Протест за Куршум джамия: Уважаеми съдии, пазете историята!

Десетки жители на Кюстендил и Карлово протестираха пред Съдебната палата в София в защита на карловската Куршум джамия и още две джамии в Кюстендил.

Обратно в новината

Коментари - Протест за Куршум джамия: Уважаеми съдии, пазете историята! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ние пък ще ви вземен Желязната църква "Св.Стефан" в Истанбул и "Св. Георги" в Одрин, ако не ни върнете Черна джамия "Св. Седмочисленици" в София!

Подкрепям протеста ! Всякакви минарета , текета , джамии и прочие недоразумения са построени върху свещенната Българска земя. Място за претенции , юридически и исторически няма . За разликата от Българските земи в Беломорска Тракия . И не само там : )))

Добре че съм мюсюлманин.Това ли ти са християнските ценности...ха..хаЯ питай историците колко българи изповядват Ислама?Ислама е българска религия от векове ако не си разбрал още..ха..ха

да и много българи са се разделили с главите си, само и само да не изповядват исляма

(3) Традиционна религия в Република България е източноправославното вероизповедание. Наври си "ислама" ...където искаш, по избор!

"В Турция са българи" за да е министър в Турция означава, че не се е писал българин.Понел! макар че говори перфектно български.

Грешиш! В Турция има и министри помаци.Мой втори братовчед е такъв.

какво чакаш , отивай и ти при него - дьонмета като тебе не ни трябват!

Няма проблем, джамията може да остане. Ама турците даа и ходът в Турцъя.

Значи може да има руска църква , а не може да има джамия за българските мюсюлмани?Ами като гледам повечето изменици путеноиди са православни...

Ааа - изменниците Путиноиди са първо комунисти, а после са станали православни. Нали религията беше опиум за народите! А теренът за руската църква е закупен, не е заграбен.

България е хакана с джамии! Иди в Родопите - направо потрес ще те обземе!

Не си прав.В Москва се строи по-огромна джамия и от турската.Гледах курбан -байрям в Москва.По улиците на Москва имаше повече от 300 000 мюсюлмани да се молят на улиците...

Къде е парадокса?Патриотични са само тези които са били православни християниа..ха Това си е чиста религиозна пропаганда и репресия. После се чудите от къде се финансират мюсюлманите. И защо в българския съд има само християни?Не ви ли прилича на светата инквизиция.

На последния ти въпрос Смаилчо: - Щото когато по "татово " време имахте ПРИВИЛЕГИЯТА да влизате с предимство да учите за ВИШО ,вашите "съветници" ви казваха да садите тутуна ,щото от него се изкарват много пари. Е ,вярно ,сега доста ваши си накупиха дипломи и могат да се опитват да станат я адвокати ,я съдии,но то само с тапия не става. Трябва и акъл.

"Щото" (защото ) сте много грамотни та деца туркини печелят първи места по български език в България.Ти тука си вкара автогол..ха..ха.Едно време са позволявали на умните и красивите да стават мюсюлмани.Другите ги оставяли да си ръфат свинското...ха..ха.

Като си дойдеш от Германия в Кюстендил, ще се молиш в къщи. Ще си постелиш там някакво чердже, пък се кланяй, маай главата у земята, пусни си през това време едно маане и се кланяй с часове, ако искаш!

Какво искат тия? Нали само са "присъствали"?! Хайде да се хванем за тази дума, тогава не само е наглост да искат каквито и да е имоти, ами трябва да си платят вековния престой! Не е била през османското РОБСТВО/ИГО властта в тях ли, не са отнемали живота и децата на българите и имотите им ли, или са били на хотел тук или под наем?! Или тогавашните българи са ги поканили да присъстват и са им подарили за посрещане земите си и те за благодарност са ги изклали, ограбвали и са ги убивали в продължение на векове?! Така че, щом са "присъствали", пак казвам, да вземат да си платят за присъствието! Да заведем ли ние, българите, иск, та да се разбере най после що е това "присъствие", що е робство, що е България, българска история, българска земя, българи и що е нахлуване, клане, заграбване, унищожение на българския дух и вековно натрапничество.

