Съдът в Мюнстер се зае с пирамидата на Ружа Игнатова

Започна дело за измама с криптовалута - вероятно първото от този вид в света. Но главната мошеничка - българката, така и не е открита

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това не е било и никога няма да бъде крипто валута и няма нищо общо с блокчейн, като технология. МЛМ ПОНЦИ схема на базата на техническата неграмотност и алчност на групата, която е таргетирала много умело.

Не съм възпитан да чакам от умрел писмо. Аз загуби от нея немам.

Майко мила! Убава кака. Готов съм да я скрия и никой не ще я мерне. А и никакви нужди няма да чувства!?

Това ще си е саможертва...като на връх Вола!

тая игра е една от най-старите, аз лично участвах само венъж за да разбера какво е и се минах само с левче, но то тогава стигаше са обяд и вечеря; виждал съм я да се играе с кибрити, с марки, с пощенски картички, с книги, с 5 лева и дори с 20 лева, а също и с продаване на пакети кафе, принципът си е все един и същ - пирамида, спечелва само този който е на върха... тая кака й е дощло наум да използва за примамка технологиите и крипто валута щото това сега звучи модерно и скъпо и вместо 5 лева, 50 хилки евра... апропо, никой не съди компанията за кафе дето го дистрибутира на същия принцип до ден днешен, потърсете из нета коя е, фатката е че се рекламира че има добавка от някаква китайска гъба дето (уж) помгала срещу рак, и всеки може да бъде не само клиент а и дистрибутор и да има свои поддистрибутори от които взема процент... все същия принцип

Ашкол сун, Ружа за президент на България или най малкото за Министър на финансите или шеф на БНБ.

Всеки иска да живее охолно без да работи. Криптото е удобен начин да се пробваш да го постигнеш. Но както и с всеки друг начин, единици успяват...на гърба на милионите дето не успяват.

Тая излезе по хитра и от Севда от ТВ.

Затова инвестирайте само в BITCOIN!Това е истинската криптовалута!

Всичките няколкостотин криптовалути са еднакво "истински" и "стойностни"

Инвестираме. Само да знаеш как инвестирам там?!

ТАЯ Е ЖИВА И ИМА ВИДЕО С НЕЯ ОТ 27 ЮЛИ, В КОЕТО ГОВОРИ ЗА РЕСТАРТ НА КРИПТО-ВАЛУТАТА И. ВИДЕОТО СЕ КАЗВА - Ruja Ignatova: are you ready to OneCoin Relaunch 2021? ЛИНКА Е ОТ ЮТУБ. https://www.youtube.com/watch?v=TnUWu3tWA3M АКО НЕ Е DEEPFAKE, РУЖЕТО ВСЕ ПАК НЕ Е ПРИ МЕТО ИЛИЯСНКИ И ДЖИМИ ХОФА.

Има 2 варианта : първия е да са я ликвидирали нейните авери, за да не делят милиардите с нея ,втория вариант да и дадът пари,нова самоличност и пластична операция Така дамата ще ни се присмива отдалече

ТАЯ Е ЖИВА И ИМА ВИДЕО С НЕЯ ОТ 27 ЮЛИ, В КОЕТО ГОВОРИ ЗА РЕСТАРТ НА КРИПТО-ВАЛУТАТА И. ЛИНКА Е ОТ ЮТУБ. ГЛЕДАЙ Я В ТУБАТА И СЕ РАДВАЙ. МОЖЕ ДАЖЕ ДА ИНВЕСТИРАШ ПРИ НЕЯ: ) https://www.youtube.com/watch?v=TnUWu3tWA3M

Излъга много хора и в Лондон. Имаше местни,които много пари вкараха в схемата й.Особено от цветните тук. Обещаваше им колко бързо ще ги прави щастливо богати. Е,направи ги.

