Председателят на Софийския районен съд хвърля оставка

Председателят на Софийския районен съд Методи Лалов обяви в предаването „Тази сутрин“ по Би Ти Ви, че днес ще подаде оставка.

Обратно в новината

Коментари - Председателят на Софийския районен съд хвърля оставка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЕЙ, ХОРААА, не знаем какво става и не разбираме работата по висшите етажи, но едно ще ВИ КАЖА: За 1300 години милиони българи, от тях ВЕЛИКИ са дали живота си. А сега една шепа бандити ще унищожите и народ, и нация, и държава. И това ЩЕ БЪДЕ НАКАЗАНО, НО ВЪРХУ ПОКОЛЕНИЯТА НА ТЕЗИ БАНДИТИ. НЕ СЕ СТРАХУВАЙТЕ ДОСТОЙНИ БЪЛГАРИ, ДОРИ ПОД ПОЛИТИЧЕСКИ НАТИСК И ПОХЛУПАК! БОРЕТЕ СЕ! ЗА ДА НИ ИМА! ЗА ДА ГИ ИМА ДЕЦАТА! И ВНУЦИТЕ ВИ!

давате път на талибаните?

Браво на СРС!! И лично на съдия Лалов!! Колкото и да не им се иска, съдебната реформа започва!!

"Той цитира и съобщение от представляващия ВСС Димитър Узунов, в което му пише: Методи, не изкарвай хората на улицата, не вземаш ти решенията, така мисля." Този Димитър Узунов, човекът на Бойко, е невероятно отвратителен и долен тип! И ако се замисли човек, май всичките му приближени, където и да са инсталирани, СА ТАКИВА (веднага се сещам и за бившия председател на БНБ Искров, за този на КФН Мавродиев, за главния прокурор Цацаров). Добре е, че народът вече прогледна и Борисов, макар че не го разбира и не му се иска, е вече история! Май интригата в ГЕРБ между Бай Хуй и Цецо Голямото Ухо, назначените от ДС-КГБ генералите да създадат тази партия вече е към края си и окончателния си развой там! Ако се съди от уволненията на лица на ключови позиции в МВР, където хората на Борисов, тоест на образа му в огледалото - Пеевски са масово подменяни с такива на Цецо на Кумецо!

Уважаеми, Проблемът със затрупването с дела в РС е огромен и това го знаят всички. Не са решени следните проблеми : Подсъдноста в България незнайно защо за всички е само в София. Съдят се за безумни неща - делби между 20 наследници за един мизерен имот или просрочени дела от двадесет и повече години със напълно изстекъл срок за подсъдност. В основата на това стой алчността на адвокатите, който заради хонорара тероризират служителите в РС ежедневно. Служители в РС днес поличават около 500 лева заплата като работят по 12 и повече часа на ден. Тези хора не са получавали нито лев индексации с години а делата ги затрупват и те напускат. Младият съдия на снимката можеше много по-рано да реагира но го беше страх, защото е креатура на ГЕРБ. Сега вече може защото г-н Борисов е в атака от Банкя и вече може да изкара хората на улицата. Защо едва сега на повечето е вече напълно ясно. Другарите от ВСС не ми се коментират. Те са ясни на цяла България. Съдебната реформа трябва да тръгне от Районният съд, защото е първа инстанция, където делата следва поне да бъдат добре администрирани в оглед на следващата инстанция да се решат а не да се връщат обратно. Господа ако тръртеите можеха да дават мед то и ВСС щеше да увеличи заплатите на чиновниците от РС, но уви те мед не дават само го ядът !

Мето златния зъб

Принципните хора в България си отиват. когато казваш истината в очите и заставаш на принципни позиции, тогава ставаш неудобен и ти се размахва пръст. но има и хора, които не допускат това. Поздравления Лалов,истината рано или късно излиза на повърхността.

не е ясно от какво по-точно не е доволен - от това, че заплатата му е по-ниска от тази във ВКС или че делата са много? Как така ще стане съдия в РС да получава толкова колкото във ВКС?

Малко цацарче си ти.

На този явно са му малко 10000 лева заплата на месец и лакомее за още!

Коментар на продавач от пазара.

А твоя коментар е коментар на клошар.

Ако това е вярно. И ВСС трябва да си подаде оставките. Рибата се вмирисва откъм главата. Трябва съдебана реформа. Трябва нова структура и нови правила. Старите са "продънен кораб" пълнещ се с вода и едвам държащ се на повърхноста. Вина носят и политиците/депутатите/ за това, че нищо не правят, ами запазват статуквото на корупция и тотален контрол на всичко и всички. И Конституционният съд, в който няма морал.

