в кисело мляко. Модераторите си знаят :)))

Коментара ми, който дирнишките модератори скриха: Гледах в ютуб видео на катастрофата. Самолета се заби почти вертикално на пистата. koUV3xRIraU Модераторите - те си знаят :)))

До това водят действията на, така наречените,,ниско бюджетни,, компании.Документи за извършени прегледи,ремонти,тестове може и да има,но дали наистина е извършено и с какви ,,нови,,,части - едва ли.

Техобслуживанием разбившегося Boeing 737 занимались специалисты из Болгарии - источник "В декабре 2008 года самолет отправился в Казань на условиях лизингового договора. Авиакомпания "Татарстан" запросила у "Болгария Эйр" техническую помощь в обслуживании этой машины. Поскольку в Болгарии находится склад запчастей для этого типа самолетов, то специалисты "Болгария Эйр" с 2008 по 2010 год занимались его техническим обслуживанием", - отметил собеседник агентства, уточнив, что затем в болгарской авиакомпании была проведена реорганизация, а сам склад был передан авиакомпании "Люфтганза"

Самолета е взет на лизинг в Татарстан именно от България Еар. Освен това ТИМ са съсобственици в авиокомпанията. Да му мислят сега :-) "сообщалось, что в январе 2014-го авиакомпания Татарстан вернет Боинг арендодателю болгарской авиакомпании Bulgaria Air Владельцем авиакомпании, по данным за 2012 год, является ЗАО Тат-Аэро (ему принадлежит 99,9 процента акций). Тат-Аэро, в свою очередь, по данным на сентябрь 2013 года, принадлежит республике Татарстан (50 процентов) и болгарским инвесторам АО Болгериан авиейшн групп и ООО Ескана Русия (по 25 процентов)."

ФСБ (КГБ) РАЗСЛЕДВА ТИМ ЗА КАТАСТРОФАТА В КАЗАН :))))) Следователи проверят, как в АК Татарстан попали старые самолеты В 2009 году профсоюз авиакомпании обвинял болгарских инвесторов в попытке обанкротить предприятие. По требованию профсоюза в 2009 году в ОАО АК Татарстан началась аудиторская проверка. В авиакомпании надеялись, что результаты проверки приведут к разрыву соглашения о стратегическом партнерстве с АО Химимпорт (Болгария), которое, как полагают в профсоюзе, ведет дело к банкротству АК Татарстан. В свою очередь, тогдашний член совета директоров авиакомпании Пламен Атанасов считал, что кому-то выгодно, чтобы Татарстан продолжал эксплуатацию старых советских самолетов. Ревизоры не нашли серьезных нарушений, однако насчитали долги АК Татарстан в 1,03 млрд рублей. После этого представители болгарских инвесторов настояли на сокращении маршрутной сети авиакомпании. Согласно СПАРК, по состоянию на июнь 2013 года 99,9% акций АК Татарстан принадлежит ЗАО Тат-аэро. В свою очередь, эта компания на 50% опосредовано контролируется министерством земельных и имущественных отношений Татарстана. По состоянию на 2012 год другие 50% поровну поделены между болгарскими компаниями Болгериан Авиэйшн Груп и Ескана Русия. Совет директоров Татарстана состоит из шести человек троих россиян (представители учредителя) и троих представителей болгарского инвестора. Поскольку учредителем выступало министерство земельных и имущественных отношений Татарстана, все изменения и дополнения в устав компании принимались за подписью лично министра Азата Хамаева. С болгарской стороны выступают три представителя Bulgarian Aviation Group: Андрей Омилаев, Мирослав Петков и Владимир Щърбанов.

По-малко вероятно е да се разбиеш със самолет отколкото да спечелиш 6-ца от тотото. Кофти късмет!

"......пилотска грешка или техническа неизправност..."-вероятни причини !Ми то друго има ли,ама че статия!

Като това например:Ужасяващи снимки на ударен от летяща чиния с извънземни самолет на Еър Чайна потресоха света. Сблъсъкът е станал на височина от 8 000 метра, където не летят птици, а в близост не е имало друго моторно летателно тяло. Въпреки че от компанията отказа да коментират случая, експертите по паранормални явления и срещи с извънземни са категорични, че става въпрос именно за сблъсък с НЛО. След удара самолетът е бил принуден да пикира и да направи аварийно кацане, за да се избегне трагедия. На фотосите повече от ясно се вижда, че муцуната на машината е силно вдлъбната. Според експертите това в никакъв случай не може да е станало от ято птици, отпадна и другата версия, че сблъсъкът е предизвикан от безпилотен самолет.

