Плевнелиев: На F-16 се закача всичко, а на „Грипен“ не

Аз съм за изтребител, който освен да лети, да може и да стреля. Да защити националния ни суверенитет. На F-16 можете да закачите всичко, а на „Грипен“ - не.

Обратно в новината

Коментари - Плевнелиев: На F-16 се закача всичко, а на „Грипен“ не | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Закача му се всичко" Колко е компетентен.Направо ми се плаче. Можеше да каже че виси всичко, нали? Този как се отвори устата,става смешно жалък.

Мъдро и прагматично, както винаги от Президент Плевнелиев. Напълно прав е. Избора е или 20-тина Ф-16 или 5-6 Ф-35

Специа листи,кажете ми колко G издържа F-16 и защо не може да се прави с него кобрата на Пугачов?както посочва спеца Плевненлиев!

да го закача на жена ти у .......

а ние на твойта...

Всички руски шпиони на съд и в затвора. Тогава България ще се възкреси, няма да има корупция и съдебната система ще е като на другите държави. България ще стане със златен лев просперираща и модерна богата европейска държава. До тогава ще бедстваме, ще намаляваме населението си и ще се чудим, Грипен ли да купим или нищо, щом не може Миг. Скоро ще трябва да действаме срещу Русия, както Ислямска държава срещу Западния свят, до там ни докараха продажните политици, които всички до един имат по пет къщи в Лондон, Вашингтон, Париж и къде ли не още. Мръсни руски шпиони и подлеци.

Е льотчика и действащ резидент. Мислех си че не може да е по- лошо от Гоцю Рублата, но можело!

пРезидентът се беше наканил да купи вила в Монако но Ф16 му мина път Нищо де, жинъта ще почака малко ...

резидентът Радефф държи да не сме въоръжени. Явно така му е казал шефътму Реметников.

От изказванията на този господин става ясно само че и той се е закачил на Ф-16.

България ще кара на старите МИГ29, а след това ще закупи F35! Турция вече чака първите бройки F35!

Първо виж цената на F35 и колко ще ти струва подръжката и тогава дрънкай глупости.

Точно обратното на Ф 16 противо корабни ракети не могат да се слагат а на Грипен могат.

"Плевнелиев: На F-16 се закача всичко, а на Грипен не" Прав е Плевнелиев - опитах на Грипен да закача гащите си, но не успях - Грипи бързо ги издуха......

Е СВАЛИЛ Ф16-ЗА ТОВА РУСНАЦИТЕ ГИ Е СТРАХ ОТ НЕГО. Швеция НЕ Е В НАТО и при кризисна ситуация ТЯ МОЖЕ ДА ОТКАЖЕ ДА НИ СНАБДЯВА С ЧАСТИ И ОРЪЖИЕ ЗА Грипена! ТОВА Е ТАЙНАТА ЦЕЛ НА РУСКИТЕ ЗАДНИЦИ В БЪЛГАРИЯ!

Аз пък мисля, че пробурвайки ни самолет от миналия век, американците се готвят да направът от нашите пилоти пушечно месо за руските самолети и ПВО. Грипена има малък радиус на действие и е самолет за отбрана, докато F-16 с големия си радиус на действие може да застрши руските черноморски градове и Крим. Задачата на нашите пилоти при война с Русия ще бъде да демаскира руската ПВО, което означава 100 % загуби за нас, ако въобще успеят да излетят. Ти ако си пилот от българските ВВС, би ли се съгласил да излезеш с този морално остарял самолет срещу руските Су и Миг?

Що за глупав коментар? Моля от детската градина да не се обаждат! Двигателя на Шведският самолет не е само Шведски а и американски.

американски лиценз в Швеция! КОЛКО САМОЛЕТНИ ДВИГАТЕЛИ СА НАПРАВЕНИ В ШВЕЦИЯ?

отдолу на ГРИПЕНА за допълнителна възможност за закачане на бомби.