Вие не разбрахте ли, че практически нищо ваше няма в България? Дедите ви са дошли като завоеватели и са грабили, не са купували, следователно нищо ваше няма. Грабежът при всички обстоятелства е незаконен. А повечето джамии в БГ са строени върху развалини на църкви, така че стига се напъвахте да тълкувате историята.

Дали Византия не би следвало да има претенции към всичките разрушени от тенгристките Хуно-тюркски племена след нашествията след 680 г.по нашите земи?

Ако ще намесваме ОТДАВНА НЕ СЪЩЕСТВУВАЩАТА ВИЗАНТИЯ, то поискай си и "Св. София" в КОНСТАНТИНОПОЛ! ;-)

ние имаме земи ,заводи, къщи и имоти в България ,така че не пиши неверни неща

Зависи към кого се отнася този повик.Той и мавзолея беше история ,но един тъпан не можа да прозре това и стана за смях ,мъчейки се геройски цяла седмица ,докато го взриви.Нашите бащи го бяха изградили за по малко време.И сега софия сигурно щеше да има пари поне да запълни дупките по улиците.Та така с нашите "историци".

на какво прилича това вав 21 век човек да си доиде от германия в кюстендил и да няма каде да се помоли???

Е, и? Ами отивай в църквата, като искаш да се молиш! Пък ако не ти харесва - ей я Турция къде е, оди там и бий метани доде слънце зайде...аре друм оттук, това е християнска държава!

Влез в църква, чедо! Аз и оттам ще те чуя!

Ама в Германия нямате ли си джамии? Бързо да си построите една-две в Берлин. И се молете колкото искате.

съдът се произнася според доказателствата за правото на собственост, не според историята, ако искаме да се правова държава

да не си онова неграмотното Анифе???

Дори и така да е пак няма как да стане. Но щом трябва да вмъкнем правото на собственост да се започне отначало. Въпроси: Кога и въху каква земя е строена? Документ за собственост , закупуване на земята? Ако няма документ за собственост и земята е държавна тя по право притежава и имота. Хайде стига сме говорили нещата от там от където ни харесва. Или цялата истина или нищо. Така е справедливо.В последно време не гледам телевизия заради злоупотребата на възродителния процес /25 години се манипулира с това/ за цели на Местан и.... Аз бих го попитала г-н Местан. "Какво ще каже за баба ми , която е взета от дома си на 13 години без никакви обяснения , и сестра и другата ми баба, разказваше как като са ходили до Одрин, са я гледали на един прозорец да плаче и вика заключена." Историята не започва от възродителния процес , Историята е тежка и трябва да я прочетем , да си направим изводите и да продължим напред. Това ДПС не направиха. Продължават да манипулират лектората си и да злоупотребяват. Всяко нещо си има граници , а и търпение. Прав беше един депутат от народното събрание който каза: "Възродителния процес е направен от комунистите, в които редици бяха и хората от ДПС." Народа никой не го е питал както и сега.

темата, искам да кажа това което никога не се променя! Хора, когато се протестира, то не излиза само една шепа хора - това изобщо не ма впечатлява! Редакторката поставя няколко бедни снимки т.е. няколко човека дори с обърнати плакати и някой са се завили с националното ни знаме като че ли е парцал. От мен никакво уважение!

Протестиращите видимо не знаят, че има споразумение за взаимно възвръщане на имоти. Ето какво пише в.Труд "Разследване на "Труд" година и четири месеца след като Турция върна на българите в Истанбул 7 стари екзархийски имота, показва, че настоятелството на българската църковна общност там още не може да ги оползотвори." докато джамиите в България тутакси ще бъдат оползотворени от предприемчивите български турци.

Те заваллиите не могат да проумеят че с протести или без джамиите ще се възвърнат на истинският им собственик - мюфтийството.

какъв ибрик и безродник си бре Благое!Готов си еничарин!

