17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Корупция и престъпност на най високо ниво в русия, нема начин, там няма корупция, там управлява путин който е гарант срещу...неам идея какво!

всерьоз?! ще им изпрати "их там нет", и ще си оттеглят иска!

Рядко нагла мутра, наравно с Усманов и Сечин - земноводните представители на запутинския 'елит'.

Помня един хубав отговор на въпроса "Защо еди кой си човек (чието име не помня) непрекъсното печели конкурси за строеж на обекти в Русия. Той например направи и моста в Крим". И аз, като повечето хора знам че има шуробаджанащина по света и за мен отговора беше очеведин..имат се с Путин, печели проекти :-) Нормална работа по наще ширини. Но на въпроса отговори едно момче което е работело във ведомствата където се разглеждат тези конкурси и това което каза ми обърна внимание че има и друга страна на монетата. Няма да го преразказвам цялото защото е дълго но сбито ето какво каза: Дълги години съм работел в отдела дето отговаря за конкруси по разни национални проекти. Един ден прелиствам документетите на фирмите дето желят да участват и попадам на брилянтно изготвена оферта която покрива всички точки. Много се заинтересевух и се нагласих да го прочета по обстойно. НО....името на подавателя беше на мой бивш колега от отдела!!! Какво да правя? Посъветвах се с шефа и решихме че ще е ТОЙ! Той знае какво очакваме, той знае какво трябва да се направи за да ни задоволи изискванията и как да се направи......а ние знаем че ако нещо не ни хареса, винаги можем да му се обадим и да му кажем нещо не е както трябва а той ще ни разбере и от половин дума. В сравнение, всички други оферти или бяха лошо направени или не покриваха точките и нуждите които имахме. Корупция ли е това? Путин често оперира по този начин. Дал един проект на някой...ако го е направил добре, печели доверието на Путин и следващият път, този човек пак може да спечели проект. Това не е като с фирмите на герб дето печелят асфалта, правят го зле и след 6 месеца еди кой си се е пребил и пак трябва да се преправят. Путин ако иска да краде, в Русия има от други по лесни и печеливши неща да се краде (газ и петрол) така че Путин едва ли е опрял до парите на разни готвачи и строители. ТОй си притежава достатъчно в Газпром чрез други фирми и от печели толкова много че и Бил Гейтс може да му завиди. Така че не скачайте да обвинявате "готвача" на Путин. Разбира се че Путин не е светец, но не е заради този случай!

точно като с асфалта е, понеже знаеш че винаги избират теб, почва да работи през пръсти и заделяйки настрани ценни суровини

Разликите опират до каква дълбочина си запознат с нещата. Примерно и аз като много българи имам приятели в бранша в България и от тях знам че фирми на герб без грам опит печелят защото ще дават пари на Бащицата и качество и сигурност не играят роля тука. Също така през до 2011 работех като частен банкер с най вече богати руснаци (в политиката и бизнеса) и покрай тях и аз подчух и понаучих туй онуй за това как се работи с Путин. Да, можеш да кажеш че информацията ми не е първа ръка но понеже аз познавам тези хора нямам причина да не им вярвам и имайки се предвид успехите които са постигнали вярвам на тяхната преценка. Както и да е. Фактите са важни. В Русия има реални политики за национални програми от които не може да се краде...примерно евтини заеми за жилище, пари за деца и редица други социални програми от които ясно се вижда че Путин мисли и работи за руснаците и гради Русия. В БЪлгария фактите сочат едно: много асфлат и нищо друго. Защо? Защото в България от асфлата се краде най много и най лесно. Заради това. Няма други социални програми...и то най вече защото няма как Бащицата да открадне от пари за образование или култура. Докато в Русия пак няма как да откраднеш много от това а да не говорим че има по апетитни начини от това, и въпреки това имат много такива програми. Това говори че покрай кражбите има и добра работа а в България има само кражби!

Драги ми "Аз",вие направо отричате конкуренцията,че то и при Сталин е било така,човека ,който му е спечелил доверието,но изведнъж 127 деца заразени от фирмата на същият този човек.

Тия "деца" са едни гадни соросоиди и нфилтрирани соросоидни агенти! Как смеят да клеветят готвача на Путин!

Истинският съд над Пригожин ще бъде осъществен от някой вагнеровец, който ще предпочете сам да раздаде правосъдие, пред това сам да скочи в месомелачката в която ги праща Пригожин - справка: бяха изпратени за пушечна мръвка с цел да проверят как ще реагират американците при реална заплаха - Деир ез Зор. Отидоха , провериха и 60% от личния състав бяха прибрани в насипно състояние! Повече не опитаха.

Сразу видно что жулик. По глазам. К стенке его,немедленно. Обосрался чувак.

Като са ти мръсни ръцете, храната определено се разваля докато я приготвяш. Сигурен съм, че ако беше норвежки готвач, щеше да ви е много по мъчно за децата. Сега обаче, по-добре да се стегнат и нищо толкова не е станало, нали? Само петнят доброто име на човека. :)))

Ти си от троловете на Пригожин нали?