нло? глупости на търкалета.

Абе ти нормален ли си? Какво НЛО, кви 5 лева?

Муцуната на самолета може и сама да се вдлъбне. Там налягането е най-голямо. Вътре е кухо и отдолу е метео радара.

Пътуването с китайския Comac C919 (Комак Си-919) ще бъде удобно и приятни.

Мир на праха им........Тези Боинг са най-гадните и лошо направени самолети!!

по-леко пич. Aми какво правим ако на бмв-то не му сменяш маслото 10 години и изпуши на пътя? и тo става гадно направенo, нали?

В една от бившите съветски републики пътувах веднъж (преди три години!) с АН-24 ... Усещанията бяха неописуеми! Като се почне от външния му вид на пистата - нещо като голяма бяла буболечка с две перки, и се премине през една паянтова тенекиена стълбичка, по която влязохме в салона и едва се сместихме на креслата ..., после едно скърцане и дращене на излитане ... и потресаващото пикиране на кацането, защото пистата е много къса поради планинския терен ... и чудно ли е, че главата ми бучеше като турбина, кръвното ми скочи до небето, три дни не можех да повярвам, че сме все пак обратно на твърдата земя ... Какви бяха тия пилоти - бивши военни, които се смееха през цялото време и си разправяха вицове - чуваше се от кабината, щото има една тънка преграда... абе, повярвах в Бога и вси светии отново! ))) Постсъветската гражданска авиация не е за слабонервни и атеисти! ))) И, ние все пак кацнахме, на тези хорица по-малко им е провървяло! Лека им пръст на загиналите!

Трябвало е и с заска да те откарат до там дето си тръгнал и ще ти се види света много хубав.

Ако вземеш малко водка от летците, ще преодолееш напълно страха. И даже ще поискаш да караш самолета АН 24. Дори ще си мислиш, че караш АН 48, че и повече Анове ...

Хе, хе. "Тенекиена стълбичка", скърцане, дращене, пикиране. Но! Излетяхте и кацнахте, нали? На къса писта в планински терен. С Бяла буболечка с две перки. То с друго най-вероятно не може, а и пилотите трябва да са 'военни'. Абе който може си го може.

Къв си го дирил в средна азия където не са чували за столове и вилици?

Работих там, за съжаление - само една година. Вилици и ножове си носех от тук, наистина ... със столовете беше по-сложно - наистина не ги употребяват, пазарих се две седмици да ми купят за квартирата...))) Но иначе беше хубаво, не се оплаквам. Тук седя без работа с 4 езика и куп други неща... А на тая писта и Боинги кацаха, не само това безумно насекомо, просто пилотите са наистина богове! Но усещанията бяха много силни, след всеки полет, излитане и кацане по три дни се олюлявах на земята ... щото и земетресения стават постоянно ... абе, няма да я забравя тази година! )))

Advanced Regional Jet (ARJ21 най добрия китайски пътнически самолет.Да сте чули да е паднал някога.

Този самолет е правен по руски чертежи, с руски техники и технологии. Това да не ти е летящият ковчег с илюминаторчетата - Боинг 737

Делян

Ха-ха, за момент си помислих че се шегуваш! Китайският самолет е всъщност самолет на Дъглас/Боинг с платени права да се произвежда. И до сега не е излитал за да може да пада!

Абе ние питай борисов 10 употреба самолети си взимаме за армията та що те да не си купят пътнически

Това чудо на техниката, първо е било купено във Франия, после преминава в Уганда, после в Румания, и от там, купен 4 употрепа, идва в България Ер. Представете си другари и другарки, българският национален превозвач ни вози в самолети купени ор Африкански страни. Скоро няма да можем и да емигрираме от тази държава...

Много африкански ,азиатски и др. държави имат авиокомпании,които са със световна известност напр.Ethiopian airlines, Pakistan international,Thai Airways, а какво да кажем за компании като националните превозвачи на Катар, ОАЕ, дори Йордания - със световна слава са!

Особено угандската е мног известна в превоза на вълна от камили.

...часа на катастрофата с часа на поредното пълнолуние,при което е възможно вследствие на физическото явление РЕЗОНАНС да се е получило наслагване на честоти и трептения с разрушителен ефект. От дете съм влюбен в гражданската авиация и винаги много болезнено изживявам подобни инциденти. Бог да ги прости,тежко е и на близките! И ВСЕ ПАК АВИАЦИЯТА Е ЧАСТИЧНА ПОБЕДА НА ЧОВЕКА ВЪВ ВРЕМЕТО И ПРОСТРАНСТВОТО!