..."български турци", викаш;о) Дали в Турция съществува такова понятие като "турски българи'? В България сме българи - а българите изповядват различна религия !!! Набийте си го в канчетата!

По твоята логика току що на бесарабските българи им разказа фамилията....

А в Украйна как е, има ли българи ?

Джамии в анадола, ние сме християни!

Моля, направете следващия протест в почивен ден и го оповестете. Искам да се присъединя.

Струва ми се че Имаме решение И ЗА това, Колега ! (Е пред Нас-Всички. Тук Точно-преди.)

Въпрос към Нас-Всички : - Сме ли ЗА Взискванията на Протестиращите ?

Шило

Сме, но трябва и пред НС.

И Куршум днамия е наша, и самият град е наш, и името сме му дали ние- Карлъ бей е бил ( според всички, не само турците по онова време) много мъдър и човечен управник Това деление до нищо хубаво няма да доведе, ние не сме тръгнали да обсвбваме български църкви, и не ми говорете какво е било преди 500 години, по това време ВАШАТА църква е убивала милиони годишно тук в Европа и в Америка под знака на кръста

интересно кои разби ,,кръстоносците,, които колеха по ,,светите земи,,??? ние също не слагаме под един знаменател ,,шиитите,, и ,,сунитските радикали,,!!!

аха, усещам аз че не си довършваш мисълта... и джамията ваша, и града ваш, пък и държавата си е ваша, нали фес такъв?? ще ми говори за "деление", наследник на най-голямата напаст в историята ни, на свирепите орди които са опустошавали всичко по пътя си и са ни държали в средновековието векове наред... много жалко че не са ви натирили преди 130 години всички обратно в Анадола, а джамиите ви не са били сравнени със земята до една...

Точно НАШАТА църква надали ;) Града преди е бил село Сушица, а джамията е строена с материали от разрушения манастир "Св.Спас". Ваши неща в Турция, тука йок.

Практически нищо не е ваше. Вие сте дошли като завоеватели и сте грабили, не сте купували, следователно нищо ваше няма. Грабежът при всички обстоятелства е незаконен. А повечето джамии в БГ са строени върху развалини на църкви, така че хайде не се напъвай толкова да тълкуваш историята.

Айде още един дето се е научил да пише на кирилица, но не е научил историята на държавата СИ. А тя започва от 681 ( а според някои исторически хроники дори преди това), а не от 1396 !!!

първо се научи да пишеш грамотно,на езика който ти дава правата в тази държава,и тогава казвай кое е ваше и на кой принадлежи...ТУК Е ВСИЧКО БЪЛГАРСКО И СВЯТО

Живков добре ви подкара...

Да върнат старите граници на България ,до Одрин всичко е българско,тогава да имат претенции.Б..ти и нахалните!Ако и това не успее да защити Бг.съда ,тогава наистина нямаме държава.

ВСИЧСИ ДА ГИ ИЗСЕЛЯТ В ИСЛЮМСКИ ДЪРЖАВИ-ТАМ ДА СИ СТРОЯТ ДЖАМИИ НАВОЛЯ И ДА СЕ ГЪЗУРЧАТ СЪЩО!! ВСИЧКИ ДЖАМИИ ДА ГИ РАЗРУШИМЕ! ТУК Е ХРИСТИЯНСКА ДЪРЖАВА-ПРИ МЮСЮЛЬМАНИТЕ НЯМА НАШИ ПРАВОСЛАВНИ ХРАМОВЕ, И НИЕ НЯМА ДА ИМ ТЪРПИМЕ ГЛУПАТИТЕ ДЖАМИИ!!

Решение: Поради изрекъл срок на годност се събарят и строят наново небостъргачи. Пари да се ваземат от Злато БГ.Сега Канадската/ САЩ фирма гепи Морган/ съотношение 99 :1 да се промени 0:100 за БГ. Тия които подписаха да се вържат на кубето на Ал каНЕВСКИ да ги видим. да лъскат кубето с четки за зъби.