Ако престанете да търпите глупостите на Топлофикация, тогава делата и натовареността ви ще спадне драстично. Когато съдебната система стане наистина независима и всички грабители от прехода са в затвора, тогава в България ще се подредят нещата. Но това може да се случи само след огромен обществен натиск, т.е. само с наши усилия. Трябва да спрем да очакваме някой друг да свърши нашата работа. Суверенът (народът) не си дава сметка каква власт има и не знае как я използва. Но само съединението прави силата. Не бива да позволяваме да ни разделят и владеят, ако искаме да успеем!

2015 г. от АТАКА предложиха поправка с която да се съкрати мандата и правомощията на гл. прокурор , както и той да се освобождава от нси какво стана , БорисовІІбългароубиец хвърли цялата държава срещу Волен Сидеров и го линчува публично , Е, сега рев , ама цацата си решава с прокурорски санкцииПОЛИТИЧЕСКИ въпроси , у него е СОПАТА.

МЕтоди, не изкарвай хората на улицата, не взимаш ти решенията

Добрите си заминават от съда, администрацията, държавата... Цацата, Узуна и Сие. не мърдат! Те са незаменими! Впили са се като кърлежи и ще се пахнат само като се пукнат!

Какво направи гл. прокурор за намаляване на корупцията? Нали щеше да докара Василев-КТБ за съдебно дело? Кой изпрати ЕСМ на ББ? Има ли осъден доказани корумпирани политици и то не по причина съда, а прокуратурата? Какво стана с Пеевски? и т.н.

Тия от ВСС толкова простотии натвориха, че е крайно време те самите да се и подадт оставките и да освободят съдебната система от вредното си присъствие.

Да се опълчиш срещу главен прокурор и ВСС с аргументи, доказващи правотата си е наистина голяма смелост , чест, доблест и професионализъм. Достоен съдия!!

Председателят на Софийския районен съд хвърля оставка Чета мотивите и разбирам , че този човек е "бяла" лястовица в съдебната система. Разбирам, че ВСС е една мръсна кочина пълна с всеядни свине,като този Узунов. ВСС Е САМО ВЪРХЪТ НА СБЪРКАНАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА У НАС.

Мноо прверки имаме .. не можем да да вземаме рушветииии... Помооощ !

Мъж с големи топки, а не наколенкаджия. Рядко срещано явление в България.

Познавам Мето още преди да стане младши съдия, страшно принципно момче!

Методи Лалов точно определя фамилията си като много голям "лаладжия" - като видя големия зор и пак започне да реве по медиите като саранска мечка. Егото на този дремен човечец му пречи да види, че не става за тази работа, а го кара да се месли за най-великия.

И ти така си се "изтропал" в нета.

Твърде е възможно вече повечето съдии да със прегоряла съвест и да не могат да изпълняват ефективно своите задължения.

Не само ръководството на СРС е пробит кораб а и цялото правосъдие в България. Този сериозен проблем досега няма решение от депутатите в Народното събрание за което са нужни сериозни законодателни промени. Когато ни призовават всички да гласуваме едно е ясно, че със едни и същи депутати не може да се очаква различен резултат. Това демотивира много избиратели да гласуват. Нужни са нови политически играчи, които да започнат с ефективни реформи от правосъдието и така нататък. В момента ситуацията е такава че ако заловят престъпника - или го освобождават, или най-много да получи условна присъда. Докато ако потърпевшия се опита да се защити става виновен и е твърде вероятно да влезе в затвора. Тоест правата са изцяло на страната на престъпника. Не е случайно тогава че престъпността в България процъфтява.

Съдия Лалов положи неимоверни усилия за обезпечаването и изграждането на новата база на СРС. срадата на ГУСВ, военото НДК. Вижте ги . СРС има вече друг вид. Браво Лалов!

Дайте ми мангизи и аз от колиба палат ще направя:(((((Да не би той със собствени ръце да го е правил???И това ли е работата на шефа на съда - да ремонтира а не да гледа и управлява съдебната работа

Защо няма осъдени корумпирани политици??????? Явно отгоре се разпореждат решенията на съда. Това трябва да се прекрати.

Ега ти шефа на такъв съд дето НЕ чух какво ТОЙ е направил дето е в правомощията му и задълженията му за подобряване работата на съда???По 75 дела средно???за 240 работни дни не ви ли се струва ''преуморяване'' като се има в предвид че после колегите ви отсъждат нещо друго по същите дела?????