я да закачим 2 простора на Ф-16... и да турим да съхнат кюлотите 2 употреба на шута... Добре се беше скрил...ама вожда го нарита да излиза да прави смешки на народа

Роската вместо да говори глупости, да се помоли на американците да ни дадът F-117A. Те и без това се чудят какво да ги правят. След като сърбите ги свалиха с ракета от втората световна, тези самолети не участват вече я бойни мисии. Да ни ги дадът на нас, да се тупа Боко в гърдите, че ни е намерил американски изтребители, независимо, че стават само за военно-историческия музей.

"На F-16 се закача всичко, а на Грипен не" Чета и не вярвам на ушите си! Ха ха ха! Какво компетентно становище и то от най-компетентния за казуса човек - Превнелиев! Искам го тоя Плевнелиев още 2-3 мандата и с България... ще бъде свършено!

По коментарите и по статиите през последните дни си личи, че няма лоби, което се бори за чужди интереси. С без или със 2 самолета, стрелящи или не, нищо не помага на България, която остава без население.

Толкова много коментари, човек ще си помисли, че всички работят в самолетната индустрия.. Колкото и каквито самолети да се купят - все тая, все тая и от кого, все ще са недостатъчни. идеята е да се направи някаква сделка за луди пари и след това процентът да се подели между крадците, уж разделени на управляващи и опозиция..

А на свинче се закача звънче!

, че на Ф-16 се закача всичко. ЕДИН ДЕН И НЕГО ЩЕ ГО ЗАКАЧИМ И ЩЕ ГО ПУСНЕМ ЗА ДА ВИДИМ КАК ЛЕТИ КАТО ИКАР.

F16 е 4-то поколение и много стар (10г по стар от остарелия миг29). Griphen е 4++ и това е много важно. И и МНОГО богато въоръжение! Американските курви да си държат езика зад зъбите!!!

да допълня че този умник с 8000часа някога е видял на живо самолет как се пали или как се ремонтира то тои никога неби написал такива дивотии за ресурса на самолета !!!!!!!!!1тогава даите да се замислим палил това чудо американско и на форсаж докато часовника отчете 8000 часа !!!!!!1това са немислими неща то това корито щ остане само иметомъ !!!!!1този кретен професорррррррррррре нищо повече от един пъпчив пубер на които нета мъ пречи!!!!!!!!!!!!!!!това американско чудо може и да изкача тези часове ама с колко двигатели крила и резерви части ????????а

този още ли се обажда като кукумявка и разчита на някакъв мижав пост в международните о-ии. Плевналишев нито лети,нито стреля, а само лази в краката на господарите си.

тука един гооолем професорррр се изказа за летателните часове на тези бараки !!!!!!!!!!!!!!!!!!11абе сулио ти за умора на матеряла да си слушал!!!!!!професор без име ???????????какви са тези 8000часа та това сие направо за книгата на гинес !!!!!!!!!!!!!!11аман от дебили и пубертети дето ама нищо не са научили за съпротивлението на матерялите и за това че и те като хората се уморяват!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

За тези каруци трета ръка португалски F-16 се лобира още от времето на кабинета Борисов 1. От самолет е видно, че някои са се налапали с добри комисионни за да видят най-после абсурдната сделка сключена.

Само това не, в никакъв случай: "да представлявам България, съобщи Плевнелиев.

Напоследък се питам: Какво ли щеше да стане с българските еврей, ако вместо Цар Борис I във вълчата бърлога на Хитлер трябваше да бъде Роско или Боко? Като видях миналата година колко бързо бяха предадени бунтарите срещу Ердоган на самия Ердоган, просто се радвам, че през 40-те години на 20 век сме имали истински политици, а не като Роско и Боко. Може би Ердоган е по-страшен от Хитлер?

Бе к'ви са тези глупости със секънд хенд колите, бе Плевньо?!? Може и да тси се кефил на тях (в което силно се съмнявам), ама си вози задника на чисто новите коли на УБО докато беше президентин, нали?? И знаеш ли защо те возиха на тях, а не на трабантчета секънд хенд? ЗАЩОТО СА СИГУРНИ!!! Във въздуха ни трябва нещо СИГУРНО и ЕВТИНО!!! С кой ще се биеш с тези 10 самолета??? Всяка от съседките ни може ДА НИ РАЗМАЖЕ със въздуха, независимо с какви самолети сме! Това, за съвместимистта, са пълни глупости. И НА ГРИПЕНА СЕ ЗАКАЧА ВСИЧКО, това е СТАНДАРТ! Имал пасат секънд хенд, моля ти се! Баси сравнението!

