Съдът пусна учениците, взривили банкомат: Но не сте герои

Софийският апелативен съд освободи от ареста двамата дванадесетокласници, които бяха задържани за взривяването на банкомат в квартал "Люлин".

Обратно в новината

Коментари - Съдът пусна учениците, взривили банкомат: Но не сте герои | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да им дадът роля в Бързи яростни!То от такива филми дойде смелоста е младите!

престапниците ше започнат да наемат ученици за касорабивацхи....тва е посланието

кви са тия чираци в банковия обир

Ха, така! Пуснете ги! Че и медал им дайте! Щом сега им се размине, след някоя и друга година ще атакуват банка. Този път с пищови. Гадна работа е в България! За такова деяние в Германия им е спукана работата. Там на никой и през ум няма да му мине да опитва такива фокуси. У нас, вместо да ги ощипят до синьо, до откъсване на месо, за назидание на цялата гъзария; ние си играем на хуманизъм. Играйте си! Следващият път ще си скубите косите.Всеки ден ще гърмят банкомати и то не само в София.

ЕДИНИЯ КАЗВА ,ЧЕ МЯСТОТО ИМ НЕ БИЛО В АРЕСТА ,АЗ ПИТАМ ,КЪДЕ ИМ Е МЯСТОТО СЛЕД ПРЕСТЪПЛЕНИЕ КАТО ТЯХНОТО

единия от лево , а другия отдесно близо до Борисов

съдията се надява да не се повтори и не били герои , г-жо сидия какви герои ,какви надежди ,това са престъпници , които трябва да осъдите. да ме извинява балкански с неговия цирк ,ама има много да учи от заслужилите артисти в правосъдието .

Тези люлински измекяри пак ще опитат.

Zatvor be putka im maichina

Това ми звучи възпитателно... та ще взема и аз да пробвам.

Значи, ако стане - гепиш 96 000 лв. Ако не стане - плащаш си щетите и си ОК. Евала на бЪЛГАРСКИЯ сЪД !

Какво добро име, какво достойнство за тези боклуци и родителите им!!!

Да, бе - родителите плакали в съда, а когато техните бандити скитат през нощите (...щото искали да завършат средно образование...) какво са правили? Спокойно си спяли, а?

Да обереш мандра е геройство, а банкомат не! Няма справедливост на този свят!

В харектристиките от училищата им пише, че са много добри деца! Направо, за пример! Явно това е накарало магистратите да ги освободят

Вдъхновили си били! Ами защо не се вдъхновиха да садят дръвчета, или да събират помощи за някое болно дете!Ако бяха успели да приберат парите, щяха и те да изчезнат като другите. Сега го играят наивни, били много добри и казвали "добър ден". Дано си получат заслуженото наказание.

БОЖЕ ,БОЖЕ, ТОВА Е ПРАВОСЪДИЕ. СРАМ,СРАМ ,ПОЗОР!!!

утре отивам и аз да взривявам банкомати пък като ме хванат вече знам какво да кажа.

М дааа... .Момчетата имат данни... .Ще ги вземем в нашата служба.

Закъсняхте 007! Ние вече ги взехме. Най - сърдечно Sory!

ХАХАХА ... да ни е честита най-новата олимпийска дисциплина "Взривяване на банкомат" ... Победителите получават всичко: 1. Кеш пари. 2. Медийна известност и слава. 3. Цялото внимание на МВР (издирване от минимум 400 полицаи, хеликоптери, бронирана техника и кучета). 4. Бурните аплодисменти и любовта на народа, че поредните народни изедници и душмани (КТБ, ОББ И т.н.) са си получили заслуженото!!!

Как е възможно престъпно деяние да се разглежда като лек инцидент при детска игра?Това са престъпници, а не деца, мисля по нашите закони и пълнолетни.Не трябваше ли да има поне месец изправителен труд или нещо подобно? На какво прилича това?значи всеки да тръгне да разбива банкомати- 2000 лева и си на свобода!!!

кво искате бе - всички да са някакви мазни соросоидчета и да четат книги - а работата кой ще я върши

Две - три сълзливи фрази, малко привидно разкаяние, и ето бъдещите престъпници са на свобода. Това което са направили, не е случайна грешка, а дълго обмислено и подготвено деяние, ето защо местото им е в затвора, за дълго. Но са пуснати. Поредният образец на правосъдие.

Колко са толерантни са съдиите към гаменчетата!За по малки престъпления някои търкат наровете година -две,ама тези явно са с привилегии!Другия път като обирате банкомати ,момчета,дано да е на късмет да гепите мангизите -народа е прост и ще ги заработи пак.

Щука

Посерковци! Това сие умишлено престъпление и тея трябва да го лежат, какво ме интересува, каква характеристика са им стъкнали в школото! Сега като излезят, ще са гиероите на даскалото. Аман от боклуци!