Цацаров е виновен, говедо самахваллец.

Оставка се подава когато си изчерпал всички начини да подобриш нещо, но срещу теб има една корумпирана бетонна непробиваема стена. Оставка на ВСС! Достаъчно действия извършиха в ущръб на правосъдието.

Няма нито един читав съдия на нито едно ниво. Всички до един са без елементарно чувство за справедливост и морал! Всичките са си продали съвестта и търсят вратичките в Закона за да го заобиколят! Когато няма вратичка в закона го заобикалят с абсурдни мотиви и престъпни съдебни практики!Всички съдии без изключение са марионетки на енергийната мафия и всяка задкулисна мафиотска организация! Няма правосъдие в съдебната система!Крият се зад имунитета си и наглеят вече 20 години. Решението е само едно румънския модел и всички до стената!Комисията за отнемане на престъпно придобито имущество трябва да почне първо от съдии и прокурори, а не да се занимава с имуществото на дребни мафиоти които съществуват благодарение на съдии и прокурори.

Д асте чули някой съдия да е заплашван например от престъпници заради това че е издал справедлива присъда? Не няма да чуете, но ще чуете за кой с кого е бил любовника с кой бандит е бил на лов и риболов къде е почивал някъд ена бахамите! И те като нашите ченгета!

това обобщение е неуместно и невярно. Но нали знаете лошото мирише по силно и по дълго, доброто има слабо ухание. достатъчно са няколко миризливци и цялата система се умирисва. тава си е закон.

съвсем си е уместно да се каже че царя е гол! Ами да направят така съдиите бе да несе говори за тях че са корумпирани и слуги на мафията и политиците!

Прав си qwerty,няма читави съдии, защото така е направена системата. Като си пренатоварен с работа, а заплащането ти е неадекватно ти влизаш в съглашателство със страната, която ти дава пари,подкуп, за да спечели тя.Така изчезна справедливостта за българските граждани, а спечелиха банки, съдебни изпълнители, адвокати и всякакви чужди дружества, всички с цел ОБИР.Един простичък пример: ЧСИ-тата са спонсори на СРС-каква наглост и какъв конфликт на интереси.Дал си огромно дарение и съответно получаваш изпълнителен лист веднага без протест, без да се замисляш за излъганите си сънародници, които чакат справедливост. Сега не знам да ги подкрепя ли, или да ги мразя?

ЕДИН ДОСТОЕН БЪЛГАРСКИ СЪДИЯ, ЕДИН ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН

А дано да "провлече" крак, макар , че не ми се вярва!

Тоя като го слушах все другите виновни а той ''света вода''..Нали за това си на този пост бе пишман бъдещ ''юрист консул'' както сам си каза. Предостатъчно административна отговорност за която получаваш и голяма заплата имаш а не само да си пращаш справки и щатно до всс за да ти решават твоите задължения други..

ПЪРВО, пише се ЮРИСКОНСУЛТ! Това е предостатъчно да на се обаждаш там, където ще изглеждаш пълен глупак. ВИЖДАЛ ли си банково извлечение на съдебен служител, за да твърдиш, че заплатите са огромни?! Запознат ли си с огромната, отговорност, която носят?! Не си, защото си достоен да стъпиш в тази институция единствено като подсъдим за клевета!

тези във ВСС са хиени. Огромни заплати, голяма власт- нулева ефективност. Създават проблеми, раждат скандали и клатят съдебната система. там шопарът е водач на една групичка избрана по партиен принцип от ГЕРБ и ДПС която се е разположила чорбаджийски в цялата съдебна система. Е, не случихме на прокурор който да си гледа работата а не личния интерес.

Толкова много завършили юристи има и не могат да пробият обръча и да влязат в съдебнат власт, защото там се влиза с много пари, известни родители също работили там или 0,1% късмет. Ако това се изчисти в съдебната система ще влязат хора честни, справедливи и работещи, а не както сега оглеждащи се наляво и надясно дали няма да засегнат интересите на някой депутат или мафиот!

Физиономия на мафиот.

И сега ще си сложат някой техен послушник и ще си решават делата както им е удобно.Ей затова няма да се оправим. А наистина прави чест на Лаов за постъпката си. БРАВО!