Явно Плевнелиев и Цветанов вече са вземали комисионните за F16 и за това сега реват като заклани говеда!

Те са с ресурс от 8000 часа без ограничения по години, а до момента са налетели 3500 часа. Това означава, че можем да ги ползваме поне 25 г. Тези изтребители са модернизирани изцяло, конструкцията им е усилена, обновени са им всички важни системи. -В парламента депутат нарече тези самолети "летящ скрап". -Наши експерти се запознаха отблизо с тези самолети. Всички са в перфектно техническо състояние. Лично аз летях на него и изпълних разнообразни задачи. Като способности Ф-16 МЛУ версия М5 няма нищо общо с първоначалния вариант на Ф-16 блок 15. Той превъзхожда значително Ф-16 блокове 30, 40 и в някои отношения дори 50, на които също съм летял и срещу които съм изпълнявал десетки боеве с МиГ-29. Авиониката и интегрираното въоръжение, както американско, така и европейско са впечатляващи. На всеки три години самолетът се модернизира, като разходите се споделят от петте европейски държавиу в които е на въоръжение: Холандия, Белгия, Норвегия, Дания и Португалия

Плевнелиев спри се ! Спри да въртиш тирбушона в русофилските задници !

За да разберем по-добре даден политик трябва да знаем основната му професия. Това, от което се е издържал преди политиката и (евентуално) би могъл да се издържа след политиката. Професията на Росен Плевнелиев е бизнесмен. Ж Желев беше философ, П Стоянов - бракоразводен адвокат, Г Първанов - историк.

Плевналиев е минало и то лошо. Така, че не го използвайте в настоящето. Даже не искам и да чувам за този човек. Достатъчно търпяхме изявите му, некомпетентни и дразнещи.

Ф16 е кошмарът на раша затова момчето на Решетников не иска да го купим Позор!

Какво мислиш да правиш с този ковчег (F-16) невернико? Мислиш с него да уплашиш Русия ли? В случай на война с Русия тези ковчези няма въобще да успеят да излетят. Вервай ми!

Е СВАЛИЛ Ф16-ЗА ТОВА РУСНАЦИТЕ ГИ Е СТРАХ!

пРезидентът Радефф се беше засилил да лапне комисионните на Гропеноте ама Ф16 му мина път... пълна новобранка е льотчика. Да беше питал КурНи как се краде на едро

Роско да го закачат с Ф-16 и да го приберат!

Ако става въпрос да закупуваме 30 годишни самолети, каквито и да са те - по -добре да не се харчат пари, защото отдавна разполагаме с такива!

Не става ясно какво иска да "закача" Плевнелиев на тези самолети и от кога в същност започна да разбира от авиация???

Ще си закача праните гащи. Да съхнат по-бързо по време на полет.

Плевнелиев, Плевнелиев, а какво може да се закача на рогата ти,Плевнелиев?

този обикновен педро се оказа голем специалист

Генерал Плювналиев не спира да дърдори, явно почивката от президентският пост му се отразя и отново няма притеснения да се изказва по всички теми.

Пълен цирк. Такива самолети,онакива самолети. С кого ще се бият и за какво?

Плевнелиев е уникален боклук, срам и позор е, че ни беше президент, изключително безгръбначно човече, нямащо собствено мнение и не можеш да отстоява позицията си с факти, лизач на задници и защитаващ чужди интереси ..... 50 годишна употребявана бракма ще ми сравнява с чисто нова кола или самолет ..... е няма думи, които да опишат, колко е прост и жалък ... Трябвало да се съобразяваме с НАТО или с ЕС, ми то това напомня за едно време, когато за всичко се съобразявахме и за всичко слушахме големия брат СССР, без право на никакво собствено мнение или собствена инициатива, нима пак сме под тоталитарно управление ....

