Само за месец: 8000 шофьори в нарушение на столичен булевард, рекордьор летял с 200 км/ч

300 души са засечени да се движат с над 125 км/ч на бул. „България“, съобщи кметът на София Васил Терзиев

Обратно в новината

Коментари - Само за месец: 8000 шофьори в нарушение на столичен булевард, рекордьор летял с 200 км/ч | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От общината пак откриват топлата вода, по "България" почти всяка вечер има гонки ииииииии... не, не се надбягват с 50...

Тука има щастливци глобявани за десетина км над разрешената. Какво да кажа аз - получих честитка, че съм карал съм с 56 при разрешени 50. За 6 км/ч отгоре глоба. Гледам от Велинград. Сетих се, че като минавах през града, на излизане имаше някаква патрулка. Няма хора, сгради, други пътища ама седи патрулката преди знака за край на населеното място и ни го начуква

Кметът на София, вече нов, няма ли си друга работа? Например да коментира състоянието на пътищата, тротоарите, какво е направил да ги приближи до нормалното даже за българското мислене? Кметът на София няма ли да каже нещо за почистването на пътищата и тротоарите през зимата, за прекратяването на умишлено създаваната всяка година истерия около няколкото см сняг? Има ли свое мнение за ненужните и очевидно създаващи корупция и тормоз пътни знаци, въвеждащи ограничения и забрани? Има ли нещо да каже за разделянето на МПС и пешеходците на различни нива? Кметът Пинокио ли е?

Калпави закони и КОРУПЦИЯ ....Ако за превишени до 30 км/ч глобата е от 1000 до 10000 лв и конфискуване МПС, а водачът на МПС поне 10 год. без СУМПС и при превишение над 30 км /ч за всеки км над допустимата скорост по 1 година затвор ,май т.н. БАБАИТИ бързо ще свършат . ....А и ОТКАЗА за кръвна проба да се КРИМИНАЛИЗИРА .....

бугаристан.... кво друго освен простотия

Тия табла са най-безмисленото нещо,монтирано на булевардите.....аз като минавам, нарочно давам газ...просто така ми дйстват.

ми затва живееш в кочина

Олигофренско е да се твърди, че това се случва само в определено време - то е постоянно. И, докато КАТ фокусират мижевия си корумпиран ресурс върху глобяването на хора без колани, камерите са прекалено тъпи, за да хванат и идентифицират нарушителите, които карат толкова бързо. (Не че полицията не знае кои са - едни и същи са - близки на мутри, олигарси, бизнесмени, политици и тем подобни. Малцина са дребните джигити. Тия хора са просто над закона, много бизнесмени и мутри не плащат данъци и излиза, че държавата се издържа от бедните. Няма как в такава обстановка да има нормалност, трябва да се избият мутрите.)

децата на мафията се спускат от баира на мол и по центъра, доста рядко минава от там, но е като мутро-булевард

Законотворците да измислят как да свалят от джиповете и летящите чинии джигито- мутрафоно- изродите и да ги превърнат в пешеходци. Те и като пешеходци ще се ръгат и бутат, ама поне няма масово да тормозят всички

им колите най-накрая, тогава да ги видим с какво ще карат толкова бързо.

да е качен в колата жив човек в животозастрашаващо състояние с цел превоза му до спешното отделение на най-близката болница\поликлиника/частен здравен център, при неналичие на линейка е допустимо, макар и да се превишава ограничението за максимална скорост в селище 50 км/ч - инак не е допустимо, живи + здрави

Стига с тези измислени камери на общината. Дават такива грешки, че започнах да се съмнявам в моя автомобил. Едни показват че карам бързо, други бавно и това когато няма автомобили около мен.

Ами свалете ограничението на 30 , за да сме всички в нарушение. А може и да ни накарат да слезем да бутам колите.

Ограничението е 70 макар ,че в града трябва да е 50! Така, че спри да се ръгаш по бул. България! Това не ти е селския коларски път!

