Откриха двама виновни за влака - факла

Повдигнати са първите обвинения за пожара във влака София-Кардам, при който 9-има изгоряха в нощта на 29 февруари.

Обратно в новината

Коментари - Откриха двама виновни за влака - факла | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ха-Ха-ХА за персонала от 5 до 15 год. затвор а на тези дето съсипаха БДЖ (истинските виновници)колко ли ще им дадат,най-малко доживотна

Лумпени, че не сте чули за Туран, за Сивите вълци и интересите на държавата Турция към България е ясно, но потресаваща е глупостта ви! Явно българи не сте, затова отклонявате вината от болната на здравата глава. Едно да знаете: България беше държава при комунистите, сега е територия. Ще върнем държавата ни на българите. а предателите и лумпенизираните идиоти, ще платят за всичко - цялата сметка, с лихвите.

на коментара на Стоева от 17.01 ч искам да попитам ако е права сестра и, коя е гаранцията,4е тъкмо въпросният археолог ще изгори???Камикадзета ли са действали???

тези маймуни пак се опитват да прикриват истината и да промиват овчите български мозъци . Без да съм електротехник знам, че във вагоните осветлението е луминисцентно и при евентуален дефект единствено изгарят неоновите осветителни тела Какви са тези псевдоексперти разправящи подобни лайна ??

Открили ги били! Те да не са гъби-печурки!?

Диверсия, само това.Питайте Доганчиците!

Хора! Много е просто! В навечерието на голям Български празник, се запалва влак в който пътува един виден българист!!!!!!!!... става в район, където няма турци!!!!!!!!! .........Огънят се разгаря за секунди.......развив температура до 1000 градуса!!!!!!!!..... който допреди 20 години е помирисвал казарма знае, че това е възможно само и единствено със запалителни бомби, които не оставят никакви следи и прикриват всяко умишлено действие............

sled zlopolukata na vlaka kazah na sesta si tia e v statite - vednaga tia kaza tova e napraveno zaradi niakoi 4ovek koito e patuval vav vlaka ???? poglednah koi sa horata i se spriah na ..4ovek svarzan s arhiologiata ... sled negovata smart ..posledva i smarta na drug arhiolog .. uveruh se 4e tia e bila prava ..do sega sam niamala vazmojnodst da dam izraz na moite samnenia.. kakvo 6te kajete vie ???? ni6to slu4aino niama

КреслЮвци! Все неможе да им се угоди! На крива ракета космоса им крив! На тези двамата им е задължението да изведат хората по най бързия начин! Каква работа има там баба ми? Ми тя е на оня свят!

До подкрепилият ме от 14.10 ч. Приятел,напълно си прав.И аз те подкрепям и ти желая приятни празници.А от комунистите и скалъпената им крадлива коалиция не се плаши ,едно куче преди да умре-побеснява!

Какви действия е трябвало да извършат БДЖ служителите от влака и кои не е трябвало? От тях ли зависи пускането на НЕИЗПРАВЕН вагон в състава на влак?(късо съединение)Кога е сменена ел.инсталацията на 40 год. вагон?Има такова изискване според правилниците за деповски ремонт.КОИ,ако не те служителте от влака разкачиха влака и не допуснаха запалването и на другите вагони?Сега пак ли те измислиха безумната Противопожарна инструкция,която виси във всеки вагон?Нека някой обясни как може да се работи по нея.Или,ако да пази Господ стане нещастие ще ги съдим БДЖ служителите по нея?Има ВИНОВНИ за тази трагедия но това са други.

Нищо ново под слънцето, просто трябва да има някакви виновни!Ами разбира се, че тях ще обвинят! Няма ония, които са в министерските кресла в Сфия!!

Служителите от влака са невинни.Време е да се разбере. Политиците си посипват главата с пепел за да има мъгла.

ПО-ТОЧНО--НАБЕДИХА ДВАМА ВИНОВНИ И ВЬПРОСА Е РЕШЕН.

Много време още трябва да мине докато хората разберат истината,но до това положение ни докараха комунистите,още си отмъщават за възродителния процес,като че ли е виновен обикновения българин.

Как е възможно огънят да тръгне от по -задния вагон към предния ,срещу въздушната струя от движението при скорост над 90 км.час? 3.Всичко това създава съмнение за терористичен акт.Това съмнение се подсилва от факта,че инцидентът става в навечерието на Трети март и всички загинали са само българи.Вероятно други етноси не са пътували в тези вагони.Защо ли? Апелирам към господина плевенски прокурор да потърси повече обективност преди да обвини шафнера и още повече началничката на влака.