Да, ама са обещали друг път така да не правят :)

Егати, колко лесно им се е разминало ....ми то те след 2 месеца пак са на линия, и този път вече може да е успешно без да ги хване МВР-то ( докато стачкува за поредното увеличение). Защо не ги осъдиха и с обществено полезен труд или нещо подобно, да им се попече малко на гъзовете ??!!

От всичко това ми става ясно: 1) тия келеши /на19...вече имах една година военна служба/ не са направили това от бедност,глад и липса на средства за да продължат образованието си/ съдейки по това как мама им и тати се извадили ВЕДНАГА 30 бонки,само за 10-на дни... 2) не се знае ,колко са гушнали съдиите 3) тия същите,утре вече имат отново шанс но вече много по-подготвени и...УВЕРЕНИ..

Вместо да чукат камъни..

А преди малко нямаше ли новина, че таксиметров шофьор ще лежи защото е РАБОТИЛ без лиценз?

Ето заради такива съдии и прокурори всички страдат. Какво значи пуснати ?! Имате доказателства и всичко, какво правят навън? На топло да търкят нара поне 3 години , пък след това да казват,че искат да завършат !

На 19 са бе 99 набор малоумници

Ей на това му викам стартъп!

Тате и мама са снесли парите за щетите, а мунчетата обещават, че другият път ще се справят и няма да затрудняват мама и тате.

Ех как се надявах на млада затворническа булка, като колегата Валентино.

Какви ученици,в 12 клас са пълнолетни

Много милостив този съд, бе! Това е по-скоро сигнал към обирджиите: Крадете, ние ще ви пуснем! Утре ще чуем за поредния обир на банкомат. Не стига, че процентът на хванатите за обири клонят към нула, но и тях ги пускат. Скапана държава.

Много добре,деца! Така се градят ,,новите демократични бизнесмени,, ! .. хващат се направо за парата, където и да е! ...

Тези 2-мата са на някой неслучайни хора,щом толкова бързо ги пускат и то без присъда,а само със словесно наказание! А и щом веднага са били възстановени щетите по банкомата,явно родителите им имат пари... Ако бяха някакви бедни гаменчета щяха да ги тикнат в затвора за по няколко месеца,но за тези нищо...

""Арестът не е мястото за нас двамата", добави Валентино. " Правилно, затворът е място за вас двамата. Защото престъпниците са престъпници. Това не е престъпление от тип "хулиганство" - скимнало им, счупили някаква витрина и взели едно шише водка? Това е обмислено, планирано, извършено умишлено престъпление с цел грабеж на голяма сума пари. И съдът много добре я знае тази разлика. И затова ще четем след време "Убиецът/изнасилвачът/обирджията Х.Х., познат на полицията, еди си какво..."

12 клас са вече пълнолетни. Я - в затвора.

Този случай е хем отвратителен, хем показателен.Крадците имали подкрепата на родителите си ?Не е ли ужасяващо ? 18 годишен глупак ходи посред нощ да разбива банкомати и има подкрепата на родителите си. Със сигурност , ако бяха откраднали пари, родителите им щяха да приберат парите и да ги скрият.За тях децата са герои. С такива родители никога няма да живеем в нормална държава.

"При задържането си двамата признали, че са видели този номер в интернет. Разказали на полицаите, че се вдъхновили, когато видели в медиите за други случаи на взривени банкомати и откраднати огромни суми". Е, дано слеващия път гледат как някой учи, бачка и взима голяма заплата за труда си. Може пак да се "вдъхновят"...

Следващото им вдъхновение да дойде от някой като убиеца социопат Росен Ангелов, или дори по-зле - да вземат светъл пример от политиците ни.

До 2 години тия ще се опитат да направят въоръжен грабеж. Обзалагам се.

Арестът не е мястото за нас двамата" само бои ,глад и сръбска музика

Биваше да ги пуснат, но не като родителите им са платили щетите по банкомата, а те, самите ученици да си ги отработят в затвора или полагайки обществено полезен труд.Сега, как ще осъзнаят постъпката си?Те рушили, а родителите платили...

След като сте ги пуснали, те за мен, а мисля, че и за 90% от техните набори, са ГЕРОИ ...

Пред магистратите бяха предоставени и вносни бележки, с които са възстановени щетите покрай взривения банкомат - 27 000 лв. --- Как успяха да намерят толкова бързо 27 хиляди, че и две гаранции по 2000 лв? Според едно изследване 80% от българите не са в състояние да посрещнат непредвиден разход от 10 хиляди лева, т.е. не разполагат с такава сума в брой. Извод - за богатите няма закони, т.е. не лежат в арест, ще го осъдят на минимална присъда, защото много съжалявали и били много добри деца.

Взривовете ги, защото отрочетата отново ще взривяват, с подкрепата на родителите, и тях взривовете!!!

Е това е възпитание - дано са им дали и по една фафла докато са били в ареста! срамота