ВСС единодушно отстрани съдия Владимира Янева

Висшият съдебен съвет гласува единодушно отстраняването на председателя на Софийския градски съд Владимира Янева от длъжността председател и от длъжност съдия.

Обратно в новината

Коментари - ВСС единодушно отстрани съдия Владимира Янева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Но в съдебната система почтените и работещи като пчелички съдии са много повече от корумпираните. Не казвам, че ги няма, но останалите са много повече. Не ги обиждайте, като ги поставяте под общ знаменател с такива, каквито има във всяка друга област от живота ни.

Как можаха да уволнят приятелката на Цецо Лъжецо? К'во става в таз партия? К'во става в таз държава?

loyola

Хайде да спрем с глупостите! Цялата работа е, че Янева е разрешила подлушването на близък на Цацаров... Затова и реакцията е такава.

Такаааа, а ще бъдат ли ревизирани всички съдебни решения, свързани с политици, взети по времето на управлението на тази Цецова семейна приятелка? Защото очевидно тези решения ще са следствие от корупционна сделка или търговия с власт на съответния политик......

По-надолу писах, че цялата тази разработка "Червеи" е огромен балон, който скоро ще се спука. Нека обясня, защо мисля така. Преди всичко, запознатите с организирането и функционирането на по-големите информационни системи сигурно се държат за коремите от смях, като четат подробностите. Никой не краде информация, като "преписва" целите информационни масиви, щото щ се задръсти с ненужна информация. Той трябва да знае, какво търси и къде да го търси. И сега: 1. Значи, "някой", който е по върхвете на МВР и ДАНС иска да "копира", "открадне" и т.п. информационния масив на МВР (което си е идиотизам, естествено). Той е толкова влиятелен и на такова ниво, че разполага дори със съдии (от нивото на Янева). Т.е. - има или личен достъп или има негови хора с такъв достъп. И какво прави? Вместо да заповяда на собствените си "къртици" в МВР и ДАНС (щото ако е толкова голяма работа, той има такива) с достъп до системата да му направят едно "copy & paste" (може и малко по малко), той си дава труд да иска СРС-та (незаконни!?!), даже да му удължават срока - това са все неща, които оставят следи. Но този "някой" не е идиот нали? Помните ли буса с подслушвачите? Нямаше "труп" (следи) - нямаше и престъплени. 2. Този "някой" всъщност е искал данни за трафика (това по думите на Борисов) - т.е. не е подслушвано, не е копирана информацията, а само трафик-данните. Те могат да му донесат само някаква частична информация, кой с кого е свързан (и да си прави изводи - напр. ако Х се обажда по 10 пъти на Z двамата дали са любовници или въртят мръсни игрички) и кой - по какви информационни масиви работи (ама той това и и така си го знае - щото нивата на достъп се регламентират със заповеди), но нищо повече. Ерго - цялата история е специално скалъпена и някой на някого е заложил политически капан. На кого - скоро ще видим, а от кого може и никога да не научим.

Човек трябва да избира приятелите си, иначе "изпира пешкира".

Ах, тази еластична устичка....

ГЛУПАК СИ МИ ТИ

Кой е наредил на Янева да подпише тези неща!!! Тези лица навярно са от МВР ДАНС. Защо не се цитират тези лица - те трябва да бъдат веднага елиминирани или уволнени!!!

В съседния вход търсят чистачка.

Браво, вече се оправихте, убихте корупцията, шуро-баджанащината и станахте хрисими ангелчета, да, ама - не, известна е приказката за вълчо и кожичката, но очакваните положителни промени на ниво "шалтер" са мираж, тези са пудра в очите и новината е поредният кьор-фишек, политическо смехотворно рокадо....срам и позор

Рекох и тролчета на Янева:" Вземи тука тази кошница че искам да изръшна системата на МВР-то. Позачуди се. Кво ти пука,рекох,най много да те изгонят, все пак цяла кошница плодове"...таа така стана както винаги общо взето - много много не се дърпат . Ама те ме познават - знаят че компромат може да играе, та от мен няма отърване тролчета - изроди мои.

поставете доган под карантина за два месеца и ще ви станат ясни много неща!!! нещата започват да се наричат с истинските им имена,което е хубаво и много скоро ще станем свидетели на грандиозни за нас разкрития! още няколко бисеровци са на път да се преоткрият!!!

У нас се осъждат само за кокошкарски работи,а не за убийства,за присвояване на крупни суми,за изсичане на горите с благословията на правителството и отсеченото заминава за съседните страни без проблеми.Явно и сега службите са подслушали някой и нещо,което не е трябвало да се чува и съдията,която е дала разрешението си я осъдихте,но нали някой от правителството и наредил да си сложи подписа.Тайна!!!

Тази не беше ли семейна приятелка и протеже на Цецо престъпника. Онзи дето е осъден пък вместо в затвора е в Парламента

Бг-сЪд.система е ябзлкова градина ,която 26г. ражда само ГНИЛИ ЯБЪЛКИ...

