За 7 дни от НАТО са ескортирали 7 пъти руски бойни самолети

През изминалата седмица изтребители на НАТО са ескортирали седем пъти руски бойни самолети, съобщи Литва.

Обратно в новината

Коментари - За 7 дни от НАТО са ескортирали 7 пъти руски бойни самолети | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

УКРАИНЦИТЕ, СА ЗАЛОВИЛИ РУСКИ МАЙОР И КОНВОЙ С ОРЪЖИЕ ЗА СЕПАРАТИСТИТЕ! ТАЗИ НОВИНА НЕ СЕ ХАРЕСВА НА ДИРАДЖИИТЕ И ТЕ НЕ Я ПУСКАТ!

ТИЯ ТЪПУНГЕРИ ОТ ДИРА СЕ ИЗКАЗАХА ОТНОВО ТУРБО НЕ-ПОДГОТВЕНИ ТУ 134 Е ПЪТНИЧЕСКИ А НЕ ТОВАРЕН АЕРОПЛАН,,,

За да те ескортират, това значи те уважават.

Pesh0

да внимават в черно море , да не си пращаме хеликоптера , да ги ескортира :)

Ко,..... ко станало? Сигурно натовски самолети не летят в международно въздушно пространство? И сигурно не по същия начин!? Айде вече ми писна от натовските ревльовци!!!

Имат си работа -летят си. Това е като онази поговорка за опашката на котката - като я гониш не можеш да я хванеш и накараш да върви след теб, но като просто си вървиш и си гледаш работата - опашката само те следва.

Рано или късно, по-скоро рано, ще стане инцидент като с малайзийския Боинг - и тогава американските стратегически ракети ще литнат волно към Москва и Питер и други приятни руски градове.

Особено ми хареса "ще литнат волно"! И волно ще изпопадат - къде в Канада, къде в Аляска, къде още на старта. А насреща - друго "волно" ято... Ще има за всички - за нас включително. ГолЕм келепир...

Ами то си е казано - кой каквото прави - за себе си го прави. Путин мисли, че е голяма работа като провокира всекидневно страните от НАТО. Но "голямата работа" ще настане, когато след някоя такава провокация наистина се стигне до сблъсък. И тогава ракетите наистина ще полетят. И недей да разчиташ, че американските ракети са по-лоши от руските. :) А дали ще има за всички - да, ще има. Надявам се да умрете с усмивка на уста, защото ще умрете заради кенефите на путин и на една шепа други милиардери.

Който не може да сваля, ескортира.

А , вие , какво очаквате. Това е игра на нерви и показване на мускули. Важното е за страни като нашата да спазват принципа. Докато атовете се ритат , магаретата го отнасят, т. е. дане се бутаме м/у шамарите, че сме буквално на два "Искандера" живот. А , Крим е на има , няма 400 км. от тука.

ако нарушат въздушното пространство на НАТО да бъдат третирани като нападатели .Да бъдат сваляни ! Тогава тези наглеци ЩЕ си помислят !

Какъв им проблема на НАТО, щом руските самолети летят над неутрални води и не нарушават въздушното пространство на нито една държава?

СЕДЕМ ПЪТИ РУСКИ ВОЕННИ САМОЛЕТИ СА ЕКСКОРТИРАЛИ натовски!!!

къде е новината ? руснаците летят над международно пространство... военните самолети не са длъжни да ползват трансподери ... та къде е новината ??... ако аз съм на руснаците, вместо да пращам ескадрила ще пращам бином ... през 3 часа ... ей така за кеф ... да по тренират малко натовците стига к..рви и алкохол ... да видим кога ще приплачат че бензина скъп ...

Това го пускаме ежемесечно.Може някой да не го е чел

По време на война такова поведение на самолети (пилоти) се смята за нормално,макар и коварно, но през мирно време си е чиста провокативно (хулиганско на държ. равнище)

кое поведение ?

Това което научиха от нато.

