Ангел Найденов: ВВС се нуждаят от нов боен самолет

Министърът на отбраната Ангел Найденов обяви, че е време да започне процедура по купуване на нов тип боен самолет - проблем пред ВВС, който отдавна се отлагал.

Обратно в новината

Коментари - Ангел Найденов: ВВС се нуждаят от нов боен самолет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

val55

Ако смятате Русия за враг тогава сте прав, че трябват по-западни самолети, ама за тия пари едва ли повече от 6-8 броя. При положение, че Русия не я смятаме за враг 20-25 броя за тези пари и то нови. Няма да изброявам, кои и с какви характеристики са едните и другите самолети. Бъдещето не е дилема, но гледайте в момента, кои искат то да е така. Нетрябава да си спец, за да разбереш, как трябва да се постъпи. Разбира се важен е и офсета, който ще се предложи, но попитайте техниците и пилотите и тогава решавайте, а не политиците, защото грешката е сигурна. Тук няма западен, задокеански, китайски или руски. Прогледнете в бъдещето и тогава евентуално, ще Ви стане ясно как трябва да постъпите. Нашата доктрина е чисто отбранителна и то на малка територия така, че умната, и вземете в предвид ситуацията???, която се очаква около нас, а не това, което е по далече от нас.

Този Найденов нали беше от Димитровград??Я да се вземе в ръце!!! Стига с тази "втора употреба"!! Жена- Мая М-ва--ВТОРА употреба , Самолети -ВТОРА употреба!?!? НИЕ искаме да ЛЕТИМ със съвременни самолети!! Не желаем да оставяме вдовици и сираци!! ЗАПОМНИ го !!

Не ни трябва и пера от гълъб да си закачат на шапките тия от авиацията. Ако тези пари се дадат на спешната помощ много по-голям ефект ще има. Например. За военни все едно изсипваш вода в пустиня. Ама не ме питат.

Ми .... да патрулират .... турците ?!

Като ще е нов, нека да има и задна скорост! И като не може да е руски, нека да е царски! Имам предвид от ЦАР - Централна Африканска Република!

Стига сте плюли. Че трябва бойна авиация - трябва. Защото, който не храни своята армия - храни чужда. Не може да е руски /въпреки че са по-добри/, защото сме в НАТО. Просто е крайно време експертите да изберат модела / F16, Gripen, Eurofighter/ и да купуват, че вече сме за резил. А трябва и време за приучаване на летателния състав, доставка на въоръжение и т.н. Сегашните 3 МиГ 29 и 4 МиГ 21 на по 30г., колкото и да са добри, няма да издържат много дълго. Като грохнат и те, и като дойдат турски F16 да патрулират въздушното ни пространство, резилът ще е пълен.

... Не може да е руски?????????

АБЕ НАЛИ ИМА АМЕРИКАНСКИ БАЗИ-ДА СИ ДОКАРАТ САМОЛЕТ? НАЛИ БРАМЧАТ ВСЕКИ ДЕН В БГ-НЕБЕ ! ЗАЩО ТРЯБВА ДА СИ КУПЪВАМЕ ?НИЕ НЯМА ВЕЧЕ КАКВО ДА ЯДЕМЕ! -ТЕ САМОЛЕТ ИСКАТ-?

Въпросът е, на кого му трябва нашата бойна авиация. Резил било, че турците щяли да патрулират! Щот не е резил, че управляват цялата държава и изкупиха южните територии? Ми да патрулират, нали са в НАТО, нали са развита икономика и имат! Има още един, принципен въпрос - ако се наложи да свалят руски самолет, на тях им е по-лесно от психологическа гледна точка, отколкото на български войник.

Големи кражби се подготвят.И от ляво и от дясно точат лиги за комисионните и рушветите от "новия боен самолет".Тиквата пропусна да намаже филия с мас от сделката.

Тези самолети са комшийски ! Ние имаме само трима, кото могат да се дигат? Единия беше Бойковия, но вече и той само катапулта му работи!

Н.Ангелов и донякъде Вигенин са в тежест на Правителството , което като цяло работи много добре за България ! Българите Не харесват крайни ЕвроАтлантически Ястреби !! Някои им казват Продажници... Но Н.Ангелов,от един чудесен Парламентарист-депутат ,мина през странна метаморфоза ,и се превърна в отвратителна Агресивна Хиена ! Майчето е ОК .

Не, България не се нуждае от нови самолети за 500 млн. А ти и метресата ти МаяМа се нуждаете от 50 млн. рушвет... Като за последно...

