17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Законът е направен под натиск на архитектчета и рентиери - търтеи с цел цицане на пари за "проекти"и договорчета за ползване на абсолютни саборетини.

Тая не е бутнала рушвет, да и разрешат да събори къщата и затова ще и ги вземат 10те бона като глоба. А за да не влезе в затвора още толкова или повече. За назидание на всички бъдещи прекупвачи на къщи на културата, Плащайте си рушветите за да не си просити глоби и затвор!

За това имислено кутурно наследство Тютюнев град, и други тъпотии центъралната част на Пловив прилича на Г*З Сладове- Огроми къщи с по х 100-150 наследника които никога няма да се разберат и нямат една стотинка за да изпълнят това което иска Министирество на културата . Всичко е пълна разруха Абсолютен срам за града Явно всичко се държи така с някаква цел .

Мъжете изпосъбориха половината държава, добре, че една жена си позволи да участва и тя, барабар с мъжете, затова - пранги, 5 часа на слънце / все още няма, за съжаление/, съд със съответните фалшиви разговори, в които има и мъжки гласове на потърпевши, и оконателно....... голем затвор, як. Тия жени, к---и!!!

На пангара....

Аман от комунисти отричащи частната собственост.

Отново село Плюф див затвърждават мнението,че там се раждат,живеят и умират само проститутки и тираджии. Глупак до глупака,арена на чалгаджийството Плюф див затвърждават статута си на столица на Ку(л/р) тура -(та (да се чудиш).

Малко е наказанието!!! ТРябва да е тройно. Трябва подсъдимата да бъде осъдена сама да построи сградата в първоначалния вид, тухла по тухла. Докато я възстанови на 100%. Така ще има работа за 10 години напред!

Само не си направила сметка относно престоя в Сливенският женски затвор !

Тя си е направила сметката. Ще я осъдят условно, Но на мястото ще вдигне нов имот ( жилищна сграда ), който ще продаде достатъчно скъпо! Просто една саможертва в името на забогатяването и!

ся нека ви светна как една сграда става с такъв статус- щото в двора ми една от сградите е такава Сбира се общинския съвет, тва е обикновенно когато натворят един куп лайна с канализация асфалтиране дитски градини и вече гражданите са на чалъм да ги гонят, та сбира се общинския съвет и става някой и вика- те у те тая къща 1929 е живял под наем еди кой си. Наследниците му отдавна са се изселили в София, тяхните внуци па са у Франция, ама дайте ся те тая съборетина да я напраим паметник на културата. И сичките гласуват. Канят ги от Франция. Ония идват- откриват ти една паметна плоча в имота, цъкат с език къде е бил дедо им снимат се и си бият камшика за Париж. И сички са доволни. Само ти дет изведнъж разбираш че притежаваш постройка дет не мое да и смениш даже и дограмата без подпис на министъра на културата Просто общината нещо трябва да отметне като дейност- и жална тий майка око си ти Вместо да асвалтират улицата или да оправят канализацията Симулират дейност

Абсолютно точно. Паметници на културата сигурно имаме повече отколкото в Италия или Франция. В повечето случаи става дума за грозни полусъборетини като тази на снимката.

Явно не се е интересувала как стават тези неща ... Или някои "клошари" я запалват случайно, или по време на "строително-ремонтни" дейности не била правилно "укрепена" и взела че паднала. Ганьовщините не са от вчера все пак.

А защо законодателството допуска този тип сгради да се намират в подобно окаяно състояние като на снимката отпреди събарянети? Не я защитавам оная - просто ми е чудно защо не те задължават като си собственик на паметник на културата да го поддържаш в някакъв що-годе приличен вид.

tonk11

Всъщност нещата не са точно така. Чакай да ти обясня: 1. Това е твоя собственост. 2. Построена е с пари на твоето семейство преди много години и държавата не е участвала по никакъв начин. 3. Построена е на твой терен. 4. В един момент се е появил един държавен чиновник и е решил, че твоя имот ще става "паметник на културата" защото с пари на ТВОЕТО семейство е построено нещо хубаво. Държавана те е участвала с нищо в това. 5. Държавата не участва и сега. Длъжен си с твой средства да подържаш сграда щото е "паметник на културата" понеже някой ДРУГ е решил това без даже да те пита. А тя си е твоя сграда. 6. Не можеш нищо да прави със сградата. Тя си е ТВОЯ но ти си ДЛЪЖАН да я подържаш а същевременно не можеш нищо да я правиш. В повечето случай не можеш и да я продадеш щото никой не я иска. 7. Държавата ПРОДЪЛЖАВА да не участва по никакъв начин. Само те задължава. 8. Знаеш ли кое е най-интересното? НЕ МОЖЕШ ДАЖЕ ДА Я ДАРИШ НА ДЪРЖАВАТА. НЕ Я ИСКА ЩОТО ТОГАВА ТРЯБВА ТЯ ДА Я ПОДЪРЖА.