Не мога да разбера каква е тази холивудска мания сред натовските летци? Като видят някои известен самолет и хукнат след него.

На 25 юли е бил съпроводен поддържащ връзка със земята военнотраспортен самолет Ту-134... Ту 134 е спрян от производство през 1984. Правете си сметка, колко е "модерно" руското въоръжение.

Първия сериен F 16 e произведен в 1976 г. , но още е на вооръжение в много от страните на НАТО. От няколко дена Турция извършва атаки на територията на Сирия точно с такива самолети.

Да, обаче от тогава досега са направени доста модификации, както и модернизации. Все още се произвеждат, за разлика от Ту134

Този път топката е в преводача - става въпрос за Ту-134Ш, модификация 1993 година, тренировъчен вариант за 12 пътника (курсанти). А старият Ту-134 е спрян от експлоатация в още през 1988г.

Колко е издържливо и надеждно!

Те това е резултата от икономическите санкции срещу Русия- падна цената на нефта и от там и на авиационното гориво и руските бойни самолети започнаха да летят седем дена в седмицата.

Има качено и перфектно видео. Самите руснаци на видеото коментират колко са я закъсали. Падна им и як52 двама убити в Самара в някви бостани. Рисковете да летиш без НАТОВ-ски ескорт. Неудачный запуск ракеты произошел во время празднования дня ВМФ в Севастополе. В городе прошел традиционный морской парад с участием более 30 кораблей и 35 самолетов. Как видно на записи, опубликованной очевидцами, ракета, выпущенная во время показательных стрельб сторожевым кораблем Ладный, внезапно изменила свою траекторию и развалилась на части. Представители Черноморского флота инцидент пока не комментируют.

То да беше само АРМАТАта, ама кат ти тръгне на зле и все така.

единият е високопоставен конструктор от ВПК

Нещо да кажеш за случилото се с USS The Sullivans на 18 юли до бреговете на Вирджиния?!?Какво ли е станало с ракетата SM-2 Standart?!?Дали пък не се е взривила в левият борд на кораба?!?

Неуспешни пускове и загуба на техника стават във всички армии. Разликата е, че руската издънка беше на парад, американската на учение с бойни стрелби. На парада в Балтийск опитаха, но или не можаха или не посмяха да стрелят. Същото стана на 9-ти май, когато прехваленият танк Армата не можа да запали и трябваше да го буксират. На руснаците до сега поне парадите им се получаваха добре.

Летела ракета... Упала в болото... Какая зарплата - такая работа...

Аз па колко пъти ескортирам съседката в асансьора...ама нищо не става и по вестниците не го пишат..

Ми кажи и да си включи транспондера де.

Русия така разбира борбата за световен мир.

Транспондер идва от "Transmit - Respond". Казано без излишна терминология, това е устройство (монтирано в самолета) елемент от вторичната радиолокация "secondary surveilance radar (SSR), което след запитване от земята (interrogation) връща кодирано съобщение, което се появява на екрана на оператора, отговорен за управлението на въздушното движение, като светеща точка. Към нея може да има и допълнителна информация, височина (mode "C"), номер на полета и др. Така операторът следи всички самолети в неговия сектор и да ги сепарира (разминава безопасно). Руските военни самолети имат транспондери от повече от двадесет години и могат да летят в трасетата на гражданския трафик без проблем. Останалото е комуникация на английски език (голяма грижа на руските военни по принцип) и дисциплина. Аеропланите, които нямат транспондери операторът не ги "вижда", а това е опасно и не се допуска. Те летят на други височини и в неконтролирано въздушно пространство- клас "G". Надявам се, че Ви помогнах малко в "материята"!

САПС-Средства за Аварийно Покидание/напускане/ на Самолета Вземи се катапултирай без парашут или си скъсай книжката за шофьор на самолет

Ескорта е за "високи гости" и за височайши особи. Това е висока чест за руснаците, да ги ескортират самолети на НАТО. И колкото по-често им се случва толкова повече взема да им харесва.