ЗА 500 МИЛИОНА ЛЕВА МОГАТ ДА СЕ КУПЯТ ПОНЕ 500 000 КАЛАШНИКА И РПГ-ТА И ДА СЕ РАЗДАДАТ НА ФОРМИРАНА ОТ ДОБРОВОЛЦИ БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ГВАРДИЯ ОТ ЗАПАСНЯЦИ ПО ШВЕЙЦАРСКИ МОДЕЛ :))))) ОБАЧЕ , ПРОБЛЕМА НА ПОЛИТИЦИТЕ С ТАЯ НАГЛЕД ХУВАВА ИДЕЯ Е ЧЕ АКО НАРОДА ИМА ОРЪЖИЕ НЕ СЕ ЗНАЕ КАКВО ЩЕ СТАНЕ С ОЛИГАРХОДЕМОКРАЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ :)))

Ако БСП продължава да подава подобни послания времето да бъде изгонена с камъни не е далече! Този път, обаче трябва да понесат истински бой, така че да не се появят на открито години напред!

Хората умират по улицата, а той иска самолет! Червен недоносен и неадекватен циник! Това е БСП! Това са те! За тях хората са средство за жертва,която да ги доближи до целта! Това е тъжната страна на човешкия егоизъм. До вчера цървул,представящ се за експерт, а днес забравя народа си.

Найденов щял да купува хамерикански бойни самолети, а цената на тока се променя. Естествени нагоре ....

....ВВС се нуждаят от нов боен самолет... Самолет, та самолет! Добре ше ви купя! Ама защо да е боен? Бои ли искате да ядете, а? Не мое ли да е увеселителен, а? Да се поразхлабите бе хора, стига се се стягали с тези униформи , тъй де!

На България й трябват ДВА самолета СУ-24 със системата "ХИБИНИ", ЗАЩОТО Е: 1. НАЙ-МИРНИЯ самолет на света - нямаше въоръжение. 2. Най-ШОУМЕНСКИЯ на света - прави си 12 пъти "гавра" с противника, а той само го гледа. 3. НАЙ-ЕФЕКТИВНИЯ в света - обезвреди НАЙ-МОДЕРНИТЕ технологии на противника. 4. НАЙ-ХУМАННИЯ на света - не убива хора и не разрушава нищо (само празни главите на противника, а те сами си пълнят гащите. 5. НАЙ-ДЕМОРАЛИЗИРАЩИЯ за врага - подават си рапортите за напускане на армията. 6 НАЙ-НАДЕЖДНИЯ на света - след като се позабавлява си отива у дома без поражение, а небето е все така чисто и светло!!! Това ни трябва на нас!

И един идиот, който да пише простотии.

Май ИДИОТА си ТИ, защото това са факти макар и перефразирани. Света е отворен и има данни за всичко. Чети и не пиши глупости, защото НЯМА КОЙ ДА ТИ СЕ ВЪРЖЕ!

Ма човекът спешно се нуждае от комисионна, трябва и той да спретне хотел при минералните извори, така де!

Много смешно ми звучи - един самолет!? В единствено число.... До там сме се докарали за съжаление.

Вместо да модернизират МИГ-29 те ще купуват други стари изтребители, които пак трябва да се модернизират, за да са боеспособни. Е защо да вземаме нови-стари машини, като си имаме такива. А и МИГ-29 е много по маневрен от F-16 Израелците скоро правиха цялостна реконструкция мисля на Унгарските МИГ 29 за по 1.5 мил. евро броя. за 24 броя са 36 мил. евро или 10 пъти по малко за стари F-16 които ще трябва да се модернизират.

Съжалявам за грешката 3 мил. евро е струвала цялостният ремонт бройката, а изтребителите са били на Полша.

На този олигофрен няма ли кой да му каже,че самолета му е най-малкия проблем??? И как могат..."бедните швейцарци"да решават с...референдум дали им трябват...самолети,а на бай ни Ганя Найденов трябва да му се...купува,защото му...трябвал??? Найденов,Ганяк мамин,"държавния ни самолет"е без пилот,а ти си ми тръгнал...нов самолет да искаш,ахмако мамин,ненагледен!!!

Спешно трябва да се дръпнат едни пари, защото накъся правителството. Познайте колко ще струва един нов самолет и така нататък. Бързо, че ни превзеха.

