Унищожили 7 самолета в руска база в Сирия. МО отрече

Поне 7 руски самолета са били унищожени от бунтовнически артилерийски обстрел срещу военновъздушната база Хмеймим в Сирия на 31 декември. МО: Това е "фейк".

Обратно в новината

Коментари - Унищожили 7 самолета в руска база в Сирия. МО отрече | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никой никъде не ги иска руснаците вече.Само мераците им останаха...и Асад,който го крият в подмосковието от любовта на сирийският народ.

оказа се че след събуждане задниците им били мокри и в ръцете си стискали монети от по пет рубли

...кога официалната им информация е била достоверна?

Това не се брои за победа На 31 всички руснаци да били пияни на кирка Рязаните са нямали насреща си противник.

ПО РАНО СОРСИДИТЕ БЯХА МАЛКО ПО УМНИ СЕГА ГИ ИЗБИРАТ ПО ИДИОТИЗЪМ

Е го поредния от платените фенове. Бегай при съмишлениците ти във форума на вестник СЕГА.

АМАН ОТ ИДИОТИ НА СОРСОИДНА ЯСЛСА

Само малко са зацапани карбураторите на моторите от прахът!

Новината е вярна. Лошото е, че са обстрелвани с руско оръжие, внесено от Турция. Съмненията са, че България е продавала на сирийските бунтовници. А това не става без знанието на Биби и Цвъки.

Е, ако руснаците направят доказана връзка с България... но ми се струва малко вероятно - цял номер да остане след взрива. Мислиш ли, че ще ни освобождават трети път?

Само дето един от унищожените самолети все пак продължава да лети: "Найден уничтоженный Су-24 с базы Хмеймим, он несёт подарки бармалеям" Информацията е на соросоидалната руска журналистика, Комерсант. Също те пишат са свален руски хеликоптер. Който още преди това обявиха, че се е разбил поради техническа неизправност.

Това ако е вярно, над Сирия ще падне Тунгуският метеорит.

МО: Това е "фейк", защото е лъжа, че самолетите са 7 - едва девет са.

Оказва се ,че войната в Сирия нито е толкова безкръвна,нито толкова евтина ,както ни я представя пропагандата на Путин!Просто е на лице една много голяма дезинформация!Може да смениха името на държавата си ,но не и информационната си централа ,а тя от едно време само опровергава ,а не след дълго се оказва ,че откровено лъже!Чудно ми е защо все още се казва ТАССТелеграфна агенция Советкого Союза!?Дали имат намерение да го възраждат?По скоро е жест внимание към "хардлайнерите"!

русия е империя на злото,борбата с нея е свещенна

САЩ и създадемната от тях ИГИЛ са империи на злото, борбата с тях е свещенна

са били рашките,все пак са посрещали новата година.

Хаха. И какво се оказа. Бойците, защитници на обикновенните сирийци са помели мурцилките. Избили са целия гарнизон с все ескадрилата. И никой не е и реагирал. толкова са зле ушанките.

Днес излезе по-подробна информация че всъщност самолетите на са 7 а са 9. Има и снимки. Я да видим сега кой лъже. Естветсвено че руското МО, по стар съветски обичай.

Тези гадове винаги отричат. Отрекоха за Чернобил, отрекоха за корейския самолет, отрекоха за Курск...ГАДОВЕ МРЪСНИ....

Дайте снимки, видео, да се видят разрушенията, всеки може да разтяга локуми! Не вярвам, че утепаните мюслита, са способни на такъв удар и то по руска база, всичко е фалшименто , та соросоидните миндили, които не закъсняха да изпълзят от дупките си, да го духат!

Отбой, момчета! Вървете при другата статия - вече станаха 9 самолета!

към 145. Да не беше от 80те%, да го разбереш.. 145 ( нерегистриран ) 05.01.2018 09:02 Моля обяснете ни как Русия с тази война, защитава нашите интереси?

Защо Русия води тази война? Вие опитайте да обясните, аз пък може и да разбера.