Valeri Vla6ki e dispe4er v BDJ -visoko naprejenie iska6e da napyska rabotata si za6toto gi prinyjdavali da pravqt ne6ta nary6avaiki ystava im za rabota -mesec dva predi da izgorqt vagonite.Za6to doznatelite ne popitat drygite dispe4eri otgovarq6ti za dvijenieto na vlaka t.e. na vtoriqt etaj- kakvo sa gi zadaljavali t.e. kakvi nary6eniq rakovodstvoto na BDJ bg gi e prinyjdavalo da vat6at..a sa voenni t.e. IMAT YSTAV!!!

То и на гара Буново избухнаха така два дезодоранта и после на козметиците им вдигнаха паметници-чешми! Ама сега нали е деРмокрация, та...

И какво пак ще операт пешкира дребните хорица с мизерните заплати, които просто не са могли да си намерят работа другаде. Кой докара БДЖ до това състояние да не смеем да се качим на влак. Това не са влакове, а ковчези, които стават само за скрап. Може като ги дадат за претопяване, да има средства за да се купят доста нови вагони и локомотиви. Ама нали някой и при продажбата за скрап ще гушне милионната комисионна.

Намериха си значи сапуна,за да си измият ръцете и дрисливите задници..Горките хорица..

Виновни са още извънземните и Прометей, защото дал огъня на хората!Кой ли пък вярва на тези палаври?

СEга истинските виновни сочат с пръст 2-мата които трябва да операт пешкира на мръсните им игри. Лъжат ви. Един кондуктор и един началник влак не могат да съсипат железницата. Търсете истинските виновни по съвест.

Щом като, доказано са виновни нека да си понесът наказанията.Но тук питам ,тия които през февруари упорито защитаваха шафнера сега на тях ще им бъдели потърсена отговорнос за лъжите тогава, и за това че по медиите манипулираха народа.Или пак си измиха ръцете и е време да се забрави случая.

И все пак да ви припомня някои факти,които вече никой не споменава: 1.Огънят пламва за секунди.Пътувал съм във влак в който се запали един вагон по време на движение.Огънят също тръгна от едно купе,но имаше време влакът да го спрат,всички,подчерт ВСИЧКИ,пътници слязоха с багажите си и след като наличните пожарогасители не стигнаха за загасяването, огънят се разгоря и вагонът изгоря като тези на Червен бряг,но чак след повече от един час.През това време този вагон беше изолиран от останалите вагони с две елементарни маневри. 2.Как е възможно огънят да тръгне от по -задния вагон към предния ,срещу въздушната струя от движението при скорост над 90 км.час? 3.Всичко това създава съмнение за терористичен акт.Това съмнение се подсилва от факта,че инцидентът става в навечерието на Трети март и всички загинали са само българи.Вероятно други етноси не са пътували в тези вагони.Защо ли? Апелирам към господина плевенски прокурор да потърси повече обективност преди да обвини шафнера и още повече началничката на влака.

Вината е в раздутата бюрокрация на БДЖ и липсата на реформи там. Това е Какво са виновни работещите... РЕФОРМА

VINOVEN E DEBELIAT NACHALNIK IZDAL ZAPOVEDTA DA SE ZAKLUCHVAT VRATITE NA VAGONITE! TAKA VLAKA SE PREVRYSHTA V KOVCHEG - ZAKOVAN !!!!!!!!!!!!!! DOBRE CHE SE MAHNAH NAVREME OT PROKLETITE BDJ!!!!!!!!

Ей тъпи малумни копелета, що не осъдите министъра и шефа на БДЖ, а се захванахте с хора които не са виновни затова че крадете пари и не купувате нови вагони..смахната и корумпирана дуржава.

Изкупителни жертви. Други са хората, които са виновни, че влаковете на БДЖ са абсолютни таратайки, които вече не стават за нищо.

kryvya,nykoga nyamada yzleze ystynata na yave.py4,prykryvat yako yzrodyte,za tova nyama da yma svesny hora v bdg.

Vinovni sa tia, koito prekrasno znaiat s kakvi vlakove raboti BDZ !!! Che prozorcite sa kato zavareni, che e triabvalo da go hvurliat za staro jeliazo oshte predi 40 godini ! Vupros: Kakva e amortizaciata na tia vlakove, na kolite e 10-15 godini i otivat za skrab, a vlakovete sigurno dianat po 300000godini, zashtoto nai veroiatno parite za novi ili za remonti sa pri 'Boeingite' na 'Balkan'. Ne da tursiat vinata v chistachkata i perachkata, a v tia koito sa OTGOVORNI za cialoto sustoianie na BDZ !!!

Искам да знам: Материалите оформящи интериора на вагона дали са отговаряли на европейските стандарти за незапалимост. Кой поема отговорността, че не всички прозорци са се отваряли? Във влака прозорците са естествен авариен изход. Както и в какаво се състои подготовката на персонала за действие в аварийни ситуаци-слагане на подпис под прочетени инструкции или включва и практическа част.