В Детройт вече няма и летище. Къде ще кацат тези Боинги, просто се чудя.

ами то и хора вече няма там, хаха.

МиГ - 21, а не за МиГ изобщо... Конкретен модел на конкретно ОКБ. Първият форд фокус да на би да е на 110 г.???

МиГ-21 Е ЛЕГЕНДА

искаме да си купим Ф-16 трета употреба :))))

Някои Ф16 падат по-зле и от Боинг 737. Други Ф16 въобще не могат да излетят ...

Не е нормално един самолет за 23 години да смени 7 авиокомпании.

Явно е нормално и повече компании да смени, но просто хората и представа си няма от игрите по летищата.

Не знаех, че и самолетите се експлоатират като автомобилите трошки по на 25 години. Ако си представим и каква е била поддръжката през целия този период на самолета, особено в последните години. И ако си представим, че подобни самолети минават и на технически прегледи както автомобилите в България, то картинката никак не е розова. Сега ще има още един случай да дават по Discovery канала. А колко ли още подобни самолети извършват полети ежедневно, най-вече в страни от третия свят като България?

Пич, по всичко личи, че изобщо не си наясно какво представлява една техническа проверка на самолет, било то в БГ (Луфтханза - Терминал 2) или където и да е. Системата е така измислена, че трябва едновременно около 60 човека да сбъркат или да си затворят очите за едно и също нещо, за да мине незабелязано. Не става така, слез на земята! :)

Каквото болшинството от народа, такива и политиците. Като погледнеш състоянието на останалите сфери в България, не е никак трудно да си извадиш изводи и за течническите прегледи на подобен сорт самолети, които между другото не се извършват веднъж годишно, а преди всеки полет! Истината е, че когато един самолет се използва десетки години от десетки треторазрядни компании, то неизбежно има много замазани и замаскирани проблеми. Пожелавам ти успешни полети с подобни самолети и компании.

Дали заплатата на един авио-техник в България е същата като тази на негов колега в Германия? Е, ако българина е читва, то защо да не отиде в Германия да работи? И накрая кой ще остане да извършва прегледите? Това е само едната страна на монетата. Другата е, че на бедните авио компании не им се дава пари за нищо, камо ли за ремонти на самолети. По-евтино им излиза с подкопи.

Да,това е въпросът!

25 години много ли е? Наскоро българските ВВС честваха 50 ! години МиГ-21 във ВВС....

25 години при един читав собственик, 25 години при един лош собственик, 25 години при седем читави собственика, 25 години при 7 лоши собственика, за кой от всичките варианти Ви интересува? Дали има МИГ-21 със седем собственика?

единствената ти грешка е, че наричаш булгария страна от третия свят. тя е страна от 4-иъ свят !!!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

отговоря вместо автора - в БГ не можете да разберете че в света има 3 блока/лагера страни и все така си се квалифицират - 1 свят - кап. страни - ЕС, НАТО, САЩ, 2 свят - СИВ, ОВД, 3 - свят - движение на необвързаните държави - Югославия, Индия, Китай и т.н. - всички, които не са в ЕС, не са и в СИВ. Сега малко се попромениха нещата, но не чак толкова...

Не знам защо руските власти си губят времето с някакви разследвания?! Да влезнат в този форум и ще научат цялата истина! Аман от разбирачи!

По -долу се разрази спор за калъфките на самолета -Бритиш Еруейз е същата помия ,независимо ,че билетите са доста по-скъпи -няма ги калъфките-наистина преди теб може да се е облягъл някой мавър,или арабеска -ти ще му носиш мазнините по косата си .Изобщо ние сме нисък разряд държава и всичко ни е по-мръсно ,некомфортно и забележете ....по-скъпо ,пример различните други европ. дестинации,но не до и от София.

Срррааам, голям срам за България. Виждаме, че Борисов и Цветанов са забъркали международен скандал.

??

Най-вероятно е объркал статията. Те тия вече не гледат и къде пишат ...

ТРЯБВАЛО ДА УБИЯТ НЯКОЙ. ПОКРАЙ НЕГО И ДРУГИ НЕВИННИ ЖЕРТВИ. ЗА РУСИЯ ЖИВОТИТЕ СА НИЩО.

За пръв път виждам робот с психическо заболяване.

По руските канали показаха жена, която е пътувала същия ден със същия самолет от Казан за Москва. Тя разказа, че едва са кацнали в Домодедово, такова друсане е било над летището, че всички вътре изтръпнали и много се уплашили. Нещо не е било наред с техниката - това е причината, въпросът е защо са го пуснали обратно да лети три часа по-късно, без да отстранят причината?! И същите пилоти са били - поне те би трябвало да съобразят и да не рискуват! Не си измисляйте конспирации - няма световен заговор, нито местен, и всяка техника си има момент, в който се разваля ... Жалко за хората, голяма трагедия!

