Велинград ще протестира пред ЕС против добива на волфрам

Велинград може да подготви петиция до Европейския парламент против концесията за добив на волфрам край града от фирмата „Ресурс 1“.

Обратно в новината

Коментари - Велинград ще протестира пред ЕС против добива на волфрам | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

където добивът на редки метали е източник на приходи за държавата, а туризъм няма.

Зад тази фирма Ресурс стои самия Делянчо Пеевски, иска да налива още в дебелата гуша. За това и прокуратурата му е позволила, защото са негови хора, ама този път няма да им мине номера.

значи в русия може да се копа навсякъде, тука не може? Що бе , другари? аз не че съм за, ама... щото от копането ще видим като руснците Макавея...

така трябва! то иначе на тия туук и да им протестираме, боли ги фара! Тр. натиск отвън!

Според магистратите кметът се явявал трето лице и не бил страна по спора, поради което искането му било процесуално недопустимо. Кмета представлява населението и интересите на хората, какво значи не е страна по спора. Населението каза с подписка че не искат добив на волфрам.

Едно време през 90-те блокирахме пътя, народа излезе с пушки, щанги вили и лопати да се брани от мутрите и рекетьорите дето идваха. Не ни пречи да го направим още веднъж срещу алчния разбойник, дето дълги години води дела и не го интересува че има опасност за здравето на хората. Не само него, а и корумпираната алчна прокуратура дето му позволи.

убав матрял е волфрама...

из мислите на един едрокрупен и мастит биснесмен балгарски: "да протестират където си искат! ние че ви го набием изодзадзе с кеф, щото сме бизнемене! където парити играят - хорити нямат НИКАКВО значение, драги мили мой сиромаси!:-))) хахахахаха!:-))) че ви го отперем ей така! хоп! и пак! и пак! хоп! и пак! и пак!:-)))"

От Борисов започна обратното броене за България.....

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Е самата дс-арска държава от комунисти и руски утрепки които ограбиха имотите но Норода,спестяванията му,банките,Белене,КТБ и продължават нагло да го ограбват!

Еми искаме еко-капитализъм, кво толкова? Швейцария не е ли така?

АДА ТЕПЕ КРУМВГРАД И ЧАЛА ХАСКОВО ИМАТ В ТЯХ КЪМ 2 МИЛИАРДА ДОЛАРА (2000 МИЛИОНА ДОЛАРА) ... БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПОЛУЧИ САМО МЕЖДЪ 2-20 МИЛИОНА :))

КОЙ КОПАТ ЗЛАТОТО В ЧАЛА? МУЛТИГРУП - СИК :))

да се премести града е най- рационалната идея или помаците да мигрират в Западна Европа, Америка или Канада.

Хайде нищо да не произвеждаме в България! Ако може да се пенсионираме на 50-60 години и с високи пенсии!

Хайде.

ХАЙДЕ .. САМИ ДА СИ ПРОИЗВЕЖДАМЕ (КОПАМЕ) ЗЛАТОТО ... А НЕ САМО ДА ПРОИЗВЕЖДАМЕ СОРОСОИДНИ ЛАЙНА КАТО ТЕБ :))

Ама май нещо не можете да копате, щото с търмъка на баба си ще копате. Глупави и необразовани, тръгнали злато да търсят. Абе я пенсии и ако може на срочен влог с по-голяма лихва. На българина му дай помощи от СССР и европроекти. Нищо друго не е способен да направи. Не знам за тия пенсии, освен Виденов да ви напечата пари от къде ще ги изкопаете.

РАЙМОНД РОТШИЛДА В ШВЕЙЦАРИЯ БЕШЕ БАНКЕР НА ЦАРЯ И ЖИВКОВ .. СЛЕД 10-ТИ НОЕМВРИИ НЕГОВИТЕ БРАТОВЧЕДИ В КАНАДА ОБЩАХА ПРОТЕКЦИИ И ДА ДЕЛЯТ 50/50 С ЖИВКОВИ АКО ПОЛУЧАТ КОНЦЕСИИ В БЪЛГАРИЯ :)) ... ТВА Е НАКРАТКО ДАЛАВЕРАТА ОПИСАНА С 5-6 ДУМИ :))) .... ... А ВЕСЕЛИНКА РОТШИЛД - БИВША ЖЕНА НА РАЙМОНД РОТШИЛДА БЕШЕ И ПЛЕМЕНИЦА НА КИМОН ГЕРОГИЕВ - ЧИЙТО ЗЕТ ПЪК БЕШЕ ГИНЬО ГАНЕВ :))

С тия глупости разби дира. Абе вие наистина ли сте толкова тъпи българите или се правите на малоумни?

ГУГЪЛ ВЕСЕЛИНА РОТШИЛД ИЛИ dundee precious metals board of directors И ИМ ПРОЧЕТИ БИОГРАФИИТЕ :)) ... АЗ САМО ДАВАМ ИНФОЕМАЦИЯТА - КОЙТО УМЕН ЩЕ ПОТЪРСИ :))

d4

ясно! по добив на манган сме единствени в европа. монопол! ама концесионера бачка на загуба! вместо да диктува условията. не плаща заплати, концесионни такси, данъци и к,вото се сетите. същото е и със златото и другите редки метали. сега очаквам да открият огромни находища от диаманти, осмий, германий, литий и останалите редки елементи. да разкопаят и онова, което не е разкопано...говорите за държава...ама такава май отдавна няма! има шепа тарикати, "бизнесмени" и "инвеститори". които следва да бъдат ликвидирани до девето коляно!

