Съдът: Мораториумът върху действията на кабинета "Борисов 3" е противоконституционен

Недопустимо с решение на НС временно да се спира изпълнението на установени от Конституцията и развити в законите правомощия на президента, на изпълнителната власт, на други държавни органи, посочи КС

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

подрежете крилцата на Кирчо и Парадев.

Сега остава кабинетът "Борисов 3" да бъдат осъдени един по един всички замесени!

Те много други решения и действия на протестърските партии и Радев са противоконституционни, но какво от това? Отдавна говоря, че се е задал фашизъм в държавата, ама кой да слуша. като се усетят ще е късно. Хайде, пишете минуси, те за отражение на минусите в образованието ви.

Още една причина да НЕ изберем Румен Радев.

ти май не си разбрал какво пише в статията, я пак процети, на глас, дано стоплиш

Днес е един добър ден за българската демокрация!

Почти цялата дейност на служебното правителство, както и на Р. Радев също са противоконституционни и най-малкото несвойствени, с превратраджийски характер.

ох ох ох... пак ми влезе на дълбоко.

Най големият циркаджия в този цирк е Братиньо, който се е изрепчил по братски в средата, ужасссссссссссс !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Естествено, че е противоконституционен... Нали конституцията е писана от ръката на мафията...

На умнокрасивите не им пука за конституционност и спазването на законите. Не им пука за реда и принципите. Те просто искат да хейтяр ГЕРБ. Това са подивели псевдомарксисти, които се облъчват на американска пропаганда и единственото което знаят е "БОЙКО ЛОШ". В Америка същите така плюеха по Тръмп като невидели. Там го наричаха "Orange man bad".

Хора, дайте да реформираме Конституционния съд и да го прикачим към министерския съвет, та да не може да шава. Защото както е тръгнало, скоро ще осъдят и нашия вожд и учител Мунчо Радев.

Аз казвам да няма конституционен съд. Изобщо да няма съд. И прокуратура също да няма, длъжността на главният прокурор да се закрие. Всички проблеми в държавата да се решават от Румен Радев, седнал на трон. А до него Христо Иванов, Мая Манолова и Кирил Петков за съветници да му подгласят. Все пак само така ще можем да изчегъртаме ГЕРБ, а това е най-важното. Нищо друго няма значение на тоя свят. Камо ли някаква си конституция.

Всички комунисти: яжте мазни, течни като НУТЕЛА, ЛАЙНА!!!!!

Когато се осветляват дълбоко корупционни сделки, налагане на диктат , безочливо показване на законите от досега имащите власт, значи тогава изведжъж служебния кабинет е противоконституционен.....айде бе, народа не е толкова тъп!!!

Кажи една осветлена корупционна сделка. Това, че са спрели всички сделки, защото имат "усещане", че са корупционни не значи, че сделките наиситна са такива.

Много тьпи гербаджии пишат тук! Б око при бай Ставри тьпанари!

Сега да удържат от заплатата на Манолова и другите които го предложиха

Неее, той конституционния съд не е купен....ама изобщо....

Една осветена схема? Да се е прозинесъл съд или компетентен орган? С четене на стари вестници с цел предизборна реклама на служебни министри и черен ПР срещу политически опоненти не се постига нищо добро. А какви промени, реформи са направени, планирани? Нула. Само приказки, блъфове и назначения на "наши ора", роднини, поголовна шуробаджанащина и некомпетентност.

Ами това иска "матрияла". Цар Мунчо да управлява пожизнено, а останалите да са негови предани слуги. С дуги думи, да надминеш режима на Путин и по бедност и по тъпота.

Пределно ясно беше, че противоречи на Конституцията още преди да се вземе решението за мораториум. Въпросът е сега КОЙ ще поеме отговорност за това, че напълно умишлено беше погазен правовия ред и то точно от тези, които реват по цял ден до припадък за съдебна реформа и върховенство на правото?

Искането е внесено април, решението излиза днес, за Кирил Петков решението ще излезе чак февруари сигурно

Така с нашийник и верижка е по-полезен и лесно употребяем.

Някой от ДИР-а пак се е заиграл с плюсове и минуси. Може да го вземат в Трибуне или ПИК....

Остана ли някой, който не разбра, че за Радев служебното правителство и останалата групичка по интереси закона и конституцията не са нещо което те смятат да спазват. Нали виждате канадеца с каква гордост непрекъснато говори че е нарушил конституцията? Не виждате ли как Рашков непрекъснато нарушават правата на хората? Имате ли представа колко десетки дела са заведени за незаконни уволнения в срещу служебното правителство? Какво още ви трябва за да го осъзнаете? Военни части по улиците и публично обявяване на Радев за диктатор?

"Неее, той конституционния съд не е купен....ама изобщо...." Абе той целият свят е купен, и космосът дори е купен, само Мунчо и неговата хунта са честни и почтени.