АБЕ АНГЕЛЕ КУПИ СИ ГО БЕ???АЗ НЯМАМ ПУКНАТА ПАРА НЕ МОГА ДА ТИ ДАМ !!!!САБЕРИ НАШИТЕ МИЛИОНЕРИ НЕКА ДА НАПРАВЯТ ДАРЕНИЕ ! НАЛИ РОСКО КАЗА ПОВЕЧЕ НАТО !!! ИСКАЙ НЯКОЙ ЛЕВ И ОТ НЕГО ??МОЖЕ И ДА ДАДЪТ1

val55

.....че къде сте тръгнали да предлагате да вземем пари от НАТО. То половината му самолети също немогат да летят. Ако направим сравнение бройки самолети и тези, които могат да летят сигурно ние сме цъфнали, но едва ли сме завързали...

какви самолети? София няма линейки, докторите хвърлиха оставките и си тръгнаха. София е без спешна помощ, стените на болниците падат по главите на хората, няма оборудване, няма материали, няма специалисти. Оправете тези неща, после мислете за самальоти.

По-добре да се купяр ЗРК последно поколение. В Югославия основните щети на НАТО бяха пречинени от ЗРК. Нещо от типа на С-300ПМУ2 ще върши страхорна работа. За западни самолети трябва да сменяме и въоръжението.

Това е целта-нищо да не ви остане

С кого ще се бие Найденов?! Граничещите с нас държави имат десетки, а някои и стотици по-вече самолети от нас. Какво ще направи с два три самолета по-вече?? Или има едни пари за харчене, от които могат да се вземат тлъсти комисионни.

Сега войните не се водят, като едната армия напада, а другата защитава. Вече се използват частните военни формирования, за които не важат никакви международни спогодби. По какъв начин ще ни защитят тези самолети, ако някой си наеме един взвод "тюлени" или ветерани и ни ги прати тук?!

Защо за тюлените се сети само? Франция и Южна Африка имат също такива подразделения. Щом съществуват, означава че печелят!А щом печелят, означава че изпълняват доста поръчки, може би и държавни!

Този и Вигенин са от министрите за смяна. Да се надяваме, че БСП-то са си извлекли поука от изборите.

Сменихме цървул за галош,сега ще сменяме самолетите

Предлагам да ви направя дървени самолети все ще е тая само ,че ще е по ефтино

Абе червен боклук - Найденов, народа е на прага на бедността, За какво са му тези нови самолети? Да му повишат благосъстоянието ли? Или да заздравим дружбата с чичо Сам като купим самолетите от него??? Хайде измитайте се червени боклуци - БЪРЗО, БЪРЗО!!!

Рестарт на Военно промишления комплекс! Нови лицензи и договори! Късане главата на Филип Д ! Да почнем от това а?!

Ще платят за 16 до 24 стари щайги. И с тях на Русия ли ще се опрат, на Турция ли, на САЩ ли, на извън земните ли?! На територия без държава за какво са й изтребители, освен за еднократни комисионни и после на циганите за скраб?!

Найденов ще ти събера за самолетен билет и се махай.

Самолетите няма да повишат боеспособността на българската армия.Това са изхарчени нахалост пари.По-правилно е да се закупят ракети земя-земя ,които ще накарат всеки съсед да се замисли преди да ни нападне.

ракетите бяха колега ама историкът луджев ги наряза .бяха и в телиш и в сандански !!!!!!!!!!

Ракети имаше в Самоков и Кабиле.Ще купят нови ракети.Само те гарантират националната сигурност.

Ето защо сега ще се изтегли ново заемче за да може Мъжленцено на Маясвир.... да намаже и тя и той малко милиончета

Су! Спор няма!

Че са ни нужни нови изтребители две мнения няма. Иначе турците ще се гаврят с нас когато си поискат. Обаче поне да са нови а не втора ръка и снабдени с всичко което имат американци или руснаци. Или да се финансират наши разработки че да има какво да правят и нашите заводи. Не е речено за една година да се приключи може и за 10 год, по 3-4 бройки.

Те могат да се гаврат с нас по всяко време и ако някой мисли,че два нови изтребитела ще ни пазът мале не ми се мисли

Мдааа, след 24 год. демокрация се оказва, че всеки може да се гаври с нас!

Турция няма да направи нищо против нас, понеже сме НАТО... те също, плюс това сме в добри отношения. Самолетите са за увеличаване броя на силата на НАТО, против руската агресия.

Не понеже сме НАТО, а понеже не можем да се защитим. Те вече управляват в държавата ни, та затова. Не за друго! Нас ни продадоха, нема нужда да се хабът с армия.

Да, Турция много ни обича, ама нали се сещате как! А НАТО е същото както в ЕС, всеки си гледа интереса и не го итересува другия! За Гърция и Турция и о-в Кипър няма да говорим, нали?

КИПЪР!!! Турчолята игърчолята беа е натото и?