Самолет Як-52" упал на огород частного дома в Самарской области.По предварительной информации, погибли два человека, оба они находились в самолете. ///////////// Глей кво се получава когато летят без НАТОвски ескорт. Падат кат круши в огорода ( демек в бахчата)

Информацията не е пълна- натовския експорт може да е паднал преди това.

е с 800 км/ч по-бавен от Миг 31. Все едно да съпровождаш"Ферари" с "Жигули"!

По-важно е какъв е радарът и управляемостта на ракетите, "ферарито" дали може ли да се състезава с тях?

Да, Микоч, колкото и да не ти се вярва, при 3000 км в час може да избегнеш ракетна атака.Няма да е лесно, но е възможно.

Никаква маневреност (за разлика от Тайфуна), допотопен радар (новите Тайфуни са с АФАР)

Интересно - в Уикито пише доста по-различни неща, що така?

Първо научи поговорката както трябва тогава пиши.НЕ МАГАРЕТАТА А АТОВЕТЕ КОГАТО СЕ РИТАТ ТОГАВА МАГАРЕТА КАТО ТЕБЕ СТРАДАТ! ПАНЯТНА!

Тук се повдига въпроса за Кьонингсберг. Да, бил е немски преди векове, и щеше да е немски днес, ако германия беше победила във ВСВ. Ама не е победила... То и Солун е бил български, ама.... много отдавна.

Цитат///То и Солун е бил български, ама.... много отдавна.// Ето виждаш ли, типично за мурзилките, за някоя и друга рубла след време ще викаш - То и Бургас беше български, ама на референдума организиран от Путя гласа на рускините натежа.

хапчетата, бе момче! Не си добре, не виждаш ли?!

Гласа на рускините винаги тежи. Понякога е нежен и ласкав в други случаи е гневен.

Принципно съм съгласен с теб, но с едно уточнение: Солун никога, ама никога не е бил български, дори и за една секунда. Единственият път, когато български войски влизат в Солун е 1912г., 30 минути след гръцките. Те и в Константинопол влизат при хан Тервел/да не ровя за годината/, но и Константинопол никога не е бил български.

Не си знаеш историята съвсем гръко!!! На 27 октомври 1912 през северните квартали в града влизат български войски кавалерийска част на майор Г. Анастасов.Притиснат от българските победи Хасан паша и правото да прехвърли турските войски към Мала Азия, той капитулира без бой и подписва да предаде Солун на гръцката армия, която все още е сравнително далеч и започва да навлиза в града с основните си сили едва на 28 октомври, спешно подвозена с влакове едни ден след първите български части!

НАТО на Русия се зъби, а зад гърба му , като гъби, никнат цигански катуни, налазват ги араби като хуни, като скакалци нахлуват, а, в Европа се страхуват , да го признаят и си траят, дорде пришълците от Тигър и Ефрат, в Европа ,нов Халифат, си основат!

наследник имам аз роден Радост, но -в главата много е обременен..

щом не са нарушавали възд.пространство на Литва - какви са тези "манипулативни новини"? Самолетите са си летели без да пречат на никого. Да не би вече САЩ да са приватизирали международното небе?

Ако си спомняш и самолетите на НАТО летяха на Черно море без да пречат на никой, но такива като теб опищяха форума.

Паисито на всяка манджа нерудия. Знаеш ли какво означава да летиш без транспондер, радио връзка и летателен план, в пространство, което е международно и следователно достъпно и за летатлни средства на всички държави? Ами ако се нацелят с някой граждански самолет с 200 пътника? РВД трябва да знаят кой къде се намира във всеки един момент.

