Избраха Анастас Анастасов и Венета Марковска за съдии в КС

Депутатите избраха зам.-председателя на Народното събрание Анастас Анастасов и Венета Марковска, зам.-председател на Върховния административен съд, за членове на Конституционния съд (КС) от парламентарната квота. Парламентът прикрива сигнали срещу кандидати за КС, заявиха вчера от ЕК.

Обратно в новината

Коментари - Избраха Анастас Анастасов и Венета Марковска за съдии в КС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кандидатът за конституционен съдия според мен трябва да е отлично запознат с материята и да има опит по въпросите на Конституционното право. Съдиите трябва да имат научни звния и да са доктори на юридическите науки,а политиката тук не трябва да влияе въобще. Да , ама не. На практика е точно обратното, избират се верни партийно и предани по душа на парт-лидерите карфиоли и карфиолки. Преди години в Конституционния съд се беше вмъкнал един мушморок - бивш общински юристконсулт, който дори се напъваше и за втори мандат. Голям ташак!

Това са членове на Конституционния съд. Този съд е извън съдебната система и не съди по дела за престъпления. Ясно?

Е баси мазния тип.

АМИ ТЕЗИ ОТ ГЕРБ НЕ СПЪТ.ТЪЙ КАТО СИ ОТИВАТ СЛЕД 7-8 месеца СЛАГАТ СЪДИИ КОИТО ДА НЕ ИМ ТЪРСЯТ ОТГОВОРНОСТ.ТАКА ЩЕ Е ДО КАТО СЕ ЗАТРИЕ БЪЛГАРИЯ. НЯМА СПАСЕНИЕ ОТ ТЕЗИ ДС-МИЛИЦИОНЕРИ И КОМУНЕТАТА.

На тая,от снимката,не е ли "попресъхнал кладенеца" та се е заиграла с този "тъпкач"?

Виждаш ли? Никак не е лесно да си "тъпкач", както си мислят повечето хора. Аз за това предпочитам да си плащам глобите. Щото една нощ с тая и ще пресъхна целия и отвсякъде. Брррр...

Важното е,че знаят и го правят на когото трябва,когато трябва

на морковска да не забравят да дадат и метла, за да баде точен прототип на баба яга.

садиите са гробокопачите на балгария. всички без изк лючение са корумпирани мафиоти и разбоиници, отгледани и вазпитани от разбоиническата червена пасмина.

ТОВА МОМЧЕНЦЕ Е С КИЛИЙНО ЮРИДИЧЕСКО ОБРАЗОВАНИЕ. НА КОНКУРС ЗА СЪДИЯ В АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД Е ИЗКАРАЛ ОЦЕНКА 3.00. НАИСТИНА ВИСКИ ПРОФЕСИОНАЛНИ КАЧЕСТВА. ДА НИ Е ЧЕСТИТО.

А нали КС ще дава "правилното тълкувание" на приетите закони, когато са сезирани за незаконосъобразността им? Преди около 12 години нали КС беше решил кои агенти на ДС не трябва да бъдат осветени?

Коментирате Анастас Анастасов, а не коментирате Венета Марковска. Това беше най-личния човек на Мултигруп в Българската съдебна система, а после и на Маджо. Съдийката, основен прототип на Таня Стоева, кадровик в сянка, посочила не един председател на ВАС като лесноманипулируем, бивш член на ВСС, играеща с всички, които дойдат на власт. Допреди беше човек на БСП и ДПС, сега е първа ГЕРБ-аджийка. И ако това е юрист с високи нравствени качества?!? Мълвата реди, че често самата тя диктува решения и мотиви за знакови наказателни и граждански дела, гледани във ВАС, а там случайни дела не попадат, да не говорим че именно ВАС решава 90% от важните бизнес и административни дела в България. ПОЗОР!!!

Значи е само за там.Такива ни трябват-гербаджийски лопати,но има кой да ги слуша

Ленчее, Ленче, пълен смех.

Резил!

Няма какво да казва Европа- ние сме такова мръсно племе, че нямаме нито срам , нито чуство за отговорност. Как може такива боклуци д абъдат кандидати и после да ги изберат- явно държавата е деградирала съвсем............. няма какво да кажа при положение, че ще трябва тия малоумни боклуци д аме управляват следващите години!

Пълна милиционерщина в държавата Б-ия. Всички знаем, че милицията е филиал на КГБ т.е. КГБ е навред в страната и нейните институции. Милиционерите са пълни некадърници, школата в Симеоново пък съвсем. Ха, ха-демократични промени в Б-ия, ха, ха! Браво на народа, който гласува за некадърнициии. Само така!