С новия закон за. концесията всички се превръщаме в роби на робите

А какво ни чака с новия закон за концесиите!!! Ще доразсипят всичко ... Бог да пази България! Политиците я продадоха за шепа жълти стотинки ...

Подкрепям протеста!!! Не бива заради алчността и липсата на морал на шепа герберасти да си унищожаваме природата! Какво ще оставим на децата си?!

ВЕЛИНГРАДЧАНИ ГИ ЧАКА СЪДБАТА НА СЪРБИТЕ .. ???? ... НАТО БОМБАНДИРАХА СЪРБИЯ С 10-15 ТОНА УРАН И СЕГА ПО 30 000 СЪРБИ ПОЛУЧАВАТ РАК НА ГОДИНА ... Up to 15 tons of depleted uranium used in 1999 Serbia bombing lead lawyer in suit against NATO

Хората започнаха да се усещат, че ги грабяти тровят. БРАВО

Робът се пробужда! Трън беше пръв. Сега Велинград. Нека цяла България се изправи срещу хищните "демократи". Унищожиха и въздуха, и почвата, а сега ровят и под земята за... ПАРИ! По-добре туризъм вместо смърт и разруха!

РЕЗУЛТАТА??? ... РОТШИЛИДИТЕ УДАРИХА НЕПОКОРНИТЕ В СЪРБИЯ С 15 ТОНА УРАН В БОЕПРИПАСИТЕ ... ... А РОТШИЛДИТЕ СА ЗАД ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ТОРОНТО , В КРУМОВГРАД И ЧЕЛОПЕЧ И ЗАД АРУБИС АГ - МЕДНИТЕ РУСНИЦИ ,,,

Комунисти, бате!!! Всички с концесии са бай Тошови номенклатури!

Какво значение имат някакви си местни? Природните богатства са изключителна държавна собственост и само тя има правото да се разпорежда с тях. Тук община и някакви си там местни изобщо не играят. Още повече, че въпросната фирма може да заведе арбитражно дело заради отказаната концесия и съдът дори и международният има правото да задължи държавата да осигури условия за придобиване на природните богатства. България е член на глобалната общност и някакви си там местни изобщо не могат да променят това. Като не им харесва да се пръждостват. За сравнение Румъния прати жандармерията срещу местните и ядоха доста бой но шистов газ започна да се добива, което беше и начало на румънската независимост от руските изнудвачи. Да на икономическия прогрес и не на ретрогардното мислене и назадничавите настрония на местните селяндури

Ха ха точно това е и СЕТА да обуят националните правителства.А за шистовия газ в Румъния просто лъжеш.Направиха сондажи може би вкараха отровите в почвата и казаха че няма газ , вдигнаха си чукалата и си отидоха както и в Полша и на много други страни по света .Целта НЕ е газта а да тровятг почвата и водата сега разбра ли ме правилно ЛОБИСТЕ !!!???

И вие г-н Евролиберал сте някъде местен. Т.е. и вие при някакви обстоятелства сте "без значение". Ами нали общността от многото "местни" е държавата. За вас държавата сигурно е министерски съвет и може би "протестна мрежа"?

Защо Господи допускаш толкова идиоти да тъпчат земята?!

Да беше си сменил ника поне от "Евролиберал" на "Евродебил" .

Пич, велинградчани не спят, а чакат. На такива като теб ще им набучат знамето с дъгата дълбоко в д-то и с мощен шут ще ги изпратят към КЦМ Пловдив. Вервай ми!

Богата държава,занимаваща се само с туризъм не съм виждал.Друг е въпроса ,че някой не е допуснат до добива на волфрам и това не са гражданите на Велинград.Така ни казаха ,че няма нужда от заводи и селско стопанство.Защо не скачат против мариците?Нима те не замърсяват?

Даа, важно е държавата да е богата, а хората...абе какво значение имат някакви си хора

С това докаваш ,че щатите въобще,ама въобще не мислят за просперитета на народа си.

Монако?

Браво на хората че се борят за живота и здравето си на тях и децата си но - Срещу себе си имат една ненаситна ламя която ламти само за пари и пари и е в главата и същата не признава граници тя и наднационална.Има и много защитници и застъпници за нея по света лобисти които са на ясла и темата е огромна.защитават я и правителства по света ха сетете се как се нарича и коя е тя ??!!!

ВЕЛИНГРАДЧАНИ ДА ГО УБИЯТ С КАМЪНИ ПРОДАЖНИЯ НЕГОДНИК!!АЛЧНО И БЕЗСКРУПОЛНА ПАСМИНА!!НА ВСИЧКО СА ГОТОВИ ЗА ПАРИ, ИЗРОДИТЕ!!

АБЕ КОЙ ТИ ГЛЕДА ИНТЕРЕСИТЕ НА МЕСТНИТЕ ХОРА И ТУРИЗМА? ВАЖНОТО Е ДА ИМА ДАЛАВЕРА !

А, интересът на местните да не би да не е далавера? Туризмът сигур никва далавера не е също? Дали природата ше я бетонират и ше я усерат туристите или ше я разкопат миньорите....... разликата не е голяма.

С бетонът все някак ще преживееш, ама с уран и волфрам във водата и почвата си директно в киреча.

Дали си прост по природа или защото си прочел два вестника за целия си изпърдян живот... има ли значение? И в двата случая си мозъчно изтърбушен скот.