Съдът обяви за нищожна сделката за „Царските конюшни“

Според Софийския градски съд продажбата по 90 лв. на квадрат е в разрез с правовия ред и справедливост

Обратно в новината

Коментари - Съдът обяви за нищожна сделката за „Царските конюшни“ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Формулировката е неправилно цитирана, вероятно, не "на добрите нрави", а на "добрата търговска практика". Има такива формулировки в закона (Търговския), трябва да се спазват. Съдът правилно е преценил !

Ха ха, БГ смешки, “експертите” оценяват обекта между 900 хиляди и 24 милиона.

Оценките на вещите лица са от 890 хиляди до 25 милиона лева. Колко пъти е разликата. Познайте.

С неочакван край! Жалки сте с вашите инстанции, непроследими решения в годините и харченето на държавни заплати.

Поредният цирк на "Цирк гЕрБъ".

Няма лошо да е за 90лв, но да ги задължат да реставрират и поддържат сградите в историческия им вид. Ако не сделката след 2-3 години става нищожна. Не да купиш и да рушиш. Тези времена мислехме че отминаха от приватизацията, когато се приватизираха предприятия с единствена цел да се продадат за скрап. Договорите умишлено са в ущърб на държавата за да има по-високи комисионни.

ББ какво мисли по въпроса?

Интересна работа.. Когато Гергов от БСП буквално измами държавата, като увеличи капитала на Пловдивския панаир и я остави без дял, Съдът постанови, че всичко е точно. Сега Съдът постановява, че далаверите на остатъците от бившото СДС са незаконни. Чудо на чудесата.

Какво общо имат?

Така е! Даваш подкуп - оценката е 900 хиляди. Не даваш подкуп - оценката е 24 милиона.

В петък любимия ми съд оневини другаря Огнян Донев за некви си 63 милиона неплатени данъци.Мен като самоусигураващо се лице НАП ми пише имейли за 0.01 лв.Точно с тази стотинка ще подкрупя държавния бюджет.На всички в тази територия стява ясно , че системанта е само една.Плащаш получаваш, не плащаш не получаваш или плащаш като за световно.Ако е само тази сделка с мед да ги мажеш.Управляващите не се наядоха и скоро ще разпродадат и тротоарите в държавата/ не че сега не взимат и тротоарно право/.Лакомиите са обавили максимата ВСИЧКО ЗА ПРОДАН НО ПРЕЗ НАШИЯ ДЖОБ.

Разликата е подкупа. И вещото лице иска нова кола.

Аха. Голям рев ще настане. Как се връщат взетите подкупи сега?

Областният управител, осъществил сделката е от СДС или както там се казва партията им сега

едното оправдава другото?

Тоест и двете са за затвора, а не в Парламента.

Ураааааааааааааа прецедент!

Съд е най-обикновена форма, в която се сипва. Когато сипеш течност тя заема съд, в която е сипана. Така, че нашият такъв, но си мисля, че просто течността се е сменила.

Съгласно Наредбата за онолизите на правното състояние и пазарните оценки Възложителят може да приеме оценката, да я отхвърли или да възложи рецензия на оценката. Кое от трите неща е направено или нищо такова не е направено. Пак там пише, че оценката има ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН характер. Възложителят не е задължен да се съобрази с нея /оценката/. При съмения Възложителят може да поръча и друга оценка. Пак ли трябва някой да си измие ръцете с независимия оценител? Апропо, вещите лица в съда също са независими оценители. Диапазонът на определените пазарни цени е близък. Преди време четох, че там има съсобственост между МВР, МК, други държавни институции и частни лица. Толкова трудно ли е било, с решение на МС, да се прехвърли държавната собственост на едно ведомство и то да вземе решение за ремонтиране на имота или да го продава на останалите собственици.

вещите лица БИ ТРЯБВАЛО да са независими.