Честваме 126 години от Съединението на България

126 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия отбелязваме днес. Денят на Съединението е обявен за официален празник с решение на Народното събрание от 18 февруари 1998 г.

Обратно в новината

Коментари - Честваме 126 години от Съединението на България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тиквьото го няма. Ццц, не е отишъл, щото е нямало как да лъсне като номер 1. Срам за него и партията му. Срам и за нас.

Много малко хора зная, а други не искат да знаят, че Съединението е ВЪЗКРЪСВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ КАТО ДЪРЖАВА! Това е станало ВЪПРЕКИ СЪПРОТИВАТА НА РУСИЯ И ТУРЦИЯ! Едно велико САМОСТОЯТЕЛНО дело на българите, което не е позволило на никоя друга държава да диктува условия!

А честито и си вземи халоперидона че си го закъсал

Обичам ПЛОВДИВ! Честит празник, пловдивчани!

Честито Съединение!!!Никой няма да раздели БългАрия!Ще умре и ще се разложи като Византия,османската империя и Съветският съюз.Което куче ни е залаяло все е побесняло.А "малка и слаба" БългАрия съществува 1330 години.НА МНОГАЯ ЛЕТА!!!

Сполай ти, Веселина от о.Малта! :) Истина казваш. Честито Съединение!

Веселино стой си в Малта и за България или добро или нищо така е с мъртавците

За Азис коментарите бяха 890 броя. Никой досега не ги е надминал по бройка. А за националния празник - мизерните 37 досега. И то само от злобни и отчаяни и недоволни комплексирани българи

Муне само ти ли не разбра че днес сме на панахидата на покойна България

Много ме боли че ако днес Европа САЩ и Русия решат да разделят България на две, никой от съвремените управници няма дори да се опита да им се противопостави Ще ревнат в един глас че така било демократично и така трябвало ..да не се разсърди Турция или Сърбия ...

Всъщност решение има ама не на две,а на няколко парчета поне 4-5.Дано Евреите да не получат парче въпреки че са изкупили най-много земя.Тогава я втасахме,ще станем палестинци на Балканите.

Честит празник, българи!!!

Пак влизам в спалята и с още по-възторжен глас казвам : Съединението означава, че едните хора са искали да помогнат на другите хора да заживеят като братя . А жената в просъница ми казва : японски ли беше филма , защото ,ако не е японски от както свят светува всичко е интереси . Дори от зараждането на човечеството винаги хората са се деляли , на пламена , едните завладявали другите и т.н .

На бас, че лицемера ББ бързо ще забрави враждата със Славчо Атанасов и Пловдив и първи ще се чучне на паметника на Съединението

Е имах си хас.Как ще изтърве кыорсофрата и най-важното да се изкаже пред многобройните камери.

Ех, надцених го :)

България е била цяла и единна единствено по време на турското присъствие. Единствено така е успяла да се запази териториално цяла!

Ти да не си от рода Маклауд ма.

Никога не ни е владяла османската империя.Само е грабела и трепела по нашите земи.На запад й признават окупацията,НО НЕ И УПРАВЛЕНИЕТО НАД НАС.Векове наред Средновековна БългАрия е продължавала да съществува на картите.И има логика:никога турците не са се добирали до наши държавни символи и НИКОГА НЕ СА ОБЯВЯВАНИ ОФИЦИАЛНО ЗА НАШИ УПРАВНИЦИ.Те са само едни окупатори и нашественици.Това,че са превзели няколко наши крепости,а другите са им предадени доброволно(за да останат на добро положение местните аристократи,да станат спахии а не да ги убият) не ги прави наши законни управници.Изобщо какво са "управлявали",след като нищо не са уредили а и тяхното "управление" не се признава и то векове?Първата железница е построена след Освобождението.А и храните от Новия свят идват при нас тогава.Немски пътешественик през средновековието е бил потресен как живее християнското население при турците:много бедно,има само хляб на масата,не са чували за картофи,домати,царевица,нищо от придобивките на Ренесансова Европа...

Какво ми приказваш, не виждаш ли че без нашето приятелство ще изчезнете за 50-100г. Добре са направили предците ти че са ни посрещнали с хляб и сол и са отворили крепостите си :)

Честито Съединение на България ! Единението прави Силата !!! ( Дано е наистина-скоро ! )

Дано!

