Съдът: Трябват не тежки, а неизбежни присъди

Има "мъртви" текстове в Наказателния кодекс, те просто не действат, има и много нови текстове, които са "мъртви", това каза председателят на Върховния касационен съд Лазар Груев на семинар с журналисти.

Обратно в новината

Коментари - Съдът: Трябват не тежки, а неизбежни присъди | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тази простотия я слушам 30 години.Ленин бил го казал-целта била неотвратимостта на наказанието.Таки ва като Лазар разкапаха окончателно системата.Той не е бил един ден съдия, обаче е председател на ВКС.И ръси подобни простотии.Тачева пък поиска амнистия, понеже затворите били пълни.Искаше и затвори да строи-тя много обича строителството-и някоя вила и мезонет да построи между другото.Нещастна България-най-негодно се добира до властта.Младите съдии нямат и хабер кое наказание наистина върши работа.Глобите дали изобщо някой ги събира в тази държава.

адвокат съм, ама от тая просташка демокрация, далече няма да идем.Повярвайте не съм срещал престъпник,комуто наказанието да му се е сторило ниско. Тъпо е да угаждаме на престъпността.Къде в света се налага за причинена смър, макар по непредпазливост- условна?????

Крайно време е да започнете да работите.Просто да работите.Всичко друго ще си дойде на мястото без празни приказки.Подобни изказвания могат само да подскажат на публиката,че се търсят оправдания за бездеиствието на правосъдната система,нейното безсилие,нежелание и безхаберие да свърши това за което съществува.Чудя се дали трябва да внесем съдии отвън както във футбола,та от време на време да се случва по някой добър мач за радост на публиката.

за две убийства порицание, за три пробация. За побои, изнасилване, кражби и педофилия - глоба до 50 лв. Все леки но неизбежни присъди. Хай сиктир бе, извратеняци, за какво ни е вашето правосъдие, що да ви издържаме с данъците си изобщо? Само по законите на Линч ще сложим ред - строго, неизбежно, веднага и безплатно!

Ей, Груев! Прочети някоя книжка по криминология и пенология! Наказанията трябва освен неизбежни да бъдат и тежки и бързи! Ако само неизбежно размахаш пръст на някого и той ще ти посочи пръст. Наказанията се определят не от дочути благозвучни лафове, а от степента, мащаба и вида на престъпността. За тежката, нагла и посевместна престъпност, каквато е българската, само неизбежни /а виждаме и колко са неизбажни!/ наказания нищо не значат.

Стига псевдо-академични изяви, почитаеми възпитаници/чки на ЮФ ! Освен, че хората с черните тоги трябва просто да започнат да си вършат работата, наложително е тази същата работа да се върши заедно с професионалсти и от много други области (администрация, ред и сигурност, технически и т.н.) които да дават наистина експертизи . И засега парите не растат по дърветата, учудващо и за България се отнася .

и този бил правозащитник, голем, голем смех, другари! При нас т.е. на територията Булгаристан, престъпниците са на почит и си правят каквото си поискат, те са на власт винаги. Затова, другарю, трябват ТЕЖКИ присъди и неизбежни, тъпако. Само тежката присъда е превенцията. Удрусай го, бандита, и тогава всички са спокойни а себеподобните му са като мишки из разни дупки...

Знаем , че ти -червена жабо -Груев , си поставен от ГОЦЕ, за да пазиш другарите-спонсори и ДС-деятели - от пандиза..Като сте негодни да осъждате за престъпления по служба- ами просто е : МАХАЙТЕ СЕ !! И ЕС ви го каза-негодни, нефелни, корумпирани,..Но сте увиснали със зъби и нокти-на клона...Това сте - червено съсловие. .НО ИЗЛАГАТЕ и цяла България пред света, като комуно -мутанти, като 'съдебна система-която НЕ може и НЕ иска да си върши работата..Това е ..БЪЛГАРИЯ има КОРУМПИРАНИ НЕГОДНИЦИ, наричащи се - магистрати.. .ФАКТ... ...Червено , мръсно блато... САМО ШУТОВЕ за вас- и в пряк , и в преносен ,,смисъл...Червен, ГОЦЕ- полуфабрикат си ....

Много просто, Груйо, и двете.Не сме в нормална ситуация, за да правим еквилибристики.Искам и бързи, и тежки наказания, иначе няма оправяне в този див кът на света.

Тази приказка за неизбежните присъди много я обичат адвокатите. Т.е. не строгостта на присъдата плаши престъпника, а нейната неизбежност. Обаче! Ако неизбежната присъда е лека, това спира ли някого? Например дайте изобщо да махнем правосъдната система (колко съдии и адвокати ще останат без работа, мъкаааа) и да я заменим със съобщение в медиите: Извършителите на това жестоко убийство са лоши хора и ние ги осъждаме (даже им се сърдим и не ги уважаваме). С това неизбежността на присъдата е спазена, даже извършителите са осъдени 20 мин след извършване на престъплението. И какво от това? Виж, ако извършителите бъдат хванати бързо и с железни доказателства, а след това бързо ги осъдят примерно 15-20г да чукат камъни, това ще ги плаши. Така че, не вярвайте че само неизбежността ще възпре престъпниците. Неизбежна И строга присъда, само това. Останалите варианти не работят.

Едното не пречи на другото...присъдите трябва да са и бързи и брутални! Намаляването на престъпността в някои градове в щатите го доказва. Въоръжен грабеж, изнасилване, убийство - 15 години и нагоре, за да няма рецидивисти, излежали на 30години по 3 присъди за подобни деяния и готови да действат пак

Корупцията си се шири в МП! И какво от това?-на кратко (ЧИЧЕВ)

Трябват справедливи присъди за всички(промени в законодателството и най-вече в състава на съдебната система), и много дела за възпрепятстване на правосъдието и корупция срещу некадърни служители на съдебната система!

Ентусиазма разтърси новата правосъдна министърка и до тук. Вероятно и тя ще срещне Проблеми и непреодолими трудности. Ще видим и оценим!!

triabvat SPRAVEDLIVI prisudi

Червен плужек , знаем ,че затова си поставен от Гоце - да вадиш партийни другари от Наказателно преследване..С престъпленията по служба. ОБРАХТЕ БЪЛГАРИЯ !! Червен Гоце - БОКЛУК ....