даже по ВВС има репортаж за една такава млада кадънка, как набутала 35 000 паунда - всичките и спестявания. Иначе тия схеми ми напомнят за покойния Сергей Мавроди и неговото АО МММ.

Не е повече пирамида от биткойна или от използването на кредитна карта и банкова сметка. Изобщо партита са като думите - това че съществуват не значи че нещото зад тях съществува. Но думите могат спокойно да ти сложат фередже, бурка или да ти запушат устата с парцал.

Повече е, и това е очевадно - защото с едното НЕ можеш да си купиш стока и/или услуга, а с другите можеш и става непрекъснато и по целия свят - това едно! Второ - парите НЕ са като думите, най-малкото защото парите са материални (друг е въпрос за стойността им и за различните възможни стойности на една банкнота или монета например), докато думите не са! Разбирам какво искаш да кажеш, но бих те посъветвал да попрочетеш повече за това какво всъщност представляват парите (носителите им, които ги представляват) и за камествата и характеристиките им, за да изпълняват тази ФУНКЦИЯ на средство за размяна, на средство за покупка, на универсална мярна единица, на средство за натрупване на богатство, на средство за отложено потребление,..., на средство за власт и степен на свобода! АКО - това е ключовата дума. Когато са си давали парите е нямало АКО! И сега парите ги няма... АКО е “интересна” дума. Само да попитам - като става дума за големи измами и пирамиди - въпрос за размисъл. Колцина от вас тук знаят, чували са за Бърни Мадоф? Всички, или повечето. Защото целият свят знае за една от най-големите финансови измами и пирамиди... Но я да попитам - знае ли някой, изобщо чували ли сте - и ако да, колко - за Джефри Пикър, кой е той, какъв е, с какво се е занимавал? Той е този, който според доказателствата в съда по делото за пирамидата на Мадоф е направил най-много пари - 7 милиарда долара! Madoff Billionaire Found Dead in Palm Beach Swimming Pool Jeffry Picower "cleared" billions in Ponzi scheme; faced charges. By BRIAN ROSS, VIC WALTER, RICHARD ESPOSITO, JOSEPH RHEE and ANNA SCHECTER October 25, 2009, 4:33 PM ET Oct. 25, 2009— -- The man who made $7 billion in the Bernie Madoff Ponzi scheme, Jeffry Picower, was found dead in his Palm Beach, Fla., swimming pool Sunday... Религията всъщност е най-голямата измама, приятел. Няма нищо друго, причинило толкова много смърт и нещастия на този свят от престъпленията и убийствата, оправдани с религията и обещания за благоденствие в бъдеще АКО ... вярваш в нея, и наказоние ако не!

Обикновено при такива измами нещата стават така: някой измисля или избира схемата, после я представя на “инвеститор” с пари и ако стиснат ръцете действието, тоест зарибяването започва - простичко казано. Когато нещата започнат да се смърцъфърцват, “инвеститорът” вече (понякога отдавна) е изтеглил парите си, с печалбата си, а другият продължава да лапа имами докато може... Впрочем подобна е логиката и на надутия барон със субпрайм мортгиджите и голямата рецесия и финансова криза 2008 година, когато надуха балона с недвижимите имоти и после зрелищно се спука! В случая с тази измама има сериозни индикации, че зад Ружева са (били) лица и кръгове, които имат много богат опит в измамите и са от една страна, в която се говори на “езика от македонските земи”!

Ако тази измама имаше повече поддръжници, тя щеше да стане биткойн. Измама е измама докато не се превърне в религия. След това може даже и инквизиция да си наеме за да се накажат неверниците.

Тази надали е в състояние да измисли и осъществи нещо подобно. Просто са я ползвали за параван и сега понеже е 'изачезнала' всичко се приписва на нея. В това време, тия дето са прибрали кеша си гледат кефа. Иначе тая ще я намерят, колкото намериха Мето Илиянски. Или ако я открият, ще е като брокерката от Бургас. Обикновенно така безследно изчезналите не са на този свят. Дано бъркам и е жива, но шансовете не изглеждат добре....