Помня Беновска откакто беше любовница и пиар на шефа-измамник на една фалирала банка и до последно лъжеше хората , че ще си вземат парите. Общо взето не мръднала с оборота на лъжите. Бази на нато у нас няма има няколко полигона с шепа персонал , колкото да се поддържат отношения и да кацат самолети.

Е, поне ясно се вижда, кой за какво лобира... На Плювньо е ясно кой му дърпа конците. Лошото е, че е готов на всичко за един пробит долар, съдейки по отчайващите глупости и доводи, които дава за тая старата щайга Ф-16, която освен всичко останало е и морално остаряла...

Вижте , масовия самолет в Нато е Ф-16, цялата техника , тактика и бойни умения са синхронизирани с него. Плевню е прав.Грипен е екзотика, няма половин процент от самолетите на нато в европа , с него мисии и бойни операции не са водени. Гол самолет нищо не значи. Важно е как се воюва с него , а нато знае как се воюва с ф-16, не с грипени. Как се воюва с ф-16, това можем да научим и да получим като умения , боравене с техника и тактика от нато, а с грипен ще се научим само как се упралява самолета и никакъв боен опит и умения няма да получим. Ако вземем Грипенът, губим най-важното -опитът и уменията на нато в авио операции, оставаме изолирани от нато като техника опит и съвместни мисии, ще имаме един гол самолет, с който да си правим маймунджулъци , както досега и това за дълги години напред.

Ами ние трийсетгодишни самолети си имаме - МиГ-овете. По-евтино ще ни излезе пълната рехабилитация на МиГ-овете и привеждане към НАТО-вските стандарти, както са самолетите на поляците. Поляците нямат намерение да се отказват от руските самолети, които притежават. Произвеждат си авионика, резервни части и ВЪОРЪЖЕНИЕ, което "закачат" на МиГ-овете. Твърде плоски са му аргументите на плевнелиев (с малка буква). Но пък аршинът му е двоен, та чак троен.

Този коментар ми напомни за перничанина с голфа, дето спрял до един майбах, свалил стъклото и питал: - Абе, тази кола добра ли е? - Ами добра е, направо супер! - Абе щото гледам не ги купуват много много.

Само да напомня на троловете две неща: 1. Приказките за покупка на нови F-16 можете да ги забравите - цялото производство на F-16 е резервирано (т.е. поръчано и платено) до 2030 г. Дори и да имаме парите, които ние нямаме, за да купим такива самолети, то доставката им ще започне след 2030 г. А до тогава? 2. Помислете си и за друго. Преди 2-3 дни у нас бяха пребазирани 4 Юрофайтър Тайфун на ВВС на Италия - за участие в Air Policing през следващите няколко месеца. Можете да питате експертите Плевнелиев и Николай Ненче, колко ни струва това. За база, можете да вземете парите, които Литва, Латвия и Естония плащат на страните от НАТО, извършващи това в тяхното въздушно пространство, което е комбинирано, горе-долу, колкото това на България. Като начало, започнете наддавнето от по около 3.5 млн евро годишно и то при положение, че НАТО влага солидни суми, каквито за нас няма предвидени.

F 16 е спрян от производство през 2010 г. Няма да има нови,а само излезли от употреба които ще се осъвременяват срещу допълнително доста скъпо заплащане ,предварително! Ще се доставят през 2020г.!Цялото схема е абсолютно излишна и ненужна!

Плевелът, като споменава Полша и Румъния, защо не каже, че и двете държави си имат МиГ-ове, които САМИ СИ ПОДДЪРЖАТ И РЕМОНТИРАТ, в СОБСТВЕНИ авиоремонтни заводи? На поляците МиГ-овете са НАПЪЛНО СЪВМЕСТИМИ с НАТО-вските стандарти. Не ме разбирайте погрешно! Не хленча за МиГ-ове, а беснея срещу плоските аргументи на президента - втора ръка, който си е купувал ауди - втора ръка. Било се закачало всичко! Със сигурност и луканка от диво прасе ще се намери къде да закачи на изтребителя!

Абе що още ни занимават с тоя прост бакалин?! Дали му търсят работа или се надяват да го противопоставят на Президента Радев. Голям смях пада с Плевнелиевите нелепици. :) Не вярвам изведнъж да е придобил собствено мнение. :)))