Abe щатните щатски тролове. За дрищене по стара фейк новина плащат ли ви? Може би полувин надница, а? Все пак е нещо, нали тролчета? Щото тая "новина" я развенчаха отдавна и даже ДИР тихомълком я поприбраха в килера.

Тук има само руски тролове, като теб и приятелите ти от Хасково, младежкото БСП и на Жан Виденов армията.

Уж нямало нищо според лъжливите пияни ватенки и българските им подлоги, а се оказва че мурзилките дори не могат да кацнат на собствената си авиобаза. Смях... "Руският военен транспорт Il-76 не може да кацне на базата на Кхмеим в Сирия. Това се съобщава от Дирекция 4 на канала за телеграми, която се занимава с прегледа на терористичните дейности, като се позовава на информацията на авиоспанците. Посочено е, че това е Il-76MD на 223-ия полетен отряд, излетял от военното летище Чкаловски в Москва. Самолетът мина през въздушното пространство на Турция, заобиколи аеростата в Хмеим, и се обърна на север към Русия. По-късно той кацнал на летището Анапа (Сочи)."

Пълни глупости! Путин нали изтегли войските си от Сирия, барбар със самольотите! Беше останал само един вертольот, ама той както си летял, паднал, щото си изчерпал моточасовете!

Русия предупреди САЩ... сега остава да им издърпат ушите и да им наложат санкции

Ще им издърпат с уста онази им работа...

...то и Гитлер в първия ден на войната унищожи 80% от руската авиация...

заеедно със Сталин унищожи още десетки милиони други работи...

Боклук сегашната бедна изостанала ватна помойка няма нищо общо с СССР. Всички окупирани от СССР държави избягаха от тяхното блато и робство. Сега , когато няма кой да работи за тях те са Гола вОда...

те и за двата приводнени край Кузя самолети отричаха първоначално, но после кандисаха! Как говорят, хотели как лучше, но получилось как всегда...

К`о стана с твърденията на великия мишок за блестящата победа на руското оръжие в Сирия? нали ужким ИД беше унищожена до крак? Ай,ай,ай, Вова - пак се изложи пред света. Това да не са ти беззащитни журналистки и опозиционери дето ги заливаш със киселина или ги разстрелваш по улиците. Това са главорези учили във твоите шшоли и воюващи със руски методи за унищожение. Сега им бери грижата, че имаш 30 милиона мюслита във измислената си федерация. Ха да ти е честита 2018 г - последната в управлението ти!!! Наздоровье Наполеонушка!!!

100% истина

Ами не знам дали е фалшива новина, обаче някои коментиращи, които определено също не знаят, прекаляват. Според тях излиза, че руските военни са неуязвими и съвършени, че всичко руско е добро и нищо лошо и грешно никога няма. Няма такова нещо по целия свят и в историята. Няма воюваща страна, която да не е търпяла загуби, няма безгрешни войски и пълководци. Няма жив човек по света без недостатъци, пороци и грешни решения. Сталин, Тръмп, Обама, никой не е съвършен. Ако някой се опитва да мине за такъв, винаги в определен момент започва да лъже и да крие истината за случаите, в които нещо се е объркало при него. Практика, която ми е добре позната от соца. И която никак не харесвам и одобрявам.

Прав си, и аз така мислех, ама после НАТО тресна сърбите които капитулираха, а колко убити натовци имаше? Отговора е 0 НУЛА, това при война срещу развита въоръжена със специалното руско ПВО, е могат да се отчетат с 4-ма уплашени противници - 1 пилот на падналия стелт ф-117 и трима заблудени пленени на границата с Македония и след това освободени!

И къде чете данни за загиналите натовци? Понеже са секретни, светни ме, не се притеснявай. Военните публикуват данни за противника, собствените ги крият. Така е навсякъде, може би само при нас да е обратно - но то и армия нямаме, военните ни са паркетни лъвове. Ти от кои си?

То, и новината за сриването на съветската кочина е фейк, както и за смъртта на Сталин. Всичко е фейк, щом не изнася на кремълските порове...