За Паисий не отговарям, но аз знам - бойните самолети не летят във вертикалните коридори, използвани от гражданската авиация (5500-7500 м за витловите и 9500-11000 м за реактивните). А летците от гражданската авиация освен данните от наземните станции имат и бордови радар, осигуряващ видимост в най-лошия случай 160 градуса по хоризонтала и 120 градуса по вертикала, при това - задължително със звуков сигнал. Така че единствената "заплаха" при такива полети е в нечии неграмотни глави. Между другото, и гръцките, и турските, и американските самолети (от базите в България) редовно летят с изключени транспондери (справка - българските РВД), но интересно - никой не повдига въпроса за тях!?

Интересно Литва с какво ескортира МИГ 31?

с ескорт от компаньонки. Пращат по две за всеки пилот ))))

Така става.

Прелитането на руски самолети е доста опасно. Само за последния месец 8 руски воени самолети са катастрофирали. Така че трябва да ги пазят, не се знае къде ще паднат ,

Уважават ги - ескортират.

Те и американците летят над Балтийско Море с изключени транспондери. После се оплакват, че руски изтребители минавали на метри от техните самолети. Само въпроса е, къде е САЩ и къде Балтийско Море? Както и какво търсят там? Русия поне се опира до него, включително от откъсната част между Полша и Литва.

добър въпрос. След като Путин наруши следвоените граници в Европа, не е ли време да изтегли окупаторската си армия от Кьонигсберг. Това е исконно немска територия. Хиляда пъти по-немска отколкото Крим е руски. Не мислиш ли така?

Същия въпрос опира и до Украйна взела част от Полша след ВСВ и до Полша, взела част от Германия. Вероятно визираната от теб територия е компенсация за ВСВ. Иначе знам че някъде в Русия живееят немци. Вероятно там.

Редно е, разбира се. Да се изтеглят веднага в посока Берлин - така ще отпаднат всички проблеми със следвоенните граници в Европа.

Като върнат Аляска и Кьонингсберг ще се върне там където му е мястото!Аляска е изконно Руска-не мислиш ли така?!?

След войната Крим е руски, поосведоми се малко. Следователно границите не са нарушени, а възстановени.

Трудни дни очакват НАТО, трупа мускули, докато, почти опря в Русия и си мислеха тия, натовски тъпаци, че "ужасените" руснаци, ще застанат на колене, а западните "супермени", условията ще диктуват, и русите да си мируват, но отиде си тази доктрина: съгласни сме ,само мир да има Днес Русия снага разгръща, на соросоидите бая има да връща, за униженията,които им докара, горбачовата попара, наречена перестройка и която за една бройка, не превърна руската държава, в соросоидна дойна крава. съвсем малко остана , елциновата тиква пияна, това да стори, добре ,че Путин го събори, съвсем навреме, та Русия да си поеме , глътка въсдух и ето, че излезе от небитието! В атлантика НАТО ще си има, компания неуловима, руски кръстосвачи и стратегически бомбардировачи! НАТО изпадна в тежка позиция, събрало е цяла коалиция, цял консилиум от стратези вещи, но изход не намират нещо!

Ами тия уж безмислени руски полети са ясни. Хората просто си изпробват нови видове техника, комуникации и т.н. И после току виж, станало като с Доналд Дък" - руските си летят, а другите гледат и излизат в отпуска...

'нови видове техника, комуникации'' - ХАХАХА, Свежо!

Не е установено нарушение на въздушните граници на Литва. - Това изчерпва темата.

Установено е, че над територията на Литва летят на своя глава, чужди самолети. Ама не руски.

И нека западната истерия продължи

И къде ви е новината, тъпи журналисти? Какво се е случило?

Голяма работа. Замирисало на лошо в руските самолети, а може и с памперс да са били.

Бе не знам дали точно в руските самолети е замирисало. Особено тия дето са "ексортирали" изтребителите вероятно после са излезли в отпуск

Защо ли си хабят горивото за тъпите руснаци?! Оставете ги да си летят и да се чувстват господари на света ....

дя-до

Явно тъпи са тези, дето припкат да съпровождат всеки руски самолет. А на руснаците им дреме на шмайзера кой го съпровожда. Решат ли САЩ ще останат в историята като поредната провалила се империя.