Трябването е чисто твоя измислица. 70 е нормална за този път скорост, освен ако не си умствен инвалид. но пък в този случай, да ти припомня, че 70 е ограничение, а не задължителна минимална скорост. Ти си типичен милиционер. Признай си, имаш ли пистолет, пенсионер ли си на МВР? Вдигаш ли самолета?

Ще ги хване друг път. Това са децата на богаташите и бивши комунисти, сега капиталисти като самия кмет. Те слизат по този булевард от Бояна, Драгалевци и Бистрица в София. Гарван гарвану око не вади. Те са арогантни и безпардонни. Мислят се за най-великите. Така че чакам, ама надали.

Какво имаш против червената мафия?

Си карам S класата с 50 аре бегай бе....че те десет души отзад че ме псуват....

Голяма новина, и на някой конфискувана ли е колата?!?

глоби глоби глоби, колкото повече и по-високи и в действителност да се прилагат, толкова по-добре В населено място да се кара с 200 км/ч и то не веднъж, е направо опит за убийство

Тъпотии тъпотии, Абе глобите трябва да са процент от стойността на колата иначе бълха ги хапе!! И задължително застраховката на място и бонус малус! И като има нарушения вдигат ГО по две по три и ще станат по ниски от тревата! Ама народната власт не желае да има ред и справедливост по им отърва да има хаос и хората да се мразят :) А те само да събират данъци и глоби!!

А за дрогирания полицай, който обърна патрулката - няма наказание... За служителите на МВР, правилата не важат, Тестовете са неточни, а за гражданите - много точни....

по прав път - газ до ламарината, ама ако е на път със завой завършващ с къса права отсечка последвана от друг завой - ще смее ли да кара с 200 ?!! живи + здрави

Само празни приказки в новините и никакъв резултат

Камери, камери и пак камери! Само това решава проблема със скоростта.

Камери и дървени палки в пачата!

от 8000 глобени, под 1000 са реално за наказание; и има само една хайка за гонки. крива работа.

С тез измислени китайски табла за скорост, Никого и за нищо не можеш да глобиш! Не са сертифицирани за това! В съда всички наказания за това, веднага падат!

В Белгия подобни табла направо ти казват с колко Евро глоба в час са те засекли.

Там не са купени по 5 евро от Али експрес..., А на СО са й излезли по 500 евро

Кога ще санкционирате собственика на пътя за некачествена, или направо липсваща макировка и за безумно направени пътища? Който е шофирал в чужбина знае за какво говоря.

много пъти, че не мерят вярно...явно се лъжат като има повече коли.

Ах, ия над 65 години какви са палавници и правят само нарушения.Ми взимайте им мпс-тата и книжките бе.

тези табла са пунта мара и не можеш да разчиташ на вярна информация. има много отражения

Поправете ме ако бъркам, но на ограничение 50 км/ч като мина покрай някое от тези табла точно с 50 км/ч - свети в червено. Т.е. движейки се с максимално разрешената скорост за даден участък вече се счита за нарушение? Ако е така - аз, а и много други "нормални" колеги шофьори, сме рецидивисти и ако не за разстрел на място, всички сме поне за затвора ... Като тук изобщо не искам да засягам темата за точност на измерване, сертифициране на техническите средства и т.н.

Гледа се какво пише в закона. Тоест ако при ограничение 50 караш с 50 не си в нарушение. Това обаче важи в България и повечето държави. Но не във всички е така. Например във Франция не съм в час със френския език и не съм им чел правилника в оригинал, но при ограничение 50 трябва да караш с 49 защото при 50 си в нарушение. Поне така беше според радара на един полицай в един парижки квартал, а не вярвам радарите им да лъжат.

Очевидно дтава дума за над 125 км/ч, какво значение има дали свети червено при 50?