Когато не разбирате,не коментирайте!За да не може да кацне два пъти,а на третия опит се разбил има причина,но никой не споменава какво е било времето,защото ако е имало буря и пилота е видял,че не е възможно да кацне е трябвало да отиде на запасно летище,а не да дрънкате,кой е произвел самолета и на колко години е.Надявам се като мине експертната проверка всички да разберем причината.

Боко мачка комуняги по целия свят и по всяко време.

! Да не се пуска на деца и на герберчета в колички ! - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Малкия Тошко : Баба бабо, самолетите , Които продаде дедо Костов, защо не падат! Баба Тодорка: Те не падат, щото дедо ти Иван, чедо, Тежи 69 кила, и не качваше на тех нито крави-ленторески Нито целия Обор на Бистрица, е летел, да гони шветки по морето - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Едно потслушване на бТТВ"Трътките"

щом тимаджийте са се отървали от него ..явно е бил наистина в ужасно техническо състояние. И все пак доста е издържал

Знаете ли кое е може да се окаже иронично? Че самолета може да е купен по схема одобрена от президента на татарстан. Същите схеми по които нашите политици купуват стара техника на високи цени за да има комисиони!

Боинг с поръчки за $100 млрд. само от ОАЕ link - 18 ноември 2013, 08:24 Авиокомпанията от Обединените арабски емирства "Етихад Еъруейз" ще купи 56 самолета Боинг, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Сумата на сделката е 25,5 милиарда долара. Поръчката обхваща 30 самолета 787-10 Дриймлайнър, 25 самолета 777Х и един товарен самолет. Компанията "Емирейтс Еърлайн" от Дубай вече обяви, че е направила историческа поръчка за 150 Боинга за 76 милиарда долара. Само преди дни Боинг повиши прогнозната си печалба за 2013 г., след като финансовият отчет на дружеството надхвърли очакванията на анализаторите за печалба заради успешното пласиране на моделите 737 и 777. Компанията очаква печалби преди приспадане на част от разходите в диапазона на 6,50-6,65 долара на акция спрямо предходната прогноза от 6,20-6,40 долара. През второто тримесечие американската компания постигна печалба от 1,80 на акция.

Арабите има да падат в пустините и в Мъртво море с тези Боинги ...

.

Е ти като знаеш че Гоуфа е имал преди 7 собственика.... ше го купиш ли бе?

Aко ще го правя такси, а шофьора и пътниците не знаят това е най-добрата ценова оферта

Тимажиите са хитри. Навреме са се отървали от стария летящ боклук.

Кое им е хитрото ? Погубени хора. Както в България ежедновно ограбват народа.

шейхове в Татарстан. България Ер има договорености с Казан.

Кое им е хитрото? Бълагрия Ер е същия кенеф? От закупуването на билета, през чек ина, през бордването, самият полет, и т.н. всичко им е кенеф. Супер дървари. Тимаджиите са прости варненски селяндури.

TИPAMИCУ

Видял си ти самолет ама друг път. Пътувал си с компанията на България ЕР но само на сън. Спри да коментираш поне, че ставаш смешен.

Аерофлот се превръща в най-голямата и модерна авиокомпания на света. Преди години съществуваше Панам, но хамериканците се разпаднаха на малки компанийки и не могат да се конкурират. А и самолетите им падат по-често от допустимото.

Абе идиото, преди дни USA съдът разреши сливането и създаването на най-голямата авиокомпания в света. Кви ги дращиш, нещастно комуноидче ? Тва не са ти соцгодините, когато тиражирахте лъжи и клевети.

Ти сигурно пак объркваш Аерофлот с авиокомпания Татарстан

На асвалта хасфалт ли викаш, братко от дпс?

Хамериканец произлиза от хамав ... А асфалтът си е асфалт.

Тва във весник ДУМА ли го прочете :)

не, тва е било в ''опорните точки'' :)

Този самолет - като дърта пача... сменила 7 спонсора и всички те са я клатили из облаците...

Какво русо-филство, -фобство!!!!??? Вие луди ли сте? Нормални ли сте изобщо???? Загинали хора, деца! Май нямате и капка срам!

Такова, заради което бетонните мозъци се опитват да използват тази трагедия за пропаганда!

Където ТИМ се намеси... Били са собственици с 40% в тази компания и са успели да си пробутат боклука.