То това хубаво ама тея самолети ако не летят няма смисъл да ги купуваме, а за да летят трябва гориво, което доколкото разбирам е малко дефицитно във ВВС. Прочее по-добре е да се купят нови самолети с по-голям летателен ресурс, на който личният състав да носи дежурство постоянно. Без летателни часове за летците нищо не правим. А ако цялото ни ВВС има нальот колкото 1 (един) курсант последна година от коя да е съседна държава е ясно, кой кого ще опука.

Могат да се закупят F-16 дори за няколко ескадрили на изгодни цени от Турция, почти нови, само няколко пъти са бомбардирали северен Ирак и толкоз, още миришат на боя, а комшиите са се ориентирали да закупуват вече F-35, решили да се модернизират своевременно.

2015 г0дина влизат новите F-35

вчера жена почина в София защото нямаме пари за линейки и да плащаме на доктори ... днес ще купуваме бойни самолети ( защото на някой от нато му се взима комисионна ) ? Май наистина държавата ни е за разпускане

26г.,....СЛИВИ ЗА СМЕТ НОВ ВНОС,...СТАРА СТОКА .

КУПУВАШ СТАРИ САМОЛЕТИ ,А ПИШЕШ ЧЕ СА НОВИ ,.... РАЗЛИКАТА ,...В ДЖеБА. ТАКА ПРАВЕШЕ И НИКИ ВАСИЛЕВ ,ОТ ---НДСВ. Вместо да купува всяка година по 2 НОВИ влака за Бг ,и да продава стари 2 влака ,..ТОЙ ПРАВЕШЕ ОБРАТНОТО ,...ПРОДАВАШЕ ---НОВИТЕ,А РАЗЛИКАТА ,...В ДЖОБА. ЗАТОВА И ЖЕЛЕЗНИЦИТЕ ---ФАЛИРАТ ...

Каквото и да си говорим, без подкрепата на Русия, нито съвременна военна техника ще имаме, нито по-евтин газ и нефт! От ЕС и САЩ нали виждате какво получаваме? Така е било до 1944, така е и след 1989 год., просто такава е историята. А демокрация, комунизъм, социализъм са просто думички, които в даден случай могат да означават едно и също нещо!

Колкото и минуси да пишете, продажници такива, истината си е истина! С братушките ни е играта, така и баба ви Ванга е казала! Хайде сега пишете минусчета дребни душици, промити мозъчета!

По принцип нямам нищо против американските Ф-16 които така или иначе са един клас със сегашните ни МиГ-29. Проблема е, че най-вероятно ще купим 2-ра или трета ръка Ф-16 които ще са буквално на годините на сегашните ни МиГ-29. Тоест - ще заменим остарели самолети с други остарели, само и само "да не са руски". Само дето като вземем американските трябва да сменяме инфраструктурата, въоръжението, да се обучават пилотите и т.н. А защо не се вземат НОВИ? Цената на нови Ф-16 не е чак толкова голяма. А ако оставим настрана просволутата модерна злоба срещу руснаците - ония ни предлагат ЧИСТО НОВИ МиГ-29, нови модификации (нашите са от най-старите, но пък сме ги взели нови) и то с намаление на цената ако им върнем старите ни. Но естествено, в момента се прави всичко възможно да се скъса с всяка зависимост от Русия, а и руснаците дават по-малки комисионни. Ся далаверата е да се вземат трошки, уж да гарантираме спазването на изискванията на НАТО за западно въоръжение и отделно няколко човека ще напълнят гушите

29 може да е хубав и евтин но поддръжката му е x2-x3 спрямо останалите.

КИПЪР!!! Турчолята игърчолята беа е натото и?

Как ми мирише на нов кредит ........... Другар Съсел затова вика никаква оставка 2 самолета за България 1 за мен тва е схемата

Да не сте посмяли да пращате ескадрилата извън нашите граници, на изток, ей! Не си го и помисляйте! Ние нямаме мъже, които да вадят горещите картофи на САЩ по цял свят!

Военните министри на Фердю и Борис са купували боклуците на немската армия.

Чак пък буклуци? Ти малоумен ли си? Оръжията на Третия райх - буклуци? И недей сравнява политиците ни тогава с днешните плазмодии.

МАРКА ЛИ? "ТРАБАНТ" ИЛИ "ЗАПОРОЖЕЦ".

Трябва да си купим свръхмодерен СУ-24 модел от 60те, защото толкова изплаши хамериканците от кораба че чак го напуснаха. Поне така казват от Москва а аз само на тях вярвам...

Американците ги изплаши не самолета, а една кутия на него - комплекс за радиоелектронна борба или каквото там беше. Та това чудо им "ослепи" всички системи за насочване на стрелбата на кораба.