Много ти се иска това да стане... Ех мечти :)

Обичам такива смелчаги. Глупостта притъпява страха.

Русия колко пъти я биха? Кримската война ,ПСВ ,ВСВ добре че бяха САЩ да им помагат иначе руснаците сега щяха да говорят немски.

Разбира се, че на никой не му дреме за руснаците! Проблема е че летят с изключени транспондери в контролирано въздушно пространство и са опасни за останалия трафик, а и за себеси. Изтребителите ги пазят да не направят някоя беля или да не се изтрепат като кучета.

На мама летеца. Самолет на картинка разглеждал? З тая сметка мнение е толкова компетентно.

Добре е поне малко да сте компетентен ,за да коментирате.Не всички ,които коментират имат някаква представа въобще как се контролира въздушния трафик.По пътя по ,който сме тръгнали "ние" съвсем скоро и ние ще ревем като ТЕЗИ...

Много хубаво го каза "кантролираното въздушно пространство". Те само едни могат да контролират въздушното пространство на половината свят. Дори непосредствено до границата на Русия, ох как искат и вътре да контролират, но още не им се е отдало възможност. А както виждам много хора страдат от стокхолмския синдром и обожават този, който ги контролира, че искат и още.

абе как са пропуснали да пуснат и някой ту 95?

В реална бойна обстановка бомбардировачите са съпровождани от охраняващи ги изтребители, така че натовци на кукуво лято биха видяли отблизо руски бомбардировач.

ами какво да ги гледат, като те сами си падат. та за това ги спряха от полети.

От днес започна яка дезинфекция, до 30 дни е обявен карантинен период

Трябва руските самолети да се свалят.Главен виновник за замърсяване на земната атмосфера и за глобалното затопляне.

Ами сваляй ги - какво се помотваш!

Ако зависеше от мен.....Цял ден това щях да правя..ха.ха

Обзалагам се, че един ден на компютъра ти ще му писне от теб и ще се вдигне на бунт затова, че е използван да бълва само глупости.

Да препоръчаш нещо друго за сваляне?

Е не може да си толкова тъп!

сваляй гащите щерев! и се нагъзи да ти цъфнем астерикса

Преди да си кажеш мнението поискай от купенитемедии да публикуват колко полета в международното въздушно простанство сън от това на САЩ са извършили американски бойни самолети и ще видиш че съотношението е 1 към хиляда вполза на миротворцитеот САЩ.

Ти първо виж американските тецове как замърсяват Тракия и прочети статията за вдигането на тока и после пиши тук.

Никой не обръща внимание на руския тиранин и той си го проси. Новите им самолети са като новите танкове и затова летят на старите.

Виц от времето на Ил18 - летете с нашите самолети докато не са се свършили./Падаха/

Щом ги е страх от старите самолети си представям какво ще стане ако прелетят новите...

Ако са като Армата и МИГ(483 са паднали аварийно само в Индия-информацията е на индийското ВВС)

90% са от пилотски грешки и са с МиГ21.

иска да вярва, който не иска- да провери. На 4 юли, руски военни самолети са прелетели до бреговете на Калифорния, като един от тях е поздравил "колегите" с нац. празник. "Да бъдеш или да не бъдеш-това е въпроса". Хамлет.

E, и?

нищо. Вземи тоалетната хартия. Гледай да е трипластова, че инак влиза дълбоко.

А през океаните и моретата се беше построила цялата красна армия и му доливаше гориво.С баките.Който иска да вярва.

наистина, трудно е това с което хвърчат руснаци, да се нарече самолет

че за теб е трудно. Ти не си виждал подобно нещо.

До"аа" Моля Ви, кажете ми,какво тогава са ескортирали, много готините самолети на НАТО, кажи си ще Ви се прости???!

Що ли гледаме чуждите самолети а не нашите. Защото ще ги модернизираме в Полша (нали са полски ). Ще им сложим газова уредба и балоните ще са в летящо ремарке.