Кога ще осъдят Ротшилд и Сорос-дето конкуренция не търпят и искат тотална власт

Като прегледах статията и коментарите за тази измама и как някои се чудят дали зад Ружа Игнатова е имало други, някой (тя дали е циганка, защото лъже като такава, или не за мен не е интересно, но да вметна само, че не е и глупава и необразована - ако трябва да сме обективни), и като прочетох как някой припомни за Мадоф - интересно колко хора знаят, че от измамата на Мадоф при разследването се оказа и доказа, че всъщност най-много там се е облажил не Мадоф или някой от семейството му, много близък и роднина, а ... един кротък стар милиардер, който си живееше в имението си в Палм Бийч, където живееше и Мадоф (всъщност къщата му бе много по-близо до Мара Дел Лаго на Доналд Тръмп). И когото (този старец, който мисля “”струваше” около 12 милиарда долара) намериха удавен в собствения му басейн в големия му имот. Удавил се, докато плувал...защото не бе в първа младост. Та този се оказа, че не само е получил всичките си пари от пирамидата на Мадов, но и всичките огромни обещани лихв, съвсем честно и почтено:) Ясно ли ви е как стават тези работи?

Най- лесно се дели на 1. Изводите си ги правете сами

Не е особено ясно до колко е виновна. Да ,това е схема-пирамида, но такива гднес и има със стотици. Моя позната беше зарибена да участва в такава, но не с пари, а с предмети за дома (ТапърУеър). Даваха ѝ подаръчета срещу продажби. Аджамийска му работа. Да не говорим, че там едва ли имаше данъчно облагане. От друга страна, знае се че разните правителства роптаят срещу криптовалутите, щото им се изплъзват контрола/данъците.

Така става. Няколко алчни дядки от Немция дали по свое желание по 200К-300К и сега риват.

"как се доказва вероятна измама с дигитална валута? Как се доказва, че нещо няма стойност" Как се доказва очевидното? А каква е разликата между OneCoin и Dogecoin, примерно? Около 600 вида дигитални "пари" циНкулират в момента в дигиталното просъранство и чакат своя OneCoin moment.

Филмът "Хубава жена"

Тя па нашта една убавица, нема що.....

Така и не разбрах каква е тази простотия крипто валута. И какви са тея глупаци да си дават парите за тая глупост.

Някои направиха милиони. Ама то не е за прости идиоти като тебе.

за сложни идиоти е, казваш, като теб. Ти какво направи, освен, че се изходи тук неподготвен.....

Като казахте че имала апартамент в Дубай, да се зачудих кой ли я е финансирал ...

Направи им показно на изпушилите "копачи" що е то криптовалута и има ли почва у нас :)

Нищо общо между "копачи" и измамници. Ама то се иска малко акъл да се проумее разликата. Пускай Планета и не бой се, не е за твоята глава.

И на тая й дадохме зелен коридор.

Имаш "зелени", имаш и зелен коридор

Гаранция са я ликвидирали ! Искам да гледам видеото където я приключват !

Искам да гледам как приключват Осама бин Ладен, ама няма !

Тия не разбраха ли че схемите с пирамидите ние сме ги измислили :) Браво Руже, шапка ти свалям :)

Глупости, схемата на Понци, или пирамидите е измислена в Щатите

Всяка схема на единоначалие е пирамида! Тоест всяка вертикална управленска структура.

Кайне рибен кайне гелд.

То дали ще има крайна присъда?!

Няма начин тази, както мнозина вече отбелязаха - циганка, да е автор, организатор и главен изпълнител на схемата. Прост бушон си е, твърде слабо е вероятно да е забегнала с пари и да се е укрила успешно. Много по-вечоятно е да е нахранила червеите или рибите ... или прасетата.

Брейй.. ! ...