Kozl, политиците няма как да станат клиенти на конституционния съд, понеже той дава тълкуване по текстове от конситуцията, а не гледа наказателни дела. А ако направим мажоритарни избори, кандидатите за съдии ще станат политици и ще водят предизборни кампании.

Е,тия ми скрия топката-казано на жаргон-има ли съвест в тази държава,как е трътнало ,да я подарим на Ердогаан,казано на жаргон пак ,няма край гьонсуратът на избранниците на народа

ХАЙДЕ ЧЕСТИТО ВИ ОЩЕ 2 КАЛИНКИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Едната калинка от мъжки род,още малко и ще ме настигне

За Венета Марковска е ясно,но кой е Дарин Матов-НЕЗАВИСИМИЯ.Кандидатствал в предишните избори в листата на Генерала-неуспешно,след това към РЗС - успял да се докопа до парламента-виждайки,че групата на Янев/тогава безгласна и разпадаща се/се изхлузи като плужек и стана НЕЗАВИСИМ/всички знаят колко/.Мълчащ и невзрачен през по-вечето време в парламента,но подлагащ се при гласуване.Човек показвайки лицето на болшинството НАШИ тъй наречени НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ,незнаещи за какво получават заплатите си.

Знае,знае

И тези послушни хора ли ще защитават някакви права в Конституционния съд? Тези ли хора ще решават дали са манипулирани изборите?

Просто нямам думи! Ако това ще ни бъде конституционният съд, по-добре да се нямаме такъв! е най-корумпираният съдия в цялата система и това всеки професионалист го знае, а полицайчето от Ямбол ли беше, от Сливен ли /симеоновски кадър/, ще бъде един смешен послушко, какъвто беше и в НС. СРАМ И ПОЗОР!!!

Защо сте махнали името на Марковска, която бях посочила за "най-корумпираният01 съдия?!"

Съдебната власт е независима но изборът им подлежи на корекция. Все пак: член 1. $2 от Конституцията на РБ гласи : "Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция." Въпросите са два: 1. Има ли изобщо читави юристи, които биха се ангажирали? 2. Готови ли сме да протестираме ефективно когато не ни харесват своеволията на нашите избраници?

Конституцията ни е добра, но управляващите постоянно я нарушават. А за да става това, в конституционния съд трябва да се назначават калинки и послушници на управляващите.

Предвиждам скорошно изхвърляне на България от ЕС... Те хората търпят, търпят, но такива дебили като нас не са...

НА МЕНЕ И ТОЗИ ПЪТ МИ Е ИНТЕРЕСНО: КОЛКО ОТ 240 те НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ БЯХА /ПРИСЪСТВАХА В ПЛЕНАРНА ЗАЛА. НЕЩО ПАК НЯМА ДА ИЗЛЯЗАТ ПРОЦЕНТИТЕ КВОРУМ, МНОЗИНСТВО КЪМ ДЕПУТАТИ ПРИСЪСТВАЛИ

Тази практика я владееше перфектно тройната начело с Доган. Ако си спомняте хонорарчето му се оказа законно, хмм без да има диплома. Хайде пак гласувайте за БСП?ДПС,

Абе някой да знае къде са IQ146 и КАЛИТКО? Трябва спешно да внесат яснота по казуса. То е ясно, че цялата работа е комуноидна удурма, ама няма да е зле да излязат с компетентно становище.

И каква стана тя? От ЕК трябва да започнат да говорят като Борисов - ние ви предупреждаваме, вие си ги избирате?

Само се чудя, как точно, този селски кадия, ще облече тогата и ще си пльосне телесата в креслото на Живко Сталев в КС?

Много сте прав, като се сетя какви юристи сме имали в ЮФ, светла им памет и какви са избрани за най-висши магистрати.

Герб съвсем свалиха маската и го удариха през просото. Интересно ми е само пасле как ще очакват да получат добра оценка от Европа. Или просто вече им е ясно че на следващите избори са аут и не им пука

Ако управляващите мислят, че живеем в демокрация, много се лъжат. В демократичните общества висшите съдебни органи се избират пряко от народа, включително и съдебните състави. Тук е пълна измама в изгода на управляващите. Погледнете ги двамата избраници на ГЕРБ под прикритието на Парламента. Смехотворна картинка. Жалко и за резил. Живеем в класически тоталитаризъм.

Изобщо не им пука какво мислим, бъди сигурен...

До "браво", а ти видя ли в статията , че от ЕС имат забележки против Марковска.Просто всички политици явно гласуват, защото искат да си осигурят защита, ако евентуално ги съдят.