И червиви.

Работя като адвокат и от 15 години си блъскам главата в тази стена. В интерес на истината, болшинството съдии са честни и почтени, но те никога не са били допускани до управлението на съдебната система на каквото и да е ниво.

И аз съм запозната с този проблем. Приеми, моля, 200 плюсчета!

Нямало подслушвани от протестиращите! И какво правим с ония кресльовци от парламента дето се деряха, че са подлушвани? "Генерал" Атанасов и Раданчо или да се гръмнат или при Цеко да трупат заедно трудов стаж в пандиза!

Истрихте ми "На нивата", сега Вие, нещо пишете, да вида колко пари, или по-малко от тая струвате? една Шарлия, Тодорка

Както е тръгнало, дано ни споходи и благата вест, че ментора на Янева Цеко Ушето е въдворен в панделата!

само червеите по върховете ли ще съдим ами долу по низините -тях кога ще линчуваме. дано тях червеите ги изядат.

Така ще направят вместо в затвора взели , че я отстранили. Смешна жалка корумпирана държава и сиситема

Янева е грозно лице на съдебната система, но това пак е поръчка на ДСП, защото тя е човек на Цветанов. Никой не казва защо няма да съдят останалите герпи в този филм...шефовете на ДАНС, ДОТИ и поръчителите на това подслушване.

Кога България ще стане поне една шибана Румъния и вкара в затвора гадните еври като Костов, Кобурготски, Шулева и т.н?

Хубава жена,поклон!

Кой ще разследва Цацаров за опорочаването на изборите с тая измислена Костибродско - Дудукова - Мая - Общата афера!

Кой? Кой? А?

Разбрали сме се вече, И, оная, дето я чука, кривото магаре ! Дабе да, и двамата от Новата?

Ако не беше аферата и ако Боко беше "спечелил" изборите, как и на какво основание щеше да иска кредит от 16 милиарда? А? Сега лумпените му вярват, че Орешарски е виновен, ама без Орешарски Боко нямаше да има кого да натопи!!!

Ще се изкефя ако обявят преназначаване на всички магистрати до един като минат на юридически тестове, психически и такива за лоялност, включително полиграф. Цялата процедура ще отнеме не повече от месец и ако трябва мисля, че можем да си позволим да спре съдебната система за един месец, тя от 25 години е спряла така или иначе. Тези, които се провалят на тестовете, забрана за заемане на длъжност в съдебната система поне за 5 години и на тяхно място конкурс за нови кандидати. Конкурса да е публичен, с голяма уважавана комисия и наблюдатели от чужбина, медиите и граждански организации.

Мечти, мечти, мечти..... Иначе хубави, но за съжаление мечти :)

Направо се е саморазкрила и няма никакакво място във ВСС. ТОлкова много арогантен слугинаж и лицемерие съсипват съдебната система. След аргументирания отговор на Гл. прокурор (в случая) колегите на тази дама от ВСС трябва да я помолят да се преквалифицира на друга позиция, защото уронва името на институцията ВСС.

Само от столичната митница ли?Според мен абсолютно всички митничари трябва да доказват дали имуществото им е придобито по законен начин.И полицаи,и политици.Чудя се как очевадни неща не правят впечатление на оплицията???????Защо ли?

А Мирков и Златков от Столична Митница, до кога ще ги бавите.

близка приятелка на абсолютния престъпник Цецо кумецо?

Съдебната система у нас се е превърнала в публичен дом, пълна е с нечистоплътни жени със съмнителна репутация.

и мъже, ако позволиш да допълня.

Обвиненията са за това,че Янева е позволила използването на СРС за по-дълго от позволеното време.Иначе,братя,май се почна....И тука ги запукаха мафиотите.Знаех си,че Европата трябва да ги натисне.По ирония на съдбата и Цв.ЦВ. и Янева май ще полежат в кауша.Само едно ми е интересно-като познавам нашего брата и мисля,че сме доста крайни.Тука голям сеир ще пада.Ние,българите,като ни падне пердето и не мислим.Та,мисля,ЗАВЪРТИ ЛИ СЕ ЕДИН ПЪТ ПРАВОРАЗДАВАТЕЛНОТО КОЛЕЛО И МИТНИЧАРИ,И ПОЛИЦАИ,И ДЕПУТАТИ И Т.Н.Дано не съм наивен...

Не ми се вярва, но ми става хубаво като си го представям.

Съдебната система и нас се е превърнала в публичен дом, пълна е с нечистоплътни жени със съмнителна репутация.

Така трябва да се действа, но дано не се окаже, че с отстраняването на тази съдийка операция "чисти ръце" в съдебната система приключва и реформата се счита за извършена. Докато предстедателите на съдилища и прокуратури не се избират от самите съдий и прокурори, а от политическия орган ВСС, проблеми ще има винаги.

Тази Дама не беше ли на Цв. Цветанов семейна приятелка ! Дори той я уреди с тази работа след майчинство .