Щом сме (поне) двама -- и страшно да е, страшно няма ; Благодаря Ви !

Много повече сме! Кураж, дружина!

Влизам в спалнята и с разпален глас викам :жена днес ще е Съединението ... тя пък ми отвръща с дежурните думи : спи ми се и ме боли бе главата :((((

Да ви е честито - днес ден на съединението, утре ден на възкресението / рожден ден на бай Тошо / !

Да не мислиш,че тази дата е измислена случайно на несъществуващо съединение.Комунистите са направили всичко възможно за да ни разделят,разединят и отслабят.Нямаме истински дати и празници,нямаме химн,скоро няма да имаме и български език.Така както истинският ни химн е химн на чужда държава,така и езикът ни ще стане на чужда държава.След влизането на Македония в ЕС ще признаем техния и съответно нашият език за мекодонски.

А Северна и Южна Корея , Либия със разнородните племена едно срещу друго , дори България и Македония . В новата история Сърбия , бившият СССР и редица други държави . Има измислено обединение наречено Е.С но това е само на теория . Разделение има обединение само за други цели .

Не знам до кога ще говорят тези глупости за н нар. Съединение. Вземете прочетете малко история и тогава пишете. България остава разделена на Княжеството и Източна Румелия до независимостта от 22 септ. 1908. Единствения успех на т нар. Съединение е че Княз Батемберг е назначен за ген-губернатор на Източна Румелия, и то на цената на война. Но 2-те български части си остават разделени.Така че даже ако ви мързи да четете история, поне отворете една карта от периода- е гледайте да не са тия измислените от ученическите атласи

Честит празник, пловдивчани!!! Честит празник на всички българи!!!

какво съединение егати и пасмината сме всеки мрази всеки никой не уважава правата и интересите на ближния си за какво съединение за какъв народ говорим аре стига с лицемерието....

Ние футбола можем да го научим, но те никога не могат да се обединят. При това сами. Така че с повече самочувствие, каквото и да правим. И както казаха току-що по "Канал 1", да не го превръщаме в празник на флекса. Все ще намерим друго време за ремонти и копане. Сега се отпуснете, обядвайте с близките си и пийте по една ракия за нас, за вас, за здраве и просперитет! Честито!

Честит празник!

На кого ?

ЧЕСТИТ празник братя българи! Честит да е на всички които обичат БЪЛГАРИЯ! Поклон пред паметта на тези които дадоха живота си за Съединението.

Трябва да има още едно Съединение. Този път на запад и юг от настоящите граници на България.

Днес празнуваме Частично Съединение.Дано скоро празнуваме истинското-с Македония и Западните покрайнини!

честит празник на всички българи ! ние сме българи и трябва да помним историята си.!!!въпреки всичко!!

в балгария не е ли забранено плагяцтвото? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Е тогава е имало българи-мъже,не е имало комунисти и комунизъм,нито посткомунисти и посткомунизъм,които да се грижат за "световната революция",а не за страната си!Сега всичко е различно-народът е разделен от тях,съсипан от тях-и род и родина!След премахването им може да мислим за бъдещето на страната-с тях нищо не става!

Винаги е имало и страхливци и подлеци, и тогава и сега.

Хубаво е да се знае кои са боклуците. Като видиш от кого колко полза и колк овреда има, а ако народът ни имаше и съзнание, за да преценява... Доста порутен народ оставиха лумпените след себе си. Вече 2 десетилетия няма излизане. Най-голямата вреда е тази въху умовете и душите. По-силна няма, от другите все ще се възстанови нацията, но в главите ли е... кофти.

Българийо, за тебе те умряха, една бе ти достойна зарад тях, и те за теб достойни, майко, бяха И твойто име само кат мълвяха, умираха без страх. Иван Вазов

Само Дядо Вазов може да е тъй чист, искрен и съвършен в любовта си към отечеството.

Той доста съвършен е бил във всеки вид любов :-)

По това време е създаден и българският химн "Горда стара планина". Когато Цветан Радославов се връща в България, за да участва в Сръбско-българската война и вижда българския бряг, сълзи премрежват погледа му - "Мила Родино, ти си земен рай!"

Честит празник на всички българи!