Това си е горещата фаза на третата световна-всички срещу империята на злото.....отскоро си има ДИРЕКТНИ СБЛЪСЪЦИ между ДОБРОТО и империята.....А вътре в нея и гореща борба за надмощие...И нищо чудно Путин да помогне на Тръмп...да му върне жеста.

Руското МО съобщава за двама убити, един хеликоптер Ми-24 и един Су-24 повредени. Има снимки на повредения Су-24 по руски сайтове - отнесен е опашния хоризонтален стаблизатор и осколки са пробили корпуса. Стреляно е с миномет 80 мм от диверсионна група, вероятно на пикап.

руското МО може да съобщава всякакви глупости. Там, още от съветско време не могат да правят разлика мебду "фейк" и "фак". И май- тов, което им се еслучили си че чист fuck. По-интересна ереакцията на родните руско-съветски мекерета. Дето от всичко разбират, но трудно правят разлика между сонет и сюнет, даже и минет. За тах Русия е непобедима и легендарна както съветската армия. Която вече не съществува, нищо че беше непобедима и легендарна. Сега е само в легендите. та както е тръгнало и Русия може да остане само в легендите.

За такива като теб пък империята на злото е непобедима и легендарна.Само че в случая Русия работи в наш интерес.

път руснаците ще стрелят по всичко което се движи.

За това не си върти насам - натам задните части.

руснаците са гроб фащ също турците също е това ново лие или феик от сорос

значи е вярно!

Русия супер сила?! Ама вие от обяд сте я захванали пърцуцата :)

Едно време масква не вярваше на сълзи, а сега никой не вярва на масква...

Да всички вярваме в Тръмп

Вестникът Комерсант опозиционен и неолиберален вестник ви се струва надежден източник? Министерство на отбрана на Русия, официално обявила за загинали 2 човека, но загуба на седемте самолета е нямало.

а пък захаровна друго говори! вярно, не и се разбира добре, шото преглъща на сухо, ама самальоти кирдик, пилоти тоже!

какво каза?!!

Важното е че желязото е невредимо, а хората.. е, бабите нови ще народят.

....абе всеки лъже, ноо.... минометен обстрел е имало и двама загинали военносулжещи, паднал и хеликоптер и двамата летци загинали...е сега кремълското путе да обяснява на майките на загиналите, какъв победител е....

Прост, на майките ще има съболезнования, но извинения няма да има. Майките знаеха къде отиват децата им. Да защищават Родината си. Всеки военен руснак си знае естество на военната служба и нейните опасности и ги приема като риск на професия. Всяка война дава жертви. В отличие от теб залепил безценния си задник за дивана и се прави на герой и съдия.

Коя точно родина защитават руските войски в Сирия? И то докато Сирииците предпочитат да живеят на социални у немско вместо да се бият за Сирия според убежденията си...

викаш загинали до като защитавали родината си!?! ба.си русские, ми те родени в сирия бе?!

Руснаците имат стотици и хиляди самолети... 7 броя са в рамките на статистическата грешка. нали няма загинали хора? що ни занимават с глупости?

ми десетина, ама то това хора ли са, та може и да не се брои! пък да загубиш сидем, осем самолета след като си победил окончателно и безвъзвратно си е нещо съъвсем обичайно!

Вярно е, Военно-въздушните сили на Руссия имат 3 600 единици военна техника и още 833 на съхранение.

Ето малко от самите руснаци: По данным газеты Коммерсантъ, в результате обстрела авиабазы Хмеймим были уничтожены семь самолетов четыре фронтовых бомбардировщика Су-24, два многоцелевых истребителя Су-35С и один военно-транспортный самолет Ан-72. Минобороны опровергло информацию о гибели машин, признав смерть двух военнослужащих в результате минометного обстрела. Единствената разлика с дир-а е че руското МО признава за двама убити? В ведомстве подтвердили сведения о минометном обстреле базы, в результате чего два военнослужащих погибли. Это произошло 31 декабря после наступления темноты. А темата кой лъже повече руснаци или араби е безкрайна, едните му викат пазарлък, а другите военна тайна и цензура! Едно е ясно в Сирия положението е мътно и кърваво и няма никакви изгледи скоро нещо да се промени!!!