Едно занам, че ние трябва да решаваме проблемите помежду си с разбирателство.Няма българи,турци,арменци или евреи всички сме равни пред законите и сме преди всичко хора.

То и св. Седмочисленици и Археологическият музей в София са бившите турски Черната джамия и Голямата джамия, и е задължително да се възстановят на мюфтийството.

Съгласен! При условие ,че мюфтийството ВЪЗСТАНОВИ ВСИЧКИ изгорени и унищожени църкви ,манастири и училища през ония 500 години.

живеем в ,,епохата,, на ,,империята отвръща на ударът,,!!! не случаина е и ,,активноста,, на местан!!!

Турското мюфтийство не може да претендира за собственост върху имоти които не владее. За въпросните имоти Държавата се е грижила в продължение на много десетки години, затова вече са Държавни.

БРАВО НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ! ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ СА ТЕ!

ПОСЛЕ ЗАЩО ГЕРБ ПРАВЯТ ЧИСТКИ НА РАЗНИ ПОСТОВЕ НА ХОРА ОТ ДПС! ДА ГИ МАХАТ!ДПС СА ОЗВЕРЯЛИ,ЧЕ НЯМАТ ПРАВА КАКТО ИМАХА ПРЕДИ. НИКАКВИ ДЖАМИИ ДА СЕ ВРЪЩАТ НА МЮФТИЙСТВОТО. КАК Е ЕДНО ВРЕМЕ ПО ЦАРСКО ВРЕМЕ НА СА ГИ РАЗРУШИЛИ И ДА НЕ СИ СПОМНЯМЕ ГРАМ ЗА ТЯХ СЕГА. А НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ И МИ ПУСКАТ ТУРСКИ СЕРИАЛИ.ДАЙТЕ ЕДИН ПРОТЕСТ КАТО ХОРАТА ДА СПРЕТНЕМ В В СОФИЯ ВЪВ ВРЕМЕ КОГАТО ПОВЕЧЕ ХОРА МОГАТ ДА ИЗЛЯЗАТ.

"Ние не желаем чуждото, тоест онова, щото не е наше; но не желаем да дадем и другиму своет,

Документите казват друго!

Що не върнете Константинопол на гърците барабар със Света София?

Именно де - България си е съществувала като държава тук, по тези земи, много преди да нахлуят османските орди! Така че претенциите на брадатите мушмороци са неоснователни! Чети историята, Смаилчо!;о)

Адпарух да не би да е изкарал нотариален акт за Онгъла - стига смях!

те така като са тръгнали,ще искат изцяло да си върнат не само джамиите ами и цялата ни държава тъй като са господствали насилствено цели 5 века..

А репарации ще искаме ли?

Имам само едно питане към претендиращите: преди да станат "вакъфски" чии са били тези имоти?! Защото България като държава си е тук, по тези земи много преди нахлуването на османските орди!

Имаше една песен "И ловец съм и рибар съм..." чакайте да ви я изтананикам "и без ЮП сме, и с бежанци сме, и с натовски командни центрове сме, и джамии сме и на народа мамата е*али сме" ... е не се римува много ама ме разбирате :)

В България по официални данни има около 1200 действащи джамии, а неофициално са може би към 1500. С тази бройка България оглавява класацията в Европа и се нарежда редом до арабските страни по брой на джамии на глава от населението. Мисля, че текущата им бройка е предостатъчна за да искат нови и нови!

ех...ако исляма идваше и с петролните кладенци да се замисли човек! А то само лошото без хубавото :(

Какво решение може да очаквате от депесарския съд ? Утре като едното нищо ще реши, че цяла България е собственост на Ердоган, защото Отоманската империя е била притежание на султана.

Шило

Защо да е ДПС-арски? Не защитавам никого, но съда прилага закона такъв, какъвто е- хубав, калпав, продажен ако щете. За това, искането за качествени закони- към НС

Депутатите. Но гласът на народа е глас божи, не на депутатите...

ти каква полова ориентация имаш? Поради что се срамиш да кажеш, че си от "третият пол"?