Съдът на ЕС: Публичният сектор може да забранява носенето на религиозни символи

Делото е във връзка с решение на белгийска община да забрани през 2021 г. на една от служителките си да носи хиджаб на работното място

Обратно в новината

Коментари - Съдът на ЕС: Публичният сектор може да забранява носенето на религиозни символи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много правилно решение на съда! Не вярвах, че има нормални в ЕС!

Всяка държава може да си преценява сама.

Може, но в собствената си държава. Когато си в чужда държава се съобразяваме със законите на държавата, която ни е приела. В много от арабските, мюсюлмански държави на жените не е позволено да са с непокрити коси и къси поли. Или да консумират свинско и алкохол. Примерно.

Нали комунистите са били с/щу църквите е ДЕКТАТОРА. ЕС КАКВА ДЕМОКРАЦИЯ ИЗПОВЯДВА?? НИЕ започваме да се замисляме за така жадуващия ЕС който всеки миг ни разрушава демократичната ни илюзия за стандартен живот??

По този път мина отдавна Канада, не откривайте топлата вода, тя отдавна е даденост, просто почерпете опит от емигрантската държава и вземете решението на проблема. Учители, полицай, и други държавни служители трябва да имат избор между дълбоката си религиозност и работа за държавна заплата, кое е приоритетното за тях и да вземат своите решения както в Канада, която е достатъчно толерантна към всички нации и религии.

Вярата и религията са различни неща, второто от които е човешка интерпретация на божествената нота - вяра - и трябва да се преосмисля по-често. При липсата на здраво мислене, би било по-удачно, да се забрани религията в името на развитието на човечеството!

ХА , ХА ЕВРОПЕЙСКА ДЕМАГОГИКА. НИКАКВИ ЗАБУЛЕНИ НА РАБОТА В АДМИНИСТРАЦИИТЕ НА ВСЯКА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА.

Значи може да се забрани и "флага на дъгата" и всичките свързани с него символи.

И задължително трябва да се забрани!!! Иначе е целенасочена и провокативна демонстрация и отявлена дискриминация и обида към хетеросексуалните, целяща тяхното унижение.

Всички са за религиозна свобода, когато това значи свободата да преследваш другите религии... :) Всички крадете, лъжете, държите се грубо и изневерявате, но пък се чувствате праведни, щото сте от еди коя си религия... :) Плаячовци. :)) Тука обясняват, че са забранили жиджаб и нашите викат, закриват христянството... Ако си бяхте чели библията щяхте да знаете, че Исус е казал, че вярата не трябва да е показна, а между вас и бога... Да ви у християните...

Това се отнася за всички религии! Вярата е тайнство м/у човек и Бога! Ако всички спазват тази повеля, няма да има сблъсъци на религиозна основа. Ма кой да го разбере? Трябва и малко мозък!

А ще бъдат ли забранени прайдовете?? Те са подкрепяни от разни посолства в които служителите са публична администрация! !

Нерде Ямбол, нерде Стамбул... :))) ЩО не се оплачеш, че са забранили Коледа? :)))) Други вече го направиха. :)))

А , ти ще се изчипкаш ли отдолу че ти мирише на сернисто, окандили ми душата, как ходиш на работа на околовръстното ма !?

Скоро мюсюлманското мнозинство ще забрани украсяването на коледно дръвче. Трябва да бъдеш неутрален всякак, като емисии, полово, електрически, религиозно. Комунистите опитаха с атеизъм, но се оказа слаба ракия, ЕС постига нови върхове в неутралността, Скоро ще превърне населението в неутрални амеби, много подобни на повечето правителства в общността.

Казано накратко: публична забрана на християнството, символите на християнството и християнските истински ценности, не евроатлантическите. Зер да не дразним нежните, чувствителни душички на представителите на ЛГБТ-обществата. Както и да не стресираме излишно световните антихристи глобалистите-сатанисти - Бил Гейтс, Рокфелер, Ротшилд, дедо $oro$, Варбург, JPMorgan, Джеф Безос, Chrarles-3, WEF-аджията от Давос дедо Клаус Шваб и още много такива знайни и незнайни "герои" на нашето време.

Забранили са мюсюлмански знаци бе, онуфри

прочети заглавието ! За всякакви символи важи , а не само за мюсюлмански !

Втората част от ника ти,много ти отива.

А това значи ли, че могат да забранят да носиш в ЕВРОПА кръстче на шията??

Няма нужда от преекспониране на различие или съпричасност. Ако ще е едната глупост,няма оправия...и в единия и в другия и във всички възможни случаи

Ако човек се раждаше с хиджаб на главата сигурно тогава,това би било някакво абсилютно(неотменимо) право. В християнска държава...

Три пъти го прочетох, чета и не вярвам на УШИТЕ си! Съд на ес и адекватно решение, това не се беше случвало в реалната история. Моите най искрени поздравления! Значи можело, макар и доста късно.....

ВСИЧКО е "изтървано" вече !

Искам да ходя гол на работа - религията не ми посволява да съм облечен. Да,ама си има общетвени норми. Няква си мисирка не можела без чалма-драмата си е само неина-лична. Има си общетвени норми.

Въпрос на време е да лъсне истината че печатницата не е по-висока от хлеба А глада е по-силен от тока

Боже, в тоя ЕС имало и 1-2 адекватни слОжители