Най-големият самолет на Луфтханза каца в София

За първи път на Летище София с полет от Франкфурт на 16 октомври ще кацне най-големият самолет на “Луфтханза“ - “Еърбъс А380“.

Обратно в новината

Коментари - Най-големият самолет на Луфтханза каца в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Еееей, най на края кацна!

В момента (11.10.2016 г.) още един "единствен български пилот" управлява Еърбъс А380 на Емирейтс по линията Дюселдорф - Дубай (полет ЕК58 със самолет А6-ЕОВ), минавайки над Шабла. Дир-а да си опресни малко информацията. А дай Боже още такива единствени БГ-пилоти на А380!!!

той ще сбъдне втората си най-голяма мечта - да пилотира най-големия пътнически самолет в света до родината си /////// е нали е роден в берлин бе дирници

Ако птича беше роден в столицата на Перниканската република, нямаше ли да е пак български поданик или щеше да е винкелов?

Ами да чукна на дърво, не ми се е налагало, но, когато ми се наложи, първо с теб ще споделя ;)

Това е болният мозък или алчен индивид, който в реклама на " Еко петролиум" обяснява, че с " новият авиодизел колата му лети"! Самолетите/ реактивните/ се задвижват с КЕРОСИН, което е аналог на газта за осветление! Пробвайте да заредите и карате дизеловият си автомобил с газ за осветление...

Не се задвижват само с керосин, има с Джет-а1, с авиодизел, с авиобензин. Тъй че не си прав - не всяка копирна машина е ксерокс и не всяко гориво е керосин.

Jet A1 e КЕРОСИН приятелю !!!

Мога само да сетя, как старшините ме караха 1985 г. да им освободя бързо един варел на учение в Д.Митрополия, щото разбрали, че щели да излеят някакво икономисано гориво. Оказа се точно керосин и им свърши работа. Все пак тогава колите бяха основно руски и всичкогорящи.

Малко е срамно редактора да не знае какво коментира. Както преди мен са обърнали внимание на "фРюзелажа", нека да уточним термина - ...Фюзелаж (на френски: fuselage, от fuseau вретено) е наименование на тяло (корпус) на летателен апарат (самолет). Френското наименования е прието в английски език - fuselage, в руски език - фюзелаж и в авиационния речник на много други държави.

Дир.БГ нямат и най-малка идея за стил на изказа, правопис, граматика и като цяло правилата за съставяне на текст в журналистическия жанр "преса". Какво остава за подготовка на материал - проверка на термини, източници и т.н. Какво очакваш...

Те всички в дира страдат от фРустрация, и им трябва лустРация!

Българите са същите като македонците, майка му стара. Човекът е германец от български произход. Ако от 36 години живот е живял само 9 в България, роден е в Германия, това си е чист германец, продукт на германското общество, син на етнически българи. Нелепо е как българи се дразнят на македонците, като изкарват всичко македонско, в същия момент се изкарва българин човек, който очевидно освен родителите си няма нищо друго общо с България. Да, хубаво е че човекът е от български произход и не го крие. Реално няма защо да го крие, грешно е да се отричаш от произхода си. Но да се говори за това, че българинът еди си кой ще го пилотира - смешно е. Човекът е германец.

Пишеш чул-недоял. Роден е в София. Израстнал в София. Германец ти е....

на екстрата - свинско, на 4-тата зеле.

Хубаво е самолетчето. Няколко пъти съм летял с него до Сан Франциско и обратно, даже единия път бях на горната палуба. Само не разбрах за какво ще лети до БГ. Да вдигнеш такова прасе за 2 часа полет е малко нерентабилно. Да не говорим че няма как да го напълнят от София, освен ако не спрат всички полети до Фракфурт за 2 дни.

Ще го пълнят с "бежаници" бе нашия. Кво не ти е ясно! Мама Меркел ги покани. Де да можеше и в Сан Франциско да ви ги пратим.

При нас във Варна такива самолети кацат от години. Не разбирам тази помпозност на шопите.

еърбъси сигурно са кацали, но А380 каца за първи път в България.

А380 бе, Чичо. Може да си сигурен, че във Варна никога не е кацал такъв. Ама къде къде по-сладко е да нахраним шопите, пък после ще видим. Комплексар.

Дали не бъркате с Б747 на "Трансаеро". Видял съм да каца "Боинг"-а им на Бургас, сигурно е кацал и на летище Варна. Иначе в България на летище Бургас това лято ми се стори, че каца и Ан225 "Мрия" - едно шестдвигателно чудовище. Е за жалост летящо в един единствен екземпляр.

...коментар не е много коректен.Ще се 'обадят' от Сарафово с техните Руслан-и и AWACS-и.

При вас във Варна са кацали, кацат и ще кацат, хидроплани с ейййй такива ски, нали? Още от 1925-та, и даже им светят петромаксите?

Голяма новина, направо разтърси България! Смшена работа:)

високофрюзелажни самолети???

Е добре де, широкофлюзелажни, въпреки че този спокойно може да се нарече и "високофлюзелажен". Вижте му сечението и ще разберете защо.

сега пък го написа - фЛюзелажен! Няма фрю, няма флю - има само ФЮЗЕЛАЖ.

"Самолетът е "трилитров самолет", което означава 3 л консумация на гориво за човек на 100 км. Според пилота на самолета това е изключителна икономичност, с която и "малко автомобили могат да се похвалят". " -------- Демек харчи кубик и половина на стотях. Добре де, моя дизел е "еднолитров автомобил" - харчи по "литър на човек на сто"

Само дето твоят дизел рядко вози повече от двама души, а този общо взето вози поне 400. Или при теб правят разхода на пасажер на 100 км става над двоен (ако сте с 5 места в колата), а за самолета го вдигат до +25%. Иначе ако натъпчем в този самолет пасажерите с плътността като в лека кола и той ще може да вози къде 800 човека.

Виж сега, четричленното семейство, почти винаги се състои от четри (някои не смятат кучето) човека (поне винаги така съм си мислел), а в кола 4+1, четирите човека пак са си четри, както и да ги броиш, дори без куче....

"Пилотът, който ще докара "Еърбъс А380" в София, е старши първи офицер Марио Бакалов" Българин !!!

да каца, бе! кой го спира? само да не не е пълен с 'бежанци'!

Sm3hurk0

Меркел ги разселва. За к'во мислите са тези совалки на ББ в европа ? Този самолет ще пристигне, пълен с мигранти....

Колеги, пропуснали сме да отбележим, че е реклама, забранете коментарите, моля.

Любимец 13,тогава...