Справка ,на теб главата ти е летящ ковчег, що пишете неподготвени,самолета се е доказал тва че се е разбил незначи че боинг са виновни,несъмнено този самолет е имал скрити дефекти които са откривани през годините и са отстранявани,ама кои самолет не е имал,я си спомнете за 1-вият официялен полет на а320 какво се случи помни ли някои???.Истината е че за по голямата част от катастрофите са виновни безхаберието на авиокомпаниите които ползват самолета и некомпетентните техници,които не спазват указанията за ремонт.

Летете с "Аерофлот" - така ще опознаете не само този, но и отвъдния свят......

Летете с България еър, че не останаха!

в последните години аерофлот всъщност се сдобиват с много нови самолети, които компаниите в европа си мечтаят да имат. ако погледнете във флотилията на бритиш или аир франс или клм или сас - има доста по-стари от 90-та година самолети....

бих предпочел да пътувам със самолет от 90-та година, но поддържани от компании от класа на Луфтханза, като много по-надежден, спрямо такъв от 2010-та година, поддържани от мърлявите руснаци!

30 год. пътувам с Аерофлот и съм жив и здрав. Видях и опознах много места на света ... Руските пилоти и в гражданската, и във военната авиация са най-добрите, примерите са без край. Но избягвам да пътувам с Боинг 373. Затова съм жив и здрав.

Пътуване с Boeing373 всички избягват !!! Такъв просто няма !

Къде пътуваш - до града и обратно. А BOEING 373 няма. Има 737. Айде, пътувай...със селския, че го оттърва...........

Моля ви се не ги слушайте такива аерофлотци дето 30 години пътували !!! Мизерник , от 5 години пътувам с руски ,белоруски и украйнски авиокомпании и ти казвам,че няма на земята други такива нещастници и малоумници като руснаци,белоруси и украйнци.Даже в Северна Корея хората си обслужват и експлоатират самолетите по добре! Даже и на снимка да видите руснак или белорус трябва да го заплюете в лицето защото няма други такива подли и гнусни твари като тях.Мразят България и българите и в червата си и не ни броят за хора,говорят за нас като за боклук а ти си взел да им хвалиш скапаната авиокомпания.Пожелавам ти доживот да летиш само с аерофлот!

Ей русофили! Пръст като ви покажат и почвате да плюете САЩ! Основната версия е за грешка на екипажа, но още е неофициална. А вие тук пак разгромихте хамериканците и скапаната им техника! Като сондите на Марс които работят от години и една друга сонда, която пътува в космоса от 35 години и още работи!

Ти официално ли пишеш за неофициални версии за грешки.

могат да го свалят, защото дълго ги учиха за това............

Руснаците свалят и Ф22 .

по филмите ли?

В Русия е много популярно хоби да се заслепяват кацащи самолети с лазери. Много пияни край летищата го правят. Имаше доста новини за това

Щом хамериканците продават такъв опасен за пътници самолет? По време на срока на експлоатация, на Боинг 737 са отстранени над 40 основни конструктивни грешки и грешки в изработката на важни възли и детайли.

А асвалта - хасвалт ли казваш?

един самолет непрекъснато се подобрява, всеки детаил си има версии катко при софтуера. В много от случаите детаила се подменя, без да е бил причина за инцидент или дори опасност. Боинг са едни от най-сигурните самолети в света. Добре, че с летящите руски ковчези (които ги забраниха в европейските летища), се лети около 1000 пъти по-малко, иначе щеше да е като след трета световна.

Основно в Русия падат самолети. Последните години имаше само един инцидент в САЩ с един корейски самолет със 2-ма загинали. Другото са дребни инциденти, но дребни, защото не са се случили в Русия. Ако бяха там щяха още да ги пишат по новините.

Искрени съболезнования на близките на нелепо загиналите!

Пак ли САЩ са виновни? Не е виновен стария самолет и пияния екипаж, а пак злия САЩ ви е крив, а комунета русофилски?

Всичко хамериканско води до метър на два.

Затова в Русия едвам доживяват до 60 години?

Ти къде си тръгнал с "Форда"?

гръмни се изрод. Какъв пиян екипаж!? Ти си профессор и май знаеш всичко по-добре от Господ! Изчезни и освободи хората и тази планета от себе си! Да да дишаме!

Боинг 737 се оказа ,,летящ" ковчег... Затова този самолет е препродаван и сменил 7 компании.

да точно снощи летях на 737-700 и гледах на бордната карта, спецификациите на флотилията - 737 на цифри изглеждаше по-добре от а319, ама явно само на цифри...

на тези не им трябва воина

И без война още 50 броя татари, по-старому българи си заминаха.