вместо пред парламенти мвр-та и прочие трябва да пуши пред прокуратурата.

пак, пак пак! така се нагнетява етническо напрежение - когато навръх религиозен празник, вместо да осъдят терористи, почернят честни служители.

Мен пък ме интересува кой е дал заповедта пожарогасителите да се заключват в кондукторкото купе? Кой е сложил подписа си при последната техническа проверка на този вагон? Кой е направил инструктаж на персонала на влака, за да ги запознае с техните трудови задължения и с начините на действие при аварии, бедствие и т.н.? И кой се е подписал под Инструктажа? Това ме вълнува на първо време - конкретни въпроси, които са лесни за отговор при положение, че всичко това е задължителна и писмена документация. Тия бла-бла за виновни висшестоящи не ме удовлетворяват. Не защото смятам, че няма такива, а защото подобни въпроси позволяват да се размие вината на всички......и да не бъде наказан никой. Докато въпроси от типа на тези, които зададох дават възможност не само да се определи конкретната вина на всеки един от присъствалите във влака, но и на техните шефове.

А оти е станало това касо саединение бре? Не ви ли е срам да съдите ората на толик годин. Това вагон като ората ли е. Защо нема касо в Германия? Ама ха.

Пак ще го отнесат невинни служители - все едно могат да си избират нов или стар влак, на който да работят ! Не е вина на служителите плачевното техническо състояние на влака - вина имат началниците им, че са допуснали този влак в движение ! Ще се търси ли отговорност от дебилните експерти за първата дезодорантна ексертиза ? Ще се търси ли отговорност на подкупният прокурор за това скалъпено обвинение ? Нещастници ...

защото е много точно изразено.Ако истинските виновници се покажат,тогава ще повярвам,че в Бг има правосъдие.......

А министъра на енергетиката беше ли виновен, когато преди десетина години некадърен ел техник от енергото ми запали апартамента при смяна на електромера? Не си спомням той подаде ли си веднага оставката. Май не. Стига с тия глупости. Или може би шефа ми /ако имах такъв/ ще е виновен ако застрелям някой на пътя или го блъсна с колата след солидно количество ракийка.

Пак обвиниха дребните риби,а Министъра на транспорта не е ли виновен?!

Сега ще отнесът вината най-нишите и невинните!!!

Дай боже да се изясни всичко и да се прекснат спекулаците.Това си е обаче прокурорската теза.Ако съда прецени ще има друга техническа експертиза.Нека не забравяме че сега се намесват и мастити адвокати,за които нищо свято ,като съвест например,НЯМА.Имаш ли пари печелиш,който няма е загубен.Вероятно няма още некое законче ,което да ги вкарва в правият път.

Ха сега ново двайсе... Как ще обвините хората? Изяснете истинската причина за пожара и тогава....Кой е виновен че работят на 60 годишен влак ???? А за корумпирани прокурори и полицаи виновни няма....Като знаем тежката дума и квалификацията на вещите лица... о боже опази... И какво значи това заглавие Дами и Господа Откриха двама виновни за влака факла не означава ли че са открили кой е драснал клечката ??? А или само гръмкото заглавие да привлече внимание.... Дайте ни истинско обяснение стига сте баламосвали народа..Истината и само нея.....

Лъжат ви. Виновните не са тези. Виновните са се скрили зад закони и бордове, ограбиха и пръдължават да ограбват държавата. Така нужните пари за модернизация на подвижният състав и инфраструктурата отиват някъде.....пари за заплата няма, с 400 лв не се кара влак с 1000 човека няколко пъти в седмицата. Истинските виновни унищожиха желанието на хората да работят нормално и достойно. Сега истинските виновни сочат с пръст 2-мата които трябва да операт пешкира на мръсните им игри. Лъжат ви. Един кондуктор и един началник влак не могат да съсипат железницата. Търсете истинските виновни по съвест.

Valeri Vla6ki e dispe4er v BDJ -visoko naprejenie iska6e da napyska rabotata si za6toto gi prinyjdavali da pravqt ne6ta nary6avaiki ystava im za rabota -mesec dva predi da izgorqt vagonite.Za6to doznatelite ne popitat drygite dispe4eri otgovarq6ti za dvijenieto na vlaka t.e. na vtoriqt etaj- kakvo sa gi zadaljavali t.e. kakvi nary6eniq rakovodstvoto na BDJ bg gi e prinyjdavalo da vat6at..a sa voenni t.e. IMAT YSTAV!!!

То аз от кога написах, че това ще се случи. Като написах дипломната си работа и комисията ме попита: Ти запален влак да си виждал?...

пак, пак пак! така се нагнетява етническо напрежение - когато навръх религиозен празник, вместо да осъдят терористи, почернят честни служители.