По моите рабирания всеки, който кара с повече от 10% над ограничението, е нарушител и битрябвало да бъде санкциониран. Тези, които карат в населено място с 125 км/ч и нагоре - обикновено са или надрусани младежи без много разум в празните им главици, или са "богопамазани", които са с протекции и са пазени/ескортирани от правоохрнителните (и не само) органи. Интересното, поне за мен, са граничните случаи. Пример - от доста време се опитвам да спазвам правилата за движение по пътищата, дори и когато са, меко казано, странни. И почти винаги успявам. Но има случаи, когато съм с 2-3-5% над ограничението. И за такива провинения съм бил санкциониран няколко пъти. За разлика от въпросните богопамазни, за които законите изглежда не важат.

И какво от това? Колко са глобени? От статията излиза, че на МВР свежи се дава справка за нарушенията, да знаят къде да правят проверки.

Говедото като не разбира от дума (и закон), ще разбере от сопата (глобата)! Като искаш да отидеш някъде на време - ами тръгни на време! А ако имаш необходимост да си мериш пишката -не го прави на пътя, застрашавайки другите! Абе и ние ще станем хора, човеци, ама явно иска повечко време…

Говедата от село да си стоят на село! Ако не бяха наводнили града ни, никой нямаше да закъснява! Да не говорим, че всички селяни ни тровят с 20-30 годишните си дизели, защото е по-изгодно в събота, да си тръгнат обратно за родните места.

Основния проблем е, че шофьорска книжка взе куцо, кьораво и сакато! Пълно е с олигофрени по пътищата, които не трябва да притежават шофьорска книжка! Масово на булеварди с ограничение 70-80 се влачат в левите ленти с по 40-50 и останалите шофьори се изнервят. Масово спят в тия леви ленти, гледат си в телефоните, говорят по тях, правят всичко останало, но не и да шофират. Същите малоумници и по светофарите като светне зелено и тръгват след 10 секунди. Същите малоумници и мигачи не дават, засичат, влизат в лявата лента с много по-ниска скорост спрямо ограничението. Масово не познават знаците, кога са с предимство и кога не. Комшията ми не може да си извади колата от гаража половин час, пълен галфон, ама и той се бута с колата, а не може да кара и е опасен за себе си и останалите на пътя. Въобще трябват много сериозни реформи, анулиране на всички шофьорски книжки и всички на ново, но с много строг контрол. Трябва и много строг контрол на колите, да няма как да караш зимата със зимни гуми на повече от 3-4 години, защото стават на кокал и не са ефективни. IQ тест и тест по физика за взимане на книжка, не може да си шофьор, без базови познания по физика, трябва да си наясно, че 2 тона и 40 тона не могат да спират еднакво. Не може да си шофьор, ако нямаш някакво минимално IQ, което да ти позволява да съобразяваш елементарни неща.

Основният проблем е че има много дървени философи като теб, които си мислят че са голямата работа и много разбират, а всъщност са кръгла НУЛА.

Припозна се в коментара ми и садна, а?

За някои неща си прав. Но трябва да осъзнаеш, че на пътя има различни хора с различни автомобили. Има млади шофьори, има възрастни шофьори, има уморени шофьори, има и пияни и друсани шофьори. Това е факт и трябва да се съобразяваш с него. Пътя не ти е частен. Аз съм от тези, които влизат в лява лента с 10 под ограничението на места. Защото ако не се пристроя навреме, такива като теб няма да ме пуснат да се пристроя преди светофара. Отделно карам тежко и тромаво 4х4, а не бегачка като теб. Все едно на черен път да те зоря отзад с моята кола и са те псувам какъв си неможач.

България си беше и продължава да е държава на мафията.Ето защо децата ни не искат да живеят тук ,не защото дават малко пари,а защото нямат никаква сигурност.Това е най големия геноцид,откакто съществува България

Въпросът трябва да е не къде има нарушения, а къде има катастрофи и там да се прави нещо

Само да те светна, че обикновено има връзка между двете, тоест катастрофите стават при (след) нарушения. И санкционирането на нарушенията се извършва (трябва да се извършва) за ПРЕВЕНЦИЯ (от катастрофи я) - това е ключовата думичка!