Оказа се, че който "играе по свирката" на Цветанов и Борисов, рано или късно изгаря. Така си провалиха кариерата Кокинов, Роман Василев, Петьо еврото и др.

В БГ ,26г. гнили ябълки с яки заплати и големи бонуси.

Ако не си спомняте чия семейна приятелка е съдия Янева - да ви припомня - на Цветан Цветанов

Но сега я гонят за действия срещу Цветанов. Та някои въпроси са малко по-сложни.

по това време цветанов беше подсъдим и разследаван - кво правим сега???

А дано, една от ГНИЛИТЕ ЯБЪЛКИ ,да влезе в затвора...

Не брато, цялата кошница с гнилоч на боклука!

Тази история ми прилича на саморазправа по нечестен начин със съдийката. Мотивът за разрешените подслушвания е смешен. Ако ги разреши - защо ги е разрешила, ако не ги разреши - защо не е и на съд като Цветанов. Защо не преследват тези които са ги поискали и фалшивите мотиви с които са ги поискали? Явно Цацаров е получил указания от господаря си КОЙ.

Тя да каже кой и е наредил. Аз не съм адвокат на това корумпе.

Несръчен опит за манипулация! Трябвало е да приложи разпоредбата посочена в закона. Не го е сторила, при това съзнателно! Кой, защо и прочие, не че са маловажни въпроси, но нямат отношение за съставомерността на деянието, дори да са определящи за разриване мотивацията на извършителя!

Не разбрах само, дали тази Янева е отстранена, докато трае разследването или изобщо. Макар че е все едно. Сега се разиграва поредният спектакъл за балъци, щото принципно, законосъобразно действаща съдебна система в България - това звучи като "дървено желязо". Цялата тази истерия около "Червеи" е просто поредния огромен балон, който скоро ще се спука. Знаем, какво става в подобни сигуации - луд ентусиазъм, пълно объркване, провал, наказване на неучаствалите, оправдаване на виновните и награждаване на неучаствалите. И после пак отначало, с друга гръмка разработка...

Ако прочетеш статията, може и да ти стане ясно.

А прибирайте и мъжа ѝ от РВД, че само го точат туй предприятие и лампичката на Фалкона пак светна.

За Бг-съд.система има само една дума ,....НАГЛОСТ. Бг-СЪД.СИСТЕМА ТРЯБВА ДА СЕ РАЗПУСНЕ . Минаване към румънската СЪД.СИСТЕМА,макар и временно.

ГОВОРИ СЕ ЗА ЧЕРВЕИ ... ОБАЧЕ ЧЕРВЕИТЕ БИЛИ СЕКРЕТНИ .... НЯКОЙ НЯМА ЛИ ДА КАЖЕ КОИ СА ЧЕРВЕИТЕ ? ДА НЕ СА СЛЕДЕЛИ ДЖАРО ИЛИ ДЖАРО Е СЛЕДИЛ ДРУГИТЕ ????

АМА ТОЙ ДЖАРО ИГРАЕШЕ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ ... .. ЗНАЧИ НЯКОЙ Е ПОДСЛУШВАЛ ДЖАРО :)

Янева пък и нагла,....не се явява !?

Пак шедьовър: "нерегламентирано разрешаване за използване на СРС". Как може да е нерегламентирано, като законът изрично изисква да се разреши от съдия. Съдията от своя страна решава само по закон, по съвест и по собствено убеждение. Щом е разрешила, значи така е преценила, нейно неоспоримо право е. Никой не може да я съди. Ако е имало нещо, което да я усъмни, щеше да го спре. Ама е нямало. Да се разреши СРС не е престъпление. И не са настъпили никакви вредни последици. Изобщо преследване на инакомислещите, никаква правова държава не сме.

Шедьовър е разрешението " СРС срещу информационна система" вместо срещу конкретно лице и за "Срок 300 дни" без мотиви в искането и в разрешаването. Верно шедьовър...

Коя е тази Юлиана Колева дето се противопоставила на отстраняването??? Я и нея да е уволнят!!! След като показва че е с мафията!!!

d4

призванието на всеки съд е да раздава справедливо правосъдие. според законите в държавата. но понеже отдавна няма държава и закони, които да се спазват и да са валидни за ВСИЧКИ, "неподкупния" "безпристрастен" и "справедлив" български съд не би следвало да съществува. Предлагам всички дела да се отложат за неопределено време или да се гледат в Китай, Тайван, Сев.Корея, Пакистан, Иран и където се сетите....

И защо питате тази небеше ли на еди си кого еди и какво.Беше .Е и какво.Гущерът къса опашката си.

Ама се очертава май Цецо да свърши най после нещо смислено. Да ни умие съдебно-системните очи пред целокупния ЕС - няма само румънците да вкарват баскет в панделата я ...

Все още няма вкарани в панделата...Когато вкарат министри на финансите в панделата и начланици на БНБ, тогава можем да кажем че сме стигнали Румъния!!!