17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ей този Врабевски, кога ще се захване с политика. Е такива политици ни трябват, а не платени мижитурки като Боко, Кирчо, Ристо, Корни и останалите мишки. Царя добре ги казва нещата ама тя Македония отдавна е станала Албанска и Сръбска провинция. Иначе екскурзията на децата из Бг е много хубава инициатива.

Скрийте го този дъртак. Няма думата независимо за какво!

Тоя що не си гледа откраднатите имоти а се занимава с България ?

Тебе кой те пита бе крадлива мумио?

Как кой го пита..., тук става въпрос за името на баща му. Нормално е да изкаже мнение. Как племеницата на Вапцаров изказа мнение за частния клуб в Благоевград на името на Никола Вапцаров.

Да прочетат историята писана от целия останал свят. Ама те си живеят в един макебалон, който е изолирал две педи земя и 1 млн души от останалия свят и ни приемат ни предават. Албанците пък гледат сеира и си правят сметки да усвоят половин Македония - ако не формално, то фактически - икономически, културно и валстово.

Проблема на българите е че обичат враговете си повече, от себе си! Вардарските сърбите, Дунавските руснаците, Волжските турците. Иди се оправи! Историографията ни е в голям дълг. Обичайте се и се уважавайте, сами себе си, за да ви уважават другите! България трябва да е Президентска Република, за да може да има ефективно управление и контрол между властите. Вземете пример, от една Франция, не от мафиотизирана Италия, която също като нас е в перманентна политическа криза.

Какво исках да кажеш. Може би е възможен подобен синтез - от стелбата по нашия клуб, през народопсихологията, през френската политическа традицие та до президенткста република, която ни е нужна, но ти не успя да го направиш. Опитай пак.

Според македонци те Маркс, Енгелс, Ленин са македонци. Даже и Луи 14 бил македонец.

Големите ни писатели класици като: Алеко Константинов, Елин Пелин и други са описвали грабежа на царя и мизерията на народа по време на тази династия. И как този е тръгнал да се води за човек на културата. Прави са македонците.

Бъркаш министрите с Царя, при това всеки е различен, Княз Батенберг е човек на дълга, млад офицер благородник, изпълнява дълга си към Б-я съвестно, при него се осъществява и съединението. При цар Фердинанд проблема е че избира Германия и Австроунгария, за стратегически съюзници, но така мислят и по-голяма част, от българите, имаме Парламент, който взема решенията, не сме абсолютна Монархия. При цар Борис пак Парламента взема решение да се присъединим, към централните сили, за това решение са били и комунистите, защото към тази дата СССР и Германия са съюзници. Така че не си обективен. Цар Борис и днес е обичан, от народа.

Този чужденец в качеството си на какъв образува мисли? Може би като турист? Или отшелник?

Може би като син на владетеля, чието име носи обстрелваният клуб

Севермаците от сто и десет години (1912-та) ги учат на омраза към нас и имат подготвени безброй обиди. Ние от своя страна (напълно погрешно след 1945-та) ги имаме за свои и сме обезоръжени. Дебело подчертавам, че ние би следвало да ги обиждаме само като отговор на техните хули. Ако (по-скоро когато) те започнат.   В дългите ми контакти със севермаци съм забелязал, че са свикнали да ни удрят, без дори да допуснат, че можем да отвърнем. А как им отговорихме последно? Викахме им „Бугари“, което е абсурдно, защото първо е сръбско и второ превръщаме собственото ни име в обида.   Те вече не са българи, а еничари и би следвало това да скандираме:   „ЕнИчари, енИчари!“   Мнозинството от севермаците не приема названието Северна Македония, а да не говорим за северномакедонци! По силата на Преспанския договор името на страната е Северна Македония, но на населението – македонци. Този договор обаче е двустранен – Гърция-Севермак и няма сила за нас. А истината е, че с тези промити мозъци и този сърбизиран диалект, те нямат общо с българите от другите части на географската област Македония и са точно севермаци.   „СевЕрмаци, севЕрмаци!“   Друга тема, на която севермаците са много чувствителни, е сръбската. Съзнават и са гузни от васалното си положение спрямо сърбите и силно посърбения си западнобългарски диалект, който наричат език.   Оттук:   „СЕвермаци пОсърбаци, хей, хей!“   https://www.youtube.com/shorts/ipl2ZaFnXXg

Премиер или цар?

Отвори порти.....Нуждаем се от ново оправяне за 800 дни ! Като те изпращаме, митингът ще е още по-внушителен. Ти реши кое от двете изпращания ще е.

Да се познава историята е много важно не само за македонци, но също и за българи. За голямо съжаление и от двете страни на границата продължава да се изучава в учебните заведения много фалшифицирана и невярна история. Няма как да стигне до разбирателство с две измислени истории, фалшифицирани по различен начин. Ако поне от едната страна имаше истинска история може би да има шанс, но при две фалшиви никой не би се съгласил с другия.

Ти като баш спец би ли посочил фалшификациите от българска страна?