Бре, голем експерт се извъди ... При 8000 нарушения за месец, 8000 катастрофи ли са станали? Май не, а? По дефиниция и по закон, каквото и да стане, има нарушение. Примерно, ако караш с 5км/ч, но заради заледяване и наклон колата ти се хлъзне и удари някъде, пак е нарушение на закона, защото "не си се съобразил с пътните условия" ...

Чудно! Интересен ФАКТ е, че превишената скорост НЕ води до ПТП - от около 6000 ПТП годишно само 5-15 се дължат на нея. Големите "виновници" са лошата инфраструктура - 40% и неправилни маневри. Защо тогава е обявена да враг номер 1? Глоби и рушвети.

Глупости! Превишената скорост е с най-големия процент - данни от националния статистически институт, достъпни онлайн.

тези, които са с 5-10-15 или онези с по 120 ?

Дали не е несъобразената скорост? Щото тя е любима на полицаите, а не превишената.

Личи си че си един от тези дето летят нощем

Сто пъти казвам,че на бул.България е като писта за F1.Чакам кога някой ще помете хора та на тротоара.Дано да са децата на някой от управляващите,за да се вземат истински мерки.

Глупости!

Тез от Спаси София, вече не виждат проблемите на живущите в София! Седнаха на общинските столове и забравиха за проблемите на живущите в София! Как да отървем София от Спаси София?!? Трудна задача, уяли са се яко!

По булевард “България” (преди години се казваше “Трайко Китанчев” - за по-младите и за столичаните в повече:) ) не само някои “обикновени граждани”, но и “правоимащи” (от и към резиденцията”) и мутри от много години карат като че светът и пътя е техен и са на рали - време е и тези да започнат да спазват правилата и законите

По бул България трябва да броят тези които се движат с под 150 км в час

:)

Тези които се движат с 200км на булеварди и на луната , няма да бъдат глобявани ,но тези с 61 км веднага ще бъдат санционирани ,мамицата им ...

Така е ,имам 6 акта за превишена скорос ,карал съм с 60 вместо с 50 и то извън населено място. Нямам думи, а в София няма улица да спазват ограниченията за скороста.......................

Аз вярвам във Васил Терзиев, Бонев и колегите им, че ще оправят и направят много добри неща за София! И че и след изтичане на мандата му благодарните софиянци пак него ще искат за кмет!

До тук -нищо

Исках да кажа, че полагам много големи усилия да не ми личи:) Но това само между нас да си остане.

Бонев, ти ли си бе, педал!?

Това е просто чудо, след като прочистих тялото си, се отървах от наднорменото тегло, вечната умора, хроничната кашлица, като цяло се върнах към живота. Това лекарство премахва всички боклуци от тялото: паразити, токсини, отпадъци и възстановява тялото. Съветвам всички да преминат курса, няма да съжалявате. това е лекарството: https://do.my/clean

Предния месец и аз получих честитка от Кат , че съм летял с 61 км ,приограничение 50 . Всички знаем ,че ограниченията са прекалено занижени ,за да се глобяват шофьорите и да се пълнят касичките на полицията .