Тези "простотии" на друго място Ганьо. "Появил се някакъв си чиновник и взел че решил"... Ти кого се мъчиш да лъжеш бе Банкянски Дебелак скудоумен? Също така да споменеш какъв данък плащат собсвтениците на подобни сгради и.т.н. То само някой да ти погледне неграмотната "творба" е достатъчно.

Баба ти посадила дърво в двора ти. Дървото се обявява за защитен вид. Но дървото расте и клоните трошат керемидите. Един клон да отрежеш и глобата е 1 000лв. Трябва да ходиш да подаваш молби, жалби, да вадиш разрешения и това струва пари - 60 лв, 100 лв, ... И всичко това защото имаш твое търво в твоят двор.

Тонка, прав си! Но като казус и истина, обясненията ти покриват само част от възможностите, и то при определена подреденост на събитията. Относно частната собственост върух имоти и постройки. Едно е, когато иде реч за наследство и малко пд-друго е, когато внезапно си се особственостил с имот и стогодишна постройка върху му преди 2-3 или няколко години. Тогава бирата е доста по-друга, не ли?

Всъщност нещата не са и точно така. Това някога е била нечия собственост. Той е бил търговец, лекар или друг виден общественик. И някъде между точка 2 и 3 се случват поредица от събития след 1944 г. Тогава вече се намесва държавата и тези хора са изхвърлени от имотите си. Доста от тях са изселени извън тези градове, които са построили. Други са обезщетени с малки жилища в панелни блокове далеч от ценъра. Тогава вече държавата въдворява свои хора по тези апетитни имоти и/или ги ползва за някакви свои нужди. Тези хора и до ден днешен живеят по тези апетитни стари къщи/имоти и тъй като са свикнали "държавата" да прави всичко, а те само да пишат доноси и молби до общината, старите къщи в историческите центрове на всеки български град са на това дередже. Това, че някой се е сетил, че са паметници на културата е едно на ръка.

tonk11

Да откговоря на всички: Аз не коментирам конкретния казус. Коментирам само поста на Владо по отношение на собствениците на "паметник на културата".

Едното не изклрючва другото

goadron@

Не съд, бесило за подобни нагли личности! Съсипаха Пловдив гадовете алчни.

Наглеците са тези които не ти позволяват да се разпореждаш със собствената ти собственост. Това е все още комунистическият менталитет на българина. Всичко е общо и глоби и обиди за хората. Затова всички бягат от България.

С тези "комунистическите" прийоми на друго място Тиквондер! Има правила...спазваш правилата, бантускот! Ще си прави каквото си реши неграмотната ганювска пасмина, ама друг път! Некадърник. "Бантускотът сънува комунисти с червени знамена - въображаемият му враг от миналото, парадоксално вече се явява като негов верен "другар" в настоящето, от когото има неистова нужда в честите си абстиненции за самозаблуда и с когото оневинява себе си за вечните си несгоди, удобно измествайки фокуса от грозната истина за собствената си некадърност!"

Защо тази обикновена къща е паметник на културата?!? Не изглежда нищо особено. Нито е кой знае колко красива, нито е кой знае какъв архитектурен шедьовър.

tonk11

Никой не може да ти каже що е паметник.

Интересни наказания - макс 10 000 лв . това като новината от вчера - губи се кашкавал за 700 000 , но ще глобят фирмата 2 000 лв.

Самоуправство на една г-жа,която се е запътила към пенсията си,но решила да облаготетелства наследниците си,които като си тръне от този свят,ще говорят за нея два три месеца,не и по-вече.Лакомията българска,стана известна по цял свят.