"Марковска - предложена от независими депутати, макар първоначално тя да бе фаворит на ГЕРБ." Това е подигравка с нашата интелигентност! Тази жена е предложена от "независимия депутат" Дарин Матов, който е от разпадналата се група на РЗС и сега в момента неговата субсидия е предоставена на ГЕРБ!!! Трика с предоставените субсидии е в това, че продажните негодници получават пари за всяка изпълнена поръчка от ГЕРБ. Така че той е точно толкова независим от управляващите, колкото и всеки редови тъп депутат от ГЕРБ. На подобни твърдения може да вярва "лошия мат'рял" който като коне с капаци гласува за тези непрокопсаници.

Излиза, че ако имаш голям джип, каквото и да направиш на пътя си невинен. По добре да бяхме останали част от Османската империя. Жалко за цялата държава. Можеш ли да си добре, когато всичко около теб са зле?

Абе не е точно така. Аз имам голям джип, ама си ме глобяват редовно. Като при тотализатора - с дребни суми, но редовно. Май няма да е зле и аз да почна да чу.ам някоя съдийка.

По добре си плащай глобите , магистралките са мнооого грозни : )))

като прочетох марковска веднага се сетих за един симпатичен и много честен адвокат марковски

За съдии в Конституционния съд се избират юристи с високи професионални и нравствени качества, най-малко с петнадесетгодишен юридически стаж.."(чл. 147, ал. 3 от Конституцията ) Анастас Анастасов - школата в Симеоново?! Та това дори не е смешно! Това е ПОЗОР за една демократична и правова държава!

Всичко е ясно. като гледам кой го е предложил: "Анастасов е предложен от депутатите Цецка Цачева, Красимир Велчев, Искра Фидосова, Цвета Караянчева и Тодор Димитров." как да не го избереш?

И къде точно е позора ?

данеби да е независим ????:)))

После пак се питайте,къде е независимото правосъдие и има ли то почва у нас!От ЕК ги знаят кой кой е,само нашите любими управляващи,нещо не се сещат.Както до сега.На кого ли му пука,за случващото се в правния мир на страната?Важното е да прокараме НА ВСЯКА ЦЕНА,богоизбраните,нашите хора.Такава арогантност,такава брутална жажда за лоби,власт.....а това е разковничето за бъдещата корупция,неосъдимост,безнаказаност....в крайна сметка-липса на работещо законодателство.Е,няма как да ни се получи лелеяното "оправяне".

Съдебната система за да е независима трябва да се избира пряко от народа - като законодателната и президентската институция. Бтв, Черничкия какво каза за този избор на КС?

Дълги години още няма да имаме независим български съд. И един въпрос ме мъчи - останаха ли невинни юристи в съдебната система? Щото ако няма, да закриваме тази гнила институция и да се доверим на ЕС!

браво такива хора трябва да влизат в КС- като Марковска. Решителна и не й пука. Ако трябва утре ще спре и разследването срещу Борисов.

Хаха! Никакво съмнение няма в това!

е, какво излезе бяхме мили с ГЕРБ, а те не избраха Екатерина Михайлова, а една жена с тъмни петна в биографията. Браво. Така ще има кой да дърпат за конците.

Как може такова престъпление от страна на Народното събрание....да слагат човек който е доказан със злоупотреби дори от Европейската комисия. Е......нема такава престъпна държава, никъде по света.

оо има много по-престъпни държави, но ние упорито се стремим да станем първата Европейска Буркина Фасо.

Нищо ново в смравдливия бантустан.

Бавно но сигурно комуноидните какценоми трябва да се махнат от всички власти. Видяхме докъде докараха най хубавата държава на БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ.

Млъкни, бе, не виждаш ли колко си самотун тук?!

Ама и от БСП, ДПС, СДС и ДСБ са гласували за него. Май ще да е удобен на всички.

С две думи и двамата са на ГЕРБ. Според мен съдиите трябва да са безпартийни иначе се получава, това, което е в България - Анархия и ограбване в невиждани размери!

Как и къде ги виждаш тези "безпартийни" в тази държавица?! Всеки, претендиращ за кариера и дори за някаква работа, се обвързва с в момента управляващите. Хайде, опровергай ме...

Как можаха този ШОПАР от Герб-Гроб, да сложат в конституционния съд. Вижте му шопарската муцуна.

Само като му видиш зурлата може да повърнеш.

За подлизурчерне и заслуги към ГЕРБ, техен верен слуга, ибрикчията....

Браво на ГЕРБ-номинацията.