Хаха българския съд, съдии са просто смешни! Щом в една такава като нашата държава с огромна корупция и престъпност няма убити, бити или заплашвани съдии заради работата си означава че БЪЛГАРСКИЯ СЪД Е ДУПЕ И ГАЩИ С ПРЕСТЪПНОСТА!

Ако този М.Л.е завършил БСУ,може и да подаде оставка.Това ,че СРС не работи ,че хората са недоволни,прави ли му чест?

Неудобните на Буда, Пеевски и Цапцарап, нямат друг изход. Все повече се подсилва тезата, че да напуснеш българия (умишлено с малка буква) не е емиграция, а евакуация! Подобен е и случая с отказа за назначаване и на съдия Петко Петков (утвърден специалист и професионалист - естествено неудобен на светата тройца) в Националния Институт по Правосъдие....Вулгария прави всичко възможно да откаже младите и кадърни хора от възможността да постигнат дори справедливост камо ли кариерна реализация.

щото пишеш Вулгария, ама нямаш смелост да посочиш преките виновници за нещастието на България! Напиши ясно и точно партиите, престъпниците от съдебната система и т.н. А ти България била виновна и ти си като ония грусни гербаджии България щяла данаправи това или онова! Бойко и дебелото Лили не са България!

ами за теб може да са един, а за Издислав може да са други, за мен трети. Тъй че въпрос на гледна точка. За мен е законът който прави ВСС партиен орган. И всеки го използва.

Дълбока заблуда е твърдението, че в България има млади кадърни юристи! Това е дълбока неистина предвид качеството на образование и най вече качеството на възприемане на преподаваното в юридическата специалност! Всички кандидат юристи влизат да учат право с нагласата, че след това в кратки срокове ще се напълнят с пари, щавейки кожи на българския гражданин като адвокати корпоративни юристконсули и т.н.! Уважаеми млади кандидат юристи, правото изисква много сериозно четене и любопитство, а не мърлявене по време на сесиите и разчитане да вземеш изпита по всякакъв друг начин, но не чрез четене!!!

Кой съдия иска да му нареждат от ВСС как да реши едно дело???? А има ли закъснения от страна на прокуратурата и колко са достатъчни техните обвинения за произнасяне на съда? Съдиите да кажат.

от телевизионни изяви,че най големите защитници на съдийските протести са...адвокатите, не общественици, не гражданите.

Да така е, Узунов!

Е и ако отидеш на съд най- големият ти защитник ще бъде адвоката ти. Но ако даваш рушвет и съдията и прокурорът може да ти станат. май си склонен да даваш...Някои така разбират съда.

Когато виждаш, че срещу теб е насочена цялата корумпирана машине на ВСС , достойно е да си подадеш оставката. Това не е отстъпление, а бунт срещу корупцията.

Това е правилно решение! Когато виждаш, че нищо не можеш да промениш ...... по-добре да не участваш.

Жалко е че Пеевски не мажа да стане председател на ДАНС. Заедно с Орешарски, Цветелин Йовчев, Борислав Сарафов и Цацаров щяха да унищожат Бойко Борисов, но глупавия народ ги спря. Сега щеше всичко да е по мед и масло.

Няма ли кой да изрине това гнездо на змии ВСС?

ЕДНА ДОСТОЙНА ПОСТЪПКА ОТ ИСТИНСКИ СЪДИЯ

Г-н Лалов е причината за подобряване на условията на СРС и осигуряване на средствата изграждането на новата база на съда!! Един честен, некорумпиран и смел български съдия. Стискам ти ръката Лалов!!

Кой си ти, бе, бил ли си поне веднъж на дело, гледано от Лалов, та пишеш щуротии?! Ега ти и субективната истина, ега ти и чудото! Подлизурко ли си или си самият той? Хахахаха

Най- накрая! Нека всички видят как се управлява съд, защото толкова години други управляваха СРС и въпреки по- големите проблеми , успяха да се справят. Освен това , като изключим прекомерната натовареност, заради едно решение на ВКС, съдиите работят с 4000 лева заплата при добри условия. Меко казано добри условия. Освен това този ремонт е по програма на ЕС. Няма какво да се оплакват съдиите, че имат работа.

Ако си мислиш че онези от ВСС ги интересува се лъжеш..... на тях им е топло и добреи вземат добри пари и имат власт...

Тоз е готов адвокат- какво си губи времето с този корумпиран ВСС.

Една достойна постъпка и пример за подражание, ако не искаш да падаш на колене!! Браво Лалов!!

те достойните постъпки не се правят в ефира на тази сутрин!! пък едно е да кажеш, друго е да го направиш!!