Втори съд оправда ген. Шивиков за присвоени одеяла и дрехи от Афганистан

Бившият военен командир беше обявен за невинен и по още едно обвинение

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Едно време съдиха един полковник за присвояване - беше дарил легла (русенски) на интернат или старчески дом за да не ги бракуват и изхвърлят при закриване на поделението. Ама те не били негови - трябвало да се бракуват и изхвърлят. Щото ме съмнява на ген. Шивиков да са му трябвали одеяла...

отличен кандидат от бсп, гласувайте за комунистите..

Да съди България в ЕС!!!! Да го компенсират поне 500 000 лева! Заслужава човека!!!

Абе и ти си грозен но кво да направим... Да не би да си от обратната страна ? Където заедно с другите джендъри нагласихте човека

Абе тоя шапкар изглежда много глупав и грозен бе!

Абе тоя тъп шапкар е много грозен и примитивен бе! Прилича на селски кмет или партиен секретар на. ТКЗС.

Достоен човек... Смачкаха го като по учебник. Немога да разбера защо още не е оправдан и с поднесени извинения и обещетение за което той заслужава...също така гадните мерзавци който стъкмиха делото да бъдат съдени и порицани публично като изменници на родината.

кликата около гейберастите смачкаха Шивиков, защото в него и растящия му рейтинг видяха пряка заплаха за пожарникарския шланг! Това е истината. Съвсем друг щеше да е политическият живот в страната. Представете си генерал от нато в запаса, с мисии и неопетнено име, с постъпки пред обществото в негова защита... А не сега да има разни псевдопатреотари винкели, златки и цялата останала гноясала шайка, която крепи шлангаджията на власт!

Значи върнал под опис -това е престъпление /макар да не се знае по кой член и коя дупка в закона/ Което в прав текст гласи: ДА ГИ БЕШЕ ОСТАВИЛ НА ЕДИН АФГАНСКИ ТЪРГОВЕЦ "ДАРЕНИЕ" за да не наруши закона за "подаръците" И вероятно това е от негови "колеги" дето хем ги сърби" (видиш ли генерала е печелил валута) "хем ги боли" че е върнал "подаръците" и за тях не остава нищо.... Чудя се има няколко търговци на вещи от вещеви складове (кирки, лопати, медицинско оборудване, кубинки и прочие) те какъв произход имат. Това са гарнизони като Шумен, Ст. Загора, Сандански .... Дали "жалбата" към генерала не е от някой търговец лишен от стока за търговия

Вижда се че този човек не е присвоил и 1 стотинка... Каква мерзост и колко омраза са тресяли обвинителите! Както във вица - "не е за вярване", "абе за вярване е, ама не е за разправяне"... Българска работа, даже не е и циганска... Същата, като историята с Кирчо Киров на НРС.

Какво се вижда? Не вярвам да има генерал, който "не е присвоил и стотинка". Иначе специално тоя просто е пречил.

След като е извършил тези икономически престъпления, защо е оправдан ?

Защото при военните е така - бивши, настоящи...като свински черва са навързани. В армията нямаш никакъв шанс без дебели и надеждни връзки - тоя пич явно не ги е изгубил, макар че има и силни врагове.

След като прочетох статията се чудя нашата прокуратура бездарна ли е, поръчкова ли или и двете? ;)

Абе, не съм запознат, ама като ги измислят такива дела: откраднал одеало, възглавница и мръсни чорапи - и си мисля, че нарочно му готвят импийчмънт :)

Доколкото знам искаше да се навре в местната политика, а там военните и семействата му биха гласували под строй за него. Не вярвам да е точно невинен - по-скоро е вършил нещата, които всички висши военни правят, експолатацията на войниците за собствени нужди например; просто местните неармейски величия явно са му вдигнали мерника, усещайки, че се кани да бърка и в тяхната копаня.

Когато искат да притиснат някой, герберската Цацаратура е безкруполна.Всички наприятности за генерал Шивиков се получиха след като не се съгласи да бъде кандидат кмет на Герб.

Всеки обвинен за големи далавери вече е оправдан, та даже и обезщетен - но този изплатили 100 000 лв за неимущедтвени вреди, на онзи 150 000 лв за уронване на престижа /те били имали престиж - ах !!!/, и т.н. Майсторски беше оформен наказателния кодекс веднага след преврата - юристи казват, че сега "приватизаторите" на България с пръст не можеш да ги пипнеш.

Сега да не вземеш да сравняваш ген.Шивиков с Христо Бисеров?

tonk11

До колкото си спомням тогава Шивика трябваше да отиде на някаква позиция в щаба на НАТО и му спретнаха този фарс. На негово място отиде едно никому неизвесно офицерче дето не беше виждало пушка на живо.

Очевидно не е подготвен за генерал и не е чел обясненията на негов велик предшественик Георгий Константинович след ВСВ, когато го обвиняват, че е присвоил за лично ползване много скъпи фашистки мебели, картини, вази и друга аристократична утвар, която обаче е Военен трофей и е платена с кръвта на милиони негови сънародници. "Не съм се сетил и дълбоко съжалявам, че не предадох тези вещи за съхранение във войсковите складове, за което съм виновен" казва роденото в пасьолка Стрелковая малко мужиче , станало известно като громител германский -Маршал Бръмбаров.Тази му постъпка е използвана като претекст да бъде свален от ЦК и от длъжност Министър абароньй и е натирен в пенсия ...на улицата. Там са имали някаква доблест и съдебно дирене. У БГ Нема нищо. Не ясно дали на нашенския генерал някой не му е подшушнал да извърши действието и сега се спотайва зад сянката Пръч сикстийн. Така се вербоват кадри.

Българин да даде нещо безвъзмездно. Да ама не.

Бая ти Тодър не ни ли даде безвъзмездно ... мизерия ?

Просто не им е бил удобен. Класическа схема да извадиш някой от играта, който си върши работата като хората. Примери много и ще стават все повече.

Това е на доста ниско ниво с тези одеала.

Искали са да го извадят от играта, бил кандидат за командир в някое от подразделенията на НАТО. Руските другари обаче не харесаха това. И те ви вазе нафталинена история.

Ако не сложите Русия няма да ви платят за писанията ли?????Нещо се напънете та прочетете кой и за какво направи този сценарии и се вгледайте в миналите месеци как добре са го усвоили вече....

От цялата работа се разбира, че съдят генерала за това, че е запазил военно имущество, вместо да го раздаде безвъзмездно на маймуняците в Афганистан! Никъде не се споменава, че се е облагодетелствал с нещо. Но, явно не е искал да играе по свирката на мутрите.

ПРИСВОЕНИ - това означава взел ги е за лично ползване без да плаща .... АМА .... те били пристигнали на летище Пловдив /по опис и номенклатура/ .... Е .... е как няма да го оправдаят .... А ... ако и наистина са отишли и за детски домове ...?!

Т.е. генерал, който се е възприемал като кмет...

армейския бай Ганьо

ама тоя балетен генерал от Банкя.

Тизи не е българин, чист руснак си е.