които вероятно са основата на циганите, имат силни математици и шахматисти. Плюс че са пробивни, имат харизма.

А бе тая не е ли циганка:))

Тя не е, брат и е сиганин

Софиянка е,завършила икономика в Германия,работила за кратко в България при една известна бизнесдама,дошла и бизнес идея и я е реализирала.Имала и жилище в Дубай за няколко милиона.В линка към сайта влез в другите статии за нея на немският вестник и ще прочетеш с какъв размах е действала.

Всъщност съм чел друга статия,защото според немският вестник в линка е завършила право и е родена в Русе.От двете информации съвпада само годината и на раждане 1980,но другата е вероятно по-тона,защото се посочва и датата и на раждане 30 май,следва единодушие,че е емигрирала с родителите си в германия през 1990,разлика какво е завършила и единодушие за коя тук е работила.

Може! Тук е Малкият кръстопът. Големият е през Покрайната !? ОБОБЩЕНО казано - нещо като ,,Пътят на коприната,, @?

Мяза на Софи Маринова.

А съдът в Мюнстер, знае ли че,тук в ганьовската държава, нейни последователи продължават с измамата?

Фейсът й е на самодоволна сиганка.Преброила е глупаците.Бая броене е паднало.

Тя е сто пъти по-умна от балък като тебе, който се има за голям българин. Лошото е, че умът е насочен в грешна посока. Ще и хванат опинците, както се твърди в народната мъдрост

Ти си и голям фен, както виждам! Да не би да си и от боята или се кефиш ,че е измамила стотици хиляди?

Прилича ми на джука опа джуна...с един замах парите и ще ме приспят..вече затварям очи

Дали пък не си пият кафето с Веска.

OneCoin никога не е било истинска криптовалута, а просто едни числа в една база данни, по подобие на виртуалните пари в компютърните игри. Междувпрочем много хора все още така си представят "криптовалутите". Чудно как никой за толкова милиарди не е проверил каква е тая технология...

Абе колкото и да дрънкаме тука, момичето е изключително умно. Преметна половината свят, заработи милиарди, изчезна в далечината.. За такива пари може да си купи спокойствие на много места в света. Такава операция изисква много години подготовка и съответно всичко си е станало както трябва. Направила си е необходимите пластични операции, сменила си е отпечатъците на пръстите(да и това се прави вече) и си живее някъде по света. Освен ако не са я премахнали съучастници

балъците по света няма да свършат скоро.... но защо не се усетят че банките прилагат съвсем същите практики "законно"....

5 милиарда ... В БГ някои от пътища си правя по толкова .

1 OneCoin = 1 BitCoin . Тука има тука няма , както казваше съседа Кольо

Тя завлече 7 милиарда евро …. Сега я гонете….. ще ги стигнете парите…ама друг път. ….сега да помислят за биткойн, етер и други кой и, които са не по-малко престъпление.

Правилно постъпи с тая отровна шматка...няма и как...дае иначе

Прилича на ПиАр-ката на Бате и Гешев

Вярно голяма част от Българите сте много наивни щом си мислите че тя е мозъка на тази измама. Тя е само бушон във цялата схема

Страшна работа е тая циганка, няма що. Според разследването до момента, е била убита в лодка в Гърция, разчленена и изхвърлена в морето. Завиждайте й.

Твърде е умна за да е циганка.

Циганката им скри топката.

Това не е много сигурно. Може и тая да е бушон, върху който стоварват всичко и скоропостижно изчезва. Нещо като лъжите на Мунчо за падналип самолет - сипват всичко на тоя дето не може да се защити вече.

циганка е

Обадете се на Рашков, той че я намери, стига да е трезвен.

На Ружа путараната ще и изядете. Тая е толко напред с матеряла

Тая ще я намерат, колко намериха и Мето Илиянски.

Прилича на циганка точно. За друго не знам.

И не съм я пипал с пръс дори не сме разговаряли..