_stankow

Не можеш да ги разбереш имотната мафия какви сметки разчиства. Но ако това е сградата, на снимката - ами тя изобщо не е за събаряне !!

Но ако от ЕС кажеха че сградата е енергийно неефективна и трябва или да се санира или да се разруши, щеше да е съвсем друго. :)

Крайно време е да се сложи СТОП но строителните мафиоти, за които няма нищо свято! За тези, които унищожават исторически ценните постройки и не само в Пловдив са нужни строги, крути мерки при това не само с тези измислени нищожни парични глоби, на които мафиотите гледат с насмешка! Максималният предвиден размер на глобата от 10000лв. е по малък от една застроена тоалетна в жилищна сграда! За тези нарушения е нужен затвор и то не условно , а реално излежан! Така бяха унищожени и историческите сгради на тютюневия комбинат!

Я се разкарай с тези измислени паметници на културата. Мафиоти сте всички, които извивате ръцете на собствениците да не могат да си ползват собствеността, както намерят за добре. Като харесвате толкова тези съборетини извадете от личните си пари и ги купете на реални цени!

"Както намерят за добре" на друго място, бантускот неграмотен! Спазваш регулациите и законите или тръгваш за на майната си ТКЗСар!

Аз пък предлагам да съдят тия които събориха мавзолея на Г,Димитров! Все пак това е история и трябваше да съумеем да извлечем дори полза от това. Както например Египет , нима те си унищожиха пирамидите и мумиите?! Дори напротив, печелят от това, като поне 65% от икономиката е благодарение на това, че от цял свят се стичат да посетят Националният им музей и пирамидите.Дори преди няколко дена мумиите и други забележителни ценностни реликви датиращи от онова време бяха преместени в новият им музей и то по доста показен и атрактивен начин.

смях 20 000 глоба... то това е бълха за имот в милиони но въобще е абсурдно да се наказва, просто ще построят нова със същата фасада

"През октомври 2017 г. дружеството закупило имот на ул. "Гладстон" № 12, който включвал необитаема сграда, състояща се от три фасадни стени. Носещата конструкция на постройката била монолитна. Тя се намирала в задоволително състояние и не съществувала опасност да се самосрути, посочват от прокуратурата". Е това горното не мога да си го представя... Значи сграда от три фасадни стени... Правоъгълна и от едната страна е отворена, като гараж? Или къщата е триъгълна? Само стени, значи няма фундаменти, подови конструкции, стълбище, покрив? Монолитна конструкция - това е стоманобетон, изливан на място. Няма тухли, няма дървени греди, няма сглобяеми елементи? И това чудо на техническата мисъл стои стабилно и няма опасност от срутване... Признавам, че нищо не разбирам. Строителен конструктор съм с 30 години стаж по специалността.

Аз пък предлагам да съдят тия които събориха мавзолея на Г,Димитров! Все пак това е история и трябваше да съумеем да извлечем дори полза от това, Както например Египет , нима те си унищожиха пирамидите и мумиите?! Дори напротив, печелят от това, като поне 65% от икономиката е благодарение на това, че от цял свят се стичат да посетят Националният им музей и пирамидите.Дори преди няколко дена мумиите и други забележителни ценностни реликви датиращи от онова време бяха преместени в новият им музей и то доста показно и атрактивно.

Тъй като не съществува постройка мястото да стане общинска собственост чрез отчуждаване за зелена площ-парк и да не се дава разрешително за строеж. И това ще е последен опит от мафията за заобикаляне на закона, а сега ще я глобите със стойността на "ЕДИН КВАДРАТЕН МЕТЪР" от стойността при застрояване.

И затвор, и глоба за изродите, които си мислят, че стоят над закона.

Хората ли служат на "закона" или "закона" на хората? А "Закона" се пише от същите хора по които масово се псува всеки ден на територията на страната. Не виждам проблем че сградат, стара и необитаема постройка, е била срутена.

Тези които стоят над закона са основно съдии и прокурори. Вижте им делата с монополите, ОПГ Топлофъкация, ОПГ ЧЕЗ, ОПГ ЕВН, ОПГ Веолия. За мен Съдиите и прокурорите са центъра на организираната престъпност. Концентрацията на най-опасната държавна престъпност е именно там, от районните чак до касационния съд. До сега последните 10 години това се затвърди като аксиома! благодарение на ГРОБСПДПСДСБКП.