Съд отхвърли обвиненията за шпионаж срещу австрийския полковник

Според адвоката на офицера Михаел Хофер неговият клиент никога не е разкривал държавни тайни

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А историята беше, че приятелска (разбирай отвъд-атлантическа) шпионска служба подала сигнал до австрийците. Съвсем като нскоро в Белгия и Дания, ама нейсе, размина им се..

Да, бяхте прочели статията, а? Съдат е отмиенил ареста с подписка. Не е казал, че е невинен. Заглавите е невярно. Иначе пича си е признал че е бил вербуван 1988... Пък вие продължавайте да казвате, че нищо няма. :)) Ако беше руски офицер щяхте да искате да избият семейството на предателя до 19-то коляно, но сега няма нищо.

Районият съд в Залцбург ОТХВЪРЛИЛ обвинителния акт срещу 70-годишния бивш полковник от Бундесхера... СЪДЪТ РАБОТИ С ДОКАЗАТЕЛСТВА А НЕ С ИНСИНУАЦИИ, при това признанията не се броят за доказателство защото може да са получени чрез насилие или самообвиняващият се да не е психически здрав

Даде Фира!!!!

А сега какви ще ги дъвчат австрийците и нашите поръчкови журналя? Надявам се на поне едно извинение за ос.раните си задници...

Тази смехория свърши ,самото обвинение беше абсурдно ,няма нищо секретно в артилерийските системи ,тези оръжия ,гаубици ,оръдия ,залпови системи и др .са последното нещо което може да интересува руснаците ,техните данни са публични още от производителя.

Schilo

Мдаааа, поредният балон се спука. Сътрудник на несъществуваща вече държава. Хахахахахаахха.

До тука стигна ли в статията или радоста от заглавието ти замъгли очите със сълзи от щастие? "Самият бивш офицер призна, че е бил вербуван от Москва през 1988 г. Работил е в контролен център на австрийската армия и веднъж на две седмици е осъществявал контакт с руснак с кодово име "Юрий". "

Значи е работил за СССР... а днес немските разузнавачи се вихрят из Австрия и шпионират де когото сварят.

za 20 god. -300 000 evro. Po 1 000 evro na mesec. Napravo bez pari!

От ония високи баири край Залцбург...как хубаво се вижда Германия!?

като съдът е решил че австрийският полковник не е толкова опасен за обществото австрийското контраразузнаване трябва да се поинтересува защо германското разузнаване провежда свои операции на австрийска територия... и какво толкова ценно има за Германия в Австрия та се налага немското разузнаване да шпионира съседът си, страна член на ЕС но не и на НАТО.

Много ясно, че няма опасност старчето да се укрие! Щото ще вземе да се укрие някъде, ще забрави къде се е укрил и ще се загуби. Тя, възрастта не прощава.

Приберете полковника ,,на топло,,! Ще вземе да избяга зад Урал.

Приберете полковника ,,на топло,,! Ще вземе да избяга зад Урал.

"Районият съд в Залцбург отхвърли обвинителния акт срещу 70-годишния бивш полковник..." Че как така? Развалиха хубавата новина и пропаганда.А как хубаво звучи: Австрийски полковник - от 20 г руски шпионин!

Пропускаш това, драги : Самият бивш офицер призна, че е бил вербуван от Москва през 1988 г. Работил е в контролен център на австрийската армия и веднъж на две седмици е осъществявал контакт с руснак с кодово име "Юрий"

е като е бил вербуван значи е руски агент. защо тогава този съд не го признава за такъв. нали си бил признал. нещо не е ясно.

Гого, да не би да искаш да кажеш, че може нещо да са объркали при превода или преписването или някой нещо да не е разбрал по веригата? Не може да бъде!