Ан-72 вече повече от месец е в Русия. Ако 7 самолета и склад с гориво бяха унищожени, пожарът щеше да се вижда от целия град - и неизбежно щеше да има видео по сайтовете. Става въпрос за малка диверсионна група, която е изстреляла само една мина от малък калибър. Та САЩ изстреляха по сирийската база над 60 крилати ракети и бяха унищожили едва два-три самолета. Хуситите преди година удариха с ракета от типа "Скъд" военна база на СА и коалиция. Над 100 убити и ранени, запалени складове и пр. Куп снимки и видеа в нета и пр.

Преди да съобщаят смайващите новини (макар,че съблазнът е велик) да проверят от надежден източник какво точно се е случило.но дори на пръв поглед не може да се повярва на брой, уж, унищожени самолети.Звучи малко вероятно.Убити 2 човека, самолетите са здрави.

Да проверят къде? 'Надеждният ти източник' мълча като г6з ..

Те и САЩ изстреляха 59 ракети по сирийското летище,но 50 тина от тях отидоха на майната си!

По скоро сирийското летище отиде на майната си тогава!И всичките томахавки удариха целите си!

"Каква е може би единствената разлика между ТВ новините на "най-правилните корпоративни медии" в САЩ и американската фантастика на Холивууд "Трансформърс"-едните се гледат по ТВ в къщи, а филма се гледа на екран в киното."

то хубаво си се спретнал, ама що не си пуснеш клипа, да видиш как оная с малките ци.ц.и преглъща на сухо докато чете новината? пиши: боевики обстреляли российскую авиобазу в сирии! дори обяснява, че въпреки загубите российската база е сигурно защитена! смешници смешни!

Разбирам да са ги ударили, но миномнт...Слабо се вярва.

Най-вероятно е бил миномет. Има ги много. Стреля 5 мини, после в багажника и изчезва. Ама 7 самолета ударени - посмали манго !

Новината вече е на 3-та страница...ДИР-а бързо бързо я избута назад...

Дира трябва да рекламира алкашите , а не да ги прави за смях ....ще я крият

МО на Русия окачестви тази новина като фалшива .Поздрави на ДИР, който разпространява дезинформации на умерената опозиция . Така ще ги пуснат тези американски подлоги до въздушна база . Смешки....

МО на Русия съобщава за 2 убити. Никъде по сайтовете няма снимки на взривен склад или самолети - нещо което би се видяло и заснело най-малко от жителите на Хмейним. Както при попадението на ракета от типа Скъд в Рияд преди време. Вероятно има засегнати самолети, но не и взривени или запалени.

"А дали са успели да засегнат и някой руски космически спътник с минометите си, намиращ се по това време на орбита над Хмейним???? Няма да се учудя, ако това е следващата новина дошла от "грантовите медии" като Комерсант, Вести, Ведомости, РКБ дейли или някоя нова "независима грантова медия" пръкнала се точно на 31 декември в Русия..."

Я да си спомним колко пъти сме виждали снимки на взривени руски самолети, ракети, подводници и т.н. Много рядко, да не кажа почти никога. Всичкото се засекретява. И чак когато излезе информация от друг източник чак тогава започват да мънкат. Снимки на Чернобил излязоха след 15 години. Снимки на взривената "курск" излязоха чак след изваждането й. И то защото са я вадили холандци. Колко пъти са се взривявали ракети при старт на космодрума в Байконур. Да сте видяли снимки? Няма нищо. И затова остава впечатлението че всичко е ОК. А не е. И никога не е било ОК. Нито в СССР, нито в Русия

"Тия лакърдии за най-истинските снимките вадени от "корпоративните медии на запад" ходи разтягай в америката. Нали през 2014 извадиха уж сателитни снимки- а се оказха на комбайни дето жънат, за които твърдяха, че били руски артилерийски установки по границата с Донбас... Нали ги видяхме в ютюб, "Белите каски на шорошко" и НПО активисти, които бяха на страната на хибридните терористи от идил-ал кайда- ал нусра(дето им дадоха и награди в САЩ) за отлична работа) как си снимат клиповете с белите каски и макиажа..."