“ Само за месец: 8000 шофьори в нарушение на столичен булевард, рекордьор летял с 200 км/ч 300 души са засечени да се движат с над 125 км/ч, на бул. „България“, съобщи кметът на София Васил Терзиев” След като 30 години мафията си имаше държава и няма(ще) правосъдие (и прокуратура, полиция, служби) това е съвсем нормално картинка! Културата но средния българин е ниска, особено на пътя, където си избива комплексите и му е отдушник …, а като прибавим и липсата на държава и правораздаване - това е нормално следствие! Но това е и златна кокошка за общината и МВР, машина за пари, да започнат да си вършат работата и да глобяват ВСЕКИ нарушител (но без да си превишават правата и да издевателстват, професионално!), и ще постигнат двоен мултиплициращ финансов и възпитателен ефект - хем ще пълнят хазната, хем ви гарантирам, че чудотворно ще намалят драстично джигитите (и катастрофите и смъртта на пътя)! Днес по Нова Теревизия сладурите Мира и Виктор коментираха колко много камери имало да тол системата, и с много функции, НО С ГОДИНИ ТЕ НЕ СЕ ИЗПОЛЗВАЛИ досега! Нека и те да заработят с всичките си функции и възможности и сигнализация да отреагиране да нарушителите В РЕАЛНО ВРЕМЕ и ще видите чудото - как и българинът може да шофира спазвайки правилата. Друг кахър са пътищата с изпаряващия се асфалт и ремонта на ремонта, но … едно по едно (та до едно!)

300 за Декември ама по принцип са 8000

goose

Тези генератори на случайни числа нямат нищо общо със скоростта на превозните средства, които минават покрай тях.

Нали Терзиев уж е IT, т.е. би трябвало да знае как да работи с данни. Според официалната статистика за 2022 г., броят на ПТП поради превишена скорост за цялата година е по-малък от пръстите на едната ръка. Видно от изложените от него данни, над 8000 нарушения са станали само за един месец при това само на един булевард без дори едно ПТП поради тази причина. Същевременно 98% от ПТП (вкл. тези с жертви) са причинени от трезви водачи с непревишена скорост. Очевидно от КАТ преекспонират многократно опасността от превишаване на скоростта, тъй като това е една от най-удобните "хранилки". Та ако Терзиев държи поне малко да изглежда здравомислещ, би трябвало да обосновава тезите си въз основа на реални данни, а не да жули катаджийски мантри.

26.8% за 2022 всъщност

Превишена и несъобразена скорост са 26.% от всички, но са заедно. Най-вероятно нарочно, защото веднага ще се окаже, че много от ПТП-тата са заради "несъобразена" скорост, кото полицаите пишат за щяло и нещяло. https://www.nsi.bg/sites/default/files/files/publications/ptp_2022.pdf

Всъщност по надолу има разделение: https://www.nsi.bg/sites/default/files/files/publications/ptp_2022.pdf страница 17. Превишена скорост при общо ограничение - общо 3 ПТП-а за 2022 Превишена скорост при ограничение със знак - 1 ПТП Несъобразена скорос * - над 1500 ПТП-а. Иначе казано, със знаците за скорост само събират глоби, не намаляват ПТП-тата.

От друга страна поради употреба на алкохол ПТП са само 1.3%, така че ...

Ако можеше щях да цъкна 1000 плюса, че и отгоре!

Ще се бориме или няма да се бориме ?

Конфискуваш колата,отнемаш му свидетелството за управление за 5 год и следващият път да опита с тротинетка

,, А ти знаеш ли кой е тати ?" , ,, А мама ? " ....

Ок,но трябва някой да успее да го спре този с 200км/ч.

И кое му е странното, в мъртвата държава не 8000 ще има ами 800 000 са малко даже.....!!!!!!!

Ахъм А мен ме издрънчаха 100 лв. Глоба за 71 км/ч на България и си ги платих веднага. При разрешена 70 км. Има един замаскиран участък обаче с 50 км за 100 метра, та там ме сгащиха с камера в храстите. Обаче се чудя къде са 71, къде са 200. На тия поне 5 лева глоба? Нанай. Хеле пък книжките на трупчета? Може ама в друг живот и в друга държава

Няма как да докажат, че са те засекли точно в този участък. Имал си -- дал си...

Тия табла показват едно към гьотере. Ако е една кола, показват долу горе вярно, но ако към таблото идват едновременно две коли или повече - показва какво ли не.

Ще ги видим лятото като започнат гонките с малоумните мотористи...