Нито една корупция не е показана. Няма имена факти. Само говорене и нищо

Само нашите медии са най-истинските:))))) Да живее прокопиев! Най-честния олигарх на света:))))

Тьпото Курни, то най много се трьшкаше.

Няма нужда от държавата тогава. Нали е лош стопанин закриваме я и назначаваме тиквоча за пъдар на територията. Това ли искате гербави свине?

Само ги погледнете, на какво ви приличат ?!

Тази конституция е писана и приемана най-вече от комунистите-социалисти от Великото народно събрание където бяха мнозиство. Имаше и гладна стачка на несъгласни седесари.

Някога, преди две хиляди и нещо години обществото в Древна Гърция е постановило присъда върху една личност извършила престъпление срещу народа с чел да се прочуе името му - изгаряйки храма на Артемида! Освен първата част от присъдата има и втора, която постановява да не се споменава името му и да бъде забравен. Справедливо би било същата втора част от присъдата да бъде приложена и спрямо личността, обитаваща Президентството, чиито действия доведоха до настоящия хаос в политическия живот в България и пълната невъзможност да бъде съставено работещо правителство - нещо, чиито плодове ще берем тази зима и вярвайте ми те ще са ужасно горчиви за хората.

Когато само се говори за такива неща, но в действтелност не се разкриват и ликвидират, а само се сменяват хора, означава, че налазва друга крадлива бандитска шайка, която просто превзема територии. Точно това изглежда, че се случва днес.

Държава не се гради върху нарушаване на законите и конституцията. Или викаш за твоите любимци законите и конституцията не трябва да важат?

А сега съда е време да захване Кирчо нашия, пардон вече е вашия:)))

тежка корупция

Баща ти,дядо ти, и прадядо ти ако те чуят какви ги плещиш, ще се наложи ти да ги хапнеш !

Добре е, че КС все пак се е произнесъл след 5 месеца!!! Само дето файда никаква, всичко лошо вече се е случило през този дълъг период от време, щетите са нанесени и от това решение НИКАКВА полза!! След дъжд качулка един вид!! Подобна ще е ситуацията и с гражданството на нещастното, канадско швестЪрче Киро- КС ще се произнесе, че по време на мандата си той е бил министър ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО, но какво от това след като той отдавна вече не е министър!! Нанесъл е вече големи поражения на България по време на мандата си, но нищо повече.Никой не може да му търси отговорност!! Е за какво ни е тогава тоя Конст.Съд вземащ решения по важни въпроси касаещи дори националната сигурност след няколко месеца?!?!?! Оставяме настрани факта, как един човек нарушил Конституцията има наглостта и безочието да се представя за честен, бъдещ политик-след като не би следвало да има дори право да стартира какъвто и да било политически проект, такъв като него трябва да бъде изгонен от Бг, защото е чужд за нас!!СРАМ за конституционните съдии заради глупавите им процедури и решение месеци след като е било нужно!!!

ПРОСТИТЕ ГЕРБЕРУГИ , ПАК СИ КАРАТ КАКТО СИ ЗНАЯТ! АБЕ ТЪПЪНАРИ, НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ, А НЕ ПРЕЗИДЕНТЪТ СА ПРИЕЛИ! НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ! ТОЛКОВА СТЕ ПРОСТИ, ЧЕ ДИРА ВЕЧЕ СЕ ПРЕВРЪЩА В ОТВРАТИТЕЛНО МЯСТО ЗА ИНФОРМАЦИЯ!

Какво друго освен противоконстутиционни действия може да измисли сбирщина от погребални агенти, вмирисани рибари и яйчари водени от Галевица.

ти пък си умен....аре набийй си два (2) фишека в мазната, задна, прокопиевска хралупа и извикай някое пионерче да драсне клечката!!! Ши.бан пендел

Кога ще видим Бойко в затвора ?

Първо си виж граматиката тЪпанар

АБЕ ГЛУПАК! ВИЖ ПОНЕ В ТЕКСТА КАКВО ПИШЕ! ПРИЕТО ОТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ! ЧЕТЕТЕ С ОСМИСЛЯНЕ БЕ! ТЪХУНГЕРСКИ КАЛИНКИ!

Че какво друго да каже съд, назначен от Тиквата.

Съдът в България е противоконституционен. Не съм чул за един съдия обвинен в корупция поради нелогични и незаконни издадени присъди. Нито пък за съдия, който да е разследван. А, да, разследваха онзи съдия пуснал Малинов в Русия. Голяма борба за законност!

Те много други решения и действия на протестърските партии и Радев са противоконституционни, но какво от това? Отдавна говоря, че се е задал фашизъм в държавата, ама кой да слуша. като се усетят ще е късно. Хайде, пишете минуси, те за отражение на минусите в образованието ви.

Това в средата да не е комундето Борис Велчев, наричан от мутрата "Братиньо"?