Точно по Чернобл бях в Русия. След у-2 дни покахаха клип направен от хеликоптер над обекта. Всичко се виждаше, но коментари не се правиха.

Снимки на свалените руски самолети - Су-24 и няколко хеликоптера - бяха публикуване по много сайтове, ислямистки, турски, английски вкл. и руски. Например преди няколко дни руски Ми-24 падна/вероятно от сблъсък с електропровод/ и веднага бяха показани снимки, дори от спътник в руски сайтове. МО съобщи за случая и за двамата загинали пилоти.

ти пак ли си пияан другарю милиционер или дрогиран може би.

Това е сигурно за падналият хеликоптер Ми-24, заради технически причини. Там двамата пилоти са загинали, а трети човек е оцелял. В общи линии което казваш, вероятно въобще не става дума за тази "новина".

Не, съобщението на МО е за авиобазата в Хмейним, не се съобщава за унищожени самолети. По сайтовете се показват излитащи от базата самолети и се съобщава, че режимът на полетите е нормален. Тоест, няма повредени самолети. Ако имаше, ЦРУ веднага щеше да публикува снимки от пораженията в летището.

"Няма нужда да се закрива Комерсант и никога никой не е искал това в Русия. Клиентите на Комерсант и четящите го са под 0,00001 % от населението на Русия и под 0,0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 000000000000000000000000000000000000000000000000000000001 % от населението на света. А всички в медийния бизнес знаят, че ако си с малък пазарен дял се нуждаеш от "бомбастични,фейк новини и се смесва малко истина с 1000 % лъжи и измислици" за да задържиш поне и тази нищожна част от хората, които те четат...."

В Русия 138 милионна руснаци знаят, че Комерсант, Ведомости, "Вести, РКБ Дейли са изкуствено подържани медии с грантове от запада. Затова никой и не иска да ги закрива, нито пък им вярват. По "грантовите новини" на Комерсант се ориентират, къде САЩ и съюзниците им губят влияние, както сега в Сирия и Иран и целия Близък Изток... Щом Комерсант пуска такава "блицновина за Сирия", значи нещата за Русия вървят добре в Сирия и Близкия Изток, хибридните терористи в Сирия от идил-ал кайда-ал нусра и протестърчетата в Иран, набедени за опозиция от САЩ и съюзниците им губят яко..."

'138 милионна руснаци знаят' защото зобят безкритично пропагандната плява, а останалите - четат и учат..

ЗА ДА НЕ СЕ СТРОИ АЕЦ БЕЛЕНЕ, ПАТЕНТОВАХ УСТРОЙСТВО, КОЕТО СЕ СВЪРЗВА КЪМ КЛАВИАТУРАТА НА ВСИЧКИ СОРОСОИДНИ ТУРОЛЕЙКОВЦИ.,ЗА ДА ПРОИЗВЕЖДА ЕЛ.ЕНЕРГИЯ. ЗАТОВА, НА ВСЕКИ 2 ЧАСА ДА СЕ ПУСКА НОВИНИ СВЪРЗАНИ С РУСИЯ. ПО ТОЗИ НАЧИН ЩЕ СТАНЕМ НЕЗАВИСИМИ ОТ РУСИЯ. ПРЕЗЕНТАЦИЯТА ЩЕ Е НА 03.03.2018 г. В ПОСОЛСТВОТО НА САЩ.

хахахахахаха разсмя ме искрено...ама внимавай, че чиновниците в ЕС, ЕК, Държавния Департамент и НПО активистите на шорошко може да го обявят за "недиверсифициран, нарушаващ техните демократични интереси енергоносител"...